Toplak Zoltán

Rajongás

Toplak Zoltán - 2011. december 1. csütörtök 11:50 - 62 hozzászólás

Címkék: , , , ,

laughin' d-jane by ninaroellVarga Péter írt egy könyvet fiataloknak párkapcsolatról; Spielhózni a címe. A szerző kicsit elfogult a nőkkel szemben, igaz, többet is vár el tőlük. Mikor azt írja le, mitől Nő a nő, és mitől Férfi a férfi, a női rész majdnem másfélszer olyan hosszú, mint a férfiaké.

Megértem őt.
Elhiszem neki, hogy minden nő szép, üde és kívánatos, pusztán mert nő. Ilyen a természete, ilyen a lelke. Csodálni kell, gyönyörködni benne. Egy igazi Férfi, szerintem lehetetlen, hogy ne legyen legalább egy picit szerelmes minden nőbe. Mert ők a Szépség. Akkor is ha kövérek, vagy öregek. „Mert nem centiken és kilókon múlik” – írja Varga Péter. És az életkor sem feltétlen döntő, hanem a személyiség, a belső sugárzás.

Jó, ha egy nő tudja, hogy mekkora érték, hogy ő nő. NŐ.

Szeretek bókolni hölgyeknek. Ettől kicsit jobban Férfinak érzem magam. Ha a nő nyitott a bókra, (mert ha nem nyitott, nem fogja érteni, mit akarok) és látom, örül neki, esetleg megköszöni, akkor az a Mennyország. De ha nem köszöni meg a bókot, akkor is jó kicsit udvarolni. Gyönyörködni a másikban, és ezt kifejezni.

Jó Férfinak lenni. A emberiség felébe bele lehet szeretni.


3 votes, average: 2,33 out of 53 votes, average: 2,33 out of 53 votes, average: 2,33 out of 53 votes, average: 2,33 out of 53 votes, average: 2,33 out of 5 3 olvasó átlagosan 2,33 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Férfivá válás

Mikor mondhatja el egy fiú, hogy ő már férfi? Mitől függ a lelki érettség? Mit kell birtokolnia egy férfinak, hogy tényleg Férfinek tarthassa magát? H...
A kibírhatatlan szent férfi, és csendes társai

Vincent valójában nem létezik. Theodore Melfi találta ki, a St. Vincent című vígjáték forgatókönyvírója és rendezője. De nehéz lenne velem elhitetni, ...
Férfinapi ünnepség a társadalom peremén

A Kőszegi Hajléktalanszálló adott otthont november 13 - án a Nemzetközi Férfinap megünneplésének. A Nemzetközi Férfinap ideje: November 19, Szent Erzs...
Udvarlás vagy zaklatás?

Korunkban egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy ha egy férfi kezdeményez egy nőnél, vagy bókol, elismerő megjegyzést tesz egy nő külsejére, akko...
Kurzuson tanítják a kínai nőket viselkedni – itthon sem ártana

Egy dél-kínai főiskolán nemcsak a könyvelést lehet megtanulni, hanem azt is, milyen a megfelelő női viselkedés. A Washington Post újságíróját egy 21 é...


62
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
58 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
7 Hozzászólások szerzői
ejszarnyVasgerinchgyiUlquiorraDon Qujon Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
hgyi
Szerkesztő

rá kellett jönnöm, hogy te feminista vagy…

egy nő nem szép és kívánatos és stb., csak azért, mert nő.

a bókról: én is és rajtam kívül nagyon sok nőismerősöm ki nem állhatja a bókokat. és aki bókol, azt pedig egyáltalán nem férfiasnak, hanem inkább nyálasnak tartják. általában én is nyálasnak tartom, de van úgy, hogy szimplán a hideg ráz a bókoló pasiktól. és ez nem nyitottság kérdése. nem is tudom, mire kellene nyitottnak lenni, s hogy mit akarhatsz a bókkal. a bókok egyébkéntis általában hazugságok – vagy erősen annak hangzanak.

az illusztrációról el tudom képzelni, hogy boldog néhány bóktól… olyan aranyoskodó édibédi tüncimüncinek látszik innen így elsőre.

Don Qujon
Újságíró

“az illusztrációról el tudom képzelni, hogy boldog néhány bóktól…”

Látszik, hogy nem szoktál nőzni :) Egy ilyen nő naponta ötvenszer hallja, hogy milyen csodálatos, úgyhogy már a könyökén jön ki. Már az is fantasztikus változatosságnak minősül, ha nem a ruháját, cipőjét vagy a haját dícsérik, hanem mondjuk a körmét, karkötőjét – de ezeket is hallja legalább heti háromszor.

Egy ilyen nőhöz úgy kell odamenni, hogy “Tsá, milyen arckrémet használsz öregedés ellen?” :)

Na jó, ez talán kicsit így erős, de valami ilyesmi a lényeg :] Erre valószínűleg felkapná a fejét, mert ilyet nem hall minden nap. Minél szebb egy nő, annál inkább el van szállva az egója, és ezt jó az ismerkedés legelején egy kicsit lerántani a földre. Erre való a “neg”, ami a csajozás tudományában az egyik legfélreértettebb dolog. Nem véletlenül :)

hgyi
Szerkesztő

én tényleg nem értek a csajozáshoz… :o))))))))))))))

no, meg azért az emberek hangján lehet hallani, testbeszédéből ki lehet olvasni, mikor bókolgatnak és mikor mondják komolyan. csak az a “baj”, ha a bókon jót nevet az ember, általában megsértődik a bókoló.

ejszarny
Vendég

en eleve ugy szoktom bokolni, h abban legyen helye a mosolynak, hogy ne a szavaktol legyen bok (sokszor a szavakban szimplan viccelodok, nem szoszerint bokolok) hanem attol, hogy erzi, ez neki szolt, a mosolyaert van – es oszinte…

hgyi
Szerkesztő

“Ha ismerkedsz és kinevetnek, akkor köszönd meg a beszélgetést és távozz méltósággal.”

nade Zoli nem akar csajozni… akkor meg minek a bók?

ha ismerős neveti ki a bókolót, az is lehet a háttérben, hogy a bókolós nem érti meg, hogy ez milyen kínos és nemkívánatos a másik számára. ezért a célszemély kineveti, így próbálja elrettenteni a további bókoktól – inkább tarsa bunkónak, minthogy tovább kelljen szenvednie a “kedveskedéstől”.

Deansdale
Admin

“egy nő nem szép és kívánatos és stb. csak azért mert nő.”

Ez egy nőnek ugye magától értetődik, de sok pasi szerelmes “en bloc” a női nembe, aminek ez az eredménye, hogy ilyen sületlenségeket írnak, mint fentebb :)))

Deansdale
Admin

Na igen, ez a férfiakban lévő ösztönös nőimádat karikatúrája. Ezt elsősorban a fiatal srácok érzik, inkább nem részletezném milyen biológiai okokból :) Idővel ez a rajongás sokat finomodik és szelidül, illetve – romantikus alkat esetén – átalakul. Az idősebb pasik közül is rengetegen nagy tisztelői a női nemnek, de nekik azért már általában van annyi élettapasztaltuk, hogy tudják, nem minden arany ami fénylik. Egy nő is lehet …fel sem sorolom; az összes negatív emberi tulajdonságot pont ugyanannyira hordozhatják, mint a férfiak.

Persze nem tilos a nőket csodálni, de van egy határ amin nem érdemes túlmenni, mert akkor amolyan Müller Péter-féle önlealacsonyító nőistenítésbe csap át a dolog, ami hiteltelenné teszi az embert. Már ami a férfi-nő kapcsolatokat illeti.

Amíg az ember nagyra tartja a nőket, nincs nagy gond. Baj azzal van, ha a férfiakat kevesebbre tartja.

Ulquiorra
Szerkesztő

én nagyon ritkán kapok bókot és azokat is olyan férfiaktól (legalábbis így érzem), akik nem szándékoznak nálam különösebben labdába rúgni. szeretem a bókot, mert megtisztelő számomra… valahogy olyan nőiesebbé tesz egy időre (ezt nem tudom elmagyarázni)….csak az a “gond”, hogy ilyenkor mindig “elszégyelem magam” és pici mosollyal a szám sarkában igyekszem mielőbb kikerülni ebből a szituból…de a lelkemnek jólesik

Ulquiorra
Szerkesztő

Apás szülést sem akartam, mert engem hagyjon békén mindenki, ha szenvedek

szerintem ez önzés. mármint maga a tény, hogy megfosztjuk az apát a születés pillanatának (vagy folyamatának) élményétől. két okból is: egyrészt mivel nekik nem adta meg a jóisten, hogy szüljenek, így csak általunk, nők által tapasztalhatják meg (nyilván nem konkrétan), hogy milyen is az. másrészt szerintem egy apának ugyanannyi joga van ott lenni a gyermeke születésének pillanatában, mint az anyának (az most mellékes, hogy az anyának “kötelező” is ott lennie)

elhiszem, hogy vannak olyan nők, akiknek plusz idegesítő körülmény, ha ott van az apuka, de ha már “szenvedünk” és úgyis szar, akkor nem tök mindegy, hogy 73 vagy 77 %.-ban szar? szerintem teljesen! az apának viszont , aki ott szeretne lenni a családjával – vagy annak egy részével – , egyáltalán nem mindegy.

…hagyjon békén mindenki, …

de itt nem “mindenki”ről van szó, hanem a születendő gyermek apjáról…és nem arról, hogy folyamatosan molesztál, hanem hogy egyszerűen csak ott van (és esetleg fogja a kezünket, vagy letörli a homlokunkról a verítéket), még akkor is, ha közben esetleg megbicsaklik a lába, vagy remeg a keze

Szerintem hót idegesítő, hogy nem elég, hogy magamra, meg a babára figyelek, még egy remegő térdű pasi el is vonja a figyelmemet a fontos dolgokról…

márpedig szerintem igenis figyeljünk rájuk (apákra) is. ők is figyeltek ránk már nagyon sokszor – hogy témánál maradjunk pl. amikor nagy pocival fáradtabbak és tehetetlenebbek voltunk a megszokottnál, vagy amikor szülés után fél éjszakákat átvirrasztottunk a kiskölökkel és másnap nem volt 3 fogásos vacsora az asztalon, mert már tökre kivoltunk – és fognak is ránk figyelni míg együtt vagyunk számtalan esetben – pl ha kiakadunk mint a sezlonyrúgó, mert nem bírjuk követni a gyerek hülyeségét…satöbbisatöbbi

igazán nem halunk bele, ha szülés közben két-három (őszinte!) félmosolyt eleresztünk kedvesünk felé, megköszönve, hogy velünk van.

nyilván nem vagyunk egyformák és mindenki másként éli meg ezeket a dolgokat. ennek a kommentemnek sem az volt a célja, hogy vitába szálljak hgyi-vel és a döntéseivel, érzéseivel, hanem csak inspiráltak a szavai és elmondtam a véleményemet :)

(egyik gyermekem születésénél sem volt bent az apuka, és ez az ő döntése volt)

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

Csajozás
Hogyan lesz egy kapcsolatból totális diktatúra?

Ismerős a kép, ahogy a férfi a szupermarketben egykedvűen tolja a bevásárlókocsit az egyre ter...
Férjek intelmére

Ahogy Heartiste, úgy én is örömmel tapasztalom, amikor a tudomány alátámasztja a "csajozós blo...
Csajozás
Szükségszerű hazugságok

A férfiak szocializációjának egyik fontos eleme, hogy valahol a kamaszkor végén megtanuljunk, ...
Csajozás
Nyakunkon a SEXIT: ismerkedjünk meg a csajozást végleg feladó férfiakkal

Ezek a fiatalemberek nem vágynak barátnőre, nem akarnak gyereket és a szexuális kapcsolatok eg...
Beszédtéma
Ahogy Fred látja a világot - egy hús-vér férfi vallomásai

Deansdale hivatkozott nemrég Fred Reed ezen cikkére az egyik blogbejegyzésében, de dereng vala...
Csajozás
Riposzt - "7 idegesítő kérdés, amit férfiak randin fel szoktak tenni"

Alábbi írás egy "kéretlen válasz" a Velvet randiblogján a férfiakkal kapcsolatban megfogal...
Csajozás
A nadrágot viselő nő rémképe

Egyes nők dédelgetnek néhány tévképzetet a párkapcsolatok dinamikájáról. Ebből mutat be párat ...
Csajozás
A sokat szapult férfi szexualitás

A férfiak szexualitásáról alapvetően két csoport szokott beszélni: a feministák, akik szerint ...
Csajozás
Férfisors?

Emlékszel? Milyen boldog voltál mikor végre összejött. Ott volt veled a kis kollégiumi szobádb...
Csajozás
Egy pillanatig se szomorkodj olyan nő miatt akit már megfektettél!

Semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, amikor sikerül egy újabb nőt megfektetned. Minden addigi ...
Csajozás
A barátzóna

A "barátzóna" az angolszász prérin elterjedt friendzone kifejezés egyenes magyarítása, és mint...
Beszédtéma
Ha a neten keresel barátnőt...

Minden férfi életében lehet egy olyan életszakasz, amikor egyedül marad. Szakítás, válás eseté...
Beszédtéma
Ötórai tea vagy ötórai szex?

Nevezzen meg két tanút, akik látták, hallották, hogy a sértett beleegyezett az önnel való szex...
Beszédtéma
Alfaság tegnap és ma

Kezdhetnénk azzal, hogy definiáljuk az alfaság fogalmát. Jelen cikkben Roissy megközelítését...
Beszédtéma
Az Ashley Madison botrány tanulságai

Miután egy hacker csapat feltörte a világ egyik legnagyobb házasságban élők számára létrehozot...
Csajozás
Az időeltolódás törvénye

Valamikor nyáron egy cikk alatti kommentben a hölgy olvasók vitát kezdeményeztek arról, vajon ...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Amit az autókról tudni kell

Amit a netes társkeresésről tudni érdemes

Mókuskerekek és zsákutcák

IT fenegyerekek feminista kereszttűzben

Az ellenkező nem elvárásai a külsőnkkel szemben

Amikor a ‘game’ menti meg a házasságot – Dave története – Második rész

A randizás alapjai

Fogamzásgátlás - Új horizontok?

A szexuális erőszak bizonyíthatóságáról

Ha már összejött a randi

A cluster fejfájás

A fiatal nők többsége nem élvezi a szexetandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret