Alter Ego

Carla Bruni-Sarkozy: A generációmnak nincs szüksége feminizmusra

Alter Ego - 2012. december 9. vasárnap 23:18 - 6 hozzászólás

Carla Bruni-Sarkozy, a Francia Köztársaság 23. elnökének, az apai ágon magyar származású Nicolas Sarkozy-nek felesége, antifeminista kijelentésével lepte meg a farancia közéletet: “A generációmnak nincs szüksége feminizmusra.” – mondta a párizsi Vouge magazinnak nyilatkozva.

A first lady, aki korábbi életében fotómodellként, énekesnőként, dalszerzőként és nagy férfifalóként híresült el, jól érzi magát a családanya szerepében. Egyértelműen a múlté már az a Carla Bruni, aki egy korábbi nyilatkozatában még úgy gondolta, hogy “a monogámia fárasztó”. Bár egyesek azt latolgatják, hogy talán csak játékosan ironizálni akart Franciaország nagyasszonya, azonban vitathatatlan tény, hogy az utóbbi időben máskor is hitet tett már a nők családi szerepe mellett és leplezetlen szavakkal ajánlotta azt másoknak is: “Egy nő helye otthon van.”

“Voltak úttörők, akik a jogsértések ellen harcoltak, azonban én nem vagyok egy feminista aktivista. Éppen ellenkezőleg. Szeretem a családi életet és szeretem minden nap ugyanazokat a dolgokat csinálni.” – Jelentette ki. Szavait értelmezve levonhatjuk a következtetést, hogy számára korántsem tűnik monoton, unalmas rabszolgasorsnak a “főállású” háziasszony élete. A két gyermeket (Giulia nevű kislánya 1 éves, Aurelian nevű fia 11 éves) nevelő 45 éves asszony egyenesen “burzsoának” nevezte életmódját, amelyben a család tölti be a központi szerepet. Ha összevetjük az általa favorizált életvitelt azoknak a nőtársainak sorsával, akik a “feminista” elvek mentén megkonstruált kispolgári életet élnek, és többnyire valamilyen lélekölő munka és a család között kénytelenek megosztani önmagukat, vitán felül van miért irigyelni őt.


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Feminista egyenjogúsági harc

A biztosítóknak át kell térniük az "uniszex" díjszabásra - tájékoztat a privátbankár.hu. Ez aztán az egyenjogúság, gondolhatná az ember. Vég...
Nincs itt semmi feminista férfiellenesség, oszoljanak kérem

Amikor felemeljük hangunkat a feministák parlamenti lobbija ellen, mindig jön a válasz, hogy nincs mitől félni, ők kizárólag igazán jószándékú tör...
Nők és férfiak

Nem olyan régen találtam egy számomra új feminista oldalt, amely kíváncsivá tett azzal, hogy nem moderálták ki azonnal az ellenvetéseimet, illetve érv...
Leszámolás egy mítosszal

Bár számtalan érv szól az MGTOW filozófiája mellett, természetesnek tartjuk, hogy a férfiak a nők iránt érdeklődnek, szellemi és lelki társat keresnek...
A férfigyűlölet buborékja (The Misandry Bubble) - 1. rész

A következőkben a férfiak társadalmi szerepének értelmezésével foglalkozó "Red Pill" irodalom egyik meghatározó darabját adjuk közre több ré...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (6) Hivatkozások (0)
 1. Érdekes, hogy mostanság elég sok ismert nő nyilatkozott hasonlóan, többek között Katy Perry, Taylor Swift, meg kicsit régebben Marissa Mayer. A femcsik fel is háborodtak, született pár cikk amiben minden sz*rnak lehordják ezeket a nőket (ami mondjuk meglehetősen furcsa attól a szervezettől ami “a nőkért küzd”).

  0     0
 2. Na a végén újra megjelenik a normális értékrend szerinti nőiesség a világban,akkor a feministák arcára fagy majd a mosoly :)

  0     0
 3. A politikusok és családtagjainak ilyesfajta nyilatkozatait érdemes nagyítóval átvizsgálni, mielőtt helyeselnénk bölcsességüket, “éleslátásukat”. Sarkozy lánya természetesen a kibukott apja értékrendjét fogja hangoztatni, hiszen ez kell a válságos állapotban lévő francia jobboldalnak. Ám a szavakat túl gyakran nem követik tettek, ha ilyen érzékeny társadalmi kérdésekről van szó. Amikor kijelentették Európa nagyjai, hogy a “multikulturalizmus halott’”, csak a franciák tettek eleget annak, hogy saját államuk értékrendjéhez próbálják igazítani a muszlim párhuzamos társadalmat, és persze a toulouse-i merényletek után leszámolni mindenkivel, aki akár ideológiai hátteret adhat az iszlámfasizmusnak. (Ha jól emlékszek, ment is a rinyálás a “igazhitűek” között arról, hogy egy idős, gyűlölködő imámot kitoloncolnának. Azért van bőr az muszlim arcon) Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék, a muszlim fiatalok szüleik logikus, józan asszimilációját megtagadva állnak csatasorba a nyugati nemzetek ellen, miközben kikérik maguknak, hogy ők és vallásuk bármilyen formában veszélyt jelentenének. Ezekből mind az következik, hogy a politikusokat inkább tetteik, mintsem szavaik alapján mérlegeljük.

  0     0
  • “Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék”

   És akkor hogy állunk mi a saját keresztünkkel? Ezeket rólunk is el lehet mondani, a saját vezetésünk kvázi minket is a németektől ellesett önkínzó pozícióban tart.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

Tények, okok

A feministák túlnyomó többsége szentül meg van győződve a saját igazáról - azt hiszem ezt ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Boldog Karácsonyt!

A lap szerkesztői és szerzői feministáktól mentes, boldog karácsonyt kívánnak minden kedves ol...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Apró női fogalomzavar

Írhatnék persze "feminista fogalomzavart" is, hiszen tőlük ered a probléma, de már általánosan...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Női és férfi kultúra

Egy olvasmányélményem szembesített azzal, hogy a valóság nem is biztos, hogy olyan szi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Így rombolja le az Isztambuli Egyezmény a jogrendszert és a társadalmat

Az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett előkészületek újra ráirányíthatják a magyar közéle...
CSALÁD - Otthon
Ranschburg Jenő: A meghitt erőszak II. rész

A recenzió első része itt olvasható. A könyv harmadik részében némi elmélkedés következik a...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Számos jónevű élelmiszer az OÉTI "halállistáján"

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) néhány napja egy lista formájába...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Tisztelt Wikipédia!

Látom megint kalapoznak, amivel semmi bajom, elvégre valamiből üzemeltetni kell a szervereket....
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista hazugságok, újra és újra

Régebben itt-ott már beszéltem róla, hogy a feministák egyik kedvenc vesszőparipája az a hazug...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kereszténység és feminizmus

A feminizmus az egyik legelterjedtebb politikai mozgalom a nyugati társadalmakban. A keresztén...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kizárták a Huffnágel blogot a Goldenblog versenyből

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a HVG Goldenblog című versenyén induló Huffnágel Életmód ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rend...
CSALÁD - Otthon
Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Csendes Don-kanyar?

Don Qujon első cikke (Mi kell a nőnek?) 2011. október 24-én jelent meg itt a Férfihangon. ...
+Alkalmi cikkek
Ünnepeljük kicsit önnön férfivoltunkat!

  Dolgozunk, gyakran több műszakban, letesszük a pénzt életünk párjának kezébe, ri...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret