Hát miért nem tanított meg senki, hogy ne erőszakoljak?

Deansdale - 2014. november 24. hétfő 09:16 - 77 hozzászólás

Címkék:

ninc_mentseg

Hála a feministáknak hatalmas felfedezést tettem: a nemi erőszak rossz.

Tudom, férfitársaim, ez a kijelentés meglepő és hihetetlen. Miért nem mondta senki korábban, hogy ne erőszakoljunk? Szeretném ha ti, nők, megértenétek: nem a mi hibánk, hogy nem tudtuk. Hiszen nem szólt róla senki, se a suliban, se a családban. Nem említette a sajtó, a kultúra, a társadalom – még ti magatok sem.

De most, hogy már tudjuk, a nemi erőszak elítélendő, terjesztenünk kell az üzenetet. 2014 legfontosabb híre ez, aminek minden emberhez el kell jutnia. A nemi erőszak rossz! Az iskolákban kötelezővé kell tenni a férfiak ilyen irányú oktatását. Az igazságszolgáltatásnak el kell ítélnie minden vádlottat, bűnösségtől függetlenül. Végre beszüntethetjük a nőknek szóló tanácsadást, hogy ne mászkáljanak éjszaka egyedül, részegen, gyanús környékeken. Elég lesz ezres betűmérettel kiplakátolni mindenhová, hogy “FÉRFI: NE ERŐSZAKOLJ!”, és megszűnik minden erőszak.

Pont úgy, ahogyan megszűnt minden gyilkosság, amint megtanítottuk a férfiakat, hogy ölni bűn. Vagy ahogyan megszűnt minden fizikai agresszió, mikor elterjedt, hogy verekedni nem szabad.

Köszönjük az áldozatos felvilágosító munkát, kedves feministák!


Ez az egyik előző cikkben linkelt angol szösszenet magyar fordítása, amit “a nemi erőszak elleni kampány hete” alkalmából közöltünk le. És ha valakinek nem esett volna le azonnal: szatíra…14 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 514 votes, average: 5.00 out of 5 14 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus, Humor - Szatíra rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Richard Williamson: Lányok az egyetemen

A Szerkesztőség közleménye: Hogy ne csak mindig a szélsőséges feministákról essen szó, most lássunk egy cikket, ami az ezzel ellentétes végletet jelen...
Női Passzív Ellenállást hirdet a Gumiszoba női Napoleonja

"Gumidominó? Vagy egy parti sakk? Ön talán Napoleon, vagy a perzsa sah? Nem, Napoleon nem lehet, azt biztosan tudom, mert én vagyok Napoleon!&q...
Mad Max újragondolva

Ez egy nagyon rövid cikk lesz, afféle szolgálati közlemény, és a lényeggel kezdem: ne nézzétek meg az új Mad Max filmet. Vagy legalábbis pénzt ne ...
A férfigyűlölő, dilettáns feminista szervezetek hamisított statisztikákkal állnak ki az UNICEF apa- ...

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, amely az ország 22 feminista civil szervezetét tömöríti egy platformra tegnap nyilatkozatban állt ki az U...
A gendervallás és a szégyen kultúrája

A rendszerváltás körül született nemzedék már abban a miliőben nevelkedett, mely nap mint nap elvárja és kötelezővé teszi a bűntudatot. Hol vízbefúlt ...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (77) Hivatkozások (0)
 1. Ez a kép egyébként a 2013-as Ribiséta külföldről importált, idegennyelvű demonstrálóit ábrázolja. Nem csoda, hogy nem sikerült a táblán sem a magyar felirat. Különösen szépen kiabálták, hogy “Ááááá Nééém ááááz nééém”.

  Videót és beszámolót lásd itt:

  http://www.ferfihang.hu/2013/09/17/ribiseta-slutwalk-budapest-2013-kotelezo-korok/

  Tekintve, hogy még a demonstrálókat is úgy kellet importálni, érthető, hogy nagyon-nagyon sopánkodtak a megélhetési jogvédők, hogy az érdektelenségbe fulladó Ribisétának nincs semmilyen magyar beágyazottsága. Gondolom lesték és alig várták, hogy végre szülessen egy bűnmegelőzési anyag, amit meg lehet lovagolni. Mondom mindezt azért is, hogy mindenki értse, hogy az emberi hülyeség tobzódása mellett ráadásul mesterségesen gerjesztett politikai hisztériakeltés is áll az ügy hátterében.

  3     0
  • Elnézegetve a ribiket, hasonló kételyek ötlenek föl bennem, mint mikor Rumbold Éva képét elemeztük ki.

   1     0
   • Rossz táblát visznek. Igazából ők a “Miért nem erőszakol már meg minket valaki!?”- feliratút szerették volna, csak a munkaadójuk megtiltotta nekik. Fájt volna még egy kibaszott S betűt is odaírni? Igénytelen bagázs.

    ELFUSERÁLT ESZMÉKET CSAK ELFUSERÁLT EMBEREKKEL LEHET HIRDETNI. KINC, AMI NINC.

    1     0
    • Nem vicceltem, tényleg nem beszélik a magyar nyelvet… Legfeljebb épphogy nyúzzák… Tudod, Pákónak sem mennek az “ö” betűk…

     0     0
     • Tudom, de bármelyik szembejövőt megkérdezhették volna, hogy “ez jó?” vagy akár angolul is. és akkor megmondják, hogy hiányzik még az S betű. Megnéztem a videót, nagyon bénák és látszik rajtuk, hogy ezt tudják is.

      0     0
 2. Ezek a Ribifutamok engem valamiért a Békemenetre emlékeztetnek. Szinte mindkettőből árad a kádári idiotizmus. A Békemeneten azt skandálják: “Nem vagyunk gyarmat!”, a Ribifutamon meg azt: “Az erőszakra nincs mentség!” Mindkettő evidencia, józan gondolkodású és egészséges mentalitású ember nem is vitatja; mégis úgy próbálják lenyomni a torkunkon, mintha tudatlan gyermekek lennénk. Abban igaza van Puzsérnak: a magyar társadalom még nem nőtt ki a kádárizmusból. Szomorúan.

  2     1
 3. “FÉRFI: NE ERŐSZAKOLJ!”

  Vö. “CIGÁNY: NE LOPJ!” – ha ez lenne kiírva az utcákra, akkor is ilyen megértőek lennének? Elvégre csupán a (potenciális) elkövetőket szólítanák meg…

  ITT voltak példák azokra a plakátokra, amik a feministák helyesnek tartanának, szokásos, ugye, de volt egy érdekes komment is, amit beidézek:

  “Azok a sértődött férfiak, akik ezt feminista támadásként magukra veszik, nem gondolnak arra, hogy az ilyen kampányok nem a teljes férfi nemnek, hanem leginkább a morálisan éretlen fiataloknak szólnak. Ha csak egyetlen, normális minták nélkül felnövő srácig eljut az üzenet, hogy tiltakozó/riadt/bizonytalan/öntudatlan lányokra tilos rámászni, akkor már nem volt hiába.”

  Ebben lehet némi igazság, gondoljunk a mai agymosott Z-generációra, akik cumi helyett iPhone-al a szájukban nőttek fel. Valóban vannak olyan ostoba tinicsoportok, ahol viccesnek találják, hogy a magatehetetlenül részeg csajt megujjazzák, ezt a másik hülyegyerek levideózza az okostelefonjával, aztán meg a jutubra stb. Volt is nem egy ilyen hír, Magyarországon is. És annyi részigazsága van a feministáknak is, hogy az ilyen tinisrácoknak valóban nem árt elmagyarázni, hogy ez bizony bűncselekmény, nem ártatlan diákcsíny.

  DE!

  1. Nem értem miért nem fér ez össze azzal, hogy a lányoknak is megtanítjuk, hogy vannak helyzetek, ahol nagyobb eséllyel kerülhetnek veszélybe, és hogy ezt érdemes elkerülni? Miért vagy-vagy?

  2. Az ilyen kampánynak egyértelműen kerülnie kell, hogy olyan benyomás keletkezzen, hogy a férfiak általában véve perverz, nemierőszakolni szándékozó undorító ösztönlények.

  2     0
  • “Vö. “CIGÁNY: NE LOPJ!” – ha ez lenne kiírva az utcákra, akkor is ilyen megértőek lennének? Elvégre csupán a (potenciális) elkövetőket szólítanák meg…”

   Ha már licitálni kell, én ilyen esetben  “Nő, ne dobd kukába, WC-be, csatornába a gyereked!” plakátokat is szívesen látnék.

   http://nol.hu/mozaik/napokig-fekudt-25-meter-melyen-a-fold-alatt-egy-csatornaban-egy-csecsemo-1500385

   Pedig ugye végső esetben a gyereket teljesen ingyen leadhatja a kijelölt gyűjtőpontokon, és a kutya se fogja megkérdezni hogy miért. Követeljük, hogy a kangörcsös férfiaknak is adjanak ingyenkurvát!

   6     0
  • az ilyen kampányok nem a teljes férfi nemnek, hanem leginkább a morálisan éretlen fiataloknak szólnak.”

   Ez jó….a rendőrségnek ezt kellett volna szlogenként használnia a filmekhez, a férfi szót nőre cserélve….bár szerintem még így sem esne le nekik, hogy mi a lényeg.

   0     0
 4. Vagy ahogy az alkoholtilalom idején hirtelen mindenki letette a poharat. Sőt, mióta a marihuána illegális, egyszerűen lehetetlen beszerezni bárhol egy spanglira valót.

  2     0
 5. ha egy nő hiányosan, kurvásan, szexin akar felöltözni, akkor az az ő teste, az ő döntése és tiszteljék ezért a döntéséért. mert neki van személyisége, önálló akarata stb. : )

  viszont ha egy férfi szexin, kurvásan akar látni egy nőt, akkor az már a nők tárgyiasítása.

  3     0
  • Az elöbb még címlapos volt a zindexen ez a kép

   http://velvet.hu/gumicukor/2014/11/24/bleona/

   Még pár év, és az lesz a norma, hogy pucsítani fognak egy müpénisszel, meg villogó “Bejárat” neontáblával a lábuk között. Ennyit tudnak, ennyit érnek. Aztán ha a buli után részegen hazafele a sötét mellékutcában a kancigány elkapja öket, akkor meg legörbül a szájuk széle. Ahhoz is hülyék, hogy felismerjék az ok-okozati összefüggéseket ezek az életképtelen Darwin-díjasok.

   3     0
   • Már nem kell pár év:
    Rózsaszín műpéniszen lovagolt Miley Cyrus a születésnapján
    http://velvet.hu/gumicukor/2014/11/24/miley_cyrus_a_kis_schwarzeneggerrel_unnepelte_szuletesnapjat/

    0     0
    • Tudod, az a baj, hogy nincs ott senki, aki hazazavarná átöltözni rendes ruhába, hanem mindenki kényszeredetten mosolyog a performanszon, söt, megkapja érte a tizenöt perc hírnevet is. Kifordult egy világ. Meg aztán anyja-apja se tanította meg neki, hogyan viselkedjünk embertársaink között ember módjára, így aztán az a ló egyre inkább elszalad. És ezek az úgynevezett példaképek, akik a következö generációt formálják. Borzalmas, hányingerkeltö.

     0     0
     • Miley Cyrus-ra rátérve: a Hannah Montana egyaránt szedett magának rajongókat az általános iskola felső és a gimnázium lány diákjaiból is. Tudom, mert mint pedagógus, volt rálátásom. Viszont most már azért kezd lecsengeni a divatja. Bár ez mostanra mindegy: szocializációs hatása már megvolt. Sajnos. :(

      0     0
      • S ennek mi köze van ahhoz, amiről most épp beszélgetünk Pillanattal? (Költői kérdés volt!)

       0     0
       • Nem sok. Grafománia. :)

        0     0
       • Az, hogy a “tinisztárok” előbb konzervatív szerepléssel elaltatják a szülők figyelmét, összeszednek egy csomó rajongót, aztán 18. szülinapjukon átlényegülnek a legrosszabb ribanccá, és így egész generációkat tudnak tönkretenni. Sokak szerint ez a folyamat manapság már a legkevésbé sem véletlen, tekintve, hogy szinte az összes Disney-sztár menetrendszerűen esik át rajta, meg rajtuk kívül is egyre többen. Miley Cyrus/Hannah Montana csak egy példa a sok közül.

        Így lehet normalizálni azt, hogy már az ált. iskolás sulidiszkóba is tűsarkúban, miniszoknyában és jó erős sminkkel mennek a süldőlányok. A szülők meg csak lesnek, hogy mitől lett az a lány prosti-imitátor, hiszen fél éve még macival aludt és a Disney csatornát nézve énekelte, hogy beeeeeeeeszt of bót vörldz

        (Persze senki nem marad gyerek örökké, de felnőtté válni lehet normális tempóban is, nem átesve a túloldal lovára.)

        0     0
        • igen, ez lett Britneyből, Aquilerabol.

         most Selena Gomez es Ariana Grande veszi kurvasra a stilust.

         0     0
        • “Az, hogy a “tinisztárok” előbb konzervatív szerepléssel elaltatják a szülők figyelmét, összeszednek egy csomó rajongót, aztán 18. szülinapjukon átlényegülnek a legrosszabb ribanccá, és így egész generációkat tudnak tönkretenni.”

         Ha ezzel azt akarod mondani, hogy a Hannah Montana egy konzervatív szereplés volt, akkor szerintem tévedsz. Egy igazi individualista, szélsőliberális propaganda-szemét volt. Én nem csupán olyan lányokkal találkoztam, akik nézték a sorozatot, hanem olyanokkal is, akik követték az ott látott mintát. És az nem konzervatív, hanem igazi szélsőliberális minta volt. Miley Cyrus nem változott semmit: ugyanaz a kamaszlány, aki volt. És tartok tőle, hogy 25 évesen is ugyanaz a kamaszlány lesz, aki volt. Talán sosem fog felnőni – megmarad rossz értelemben gyereknek. Ha pedig így folytatja, majd eljut arra a pontra, ahova állítólag az Olsen-ikrek: ott a végén pszichológus segítségére volt szükség. Mert ezek a minták egyenesen vezetnek a széteséshez. Hát ennyit a szélsőliberális minták követéséről!

         0     1
         • Ez esetben nem politikai értelemben használtam a konzervatív jelzőt, inkább arra értettem, hogy felületes vizsgálatra a Hannah Montana sorozat teljesen rendben volt. A szereplők normálisan öltöztek, beszéltek, viselkedtek. Nem volt benne semmi felháborító, és ezért engedték a szülők, hogy a kölykök nézzék. Aztán jött a feketeleves :\ Miley eredetileg szende szűzlány volt ahhoz képest, amit azóta nyomat.

          1     0
          • Szerintem nem volt ebben altatás, hiszen a sorozat elkészültekor még biztosan nem volt (ekkora) ribanc ez a csaj.
           Szerintem a jelen állapot a lényeg. Amely rettenetesen siralmas.
           A női nem szégyene.
           Másképp nem tudja kifejezni, hogy nő, csak ilyen brutális “szexuális” eszközökkel? És akkor most ki tárgyiasítja a nőt?
           Kinek jó, hogy másképp nem tud sikert elérni, csak az extrém gusztustalan magatartásával? De örüljünk, hogy sikeres és építi a karrierjét?

           1     0
          • Hát szerintem az átlag katolikus szülők többsége nem ültetné le a gyerekét egy Hannah Montana elé. Meg én azt sem tartottam egészségesnek, hogy 30 fölötti férfiak rejszoltak az akkor még 14 éves Miley Cyrusra (már akkor is kezdtek belőle egy elég felszínes szexikont faragni, ami mára érte el tetőpontját). Én számomra maga a sorozat a folyamat kezdete, aminek egyenes folytatása, amit ma Miley csinál. És valószínűleg még nincs a folyamat végén. Majd eljön az a pont, ahol kiég, és jöhet a lélektani segítség.

           Mindegy. Nem kötözködöm tovább. :)

           0     0
          • Szerencsére én erről a Hannah Montana dologról teljesen le vagyok maradva. Bár az iskolában a mozifilmet levetítették a lányoméknak neki nem jött be a dolog és így a sorozatot se akarta nézni.

           Ezek szerint elkönyvelhetem, hogy szerencsés vagyok amiért a lányom nem bolondult bele a sorozatba. :)

           0     0
          • @hgyi: “Szerintem nem volt ebben altatás, hiszen a sorozat elkészültekor még biztosan nem volt (ekkora) ribanc ez a csaj.”

           Izé, pont ez a fogas kérdés a dologban. Persze, az ember naívan azt feltételezi, hogy az egy édes kislány volt, akiből aztán valahogy “véletlenül” ribanc lett, micsoda tragédia. Csakhogy ez tényleg menetrendszerűen zajlik manapság a tinisztárok többségével, ezért sokan valamiféle tudatosságot sejtenek a háttérben (bevallom: én is). Persze ez már konteó kategória, amit nem lehet “csak úgy” kibeszélni, hiszen az emberek általában ugranak rá… De egy határon túl el kell jönnie a pontnak, amikor az ember beszünteti a naív hitet a véletlenekben, és elkezd azon gondolkodni, hogy talán tényleg van valami összefüggés.

           Ez esetben például miért követi ugyanazt az életpályát Britney Spears, Miley Cyrus, Selena Gomez, Ariana Grande, ésatöbbi, ésatöbbi? A politikai/kulturális erők már jó 60 éve mesterkednek azon, hogy a közerkölcsöket szétzilálják, és ez az új jelenség túlságosan a kezükre játszik ahhoz, hogy ne feltételezzem, direkt idézik elő közvetett módszerekkel. Persze lehet hogy én vagyok a hülye… Majd kiderül.

           0     0
          • Dean… Az a helyzet, hogy nem követem a celebek életútját.
           Ez a lány is csak azért ismerős, mert sok tini azt hitte annakidején, hogy Hanamontána létező személy, hisz koncertet is adott. És én ettől kiakadtam akkoriban és fogtam a fejem, hogy ennyire idióták a mai tinilányok? Aztán végül kibújt a hanamontána bábból egy másik valaki, aki már nem volt többé hanamontána, hanem egy tehetségtelen, olcsó, ám jól fizetett ribanc – gondolom mindenféle mentális zavarral küzdő szerencsétlen -, aki nélkül nem él meg a bulvársajtó sem, hisz nem múlik el nap róla adott “hír” nélkül.

           Ja, az apjától – menedzserétől – már báb korában is hánytam.

           0     0
          • Üdv,

           tavaly Mara Wilson írt egy cikket bennfentesként a témáról.

           http://www.cracked.com/blog/7-reasons-child-stars-go-crazy-an-insiders-perspective/

           Nyilván egy bennfentes még nem biztos, hogy szakértő is, de szerintem pszichológiai okokkal magyarázható a gyereksztárok egy részének elvadulása. Ami felelőssége van a kulturális ágazatok vezetőinek, az a már félrecsúszott személyiségű ex-gyereksztárok reflektorfényben tartása. Persze, ehhez be kellene ismerniük, hogy a gyereksztárság során valami sokszor félrecsúszik és hát ők részben a gyereksztárokból élnek.

           0     0
          • Scott… Eredetileg nem egy gyereksztártól indultunk, hanem felnőtt énekestől, aki sosem volt gyereksztár, de mégis elvadult.
           Ez az egész celebvilág “elvadult” – bár inkább meghülyült.
           Minden a pénz és a kétes hírnév hajszolása, megszerzése bármi áron.

           0     0
          • hgyi… Miley Cyrus nevét láttam fentebb, ő tinisztárként kezdte gyerekműsorban. A többi említett is gyerek- vagy tinisztár volt, ugyanaz a pszichológiai hatás, minél fiatalabb, annál nagyobb mértékben. Egy olyan sztárgyár, mint a Disney, nem gyereknek való.

           A celebvilág valóban meghülyült, de ez szerintem már tudatos munka eredménye és annyira nem ide tartozik.

           0     0
 6. A kettős mérce szép példája nemi erőszak ügyében.

  A. cikk, amelyben egy tizenhét éves lány megerőszakolásáról van szó, “párterapeuta” szerint hatalms trauma, kommentelhető

  B. cikk, amelyben tanárnők kiskorú tanítványaikat erőszakolják meg, ugyanazon “párterapeuta” véleménye: “Ami biztos, egy ilyen együttlét alapjaiban fogja meghatározni az ilyen fiú nőkkel kapcsolatos viszonyát.”, a cikk nem kommentelhető.

  A két cikk tíz perces intevallumon belül jelent meg. Az egyik szerzője nem beazonosítható, a másiké Vadas Judit.

  Isten hozott a való világban…

  1     0
 7. Még jó, hogy a terapeutát idézőjelbe tetted, mert majdnem agyf*szt kaptam.

  Ez a duma….egy ilyen EGYÜTTLÉT alapjaiban fogja meghatározni az ilyen fiú nőkkel kapcsolatos viszonyát….igen, alapjaiban tönkreteszi, Hiába volt szó főleg 15-17 éves fiúkról, akik még hencegtek is ezzel. A tudatalattiban akkor is traumaként jelenik meg, mert nem passzol az agy 16-17 éves állapotához.

  A lány meg aki elsőre HAGYTA magát……ez az a kategória, ami miatt sokan mondják, hogy a másodikat kiérdemelte. Nincs mentség az erőszakra, és igen, ez is trauma….de ekkora különbséget tenni a két cikk között…atyaég :-O

  0     0
  • Magyarországon 14 év a beleegyezési korhatár. Emögött nyilvánvalóan alapos szakértői és társadalmi megfontolás áll. Tehát 16-17 évesen olyan szexuális partnert választ magának bárki, amilyet csak szeretne. Szerintem senkinek sincs joga moralizálni mások szexuális párválasztása vagy szexuális igényei, szokásai felett mindaddig, amíg az legális korú felek kölcsönös döntésén, beleegyezésén alapul.

   Az eltérő törvénykezési gyakorlat miatt egyébként is szinte felesleges ezeket az USA-ban történt eseteket boncolgatni. A Magyar jogrend szerint az említett tanárnők semmilyen bűncselekményt nem követtek el. Elkövettek viszont szakmai etikai vétséget, ami bőven elegendő lehetne az állásuk elvesztéséhez, de bűnvádi eljárás nem indulna ellenük.

   Szerintem azért sem lehet összehasonlítani a két cikkben szereplő eseteket és az azzal kapcsolatos “szakvéleményt”, mivel az egyik esetben egy megvalósult nemi erőszakról van szó, a másikban egy etikai vétségről. A nemi erőszak, még akkor is, ha esetleg megállapítható valamilyen sértetti közrehatás is, nyilvánvalóan sokkal nagyobb személyiségjogi és pszichés sérelmet okoz, mint egy beleegyezési korhatáron túl lévő fiú felelőtlen elcsábítása.

   Az viszont szerintem is okkal veti fel valamiféle szexista részrehajlás gyanúját, hogy az egyik cikkhez hozzá lehet szólni, a másikhoz viszont nem.

   0     0
   • Ha nem akarod az amerikai adatokat összehasonlítani a magyar jogrendszerrel, akkor szerintem ne írd, hogy a fiú korhatáron túl volt….mivel amerikai fiúról van szó, s a korhatár itt nem 14.

    Egy dologra azonban felhívtad a figyelmet….mi a fenének kell egy magyar “terapeuta” véleményét kérni amerikai ügyekben????

    0     0
    • Ha jól emlékszem a véleményére, akkor a “terapeuta” is a magyar jogviszonyok keretei között tárgyalja az eseteket és ezért nem arra koncentrál, hogy bűncselekményt követtek el a fiúk terhére, hanem lényegében azt fejtegeti, hogy ez a szexuális kapcsolat bizonyos nézőpontból előnyükre is válhatott. Holott egy bűncselekmény áldozatával szemben ez a fejtegetés semmiképpen sem lehet tisztességes.

     Szóval a terapeuta véleményével együtt az esetek bemutatása is szinte felesleges, hiszen a jogi és pszichológiai vonatkozások tisztességes és ízléses taglalása is lehetetlen a két állam jelentősen eltérő jogrendszere miatt.

     Egyébként teljességgel életszerűtlennek és képmutatónak gondolom az USA joggyakorlatát. Kíváncsi lennék, hogy léteznek-e arra statisztikák, hogy hány fiatal kezdi meg “bűnös” szexuális életét a jog által kiszabott 18 év alatt. Szerintem ez a kényszerszüzesség korlátozza a fiatalok személyiségi jogait, mivel nincs összhangban a természetes ösztönkésztetéseikkel és ennek eredményeként lényegében ártatlan embereket fenyeget börtönnel. Magyarországon még a 14 évet is életszerűtlennek gondolták a szakértők bizonyos vonatkozásban és ennek eredményeként született az a friss törvénymódosítás, amely két 18 év alatti személy esetén leszállítja a beleegyezési korhatárt 12 évre. Lásd a táblázatot itt. – Gondolom azért, mert a jogi szabályozás ellenére túl sok volt az ilyen eset és mégsem lenne jó a börtönöket fiatalkorúakkal megtölteni.

     1     2
     • A terapeuta a magyar jogvisznyok képében tárgyal amerikai eseteket…ez a baj.

      Én is 16 évesen vesztettem el a szüzességem…ám ez nem jelenti hogy érett voltam. A pszichológia és a gyakorlás sokszor nem fedi egymást. 16 évesen nem érted hogy az általad ünnepelt “együttlét” valójában káros. A magyar törvények mentegetése nem jelent igazságot.

      2     0
      • Értem, tehát akkor úgy gondolod, hogy a nálad vélhetően 2 évvel idősebb “megrontódat” börtönbe kellett volna zárni… Szegény srác…

       Részemről ez nem a “magyar törvények mentegetése”, hanem az azzal való egyetértés. A 18 éves korom előtti szexuális életemben semmiféle káros dolog nem volt, ezt ki merem jelenteni, sőt nagyon is felemelő, kellemes, izgalmas és szép volt. – Ezt akkor is így éreztem és ma is így gondolom.

       Ha a prűd amcsi idióták másképp gondolják és te ezt mentegeted, az még nem jelent igazságot. :P

       1     0
      • Jah, és kérlek mesélj majd arról is, hogy mi volt káros a 16 éves korodban megtörtént szexkezdésben. Úgyis csak egymás között vagyunk. :)

       0     0
      • Mindettől teljesen függetlenül kefélnek.
       És attól függetlenül is, hogy az iskolában azt “tanítják”, hogy csak a házasságban szexeljenek.

       0     0
     • Amíg nem élsz az USA-ban addig ne ítélkezz, szerintem..mert kizárólag  filterezett anyag jut hozzád.

      0     0
      • Ahhoz semmilyen lakhatási tapasztalat nem kell, hogy megállapítsam egy életszerűtlen törvényről, hogy képmutató prűd baromság. Azt azért mégsem kell gondolom szerintem, hogy annyira visszamaradottak a fejlődésben (akcelerációban), hogy ott sokkal később lépnek fel a szexuális vágyak.

       1     0
      • Egyébként nem is próbáltál válaszolni a statisztikákkal kapcsolatos kérdésemre. Ez így egy értelmetlen vita.

       0     0
      • Érdekelne, mi az, ami szerinted fennakad az amerikai valóságból a szűrőn, pedig érdemlegesen árnyalhatná a képet.

       0     0
  • Miért tenné tönkre? Miért trauma? A szex nem passzol egy 17 éves fiú állapotához?

   0     0
  • Hát igen:)

   Jut eszembe, ha már javításról van szó. Az Oktogonnál nem kéne valahogy leszedetni a női lázadást? Vagy legalább kiegészíteni vmi szaftos graffitivel…

   0     0
   • remélem tisztában vagy vele, hogy amikor itt “pogány jókedvedben” “vmi szaftos grafittis kiegészítésre” szándékosan bíztatsz, onnantól te vagy a felbujtó…az IP számod alapján lekövethető, hogy ki vagy.
    a grafittizás köztéri rongálásnak minősül.
    itt a tv módosításról bekegyzés:
    http://graff.blog.hu/2010/12/13/elfogadtak_a_btk_modositast#more2513794

    0     0
    • Az illegális grafitti eltávolítását viszont biztosan nem büntetik…

     0     0
    • Akkor a Lázadó Nők is büntethetők? Vagy netán engedéllyel föstögettek?

     0     0
     • közterület-használati hozzájárulást kellett kérniük a VI.vagy VII. önkoritól, nemtom az Andrassynak melyik oldalán található a felfestés, ebből az is köv-zik, hogy az önkormányzat egyetért a felfestett szôveg tartalmával.

      0     0
    • Koriander!

     Egy 4 nappal korábbi cikkhez szóltam hozzá, ráadásul nem is azon az oldalon. A felbujtás az lett volna, ha szinte azonnal a tapodós cikknél legalább 20 kommentben ötleteltem volna, hogyan, miként kellene kiegészíteni azt a feliratot. Ja, azt érdekes módon nem vetted észre, h. azzal kezdtem, nem lehetne-e leszedetni? Nem leszedni, hanem leszedetni. Úgy látszik, téged nem zavar, hogy ott van, sőt örülsz neki, és zavar ha másnak eszébe jutott, hogy le kellene szedetni. Sokkal fontosabb dolog, hogy Jackson exe milyen csini kis rucikat tervezett. ( ha rosszindulatú lennék, azt gondolhatnám, figyelmet akartál elterelni egy komoly témáról)

     Amúgy te nem szoktál más oldalakon kommenteket olvasni? Origo, Index? Az alapján, ami ott folyik, szinte mindenkit lecsukhatnának felbujtásért, becsületsértésért stb.

     Ha neked annyira szúrja a szemed, szaladj a moderátorhoz, hogy szedje ki a graffitis részt a szövegemből.

     0     0
    • Csak kérdést tett fel, az még nem felbujtás. Tekintetbe véve a közterület károsításának bagatell mértékét, ez felbujtásnak is csak soványka lenne. :)

     Egyébként az IP cím alapján történő azonosítást csak egy bírósági vagy nyomozóhatósági végzés birtokában az illető közvetlen internetszolgáltatója képes elvégezni, de a dinamikusan változó IP címek miatt ő is csak egy ideig, mert minden bizonnyal törlődnek a korábbi kiosztási adatok.

     0     0
    • Azt hittem a cicaharcot letudtátok a múltkor. Miért kell ezt ennyire túlreagálni? Nem rossz ötlet stencillel odafújni +1 sor szöveget alá vagy fölé… “Graffitire felbujtás” bűncselekményéről még nem hallottam – egyébként bizonyítsa a rendőrség, hogy az elkövető olvasta a kommentemet és annak hatására ment ki fújkálni. Ha elkapnak fújás közben, az teljesen más kategória, mint ha egy blogon elmélkedünk, hogy oda lehetne firkantani valamit.

     1     0
     • Deansdale, ha graffitizel az a te magánügyed.
      személy szerint nagyon nem kedvelem az olyan ötletgazdákat (oké a felbujtó, elismerem erős volt), akik más pöcsével verik a csalánt, és igazából csak azoknak a harcoskedvűeknek írtam figyelmeztetésül, akiknek esetleg megtetszene “Nora” zseniális ötlete, ui csúnyán megüthetik a bokájukat, ha önkoris hozzájárulás nélkül firkangatnak és elkapják, de szabad ország, mindenki a maga bőrét viszi a vásárra.

      1     0
      • Ne bonyolítsuk túl a dolgot. Egy illegális firkálmányra nem az illegális hozzáfirkálás a megfelelő válasz, hanem a szennyezés eltakarítása (vagy legalább is a hatóságok figyelmének felhívása erre).

       2     0
   • Még senkinek nem csúszott ki pont ott szatyrából egy letekeredett kupakú nitrohígítós flakon?

    0     0
 8. Nem Bp-en élek, de ha egyszer arra járok, majd bemegyek az “önkoriba”, hogy megkérdezzem, miért van még mindig ott a felirat. ha egyáltalán legálisan került oda. ahogy látom, senkinek fogalma sincsen róla, hogy miért van még mindig ott, vagy hogy került oda. Amúgy ilyen esetben célravezetőbb lenne egy nagydarab, határozott kiállású férfinak bemenni, mint egy nőnek. ( nem vagyok egy Antoni Rita típusú asztalcsapkodó gép)

  0     0
 9. Azért, mert ott van, még nem biztos, hogy van rá engedély is. Elég, ha mindenki azt gondolja, hogy biztosan van rá, mivel ott van. De senki sem jár utána, mert ugye evidenciának nem járunk utána. és ezért szépen ott marad.

  0     0
  • A “nők lázadása” jelző egy politikai megmozdulásra utal, sőt volt politikai megnyilvánulás is ezen jelszavakkal.

   Innentől kezdve az önkormányzat behúzza fülét farkát és nem tesz semmit ellene bárki is tiltakozzon ellene vagy bármennyire is illegálisan került oda. A méltán nevezetes rendfenntartó erők pedig ugyanazon okokból kifolyólag védik a tartalmat és annak eltávolítását illetve eltávolítására tett kísérletet ellen fognak fellépni. Ez a hozzáállás csak abban az esetben fog változni ha az épp aktuális politikai hatalom elítéli azt.

   0     0
   • Aha…Ezek után azt nem értem, egyáltalán minek egy ilyen cikket felrakni. Totál értelmetlennek tűnik számomra.

     

    0     0
    • Itt tényleg értelmetlen. Túl kicsi az oldal nézettsége. Máshová kirakva pedig határozottan a helyeselők lennének többségben így a politikai hatalomnak már nem kell a közvélemény nyomása miatt engedni.

     A huszonkettes csapdája!

     0     0
 10. Kicsit trágár, kicsit modortalan, de nem tudtam kihagyni. Ilyen a feministákra jellemző paranoid, rosszindulatú megközelítés.

  https://www.facebook.com/CsontiCar/photos/a.347907358619837.78263.176877015722873/728601947217041/?type=1

  1     0
 11. Ezek a kölykök azt se tudják, mi a szexizmus: http://index.hu/belfold/2014/11/30/slutwalk_riport/

  0     0
  • Minél elborultabb egy esemény, annál inkább kiömlik az utcára az emberiség szemete, a tömény hisztéria, iszony és gyűlölet, nyakon öntve egy nagy adaggal az emberiség otobaságából. Valójában az ilyen kisebb (és persze a nagyobbak is) ex lex állapotok az igazán alkalmasak arra hogy rádöbbenjünk, a társadalom kárpitjának pillantnyi felfesése felfedi a rút valót, a látszólagos józanság mélyén férgekként rágó iszonytató őrületet.

   1     0
 12. Ha már az erőszakról van szó, nos Afrikában egyes helyeken ez a nemi érintkezés bevett formája.. De komolyra fordítva a szót. A kultúránk alapja az, hogy erőszakot csak a kivülállókkal szemben alkalmazunk.  Mondjuk az idegen katonaság sorban megerőszakolja a nőket, nos ez a “háború már csak ilyen” jelszó alatt el is van intézve.. Az adott társadalomon belül az erőszak a társadalmi stabilitás megőrzése érdekében nem megengedett.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSALÁD - Otthon
ManKind a családon belüli erőszak férfiáldozataiért

Sajnos arról korántsem számolhatunk be, hogy a családon belüli erőszak magyar áldozatai bármil...
A Jobbik nem támogatja a női kvótát, és igazságosabb választási rendszert követel

Budapest, 2011. december 5., hétfő (OS) A választójogi törvényhez benyújtott, női kvótát célz...
+Kiemelt cikkek
Piros Pirula Férfiaknak

Az alábbi cikk egy Reddites aranyrög Deansdale angol nyelvű blogja nyomán. Rengeteg férfi pro...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A férfiellenes mozgolódás háttere

Már meg sem lepődöm, hogy egyes szélsőséges csoportok a 444-en terjesztik beteg propagandájuka...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kommentár nélkül

Egy vélhetően vérrel írt, a Pussy Riot punkegyüttes börtönbüntetésre ítélt tagjainak szaba...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A nők az elsők, a férfiak az utolsók

A nők az elsők, a férfiak az utolsók - feministák férfiak elleni háborúja, és annak pusztító h...
CSAJOZÁS - Szex
Alfalány? Talán Alfa holdbázis!

A nők legfőbb pszichológiai problémája a kivetítés. Egyszerűen nem tudnak különbséget tenni ak...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista zombi-apokalipszis: közel 150 millió ember adatát lopták el egy kvótanő miatt

Tavaly szeptemberben vált világossá, hogy az Egyesült Államok egyik legnagyobb hitelinformáció...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Stop-Nőerőszak

Jó kis sztorit kapart elő az index egyik leányvállalata: A 32 éves Tiffany Baillie múlt decem...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A patriarchátus nemlétének leggyorsabb bizonyítása

Előző cikkemben azt elemeztem, hogy miért is nem lehet férfiuralomról beszélni egy olyan moder...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Keskeny Károly élete és kora

Pozsonyi Ádám gondolataival néhány évvel ezelőtt találkoztam először, mégpedig a toleranciakér...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tom Cruise válásának forgatókönyve

Annyit előrebocsátanék, hogy tudom: nem mindenki szereti Tom Cruise-t. A történetét csak a...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A férfiak bolondok

Dr James Dobson könyve (Fiúk nevelése, Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány, Bp 2003, utánny...
CSALÁD - Otthon
Apai jogok

Tekintve, hogy a feministák mind egy szálig az egyenlőség angyalai, nem kicsit furcsállom, hog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az UNICEF-botrány leleplezi a dilettantizmus féktelen tombolását

Az elmúlt napokban továbbra is egymást érték a médiában az UNICEF botrányosan apahibáztató kam...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Girl Gone Wild

Debbie Schlussel egy amerikai nő, aki kiakadt egy másik amerikai nő, nevezetesen Ann Romney ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret