Alter Ego

Carla Bruni-Sarkozy: A generációmnak nincs szüksége feminizmusra

Alter Ego - 2012. december 9. vasárnap 23:18 - 6 hozzászólás

Carla Bruni-Sarkozy, a Francia Köztársaság 23. elnökének, az apai ágon magyar származású Nicolas Sarkozy-nek felesége, antifeminista kijelentésével lepte meg a farancia közéletet: “A generációmnak nincs szüksége feminizmusra.” – mondta a párizsi Vouge magazinnak nyilatkozva.

A first lady, aki korábbi életében fotómodellként, énekesnőként, dalszerzőként és nagy férfifalóként híresült el, jól érzi magát a családanya szerepében. Egyértelműen a múlté már az a Carla Bruni, aki egy korábbi nyilatkozatában még úgy gondolta, hogy “a monogámia fárasztó”. Bár egyesek azt latolgatják, hogy talán csak játékosan ironizálni akart Franciaország nagyasszonya, azonban vitathatatlan tény, hogy az utóbbi időben máskor is hitet tett már a nők családi szerepe mellett és leplezetlen szavakkal ajánlotta azt másoknak is: “Egy nő helye otthon van.”

“Voltak úttörők, akik a jogsértések ellen harcoltak, azonban én nem vagyok egy feminista aktivista. Éppen ellenkezőleg. Szeretem a családi életet és szeretem minden nap ugyanazokat a dolgokat csinálni.” – Jelentette ki. Szavait értelmezve levonhatjuk a következtetést, hogy számára korántsem tűnik monoton, unalmas rabszolgasorsnak a “főállású” háziasszony élete. A két gyermeket (Giulia nevű kislánya 1 éves, Aurelian nevű fia 11 éves) nevelő 45 éves asszony egyenesen “burzsoának” nevezte életmódját, amelyben a család tölti be a központi szerepet. Ha összevetjük az általa favorizált életvitelt azoknak a nőtársainak sorsával, akik a “feminista” elvek mentén megkonstruált kispolgári életet élnek, és többnyire valamilyen lélekölő munka és a család között kénytelenek megosztani önmagukat, vitán felül van miért irigyelni őt.


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Feminista árnyék a versenyszférán

Az EU-ban folyamatos téma, hogy a cégek és vállalatok igazgatótanácsaiban nincs elég nő. Tegyük félre azt, hogy ez elméletileg egy szabad világ, tehát...
Az EU, és egyéb feminista szakkörök

A feministák gyakran hivatkoznak ENSZ- meg EU adatokra, a hivatalosság és a megalapozottság látszatát keltve - szemérmesen elhallgatva, hogy ők maguk ...
Miért logikátlan, szükségtelen és káros a modern feminizmus

Na egy újabb fordítással kedveskedek nektek. A psychologytoday.com oldalról választottam az írást, azzal a szándékkal, hogy minél több külföldi 't...
Rövid megjegyzés két elgondolkodtató mondat kapcsán

A drága kedves nőkerten való önsanyargatásom közepette az egy hónappal ezelőtti állatkínzásos cikkükben két gondolat ütött különösen szöget a fejembe....
A prostitúció skandináv modellje

Az index vonatkozó cikke szerint: Az Európai Parlament [2014. február 26-án] szerdán az igenek meggyőző többségével szavazta meg azt a határozatot, ...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (6) Hivatkozások (0)
 1. Érdekes, hogy mostanság elég sok ismert nő nyilatkozott hasonlóan, többek között Katy Perry, Taylor Swift, meg kicsit régebben Marissa Mayer. A femcsik fel is háborodtak, született pár cikk amiben minden sz*rnak lehordják ezeket a nőket (ami mondjuk meglehetősen furcsa attól a szervezettől ami “a nőkért küzd”).

  0     0
 2. Na a végén újra megjelenik a normális értékrend szerinti nőiesség a világban,akkor a feministák arcára fagy majd a mosoly :)

  0     0
 3. A politikusok és családtagjainak ilyesfajta nyilatkozatait érdemes nagyítóval átvizsgálni, mielőtt helyeselnénk bölcsességüket, “éleslátásukat”. Sarkozy lánya természetesen a kibukott apja értékrendjét fogja hangoztatni, hiszen ez kell a válságos állapotban lévő francia jobboldalnak. Ám a szavakat túl gyakran nem követik tettek, ha ilyen érzékeny társadalmi kérdésekről van szó. Amikor kijelentették Európa nagyjai, hogy a “multikulturalizmus halott’”, csak a franciák tettek eleget annak, hogy saját államuk értékrendjéhez próbálják igazítani a muszlim párhuzamos társadalmat, és persze a toulouse-i merényletek után leszámolni mindenkivel, aki akár ideológiai hátteret adhat az iszlámfasizmusnak. (Ha jól emlékszek, ment is a rinyálás a “igazhitűek” között arról, hogy egy idős, gyűlölködő imámot kitoloncolnának. Azért van bőr az muszlim arcon) Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék, a muszlim fiatalok szüleik logikus, józan asszimilációját megtagadva állnak csatasorba a nyugati nemzetek ellen, miközben kikérik maguknak, hogy ők és vallásuk bármilyen formában veszélyt jelentenének. Ezekből mind az következik, hogy a politikusokat inkább tetteik, mintsem szavaik alapján mérlegeljük.

  0     0
  • “Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék”

   És akkor hogy állunk mi a saját keresztünkkel? Ezeket rólunk is el lehet mondani, a saját vezetésünk kvázi minket is a németektől ellesett önkínzó pozícióban tart.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

Stop-Nőerőszak

Jó kis sztorit kapart elő az index egyik leányvállalata: A 32 éves Tiffany Baillie múlt decem...
CSALÁD - Otthon
Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015...
CSAJOZÁS - Szex
Nyakunkon a SEXIT: ismerkedjünk meg a csajozást végleg feladó férfiakkal

Ezek a fiatalemberek nem vágynak barátnőre, nem akarnak gyereket és a szexuális kapcsolatok eg...
CSALÁD - Otthon
Mire jók a férfiak?

Az emberi szexualitás evolúciójával foglalkozik Jared Diamond "Miért élvezet a szex?" című...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Önpusztító szélmalomharc 1.– Feminizmus és prostitúció

A cikk Apophis szerzeménye, aki nem fél kimondani bizonyos dolgokat és bizonyos szavakat. Mimó...
CSALÁD - Otthon
A jó házasság ritka

Ez lehetne vendégcikk is, hiszen Chez DuBarry tollából származik (40 körüli családanya a blogj...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új sötét középkor felé

Tudományos cikkek tömkelege foglalkozik az öregkori elbutulás kérdéskörével, Alzheimer-kórra...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfiak klubja - Litkey Farkas, vitorlázó

A férfiértékek visszaállítását, megőrzését céljául kitűző Férfiak Klubja misszió interjúi közü...
+Alkalmi cikkek
2012, a változások éve

BÚÉK, BÚÉK! Órák vannak már csak hátra ebből az évből, de sebaj, előveszünk egy újabbat a zsák...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Svéd - Magyar feminizmus?

Sűrűn találkozhatunk olyan hírekkel a svéd feminizmus "sikereiről", amelyek felett a legtöbben...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Lelki törésvonalak

Sokféle módon szokták a társadalmakat felosztani, én most lelki értelemben fogom. Naponta láto...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Mókuskerekek és zsákutcák

A férfi elméje analitikus. Gyakran ismétlődő jelenségek mögött hamar elkezdni keresni az ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Antifeminista köszöntő a 2013-as Nőkongresszusra

A Női Érdek - Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség szervezésében, számos nőpolitikai szerveze...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az én szerelmem

Sokat gondolva A Nők szerelme című cikkre, többször is nekiugrottam ennek a témának. Valam...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A prostitúció skandináv modellje

Az index vonatkozó cikke szerint: Az Európai Parlament [2014. február 26-án] szerdán az igen...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret