don Fefinho

Piros Pirula Férfiaknak

don Fefinho - 2014. november 13. csütörtök 16:12 - 56 hozzászólás

Az alábbi cikk egy Reddites aranyrög Deansdale angol nyelvű blogja nyomán.

little-red-pillRengeteg férfi problémákba ütközik, ha a testi és lelki intimitás megéléséről van szó. Ugyanakkor borzalmas tanácsokat kapnak ennek orvoslására. Vagy úgy általában a társadalom férfiak számára tartogatott tervei nem kifejezetten kecsegtetőek.

Namost, a férfiaknak sosem volt könnyű soruk, hacsaknem az arisztokrácia tagjai voltak. Mi mindig is a dolgozó, a kockázatvállaló, az eldobható nem voltunk. Letűnt korokban ezek a terhek jutalmakkal jártak azok számára, akik sikeresen túlélték saját eldobhatóságukat.

Mára viszont a jutalmakra rásütötték, hogy „privilégium”, és elvették őket. (A terhekre is rásütötték, hogy „privilégium”, de azokat nem vették el.)

Ma, ha valami igazságtalanság történik egy nővel, az első reakciója felhívni azok figyelmét, akiket hatalommal bírónak vél. Mi férfiak viszont, mivel kevésbé vagyunk passzívak, hajlamosak vagyunk magunkban keresni a válaszokat és megoldásokat, vagyis megpróbáljuk megváltoztatni saját viselkedésünket vagy a környezetünket (odébbállva).

Így legelőször adott volt pár generációnyi férfi, akik úgy gondoltuk magunkról, hogy mi személyesen mihasznák vagyunk, és emiatt nem jut nő, állás, vagy nem tudjuk törleszteni a diákhitelt, vagy ezért tértünk haza a háborúból megtörve és visszailleszkedésre képtelenül, vagy a házasságaink ezért mentek gallyra és veszítettük el a gyermekeinket, otthonainkat és a megélhetésünket.

Szóval a nőkhöz fordultunk, hogy megtudjuk, mit csinálunk rosszul. Elvégre sok problémánk velük volt kapcsolatos, és még ha nem is lett volna az, a nők látszólag gyarapodtak. Mindennek tetejébe úgy tűnt, birtokában voltak annak a rejtélyes képességnek, hogy feltétel nélkül tudják szeretni önmagukat. És mindig, mindenhol, mindenki arról győzködött minket, hogy kedvesen és tisztelettudóan bánjunk velük, sőt, talán hódolattal is, hiszen bármit meg tudnak csinálni, amit mi, bármit, még “tűsarkúban hátrafelé” is.

És ha a férfi azt látja, hogy valaki valamit jobban csinál nála, akkor nem hátbaszúrni akarja zsigerből, hanem ellesni a csínját.

És a nők készségesen elláttak bennünket tanácsokkal. Ó Egek, de még milyen készségesen! Oldal oldal után, beszéd beszéd után arról, hogy mit kéne csinálnunk és mit nem, kinek kellene lennünk és kinek nem, mi fér bele pontosan egy férfi szerepébe és mi nem. A nők már szinte túlbuzgóan akarták meghatározni számunkra a férfiasság fogalmát, ha kérdeztük. Meg ha nem kérdeztük, akkor is.

És persze, amikor megfogadtuk a tanácsokat, minden csak egyre szarabb lett.

És szép lassan ráébredtünk, hogy amikor megkérdeztük ezeket a feminizmus által megerősített „új nőket”, hogy mit kéne egy férfinak tennie, akkor nem azt hallották, hogy „Mit kezdjen egy férfi az életével?”, hanem, hogy „Mit kérsz Karácsonyra?”.

Egyetlen megkérdezettet sem aggasztott soha egy percig sem, hogy a nők fantáziáinak és ambícióinak beteljesítése közben velünk mi történhet.

Ráeszméltünk a tényre, hogy a végtelen női elvárások a férfiakkal kapcsolatban tulajdonképpen megegyeznek egy 12 éves kislány vágyálmaival, aki pónilovat kér aputól. A kislányt nemigen izgatja, hogy apunak futja-e pónira vagy sem, mivel tudatában van, hogy apu idősebb és bölcsebb és talpraesettebb is, mint ő, és majd ő eldönti, hogy megengedheti-e a pónit, vagy sem. Tisztában van vele, hogy valószínűleg nemleges választ kap, és ha hisztit csap a hallatán, az csak az arról való megbizonyosodásra szolgálhat, hogy a nemleges válasz végleges és apellátának helye nincs.

Ugyanazok a feminizmus által agymosott nők, akik hangosan és folyamatosan győzködtek minket, hogy ők mindenben minimum egyenlőek velünk… ezzel párhuzamosan mindvégig valamiféle istenségekként kezeltek minket, akiknek hatalmukban áll, hogy bármit megadjanak a nők számára mindaddig, amíg rá tudnak minket beszélni.

És ekkor térdre rogytunk a damaszkuszi úton.

Ráébredtünk, hogy még mindig mi vagyunk az ügyeletesek. Mindig is mi voltunk az ügyeletesek. És mi is maradunk ügyeletben mindaddig, amíg a nők folytatólagosan hozzánk fordulnak, hogy dolgokat adjunk nekik illetve megoldjuk a problémáikat.

Minden egyes feminista, aki a fizetett szülési szabadságért lobbizik, egy kiskorú a gyámságunk alatt, aki megkéri aput, hogy gondoskodjon róla. Minden „STOP Férfierőszak” poszter egy női beismerés arra, hogy képtelen megvédeni magát. Minden nő, aki azon panaszkodik, hogy nem szabad a nőket úgy ábrázolni a videojátékokban, valójában azt mondja: „nem tudok magamnak saját videojátékot hegeszteni, ezért légyszi’ vegyétek figyelembe az én igényeimet, amikor mindkettőnk számára csináltok egyet”. Minden nő, aki a férfiaktól jobb elbánásért követelőzik, valójában egy térden állva könyörgő nő a lábaink előtt.

A feminizmus soha nem a női függetlenségről szólt. Ha arról szólt volna, nem lett volna szükség a közreműködésünkre, talán észre sem vesszük az egészet.

Nem nekünk kellene munkát adni nekik, ha saját vállalatokat indítanának. Nem nekünk kellene „egyenlő bért” biztosítani számukra, ha saját maguk lennének a munkáltatók. Nem lenne szükségük törvényi erővel előírt szülési szabadságra és tb által fedezett születésszabályozásra, ha ők mérnék és osztanák a munkavállalói juttatásokat. Nem lenne szükségük „a nem az nem” kampányokra, ha nekik kellene a másik nem után koslatva udvarolniuk. Nem lenne szükség „STOP Férfierőszak” plakátokra, ha fölvállalnák a pszichopatákkal szembeni önvédelem felelősségét.

Egy szó mint száz, mindösszesen annyit kellene tennünk, hogy eldobjuk a lantot a picsába. Nemet kell mondani. Lehet szó nagyobb zsebpénzről, de pónilovat, azt nem kapsz. Slussz!

Erről szól a Piros Pirula. Nem valami ostoba feltételezésről, hogy a nők mind borzalmas, önző ribancok. Nem holmi kósza ötlet, hogy a férfiaknak több felelősséget kellene vállalniuk. Pusztán a felismerés, hogy már így is az összes felelősség a mi vállunkat nyomja, és ez így is marad egészen addig a napig, amíg a nők egyszer csak nem lesznek többé hajlandóak bármit kérni és elfogadni tőlünk. Hogy amíg mi vagyunk ügyeletben, igenis a mi felelősségünk meghúzni a vészfékeket.

Nekünk kell végül azt is kimondanunk: Nem, egy nő nem szerezhet meg mindent az életben.
Kénytelen osztozni.


Címkék: , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
14 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 5 14 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +Kiemelt cikkek, Feminizmus - Antifeminizmus, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Felkavarodott a posvány

Tegnap (2012. szeptember 10-én), a családon belüli erőszakról (CSBE) szóló parlamenti vita során néhány kormánypárti képviselő hülyeségeket, vagy ...
Így lett sok féligazságból egyetlen nagy hazugság

Clement kolléga szállított nekünk anyagot, ezúttal nem kifejezetten feminista oldalról, de mégis az ő hangszerelésükben. Íme, ilyen az amikor olyanok ...
Vallásgyalázó csöcsmutogatás a Notre-Dame-ban

Az utóbbi hónapokban Európa-szerte aggasztóan elszaporodott a kereszténység ellenes feminista gyűlöletkeltés és blaszfémia. Két hete a franciaországi ...
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azonnal megjelentek a keselyűk, és elfoglalták a kommentszek...
Bevezetés a piros pirulába 7. - Érdeklődési jelek és visszacsatolások

Adós vagyok egy nagyon fontos témával, hiszen az elmúlt adásokban már finoman utalgattam az ún. érdeklődési jelekre, melyek a nők burkolt jelzései ann...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (56) Hivatkozások (0)
 1. Piros Pirula = Egymilliárd Férfi Ébredése  :)

  1     0
 2. Zseniális cikk!

  0     0
 3. Szívesen osztozom és ezt tartanám normálisnak.

  1     0
 4. Nemet kell mondani.

  Ez a legfontosabb mondat az egész írásban.

  Úgy is meg lehet fogalmazni, hogy olyan régen nem mondtunk már nemet -részben a punci zsarolási potenciálja miatt, részben meg azért, mert végső soron az ember a kedvében szeretne járni a másiknak- semmilyen ügyben, hogy újra kellene ezt tanulni, sokaknak.

  Grow a pair, hogy úgy mondjam.

  2     0
 5. Lendületesen keserű írás, kicsit hasonlít Arthur Koestler József Attila agybajával kapcsolatban írtakra…

  “Többnyire kedvesek és türelmesek voltunk vele, valamelyest segítettük is, és azzal a diszkréten leereszkedő elnézéssel kezeltük, ami az érzékenyeket jóval biztosabban tönkreteszi, mint a patkányméreg. Meg lehetett volna menteni, ha alaposan gondját viselték volna. Ám az ilyen akciók roppant nagy és megerőltető energia- meg időráfordítást igényelnek. Lehangoló tapasztalatokra lehet szert tenni az efféle szertelen mentési művelet során. Senki sem óhajt a lélekmentés Don Quijotéje lenni, inkább megmarad a filantrópia Sancho Panzájának. Az ilyen esetek döbbentenek rá az irodalom és a valóság, az eszmei és a társadalmi lét közt tátongó szörnyűséges szakadékra. Hirtelen megvilágosodik, hogy a humanista értékek, noha szóban és írásban méltó helyükre állítjuk őket, nem illeszthetők bele civilizációnk hétköznapi gyakorlatába, és egyebek közt ezért is el kell pusztulnia ennek a civilizációnak.”

  Mert az agybajt már tényleg nincs erő cipelni, elment a kraft a vitáktól, megértéstől, beleérzéstől, felesleges, mert mindig ugyanazt mondják ciklusba zárva.

  0     0
 6. A legegyszerűbb módja, hogy láthatatlanná válj egy nő szemében, ha felveszel egy láthatósági mellényt.

  5     0
 7. A fizetett szül. szabadságot éppenséggel támadják a femik, mivel elősegíti a htb-sedést. Másrészt ha megszülte a gyereket akkor már nem a semmire kéri a pénzt. Ha támogatjuk a főállású anyaság intézményét akkor inkább védeni kellene a jövedelmi újraelosztásnak ezt a részét.

  Nem vagyok képben teljesen de úgy tudom hogy fogamzásgátlókat, óvszert, terhességek megszakítását és hasonlókat a TB nem támogat. Vagy tévedek? Változott valami?

   

  0     0
  • Nálunk még nem. Ahol az eredeti czikk született, ott vagy igen, vagy már lobbiznak érte.
   Én amúgy sok feministát hallottam arra kilyukadni végül, hogy amíg otthon van a gyerekkel, azt is fizesse ki neki valaki ugyanúgy, mintha dolgozna (a gyesen/gyeden, meg apu hazaadott fizuján túl, nyilván). Ez egyébként rendre a gender pay gap meg az üvegplafon fölötti lamentálás során kerül elő. De szinte mindig. Miután már minden más féligazságot és logikai bukfencet lefejtettél róla, ott áll előtted a nő anyaszült meztelenül, akkor előbuggyan belőle ez az igény. Hogy ő kapjon órabért azért, ha otthon marad a gyerekkel, meg még léptessék is elő (kik? mivé?).

   1     0
  • Az írás szerzője nem magyar állampolgár, bár számos fordulatot sikerült a fordítónak átültetnie a magyar viszonyokra, ebben eltérőek lehetnek a két ország állapotai és érdekei. Szerintem anélkül, hogy  a mélyére akarnánk hatolni ezeknek a társadalompolitikai kérdéseknek a cikk lényegi mondandója érthető marad. Nem is fontos, hogy milyen fogamzásgátló eszközöket támogat a társadalombiztosítás, ha Svédország felé tekintve látjuk a következő lépcsőfokot, ott már a tampont és a tisztasági betétet is a társadalombiztosítás terhére, teljesen ingyenesen követelik a feministák.

   2     0
 8. Én az éjjel azt álmodtam, hogy nőkkel vitatkozom a feminizmus hülyeségeiről….komolyan :-O

  Erre itt egy remek visszaigazolás :D

  1     0
 9. femináci „hadüzenet”: Egyet azonban jegyezzetek meg: az antifeminizmus nem más, mint a nők elnyomásának igénye.

  http://feminfo.444.hu/2014/11/13/megmondjak-mitol-vagy-igazi-no/

   

  0     0
  • az antifasizmus meg a németeké?

   2     0
  • Az első gondolatom az volt, hogy elég elszomorító, mennyire nyilvánvaló hazugságokat terjeszt a Feminfo és a Nőkert az antifeminizmusról, vagy ahogy Csao elvtársnő próbálja antifeministának feltüntetni Huffnágelt, az antifeministákra pedig egyesült erővel szeretnék rásütni a nőgyűlölet bélyegét. A jó hír viszont az, hogy azért kell hazudniuk és hangulatot kelteniük, mert nincs igazuk.

   1     0
  • Micsoda cikk! Teljesen olyan a hangvétele, mintha valamiféle kiáltvány lenne. Ahogy olvastam tisztára az a benyomásom volt, minta valaki egy emelvényről skandálná a szöveget. A rövid mondatai, a szófordulatai, az érzelmi alapú “logikája”. Nagyon szórakoztató volt. Van még valaki aki ilyesmit komolyan tud venni?

   Ami meg a kommenteket illeti az már bohózatbaillő trollkodás! Persze Huffnágel is megjelent…

   2     0
  • Gyárekek….én bevallom hősiesen, hogy nem olvasom a feminfo-t….mindig ilyen értelmetlen, zagyva, ellentmondásos ostobaságokat nyögnek ki magukból?????

   A pofám leszakad :-O

   0     0
  • Érdekes, ahogy számonkérik egyes férfiakon, hogy merészel véleményük lenni a női szerepekről, miközben a feminizmus 90%-a arról szól, hogy a férfiak mit és mit ne csináljanak a nők érdekében. (Erről szól a cikk, ami alatt kommentelünk éppen…) Szóval egy férfinak csak ne legyen véleménye az anyaságról, mert semmi köze hozzá, ugyanakkor a feministák szent kötelessége minden férfit betörni a saját akartuk szolgálatára. Már nevetni sincs erőm.

   És az undorító, zsigeri gyűlölet, ami ömlik belőlük, b*zmeg, az minden képzeletet felülmúl. Tegyük egymás mellé ezt a két kommentet, és vizsgáljuk meg, hogy melyikben több a tisztelet, a megértés, az elfogadás:

   Kovács Ákos: „Az ember ugyan nem szívesen ad tanácsot, de a La Femme, azaz »A Nő« számára talán annyit mondhatok: szeressen nő lenni, találjon vissza a hagyományhoz, mert az őrzi egyedül, hogy mi az üdvözítő az ember számára. A hagyományos női szerepeken túl vannak talán pillanatnyi sikerek, de még több a boldogtalanság, a kudarc és a magány. A legfontosabb, legszentebb női hivatás az anyaság, akkor is, ha ezt manapság nem divatos kimondani. Minden »izmus« vége az, hogy önmaga paródiájába fordul, és erőszakoskodni kezd, ilyen a feminizmus is. Aki teheti, óvakodjon tőle.”

   Erre reagálva “Diogenész”: “Szeretném meghallgatni Ákos úr tanácsait egy rajta elvégzett abortusz után.”

   Ha ez a feminizmus, akkor nemcsak hogy Ákosnak igaza van vele kapcsolatban, de minden jóízlésű embernek kötelessége küzdeni ellene.

   3     0
   • Meg a legjobb, hogy az Ákos kinyilvánítja a puszta véleményét, amiben még csak presszionálni sem presszionál senkit semmire, pusztán tesz egy egyszerű megállapítást.

    Erre ezek gyakorlatilag virtuálisan meglincselik cikkben, kommentben. Sőt, a kommentek a legbetegebbek. Gyorsan sietve beigazolják, meg még túl is szárnyalják Ákos szavait.

    1     0
    • Közben kibővítettem a kommentemet, pont abba az irányba, amiről beszélsz :)

     0     0
    • A kommentelők is csak kinyilvánítják a puszta véleményüket és nem presszionálnak senkit semmire. Miért probléma, ha vitatják az álláspontját és nem értenek vele egyet? Vagy amit Ákos mond az szent és igaz? Mert azért vannak vitatható pontjai is. Pillanatnyi sikerek, boldogtalanság, kudarc és magány lenne a meddő, férjezetlen, esetleg hivatásuknak élő nők élete? Minden nagycsaládos anyuka boldog? Ettől függ a boldogság?Az ókori filozófusok kicsit másként látták a dolgokat…szóval nem véletlenül cáfolják és támadják a véleményét.

     Minden <<izmus>> része is érdekes, konzervativizmus, hímsovinizmus, antifeminizmus. Van ezek között nyilván 1-2 izmus, amit Ákos is előszeretettel támogat.

     0     0
   • Deansdale: Ákos már régen hímsovén a feministák szemében.

    Ha tudnád, mit írnak ezek Krúdy Gyuláról és Kosztolányi Dezsőről. Miszerint mivel Szinbád és Esti Kornél csupán alacsonyabbrendű lénynek és alkalmanként használandó eszköznek tekinti (tárgyiasítja) a nőket, ezért a Szinbád- és az Esti Kornél-művek hímsoviniszták. Ha viszont a Szinbád- és Esti Kornél-művek hímsoviniszták, akkor maga Krúdy Gyula és Kosztolányi Dezső is hímsoviniszta.

    Időnként érdemes rácsodálkozni vagy ráborzadni, miket írnak feminista irodalomtudomány alatt.

    0     0
 10. Hórusz látja lelkem, nem kenyerem az attention whoring, de ez meg itt közben elkallódik.

  0     0
 11. Muszáj megosztanom ezt a képet, ugyanis szinte vírus módjára kezdett terjedni a neten :) Azt hiszem, ez egy tökéletes példa a piros pirulás igazságokra :) #redpill #doublestandards

  Doublestandards

  1     0
 12. Kezd viszketni a tenyerem….egyre többet gondolok arra, hogy belekezdek egy antifeminista blogba….ugyanis érdekes módon nem sokat találtam, pláne nem magyarul…

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

Mit is lehetne tenni? - Egy fiatal férfi elmélkedése a "férfierőszakról"

A következő cikk egy kedves olvasó a Férfihang.hu számára elküldött írása. Tekintettel arra, h...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Társadalmi nemi megkülönböztetés a munkaerőpiacon?

Az elmúlt hónapban az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében adta közre a Gallup piackutató...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Girl Writes What válasza egy fiatal MRA-nak

Egy fiatal, új MRA napokat töltött a reddit-en kérve a feministákat hogy fejtsék ki, mit j...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hogyan fojtja meg a házasság lerombolása a feminista jóléti államot

A cikk Dalrock kollégánk írásának magyarítása - nem egy-az-egybeni fordítás, hanem inkább az, ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A nők meg az erőszak

Osztolykán Ágnes parlamenti képviselőnő körül forog a hazai nőtársadalom (vagyis a feministák)...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Dolce & Gabbana melegpárt kitaszította és bojkottálja a világ LMBT közössége

A nagy hírű divattervező páros Domenico Dolce és Stefano Gabbana az olasz Panorama magazin...
ÉLETMÓD - Egészség
Férfiak nyugdíjazása - A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait?

A politikai paletta jobboldalán helyet foglaló Jobbik már a hónap közepén bejelentette, al...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nemileg „egyenlőbb” társadalom, nagyobb szaporulat

Bizonyos politikus  nemrégen megtett kijelentései  miatt kitört feminista vircsaft egy újabb...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista pornó állami támogatással

A hír nem új, 2009-es. Több helyen is említik. Bár erős két év eltelt azóta, mégis beszélek ró...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A diplomácia hiánya

Időről időre eszembe jut, hogy vajon mi lehet Julian Assange-al, a wikileaks legismertebb alap...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Állítsátok meg Rácz Zsuzsát

Nem vagyok én az irodalom ellensége; ha valami nem érdekel, legfeljebb nem olvasom. Így voltam...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az abortusz "emberi jog"? - EU botrány

Az Európai Parlament plenáris ülése újraszavazásra visszaküldte a Nőjogi és Esélyegyenlősé...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szexuális bűnözők

Ez a legundorítóbb téma a világon, de amíg a feministák erőltetik, addig sajnos a normális emb...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Zuhanórepülésben a tengerentúli feminista média

A Financial Times értesülései nyomán kapott szárnyra a hír, miszerint  a tengerentúlon számos ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Gyermekvédelem másképp

A politikusok és a feministák sokszor próbálnak meg erkölcsi elveket megfogalmazni a munkájuk ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret