Rágalmazás gyanúja merül fel a feminista petícióval kapcsolatban

Csuzi Attila - 2014. január 22. szerda 03:13 - 90 hozzászólás

ipetition-ferfihangFeltételezhető, hogy rágalmazást valósít meg az a Lengyel Intézetnek címzett petíció, amelyet ismeretlen személyek tettek közzé az ipetitions.com internetes portálon keresztül. Az előzetes jogi vélemények alapján vélelmezhetően az írás több természetes személy és jogi személy terhére elkövetett, kétszeresen minősített, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekményét valósítja meg az által, hogy azt állítja, hogy a Férfihang.hu portált üzemeltető alkotói kör, a Lengyel Intézet és Bánki Ákos képzőművész közösség elleni izgatás bűncselekményét követték el.

“Roppant zavaró jelenség, ahogy a szólásszabadság létfontosságú gyakorlatával visszaélve gyűlületbeszédnek és a közösség elleni izgatásnak adnak nyilvánosságot.” – Írják szó szerint a petíció alkotói azzal a képzőművészeti kiállítással kapcsolatban, amely a Lengyel Intézet Latarka galériájában került megrendezésre és amelynek megnyitására Bánki Ákos kurátor engem  kért fel. A kiállítás tematikáját és a társadalmi párbeszédre törekvő eszmeiségét a lapunkban közzétett beszámoló is szemlélteti. Bár a rágalmakat minden érintettel szemben megfogalmazták a “petíció”-nak nevezett szennyirat megalkotói, azonban indulataik nyilván elsősorban a Férfihang.hu internetes lap ellen irányulnak. A Férfihang.hu portál szerzői büszkén vállalják élesen kritikus álláspontjukat a nősovinizmus, vagyis divatos nevén “feminizmus” túlkapásaival szemben. A Férfihang a párbeszéd hangja, szerzői közt is számos nő található és írásaink változatos társadalmi problémákat járnak körbe, ám mindig a valódi egyenjogúságért emelve szót. Ahogyan azt minden olvasónk tudhatja, lapunk egyetlen cikke sem szólított fel soha a nők elleni gyűlöletre, erőszakra (ez lenne például a közösség elleni izgatás bűncselekménye), sőt általában a lap témáját lényegében nem a nők képezik, hanem azoknak a magukat “feministának” nevező szélsőségesen androfób, férfigyűlölő csoportosulásoknak a kritikája, amelyeknek férfiellenes, társadalomellenes ténykedése komoly károkat okoz a nők és a férfiak számára egyaránt. Mélységesen felháborítónak tartjuk, hogy néhány szélsőségesnek van bátorsága közösség elleni izgatásnak minősíteni azt, ha arra biztatjuk a férfiakat, hogy lépjenek fel a nemi diszkrimináció ellen, lépjenek fel a férfiak jó hírének és társadalmi megbecsülésének megőrzése érdekében, lépjenek fel a férfiakat érő érdeksérelmek ellen, és hozzák létre saját érdekképviseleteiket, amiképpen száz számra léteznek női érdekképviseletek is. Ez a petíció is szemlélteti, hogy miért van erre szükség.

Úgy hiszem, minden gondolkodó ember önállóan is képes levonni a következtetéseket, hogy milyen emberi kvalitásokkal bírhatnak azok, akik efféle kisstílű intrikával igyekeznek lejáratni a kiállítás szervezőinek, művészeinek és a Lengyel Intézetnek a jó hírét.  Bár a névtelen írás bővelkedik az önleleplező áltudományos fordulatokban, próbálja rasszistának és homofóbnak beállítani a nősovinizmus ellen harcolókat és hemzseg a hazugságoktól, de még ez is eltűrhető lenne, mint egy vélemény. Viszont az már teljességgel tűrhetetlen, hogy minden határon túllépve egy BTK-ban nevesített bűncselekmény elkövetésével rágalmaznak meg másokat. ”Petíciójuk” postázása után nyilván a készítők és a támogatók személyazonosságára is fény derül majd. Bár nem szeretnék az ügy egyéb szereplőinek esetleges érdekei ellenére lépéseket tenni, de a magam részéről azt az álláspontot fogom képviselni, hogy az érintettek tegyenek feljelentést, amennyiben ennek az iratnak a készítői a sajtó-helyreigazítás szabályait követő módon nem tesznek nyilatkozatot arról, hogy hamisan vádolták nevezetteket közösség elleni izgatás elkövetésével és nem kérnek nyilvánosan elnézést minden érintettől.


Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
16 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 5 16 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (90) Hivatkozások (0)
 1. Nézzétek a dolog jó oldalát, ezekre az okokra hivatkozva mi is petíciót indíthatunk jó néhány oldal ellen, sőt még az Index férfigyűlölő, itt nagy botrányt kavart cikke ellen is.

  Burkoltan, de még itt is terjed a hírünk :D

  http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek__5249663-miert-van-az-hogy-az-emberek-nagy-resze-lenezi-es-visszataszitonak-tartja-a-fe

   

  0     0
  • Ezt én is észrevettem. Például már kisebb blogoknál, a net eldugott sarkaiban is általános, hogy egy enyhén feminista bejegyzésre megjelenik néhány antifeminista. A múltkor is, az egyik blog első bejegyzése alatt rögtön ketten is voltunk.

   0     0
 2. Szerintem alapvetően jó, hogy folyamatosan foglalkoznak velünk, attól függetlenül hogy éppen negatív értelemben. A legnehezebb dolog a kellően széleskörű ismertség megszerzése, és ebben ezek is segítenek, ráadásul talán éppen a célközönségnél főként.

  1     0
 3. Hadd reklámozzanak minket, a kiállításoknak csak jót tehet az extra felhajtás. Lehet, hogy nekünk is lesz néhány plusz látogatónk :)

  2     0
 4. Amondó vagyok, hogy mindenképpen jó ha valaki idetéved. Ha egy esetleges személyes sértettség miatt nem elvakult és alapból férfigyűlölő, akkor észre fogja venni a Férfihang irányvonalát, színvonalát, a vitakultúrát. Majd megkérdezi: “Miről beszél ez a sok hisztis picsa?” Szerintem több támogatót szereznek az antifeminizmusnak, mint ellenzőt :))

  2     0
 5. Privát hozzászólás.

  0     0
 6. Egyébként milyen jó is az, amikor egy politikai mozgalom cenzúrázni akarja a művészetet. A történelem során volt erre sok példa, és visszanézve egyértelmű is, hogy melyik oldal intoleráns.

  0     0
  • “Tudjuk, hogy hova vezetett” – szól a blabla, az “antifasiszta” baloldal szájából, és gyakorlatilag bármire ráhúzható, hiszen ugye, hogy Hitler is kéknek nevezte az eget, naugye?!

   Ha valami förtelmet kritizálsz, egyből előveszik az 1933-as náci könyvégetést (nem mintha ott értékes művek mellett nem égtek volna el valóban kártékony szemetek is), pedig aztán 1945 után az “antifasiszta” demokraták is égettek könyveket, ld. EZT.

   0     0
  • A ’70-es években ugyanúgy próbálták a femik cenzúrázni a művészetet, pedig 4 évvel előtte még ők demonstráltak a cenzúra ellen.

   0     0
 7. …nade hogy érdemben is szóljak a témához: látszik, hogy teljesen meg vannak részegülve a saját hatalmuktól, és nem fogja kijózanítani őket semmi, csak egy kiadós pereskedés. Korábban elleneztem volna, de változik a helyzet :\ Nem tudom közülünk kinek van ereje ilyesmivel foglalkozni, de fel kell venni a kesztyűt mielőtt tényleg oda jutunk, hogy a csakazolvassa-féle zsebdiktátorok nyíltan fenyegessenek, rágalmazzanak és cenzúrázzanak mindenkit jobbra-balra.

  3     0
  • Alapvetően egyetértek. De annyit azért megjegyeznék, hogy az iPetitions azért nem egy nagy jeletőségű oldal, és ott bárki indíthat bármi hülyeségre petíciót. Rádásul mindössze 100 aláírást próbálnak összegyűjteni. 100 aláírás az semmi. (Rádásul még össze se jött, bár igaz, hogy nem olyan rég indult a dolog.) Erre még értelmetlen volna jogi úton föllépni.

   Egyébként, ha valaki nem sajnálja rá az időt, a nőkertet, vagy femcsi blogokat bönngészve valószínűleg meg lehetne keresni, ki áll a petíció mögött, ugyanis biztos vagyok benne, hogy népszerűsítik valahol.

   1     0
   • Igazad van, és én voltam kissé félreérthető, mert itt a háttérben több esemény is keveredik, ami a felszínre nem nagyon jutott ki. Az utóbbi pár hónapban vérszemet kapott néhány ember, feljelent és cenzúrázni akar mindent ami neki nem tetszik. Ennek nem lesz jó vége…

    0     0
   • Van annak jelentősége, hogy hányan írják alá? Ezrek olvassák így is úgy is, többek között nyilván a címzett is. A kiállítás kurátora ellen indított, munkáját veszélyeztető intrika, a férfihang szerzőit megvádoló rágalom így is úgy is komoly károkat okoz. Szerintem mindenkinek fontos az a személyének kijáró alapvető tisztelet, hogy ne vádolhassák meg efféle zaklató idióták, csak azért, mert nem tetszik nekik mások szabad véleménye. Ezért esik a tűrhetetlen kategóriába ez az ízléstelen petíció.

    1     0
    • Értem én, de egy ilyen jellegű petíciónak (különösen ilyen kevés aláírással – ennek van jelentősége, mert azt jelzi, hogy egy kis réteg véleményéről van szó), alig van nagyobb jelentősége, mint egy blogposztnak. Blogposztot meg mindenki olyat ír, amilyet akar, ebbe akár a rágalmazás is belefér – kivéve, ha pécsi fideszes polgármesterről, vagy egyéb magas beosztású fideszesről íródik, mert akkor az igazság leírása is könnyen rágalmazássi ügyet válhat ki.

     2     0
     • Nyilvánvalóan igazad van abban, hogy szélsőséges személyek szűkebb csoportjának tevékenységéről van szó, mégis tartok tőle, hogy az ügy jelentősége túlmutat egy blogposzt szerepén, hiszen egy nyíltan is közzétett levélben fordulnak egy nagyobb nemzetközi kulturális szervezethez és egyúttal közösség elleni izgatás terjesztésével vádolják meg őket.

      2     0
 8. Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy közösség elleni izgatás néven már nem létezik bűncselekmény, feltehetőleg a közösség elleni uszításra gondolt a szerző, ami lényegében ugyanazt jelenti.

  Hogy mikor valósulhat meg ilyen cselekmény, arra azért van gyakorlat:http://www.jogiforum.hu/hirek/28847

  “…gyűlöletre uszít, aki másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel. A bűncselekmény (immateriális) veszélyeztető jellegéből következik, hogy a megvalósuláshoz nem elegendő csupán a veszély feltételezett volta (absztrakt veszély). A veszély a sérelem bekövetkezésének reális lehetőségét jelenti, vagyis olyan helyzet fennállását, amikor a folyamatnak a sérelem bekövetkezése irányába ható továbbfejlődése lehetőségével számolni kell. Nem elegendő az elkövető részéről annak előrelátása, hogy a felkeltett gyűlölet akár kiléphet az érzelmek zárt világából, és mások számára is érzékelhetővé válik. Nem a véleménynyilvánítás szabadságával él, hanem gyűlöletre uszít az, aki erőszakos cselekedetre ilyen magatartás, vagy tevékenység kifejtésére hív fel akkor, ha a veszély nem csupán feltételezett, hanem a veszélyeztetett jogok konkrétak, és az erőszakos cselekedet közvetlenül fenyeget. A bűncselekmény megvalósulásához a fenti hármas követelmény megvalósulása elengedhetetlen.”

  Szerintem épeszű ember nem mondhatja, hogy ezen az oldalon ilyenek előfordulnak.

  4     0
 9. Az ilyen Bézi Nóra féléken (lásd a petíció alatti kommenteket) látszik igazán a szellemi hanyatlás. Értelmes mondandója nincs, de azért csak oda akar bökni valami lekicsinylő megjegyzést, pár vigyorgó smiley kíséretében. Más is észrevette már, hogy ez náluk tömeges jelenség?

  3     0
  • Ezzel próbálják ellensúlyozni, hogy képtelenek a vitára. Egyébként én mindig kíváncsi voltam, hogy mikor egy feminista olvassa itt az Fh-n a cikkeket, vagy a hozzászólások(mert olvassák, az biztos), és éppen arról van szó, hogy ők cenzúráznak, mi pedig nem; akkor vajon mire gondol? Mert egy rendes emberben ilyenkor megszólal valami. Azonban attól félek, hogy ők ehhez túl elvakultak.

   Egyébként az is sokat jelez, hogy még támadni sem merik igazán a Férfihangot. Már ez a petíció is több, mint a szokásos. Olyanok, mint valami kisiskolás gyerek: mikor nincs ott senki, akkor nagy a pofája, de mikor jönnek a nagyok, akkor elbújik.

   4     0
   • Igen, lényegében nincs érdemi vita, mert nem jönnek, nem írnak konkrét ellenérveket, az itteni érvekre érdemben nem tudnak reagálni. Ha vita van( itt értem a nem személyeskedő, higgadt, vitakultúrát betartó diskurzust), azt jobb híján antifeminista az antifeministával műveli valamilyen részletkérdésben. De talán ez is valamilyen furfangos feminista taktika, hogy az ellenség majd csak elintézi magát a “belharcokban” :D

    akkor vajon mire gondol?

    Ezen én is már töprengtem. Meg úgy általában véve mire gondolhat mikor az itteni, józan paraszti ésszel levezetett gondolatok nemes egyszerűséggel cáfolják a baromságaikat, az ideáikat? Biztos vagyok benne, hogy ők is néha felismerik az  ellentmondásokat, de valamiért nem merik beismerni. “Külsős” emberek, akik nem olvassák az oldalt remekül megértik miért nem lehet minden harmadik nőt verni, legalábbis akikkel én eddig beszéltem megértették. Szóval ezért feltételezem én, hogy egy átlag feminista is megérti.

    1     0
    • Nehogy azt hidd. Egyik szomorú élményem volt az interneten, hogy két olyan nő is, akiket nagyra tartottam a korrekt, okos véleményükért és azért, ahogy átláttak egy másik hasonló hamis ideológia hazugságain, amikor férfi-nő kérdések kerültek szóba, lelkesen hangoztatták ugyanazokat a csúsztatásokat, amiket a másik témában rögtön észrevettek és pellengérre állítottak.
     Sajnos, a lét határozza meg a tudatot. A feministák azért nem tudnak érvelni, mert zsigerből feministák. Még az értelmesebbek is, csak ők utólag gyártanak hozzá ideológiát…

     2     0
     • “Egyik szomorú élményem volt az interneten, hogy két olyan nő is, akiket nagyra tartottam a korrekt, okos véleményükért és azért, ahogy átláttak egy másik hasonló hamis ideológia hazugságain, amikor férfi-nő kérdések kerültek szóba, lelkesen hangoztatták ugyanazokat a csúsztatásokat, amiket a másik témában rögtön észrevettek és pellengérre állítottak.”

      Igen, az ilyenek tipikus szubkultúra-lovagok!

      Amúgy ilyen nőre remek példa Szalai Erzsébet. Férfiban meg Tamás Gáspár Miklós.

      Nem igaz, hogy nem látják…

      0     0
    •  ”azt jobb híján antifeminista az antifeministával műveli valamilyen részletkérdésben”

     Óh, tévedés! Nem minden esetben. Vannak itt azért feministák is. :D

     0     0
 10. Egyébként az is sokat jelez, hogy még támadni sem merik igazán a Férfihangot.

  Direktben természetesen nem, mert hát azonnal kilógna a lóláb.

  0     0
 11. Egyébként- bár ezt kevesen tudják-, de nagyon különös, hogy a petícióban kiemelték, hogy heteró. Valószínűleg ezek a feministák még nem olvastak eleget ideológiai vezéreiktől. A feministák már első perctől kezdve utálták a melegeket. Sok meleg már azt gyanította, hogy a feministák jobban gyűlölik őket, mint a heteró férfiakat. Őket is lefasisztázták, állítólag eluralkodtak a szervezeten, a leszbik ügyét előrébb helyezték stb.  Annak ellenére, hogy a homoszexualitás propagálását természetesen nem támogatom, azt kell mondanom, ha egy kezdő antifeminista szeretné megismerni a feminizmus igazi arcát, akkor olyan szövegeket kell elolvasni, ahol a femik a férfi melegekről írnak.

  http://paganpressbooks.com/jpl/DTF.HTM

  According to this ideology, lesbians are doubly oppressed — both as homosexuals and as women — where homosexual males are merely singly oppressed. Gay men still enjoy a “male privilege” because, according to a central dictum of radical feminism: ALL MEN BENEFIT FROM THE OPPRESSION OF ALL WOMEN. So it would seem that gay men are not really so badly off, and perhaps it would be better if they did not devote their energies to repealing sodomy statutes and fighting discrimination, because these goals if realized would simply give them equality with straight men, thus objectively increasing the oppression of women. Instead, gay men should spend their time “dealing with their sexism”, which they acquired from having been born male, and in learning how to “give up their male privilege”.
  [...]
       According to this ideology, the best things gay men can do is to act as a “men’s auxiliary” for women’s liberation, taking their cues from feminists. And since men are the enemy, gay men should be willing to enlist as agents in the fight against males and against maleness.
  [...]
      I remember a number of such episodes in the early days of the Gay Liberation Front, in the fall of 1969. Women we had never seen before would come in and deliver tirades against the GLF men; they would say that not only were gay men more sexist or more male chauvinist than straight men, but men in GLF were among the worst of all.
  [...]
      This year in the Christopher Street Liberation Day Committee, a few women (speaking for all women) laid down a series of demands. First, women would march at the head of the parade, to offset what they called “lesbian invisibility”. Second, half of the marshals and speakers would have to be women (actually, this had always been the case). Third, all floats and speakers would have to be approved by a committee, which would censor anything it found guilty of “sexism”, “racism”, “classism” (whatever that is), and perhaps some other “ism”.
  [...]
      What feminist writers seem totally unable to comprehend is the validity of all-male attachments — the great desire and need men have for the companionship, friendship, and love of other men. The feminists cannot see male fellowship as a positive thing; to them it can only be misogyny, a rejection and exclusion of women, a form of segregation.
  [...]
      To Millett, there is nothing positive about male relationships; they are simply power relationships. Either more powerful males exert dominance over weaker males, degrading them to the status of females, and deriving a peculiar satisfaction from bullyism; or males gang together to consolidate their power over women.
          In Millett’s world, men do not really like each other; it is only the sexual politics of the patriarchy that makes them spend so much time together.
          Millett extends the term, “men’s house culture”, referring to an institution in some primitive societies, to apply to all men’s associations. She tosses in the Nazis, underworld thugs, Norman Mailer’s U.S. Army, and some primitive sadism, in such a way as to imply that all men’s groups are somehow fascistic in character.
          Describing the men’s house institution in Melanesia, Millett writes: “They reek of physical exertion, violence, the aura of the kill, and the throb of homosexual sentiment.”  And then later: “Untried youths become the erotic interest of their elders and betters, a relationship also encountered in the Samurai order, in oriental priesthoods, and in the Greek gymnasium.”  And again: “The tone and ethos of men’s house culture is sadistic, power-oriented, and latently [sic] homosexual….”

  1     0
  • Ez az egész csak egy sunyi terelési kísérlet a petíció névtelen írójától, mi itt alapvetően a szexista, nősoviniszta diszkrimináció ellen lépünk fel és mivel ez ellen érdemben nem tudnak mit felhozni, megpróbálnak olyasmiket ráhúzni a Férfihangra, amivel inkább ők maguk foglalkoznak szívesen. Nem kell komolyan venni, szimpla hazugság és terelés, illetve a saját problémáik kivetítése.

   0     0
   • Én nem is vettem komolyan. Csak különös, hogy még ebben a hetero-homo témában is simán legyőzhetőek lennének, ha valami vita alakulna ki.

    Meg azért gondoltam, hogy leírom, mert ezt kevesen tudják.

    1     0
    • Sajnos az eszmék halhatatlanok. Máig van híve az olyan kártékony eszméknek is, mint a fasizmus, a kommunizmus, stb. Feltámadnak időről időre, új köntösbe bújtatva. Nem lehet legyőzni őket, csak visszaszorítani, hiteltelenné és nevetségessé tenni.

     A mostani esetben én nem tennék semmit, bízok annyira a Lengyel Intézet vezetőségében, hogy kinevetik őket.

     1     1
     • A fasizmus valóban nem túl szerencsés dolog. Azonban mostanában már mindenre ráfogják.

      Legújabb őrület: Organized sports serve the interests of fascism

      http://www.redwoodtimes.com/ci_24006142/organized-sports-serve-interests-fascism

      Wilhelm Reich wrote eloquently about the role of organized sports in developing a fascist society. Reich felt strongly that to defeat global fascism it was crucial to eliminate organized sports, because organized sports sow the seeds of military fascism. I encourage everyone to read Reich’s book, The Mass Psychology of Fascism before they decide to support sports programs based on fond memories of their youth, or the infectiously cute image of boys in their Little League uniforms.

      0     0
  • Az az érdekes, hogy tényleg úgy történtek a dolgok, ahogy az idézett szövegben van. Ha megnézed, a mostani LMBT(QWERTZ) mozgalmat, nem más, mint a feministák előretolt helyőrsége. Vagyis pontosan ez történt: “gay men should be willing to enlist as agents in the fight against males and against maleness“.

   Rádásul már ebben a szövegben benne vannak a kezdeményei annak az “elnyomottsági olimpiának” (Opression Olimpycs), ami nagyon divatos manapság bizonyos körökben.

   Ajánlom még a következőt elolvasni a melegek Fauszt-i szövetségéről: http://theantifeminist.com/western-paedohysteric-chickens-come-home-to-roost-for-russian-homosexuals-transgenders/

   0     0
   • Eleve ez a modern, tényleg csak “melegnek” nevezhető homoszexualitás nagyon különös. A homoszexualitás a történelem során nem elnőiesedés formájában jelentkezett, hanem éppen ellenkezőleg: a hipermaszkulin, militáris jellegű férfiak “szokása” volt, és a férfiasság jele volt. Főleg a katonai népeknél fordult elő(és csak úgy mondom, hogy a sztyeppe népeinél teljesen általános volt, szóval jobb is, hogy nem maradt ránk sok írásos forrás).

    Egyébként amit a feminista ír a homokosság és a fasizmus kapcsolatáról, az nem hülyeség. Tény, hogy a skinhead mozgalmat melegek hozták létre, ahogy mai szélsőjobbos pártokban is feltűnően magas a melegek aránya: http://www.huffingtonpost.com/johann-hari/the-strange-strange-story_b_136697.html

    0     0
    • “Tény, hogy a skinhead mozgalmat melegek hozták létre, ahogy mai szélsőjobbos pártokban is feltűnően magas a melegek aránya”

     Fura dolog egyszerre érvelni azzal, hogy a homoszexualitás tulajdonképpen normális, és a történelemben elfogadott dolog volt; ugyanakkor mégiscsak vádként, lealacsonyító jelzőként használni olyan mozgalmakkal kapcsolatban, amik nem szimpatikusak. Most vagy oké melegnek lenni és akkor tökmindegy, hogy a skinheadek micsodák, vagy pedig fúj a rohadt skinheadek buzik, de akkor a görögöknél is ocsmány dolog volt a buzulás. Nem tudom átmegy-e amit mondani akarok…

     Ha már a témánál vagyunk, szerintem ez nem több, mint olcsó lejáratási kísérlet, ugyanis ha a Jobbikot összevetnénk az (ex-)SZDSZ-szel vagy az LMP-vel azon az alapon, hogy melyikben nagyobb a homoszexuálisok aránya, nem hiszem hogy az előbbinél jönne ki nagyobb szám. (Talán nem véletlen, hogy az LMP neve kísértetiesen hasonlít az LMBT-re :)

     0     0
     • “(Talán nem véletlen, hogy az LMP neve kísértetiesen hasonlít az LMBT-re :)”

      Na, ez demagógia. :D Meg olcsó poénkodás, amivel jelenleg ellenfeleink élnek a TETT face-oldalán. (Nézd meg az ajánlott linket!) :)

      0     0
      • Ezért van utána a vigyor…

       Nem hiszem, hogy be kellene savanyodnunk, nameg amúgyis érezhető különbség van a poénkodás és a fröcsögés között, amivel a fentebbi mondatom miatt senki nem vádolhat.

       Egyébként igenis frappáns lenne… Leszbikus és Meleg Párt. Lehetne szép szivárványos lógójuk, és újfatja értelmet nyerne az is, hogy “Ertsey Katalin az LMP képviseletében”.

       /s

       2     0
       • “Ezért van utána a vigyor…”

        Vigyorgazmus – ahogy mondja Jim Carrey (magyar hangja) a Batman, forever! c. filmben. :D

        “Egyébként igenis frappáns lenne… Leszbikus és Meleg Párt. Lehetne szép szivárványos lógójuk, és újfatja értelmet nyerne az is, hogy “Ertsey Katalin az LMP képviseletében”.”

        Leginkább, hogy Ertsey Katalin elhagyta az LMP-t. Végre. :)

        Egyébként van az a vádaskodás, hogy BUZIPÁRT! :D

        1     0
     • Én a skinheadeknél sem lealacsonyító jelzőként használtam.

      Egyébként nem hiszem, hogy a Jobbikban lennének melegek. A magyar szélsőjobb mindig egy kicsit elütött a többitől(bár, a választások előtt derült ki, hogy az egyik tag részt vett egy kanadai pride-on).

      0     0
 12. A feminizmus ellen harcoló magyar keresztény nők rágalmazása:

  http://www.minimumplusz.hu/2013/05/22/szakallas-nenik-nok-az-eroszakert/

  0     0
  • Hát ez egy hihetetlenül primitív, undorító cikk.

   Mindazonáltal én továbbra is rossz szövetségnek tartom azokat, akik keresztény alapon antifeministák. Tehát nem józan logika alapján, nem azért, mert átlátták, milyen hazug és férfiellenes (és közvetve nőellenes is) a feminizmus, hanem mert egy másik ideológia hívei. (Mely másik ideológia nem kevésbé szabadságellenes, ha megvan hozzá a hatalma.) Ez kb. olyan, mintha pl. valaki azért utasítja el a kommunizmust, mert meggyőződéses náci, nem pedig azért, mert átlátja, hogy egy hazug ideológia, amely megvalósíthatatlan, és amely helyett mindig egy totális diktatúra kerül megvalósításra.

   1     0
   • Jaj, ne kezdjük már el ezt a régi vitát! Már ott megbicsaklik az előítéleted, hogy egységes eszmerendszerként kezeled a kereszténységet, miközben több irányzatra oszlik még maga a három főbb vonulat is (vagyis a katolicizmus, a református és az ortodox). A keresztény feministák egy része pedig nem törekszik korlátlan uralomra; mondjuk furcsa lenne kimutatni Kóczián Máriáról, hogy egy zsarnok. :D

    Amit én problémának tartok, az egyezik Adam véleményével. Probléma, hogy a szélsőjobb is kiveszi részét a küzdelemből (lásd a HVIM- és a JOBBIK-os női aktivisták képeit), másrészt hiteltelen, mivel szerény észrevételeim szerint a szélsőjobbos önmegvalósító valkűrök sem jobbak a FEMEN-féle druidapapnőknél. (most hadd ne mondjak neveket, jaj, hadd ne mondjak…!)

    0     0
    • Probléma, hogy a szélsőjobb is kiveszi részét a küzdelemből (lásd a HVIM- és a JOBBIK-os női aktivisták képeit),

      

     Miért is lenne probléma minél több normális szövetségest begyüjteni?

     0     0
    • Kicsit fucsa, hogy pont te veszed védelmedbe az ideológiai alapon antifeministákat, rádásul még a keresztény feministákat is (akikről meg ugye tudni lehet, hogy inkább melyik oldalhoz húznak, hiszen egyszerre nem lehet valaki mindkettő, mint ahogy azt Deansdale is szépen leírta); pont te, aki korábban a blogodon olyan szép hosszú cikket rittyentettél többek közt Reine Nicolasa-ról, ha jól emlékszem, pont a feminizmushoz való keresztény alapú hozzáállását kritizálva. Talán még azt a szót is használtad, hogy femizervatív (lásd: http://web.archive.org/web/20110924032204/http://www.avoiceformen.com/miscellaneous/a-letter-to-traditional-women/).

     Az is érdekes, hogy ezek szerint van olyan ideológiai hozzáállás, amit magad is elítélsz. Nos, én meg elítélek minden ideológiai hozzáállást, mert akkor az illető azt az ideológiát kívánja  a feminizmus helyébe állítani, és az ő ideológiája nem feltétlen jobb, mint amit leváltani szeretne.

     0     0
     • Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat!

      Katolikus vagyok, méghozzá vallását gyakorló katolikus. Amikor szidod a kereszténységet, azon belül pedig az összes irányzatot, így a katolicizmust is, akkor engem is sértesz. (Meg más idejáró katolikust is.) Nagyon buta dolgokat mondasz a katolicizmusról, bocsáss meg; és úgy emlékszem, mind Adam, mind Suum Cuique többek között a te figyelmedet is felhívta több tárgyi tévedésre. Te ennek ellenére továbbra is igaztalanul vádolod a kereszténységet mindenfélével, nem törődve azzal, hogy ezzel másokat, katolikusokat és protestánsokat egyaránt, vagyis keresztényeket sértesz meg. Félreértés ne essék: nem politikai korrektséget kérek (óh, egyáltalán nem!), csak azt, hogy azért ne menjünk át az igaztalan vádaskodások és személyeskedések irányába.

      Például nagyon nem szeretem, amikor valaki előhozza a pedofil papokat – miközben nemrég állítottak fel egy olyan vizsgálóbizottságot, melyben egyszerre vannak jelen világi és egyházi személyek, és a cél a pedofilizmus kiiktatása a Katolikus Egyházból, és a pedofil söpredék kisöprése a Katolikus Egyházból. Úgy legyen, teljesüljön az Úr akarata (meg a józan ész és a polgári erkölcs kívánalmai)!

      Magam ellenzem a feminizmust, annak minden árnyalatát, így a keresztény feminizmust is. Mindezt ideológia- és mozgalomkritikai alapokon. Meggyőződésem, hogy a feminizmus meghaladott mind eszmei, mind mozgalmi téren. Ezt már kifejtettem többször is az oldalon; nem ismétlem magam.

      A Reina-ügyet pedig hagyjuk; lecsengett! (A keresztény feminizmust pedig akkor is megvédem az igaztalan vádaktól, ha éppen nem értek egyet a nézeteivel.)

      0     0
      • >Például nagyon nem szeretem, amikor valaki előhozza a pedofil papokat
       Nyilvan nem azzal van a baj, hogy vannak pedofilok a katolikus papok kozt (abban az ertelemben, hogy nyilvan mindenhol vannak, ez nem a katolicizmus hibaja), hanem ennek az eltussolasaval. Amennyiben tobbet ilyet nem lesz, illetve az altalad emlitett bizottsag letrejon es aktivan, hatekonyan fog mukodni, nagyon helyes es dicseretes (sot, Dicsertessek!).

       0     0
     • Öööö, srácok, nem szívesen szólok bele, de ez nem az a hely ahol a személyes antipátiátokat formába kellene önteni. A témáról vitázhattok napestig, de a “pont te” jellegű dolgokat talán szerencsésebb lenne emilben intézni, vagy megfelelő vérmérséklet esetén IRL. Ez mindenkire egyaránt vonatkozik, nem csak rád / rátok érvényes.

      0     0
   • Az miért elképzelhetetlen, hogy valaki egyszerre legyen keresztény és egyszerre ismerje fel józan logika alapján, hogy a feminizmus rossz?

    Ideológiafüggetlen ember pedig nincs. Legfeljebb saját magának alkotott egy ideológiát, ami alapján eldönti, mi jó és mi nem jó, és nem adott még neki nevet. De attól még ugyanúgy képvisel egy gondolkodásmódot, még ha az nem is forrott ki eszmerendszerré.

    1     0
  • Egyébként ez a cikk az amit az egyszeri liberális hisz: “Ha a feministák az egyenlőségért és az erőszak ellen harcolnak (höhö!), akkor vajon mit akarnak az antifeministák? Az ellenkezőjét, nem?” Ez teljesen logikus is egészen addig, amíg az ember rá nem jön, hogy a feministák hazudnak. Az angloszférában talán éppen az ilyen félreértések elkerülése végett nevezik magukat az antifeministák inkább férfijogi mozgalomnak. Mondjuk hiába, mert ugyanúgy kapnak hideget-meleget.

   2     0
 13. A TETT (Társaság Egy Tudatos Társadalomért) már facebook-ra is kirakta a petíciót:

  https://hu-hu.facebook.com/tudatos.tarsadalomert/posts/10201386328440165

  Az alábbi kommentet ajánlom elolvasásra a TETT-től:

  “….

  tök jó, hogy így felidegesítették magukat! rágalmazás..  elég beleolvasni a weboldalukba, minden cikk tele van mizogín és rasszista gyűlöletbeszéddel. jobb mint a kurucinfó:D”

  Vagyis a Férfihang egy Kurucinfó… Azta!

  De legalább megvan a szervezet, amely a petíciót megszülte.

  De az olyan “értelmiségiek” (vagy inkább diplomások; a kettő nem ugyanaz! :D) sem állnak a vitakultúra magaslatán, mint Bajusz Orsolya, Merker Iván. Kár, hogy nincs bennük elég bátorság, hogy átjöjjenek az oldalra egy kis vitára. Igaz, itt meg is kéne védeni magukat, ami már nem olyan egyszerű feladat, mint a facebook-on való gúnyos lekezelés.

  1     0
  • Alapból nem tudok komolyan venni olyan embert, aki leírja a “mizogín” szót, úgyhogy az már csak hab a tortán, mikor azt állítja, itt minden cikk tele van rasszista gyűlöletbeszéddel. Cikkeink 99%-ában semmilyen formában vagy értelemben nem kerül szóba semmilyen rassz… Úgyhogy ez is szimpla rágalmazás.

   0     0
  • Meg kellene őket kérni, hogy linkeljenek már egy rasszista cikket az oldalról.

   0     0
 14. Holnap lesz a vita arról, hogy a men’s rights valójában a baloldal-jobboldal összecsapásáról szól-e. Élőben is közvetítik: http://www.avoiceformen.com/hangouts/debate-is-mens-rights-a-left-vs-right-issue/

  Egyébként a magyarok mindenhol ott vannak: http://www.avoiceformen.com/allbulletins/minting-the-mens-movement/

  0     0
  • Érdekes témának tűnik. Egy ilyen vitát itt is érdemes volna rendezni, mert eléggé úgy tűnik nekem, hogy nem egységes az álláspont ezzel kapcsolatban. Alighanem fogok is nyitni egy ilyen topicot a fórumon. Csak legyen rá érdeklődő.

   0     0
  • Az a gond, hogy ez a vita, bár elméletileg teljesen jogos, gyakorlatilag értelmetlen és parttalan. Ezeket a belharcokat inkább kerülném, ha lehet, mert semmi szükség arra, hogy az egyébként is vérszegény antifeminizmus erőit egymással kakaskodó altáborokra osszuk. A Férfihangon az első pillanattól próbáltam azt a nézetet képviselni (szerintem a szerkesztőséggel összhangban), hogy aki ide benéz antifeminista témában, az az aktuálpolitikai nézeteit nyugodtan hagyja a ruhatárban – kifelé menet hiánytalanul visszakapja. Az más kérdés, hogy a baloldal azért érezhetően erősebben támad minket, mint a jobb, mivel az áldozatkultusz és a kisebbségi politizálás elsősorban az ő műfajuk.

   4     0
   • Én is ezt mondom, hogy nem szabad széttördelni az antifeminizmust. Amerikai fórumokon ezt már belátták. A többség konzervatív, de látom, hogy fekete, meleg stb. is ír.

    Az antifeministák jelentős része konzervatív, itt most az a kérdés, hogy maga az antifeminizmus erősen kötődik-e a jobboldalhoz. Szerintem igen.

    0     0
    • Nem hiszem, hogy lehetne így kategorizálni. Az eddigi tapasztalataim alapján az antifeminizmus tartalmaz baloldali, jobboldali, konzervatív, liberális és még sokfajta elemet.

     Pl. A kalsszikus jobboldali terminológia hierarchikus, és tekintélyelvű társadalmat tart ideálisnak, míg az antifeminizmus a jogegyenlőség híve.

     0     0
     • Attól, hogy valahol jogegyenlőség létezik, még nem biztos, hogy nincs hierarchia.

      0     0
      • Ezt nem is mondtam :) De nem mindegy, hogy egy “erős-gyenge” reláció mellérendelő viszonyban van, tudatában a különbségüknek, vagy alá-fölé rendelt viszonyban van, tudatában a különbségüknek. Az első esetben az erős korlátozottan lehet erős, míg a második esetben korlátok nélkül lehet erős a gyengével szemben.

       0     0
  • Deansdale a hozzászólásásval sikeresen lebeszélt arról, hogy vitát kezdeményezzek (akkor), de most olvastam egy cikket a témában amit nem tudom megállni, hogy ne citáljak ide: http://theantifeminist.com/bernard-chapin-no-ideas-at-avfm/#comments  (Érdemes a kommenteket is elolvasni.)

   Egyetértek, a konzervatívak sem igazán jobbak és ők is a tömeges bebörtönzések hívei. Úgy tűnik, így működik a politika: a baloldal újabb és újabb kriminalizálni való [szexuális] “bántalmazási” kategóriákat talál ki, aztán jönnek a konzervatívok a “lépjünk föl keményen a bűnözéssel szemben” hozzáállásukkal és segítenek [a balosoknak] betartatni az előbbi törvényeket, és emelik a büntetési tételeket. Alighanem egyformán utálatos mindkettő, de egy baloldali kell ahhoz, hogy megalkossa az elméletet, ami igazolja a rendőrállamot. A konzervatívoknak nincsenek olyan rosszindulatú képzelgéseik, hogy kitaláljanak annyi sok gyűlölettörvényt, amennyit a balosok szoktak, de nincs meg bennük a józan ítélőképesség sem, hogy ellenszegüljenek ezeknek.

   És valóban. A linkelt oldalon a David Cameron-féle angol kormányt hozzák föl példának, jogosan, mert lendületesen folytatja, amit az elődei elkezdtek, és Anglia már-már rosszabb femináci disztópia, mint Svédország. (Ezzel alighanem mindenki egyetért itt.)

   De nézzük meg Magyarországot: a kormányunk ugyebár (elvileg) jobboldali. Nincsenek benne feministák (csak papucsférjek, lásd: Rogán Antal). És mégis, nem nagyon törték/törik magukat, hogy ellenálljanak a femináci lobbinak (értsd: jellemzően engednek nekik), az pedig fel sem merült, hogy régi férfiellenes törvényeket módosítsanak fair-ebb irányba!

   Vagy nézzük mondjuk a Jobbikot, ami már aztán igazán jobboldalinak mondható (bár, ami a gazdaságpolitikai elképzelésüket illeti, ott bizony ez nem egyértelmű!): ők találták ki azt, hogy kasztrálni kellene a pedofilokat. És ne felejtsük el, hogy a pedofil ugyanolyan (femináci) gumifogalom, mint a nőverő, meg a nemi erőszakoló! (Meg azt se, hogy ez a fajta elgondolás kizárólag férfi elkövetőket feltételez.)

   0     0
   • Azt hozzátenném, hogy a feminizmust nagyon kevesen tartják fenyegetésnek. Nem hiszem, hogy egy jobboldali politikus ismerné a dörgést. A feminizmus a többségnek egyet jelent a ronda, dugatlan nőkkel, meg a rendbontó Femen-aktivistákkal. A feministák többségét nem azért kritizálják, mert feminista, hanem mert liberális.

    Jelenleg az antifeminizmus egyetlen politika erő támogatását sem élvezi (bár ez nem jelenti, hogy nem lehetne rangsorolni a pártokat).

    1     0
   • Ebben igazad van, sokszor nehéz megkülönböztetni a baloldalt és jobboldalt bizonyos kérdésekben, egyformán ostobák. Valamint sokszor át sem gondolják rendesen mit javasolnak, valahogy furcsa módon tévedhetetlennek / elfogulatlannak képzelik az állami szervek képviselőit. Gondoljunk bele a felhozott pedofiliára, itt is voltak cikkek a nyugaton válásoknál aduként felhasznált hamis vádra egyes nők részéről, aminek sokszor bedőlnek a hivatalos szervek. Ezután a szerencsétleneket még kasztrálnák is.

    0     0
   • Elbeszél egymás mellett a két tábor, mert AVFM-ék konkrét pártokat hasonlítanak össze, Chapin pedig elvekről beszél. Mindkét álláspontban van igazság, és pont ezért annyira szomorú, hogy egy ilyen félreértés / látszatprobléma miatt egymásnak esnek egyébként értelmes emberek, és széttördelik a férfijogi mozgalmat. Ha egy külső ellenség akarna minket megosztani és uralni, pontosan ezt a módszert követné, és nem tudom sírjak vagy nevessek-e azon, hogy mi ezt magunktól megtesszük nekik.

    A politikai jobb-bal megosztás eleve egy mesterségesen kitalált rendszer, ami már önmagában sem szolgál sokkal többet, mint az emberek egymás ellen fordítását. De ha komolyan vesszük az eredeti elképzelést, vagy ha a szemfényvesztésből hátrébb lépünk, és a teljes politikai rendszerünket eluraló kultúrmarxizmust baloldalinak címkézzük, akkor az ügyünk tényleg egy jobb-bal konfliktus. Viszont – ahogy te is leírtad – a konkrét, létező pártoknál értelmetlen bal- vagy jobboldaliságról beszélni, mert összekutyult trágyadombok mind egy szálig. (Nem véletlenül.) Így nézve a dolgot értelmetlen jobb-bal megosztásról beszélni.

    Hogy ebből a slamasztikából merrefelé lehetne kimászni, arra még nem született épkézláb ötlet. Kíváncsian várom a javaslatokat :)

    0     0
    • Hogy ebből a slamasztikából merrefelé lehetne kimászni, arra még nem született épkézláb ötlet. Kíváncsian várom a javaslatokat :)

     Úgy, hogy hagyni kell mindent menni a maga útján. Az, hogy “széttördelik a férfijogi mozgalmat”, bizonyos fokig természetes, hiszen az lenne a csoda, ha mindig mindenben egyetértenénk. Nem széttördelik, hanem széttöredezik az magától, ahogy nő. Minden tömegmozgalom ilyen, hiszen nagyon különböző emberek vannak beterelve egy ernyő alá. Nagy kérdés, hogy rá lehet-e ezeket az embereket venni arra, hogy egy cél érdekében összefogjanak, de az is kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e.

     Általában akkor szoktak ezek a mozgalmak bármiféle politikai sikert elérni, ha van egy karizmatikus vezető, aki egybe tudja terelni a különböző erőket, legalább ideiglenesen.

     0     0
    • Én anno sokszor írtam, hogy félek az antifeminizmus megosztottságától. Minél kényesebb témák kerülnek elő, annál megosztottabb. Ez alapvetően nem akkora gond, ahogy hermit is írta, ez természetes. A kérdés az, hogy ezt tudjuk-e kezelni.

     Nekem egyébként nem volt kérdés, hogy megjelenik-e a bal-jobb-szembenállás. Ahogy az oldalon már többször is előjött, a baloldal mindig áldozatokat keres stb. A feminizmusban megjelenik az összes baloldali tulajdonság.

     Az antifeminizmushoz mindenki csatlakozhat, mégis főleg jobboldaliak teszi ezt. Itt is, Amerikában is, mindenhol. A feministák pedig balosok. Hogyan fogalmazzak? Nagyon különös lehet az a jobboldali, aki képes összeegyeztetni a világnézetét a feminizmussal.

     1     0
     • “a baloldal mindig áldozatokat keres” Ezzel egyetértek. Ez a politikai hitvallása, a szolidaritásra, a sajnálatra, sajnáltatásra épít.

      Úgy tapasztaltam, hogy a jobboldal viszont mindig bűnbakot keres, felelősöket. Mindenért valaki más a hibás, őket kell legyőzni, meg gyűlölni. A jobboldal ebből építkezik.

      Nem szeretnék egy bal-jobb vitát elkezdeni, csak rávilágítani, hogy mindkettő valamilyen emberi érzelem, ösztön manipulálásával, kihasználásával akarja a hatalmat megszerezni. Mellékes. :))) Szerintem továbbra sem lehet az antifeminizmust, vagy a feminizmust elhelyezni egy jobb-bal tengelyen, mert mindkettő egyszerre bűnbakot és áldozatot is keres.

      0     0
      • Úgy tapasztaltam, hogy a jobboldal viszont mindig bűnbakot keres, felelősöket.

       Az nem baj, ha van főnök, aki felelős a dolgokért. A “mindenki egyenlő” hippimantrának pont az az egyik rákfenéje, hogy SOHA SENKI nem felelős semmiért. A bűnbak-keresés és -képzés, az baj.

       Viszont ez a kettő nem ugyanaz, Angelo.

       0     0
       • Jogos az észrevétel! A felelős keresése nem ugyanaz, mint a bűnbakképzés. Bár nem igazán jó, hogy a felelőst is keresni kell, ahelyett, hogy nyilvánvaló lenne :)))

        0     0
      • Mindkét oldal bűnbakot keres sajnos, ezen az alapon nem lehet különbséget tenni.

       Többen írtátok, hogy nem lehet az antifeminizmust elhelyezni a tengelyen. Tőletek kérdezem: hogyan nem lehet?

       Ezt hangsúly nélkül kérdezem, tényleg érdekel a dolog. Mint írtam, nekem ebben a kérdésben mindig egyértelmű volt a bal-jobb felosztás. Többszöri próbálkozásra sem tudtam ezt kivenni a képletből.

       0     0
       • Ez olyan, mintha a hedonizmust, mint életmód felfogást akarnád elhelyezni egy politikai-társadalmi tengelyen. Azt mondanád, hogy van hedonista a jobb oldalon is, meg a bal oldalon is, viszont megállapítanád, hogy a baloldali, vagy liberális eszmerendszer miatt több baloldali hedonista van. Így arra a következtetésre jutnál, hogy a hedonizmus baloldali. Erre jönne valaki, hogy a jobboldali anarchisták hedonistábbak, mint a ballibsik.

        Súly mérése távolsági mértékrendszerben. :))

        0     0
     • Hát lehet, hogy főleg jobboldaliak csatlakoznak.
      Én mindenesetre – ha a Fidesz és a Jobbik a jobboldal, akkor én biztosan nem vagyok jobboldali.

      Tudom, hogy sokszor elkerülhetetlen összekapcsolódni a politikával, de a férfiak és nők békés, hatékony és kellemes egymássalélésének támogatása, az ezért való tevékenykedés független a politikai nézetektől.

      0     0
 15. Cerveza betette az egyik, nálunk is már közölt kisfilmjének linkjét a petíció alá.  (http://www.youtube.com/watch?v=55de96V7KGI)

  Meg is ragadom az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet korábbi cikkünkre – Antifeminista kisfilmek -, melyben további két Cerveza-alkotás is látható.

  0     0
 16. Ez nem igaz, eddig 53 ember írta alá. Ez tényleg fail. :D

  0     0
 17. Itt egy női blogger Csuzi Attilát szidalmazza:

  http://pap-eva.blogspot.hu/2014/01/csak-mert-megvilagosodtam.html

  Jeleztem neki, hogy ide, a Férfihangra bármikor jöhet véleményt nyilvánítani, de tartok tőle, hogy nem lesz benne elég bátorság.

  0     0
  • Ez már nagyon régi bejegyzés. Kár volt piszkálni. Szerintem.

   0     0
   • Tudod, én azért becsülöm Libsifemcsiszinglit és Marquezt, mert bár egy csomó mindenben nem értek velük egyet, megvolt bennünk az a bátorság, hogy regisztráljanak egy olyan oldalra, ahol nagyobb részt az ő véleményüknek mondanak ellent, és merik ezen az oldalon nem túl népszerű véleményüket hangoztatni, mi több, ütköztetni és megmérettetni. Kicsit olyanok, mint anno Puzsér régi rádióműsorában Ellenpont András, akinek legtöbbször az volt a funkciója, hogy ellentmondjon Puzsérnak (nem csinálta rosszul). Igen, ők ilyen ellenpont.

    Én őszintén megmondva örülnék annak, ha ezek a nagy megmondó asszonyok nem csupán a saját blogjukon és elvtársaik weboldalain fejtenék ki a Férfihangról való negatív véleményüket, hanem ide is feljönnének, hogy megütközzenek velünk. Becsületesebb volna. A legjobb lenne egy konstruktív vita.

    http://deansdale.blog.hu/2012/05/04/vita_egy_tipikus_feministaval

    “Már-már pezsgőt bontottam, hogy végre sikerül érdemi vitát folytatni egy feministával, de az asszony elvette az üveget :)”

    Jó lenne már pezsgőt bontani! :D

    0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szita Bence halott - A gyilkos a nevelőanya

A nyugalom megzavarására alkalmas riport. Saját nevelőanyja gyilkolta meg Bencét, a néhány...
A férfiak ideje

Ezt a vendégcikket innen emeltem át. Köszönöm a kiváló gondolatokat! Azonban a sok hasznos gon...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Bolondok országháza

A Washington Post külön cikkben foglalkozik azzal, hogy miféle idiótákat szavaztak be az elmúl...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nyakunkon a világvége - fő áldozatai a nők!

A cikk címe egy régi vicc, ami ügyesen figurázza ki a feminista törekvést arra, hogy mindenből...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Selmeczi Gabriella: Már megint Soros pénzén támadják Magyarországot

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerdán közzétett egy jelentést Magyarország...
+Kiemelt cikkek
Lapindító köszöntő

Köszöntök minden olvasót és közreműködőt a Férfihang.hu antifeminista férfimagazin indulása al...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A feminista szervezetek tiltakoztak a KEHI vizsgálat ellen

A Norvég Alap által támogatott civil szervezetek politikai elfogultságának gyanúját felvető ta...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A férfijog nem emberi jog?

Megdöbbentő jogtiprással és agresszióval találták szembe magukat "testvér lapunknak" az avoice...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A kocka el van vetve

A hazai bíróságok történetében vélhetően először megindított precedensperben annak megállapítá...
HÍREK - Politika
A Magyar Autóklub Országos Elnökségének állásfoglalása

Budapest, 2011. december 16., péntek (OS) A Magyar Autóklub Országos Elnöksége állásfoglalása...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A prostitúció skandináv modellje

Az index vonatkozó cikke szerint: Az Európai Parlament [2014. február 26-án] szerdán az igen...
HÍREK - Politika
Férfinapi ünnepség a társadalom peremén

A Kőszegi Hajléktalanszálló adott otthont november 13 - án a Nemzetközi Férfinap megünneplésén...
CSALÁD - Otthon
Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015...
HÍREK - Politika
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi...
+18+
Femen szatír Budapesten - Megkocsikáztatták és sztárinterjút készítettek vele

Bizonyára mindenki értesült már róla, február 17-én az Orbán-Putyin találkozó idején, miközben...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret