Ködösítés a női ösztönökről

Don Qujon - 2012. június 1. péntek 11:30 - 15 hozzászólás

MadonnaRitchie- Hipergámia? Miféle hipergámia? – kérdezgetik egymást oldalba bökdösve a csajok, remélve, hogy ezúttal túljárnak az eszünkön. Megpróbálják lenyomni a torkunkon, hogy ez a tipikus női ösztön nem is létezik, csak afféle patriarchális kitaláció. Az indok? A házassági szokások változása.

10-20 évvel ezelőtt még statisztikai értelemben is köztudott volt, hogy a nők “felfelé házasodnak”, vagyis a kimutatások szerint a nők 90%-a olyan férfihez ment feleségül, aki vagyonosabb volt, vagy jobban keresett mint ő. Persze ez a hipergámiának egy igen szűk értelmezése, tulajdonképpen pont a lényeget felejtik ki belőle.

Az újabb kutatások szerint ez a felfelé házasodási arány csökkenni látszik, és ezt persze a feministák azonnal kihasználták arra, hogy világgá kürtöljék: a hipergámia csak kitaláció, a “patriarchális elnyomás” miatt volt, és a feminizált szép új világban a nők már nem vagyonért, hanem szerelemből házasodnak.

Ebben papíron, pusztán elméleti alapon még lehetne is valami, de nézzük meg milyen példákat hoznak az igazuk bizonyítására:

Madonna hozzáment Guy Ritchie filmrendezőhöz, holott Madonnának nagyobb a vagyona. Hm. Köh-köh. Mint azt nagyjából mindannyian tudjuk, Madonnának olyan méretű a vagyona, hogy fantörpikusan nehéz lenne olyan férfit találnia, akinek még annál is nagyobb, és hajlandó vele összeházasodni. Ilyen értelemben Madonna nem példa a hipergámia hiányára, nála ez gyakorlatilag kényszerhelyzet volt. De ami még fontosabb, hogy a hipergámia sokoldalú dolog, amiből a pénz csak az egyik. Guy Ritchie-ről senki nem állíthatná, hogy egy arc a tömegből, egy vízvezetékszerelő szittyópusztáról. Igencsak magas népszerűségnek örvend, elismert, van státusza. Tehát Madonnától egyáltalán nem “leereszkedés”, hogy hozzámegy egy világhírű, népszerű muksóhoz. Valószínűleg a nők 90%-a örömmel ment volna hozzá, és ezért ez a példa egyáltalán nem mutatja azt, hogy a hipergámia ne lenne valós dolog. Csak egy kicsit el kellene vonatkoztatni a puszta vagyoni számadatoktól… Igaz, hogy relatív értelemben Madonna magasabban állt, mint Ritchie, viszont a srác a férfiak piramisában igencsak előkelő helyet foglalt el. Akkor hinnék a hipergámia kimúltában, ha Madonna Kovács Alajoshoz menne hozzá feleségül, a momentán munkanélküli állomásfelügyelőhöz.

És kell-e emlékeztetnem az örvendő feministákat, hogy a házasság 8 évet sem bírt ki… Lehet, hogy ennyi idő kellett a – mégiscsak fennálló – státuszkülönbségnek arra, hogy aláássa a kapcsolatot? Ki tudja. A tény, hogy elváltak.

Egyébként a fotót elnézve azt kell mondanom, Madonna minden vagyona, edzésmunkája és sebészeti segítsége ellenére is öregszik. Nem lesz szebb, nem lesz kívánatosabb, tehát hiába is akarná ő megfogni a világ leggazdagabb pasijait, nem menne neki. Azoknak ugyanis egy nőben nem a hírnév vagy a vagyon a fontos, hanem más, nőiesebb tulajdonságok. Guy Ritchie valószínűleg a maximum volt, amit Madonna a szituációból ki tudott hozni, és szerintem kifejezetten elégedett lehet az eredménnyel.

A következő példa Zara Phillips, az angol királynő unokája: ő egy rögbijátékoshoz ment hozzá. Egy angol válogatott rögbijátékoshoz, akinek a nevét az egész világon ismerik az érdeklődők, aki a férfiak státusz-piramisában szintén meglehetősen magasan van, és ne felejtsük el, hogy piszok gazdag. Nem annyira, mint a királyi család, de azért van mit a tejbe aprítania, és hát most ugyanazt végigsorolhatnám amit pár bekezdéssel fentebb. Ez lenne a példa arra, hogy a nők “lefelé” házasodnak? Ugyan már. Eddig mindössze az derült ki, hogy az übermagas saját státusszal rendelkező nők nem elsősorban vagyon, hanem inkább szociális státusz szerint keresnek maguknak párt – mert vagyon alapján lehetetlen küldetés elé állítanák saját magukat. Ha nem akarnak cölibátusban élni és macskát vakarva megöregedni, akkor valamilyen igényükből engedniük kell, és ez általában a pénz. Csakhogy pontosan a hipergámia ellenzői által felhozott példákból látszik világosan, hogy a pénzt félretéve azért mégiscsak megmarad az alapvető hipergám ösztön: a nő vágya arra, hogy a partnere legyen magas státuszú, elismert, népszerű.

És akkor el is érkeztünk a lényegi mondanivalóhoz, amit az általam cincált cikk írói is érintenek, de megérteni nem tudják. Az utóbbi évtizedekben nagyot nőtt a nők munkaerőpiaci képviseltsége, szociális státusza. Manapság több nő tanul egyetemen mint férfi, és sok felsővezetői állást töltenek be ami régebben a férfiak kezében volt. Ezzel együtt folyamatosan nő azoknak a nőknek a száma, akik Madonnához és Zara kishercegnőhöz hasonlóan kénytelenek lefelé házasodni, mert az isten szerelmének sem hajlandó megjelenni végre az olajmágnás fehér lovon, hogy megkérje a kezüket. Az olajmágnások a topmodellekkel futnak, és a fogamzóképes korából lassan kiöregedő, hajdani szépségét már csak nyomokban viselő, a munka során kifejlesztett arrogáns stílusban nyomuló üzletasszonyok keserűen tapasztalják, hogy kénytelenek a “maradékból” válogatni. A vezérigazgató úr inkább a huszonéves titkárnőjét kerülgeti, és ügyet sem vet a harmincas HR-menedzserre – aki ezen vérig sértődik, és dühbe torzult pofával írja a netre a kommenteket, hogy “a férfiak félnek az erős nőktől”. Aztán egyszercsak észhez tér – már ha szerencséje van -, és hozzámegy valakihez, akinek nincs ugyan vagyona, de legalább elviseli az embertelenségét, nőietlenségét és úgy általában a lelki nyomorgattatást, ami egy ilyen nővel együtt jár.

Tehát az, hogy a nők az utóbbi időben hajlandóak olyan pasival házasodni, aki nem gazdagabb náluk, az nem a hipergámia hiánya, hanem kényszer. Ahogy egyre több nőnek egyre nagyobb a vagyona, a férfiaknak viszont egyre kisebb, úgy törvényszerű, hogy a nők hipergám ösztönei más csatornákat keresnek. Nem baj ha kisebb a vagyona, amíg világhírű filmrendező vagy rögbisztár. A valóság egyszerű, mint egy vödör falfesték, de sokszor még így is túl nagy intellektuális kihívás a feministáknak.


Címkék: , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
8 votes, average: 4.75 out of 58 votes, average: 4.75 out of 58 votes, average: 4.75 out of 58 votes, average: 4.75 out of 58 votes, average: 4.75 out of 5 8 olvasó átlagosan 4.75 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás - Szex rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


A barátzóna

A "barátzóna" az angolszász prérin elterjedt friendzone kifejezés egyenes magyarítása, és mint ilyen, kissé sánta. Aki talál jobb megfelelőt...
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azonnal megjelentek a keselyűk, és elfoglalták a kommentszek...
A patriarchális társadalmi rendszer kialakulása

A feministák a nemek közötti különbséget szeretik úgy demonstrálni, hogy különböző osztályok férfijának és nőjének a helyzetét vetik össze. Szerintük ...
Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015 utáni időszakra vonatkozóan. Elemezzük ezt pontról pont...
Politikai metamorfózis

Azt tapasztalhatjuk, hogy a közéletben jelen lévő baloldal mára eltaszította a baloldal hagyományos célközegét, az alsóbb néprétegeket, hogy helyettük...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (15) Hivatkozások (0)
 1. akinek nincs ugyan vagyona, de legalább elviseli az embertelenségét, nőietlenségét és úgy általában a lelki nyomorgattatást, ami egy ilyen nővel együtt jár

  Normális férfi ezt nem viseli el, akkor sem, ha nincs vagyona. Max stockholm-szindrómás egyedek

  0     0
  • Igen ám, de a lelki nyomorgattatásra való hajlamot többnyire valami bűbájos ügyességgel tudják tartogatni a házasságkötést követő pár hónap beköszöntéig – mert ugyan ki is lenne az a hülye alapjáraton, aki a kilátások teljes tudatában egy ilyennel kötné össze az életét…

   1     0
 2. Ami a – jó értelemben véve – egyszerű, Kovács Alajos-féle férfiak számára dühítő lehet (ahogyan számomra is az volt pár éve) az az, hogy párkeresés során arra kénytelenek rádöbbenni, hogy még az olyan nőknek is elképesztően magasak az igényeik, akiknek amúgy arra az égvilágon semmi de semmi alapjuk nem lenne (értsd: rondák, mint a mocsárláz és sötétek, mint néger fenekén a májfolt). Kicsit több önkritikát Hölgyeim (tisztelet a kivételnek). Attól, hogy van egy pu**id, még nem Te vagy Isten csodás ajándéka az emberiség számára.

  4     0
 3. Focistafeleségek és barátnők… Külön fogalom a maga kategóriájában. Ezek a modellek, énekesnők és egyéb válogatott cicababák vajon miért a világhírű és kőgazdag focistákkal nyomulnak, ahelyett, hogy érdemdús egyetemi professzorokkal gyártanák a következő szupergenerációt? Pedig sok focistáról nem lehetne azt mondani, hogy jóképű, néhányan még az átlagos szintet sem ütik meg. Kíváncsi vagyok a régebben itt serte-pertélő Kiniskelek és társaik hogyan magyaráznák ki ezt, akik szerint “a csajok számára a jóképűség a legfontosabb”.

  1     0
 4. Ja, amúgy ha már Madonna szóbakerült, azért messze nem olyan helyre kis milfecske, mint aminek látszani akar.

  0     0
 5. Focistafeleségek és barátnők Ez a nő szép lenne? Azért nem véletlen az ironikus hangvétel. “Legalább férje mellett jól néz ki.

  0     0
  • Nem a legszebb nő akit valaha láttam, de azért annyira nem rossz. Különösen abban a tekintetben nem, hogy hiányzik az arcáról mindenféle ocsmány női betegség, pl. a nagyzolás, a sznobéria, stb. A jó természet sokat lendít egy nő helyzetén, ha van ideje megismertetni azt egy milliárdos focistával :D

   Itt vannak például ezek a nők, elméletileg szintén focistafeleségek (WAG), és egy objektív skálán szebbek is, de kellenének a fenének. Hányingerem van az arckifejezésüktől, még ha félig napszemcsi mögé is rejtik. Sőt, így talán duplán.

   1     0
   • Ezek szerint van abban valami, hogy hülyék a focisták (elnézést a rajongóktól) ha már elvették őket.

    Különben nekem édesmindegy.

    “..hiányzik az arcáról mindenféle ocsmány női betegség, pl. a nagyzolás, a sznobéria, stb. A jó természet sokat lendít egy nő helyzetén, ha van ideje megismertetni azt egy milliárdos focistával :D”

    Akkor jó kérdés, hogy a milliárdok motiválták-e, vagy a belső szépség? Olvasgattam: az egyik amolyan női míg a másik férfi megközelítés. Esetleg fedheti egymást a kettő, ami olyan felemás és érdekes helyzet. (Egy férfi belső szépségét milliárdjai jelentik.- vagy a többi focistafeleség esetében nem így értetted, amit írtál?)

     

    0     0
    • Nehéz az általános tendenciákból egyéni dolgokra következtetni. Ha valaki egy balesetben sérült arcú milliárdossal kavar, az azért mindig “gyanús”. Persze emberileg éppúgy lehetséges, hogy tényleg megismerték egymást és passzol egymáshoz a személyiségük, vagyis a nő nem a milliárdokra hajtott hanem tetszik neki a pasi. Ki tudja?

     A többi focistafeleség esetében ez nem annyira kérdés. Akinek az arcára van fagyva a pénzimádat az biztosan nem véletlenül fog ki magának egy kőbunkó gazdag csávót. És hát a pénz az növelheti egy férfi vonzerejét, de a személyiségén nem javít, az szinte fix. És most valami ilyesmire akartam utalni :) Mármint hogy vannak akiknek teljesen mindegy, hogy kicsoda-micsoda akivel élnek amíg van lé az évi háromszori trópusi nyaralásra.

     0     0
   • “…de kellenének a fenének.”

    Igazán nem gonoszkodni szeretnék, de ez valószínűleg fordítva is így van.   :)

    Egyébként igazad van.

    0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

Az ember tragédiája, második rész

Így férfiszemmel nézve azt kell mondjam: a nők különös szerzetek. A sorsuknak van egy sajátos ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az Ashley Madison-ügy egy egyéni példán.

Néhány napja jelent meg egy cikk a New York Postban, ahol egy férfi a személyes érintettségérő...
CSAJOZÁS - Szex
Udvarlás vagy zaklatás?

Korunkban egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy ha egy férfi kezdeményez egy nőnél, vagy...
CSAJOZÁS - Szex
Bevezetés a piros pirulába 9. - Szexpiaci érték

Továbbra is közgazdaságtani vonalon mozgunk tovább a piros pirula világában. Aki az előző rész...
CSAJOZÁS - Szex
Nehéz a szénbányászok élete

...de még nehezebb a házasembereké - tudjuk meg a Velvet ismételt próbálkozásaiból -, hiszen e...
CSAJOZÁS - Szex
Bevezetés a piros pirulába 3. - A létra-elmélet

Az első két fejezet alkalmával tisztáztuk a legfontosabb következményeket azzal kapcsolatban, ...
CSAJOZÁS - Szex
Hipergámiára adható lehetséges férfi válaszok

A hipergámia meghatározására jelen cikkben nem térnék ki, mivel itt a Férfihangon több írás is...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
AWALT - minden nő "olyan"?

Mostanában egyre többet olvasok a Férfihangon a kommentek közt arról, hogy mennyire lehet, vag...
CSAJOZÁS - Szex
A nadrágot viselő nő rémképe

Egyes nők dédelgetnek néhány tévképzetet a párkapcsolatok dinamikájáról. Ebből mutat be párat ...
CSAJOZÁS - Szex
Rajongás

Varga Péter írt egy könyvet fiataloknak párkapcsolatról; Spielhózni a címe. A szerző kicsit el...
CSAJOZÁS - Szex
Megszégyenítő verbális erőszakot alkalmaznak a nők az udvarlás során?

A férfiak mentálhigiénés problémáival foglalkozó egyébként is szűkös terjedelmű irodalom külön...
CSAJOZÁS - Szex
A saját világában élő férfi mítosza

Itt a Férfihangon is többször előkerült az a téma, miszerint a nők számára mennyire vonzó, ha ...
+18+
Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?

Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyag...
CSAJOZÁS - Szex
Mi kell a nőnek?

Mivel nagy anime-rajongó vagyok, önkéntelenül is kattintottam, mikor Naruto ábrázata bukkant f...
CSAJOZÁS - Szex
Hova tűntek a normális Férfiak?

Ezzel a kérdéssel szinte minden héten telenyavalyogja az internetet egy­-egy naiv bloggerina. ...


androfóbiaApai jogokApajogApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomválásÉletmódÖnismeret