Huffnágel Pista

Miért bojkottálják a férfiak a házasságot és az apaságot?

Huffnágel Pista - 2013. október 1. kedd 02:53 - 26 hozzászólás

men_on_strikeÚgy tűnik, hogy manapság egyre kevesebb ember köt házasságot a nyugati világban és ez jórészt a férfiak utóbbi években igencsak megcsappant érdeklődésének a számlájára írható. A férfiak ma már egyáltalán nem tekintik olyan fontosnak a házasság intézményét, mint mondjuk akár 15 évvel ezelőtt is. Az amerikai Pew Research Center legfrissebb adatai szerint azon 18-34 éves nők aránya, akik úgy gondolják, hogy a sikeres házasság az egyik legfontosabb dolog az életükben, 1997-től kezdve az akkori 28 százalékról 37 százalékra emelkedett. Eközben ugyanerről a férfiak egészen másképp kezdtek el gondolkodni. Náluk ez a szám éppen ellenkezőleg alakult, 35 százalékról 29 százalékra csökkent. Miért van ez így? Dr. Helen Smith egy meglepő szociográfiában igyekszik választ találni a kérdésre.

“Sztrájkoló férfiak – Miért bojkottálják a férfiak a házasságot, az apaságot és az Amerikai álmot és ez miért számít?” címmel megjelent kötet készítése során Dr. Helen Smith számos interjút készített férfiakkal, amelyekben a házassággal, családalapítással kapcsolatos kérdésekről faggatta őket. Ennek a munkamódszernek köszönhetően persze egészen más eredményre jutott mint például Kay S. Hymowitz, aki a Férfihang.hu-n is bemutatott könyvében egy előítéletes feminista kérdésfeltevéséből kiindulva egyedül csak azt találta megválaszolandó kérdésnek, hogy Miért váltak gyermeteggé a férfiak?

Dr. Helen Smith a Huffington Postban megjelent cikkében könyvét ajánlva kiemelte, hogy a beszélgetések során kiderült, hogy szó sincs arról, hogy ezek a férfiak éretlenek vagy lusták lennének, ahogy azt a nők és a média váltig állítják. Éppen ellenkezőleg: pontosan ők azok, akik rettentő módon racionálisan reagálnak a mai nyugati társadalmakban lezajlott változásokra. Cikkében idézett is a lefojtatott beszélgetésekből és felsorolta azokat a legfőbb ellenérveket, amelyeket a házassággal és a családalapítással kapcsolatban a férfiak említettek:

1. Onnantól, hogy apává válsz, megszűnik minden tisztelet irántad. Néhány évtizeddel ezelőtt még nem tekintették felnőttnek, igazi férfinak azt az embert, akinek nem volt családja. Mára az apák inkább számítanak bohócnak, mint tiszteletreméltó személynek. Erről a reklámok és a sorozatok által sugallt kép tehet: ők a szerencsétlen flótások, akiket két nagy pakk virágmintás babapelenkás zacskót cipelve láthatunk a bevásárló központokban, és igen, őket testesíti meg a Rém Rendes Család Al Bundy-ja. “Korunk férfiideálja ugyanis az Al Bundy-típus. Tudják, az a hájfejű cipőárus. Ő ma a prototípus. Gyerekei kiröhögik, neje kihasználja, tekintélye nulla. „A hülye férfi”. Az idióta. A lúzer. Érte nem kár. Ő akár fel is robbanhat. Nem számít. A média ezt sugallja nap mint nap: a férfi erőszakos, mosdatlan, trehány és idegesítő. Egy selejt. Nem borotválkozik, az ágyban önző, issza a sört és böfög.” A mai kultúrában soha nem lehet apáé az utolsó szó, apa “soha nem tudhatja jól”. Nem jobb a helyzet a médiában sem. James MacNamara, a kommunikációs tudományok professzora szerint “a médiában megjelenő hírek 69 százalékában festettek kedvezőtlen képet a férfiakról, míg mindössze 12 százalékuk adott pozitív és 19 százalék semleges vagy kiegyensúlyozott képet róluk.”

2. Ha megházasodsz, kevesebb szexben lesz részed. A nős férfiak ugyan többet szexelnek, mint egy átlagos férfi, de sokkal kevesebbet, mint azok a férfiak, akik csak együtt élnek valakivel, de nem kötnek vele házasságot. Különösen igaz ez az idő múlásával. A kutatások azt mutatják, hogy a házas nők nagyobb valószínűséggel híznak meg, mint azok a nők, akik élettársi kapcsolatban vannak. A Men’s Health magazin számolt be egy felmérésről, amely során 6 éven át 2737 embert vizsgáltak, majd azt állapították meg, hogy az élettársi kapcsolatban élők egyértelműen boldogabbak és magabiztosabbak, mint a házaspárok valamint az egyedülállók.

3. A házassággal elveszítheted a barátaidat. A házassággal a férfiak baráti és munkahelyi kapcsolatai elhalványodni látszanak. Bár ez a nőkre is igaz, mégis a férfiak szenvednek ettől jobban, mert ők kevesebb társasági életet élnek.

4. A házassággal egyre kevesebb tér áll a rendelkezésedre. Sokat halljuk a kifejezést, hogy “elvonult a kuckójába”.  Miért kell a férfiaknak elvonulniuk? Mert a ház többi részét már rég elveszítették. A The Art of Manliness blog gyászolja “A férfi tér beszűkülését”, és megjegyzi, hogy az a külvárosi életmód, amelynek célja eredetileg az volt, hogy a család együtt legyen, azt eredményezte, hogy a megszűntek a férfi terek a családi ház legtöbb részén. A férfiakat száműzték az olyan, kevésbé kívánatos helyekre, mint a padlás, garázs, vagy a pince.  Ahogy a blogban olvashattuk: “Nincs szomorúbb jelenet a film történetben annál, amikor a “Juno”-ban a házas fickót alakító Jason Bateman rájön arra, hogy bár övé az egész hatalmas ház, neki csak egy sufni jutott, ahol a számára kedves dolgokat tárolhatja.”

5. A házassággal elveszítheted a gyerekeidet és az ex-nejed kiforgathat mindenedből. És még az is lehet, hogy nem is a saját gyermekeid. Sok férfival beszéltem, akik nagyon is tisztában voltak az esetleges válás veszélyeivel, és azon aggódtak, hogy ha egyszer a dolgok rosszra fordulnak, a feleségük elviheti mindenüket, beleértve a gyerekeket is. Más férfiak amiatt aggódtak, hogy esetleg olyan gyermekek után kell tartásdíjat fizetniük, melyeknek még csak nem is ők a biológiai apjuk. Ez az aggodalom nagyon is valós. Franciaországban betiltották az apasági teszteket, az ottani apák már soha nem lehetnek biztosak abban, hogy övék-e a gyerek, aki után tartásdíj fizetésére kötelezték őket. A blogomon 3200 férfit kérdeztem meg arról, hogy mit éreznének, ha ilyesmi kiderülne esetükben. 32 százalékuk válaszolta azt, hogy “dühös és mérges lenne az anyára, aki átverte őt”, 6 százalékuknál mély depressziót váltana ki, 18 százalékuk  “dühös és a depressziós” lenne, 2 százalékuk mondta azt, hogy “a fentiek egyike sem”, 32 százalékuk “dühös lenne a rendszerre, amely fizetésre kényszerítette őt”, és csak 2 százalék mondta azt, hogy “nem érdekelné”. A válaszadók közül egy férfi megjegyezte, hogy volt felesége kigúnyolta őt azzal, hogy a 11 éves fia valójában nem tőle származik: “Nagyon dühös lettem az anyára … és megszakítottam minden kapcsolatot a fiúval.” – Írta a kérdőívre megjegyzését.

6. Mint férfi, a bíróságon mindenképpen veszítesz. A férfiak gyakran panaszkodnak arról, hogy a családjogi bíróság és a jogrendszer is ellenséges velük, és úgy tűnik, ebben igazuk is van. A bíróság az esetek 90%-ában a nőknek ítéli a gyermekelhelyezési jogot, az apát pedig gyermektartás megfizetésére kötelezik. A bíróságok még mindig a nőknek kedveznek, többen ezért a családjogi törvény reformját sürgetik. A családjogi bíróságok évekkel ezelőtt azért jöttek létre, hogy biztosítsák a nők részére azt, amire szükségük van. Csakhogy a nők helyzete azóta rengeteget javult, mára már többen tanulnak a felsőoktatásban, mint férfiak, és a munkaerőpiacon is megállják a helyüket. Nincs okunk feltételezni, hogy egyedül, saját erőből ne tudnának felnevelni egy vagy akár több gyermeket is. Ezek a bíróságok azonban továbbra is úgy tesznek, mint ha a nő egy munkaképtelen, pénzkeresésre alkalmatlan személy lenne.

7. Elveszítheted a szabadságodat. A gyermektartási díj megfizetésének elmulasztása esetén börtönbüntetés kiszabására kerülhet sor. Egy friss jelentés szerint Massachusetts államban a családügyi bíróságok által 2001-től 2011-ig elítéltek között a férfiak aránya a kezdeti 94,5%-ról 96,2%-ra nőtt. A növekedés mögött valószínűsíthetően az elmaradt gyermektartás miatti bebörtönzések állnak. További elemzések azt mutatják, hogy a gyerektartást nem fizető emberek között egy férfinak nyolszor akkora esélye van börtönbüntetésre, mint egy nőnek.

8. A “szingli” életmód  sosem volt annyira vonzó, mint manapság. Míg a házasság értéke a férfiak szemében csökkent, az  agglegény élet felértékelődött. Az egyedülálló férfit egykor gyanakodva méregették, a vállalati előléptetések során sorra a “stabil, családos férfiakat” részesítették előnyben, és előfordult, hogy megbélyegezték őket. Nehezebb volt a szerelmi élet, ha valaki nem szándékozott megnősülni és a házasság előtti szex kockázatosnak és elítélendőnek számított. Ma már azonban senki sem néz ferde szemmel a szingli életmódot élőkre. A társkeresés az internetes társkereső oldalaknak köszönhetően egyszerűbb már nem is lehetne, a munkáltatók pedig felfedezték maguknak az egyedülálló férfit, akinek nincsenek családi kötelezettségei. Erre már csak ráadásként jönnek a videojátékok, a kábel TV, az okostelefonok és a szélessávú internet, amelyek nélkül nem is tudjuk, hogyan tudtunk régebben létezni.

Vonjuk le a szükséges következtetéseket. Hazánkban máris nagyon hasonló helyzet kezd kialakulni a férfiak agglegény életmódja miatt, ráadásul az országunkra jellemző sajátosságok miatt a népesedéspolitika szempontjából sokkal súlyosabb a helyzet. A férfiak hathatósan bojkottálják a társadalmi élet különböző szegmenseit. Jó ez vajon a társadalom számára? Valószínűleg nem. A csökkenő születési ráta és a gyermeküket egyedül nevelő anyák növekvő száma mind ezt bizonyítják. A férfiakat ösztönözni kellene a házasságra, újra vonzóvá téve számukra azt. Ha valóban azt szeretnénk, hogy több férfi vállalja a házasságot és az apaságot, akkor a családjogi törvények átfogó és alapos reformjára van szükség, ami újra érdekeltté teheti őket a családi életben. Addig azonban szembe kell nézni azzal, hogy évről évre tovább fog csökkenni a házasságkötések száma, és ezzel együtt fokozódik majd a népesség fogyása is.


Címkék: , , , , , , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
11 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 5 11 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Család - Otthon, Feminizmus - Antifeminizmus, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Önpusztító szélmalomharc 1.– Feminizmus és prostitúció

A cikk Apophis szerzeménye, aki nem fél kimondani bizonyos dolgokat és bizonyos szavakat. Mimózalelkűek már most vegyék be a nyugtatót! Ez a ci...
Girl Gone Wild

Debbie Schlussel egy amerikai nő, aki kiakadt egy másik amerikai nő, nevezetesen Ann Romney szexista kampányán. Annyira kiakadt, hogy végül ő is átm...
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azonnal megjelentek a keselyűk, és elfoglalták a kommentszek...
Ugrás a feminizmusért

Könnyed lazításként egy videó, amely ezer szónál is beszédesebben képes szólni a feminizmus önteltségéről, feltűnési viszketegségéről, mesterkéltségér...
Íme az első MGTOW-riport a hazai mainstream médiában

Remekül indul 2017, a Lázadás éve! Kormányunk épp csak hadat üzent a Soros György által gründolt álcivil szervezeteknek, erre az RTL Klub ma este már ...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (26) Hivatkozások (0)
 1. Én nem házasodtam meg, csak élettársi kapcsolatban vagyok, a 3-4. pontok mégis igazak rám is. Bár a négyes különösebben nem zavar, de lehet ez idővel változni fog, ha folytatódik. Egyébként is olyan vagyok, hogy a gyerekeimnek bármit.

  Néhány éve beszéltem egy fickóval, aki elvált és önszántából meghagyta a saját örökölt házát a feleségének és a gyerekeinek. Nem értettem akkor, hogy miért ilyen engedékeny, de igazság szerint ma már nekem is megfordul a fejemben, hogy ha ilyesmi történne, ezt tenném (más kérdés, hogy a gyerekektől nem nagyon tudnék ilyen egyszerűen megválni, de ezen az úton talán elérhető lenne a lehető legjobb kapcsolat velük). Nem tudom biztosan (majd ti megerősítetek, vagy megcáfoltok), de szerintem mi férfiak ilyenek vagyunk. Mondhatnak bármit, a családunkkal szemben többségünkben odaadóak vagyunk, és bármti megtennénk értük. De egyébként munkám során megtapasztaltam, hogy amely férfinak gyerekei vannak, jelentősen jobb munkaerő, mert a csillagokat is ledolgozná az égről a gyerekeiért, sőt ezzel már a munkáltatók is számolnak.

  0     0
  • “Nem tudom biztosan (majd ti megerősítetek, vagy megcáfoltok), de szerintem mi férfiak ilyenek vagyunk.”

   Manapság talán már furcsa ilyet mondani, de nemrég még köztudomású volt, hogy egy “normális” férfinak első a család. Nem véletlen, hogy inkább a nők kezdeményezik a válást, mert a legtöbb férfi inkább nyögi a rossz házasságot, mint hogy szétrobbantsa a saját családját. És igen, a munkáltatók nyilván számoltak ezzel, van is rengeteg statisztika ami mutatja, hogy házasságkötés, de főleg egy gyerek születése után a férfiak egyre több energiát fordítanak a munkájukra. Nem kicsi felelősség, ha neked kell etetni valakiket…

   2     0
 2. Hmmm, épp tegnap szereztem meg a könyvet, és a mai unalmas meetingeken tervezem olvasni :)

  0     0
 3. EZ a link hiányzik innen, ezt a képet meg kár, hogy nem tetted be :)

  1     0
 4. “Miért váltak gyermeteggé a férfiak” Ez vicces. Ha nem akarja eltartani a nőt, akkor “gyermetegnek” bélyegezzük. Olcsó trükk. Akkor a nők többségének az fáj, hogy az egyenjogúságban ők sem lehetnek már egész életükben gyermetegek, hanem nekik is önállósodniuk kell. Nem engedhetik meg maguknak olyan könnyen, hogy apucitól egy újabb apucihoz költözzenek, aki majd gondoskodik róluk.

  0     0
 5. “a médiában megjelenő hírek 69 százalékában festettek kedvezőtlen képet a férfiakról, míg mindössze 12 százalékuk adott pozitív és 19 százalék semleges vagy kiegyensúlyozott képet róluk.”
  Hát az ilyen Cosmokban megírják a tuttit, hogy amellett, hogy hejjespaschee még az is kell hogy rosszfijjju legyen, mert akkor lehet vergődni, lávcsi zenékre sírni, meg panaszestet tartani a barinőkkel. Vagy valami ilyesmi, passz, rég olvastam ilyet. Ehhez fenn kell tartani az illúziót, hogy minden pasi disznó, és akkor … hát akkor nem akarnak házasodni, és azért is lehet őket disznózni. Nyilván. 2. lépés: ??? 3. lépés: profit. Vagy nem tudom. Nem látom értelmét, hogy miért kell mocskolni a másik nemet úgy alles zusammen. Valami ellenségképet mindig kell generálni, anélkül már meg se vagyunk, a nyugodt élet meg csak a hülyéknek való, ugye. Vagy most ezzel akarják megbosszulni, hogy 2-300 évvel ezelőtt mi volt? Csúnyán vissza fog ez még csapni és sajnos meg fogom élni.
  “A válaszadók közül egy férfi megjegyezte, hogy volt felesége kigúnyolta őt azzal, hogy a 11 éves fia valójában nem tőle származik”
  Ezen már múltkor is kiakadtam, mikor valaki linkelte. Az ilyen nem ember (mármint a picsa, nem a férfi). De most… áh, komolyan, ezen felhúzom magam. Bezzeg, ha a férfi ránézett vón egy másik nőre! Persze nem a macsó, akitől a kölök van, hát az nála alap volt, hogy a komplett barátnőparkon végig ment. Gondolom válás után ennek a férfinak kell gyerektartást meg miegyebet fizetni még slussz poénnak… Undorító. A 11 év alatt hány saját gyereke lehetett volna egy normálisabb nőtől? Azt ki “fizeti” vissza?
  0     0
 6. Eddig kedvenc esetem a könyvből, hogy a 15 éves fiú lefeküdt a 34 éves nővel, ami arrafelé is nemi erőszaknak minősül. Hogy-hogy nem, a nő teherbe esett, és a bíróság kötelezte a fiút tartásdíj fizetésére. Nice.

  0     0
 7. Jó cikk. Olyan, amilyent én lusta vagyok írni. Szétnéző állításait jobbról- balról megtámogató, alátámasztó cikk. (Mér’ vok én ilyen lusta? Egész jó újság lehetne az FL, ha picit többet beleadnék. Sajnos egyelőre kevés a motiváció. Na kisírtam magam.)

  Nagyon kemény a hsz-ben belinkelt cikk. És elég keserű is. Hú, milyen jövőt fest le…

  0     0
 8. a férfi NEM szingli… hanem vagy agglegény, vagy …

  0     0
 9. Most olvastam el a könyvet, nagyon jó. Le kellene fordíttatni, csak az is pénz.

  0     0
 10. Egy elrettentő eset ill. bizonyíték, hogy a feminizmus nem az ajtón dörömböl hanem már javában beette magát a bíróságokra, a “családsegítő” szolgálatokba, a hivatalokba, a közbeszéd tematizálásába stb. Vigyázat! Rendkívül (legalábbis számomra) felzaklató tartalom…

  0     0
  • Se köpni, se nyelni nem tudok.
   Egy biztos: nekem ez nem hiányzik, köszönöm.

   0     0
  • Mikor gyerekkoromban bevertem az ablakot apám elverte a seggem. Most esett le, apám biztos pedofil volt, csak az alkalomra várt.

   0     0
   • Egyértelmű! Ráadásul az is a gyanúm, hogy valójában az abúzálás emlékeit a tudatalattidba fojottad el és ezért nem emlékszel rá, elvégre mi férfiak mind abuzátorok vagyunk pláne a saját családunk kapcsán. A legrosszabb abuzátorok közülünk pedig nyilvánvalóan a lelkészek, hiszen ők nem pusztán pacákok de még hívő keresztények is, ami azért már túlzás…

    0     0
    • Na akkor idehozom, mert ez is jól bizonyítja, hogy minden esetben csakis a férfiak(?) lehetnek a rosszak.
     Tudom hogy ismered, még előbb is ismerted az ügyet mint én – mert hiszen tőled loptam át ide – de miért is ne reklámoznám tovább?

     Pedofília? Férfiak? Ugyan már!
     Hát ki is volt az a leszbikus hajlamú pedofil főfeminista… talán csak nem Simone de Beauvoir, aki petíciókkal bonbázta a francia kormányt, a szexuális aktus beleegyezési korhatárának eltörlése, tehát magyarul nullára csökkentése érdekében?
     Tehát a pedofília inkább hogy határozottan egy feminista törekvés, mint hogy a férfiakra lehetne rásütni ezt a bűnös bélyeget.
     Ugyanis ki tud, jelentkezzen aki tud olyan esetről, hogy férfi követelt volna valaha is szabadon gyakorolható pedofíliát.

     Hamis szakvélemény vádolta pedofíliával a törökbálinti lelkészt

     Évek óta húzódik az egykori törökbálinti református lelkész büntetőügye, aki ellen igen súlyos vádat emeltek annak idején: felesége, anyósa és egyes szakértői vélemények szerint 2005 márciusától többször is molesztálta kisfiát. Az ügyben komoly fordulatot hozhat, hogy a bíróság kizárta a perből azt a szakértőt, akinek véleménye alapján S. Zsoltot első fokon hat év fegyházra ítélték.

     0     0
   • Na mik derülnek ki…
    És anyukád? Ő sose vert a seggedre?

    0     0
  • Pár éve láttam egy TV műsort egy pszichológus nővel aki a pedofília felkapottságának árnyoldalairól beszélt. A műsor lényege az volt, hogy mennyire elterjedt a pedofília téveszméje ami miatt a nők minden kedves férfi láttán farkast kiáltanak. Most eszembe is jutott egy részlet.

   Ha egy nő a combjára ültet egy kisgyereket az kedves gondoskodást sugall viszont ha egy férfi teszi ugyanezt az már bizonyított pedofília abban az esetben ha a gyermek anyja annak ítéli, még akkor is az ha történetesen a férfi a gyermek apja..

   Ebből az következik, hogy nem is kell bizonyítani elég egyszerűen megvádolni egy férfit és azzal bizonyítva is van a bűnössége.

   0     0
 11. Miért, bojkottálják?

  0     0
 12. Miért ne házasodjunk: http://www.bbc.com/news/uk-england-gloucestershire-31832392

  Ha megházasodsz lehet hogy mondjuk hat év múlva a törvények már itt is lehetővé teszik hogy problémás válásod legyen sőt mivel a cikkben válás után húsz évről van szó, akkor akár 25-30 év múlva módosított törvény alapján is kifoszthatnak.

  0     0
 13. Újabb, a feminista világrendre, a férfi jogokat semmibe vevő helyzetre született reakció:

  http://velvet.hu/elet/2017/06/10/tomegevel_kottetik_el_az_ondovezetekuket_a_jomodu_pasik/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Tömegével köttetik el az ondóvezetéküket a jómódú pasik

  Nem is olyan régen írtunk arról, hogy egyre több huszonéves fiatal sterilizáltatja magát, most pedig kiderült, ez a fogamzásgátló módszer nemcsak az ő körükben népszerű. A New York Post közölt egy riportot arról, mennyire megugrott azon jómódú férfiak száma, akik tavasszal szaladnak az urológushoz elköttetni az ondóvezetéküket. A cikk különösen azokra a pasikra fókuszál, akik nyaranta New York népszerű üdülőhelyén a Hamptonsban üdülnek.

  És, hogy miért csinálják ezt? A válasz egyszerű: nem akarnak véletlenül gyereket csinálni az alkalmi partnereiknek. Több megszólaló ugyanis arról számolt be, hogy sok nő a nyaralóövezetben kifejezetten arra játszik, hogy teherbe essen jól kereső pasiktól, hogy azzal anyagilag bebiztosítsa magát, ennek érdekében pedig egészen bizarr módszereket is bevetnek.

  “A vaszektómia egy biztosítás”

  A 34 éves John, aki ingatlanfejlesztőként dolgozik arról számol be, hogy egyszer az egyik egyéjszakás kalandja ahelyett, hogy kidobta volna a gumit, amit használtak, magával vitte a fürdőszobába és megpróbálta a tartalmát magába juttatni, hogy teherbe essen.  Ez pedig nem egy teljesen egyedi eset.

  A 37 éves Alexszel is hasonló dolog történt. Ő egy tavalyi éjszakát idézett fel, mikor szex közben a nő lehúzta róla a kotont.Két héttel később kapott is egy telefont a lánytól, aki közölte vele, hogy terhes és bejelentette az igényét a gyerektartásra.Végül Alex szerencséjére kiderült, hogy a nő kamuzott,de elmondása szerint ez az eset győzte meg arról, hogy műtéttel oldja meg a fogamzásgátlás problémáját.

  Alexnek egyébként már van két gyermeke és nem is vágyik többre, ám a fent említett John nem azért köttette el magát, hogy soha ne legyen apa. A férfi a műtét előtt lefagyasztatta a spermáját, hogy egy nap, azzal a nővel akit ő választ a gyermeke anyjának, szülők lehessenek. Ám addig teljes nyugalomban szeretne minden héten más partnerrel szexelni a nyaralójában.

  Szingli pasi vagyok, aki jól keres. Jönnek is a csajok rendesen. A műtétem valójában egy biztosítás

  - magyarázza John.

  Azt, hogy megszaporodott az ondóvezetéküket elköttető férfiak száma, egy New York-i urológus, Dr. David Shusterman, is megerősíti. Ahogy azt is, hogy az ilyen műtétre érkező férfiak a felső-középosztályhoz tartoznak és valóban a pénzüket féltik a hetente cserélődő szexpartnereiktől.

  Még sose találkoztam szegény férfival, aki vaszektómiát kért

  - mondja az orvos, aki azt is hozzáteszi, az ilyen páciensei általában úgy érkeznek hozzá, hogy már kiszámolták, hány milliót spórolnak azzal, hogy elköttetik magukat.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

Ki vagyok én? Ki vagy te? – 5.

A sorozat zárásaként következzenek a fejlődési utak, továbblépési lehetőségek, valamint rövid ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Együttműködhet-e a nőmozgalom és a férfimozgalom?

Kölnei Lívia keresztény-konzervatív feminista, művészettörténész, újságíró, a Talita online ke...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Február 14. - Keresd a nőt!

Őszintén szólva úgy voltam a tegnapi nappal, ahogyan egy nyugtalanító egészségügyi tünettel le...
CSALÁD - Otthon
Apai jogok II.

Az előző cikkben érintettem azt a témát, hogy a fejlett jogrenddel büszkélkedő pro-feminista o...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Párkapcsolati költség-haszon elemzés – avagy a monogám kapcsolatok válsága

Ha a szerelem nevű beszámíthatatlan és kontrollálhatatlan érzelmet kivesszük az egyenletből, m...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Férfias Szakmák

Egy cikkre szeretnék reagálni: "IT fenegyerekek feminista kereszttűzben" - egyszerűen túl sok ...
CSALÁD - Otthon
Kisfiúból érett férfi - Kis útmutató felelős szülőknek

Az előre be nem tervezett kis coming out-om után kérlelhetetlenül feltört bennem a vágy, hogy ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A közgazdasági Nobel díjról

Az idén Alvin Roth és Lloyd Shapley kapta meg a közgazdasági Nobel-díjat piactervezési és páro...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Szerelmes színek - szigorúan magánvélemény

1. szín "Mikor egy pillantás elég és tudod a gondolatát, mikor csak rá gondolsz és a boldog...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Mad Max újragondolva

Ez egy nagyon rövid cikk lesz, afféle szolgálati közlemény, és a lényeggel kezdem: ne nézz...
CSALÁD - Otthon
Kispapák

Sokan úgy gondoljuk, hogy a gyermekvállalás öröm és nagy megpróbáltatás is egyben. De sajnos n...
CSALÁD - Otthon
A családfőségről

Valami zseni jó 50 éve kitalálta, hogyan lehetne a feleségeket fellázítani a férjeik ellen: be...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Karinthy Frigyes: A lányok

A lányok a Vadász utcába járnak: egy órakor gyakran találkozunk velük, tarkán sereglenek ki a ...
TÁRSADALOM - Pszichológia
A magyarság története

A magyarság történetét vizsgálták már sokan sokféle indíttatásból, amelyek közül én egyetl...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista attitűdök a férfiakkal szemben

Sokszor halljuk mostanában, hogy a feministák nem férfigyűlölők, hanem a nemek társadalmi, pol...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret