A vitakultúra halála, 2. rész

Deansdale - 2014. május 7. szerda 20:23 - 46 hozzászólás

Címkék: , ,

MonsterHunterVendetta_LarryCorreiaA hosszas elméleti bevezető az első részben olvasható – ez a cikk Larry Correia sci-fi író cikkének kivonata. A téma a kettészakadt nyugati vitakultúra, amiben egy tárgyilagos, témaközpontú csoport hadakozik elkeseredetten egy növekvő közösséggel, aminek egyetlen célja a konstruktív vita elfojtása.


Az internetes viták ellenőrző listája

Vitáztál már liberálisokkal a neten? És kérdezték már, hogy miért gyűlölöd a kisebbségieket, te szemét ilyen-olyanista? Próbáltak likat beszélni a hasadba hegemón maszkulinitással, heteronormatív cis-gender patriarchátussal, zsidóellenes pogromokkal és háztetőkig érő fajgyűlölettel?

Fárasztott már le az ilyen tudatlan hülyékkel való vita, ami olyan, mintha egy kaktuszt pofoznál? Ne csüggedj, mert itt a lista, amiből megláthatod, hogy mivel fognak legközelebb előállni.

Természetesen léteznek intelligens liberálisok, de sajnos mindegyikre jut tíz kakit lóbáló majom. A lista ezekre a banális lózungok szintjén matató majmokra vonatkozik, akik önálló gondolkodásra képtelenek.

A BALOS VITAMÓDSZEREK LISTÁJA

1. Gyorsolvas míg nem talál sértődnivalót
2. Az eltérő vélemény kizárása
3. Támad, támad, támad
4. Figyelmen kívül hagyja a kényelmetlen tényeket
5. Kitalációkat terjeszt
6. Erkölcsi azonosságot próbál kreálni
7. Jóindulatúnak álcázva rombol
8. Ha semmi más nem vált be: rasszizmus!

Lássuk egyesével, hogyan teszik nevetségessé magukat azok, akiknek nincs kritikai érzéke és semmilyen releváns tudása:

1. Gyorsolvas míg nem talál sértődnivalót

A kakival dobáló majmok sosem olvasnak figyelmesen. Még kitennék magukat a veszélynek, hogy a kaptár által nem ellenőrzött és engedélyezett ideával kelljen szembesülniük! Inkább csak gyorsan átfutják az anyagot olyan részletet keresve, amibe bele tudnak kötni. Ne feledjük: a liberálisoknak a sértődés a szuperképessége…

Lásd: A nőkért-et nőkertnek hívtad, ezért el sem olvastam a cikket.

Ebben egészen odáig képesek elmenni, hogy belekötnek a liberális vagy balos címkébe is, amit egyébként teljes joggal használ rájuk a vitapartner. (Valamiért a konzervatívoknak nem szokása megsértődni a konzervatív címkén. Mik vannak.)

A minap a fegyverviselésről írtam cikket, és egy kakival dobálózó majom már az oldalsávban megjelenő könyvajánló láttán felvette a durcipózt, hiszen a könyveim borítóin szerinte szexista módon ábrázoltak dúskeblű hölgyeket. Ez nyilván elegendő indok a fegyverviselés terén meglévő szaktudásom és véleményem szőnyeg alá söprésére – különös tekintettel arra, hogy a könyveim borítóit a kiadó tervezi, nem én.

A sértődés oka tulajdonképpen teljesen mindegy. A liberálisok mindig az áldozati szerepre gyúrnak, tehát ha bármibe kapaszkodva magukra húzhatják azt, az nekik már győzelem.

2. Az eltérő vélemény kizárása

Ez talán a legmókásabb rész. A liberálisok sosem akarnak egy témáról vitázni. Ők arról akarnak vitázni, hogy a te véleményed az adott témában miért nem érvényes. Nem számít kiféle-miféle vagy, biztosan találnak valami indokot arra, hogy a véleményed félresöpörjék – és ha mégsem találnak, hát kreálnak.

Vegyük példának azt, ha férfiként az a véleményed, hogy az abortusz gyilkosság. Na barátom, a te véleményed nyilván fikarcnyit sem számít, hiszen férfi vagy. Mi van ha a feleségem mondja ugyanazt? Hát, az ő véleménye is érvénytelen, mert befolyásolja hogy gyerekei vannak. Ha egy gyermektelen nő mondja? Az ő véleménye sem számít, mert biztosan vallásos. Na és ha egy gyermektelen ateista libertárius nő mondja, aki úgy véli, hogy a magzat is ember, akit így megilletnek az alapvető emberi jogok? Hátizé, nőelnyomás! A törvényhozók hagyják békén a puncimat! És váltsunk gyorsan másik taktikára erről a listáról.

Ez a leggyakoribb taktika, aminek több alfaja is létezik. Mondjuk valamilyen szociális problémáról szeretnél értekezni. A véleményed érvénytelen, mert nem vagy tagja a szóban forgó fajnak, kultúrának, rétegnek. Általában a liberális sem tagja ezeknek, de az nem számít, mert a vérzőszívű liberálisok mindig kivételt képzenek. A bújtatott felsőbbrendűségi tudatuk még azt is megengedi, hogy hirdessék, az a szerencsétlen faj/kultúra/csoport jobban jár, ha elfogadja az ő nagylelkű és igazán bölcs iránymutatásukat.

Honnan veszed a bátorságot kifogásolni a GYES-ből és CSP-ből élő szingli anyák által nevelt elkanászodott fiatalok bűnözői kultúráját? A véleményed nem számít, mert nem abban nőttél fel. Vagy ha abban nőttél fel, akkor nem vagy elég hiteles – a rasszista elnyomó réteg agymosott és a talpnyalójává tett téged. Ha nő létedre nem vagy feminista, akkor csak a patriarchátus haszonélvezője lehetsz.

Homokszem a gépezetben, hogy a kakihajigáló majmok többsége nagyvárosi fehér ember, így amikor megpróbálnak a játéktérről lezavarni másokat mindenféle rasszista vádakkal, akkor sokan a képükbe vágják, hogy “nem vagyok fehér”. Mikor ez már elég sokszor megesett, pánikba estek, és valamit lépni kellett, hát kitalálták az univerzális piros lapot, a privilégiumot.

A privilégium fantasztikus gondolat. Ez az új rassz-kártya. Válassz bármilyen témát – függetlenül attól hogy mi az és ki vagy, egy liberális bármikor mondhatja, hogy a véleményed nem számít, mert neked privilégiumaid vannak. Ez mi a fenét jelent valójában? Az ördög se tudja. Annyira ködös fogalom, hogy bárkire rá lehet sütni – biztos mindenkinek van valamilyen formában. Bármit jelenthet, amit egy liberális akar.

Szóval ellenzed a legújabb állami segély-programot, mert saját magad láttad ahogy a kormányzati támogatásokra utaltság tönkreteszi az ember lelkét és szellemét – nyilvánvalóan privilégiumaid vannak, tehát a véleményed érvénytelen. Na várjunk, mi van ha egy éhezésig csóró cigánycsaládba születtem és kemény munkával emelkedtem ki abból az életformából – akkor is túl privilegizált vagyok ahhoz, hogy lehessen véleményem? IGEN. Nem számít, ha a harmadik világ segglyukába születtél és hajózási konténerben csempésztek a civilizált világba a fél veséd árán – ha nem értesz egyet a liberálisokkal, az akkor is kizárólag csak a privilegizált helyzeted miatt lehet.

Ugyanezen vélemény-érvénytelenítő taktika másik alfaja a “túl dühös vagy”. Hiába írsz egy tízoldalas tudományos dolgozatot sok idézettel és linkekkel megtűzdelve, grafikonokkal, kutatási eredményekkel, teljesen érzelemmentesen – biztosan jön egy liberális, aki azt mondja dühösnek tűnsz. És bumm, máris eltűnt a saját véleményedhez való jog. A körülményeket figyelembe véve viszont azt lehetne mondani, hogy igen, dühös vagyok, teljes joggal, szóval mi is mondanivalód?

Egy következő változat a “túl sokat/keveset tudsz”. Ha szakértő vagy, aki nem a polkorrekt nótát fújja, akkor nyilván “elfogult” vagy. Láttam már orvosok véleményét szőnyeg alá söpörni társadalombiztosítási kérdésekben azzal, hogy “elfogultak”. Nahát, gondolnád, hogy aki az életét teszi egy szakmára annak véleménye is van róla? Persze a fordított verzió is ugyanilyen: kisvállalkozó vagy, akinek nem tetszik az adórendszer? Mit értesz te ahhoz, nem vagy okleveles közgazdász.

Szóval mennyit is kell pontosan tudnod ahhoz, hogy a kakidobálók megengedjék, hogy legyen saját véleményed? Konzervatívként nem létezik ilyesmi. Liberálisként mindegy mennyire értesz a dologhoz, az pont tökéletes.

A sok hasonló taktika között terjedőben van a “túl sokat írtál”. Ha rendesen körbejárod a témát és részletesen tárgyalod, nyilván elfogult vagy és nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni a mondandódat.

3. Támad, támad, támad

A leghülyébb kakidobálóknak nem marad más, mint a vitapartner személyében találni valamit, amit aztán szét lehet cincálni. Túl sovány, túl kövér, bármi szóba jöhet. Magam láttam a facebookon, ahogy a társadalombiztosításról szóló vitában azzal támadtak valakit, hogy a profilképén a gyereke úgy néz ki, mint egy hülye. Mit ad isten, a gyerek fogyatékkal élő volt, de hát ezt lehet várni az érző szívű liberálisoktól. És persze a témához semmi köze.

Mikor egy liberálissal vitázol, mindegy mi a szakmád, biztosan pocsékul műveled. Én sikeres író vagyok, aki jó ideje ebből él, de mikor a politikai cikkeim bejárják a liberális blogoszférát, rögtön megtudhatom, hogy csapnivaló író vagyok. Adam Baldwin eljár fesztiválokra, és ezer ember hosszúságú sorok várnak rá Jayne sapikban, de ez nem számít. Konzervatív, tehát nem “igazi” színész. Mikor én kritizálok valakit, a nézetei miatt teszem, és eszem ágában sincs a művészetében vagy szakmájában sértegetni, mert annak semmi köze a témához.

A folyamatos támadás általában a következő szituációban játszódik le:

Egyik liberális: támadás, támadás, TÁMADÁS!

Másik liberális: támadás, támadás!

Konzervatív: Védekezés.

Egyik liberális: Micsoda gorombaság.

Másik liberális: Bizony, nagyon goromba.

Egyik liberális: Dühösnek látszol.

4. Figyelmen kívül hagyja a kényelmetlen tényeket

Ehhez nem szükséges hosszú magyarázat. Együtt jár a következő elemmel, a kitalációk terjesztésével. Látod, hogy egy liberális valami hülyeséget beszél a konzervatívokról. Válaszban megírod az igazságot. Nem reagálnak. Linket adsz. Rá se kattintanak, úgy is találnak valami kifogásolnivalót rajta. “Náci szennylap, mint a kurucinfo.” Adsz közelfogadott linket ugyanarra a sztorira, nem reagálnak.

Lehetsz világvezető szaktekintély a témában, ha egy liberálissal vitatkozol, akkor az csak személyes anekdota, és nem mérvadó. Liberálisok által hitelesített linket követelnek még arra is, hogy az ég kék. De ha valami haladó lapban írnak bármit, az rögvest kikezdhetetlen tudományos ténnyé változik. Törvénykönyvből idézek társadalombiztosítás ügyében, mivel szakértő vagyok egy 200 fős cégnél – az csak anekdota. Egy liberális humorista feltesz egy videót a youtube-ra: bizonyíték.

Tokióban alacsonyabb a bűnözés és kevesebb a fegyver, mint Detroitban: egyértelmű, hogy a fegyver bűnözést okoz. El Pasoban több a fegyver, mégis alacsonyabb a bűnözés, mint Detroitban: az nem jelent semmit.

Spronz Júlia megélhetési feminista szerint kizárólag férfi követ el családon belüli erőszakot: hiteles tudományos tény. Martin Fiebert Ph.D. a Kaliforniai Állami Egyetem kutatójaként 286 vizsgálat eredményét összegezve kimutatta, hogy férfiak és nők ugyanannyi családon belüli erőszakot követnek el: patriarchális handabanda.

5. Kitalációkat terjeszt

Ez elég messzire mehet, de ha már idáig jutottak a listán, akár nagyra is törhetnek. Alapesetben például arról szól, hogy veszik a legelvadultabb radikálist, és úgy tesznek, mintha ő lenne az átlag. (Az antifeministák mind pszichopaták, mint Marc Lepine! Mentsétek az életeteket!)

Aztán jön a tényként elfogadott propaganda. A feminista előretörés kizárólag örömöt hoz a világra, és a férfiaknak is jót tesz! Hogy a svédek nemtelenítik a gyermekeiket és pszichotikus, nemi identitás-zavarban szenvedő felnőtteket nevelnek belőlük? Lárifári. Ha győz a feminizmus, akkor megszűnik minden háború, mindenki gazdag és egyenlő lesz, meg néhányan még egyenlőbbek.

S vannak persze a szimplán csak hazugságok. Ilyenekkel mindenki összefut, aki nem polkorrekt témákban érdekelt. Minden ötödik nőt rendszeresen vernek, a Jobbik cigányirtást szervez, a bankárok a javunkat akarják.

6. Erkölcsi azonosságot próbál kreálni

Rajtakaptál egy liberálist, hogy valami rosszat tett? “A konzervatívok is azt csinálják!” Ó, szóval akkor az rendben van? Nem? Akkor itt sincs rendben, képmutató.

A listán szereplő bakik közül ez az, amit a jobbosok is igen gyakran elkövetnek. A jobbosok is idióták? Még szép. Legtöbbjük szánalmas. Főleg mikor kalóriaszegény baloldalit akarnak játszani, ami elég gyakran előfordul.

De igen gyakran megesik az is, hogy a konzervatívok valójában nem csinálják azt, amit a liberálisok rájuk szeretnének kenni, vagyis ez a pont is összemosódik a kitalációk terjesztésével. Amikor az ember példát kér, hogy ugyan mutassák már meg, ki és hol követte el a szóban forgó rémséget, a liberálisok általában csendben elszivárognak, vagy témát váltanak. Obama az adóhivatalt használta a republikánusok szorongatására. Bush is csinálta! Nem, nem csinálta.

7. Jóindulatúnak álcázva rombol

A liberális úgy tesz, mintha törődne politikai ellenfelei érdekeivel, és közben szép lassan manipulálja a konzervatív közösséget a hagyományos értékek elvetésére. Kompromisszumot kell kötni, ügyelni kell a látszatra, a diverzitásra és a toleranciára, ugye. Persze csak a konzervatívoknak. A liberálisnak semmit és senkit nem kell tolerálni, hiszen az csak fölösleges bizonygatása lenne annak, amit úgyis tudunk: ő per definitionem toleráns. Bizonyítani a konzervatívnak kell, azzal, hogy tolerálja, vagyis magáévá teszi a liberális nézeteket.

Szóval az érző szívű troll nem csak törődik veled, de aggódik érted, te szegény eltévelyedett jobbos, és majd segít megszabadulnod a gonosz rasszista, szexista hajlamaidtól. Hát mit fognak gondolni rólad az emberek? Mit gondolnának a barátaid, ha tudnák rólad, hogy nem szívesen adod a fizetésed kétharmadát purdégyártás céljára játékgépező, alkoholista segélyeseknek?

Ez a hozzáállás csöpög az önelégültségtől, de az újoncokat olykor megvezeti. Van akit érdekel a közösségi megítélése, és rá lehet venni, hogy elcsitítsa a lelkiismerete hangját. Ebben a formában ezrével támadnak a liberális kollégák és családtagok a facebookon, meg mindenfelé. Mert persze senki sem nagyobb közvetítője a jóságnak és korrektségnek, mint a balos ideológia modernkori híve, akinek elődei emberek millióit küldték gulágokba és/vagy halálba.

Érzőszívű trollfaj a bojkottáló is, akit úúúúgy érdekelt a munkásságod, és tökre egyetértene veled, vagy vásárolna tőled, de meglátta, hogy te gonosz ember vagy, ezért ezentúl a munkásságod is utálja és bojkottálja. (Erre a barátait is fel fogja ám szólítani!) Jobban tennéd, ha eltűnnél a netről, meg úgy egyáltalán, te csúnya gonosztevő. A rendes emberek, mint én, mind hátat fordítanak neked, és éhezve fogsz meghalni!

Borzadva tapasztalom, hogy mennyien lapulnak csendben magukba fojtva a véleményüket az ilyen bojkottoktól tartva. A kakidobálók pontosan ezt akarják – a diverzitás nevében, természetesen.

8. Ha semmi más nem vált be: rasszizmus!

Ez a legnyilvánvalóbb az összes közül, mert ha valaha is előfordult, hogy nem értettél egyet egy liberálissal, abból azonnal kiderült, hogy rasszista vagy. Ha balosokkal vitázol, ez elkerülhetetlen. De ez nem gond, sőt, tulajdonképpen örömteli, hiszen ebből látszik, hogy győztél. Ez a tétel nem véletlenül került a lista végére. Ha semmi más nem segített, akkor jön ez, és igazán beszédes, hogy milyen gyakran kerül elő a rasszista-kártya.

A témának valószínűleg köze sincs a rasszokhoz, de sebaj – nem értesz egyet a liberálisokkal, tehát fajgyűlölő vagy. Az okosabb kakilóbálók csak utalgatnak rá, a hülyébbek teli torokból kiabálják. Ez főleg Obama elnöksége óta nyilvánvaló, hiszen mi más okból lehetne problémád a tragikomikus külpolitikával, a katasztrofális gazdasági helyzettel, stb. Utálod a néger elnököt, ez van.

Lehet, hogy életedben nem volt egyetlen fajgyűlölő gondolatod sem, de ez se számít. Lehet néger a feleséged és így félig a gyerekeid – semmi jelentősége. Minden konzervatív rasszista, és ezt minden nap a fejükhöz is vágják, ha kimerészkednek a netre politizálni.

Régen ez volt a termonukleáris opció, mert a rendes emberek többsége visszataszítónak tartja a fajgyűlöletet. Mára már úgy elcsépelték, hogy a vád jelentése és jelentősége a végletekig felhígult; jobbára csak annyit tesz, hogy valaki aki vitát nyert egy liberálissal szemben.

Nem szereted a magas adókat? Rasszizmus. Sokallod a segélyeket? Rasszizmus. Jobb közbiztonságot szeretnél vidéken? Rasszizmus. Arról beszélsz, hogy nem a bőrszínnel van a baj, hanem az életmóddal? Rasszizmus.

A lista tanulsága

Sokan mondják, hogy ne vitázzak hülyékkel, mert időpazarlás. De az ember nem azért beszél az elveiről, hogy a tudatlan hülyét meggyőzze. A direkt értetlenkedőket nem meggyőzni kell, hanem gúnyolni. A hibáikat napvilágra kell hozni, hogy a mindenki lássa őket. A vita színház, amiben a teljesítmény nem a partnerre irányul, hanem a nézőkre.

Adj muníciót azoknak, akik a te oldaladon állnak.

Győzd meg az ingadozót.

Engedd, hogy az ellenfél önként tárja fel tudatlanságát és bigottságát.

És a végére egy érdekes gondolat az ottani kommentekből: Tudni akarod, hogy mit csinál titokban a baloldal? Nézd meg mivel vádolják a jobbosokat.16 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 516 votes, average: 5.00 out of 5 16 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek - Politika, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Korszellem

Bárki bármit is mondjon, a kultúránk, a civilizációnk nagyon erősen feminizált. Ezt akkor a legkönnyebb észrevenni, ha valaki beszélni mer erről. Ekko...
A diplomácia hiánya

Időről időre eszembe jut, hogy vajon mi lehet Julian Assange-al, a wikileaks legismertebb alapító tagjával, akit még 2010 őszén vádolt meg 2 svéd nő s...
Nyakunkon a világvége - fő áldozatai a nők!

A cikk címe egy régi vicc, ami ügyesen figurázza ki a feminista törekvést arra, hogy mindenből a nőket hozzák ki vesztesnek. Bármi is van, az biztos, ...
A patriarchális társadalmi rendszer kialakulása

A feministák a nemek közötti különbséget szeretik úgy demonstrálni, hogy különböző osztályok férfijának és nőjének a helyzetét vetik össze. Szerintük ...
Antigenderista eskü

Szent X. Piusz pápa 1910. szeptember 1-én tette közzé Sacrorum antistitum kezdetű motu proprio levelét. A levél az ún. "antimodernista eskü"...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (46) Hivatkozások (0)
 1. Tudni akarod, hogy mit csinál titokban a jobboldal? Nézd meg mivel vádolják a balosokat.

  3     0
  • 6. Erkölcsi azonosságot próbál kreálni trololololol (Jól van, bocsi, láttam, hogy ezt mindenki csinálja oldalfüggetlen, csak … magas labda volt és nem bírtam ki :D)

   1     0
  • Nem, azért ez így nem teljesen igaz.
   Hányszor tapasztaltam történetesen feministával vitatkozva, hogy pl copy-paste visszaírta a véleményemet és csak annyi erejére tellett, hozzátette hogy – te vagy az… A mi oldalunkról ilyesmit, ilyen primitív átfordítást még nem láttam, nem tapasztaltam. Tapasztalati úton nem hiszek az oldalak teljes szimmetriájában. Alátámasztott és meggyőző érvek előtt meg szoktam hajolni, de fordítva ugyanezt csak kevésbé, vagyis szinte soha sem tapasztalom. A másik oldalról általában a személyes sértegetés a végső reakció, ebből szoktam megsejteni hogy ült a véleményem és általa elismerten is igazam volt. Már csak a beismerése maradt el a másik oldalról, de ez se baj, mert mindig csak a lényeg a lényeg…:)

   1     0
  • Én azért láttam benne fantáziát, mert pl. a feministák számos vádja a férfiak irányába olyasmi, amit ők maguk csinál(ná)nak, de a férfiak tipikusan nem. Például hogy a politikai vezetésben a férfiak nőellenesek. Ez nevetséges vád, de afelől nyugodt lehetsz, hogy az oda jutó feministák erősen férfiellenesek lennének.

   Szerintem a projekcióra való hajlam együtt jár egy bizonyos lelki alkattal, ami tipikusan a cikk első részében vázolt embertípusra jellemző. A jobbosok általában individualistábbak, sokan meglennének magukban ha békén hagynák őket, és eszükbe sem jut mindenféle hülyeségekkel másokat folyamatosan támadni (pl. nem rasszistáznak mindenfelé, mint a balosok). Na jó, nyilván vannak elvadult jobbosok akik a netet járva “komcsiznak”, de ez sokkal kevésbé aljas és súlyos vádaskodás, mint mondjuk ami a Jobbik ellen zajlik.

   8     0
   • Ez a petíciók kora. Érdekes, hogy 3 petíciót is indítottak a szélsőliberálisok az év elején:

    1, Petíció a Férfihang megszüntetésére.

    http://www.ipetitions.com/petition/the-polish-institute-budapest-should-condemn/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

    2, Petíció cenzúra bevezetéséért a Magyar Narancsba.

    http://www.peticiok.com/pedofiliamentes_magyar_narancsot

    3, Petíció a JOBBIK betiltására.

    http://www.peticiok.com/koveteljuk_a_jobbik_birosagi_betiltasat

    Az ellenség napról napra megmutatja valódi arcát.

    1     0
    • Az 1. pontbélit hol olvastad?
     Mazsolázz még.

     0     0
     • Jó, kicsit sarkítottam, hiszen a petícióban az “elhatárolódás” és egyéb kifejezések állnak, de a cél így is a megsemmisítés (burkoltan megfogalmazva).

      “Mazsolázz még.”

      Biztos találnék elég szélsőliberális petíciót, de nekem ez a három is sok volt.

      0     0
      • Pash… Nem kicsit sarkítottál, hanem nagyot ferdítettél. Az elhatárolódás közel sem jelenti azt, hogy be kellene szüntetni a lapot. Az “egyéb” kifejezések sem utalnak semmi ilyesmire. A cikkben sem olvashattál ilyen értelmezést, pedig igazán jól kivesézte a  petíciót, mely 54 aláírással büszkélkedhet. Azért gondoltam, hogy mazsolázz még, mert úgy kezdted, hogy “3 petíciót is indítottak az év elején”. Ez azt sugallja, hogy összesen hármat. Szerintem található több is. De ha jobban megnézzük, a jobbik betiltására vonatkozót 2012 decemberében indították, úgyhogy marad ez év elejére kettő.

       0     0
       • Azért a feministákat sem kell félteni, simán betiltanának minket, ha megtehetnék. Az EU, meg főleg a skandinávok már dolgoznak is rajta, hogy a feminizmus kritizálása gyűlöletbeszédnek minősüljön és börtön járjon érte. Szerencsére mi még nem tartunk itt, de Pash gondolatmenete sajnos nem érthetetlen.

        4     0
        • “Azért a feministákat sem kell félteni, simán betiltanának minket, ha megtehetnék.

         Szerintem simán kiirtanának minket, ha megtehetnék… Na jó, most nem kicsit sarkítottam, hanem nagyot ferdítettem. Idáig nem mennének el az arany tündérbogaraim! :D

         2     0
       • “De ha jobban megnézzük, a jobbik betiltására vonatkozót 2012 decemberében indították, úgyhogy marad ez év elejére kettő.”

        Jajj nekem!… Mondjuk Bajnai-fan haver nekem 2013 végén küldte facebook üzenőfalra ezt a petíciót, hogy én is írjam alá… De megkövetlek: kis figyelmetlenség a részemről… mely a magyar újságírásba belefér. :D

        0     0
    • Benéztem a nőkert-be. A posztokhoz való hozzászólások száma ritkán haladja meg a 10-et. A legjellemzőbb hozzászólások száma: 0, azaz nulla, azaz a kutyát sem érdekli. Itt pedig egy gyengébb cikknek is van 100 kommentje. Nem értem miért kell egyáltalán foglalkozni ilyen sehol sem jegyzett, semmire hatással nem lévő, jelentéktelen irományokkal. Néhány elborult elméjű idióta firkálgat baromságokat, amiket pár száz hasonló idióta aláír, te meg felszívod magad. Azt meg végképp nem értem, hogy mi köze ennek a cikkhez, minek offolni?

     0     0
     • De köze van a cikk témájához: vitakultúra. El is magyarázom neked:

      A petíció a szélsőliberálisok kezében eszköz. Eszköz sok mindenre, köztük arra, hogy kikerüljék a vitát. Sőt: hogy megsemmisítsék a vitát!

      Petíció és a Férfihang: Csuzi Attila a Férfihang képviseletében, egy kiállítás megnyitásának apropóján kilépett a nyilvánosság elé, kinyilvánította nézeteit és még a konstruktív vita lehetőségét is felajánlotta mindenkinek, így a feministáknak is. A feministák mit tettek? Vitatkoztak? Nem, petícióban követelték, hogy ne vegyék komolyan a Férfihangot.

      Petíció és a Magyar Narancs: Nem ismétlem meg a sztorit, csak jelzem, hogy a petició valódi célja (szerintem) a figyelemfelhívás (“mindenki rólunk beszéljen”, “figyeljetek: itt vagyunk”) mellett a cenzúra bevezetése a Magyar Narancsba. A cenzor feladata pedig az, hogy egyfajta véleménynek teret engedve kilúgozza az ellen-véleményeket.

      Petíció és a JOBBIK: Bár most a PM-esek belógatták a köztudatba a JOBBIK-kal való vita lehetőségét (ami egyébként helyes), de a petíció célja nem csupán a vita megtagadása a JOBBIK-tól, hanem az, hogy elvegye tőlük még a véleménynyilvánítás lehetőségét is.

      Vagyis a három petíció aláhúzza azt, amit Larry Correia és Deansdale is leír a maga cikkében. S mi is tapasztaljuk a saját bőrünkön.

      1     0
      • Ez a három petíció tipikus esete annak, amikor egy 50 dekás kiscica felborzolja a szőrét és púposít, hogy nagyobbnak látsszon. De úgy is max 60 dekásnak néz ki… Ettől függetlenül teljes határozottsággal fújkál meg morog az 5-80 kilós kutyákra.

       3     0
      • Van egy olyan sejtésem, hogy a Jobbik betiltása nagyon megerősítené és felgyorsítaná a jobboldal radikalizálódását. Ha az emberek ötödét erőszakkal kiszorítják a parlamentből, nem kizárt, hogy az utcán folytatják a politizálást.

       4     0
     • Hát, egyrészt fő profilunk a feministákkal való törődés, másrészt ha már rólunk beszélnek nem árt odafigyelni. Kicsit off ez a téma, de ennyiért még nem kellene egymásnak ugrani.

      0     0
      • A te cikked témáját tereli el, olyan témákkal, amiket más cikkek alatt már kiveséztünk. Ha téged ez nem zavar…

       0     0
       • Annyira nem zavar, hogy szóvá tegyem. Egyébként időről időre felmerül az igény, hogy az offtopikot valahogy rendezzük, de még nem született jó megoldás. Stílszerűen itt teszem fel a kérdést: jó ötletnek tartanátok egy a főoldalra ragasztott cikket, ami direkt az offtopik kommenteknek lenne szánva? Vagy az is elhalna vajon, mint anno a fórum?

        0     0
        • Mondjuk én jó ötletnek tartanám, ha lenne egy “Cikkajánló” szövegdoboz, vagy felületet a főoldalon. Oda lehetne olyan linkeket beszúrni, ami akár régebbi cikkekhez passzol, vagy offtopic. Gondolom más is olvasott már olyan írásokat, amit szívesen megosztott volna az itt lévőkkel, de nem volt hely, ahol ezt megtegye.

         0     0
        • Az a baj, hogy általában nem off hozzászólásokból lesz végül off-folyam, mert járulékos dolgokra érkezik reakció, mellékszálra vagy példára, és az viszi el a dolgot. Valahogy úgy lehetne megoldani, hogy az ilyeneket levágná egy moderátor a témába vágó, eredeti hozzászólásról és átcsoportosítaná az off cikk alá.  De ez biztos nagyon-nagy munka lenne, meg talán sértődés is lenne belőle, hogyha valaki nem értene egyet azzal, hogy az ő hsz-e épp offnak számított.

         0     0
        • szerintem jó ötlet :)

         technikailag a fórumnál is az a zavaró, hogy a hszk nem jelennek meg a friss hozzászólások  boxban- márpedig egy blog a hszktől pörög, bármennyire jó  egy cikk (mint pl. a mostani kettő, gratulálok), szerintem másban is van igény lazulni, nem csak világmegváltani.

         0     0
        • Éljen május 89-edike, a győzelem napja!

         A piros mondat egy látszólag értelmetlen komment, de ha eszébe jut az olvasónak, hogy Sztálin és a szövetségesek – nyilván a beindult hidegháború jegyében – már abban se tudtak 69 éve megegyezni, hogy melyik napon aratták a közös győzelmet – nyolcadikán vagy kilencedikén – akkor már nem értelmetlen. (Ezért van két győzelem napja, amik úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a két nem:-)

         Egy ilyen vicces-filozofikus komment itt off, de ha a szövetségesek és Sztálin közötti feszültséget rosszul kezelt történelmi vita-helyzetnek tekintjük, már on hozzászólás. – Hova illene a piros betűs komment, ha már lenne főoldalra ragasztott cikk az offoknak, oda vagy ide? Az off-olás csak szubjektíve könnyen megítélhető, objektíve nem.

         0     0
      • “…de ennyiért még nem kellene egymásnak ugrani.”

       Óh, ez csak konstruktív vita, ami a Nőkertben nincs. :)

       0     0
  • jungista asztaltáncoltató :)) ( ha már stigmatizálás a téma)

   0     0
 2. Nem véletlen hogy az USÁ-ból terjed ez a stílus. Butább és beképzeltebb népet keresve sem találni.

  Alapjában véve ezzel a vitakultúrával csak ostoba emberek befolyásolhatóak. Így terjedésével egyfajta szennyáradatként mindig maga előtt tolja a műveletlenég (nem iskolázottságra gondolok!) és funkcionális analfabetizmus hömpölygő tömegét. Ilyen szempontból nem is az egyre nagyobb mértékű barbarizálódás, szellemi és érzelmi igénytelenedés.

  Csak egy  példa. Ha megnézzük az idei érettségi feladatokat máris érthetővé válik a dolog. Régen de már a rendszerváltás után érettségizem. Akkoriban elképzelhetetlen lett volna hogy szövegértési feladatot oldassanak meg tizennyolc éves fiatalokkal. A matematika érettségin rákészülés nélkül még ma is min. négyessel átmennék pedig ilyesmivel hosszú ideje nem foglalkoztam. A többiről már ne is beszéljünk! Történelem lényeglátás nélkül stb.

  Az iskolapadból a nagybetűsbe éppen kikerülő generáció a cikkben megírt technikák és manipulációk ideális táptalaja. Nagyrészük műveletlen, szellemileg (és fizikailag is) fejletlen, önmagát kifejezni nem képes, érzelmi élete vagy akár akaratereje a béka hátsója alatt van. Olvasni nem szeret (néha nem is tud). Felnevelődésének alapja a teljes elkényeztetés és persze pozitív értékekkel nem motiválható. Mindig a könnyebb megoldások keresi mert meggyőződése, hogy azon az úton is ugyanoda jut, mint a nehezebben.

  Hofi szavaival élve: “A jövő záloga. Dögöljek meg ha kiváltom!”

  2     0
  • Nyilván nem véletlenül alakult át ilyenre az amerikai oktatási rendszer. Ez a hatalmat ténylegesen birtokló csoportok érdeke, akik a háttérből érvényesítik akaratukat a nekik lekötelezett politikusokon keresztül. Az ideális nekik a lebutított ember aki a munkája elvégzésére alkalmas, de nem ért semmit a világból, szépen visszamondja amit a tv-n és az újságokon át sulykolnak neki. Ezért veszélyes számukra az internet, amelyen át nem manipulált hírekhez juthatnak a tömegek, de ezt is kezdik megoldani az új cenzúra törvényekkel, az emberi méltóságra hivatkozva.

   3     0
   • Az internetet is semlegesítették egy pár éve, a dezinformációs részleg felturbózásával.  Azok a brit tudósok tudnak valamit.

    0     0
   • Én is így látom. Az emberek szisztematikus elhülyítése folyik (már nálunk is), hogy irányítható birkákká váljanak. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy az emberek önmaguktól is hajlamosak arra, hogy ostoba baromként éljenek, mert az kényelmesebb. A legolvasottabb napilap: Blikk, legolvasottabb hetilap: Story. No comment…

    Még annyit hozzátennék, hogy nem hiába hoznak tömkelegével betarthatatlan, értelmetlen törvényeket, szabályokat, irreális büntetési tételeket. Ez egy eszköz, hogy a “tisztelt” állampolgárt bármikor tönkre lehessen tenni. Ezért van a rengeteg gumiszabály.

    @Harrison: Ezt úgy hívom, hogy zaj. Régebben az volt nehéz, hogy megtaláld az információhoz az utat, most pedig az nehéz, hogy a sok szemét közül kiguberáld az információt.

    2     0
    • Ez a törvényeknél tényleg így van. Egy vállalkozó ha betartana minden törvényt, rövid úton szépen csődbe menne. Elképesztő hogy 89 óta mennyi felesleges és hibás törvényt fogadtak el és még büszkék is rá a szerencsétlenek :)

     0     0
     • Ha egy vállalkozó mindent jogszerűen, szabályszerűen akar csinálni, akkor olyan versenyhátrányba kerül, hogy inkább nem is vállalkozik. Nem (csak) a csalókkal szemben kerül hátrányba, hanem más országok vállalkozóihoz képest is. Ismerősöm lassan többet foglalkozik adminisztrálással, mint sajtkészítéssel :)))

      0     0
    • ,,Az emberek szisztematikus elhülyítése folyik (már nálunk is),”

     Már egy jó ideje.

     ,,A legolvasottabb napilap: Blikk, legolvasottabb hetilap: Story. No comment…”

     Legnézettebb televíziós műsor: Éjjel-nappal Budapest.

     0     0
 3. Nagyon-nagyon-nagyon jó cikk! Telitalálat minden sora. A személyeskedés… Na igen. Eleinte bántja az embert, aztán rájön, hogyha valaki személyeskedik vele szemben egy vitában, akkor az csak annyit jelent, hogy a sarokba szorult, ezért harapdál és kalimpál, mint valami kétségbe esett kis állatka, mert másra már nem futja. A magyarázkodásba meg tényleg nem érdemes belemenni.

  Liberális: Te rasszista vagy!
  a) válasz: nem, dehogy…. (fél órás magyarázkodás, a liberális fölénybe került és tökéletesen elterelte az eredeti témáról a szót)
  b) válasz: igen*, és? ettől még nem cáfoltál meg… (a liberális csak hápog, mert erre a válaszra nem számított, csak az a) verzióhoz szokott)

  * az ő fogalmai szerint ez igaz, mert manapság nem az a rasszista, aki gyűlöl bizonyos embercsoportokat, hanem az, aki egyáltalán észre meri venni, hogy vannak ilyenek…

  2     0
 4. Ha típusokra egyszerűsítjük, voltaképp nem sok vitafajta van, még ha kiterjesztően értjük is, pl. a verekedést is vitának tartjuk. A “testi vitát” és a cikkben kifogásolt vitázási formát elhagyva alig marad még vita-fajta.

  0     0
 5. ÉS TESSÉK!!! Beletenyereltél a lecsóba Dean! :D

  “Geszti Péter: Ebben az országban most jobb, ha befogod a szádat

  Itthon kultúrrasszizmus van, az emberek gettókba zárják magukat, amelyek között nincs átjárás. Magyarország egy fekete lyuk, szellemi “leostobásodás” van, az emberek pedig trollbarlangokban élnek.”

  http://hvg.hu/kultura/20140508_Geszti_Peter_interju

  0     0
 6. “Vitáztál már liberálisokkal a neten?”

  Aha, de mindegyik feladta és elkullogott, mer rájött, hogy nem győzhet.

  0     0
  • “Geszti Péter: Ebben az országban most jobb, ha befogod a szádat

   Itthon kultúrrasszizmus van, az emberek gettókba zárják magukat, amelyek között nincs átjárás. Magyarország egy fekete lyuk, szellemi “leostobásodás” van, az emberek pedig trollbarlangokban élnek.”

   Komoly :D Mondja mindezt a liberális média egyik legtehetségtelenebb senkiházija.

   0     0
   • Gesztiről biztos sokmindent lehet mondani, de azt nem, hogy tehetségtelen. A munkáját ne keverjük már a politikájával.

    1     0
    • Geszti-féléknek:

     SOHASE LÁSSALAK!

     Távoli emlék,
     Mikor nem voltál,
     Esküdni mernék:
     Nem hiányoztál.

     Szakadtan jöttél
     – Csomagod sovány,
     Úgy könyörögtél,
     Hogy maradhassál.

     Mindegyik pillanat,
     Ezerévként halad
     Mióta nálam tanyázol,
     S ha velem vagy, akkor már tudom,
     De szép is a magány!

     Soha ne lássalak többé, ég veled,
     Mehetnél már haza, unom a képedet,
     Mert, hogy te itt maradsz, csupán képzeled,
     Azért, mert nem tudod, milyen jó nélküled!

     Ne haragudj rám
     A sok gazságért,
     Az évek során
     Mit velem tettél:

     Elvetted mindenem,
     Amit csak ért kezed
     És amíg te dúskálsz,
     Érzem, vendég lassan én vagyok,
     pedig ez a hazám…

     Gyűlölet ellen
     Te kell, hogy tegyél,
     Hagyj élni, engem,
     S ne gyűlölködjél!

     Széltől is óvtalak
     És befogadtalak,
     Mégis ellenem ágálsz,
     Ha oly rossz itt, van már otthonod,
     Remélem hazatalálsz!

     0     0
 7. Menjetek gyakorolni a 444 kommentszekciójába.

  0     1
 8. Megosztom veletek két friss élményemet:

  Szombat esti szalonnasütés, nálam jóval fiatalabb évfolyamtársakkal. A srác azon lamentál, hogy miután véget ért egy hosszabb kapcsolata, összejöjjön -e egy másik lánnyal, aki szimpi neki, de “problémás”, családi háttér stb. miatt. Végül kiböki: “Az egyetlen jó dolog, amit a nők adni tudnak, a szex”. Erre egy másik: “Ezért az egyért kell elviselnünk az összes faszságukat?”

  A másik egy kép, német nyelvlecke címszóval:

  Der: egy férfi látható

  Die: egy nő látható

  Das: Conchita Wurst

  1     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

HÍREK - Politika
A balliberális autokrácia természetrajza

Nem régen történt, hogy a magrebiek megmentője, Macron frissen megválasztott francia elnökként...
A Magyar Autóklub Országos Elnökségének állásfoglalása

Budapest, 2011. december 16., péntek (OS) A Magyar Autóklub Országos Elnöksége állásfoglalása...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hogyan ábrázoljunk erős nőt a médiában

A korábbi téma folytatásaként most rázúdítanám a nagyérdeműre, hogy szerintem hogyan kell ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az A Voice for Men európai hírigazgatójának levele a Férfihang.hu olvasóihoz

Az A Voice for Men a világ egyik legjelentősebb férfijogi kérdésekkel foglalkozó portálja, ame...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkbe...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Szerelmes színek - szigorúan magánvélemény

1. szín "Mikor egy pillantás elég és tudod a gondolatát, mikor csak rá gondolsz és a boldog...
CSAJOZÁS - Szex
A szexuális erőszak bizonyíthatóságáról

A minap egy rendkívül tanulságos vitába keveredtem egy radikális feministával. A kiindulóp...
SZÓRAKOZÁS - Hobbi
Kis kikapcsolódás

Egy játékshow főszereplőjeként a végszó előtt állsz. Három ajtó közül választhatsz - az egyik ...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Karinthy Frigyes: Ballada a néma férfiakról

A hajó kissé ferdén oldalt fordulva, egy hegy oldalában fekszik, úgy, ahogy megérkezett. Jobb ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feministák márpedig nincsenek

Gondoltam, időszerű lenne aggályokról is írni a témában, nem csak határozott meglátásokról. Me...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Férfihang szerzőnőjét sem kímélték a szélsőséges nősoviniszták

Korábban már hírt adtunk róla: névtelen személyek az interneten egy rágalmazó petíciót tettek ...
CSALÁD - Otthon
Hogyan ünneplik idén az Apák Napját?

Nézzük csak, mit találunk a neten, ha beírjuk a keresőbe: Apák Napja 2017? Meglepő: pár éve...
ÉLETMÓD - Egészség
A sport megtanít

Valamikor a férfiak kiváltsága volt. Jellemformáló és egészségmegőrző hatása nem vitatott. Erő...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Anyák és fiúk a lelki függőség hálójában

„Az meglett ember, akinek szívében nincs se anyja, apja” (József Attila: Eszmélet) A téma, a...
ÉLETMÓD - Egészség
A férfi, a nő, és a depresszió

Az alábbi írás a Kineziológia magazin 2013/6. számában jelent meg. A cikk írója dr. Jed D...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Karinthy Frigyes: Barack

Hamvas héjú, illatos, bő levű barack... rózsaszínű barack, sárgába hajló árnyalattal a hajlato...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret