don Fefinho

The day when men left

don Fefinho - 2012. augusztus 28. kedd 20:10 - 20 hozzászólás

Nézem itt Dean előző cikkét a fölösleges férfiakról, és hogy is mondjam, tajtékzok: égszakadás, földindulás, patakokban folyik a friss vér. Csak ugye mivel férfinak neveltek, minderről persze a környezetemnek halvány lilája sincs.
(Ó azok a szörnyű társadalmi elvárások, parancsoljunk a farkunknak meg az öklünknek is, nem mintha ez nem volna magától értetődő – de ha már szegény feministák is lázadnak az őket agyonnyomó elvárások ellen – méghogy főzni, méghogy szülni, méghogy megbecsülni a férfi családért tett áldozatát, méghogy nem flangálni sötét sikátorokban kurvának öltözve, ah minő gyűlöletes fertelem -, akkor én most tulajdonképpen mi a fészkes fenéért is tűrtőztessem magam rezzenéstelen arccal?)

Volt ez a gyökérkedés is, hogy mire mennének a férfiak a nők nélkül. Köszönték, elboldogultak. Mire mennének a nők a férfiak nélkül? De nemám úgy, hogy amit most a férfiak alájuktolnak innen-onnan, azzal együtt, nem. Semmi állami emlő, semmi nőtartás. Ha tényleg abból kéne csak civilizációt fenntartani és fejleszteni, amit ők tettek hozzá? Művészet? Technológia? Jó, jó, használhassanak jelenkori technológiát. Nade megakadályoznák-e a katasztrófát, ha az atomerőmű kezelőpultjából, a gazdasági társaságok vezetőségéből, a bányákból, a kohókból, a nehéziparból, az orvosok közül, az egyetemekről, a kutatócsoportokból, az informatikából, az elektronikából – egyszóval mindenhonnan – gombnyomásra eltűnnének a férfiak? Meddig húzná a feminizmus? Megjavulna-e a tévé, a mosógép, a sütő, a csap, a közműhálózat, az elszállt net, a megszálló barbár horda lelkiismerete, vagy a robbanás szélén álló hibás atomreaktor némi szokásos hisztitől és picsogástól? Elállna-e magától a háztűz, a természeti katasztrófa, ha mindent leszarva inkább elmennének plázázni, önmegvalósítani? Tessék, ki se kéne venni a kezükből a ‘patriarchátus’ vívmányait – már a fenntartásokkal is gondok lennének. Vagy minderre azért még kéne az a maradék 10%, nem? Lágerbe ne költözzek, kezitcsókolom? Egy-két év alatt középkori állapotokba süllyednének, mint annak a rendje, aztán a legerősebb szomszédos állam röhögne a leghangosabban. Dájó lenne. Mint ahogy matriarchátus jelenleg is a gettókban, illetve elszigetelt kőkorszaki szintű közösségekben van, Afrikában és Ázsiában. Mit tett le a matriarchátus – a maga félmillió éve alatt – az asztalra? És mit a patriarchátus – tízezer év alatt?

Szóval abba most ne menjünk bele külön, hogy mit találtak fel férfiak, elég csak arra is ránézni, mit fedeztek fel. Hát csak ennyit:

Sovinizmus kellett? Hát itt vannak helyette a rideg tények. Lányainkról, feleségeinkről, anyáinkról meg le lehet szállni.


Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 0 olvasó átlagosan 0.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (20) Hivatkozások (0)
 1. Marhajó ez a flashes bemutató. Köszi!

  0     0
  • Ugyan. :)
   Van belőle újabb változat is, az egy picit részletesebb. Irdatlan egyébként hogy mi van kint, vannak akkora csillagok, amiknek 12 óráig tart mire a fény körbeér a felszínükön. A fejem belefájdul ha csak el akarom képzelni…

   0     0
 2. “Egy-két év alatt középkori állapotokba süllyednének, mint annak a rendje, aztán a legerősebb szomszédos állam röhögne a leghangosabban.”

  Fenét :) Csupa olyan országból állna a világ, akik féltékenyek a másikra és nem beszélnének egymással :)))

  0     0
  • Vazz. :D :D :D Meg dícsérnék egymást hangosan, aztán a hátuk mögött szidnák egymást.
   Ha nagy lenne a csend, akkor felmerülne, hogy már nem is szeretik egymást, és kitörne a háború, amit nem vívna meg senki.

   0     0
 3. A témához ennyi a hozzáfűznivalóm tömören:

  0     0
  • Azért ez durván hímsoviniszta hozzáállás! Ugyan tudjuk, hogy a nőket az evolúció maga tette gyengébbé, kevésbé kockázatvállalóbbá, de igenis ott vannak az emberi intelligencián alapuló kulturális és tudományos életben. Ezen az oldalon gyakran elhangzik, hogy nem számít az alsónemű tartalma, csak a személye, ezért is megdöbbentő az ilyen egyoldalú vélemény, mint amilyen a Tiéd. Nem az érdekeljen, hogy milyen nemű és hogy csak hány van belőle, hanem az, amit tett az emberiség egyetemes fejlődéséért!

   0     0
   • Ott vannak, persze, de nem mindegy, hogy az arányuk tükrözi-e az érdemeiket. Borisz véleménye lehet kissé erős, de ne felejtsd el, nem a semmibe puffogtat – olyankor, amikor ilyesmire ragadtatja magát, többnyire jó oka van rá. Azért még így sem egy súlycsoport az állítása azzal, mint amire válaszul született. Ha azt írta volna, hogy a nők fölöslegesek, minden apa lánya egy potenciális áruló és csecsemőgyilkos, hamis vádló és férjhátbakéselő, és hogy a populáción belüli arányukat le kellene csökkenteni 10% körülre – na az lenne durva. Csak míg mi egyrészt eleve nem írunk ilyet, és az tényleg a sovinizmus netovábbja lenne, addig feministáéknál ilyesmiket fordítva szinte már rutin és divat ellőni, mondván ők csak egyenlőséget akarnak.

    Borisz nem férfisoviniszta. Csak kissé fölkapta a vizet. A férfisovinizmus az kérlek ilyen (és még itt sem szorgalmazzák az eltüntetésüket, nem úgy mint ők a mienket).

    0     0
    • Haha! A gyűlöltellenségeink blogot helyén kell kezelni! Vicces csapat, és az összes írásuk ilyen típusú, szóval nyilvánvaló a szándékos alázási cél a nélkül, hogy tényleg mindent így gondolnának. :) Én pár éve olvastam tőlük ezt, meg például az olaszokról írt cikküket, amin könnyesre röhögtem magam! Meg ha jól emlékszem, a finnekkel kapcsolatos írásukban az ennivalós rész..HAHAHA! :D

     De ebben az írásukban ami nagyon valós volt, és nagyon tetszett nekem, az a sporttal kapcsolatos bekezdés! Az úgy ahogy van, telitalálat! Itt is volt egy szép cikk, talán “játék” címmel. Ahhoz hasonló érzéseket váltott ki belőlem. A sportok miatt szembesült a barátnőm is legelőször azzal, hogy képes vagyok meghatódni! :)

     A “The Scale of the Universe” pedig zseniális!

     0     0
    • Hát a linkelt oldal maximálisan hímsoviniszta, csak remélni tudom, hogy nem olyan elmebetegek, mint a kuruc.infó, csak a szándékolt hülyeség dől belőlük. Ettől függetlenül még mindig nem tartom helyesnek Borisz nézetét, az ilyen tartalmakkal csak azt érjük el, hogy igazoljuk a “nemek harcát” a feministáknak ahelyett, hogy csendbe újra beletörődnének abba, hogy több ezer éves szokásokat nem lehet drasztikusan kifordítani.

     0     0
     • Így ahogy mondod, a hülyeség teljesen szándékolt, mivel egy vicclap. Nade csak úgy összehasonlításként, mikor olvastál te ilyesmit mondjuk ezen az oldalon? Boriszt leszámítva persze, de az ő reakciói is ‘amilyen az adjonisten’ típusúak, szóval őrá nemér hivatkozni. :)

      0     0
   • Mellesleg frappáns fricska a feministáknak, én gratulálnék neki hozzá! ;)

    0     0
  • Ez fantasztikusan odavág. Nyilván nem minden férfira és nőre igaz személy szerint, amit üzen, de az általánosságokat tökéletesen megragadja.

   0     0
 4. Ööö… Bocs az offolàsért, de ha ìrtam egy kis cikkecskét, azt milyen cìmre küldhetném, hogy valaki àtnézze, hogy érdemes-e esetleg közölni az oldalon?

  0     0
 5. Kösz a vàlaszokat, akkor àtnézem oszt’ küldöm.

  0     0
 6. don Fefinho, dühös kirohanásnak jó ez a cikk, de azért ne menjünk már el abba az irányba, hogy elkezdjük méricskélni, hogy melyik nem az értékesebb. A rendszer úgy van kitalálva, hogy egymás nélkül nem megy. Ha a nőket távolítanánk el, akkor biztosan az a generáció, aki már megszületett, nagyon jól ellenne, aztán szépen kihalna az emberiség, de ez fordítva is épp annyira igaz.

  Sokkal fontosabb lenne azon elmélkedni, hogy hogyan kerülhetne mindenki pontosan arra a helyre, ahová való. Nem lehet egyértelműen eldönteni és sablon alapján meghatározni, hogy a FÉRFI helye a családfenntartás, a munka világa, a nőé pedig a szoptatás és a fakanál meg mosóteknő. Van választás, igaz, a férfiaknak kevesebb, mivel ahhoz, hogy az önbecsülésük meglegyen muszáj bizonyos külső társadalmi elvárásoknak megfelelni, hacsak nem mennek szerzetesnek, de az más tészta.

  Egy nő ellenben választhatja a családot és választhatja a karriert is. A probléma akkor kezdődik, amikor 40 évesen rájön, hogy tulajdonképpen ő pünkt nem ezt akarta és olyankor látunk családanyákat az éjszakában és mindenáron gyereket akaró lestrapált mucusokat a társkereső oldalakon. Ez kicsit most sarkítva lett, de ez a legnagyobb bajok egyike.

  Másrészt, azért ne vegyünk mérget arra, hogy 30 e évig matriarchátus lett volna, ezek elméletek, feltételezések, amik az evolucionalizmus melléktermékei, ami maga is sokkal inkább köthető a feminista “világképhez”, mint egy férfias, aktív gondolkodáshoz.

  1     0
 7. “Van választás, igaz, a férfiaknak kevesebb, mivel ahhoz, hogy az önbecsülésük meglegyen muszáj bizonyos külső társadalmi elvárásoknak megfelelni”

  Ez meglehetősen felszínes általánosítás, ráadásul úgy tűnteti fel a férfiakat, mintha illúziókba kapaszkodás nélkül nem tudnának létezni. Ha másfelől nézzük akkor meg a nőkre pont ugyanúgy igaz.

  Nem az önbecsülés miatt kell a munka, hanem mert egy férfi nem számíthat arra, hogy őt bárki is eltartsa. Neki biztosan nem jön a herceg fehér lovon mercin, hogy kimentse a bajból diákhitelből. S mivel a felesége feltehetően szülni fog, ergo gyesre megy, addig is el kell tartania valakinek a kis családot. Vagyis a férfinak nincs választása.

  “az evolucionalizmus melléktermékei, ami maga is sokkal inkább köthető a feminista “világképhez””

  Nem igazán értem, hogy az evolúcióban mi a feminista.

  0     0
  • Ki lehet ezt fejteni konkrétabban is, de akkor egy élet is kevés lenne rá. Egy férfinak függetlenül attól, hogy van-e családja vagy nincs szüksége van arra, hogy valamit “teremtsen”, ami lehet művészet, egy autó felújítása, bármi, formai kötöttségek nélkül. A muszáj egy belső késztetés. Nem a pénzkeresést értem ezalatt mag a családfenntartást. Ez a férfiak számára nem életcél, hanem kötelesség. Míg a nők jó része köszöni szépen elvan azzal, hogy szül néhány gyereket és az egyetlen produktum egész életében, hogy szült. nem egy nőtől lehet hallani, mikor megkérdezik, hogy mi élete legnagyobb vágya, vagy mit tart a legnagyobb dolognak, ami az életében történt. A válasz legtöbbször ez. Ami nem baj, de a kettő között óriási a különbség alkatilag. Itt most megint általános megfogalmazás van, nem lehet mindenkire ráhúzni egy az egyben, vannak olyan férfiak, akiknek az a szent cél (bár ha kicsit megpiszkálnánk, nem  biztos, hogy ez lenne a valódi vágya) és vannak nők is, akik nem akarnak anyák lenni. A probléma akkor kezdődik, amikor rossz döntéseket hozunk fiatalon, aztán később már kijavíthatatlannak tűnnek ezek.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
The day when men left II. - avagy mi a helyzet a gyalogosokkal

Kedves elvtársak, elvtársnők, barátaim. Könnyed, sziesztázós eszmefuttatás következik, hog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Íme az ellenfeleink

Túlvagyok a heti rendes pofaviziten a nőkertben, ami mint tudjuk a hazai feminizmus felleg...
Feminista ízlés-diktatúra Izraelben

Ha eddig esetleg azt gondoltuk volna, hogy már nem képes több sci-fi-horrorba vagy vígjá...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az igazi férfi

Nahát erről sem szívesen írok cikket, mert már így is túl sokan papolnak arról, hogy milyen is...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A francia miniszternő és a zabigyerek

A nők szexuális szabadságát valószínűleg már "optimálisnak" ítélik a feminizmusáról is híres f...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Íme az első MGTOW-riport a hazai mainstream médiában

Remekül indul 2017, a Lázadás éve! Kormányunk épp csak hadat üzent a Soros György által gründo...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A polkorrektség abszurditása

Teljesen véletlenül figyeltem fel egy angol napilap weboldalán egy olyan cikkre, ami érinti a ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Miért játsszuk a kemény legényt a nőknek?

Mert ez tetszik nekik... Persze a dolog ennél összetettebb. Sok nő ismerősöm mantrázza, hogy m...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tücsökszorgalom

Értem, hogy ez rettenetes lehet, ebben a félelemben élni, mintha valami láthatatlan óra ketyeg...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Ribancok

A cím kevéssé félreérthető, a szándék talán kicsit jobban. Nem akarok senkit megsérteni va...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Megállítható-e a feminizálódás? 1. - A történelmi háttér

Európa, sőt a nyugati világ elpuhulása, férfiatlanodása, demilitarizálódása egyre inkább megol...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Merre lejt a pálya? - PUA vs. MGTOW

„Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megvált...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az abortusz "emberi jog"? - EU botrány

Az Európai Parlament plenáris ülése újraszavazásra visszaküldte a Nőjogi és Esélyegyenlősé...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Miért lájkolják agyon a nők a férfihibáztató cikkeket?

Reneszánszukat élik azok az életmód-tanácsadó cikkek, amelyek faék-egyszerűségű logikával igye...
ÉLETMÓD - Egészség
Megszűnt a Huffnagel.blog.hu - Széljegyzet egy Pro-Férfi blog utolsó margójára

"Társadalmi folyamatokat felgyorsító Pro-Férfi blog, a felnövekvő és a kifejlett alfahímek bir...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Loco-emotion - Női mozdonyvezetők a MÁV-nál?

A magyar vasúttörténet 160 éve során még soha nem teljesített szolgálatot nő mozdonyvezetőként...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret