Toplak Zoltán

A szexualitás öröme

Toplak Zoltán - 2012. június 23. szombat 00:21 - 8 hozzászólás

Russian woman by aflemoHiányt pótolna, és kiegyensúlyozottabb lenne az Egyház, ha prosti bérletet kapnának a papjai karácsonyra? Erről a szándékosan provokatív kérdésről később írok. Udvarlás, erotika, szex – izgalom, feszültség és öröm forrása, ez nem vitás. Hányféleképpen okozhat boldogságot, extázist, vagy tartós derűt? Néhány, önkényesen kiválasztott szemszögből közelítem meg a témát.

Ha kreatívak vagyunk és változatosságot viszünk ebbe a játékba, akkor biztos élvezni fogjuk. Igaz, inkább a férfiak igénylik a változatosságot (legalábbis partnerek terén); nem véletlen, hogy például az amerikai nyilvánosházakban utaztatták a prostikat egymás közt. Pár hét itt, aztán amott: így fenn lehetett tartani az ügyfélkör érdeklődését. Hogyan lehetünk kreatívak? Néhány tipp: Lehet pl. olajat kenni egymásra a behatolás előtt. Mókás, ahogyan csúszkálunk egymáson, és kellemes, ahogyan az olaj finom illata érződik a másik bőrén. (Vagy a sajátunkon.) Izgalmas lehet videót készíteni az aktusról, vagy fényképeket kattintani. Csoport szexszé válhat az együttlét, ha egy harmadik kezeli a videokamerát. Igaz, ez már túlnő két ember intim együttlétén, és a kölcsönös kizárólagosságon, de mindenki maga tudja, mit szeret. Az orális szexben ott van a mélytorok technika. Ez a férfit célozza meg (nyilvánvalóan), és jól végezve nagyon izgató. A férfi a nőért megteheti, hogy a nyelvével ABC-t rajzol a szeméremajkakra, így ingerlése változatos lesz, és nehezebben „húzza túl” a nőt. Finomabb játék, ha egymás bőrét simogatjuk, csiklandozzuk pl. tollal, vagy (ez még szebb) virágszirmokkal. Plusz élmény lehet, ha a virág illatozik.

Miben lehet még variálni a szexuális együttlétet? Van, akinél beválik, hogy az ágy szinte szent hely a maga rituáléjával. A világítás, illatok, felvett ruhák, zene: mind – mind azt segíti, hogy az élmény minél teljesebb legyen. Szintén növeli a változatosságot, de vitatott (az Egyház teljesen el is ítéli), az orgiák, csoportos szex megrendezését. Az intimitás elvesztésén kívül a hűség is csorbulhat ilyen alkalmakkor, (érdemes végiggondolni miért mit adunk fel, vagy mit kockáztatunk.) Nagyon izgalmas lehet a különböző szerepjátékok alkalmazása, pláne jelmezzel és egyéb eszközökkel. A rossz kislány, akit meg kell büntetni, a postásfiú és az unatkozó szépasszony, a tanár néni és a kisdiák – sok szerepet el lehet játszani. Lehetne hosszan sorolni a kreatív szex technikáit, (különleges helyszínek választása, játék az étellel, itallal, stb.) ennyi most elég.

A technikákon kívüli örömforrás az intimitás. Már a szexuális élet elején (egyéjszakás kapcsolatnál is) jelen van valamennyire, hiszen lemeztelenedünk egymás előtt, és olyan közel engedjük a másikat magunkhoz fizikailag, mint csak keveseket. (Gondoljunk a kommunikációs zónáinkra, ahol a testközeli szféra csak a legközelebbi hozzátartozóinknak jár ki. Igaz, szexnél azért ez kicsit másképp van, relatív idegenek is összefekhetnek.) Persze az igazi intimitás fejlődik, növekszik, ahogyan telnek az évek. Jobban megismerjük egymást, egyre több közös élmény köt minket össze – ahogyan a házasságra felkészítő tanfolyamon a szombathelyi káplán mondta: egyre mélyebben tekintünk egymás szemébe, egyre jobban összecsiszolódunk. Az itt leírtak igazából a tartós párkapcsolatra jellemzőek. Ha nincs jelen a meghittség az életünkben, akár bele is betegedhetünk. Szorongás, depresszió, de testi tünetek is előfordulhatnak. Olyan jelentős ez a szükségletünk, hogy Eric Berne az Emberi játszmák c. könyvében leírja, a negatív játszmáink mögött az erre való vágy áll, az igazi, bensőséges találkozást helyettesítjük velük.

Már említettem, hogy a férfiaknak van különösen igénye a változatos partnerekkel való szexuális életre. Biológiailag vagyunk erre programozva, „hintenünk kell a magot”. Megszerezni a kívánt partnert – ez viszont ma már mindkét nemnek izgalmas kaland és kihívás. Kandúrok és cicalányok kerülgetik egymást az éjszakában, vagy akár nappal; bárhol, ahol csak ismerkedni lehet. Az elkötelezettség és hűség hiányát ma már toleránsabban fogadja a társadalom. Elítélő hozzáállás inkább akkor van, ha az egyik fél szíve „törik”, vagyis csalódik, többet akart. Csak jelzem, az Egyház tanítása teljesen más, szexuális együttlétet csak a magukat egymásnak holtig elkötelezetteknek engedi meg. Az biztos, hogy ebben a helyzetben a váratlan gyermekáldástól nem kell tartani. Persze a nemi betegségek terjedésének is nagyobb a lehetősége a gyakran váltott partnerek esetén, de vitathatatlan, hogy a nemi identitás nagyon meg tud erősödni (igen én FÉRFI/NŐ vagyok!) a sikeres hódításoktól. Ma már erre tanfolyamok vannak, pl. Mex Deluxe honlapján. (Igaz, ő csak férfiakat oktat a csajozásról.)

Kisses by Cesar PicsMex szerint (és valahogy érződik, hogy igaza van) az egyik legfontosabb, hogy legyünk magabiztosak. Szemezésnél először a másik nézzen félre, lassan és érthetően beszéljünk, kezeljük jól a shit teszteket. (Melyekkel a nők tesztelik, hogy tényleg olyan alfa pasik vagyunk-e mint amilyennek állítjuk magunkat.) A jó udvarlás öröm és izgalom férfinek és nőnek egyaránt. Megismerkedni azzal, aki tényleg tetszik, álmaink nőjével (pasijával), látni, hogy vonzóak vagyunk neki – ezért érdemes küzdeni. Ezt állítja Mex is, aki szerint sikerülhet jó csajozós férfivé válni, feltéve, hogy 100%-ban elkötelezzük magunkat a cél mellett.  Fontos, hogy megnevettessük a nőt, hogy bizalmat építsünk kettőnk között, keressünk értékeket a másikban, és azokat dicsérjük is meg, bókoljunk jól, (mondjunk egyedit, amit még nem hallott a nő, különösen belső tulajdonságait értékeljük, stb.) és még sok tanácsot ad Mex ezzel kapcsolatban. Hódítani – kockázat, de ha sikerül, nagy öröm.

A szexualitás megélése szükséglet is. A rádióban idéztek egyszer, József Attilától: „ehess, ihass, ölelhess, alhass! A mindenséggel mérd magad!” (Ars Poetica, részlet) Tény, hogy a társ iránti igény (“ölelhess”) alapvető, és mélyen belénk kódolt. De a gyönyör utáni vágyunknak is időről időre ki kell elégülnie, vagy akár pszichés problémák elé fogunk nézni. (Van azért más út is egészségesnek maradni, de erről később.) Ismert Maslow szükséglet piramisa, ahol legalul az életben maradáshoz szükséges igények (testi szükségletek) szerepelnek, feljebb pedig egyre individuálisabbak jelennek meg: a társ illetve az elismertség iránti, egészen az önkifejezésig és spiritualitásig. Ha egy szükséglet kielégül, az öröm, és belső béke forrása. Fontos ezért is foglalkozni a szexualitással, mert tény: egész (séges), teljes életünknek része kell, legyen. Gondoljunk gyermeki énünkre, (a Freud-i ID-re) mely igényli a játékot, játékosságot, a kreativitást. A szex erre is jó.

Kényes téma: önkielégítés. Orvosi tény: egészséges, ha a férfiak heréiből időről időre kiürül az ondó. A társadalmunk nem sokat beszél róla, szégyellni valóként gondolunk általában rá. Az Egyház elítéli, ezt az örömet a partnerünknél kell keresnünk, nem magunknál, tanítja. Ám különösen nőknél lehet gyakorlati haszna a maszturbálásnak, mert így előre megtanulhatják mi jó nekik. A férfi orgazmusa általában egyszerű, szinte mindig megvan. Ám még az egészséges nőnek is tanulni kell a saját orgazmusát, mert az bizony jóval összetettebb, mint a miénk, férfiaké.

Tény: ez  a lehetőség szinte mindig „kéznél van”. Csak egy kis nyugi kell, és lehet vele élni. De veszélye is ebben van: akár a kockázatosabb ismerkedés helyébe léphet, és függővé is tehet. Ha erős szokást alakítunk ki vele, a házasságba is magunkkal vihetjük, és ez azért már nem jó.

Jesus from the Deesis Mosaic by jakeboumaEgészen más öröm részese lehet az, aki igyekszik szublimálni ezt az erőt. Vagyis más csatornákat keres a kiélésére: alkot, dolgozik, kifejezi önmagát. Sport, emelkedettebb zene, olvasmány, ima mind segíthet ezen az úton. S ezzel már az aszkézisnél tartunk, amely óhatatlanul kell a szublimáláshoz. Sok szent életrajzában olvasható, hogy módszeres aszkézist folytattak, fegyelmezték testüket, például hideg vízben való fürdéssel, ételről való lemondással, virrasztással, és lehetne sorolni. Fontos azonban, hogy ehhez jó és megbízható vezetés kell, mert visszaüthet, ha felkészületlenül fogunk hozzá. Esetleg a rossz szokások még erősebben támadnak fel bennünk. Fontos az az önismeret, amire juthatunk, az önuralom mértéke, az a belső szabadság érzés és élmény, amit adhat, hogy nemet tudunk magunknak mondani. De főleg az a spirituális kaland, ami az aszkézis gyakorlásában rejlik. A szenteknél is: amint eljutottak a megfelelő szintre a szublimálásban, belső életük kiteljesedett, Istenélményeik erősebbek és tisztábbak lettek, életük megjavult. De erre biztos belső késztetés kell, hogy aki gyakorolja ezt, az biztos legyen benne, hogy mit akar, és ismét: jó vezetője legyen.

Ha a papok élhetnének szexuális életet, valószínű, hogy kevesebb lenne a szexuális visszaélés a világon. (Bár állítólag ezek nagy részét nem a papok követik el, hanem egyéb egyházi alkalmazottak.) Természetesen nem prosti bérletre lenne szükség, hanem arra, hogy a pap maga dönthesse el: házasodik vagy sem? Egy családos ember talán hitelesebb lenne a hívek szemében, és hordozná a szexualitás megélésével kapcsolatos felelősséget is: lenne családja.

Az Élet sója a szexuális erő. Vonzalmak, ellenszenvek, erotika, alkotás, kreativitás, örömképesség – mind összefügg vele. Nagy erő, aki leigázza, az „sárkányokkal szánthat”, írja Weöres Sándor. Korlátok közé terelve, olyan lesz, mint a mindig kiöntő folyó megszabályozva, és terméketlen mocsárból hajókat a hátán hordó, erőműben energiát termelő hasznos társsá lesz – tanítja a katolikus teológia.

 


Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
3 votes, average: 3.00 out of 53 votes, average: 3.00 out of 53 votes, average: 3.00 out of 53 votes, average: 3.00 out of 53 votes, average: 3.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 3.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (8) Hivatkozások (0)
 1. A szexualitás megélése szükséglet is. A rádióban idéztek egyszer, sajnos nem tudom kitől: „ehess, ihass, alhass, ölelhess – ezek legyenek meg, és boldog leszel.” Nagyjából így hangzott ez akkor.”

  Ha nem tudod, nézz utána…

  József Attila

  ARS POETICA (részlet)

  “Más költők – mi gondom ezekkel?
  Mocskolván magukat szegyig,
  koholt képekkel és szeszekkel
  mímeljen mámort mindegyik.

  Én túllépek e mai kocsmán,
  az értelemig és tovább!
  Szabad ésszel nem adom ocsmány
  módon a szolga ostobát.

  Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
  A mindenséggel mérd magad!
  Sziszegve se szolgálok aljas,
  nyomorító hatalmakat.

  Nincs alku – én hadd legyek boldog!
  Másként akárki meggyaláz
  s megjelölnek pirosló foltok,
  elissza nedveim a láz. ”

  Lenne még számos hozzáfűznivalóm és kérdésem, de inkább nem teszem. Átalakítom ezt az energiát valami mássá…

  0     0
 2. Érdekes cikk. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy épeszű ember nem készít filmfelvételt, fotókat a saját szexuális együttlétéről, mert könnyen kikerülhetnek a felvételek az ellenőrzése alól, és akkor kész a baj. Ostoba tinik szokása erotikus fotókat készíteni magukról, aztán feltöltögetni az internetre. Sokuk lehet, hogy később a karrierjével, párkapcsolatával fizethet érte.

  0     0
  • Volt már pasi akit ilyen felvétel mentett meg a börtöntől :)

   1     0
  • Egyetértek, amennyiben azt tartod érdekesnek, hogy egy középiskolai szintű házidolgozat mit keres a Férfihangon..

   0     0
   • Dietrich! Nem mindenki rendelkezik olyan IQ-val, mint pl. te. Azért még lehetnek érdekes, vagy továbbgondolni való gondolatai. Nem az intellektuálisan kicsiszolt gondolatok és közlések viszik a leginkább előre a világot, mert ezekből kevés van, és a legtöbbször a vájtfülüek értik csak meg igazán. A Férfihang értékét és színvonalát szerintem csak emeli, ha (kellő) teret enged alakulóban lévő, fejlődésre és fejlesztésre szánt mondandóknak is.

    0     0
 3. Néha tényleg jól jöhet, gondolom, valami nemi erőszak-vád lehetett. Összességében azonban veszélyes szokás.

  0     0
  • Szerintem a megoldás: felvenni, megnézni, letörölni. Őrizgetni tényleg nagyon veszélyes. Mi van, ha csak a gyerek bányássza elő egyik hétvégén unalmában? Jó esetben “csak” magyarázkodni kell (ha nagyon kicsi a gyerek), de ha már valamivel nagyobb akkor igen kellemetlen lehet, hogy anyut és aput úgy látta, ahogy… nem kéne.

   0     0
 4. Zoli, neked ajánlom ezt az előadássorozatot, egy puerto ricoi származású lelkész a szexről beszél keresztény szemmel:

  http://www.youtube.com/watch?v=SjNo8uZk31E&list=PLDF637E887BCCF595&src_vid=i1srTNKTTFM&feature=iv&annotation_id=annotation_54664

  Én egy részét láttam, de biztosan az összes jó:

  http://www.youtube.com/watch?v=i1srTNKTTFM

   

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kollektív befenyítés

A Svédországi Bravalla zenei fesztivált - mely északon az egyik legnagyobb - jövőre már nem re...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Gender, gulág, gondolatbűn

Harvey Weinstein lebukott. Az „elvtárs, segítsd a lebukottakat” elvének vége, egykori elvtársa...
"Égjenek a boszorkányok!" - Tűz a Femen párizsi szálláshelyén

"Burn witches", magyarul: "Égjenek a boszorkányok". - Ennyi állt abban a szöveges üz...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hírválogatás 2.

Tegnap tettem egy olyan megjegyzést, hogy minden nap van annyi "rémhír" a neten, mint az előző...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfiak klubja - Dr. Párducz Árpád agykutató

A férfiértékek visszaállítását, megőrzését céljául kitűző Férfiak Klubja misszió interjúi közü...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Először magadra koncentrálj, a nőzésre majd később

Az alábbi fordítás eredetije a Reddit redpill szekciójának Archwinger becenévre hallgató, soka...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Héra és Héphaisztosz

„A drága fiúk hullanak vérben a hóra napra-nap.” /Babits Mihály – Fortissimo/ Már r...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Bűncselekmény az apasági teszt Franciaországban

Franciaországban egy év börtönt és 15.000 euró pénzbírságot szabnak ki arra a férfira, aki...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Femi befejezés a CSBE férfi oldaláról szóló cikkben.

Nem bírtam ki, hogy hozzá ne szóljak. Tök jó indítás, és pontatlan, a Nőkertbe, vagy a NANE pl...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kalózok, szajhák, maffiózók

Okoskodó mobilom egyik reggel arról tájékoztatott – pedig nem is kérdeztem –, hogy Independenc...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Fizess, ha férfi vagy?

A férfiak hátrányos megkülönböztetése olykor annyira megszokott részét képezi mindennapi é...
+18+
Fesztiválhiszti

Minap adtunk hírt arról, hogy a Svédországi Bravalla zenei fesztivált azzal a nyilvánvalóan fa...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kegyetlen óvónők

A Tv2 Tények című műsorának felzaklató videofelvételét csak erős idegzetű olvasóinknak ajá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Na már megint a magyar őstörténet...

Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, k...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kiállás a férfiakért - demonstráció a Deák téren

Egyenlő ma Magyarországon a két nem? Egyenlő esélyekkel, a szükséges segítséggel és támogatáss...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nő a férfiban

Ha a Férfi lényegét abban fedezhetjük fel, hogy számára a szexus, a testiség, a párkapcsolat, ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomválásÉletmódÖnismeret