Alter Ego

Kegyetlen óvónők

Alter Ego - 2012. október 30. kedd 00:25 - 26 hozzászólás

A Tv2 Tények című műsorának felzaklató videofelvételét csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlom. Félóra alatt 120-szor pofozott meg négy gyereket egy kínai óvónő. A történteket a biztonsági kamerák teljes egészében rögzítették. Egy másik óvodapedagógus különös kegyetlenséggel ledobott a földre, majd megrugdosott egy kislányt, amikor az nem fogadott neki szót. Egy harmadik óvónő pedig több száz képet töltött fel az internetre arról, ahogyan szadista élvezettel kegyetlenkedett gyermekekkel, az egyiküket például fülénél fogva emelgette, másokat ragasztószalaggal megkötözve kínzott meg, míg egy másik gyermeket egy szemetesbe dobott.

A feminista propagandának köszönhetően az utóbbi időben jelentős mértékben megszaporodtak a vádak a férfiak erőszakosságával kapcsolatban. Mivel ezek a férfiellenes szólamok a nőket mindig áldozat szerepben, a férfiakat pedig erőszaktevőként mutatják be, ezért ennek ellensúlyozására kénytelenek vagyunk ezen a helyen időről-időre bemutatni azokat a tényeket, eseteket, amikor a legendás női empátiának nyoma sincs, amikor a női erőszak és kegyetlenség álarcok nélkül, a legalávalóbb formáiban, akár a gyermekeket sem kímélve tombol. Bár a Tv2 híranyaga a kínai óvónők képzetlenségét teszi felelőssé a sűrűn előforduló óvodai gyermekbántalmazásokért, azonban ezzel szemben egyértelműen adódik a kérdés, hogy a szakképzettség hiánya már önmagában törvényszerűvé teszi a gyermekbántalmazásra való hajlamot? Sajnos le kell szögeznünk, hogy a családon belül elkövetett gyermekbántalmazások jelentős részének elkövetője ugyancsak nő.


Címkék: ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Megszűnő határok – az erőszak áldozatainak is

Budapest, 2011. december 13., kedd (OS) Hamarosan uniós szabályozás garantálja majd az erőszak áldozatainak védelmét az Európai Unió valamennyi tagál...
Az Ő szégyenük!

A Magyar Nemzet 2012. június 23-i számában erkölcsileg támadta meg a Férfihang.hu Magazint. „Kinek a szégyene?” című cikkükben nem kisebb rágalmat fog...
Tamási Erzsébet feminista kereszttűzben

Dr. Tamási Erzsébet olyan egyedülálló, kivételes alakja a magyar kriminalisztikai szakmának és közéletnek, aki  kutatási eredményeit leplezetlenül...
Ranschburg Jenő: A férfi agresszió

Felcserélt szerepek: A férfi agresszió (Részlet Dr. Ranschburg Jenő előadásából) És ekkor jött, Hölgyeim és Uraim a hormonológus. Aki, azt mondta,...
Tiltakozunk az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az apák társadalmi érdekeit sértő kampánya ellen

Az UNICEF már korábban is tanúbizonyságát adta, hogy társadalompolitikája a radikális feminizmus és a nemi szeparatizmus alapjain áll; azonban az UNIC...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (26) Hivatkozások (0)
 1. Erről nem beszélnek, mert cáfolja a propagandát, rossz színben tüntet fel, sokat kéne magyarázni, ciki is, sok is egyszerre, a férfiakra is csak nagyon necces bukfencekkel lehetne tessék-lássék rákenni, tehát az egész igaziból NINCS IS. Csak álmodtuk az egészet. Mi mocskos nőelnyomó férfiak, fene a rohadt fajtánkat, még itten hazudozunk is itten ilyen kitalált videókkal itten.

  0     0
  • Akárhogy is nézzük, tényleg igazuk volt. De azért mielőtt bárki sipákolásba kezdene, tegyük hozzá: a pénz a nőre lett költve, aki ettől határozottan szebb lett – és így valószínűleg az önértékelése is megnőtt.
   De persze feministáék bármiben megtalálják a nőelnyomást – és bárminek az ellenkezőjében is.

   0     0
   • Ezt most nem értem, mit költött a nőre? A plasztikát az esküvő előtt csináltatta, a férj nem is tudott róla.

    Érdekes kérdéseket vet fel a modern technika:) Azért az fura, hogy valaki a saját gyerekét csúnyának látja. Betehettek volna egy fotót a babáról is.

     

    0     0
 2. A gyerekek bárminemmű fizikai fegyelmezése a bölcsődében / óvodában elítélendő. Ebben nincs pardon. Szükség sincs rá, mert a bölcsődei gondozókat és az óvónőket / óvóbácsikat képzik arra, hogy hogyan lehet a gyerekeket fegyelmezni fizikai ráhatás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek számára a fenti személyek idegenek, akiktől általában tartanak, nekik jellemzően jobban szót fogadnak. Persze ezt csak ésszerű méretű csoportban lehet megcsinálni, de jelenleg Magyarországon ez nem gond.

  Van viszont az a kérdés, hogy a szülő fegyelmezhet-e némi fizikai ráhatással? Ez a komoly kérdés. Ha visszatekintünk, a különböző korokban mindig volt ilyen fegyelmezési módszer. Ugyanakkor az Egyesült Államokból kiindult egy olyan nevelési irány, hogy káros a gyereket bármilyen formában fegyelmezni, mert az a személyiségében torzulást okoz. Emiatt a jog elítéli a gyereke fizikai fegyelmezését itt, Európában is.

  Ez azonban szerintem hülyeség. Ha gyerek megmakacsolja magát az utca közepén, rá kell csapni a fenekére, hogy mozduljon már. Vagy ha látod, hogy hozzá akar nyúlni a forró tűzhelyhez, rácsapsz a kezére, hogy ne tegye. Vagy ha folyamatosan sértőn / csúnyán beszél és nem érti meg, hogy így nem szabad, akkor kaphat egy kisebb pofont. Szerintem igenis vannak szituációk, amikor a szülők részére meg kell engedni a fizikai eszközök használatát a nevelésben.

  0     0
  • A modern kultúra szégyene, hogy lopva-félve kell mentegetőzni az épelméjűség miatt.

   0     0
  • Én sem osztom azt a véleményt, hogy soha, még a kezére sem szabad ráütni a gyereknek, de mondjuk ezekben az esetekben, amit leírtál, pont nem szükséges. A másik, hogy a gondozónők, óvónők nem idegenek a gyerekeknek, legfeljebb az első néhány hétben, hiszen velük töltik a nap egy jó részét. Ideális esetben bensőséges kapcsolat alakul ki közöttük, amolyan pót-nagyszülői viszony.

   0     0
  • Örök kedvencem egyébként ebben a témakörben Fred apánk egyik megállapítása, miszerint meglehetősen furcsa, hogy amikor gyermeknevelésről van szó, akkor a gyermektelen szingli (leszbikus?) pszichológusnő a “szaktekintély”, és nem a mormon családanya aki tisztességben felnevelt 8 gyermeket.

   0     0
   • Na igen, de ez azért is van, mert a 8 gyerek mellett a mormon családanyának már nem volt ideje megfelelő végzettséget szerezni és elismert szaktekintéllyé válni. Ez kicsit olyan gondolkodás, mint hogy férfi ne legyen szülész, vagy hogy mit tudhat a szenvedélybetegségről egy pszichológus, aki sosem narkózott.

    0     0
    • Daphne, az analógiák nem pontosak. A férfi nőgyógyász éppen olyan objektív tapasztalatokra építve végzi a munkáját, mint a női. A gyermektelen, leszbikus, feminista pszichológusnőknek pedig sok esetben ideológia alapú, a tapasztalati szempontokkal nem számoló elképzelései vannak a nevelésről, illetve szaktekintélyként ilyenek véleményére alapoz.

     A fizikai ráhatás egy nyers és ősi fegyelmezési eszköz. A maga ösztönös voltában mindig egyensúlyban van a fegyelmezett magatartásának közveszélyességével. Például; ha a kölyökmacska bevadul és már-már leharapja az anyja farkát, akkor kap egy pofont. Emberi értelemben ez lehet kicsit ravaszabb is, mert például testvérbántalmazásért is lehet pofont kapni. Tehát nem csak a sérelmet elszenvedő “büntet” az őt ért sérelemért. Ennek ellenére itt is felfedezhetjük a csoport önvédelmét az egyén agressziójával szemben. A fizikai fegyelmezés egy mély és jól működő “pavlovi” kondicionálás, aminek célja az önvédelem az egyén szeszélyeitől, és a csoporthierarchia kialakításának az eszköze. Számomra nyilvánvaló, hogy a hiánya pont olyan torzulásokhoz vezet, mint az eltúlzása. Ha valaki a hierarchia létjogosultsága ellen akar esetleg érvelni, akkor neki azt javaslom megfontolásra, hogy vajon ismerünk e egyáltalán hierarchia nélküli csoportokat az élővilágban?

     Szerintem például a forró tűzhely sem olyan rossz példa, mivel az értelmi nevelésnek nem sok esélye van ilyen esetekben. Talán nem érdemes megvárni, amíg a gyermek saját maga szerez harmadfokú tapasztalatokat a veszély nagyságáról. Az apró “pavlovi beavatkozás” életet menthet. Ebben az esetben például a fizikai fegyelmezés önmagától védi meg az egyént. Nem véletlenül élnek ma is pont a tűztől való távoltartás érdekében fizikai fegyelmezéssel a paraszt családokban. (Amelyik gyerek a tiltás ellenére disznóvágás idején az udvaron, a forró üst közelében ugrándozik, az könnyen kaphat egy istenes pofont.) Csodálnám, ha ez ellen bárki bármilyen értelmes érvet tudna felhozni. De ha valaki mégis így gondolja, neki ajánlom, hogy látogasson el egy klinika égési osztályára és nézze meg, mit okoz egyetlen fazék forró víz. Esetleg kérdezzen meg egy “modern” anyát, hogy utóbb hány pofont tartana indokoltnak, ha azzal elkerülhető lett volna a baleset.

     Természetesen mindennek semmi köze a cikkben szereplő kínai óvónők öncélú, szadista indítékú gyermekbántalmazásához. Ugyanígy a cikk végén írott mondatomban, amikor a nők által elkövetett gyermekbántalmazásokra utaltam, akkor sem a nevelőcélzatú eseti pofonokról akartam megemlékezni, hanem azokról az esetekről, amikor a verés öncélú, forrása az anya agresszív hajlama, avagy az afféle “feszültséglevezető” bántalmazás.

     0     0
     • “vajon ismerünk e egyáltalán hierarchia nélküli csoportokat az élővilágban”

      Hogyne: algák, moszatok, gombák, baktériumok, döglegyek, csótányok stb.

      0     0
     • Az ideológiai alapú gyermeknevelési elvek engem is bosszantanak, de ilyesmit elkövet olyan szakember is, akinek van gyereke (lásd: Vekerdy). A férfi szülészorvos valóban nem feltétlenül jobb, mint a női, de azért a nőinek, ha van gyereke, mégis más tapasztalata van a témáról. Ettől egyébként nem lesz feltétlenül empatikusabb. Ha elég sok közvetlen tapasztalata van gyerekekkel, akkor szerintem egy gyermektelen, akár leszbikus pszichológusnő is adhat jó tanácsokat, szóval ez így csak előítélet.

      A pofonnak akkor lehet helye, ha a gyerek már elég nagy ahhoz, hogy tudja, hogy éppen rosszat csinál. Egy kétévest egyszerűen el kell rántani a tűzhelytől, vagy a konnektortól. Ha közvetlen a veszély, nincs már idő megpofozni sem, meg kell fogni és arrébb tenni. Ebből is megtanulja egyébként, hogy nem szabad.

       

      0     0
      • Akkor sem szabad a másságot erőszakkal büntetni. Magyarországon sikk valakit megverni csak azért, mert máshogy gondolkodik a forróvizes abálókondérról vagy az izzó kályhavasról. Főleg gyerekeket.

       0     0
      • Ha nem éri olyan inger, kellemetlenség, aminek visszatartó ereje van, akkor nem fogja tudni, hogy nem érdemes a konnektort piszkálni. Ha rángatod, akkor lényegében ugyanúgy kellemetlenséget okozol, “agressziót” követsz el, aminek visszatartó ereje van. Az eszközök, módszerek lehetnek különfélék, de nincs értelme ezt szépíteni.

       0     0
      • Ha már szóba hoztad a férfi nőgyógyászokat, akkor eszembe jutott az a magyar egészség portál, ahol szemmel láthatóan kitalált, olvasói levélnek álcázott rémtörténetekkel folytatnak lejáratókampányt a férfi nőgyógyászok ellen. Terveznék egy cikket róluk is, de sokkal több a téma, mint amennyit írni tudok.

       0     0
 3. Azért ne feledjük el, hogy az ázsiai mentalitás ég és föld a nyugatihoz vagy akár magyarhoz képest. Olvastam már olyanról is, hogy egy japán tanár úr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott egy diáknak pusztán azért, mert nem megfelelően köszöntötte őt, és ami az egészben a gáz, hogy az iskola nem mentette fel az oktatót. Ázsiában nem kényeztetik el úgy a gyereket, mint mifelénk, az idősek tisztelete mélyen beleivódott a társadalom szövetébe, amivel önmagában nem is lenne igazán baj, de ha korunk felgyorsult, az ember idegeit nap mint nap annak határáig húzó életét hozzáadjuk, az a videón látható eseteket eredményezhet. Szakképzetlenség, túlterheltség és pszichológiai alkalmatlanság, ezek a főbb összetevői, amely mindkét nemnél előfordul, csak a gyermeknevelés hagyományaiból adódóan a nők kerülhetnek jobban előtérbe.

  0     0
  • ebben igazad van, ezt én is akartam írni. Más ez, mnit amikor Amerikából néha-néha látunk szadista óvónéniket videón (szóval azért a probléma létezik).

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSALÁD - Otthon
A Behódolt Feleség

Aki nem tudná, a The Surrendered Wife egy életvezetési tanácsadó könyv, szerzője egy magát fem...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az A Voice for Men európai hírigazgatójának levele a Férfihang.hu olvasóihoz

Az A Voice for Men a világ egyik legjelentősebb férfijogi kérdésekkel foglalkozó portálja, ame...
Munka pokoli körülmények között

A mostani kánikulában róva az utakat az ember sajnálja a szabadban, esetleg tűző napon dol...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
#killallmen

A "Why de people hate feminism #1" dokumentumfilm útján értesültem a mai napig közismert és ke...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Így diszkriminálja Magyarországon a férfiakat a radikális feminista Isztambuli Egyezmény

Alábbi cikkünket immár két évvel ezelőtt tettük közzé az Isztambuli Egyezmény átfogó kriti...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Movember Hungary idén 6. alkalommal

A férfiak egészségéért és a prosztatarák ellen idén már hatodik alkalommal csatlakoznak magyar...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Főállású Anya

Kolléganőm bájos sztorival örvendeztetett meg a minap. Tudja, hogy szeretem az ilyesmit, és ő ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Subba, subbárum

Egyre több helyen figyelnek fel ránk, ami persze nagyon jó dolog, mivel minden ilyen alkalomma...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Movember záró rendezvény - november 28.

Kedves Barátunk!    Ezúton szeretnénk meghívni az idei Movember-kampány záróeseményére, m...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Egy Playboy halálára

Nem szokásom a nekrológírás, de tegnap egy olyan ember távozott az élők sorából, akinek halála...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A #Metoo Magyarországra hozza a safe space-eket

Minden a zaklatási ügyekkel kezdődött. „A feljelentés-kultúra (amibe a trigger warningok, vag...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az erőszak feminista értelmezéséről

Nők elleni erőszakról gyakran beszélnek a feministák és a politikusok. Nagyon sokszor hallhatj...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nemileg „egyenlőbb” társadalom, nagyobb szaporulat

Bizonyos politikus  nemrégen megtett kijelentései  miatt kitört feminista vircsaft egy újabb...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az Isztambuli Egyezmény – diszkriminációs kísérlet a férfiak ellen

Újra verik a feminista szervezetek és az LMP a tam-tamot: ratifikálja végre a kormány az Iszta...
+Kiemelt cikkek
Miért zsákutca a feminizmus?

A jelenlegi magyar közbeszédben a nők szerepének folyamatos újragondolása zajlik. A sajtóban, ...
SZÓRAKOZÁS - Hobbi
Kis kikapcsolódás

Egy játékshow főszereplőjeként a végszó előtt állsz. Három ajtó közül választhatsz - az egyik ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomválásÉletmódÖnismeret