Alter Ego

Carla Bruni-Sarkozy: A generációmnak nincs szüksége feminizmusra

Alter Ego - 2012. december 9. vasárnap 23:18 - 7 hozzászólás

Carla Bruni-Sarkozy, a Francia Köztársaság 23. elnökének, az apai ágon magyar származású Nicolas Sarkozy-nek felesége, antifeminista kijelentésével lepte meg a farancia közéletet: “A generációmnak nincs szüksége feminizmusra.” – mondta a párizsi Vouge magazinnak nyilatkozva.

A first lady, aki korábbi életében fotómodellként, énekesnőként, dalszerzőként és nagy férfifalóként híresült el, jól érzi magát a családanya szerepében. Egyértelműen a múlté már az a Carla Bruni, aki egy korábbi nyilatkozatában még úgy gondolta, hogy “a monogámia fárasztó”. Bár egyesek azt latolgatják, hogy talán csak játékosan ironizálni akart Franciaország nagyasszonya, azonban vitathatatlan tény, hogy az utóbbi időben máskor is hitet tett már a nők családi szerepe mellett és leplezetlen szavakkal ajánlotta azt másoknak is: “Egy nő helye otthon van.”

“Voltak úttörők, akik a jogsértések ellen harcoltak, azonban én nem vagyok egy feminista aktivista. Éppen ellenkezőleg. Szeretem a családi életet és szeretem minden nap ugyanazokat a dolgokat csinálni.” – Jelentette ki. Szavait értelmezve levonhatjuk a következtetést, hogy számára korántsem tűnik monoton, unalmas rabszolgasorsnak a “főállású” háziasszony élete. A két gyermeket (Giulia nevű kislánya 1 éves, Aurelian nevű fia 11 éves) nevelő 45 éves asszony egyenesen “burzsoának” nevezte életmódját, amelyben a család tölti be a központi szerepet. Ha összevetjük az általa favorizált életvitelt azoknak a nőtársainak sorsával, akik a “feminista” elvek mentén megkonstruált kispolgári életet élnek, és többnyire valamilyen lélekölő munka és a család között kénytelenek megosztani önmagukat, vitán felül van miért irigyelni őt.


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
4 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 5 4 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Feminista hazugságok, újra és újra

Régebben itt-ott már beszéltem róla, hogy a feministák egyik kedvenc vesszőparipája az a hazugság, miszerint a világszintű sportesemények helyszínére ...
Nesze neked nőnap UPDATE

A zindex kint járt a NANE tüntetésén. Illetve egészen pontosan a zindex kint járt a félkegyeműek felvonulásán. Hogy miért mondom ezt? Lásd a képeke...
Egyre többet dohányoznak, alkoholizálnak és drogoznak a nők

A dohányzás, az alkoholizmus és a drogfogyasztás következményei hozzávetőleg azonosak a férfiakra és a nőkre nézve, viszont a különböző szenvedélybete...
Nők és férfiak

Nem olyan régen találtam egy számomra új feminista oldalt, amely kíváncsivá tett azzal, hogy nem moderálták ki azonnal az ellenvetéseimet, illetve érv...
Feminista utópia (szatírikus sci-fi novella)

2025 - A feminista szervezetek nyomására több országban fontos törvényi változások lépnek hatályba. Az államigazgatásban és a közszférában a nők száma...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (7) Hivatkozások (0)
 1. Érdekes, hogy mostanság elég sok ismert nő nyilatkozott hasonlóan, többek között Katy Perry, Taylor Swift, meg kicsit régebben Marissa Mayer. A femcsik fel is háborodtak, született pár cikk amiben minden sz*rnak lehordják ezeket a nőket (ami mondjuk meglehetősen furcsa attól a szervezettől ami “a nőkért küzd”).

  0     0
 2. Na a végén újra megjelenik a normális értékrend szerinti nőiesség a világban,akkor a feministák arcára fagy majd a mosoly :)

  0     0
 3. A politikusok és családtagjainak ilyesfajta nyilatkozatait érdemes nagyítóval átvizsgálni, mielőtt helyeselnénk bölcsességüket, “éleslátásukat”. Sarkozy lánya természetesen a kibukott apja értékrendjét fogja hangoztatni, hiszen ez kell a válságos állapotban lévő francia jobboldalnak. Ám a szavakat túl gyakran nem követik tettek, ha ilyen érzékeny társadalmi kérdésekről van szó. Amikor kijelentették Európa nagyjai, hogy a “multikulturalizmus halott’”, csak a franciák tettek eleget annak, hogy saját államuk értékrendjéhez próbálják igazítani a muszlim párhuzamos társadalmat, és persze a toulouse-i merényletek után leszámolni mindenkivel, aki akár ideológiai hátteret adhat az iszlámfasizmusnak. (Ha jól emlékszek, ment is a rinyálás a “igazhitűek” között arról, hogy egy idős, gyűlölködő imámot kitoloncolnának. Azért van bőr az muszlim arcon) Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék, a muszlim fiatalok szüleik logikus, józan asszimilációját megtagadva állnak csatasorba a nyugati nemzetek ellen, miközben kikérik maguknak, hogy ők és vallásuk bármilyen formában veszélyt jelentenének. Ezekből mind az következik, hogy a politikusokat inkább tetteik, mintsem szavaik alapján mérlegeljük.

  0     0
  • “Ezzel szemben Németország  továbbra is a “minden a mi hibánk” önkínzó szemléletét követi, Nagy-Britannia kormányai pedig nem tesznek semmit, hogy terrorista-alapanyag gyártóvá váló országuk muszlim közösségeit válaszútra kényszerítsék”

   És akkor hogy állunk mi a saját keresztünkkel? Ezeket rólunk is el lehet mondani, a saját vezetésünk kvázi minket is a németektől ellesett önkínzó pozícióban tart.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az én szerelmem 2

Hát nem is tudom... Időnként megfordul körülöttem a világ és magam sem tudom, hogy ami eng...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az EU, és egyéb feminista szakkörök

A feministák gyakran hivatkoznak ENSZ- meg EU adatokra, a hivatalosság és a megalapozottság lá...
Az igazi férfi

Nahát erről sem szívesen írok cikket, mert már így is túl sokan papolnak arról, hogy milyen is...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A nőfelszabadító (novella)

  Péter mély levegőt vett. Aztán megint. "Jó, most már jobb.", gondolta. A feszültség ...
+Kiemelt cikkek
Beszélgetés Toplak Zoltán mentálhigiénés szakemberrel

[stream provider=video flv=x:/www.ferfihang.hu/webvideo/FerfihangBeszelgetes-ToplakZoltan.mp4 ...
ÉLETMÓD - Egészség
Szívbajok ellen kisasszony szedjen tangót

Épp az imént bukkantam rá a "PAN" kezdeményezésre, ami eredetiben "Pirosban a nőkért", küldeté...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Prioritás

Bárcsak több időt töltöttem volna a hivatalban! Nyugodjék békében Karrierista anya [Forrá...
ÉLETMÓD - Egészség
Rövidhír a tesztoszteronról

Okt. 10-én egy orvosi szaklapban közzétett kutatás eredményei szerint a tesztoszteronszint eme...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hírválogatás 4.

Jó másfél éve jelentkeztem ezzel a sorozattal utoljára, de az utóbbi pár napban annyi abszurdi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Szabadvers a trollok lélektanáról

Ez a cikk nem valami világmegváltó nagyregény lesz, csak amolyan filozofálgatás az elmúlt hétv...
+Alkalmi cikkek
Egy új sötét középkor felé - III.

Az előző pár bejegyzés már sejtetett abból valamit, hogy mi is az összefüggés a Komintern, a...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Főz a férfi

Hogy mi az összefüggés a főzés és a nőzés között? Legfőképpen az, ahogy a férfiak a konyhai te...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Süvegplafon

Hogy mennyire el vannak nyomva Magyarországon a nők, arra a Guardian c. angol lap hívja fel a ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Levél egy hamarosan nagylánynak

Szia, Csipetkém! Ez egy rendhagyó levél lesz édesapádtól. Belenőttél abba a korba, amik...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Obama: Az erőszak nem oké, ha nők az áldozatok

Obama az idei Grammy-n videó üzenetet mondott el az "It's On Us" kampány részeként, melyben ki...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Topless száguldás

Még a harcedzett, öreg Ohioi rendőrök sem láttak olyat, amit Erin Holdsworth mutatott nekik....


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomválásÉletmódÖnismeret