A feministák most a vécén sírnak

Deansdale - 2015. január 13. kedd 11:09 - 60 hozzászólás

Címkék:

Funny Cat - In The Toilet - I Can Explain

A kép a cikktől független, nem hordoz rejtett üzenetet

Nem szokásom angol nyelvű feminista cikkeket magyarra fordítani, de ezúttal megteszem, mert muszáj látnunk, hol tart a nyugati feminizmus. A nyelvezet, a gondolkodásmód… Elképesztő. Ráadásul nem valami amcsi szennylapból idézek, hanem a Time magazinból. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a cikkhez felhasználtam Sargon barátunk anyagát a youtube-ról, ami szokás szerint nagyon ütős.

A női mosdók előtti hosszú sorok egy olyan történelem eredményei, ami a férfiak testét favorizálja

Nem, kérem szépen, nem a fordítással van a gond – a cikkíró a szó legszorosabb értelmében ezt írja. Ha egy nőnek várni kell a vécé előtt, az egy olyan történelem eredménye, ami a férfiak testét előnyben részesíti. Hm.

Tessék mondani, normálisnak tetszik lenni?

Az évek óta érvényben lévő “budiegyenlőség” törvények ellenére a nőket még mindig kényszerítik, hogy sorba álljanak a bevásárló központokban, iskolákban, és más közhelyeken. Ez frusztráló, kényelmetlen és bizonyos esetekben megalázó. Ráadásul diszkrimináció is, mivel sokkal gyakrabban érinti a nőket.

Tehát a nők nem azért állnak sorba, mert más nők éppen elfoglalják a mosdót, hanem mert a patriarchátus erre kényszeríti őket. Az pedig, hogy a nők általában hosszabb ideig használják a mellékhelységet, mint a férfiak, diszkrimináció! Ez nem olyan valami, amit a nők csinálnak magukkal illetve egymással – ezt a gonosz férfiak teszik a nőkkel!!!

Megszámoltam a sorban álló nőket és egyből nyomtam a twitterre: “Kedves British Museum, 50 nő áll sorba a mosdóhoz, férfi meg egy se #mindennapiszexizmus”. (…) Egyesek nem értették, mi ebben a szexizmus.

Hadd soroljam.

Mi nők gyakrabban és tovább használjuk a mosdót, mivel ülve pisilünk, menstruálunk, felelősek vagyunk a fajfenntartásért (amitől többet pisilünk), még mindig nagyobb a felelősségünk a gyermekeink felé (akiket nekünk kell a vécére vinni), és mi szoptatunk (gyakran a budiban). Emellett a nők hajlamosabbak bonyolult ruhákat viselni, míg a férfiak ruházata praktikusabb.

És ez mind a gonosz férfiak miatt van! Diszkrimináció! Szexizmus! Le a patriarchátussal!!!

Az nyilván kizárt, hogy a nők a mosdóban tovább pepecselnek, esetleg ellenőrzik a sminket – neeem, sokkal valószínűbb, hogy a British Museum látogatói között minden második nő terhes vagy szoptat, és ezért kell a mosdóba mennie. Arról pedig szó sem lehet, hogy praktikus ruhákat viseljenek, mert… Patriarchátus!

Klasszikus példa ez a felszínes “egyenlőség” és a valódi méltányosság közötti különbségre: a legtöbb nyilvános mosdóban a férfi és a női terület azonos nagyságú, ezzel a férfiak testét, tapasztalatait és szükségleteit előnyben részesítve.

Tisztelt olvasók, a nyugati feminizmusnak ezennel (sokadjára is) vége. Mivel nem tudnak semmilyen jelentős problémát felmutatni, ilyen mondvacsinált, agyament, értelmetlen álproblémákon feszengenek. Ráadásul ezeken is úgy, hogy érezhető: halvány fogalmuk sincs, tulajdonképpen mit is jelent az “egyenlőség”, ami a szótárak szerint a feminizmus egyetlen célja. Emellett olyan beteg nyelvezetet használnak, amitől egy átlagos embernek feláll a hátán a szőr. A budik azonos területe a férfiak tapasztalatait előnyben részesíti – világos, nem?

A feminizmus elméletileg az a mozgalom, ami bizonyítani akarja, hogy a nők éppolyan önállóak és talpraesettek, mint a férfiak. A feminizmus elméleti mondanivalója, hogy egyenlőek vagyunk, vagyis a nők nem szorulnak a férfiak pátyolgatására. Ugyanakkor – elsősorban a feminizmus ténykedése miatt! – egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a nők nem egyenlőek a férfiakkal. Olyan biológiai és pszichológiai problémáik vannak, amik miatt szükségük van a férfiak jóindulatára. Tisztelt olvasóink, javítsanak ki ha tévednék, de szerintem a modern feminizmus a nőket a világ legszánalmasabb, legelesettebb teremtményeiként ábrázolja, akik a férfiak lovagiassága és segítsége nélkül még pisilni sem tudnak normálisan.

A feminizmus egy hatalmas szégyenfolt azon nők szemszögéből, akik tényleg önálló, felnőtt emberek, akik nem igénylik a kivételezést.

Az új előírások gyakran nagyobb területet írnak elő a női mosdóknak, de ez nem változtat a régi építmények elrendezésén. Különösen igaz ez azokra a nagyhatalmú intézményekre, mint az iskolák és kormányzati épületek, amikben a nemi különbségtétel hagyatéka dominál.

Vagyis jelenleg a nők előnyöket élveznek a férfiakhoz képest, de ez nem elég! Az egyenjogúsághoz még több női előny szükségeltetik! És a jelenlegi előnyöket visszamenőleg is érvényesíteni kell – talán kaphatnának a nők anyagi kárpótlást az államtól, amiért régebben egyenlő volt a férfi és női mosdók területe…

Jessica Valenti tavalyi javaslata, hogy a tampon legyen ingyen a közhelyeken lévő mosdókban, mint a wc-papír, hatalmas nőgyűlöleti hullámot eredményezett.

A feministák kizárólag egyenlőséget akarnak – meg persze ingyen ezt-azt az adófizetők pénzéből. A feministák bármely irracionális kérésére nemet mondani pedig nőgyűlölet!

A férfiközpontúság következő bizonyítéka az olyan termékek megjelenése, amik segítségével egy nő állva vizelhet, mint a férfiak.

Lassan kezdem megszokni, hogy ha valaki feltalál valami újdonságot, egy addig nem létező új lehetőséget nyújt a nőknek, az valójában a nők elnyomása. Bár a feministák minden második szavukkal segítséget követelnek a férfiaktól, minden harmadik szavuk arra vonatkozik, hogy a nőket segíteni nőgyűlölet. Ha ezek normálisak…

Ezzel szemben a férfiak kényszerítése, hogy ülve vizeljenek mint a nők, ellenkezést váltott ki. Ez a higiénikusabb és tisztább lehetőség elborzasztja az emberek nagy részét.

(A cikkíró eredetileg “bátorítást” írt, de ugye tudjuk, hogy a svéd törvényjavaslatról van szó, aminek semmi köze a bátorításhoz, hanem erőszakkal akar a férfiak magánügyeibe avatkozni.) Nem az borzaszt el embereket, hogy a feministák szerint a női vécék tisztábbak, hanem hogy olyan elvetemült megalomániában szenvednek, amivel természetesnek veszik: alapvető joguk a férfiak legbelsőbb magánéletét is aprólékosan szabályozni. Egyébként aki látott már valaha is mosdókat takarítás előtt, megmondhatja, hogy a női vécék sokkal mocskosabbak, úgyhogy ez a feminista felsőbbrendűségi tévképzet is mehet a vécébe kukába.

Felhívnám a figyelmet, hogy az építészek és törvényhozók ~83%-a férfi, így nem kell a mosdóknál sorokban állniuk.

Persze, persze, virágszálam, a gonosz patriarchális építészek csak azért terveztek egyenlő területű mosdókat, mert direkt ki akartak tolni a nőkkel. Aki nem hajlandó pozitívan kivételezni a nőkkel, nőgyűlölő! (Aki igen, az meg azért.)

A nők nem azért állnak sorba a mosdóknál, mert szeretnek a budipapír-mintákról fecsegni, vagy mert nárcisztikusak és hiúk.

Valóban, az egyébként meglehetősen gyakori női öntetszelgésnek a sorban álláshoz tényleg nincs köze.

Azért állunk sorba, mert a testünket – mint a transzneműek és melegek testét – történelmileg megszégyenítették, ignorálták, és törődésre vagy figyelemre méltatlannak nyilvánították. Nekünk nem kellene várni, vagy a szükségleteink kielégítését elhalasztani a közterületeken.

Mi sem természetesebb, arany bogaram, de most már tedd le amit eddig szívtál, mert láthatóan nem tesz jót a szellemi képességeidnek. És ha ennyire nem bírod a sorban állást, ha rádjön a szükség, nyugodtan végezd el a dolgodat ott ahol éppen vagy. Nektek úgyis mindent szabad. Tudod mit, még a nadrágod se told le – mutasd meg, milyen egy igazán erős és önálló feminista.10 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 5 10 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Miért logikátlan, szükségtelen és káros a modern feminizmus

Na egy újabb fordítással kedveskedek nektek. A psychologytoday.com oldalról választottam az írást, azzal a szándékkal, hogy minél több külföldi 't...
Háború a fiúk ellen

Múltkor a Vivane Reding-féle femináci törekvés kapcsán Deansdale rávilágított egy tanulságos összefüggésre: Több férfi a felsőoktatásban -> növ...
NeNI

Az antifeminizmus a feminizmus mozgalma ellen küzdő mozgalom. Mérsékelt szárnya nem vitatja, hogy sokáig el voltak nyomva a nők, de azt állítja, hogy ...
Párkapcsolati költség-haszon elemzés – avagy a monogám kapcsolatok válsága

Ha a szerelem nevű beszámíthatatlan és kontrollálhatatlan érzelmet kivesszük az egyenletből, milyen típusú párkapcsolat hasznos a férfi számára, amenn...
"A nagy gendervita" Frivaldszky Edit és Pető Andrea között - a Heti Válasz hasábjairól

Alábbiakban egy olyan korábban lezajlott, de rendkívül érdekes és fontos vitát kívánunk feleleveníteni, amely a genderideológia és az Isztambuli Egyez...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (60) Hivatkozások (0)
 1. Ha belegondolsz, Deansdale, Szabó Móninak a blogja hasonló hülyeségekkel van tele. Szerencsére mára félbe hagyta a blogolást, vagyis a kútmérgezést. A Hol van anya?, a Leckék férfiasságról, 9 éves fiúknak  vagy A neuroszexizmus c. írása szinte hozza ezt a “magas” színvonalat. Bejött már ez, na… nincs új a nap alatt… ez már Nyugat…!

  Vagyis: ezen a WC-s ostobaságon már meg sem lepődöm.

  0     0
 2. Mindig ugyanoda lyukadunk ki: a feministák nem a rajtvonalnál és a szabályokban akarnak egyenlőséget, hanem a célba érkezésnél – a teljesítménytől függetlenül :-(

  2     0
  • Meglepően találó megállapítás. Nem véletlenül mondják a feminizmusra hogy az eszmei gyökerei valahol a marxizmus táján keresendőek vagy ha hihetünk egyeseknek (pl. Safarevicsnek hogy Visuo örüljön) akkor jóval korábban. Legalábbis a feminizmus jelenlegi hullámának mindenképpen.

   0     0
   • a feminizmus a Sátán (és így a sátánimádók) szüleménye. : ) a társadalmi romboló mozgalmak már korábban, pl. az eretnek katharoknál is léteztek. sok református mint előzményként hivatkozik rájuk. a münsteri, szélsőséges református, anabaptista, erőszakosan egyenlősítő városállam a XVI. sz-ban (mely később anarchiába, káoszba esett), meg a XIX. sz-i kommunista, szocialista ideológusok példaképe volt.

    0     0
    • De ugye visszamahetünk Platónig ill. az inkákig vagy a keresztény vonalon a maincheizmusig és úgy általában a gnosztikusokig… ;-)

     0     0
     • a kiindulopont a gnoszticizmus lesz, amely mar a keresztenyseg elott is letezett reszleteiben, de a keresztenyseg megjelenesevel erosodott fel.

      0     0
      • Platón korábbi. Mindenesetre a gnoszticizmus kereszténység előtti gyökereivel nem vagyok képben. Valahol a korabeli kelet Mediterráneum misztériumvallásainak szinkretista hatásainál járhatunk. Hogy azoknak meg hol? A meghaló és feltámadó isteneikkel (Izisz és Ozirisz vagy Kübelé és Attisz története esetleg Démétér, de valójában Jézusnak is van ilyen aspektusa) meg a fény és sötétség örök küzdelmével (mint Mithrász kultusza vagy éppen a Zoroasztrizmus) már valahol az első természeti megfigyeléseknél. A nappal és éjjel váltakozásánál meg a természet körforgásánál. Az biztos hogy az említett istenek némelyikének korai alakjai az első kultúrákig nyúlnak vissza. Pl. Kübelé – Istár – Inanna sorral máris az i.e IV. évezrednél és a suméroknál vagyunk. De ezekhez én nem értek.

       0     0
       • igen, Platon korabbi, meg vmely gorog filozofia vonal is elozmenynek tekintheto, ill. egyiptomi es mezopotamiai miszteriumvallasok.

        de ezek az elokepek meg onmagukban nem voltak tarsadalmilag karosak.

        0     0
 3. Drága Dean, szokásodhoz híven csavargattad kicsit a mondanivalót, hogy számodra megfelelő mennyiségű utálkozó fröcsögés beleférhessen és kellő mértékben fel is háborodhass. Remélem, megvolt a napi adag.

  Amúgy csak mondom, hogy fesztiválok, esküvők, sátras bulik rendezésekor alap, hogy ha kevés helyed van, kétszer annyi női wc-t rendelj, mint férfit, és akkor spórolsz egy csomó helyet, ahol különben sorbanállás lenne. Ennyi. Az nem a férfiak hibája, hogy a nők tovább használják a retyót, meg többször, ahogy te szeretnéd magyarázni. A nők igényeire vak vagy gyengén látó férfias gondolkodás eredménye inkább, ha nagy forgalmú helyeken nem veszik ezt a tényt figyelembe. Ehhez meg nem kell feminista eszmerendszernek alárendelődni, csak némi praktikus gondolkodás kell hozzá.

  Én még csak rosszindulatot sem feltételezek emögött, de figyelmetlenség azért van. Anno, mikor az új népstadion bejárására mentünk jó sokan, a bejárathoz közeledve a csapat női fele szentségelni kezdett amiatt a hálós fém szar miatt, amibe a magassarkúk nagy része egyszerűen beszorul. A tervező is ott volt, és mikor mondtuk, hogy ez mennyire nem volt jó ötlet, akkor először csak nézett ki a fejéből, aztán nevetve mondta, hogy lehet benne valami, majd a következő épületeinél eszébe is fog jutni, itt meg majd megjegyzik a nők egy koncert után, hogy legközelebb laposba menjenek.

  A szándékos szexizmust hozzád hasonlóan a cikkíró is túlspilázza talán, de praktikus dolgok mellett szót emelni azért nem olyan nagy tragédia.

   

  0     2
  • Az igazán érdekes részeket direkt szóról szóra fordítottam. Kíváncsi vagyok pl. te ezt hogyan fordítanád máshogy, mint én:

   “Long lines for women’s restrooms are the result of a history that favors men’s bodies”

   A homályos vádaskodás helyett talán nevezz meg konkrétumokat…

   Tisztelem a véleményed a sátras bulik rendezéséről, csak semmi köze ahhoz, hogy ez a cikk ebben a formában lejött a Time magazinban, holott egy retardált baromság, egy értelmetlen tiráda, ami magatehetetlen toprongyoknak állítja be a nőket és nőgyűlölő szemétládáknak a férfiakat. Mert a gonosz építészek egyenlő területű mosdókat terveznek! Szó nincs itt semmiféle praktikumról, olvasd el a cikket akár húszszor eredetiben, hátha ráérzel, hogy miről is szól valójában.

   1     0
   • [Ne fárassz - Dean]

    0     0
    • “mikor a helyi lányok szóltak, hogy ha használok egy ilyet, nézzem meg az oldalfalakat, mert sokra kémlelőnyílást fúrtak vicces felhasználók”

     Az nem arra van, hanem egy gyors orálra.

     0     0
    • Egy ilyen praktikus tervezéssel kapcsolatos problémából ennyire agyonerőltetve nőjogi kérdést csinálni és felemlegetni a rohadt, mocskos patriarchákat; nem más, mint maga a hétköznapivá vált férfigyűlölet. Ha csíp a pisi, ha kínoz a székrekedés, ha sor van a budi előtt, akkor a szemét férfiakat kell szidni a Time magazinban. – És minderre reagálni sem illik a férfiaknak, hiszen ez olyan semmiség, olyan természetes, mindennapos dolog, hogy elszörnyedni sem illik már…

     0     0
     • Na _ez_ az, ez egyszeru praktikai kerdes, amit mar gyerekkent sem ertettem, hogy miert nincs 2-3-szor annyi noi WC, amikor lathatoan allandoan sor van. De hogy ebbol elnyomast es feminista barikadharcot csinalni…

      0     0
      • A hatályos építési szabályok szerint már most is több WC-t építenek a nőknek:

       (3)327 Az építményekhez és az (1) bekezdés szerinti területekhez az illemhelyek számát az egyidejű használóinak a tervezett, becsült összlétszám alapján a következők szerint kell megállapítani:
       a) 200 főig 10 fő részére legalább egy közös, 10 fő létszám felett nemek szerint külön illemhelyet kell létesíteni, minden megkezdett
       aa) 15 fő női létszám részére legalább 1 WC-fülke, illetőleg
       ab) 40 fő férfi létszám részére legalább 1 WC-fülke és 1 vizelde vagy 2 WC-fülke létesítése szükséges;
       b) 200–1000 fő összlétszámhoz minden megkezdett
       ba) 30 fő női létszám részére legalább 1 WC-fülke, illetőleg
       bb) 80 fő férfi létszám részére legalább 1 WC-fülke és 1 vizelde vagy 2 WC-fülke létesítése szükséges;

       Vagyis például
       200 fő: női = 14 fülke, férfi = 5 fülke + 5 vizelde, vagy 10 fülke
       1000 fő: női = 34, férfi = 13 + 13 vagy 26

       Az más kérdés, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján még több női WC kellene. De azért abba nőelnyomást belelátni, hogy már eddig is a nőknek építettek többet, azért az elég érdekes.

       1     0
    • kedves libicsfemcsiszingli!

     igazából te egy kocsmai kötekedő proli vagy, amit vmi intellektüel vitastílussal, értelmiségi mázzal próbálsz leplezni.

     a feminista oldalakhoz képest, ahol 2 hsz után banolják az ellenkező férfihozzászólókat, itt messze-messze jóindulatúan kezelnek téged, pedig már 20 hsz után (már ezt is sok volt tőled olvasni) ki kellett volna téged innen vágni, mint macskát szarni.

     2     0
  • “Anno, mikor az új népstadion bejárására mentünk jó sokan, a bejárathoz közeledve a csapat női fele szentségelni kezdett amiatt a hálós fém szar miatt, amibe a magassarkúk nagy része egyszerűen beszorul.”

   Minden szarban van valami jó.

   0     0
  • Ebben az esetben pont az eredeti cikk írója az, aki nyíltan a férfiakat vádolja azért, mert a nőknek sorban kell állniuk. Az egy dolog, hogy a nő miért tölt több időt a wc-ben….de ezért a férfiakat vádolni szimplán baromság. Oké, értem a szoptatást meg a többit és hogy építsenek nagyobb wc-ket. Azt viszont nem értem, hogy ha valaki megalkot egy eszközt, ami segítheti a nők pisilési szokásait, akkor bezzeg jön a rinya, hogy ez férfiközpontúságot mutat. Az teljesen lehetetlen, hogy segítő szándék van mögötte…no meg praktikus. Én már sokszor terveztem, hogy veszek egy ilyen eszközt. Miért? Szeretek sétálni, kirándulni. A kirándulóhelyek környékén lévő mobil wc-k undorítóak, szó szerint hányok tőlük. Milyen praktikus lenne a shewee segítségével pisilni egyet a fa mögött…mi ebben a szexista???? A shewee nélkül maximum guggolva pisilhetek, ami jóval megalázóbb, mert ki kell villantanom a seggem.

   Azért találtam egy budi-egyenlőtlenséget. Miért csak a női wc-ben van pelenkázó??? Na most erre a feinista azt mondaná: Háhá, újabb bizonyíték az elnyomásra….a nőket kényszerítik, hogy pelenkázzanak. Én meg inkább azt látom, hogy a férfiakat diszkriminálják, mert apunak esélye sincs, hogy a gyermekét átpelenkázza.

    

   1     0
   • “Én már sokszor terveztem, hogy veszek egy ilyen eszközt.”

    Na jó, ez kurva nevetséges.

    “mert ki kell villantanom a seggem.”

    Nem baj az.

    0     0
   • Nincs a női fenéken semmi szégyellnivaló.

    0     0
    • De a shewee akkor is praktikus….jajj várj, úristen, péniszirigységem van :-D

     1     0
     • Már az is tiszteletreméltó, hogy akár viccként is, felvetetted ennek a lehetőségét. :) Ha “megalázó” dologként említed, hogy le kell guggolnod, akkor szerintem biztosan egy pszichológiai tévedésbe futottál bele. Pontosan ilyen pszichológiai tévutakon jár egy feminista gondolkodó is, amikor mindenáron azt gondolja, hogy a másik nem helyzete jobb. :P

      Egyébként állva sem mindig kifejezetten kényelmes a dolog, erről mesélhetnének sokat a férfiak, bár akkor tényleg jobb, amikor a nyilvános illemhelyen való leüléssel szemben merül fel opcióként. Ha már nyilvános elmélkedést csináltunk a magánügyből, én azt mondanám, hogy mindenki az összes kellemetlenségével együtt, segédeszközök nélkül, büszkén élje meg a nemi adottságait. ;)

      “Nincs a női fenéken semmi szégyellnivaló.” – Sőt! :)

      0     0
      • Ezt a megalázós dolgot kicsit bénán fogalmaztam meg….nem megalázó leguggolni, de nem is valami örömteli, ha azt kell figyelni, hogy a környéken sétálgató többi turista lehetőleg ne lásson meg. Nem szégyellem a fenekem….de mégis kényelmetlen. Fizikailag is. Mert találj olyan helyet, ami bokros, de a gazok meg a bogarak nem zavarnak be :D

       Természetesen nem arra gondolok, hogy nap mint nap használnám…de az említett helyzetekben jól jönne.

       0     0
     • Ezt az izébizét Elek is ajánlotta nekem a gerincmûtétem után, lévén, hogy két hónapig nem ülhettem, de nagy marhaság, nôk is tudnak féluggolásból pisilni…nemtom én el se tudnám képzelni milyen elôrefele nyomni a sugarat :D

      0     0
   • Én meg leginkább azt mondanám, hogy ha valaki diszkriminál, akkor az a természet ősanya személyesen. Ahogyan szoptató apukát sem láttam még, úgy nem nagyon hiszek abban sem, hogy olyannyira a férfiak dolga lenne a pelenkázás, hogy a férfi illemhelyeken kellene erre lehetőséget biztosítani. Aki tehernek érzi a csecsemőkről való gondoskodást, szerintem ne szüljön, hiszen a természet rendje ellen is ezzel a módszerrel tiltakozhat leginkább. Nem muszáj mindenkinek anyának lennie, így akkor nem is kell azzal foglalkoznia, hogy a férfira hárítsa át az utódgondozás testközeli feladatait. Különösképpen legyen következetes feminista az, aki Simone de Beauvoir-val együtt vallja, hogy az anyai ösztön nem létezik az ember vonatkozásában.

    0     0
    • Én most olyan helyzetekre gondoltam, amikor apu kénytelen egyedül vinni a gyereket bevásárolni stb. Az egyedülálló apákról nem is beszélve. Itt nem az anya volt a lényeg.

     1     0
   • Szerencsére sok helyen van már mozgássérült WC, és ott van pelenkázó is.

    0     0
  • Nyelvescica a feminfóról te vagy az?

   0     0
  • Én még nem találkoztam külön férfi-női mobilvécével egyik fesztiválon sem… Úgy tudtam unisex :))) Bár nem állok be olyan sorba, ahol sok a nő. Most akkor diszkriminatív vagyok, vagy csak praktikus?

   Az a “hálós fém szar” éppen azért van, hogy 1. a cipőbe ragadt sár/kosz kihulljon, 2. a belépés előtt a cigit eldobálók csikkjei ne a földön kössenek ki, hanem lentebb. Speciel a tervezők ilyen praktikus dolgokra gondolnak a tervezésnél, nem pedig a magassarkút viselő nők sanyarú sorsára.

   Folytatva a logikát, nem kellene az országban betiltani a macskakövet és a térkövezést azért, hogy ne sérüljenek a magassarkút viselő nők jogai? Nem is beszélve az országszerte elterjedt vízelvezető rácsokról…merénylet a magassarkúsok ellen. :)))

   1     0
   • A metróban a mozgólépcső is ilyen.
    A térkő meg magassarkú nélkül is kegyetlen, mert én pl. rendszeresen belebotlok a rosszul lerakott kövek szegélyébe, meg megbicsaklik a bokám, ahogy lecsúszok a széléről. Nem szeretem.

    0     0
 4. Az állam miért nem fizet belépő díjat minden egyes nyilvános wc-t használó nőnek, amiért sorban kell állnia néha?

  Felháborító!

  Mi az, hogy a férfiaknak egyáltalán van nyilvános wc-je? Nekik minek? A kutyám is füvet használja, jó lesz nekik is.

  0     0
 5. Ez most már a második cikk, ahol nem értem az illusztráció üzijét, mindenesetre bizarr.

  0     0
 6. Viszont ennek a cikknek a címe A tizedes meg a többiek c. film szállóigéjére hajazva jobban tetszett volna, azaz: A feministák már a wc-ben vannak.

  1     0
 7. Mondjuk a gyereket nem a vécében kellene szoptatni. Nyugodtan megszoptathatják bárhol, kizártnak tartanám, hogy ezért egy férfi is megszólna egy nőt. (Maximum egy másik prűd nő.)

  De sokszor tapasztaltam például autópályáknál, hogy a nők ilyenkor bemennek a férfi vécébe, és ott kihasználják a szabad fülkéket. Kíváncsi lennék, ha fordítva történne mindez, akkor mi lenne a következmény. Gyanítom ők nem úgy reagálnának, ahogy a férfiak. (Az esélyegyenlőség nevében.)

   

  5     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Bayer Zsolt: Ülve vagy állva?

Nemrégen a svéd parlament egyik képviselője törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint ezent...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfi és női hűtlenség - egy tragédia kapcsán

Úgy látszik ez egy ilyen hét: megint férfiak halálával kapcsolatban kell tollat ragadnom. Ez e...
Min tapodnak a pesti nők?

A kérdés minőségileg különbözik attól a másik kérdéstől, hogy mitől tapadnak a pesti nők? Meg ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hogyan ábrázoljunk erős nőt a médiában

A korábbi téma folytatásaként most rázúdítanám a nagyérdeműre, hogy szerintem hogyan kell ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az X százalék: Miről is szól valójában a feminizmus, és miért kötelessége minden szabadságszerető embernek harcolni ellene?

Olaszország, Egyesült Államok, Kongó, Egyesült Királyság, Dél-Korea, Dánia, Ausztrália, Mexi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A kormány már megint csak a "nők elleni erőszakról" beszél

Az oktatási biztos Dr. Aáry-Tamás Lajos jelentése a gólyatábori erőszakról újabb remek lehetős...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista dillemák, ezerkétszázadik fejezet

Ha valaki odafigyel a társadalmi jelenségekre, akkor már észrevehetett egy érdekes, újszerű pr...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A patriarchátus nemlétének leggyorsabb bizonyítása

Előző cikkemben azt elemeztem, hogy miért is nem lehet férfiuralomról beszélni egy olyan moder...
CSALÁD - Otthon
A Vodafone diszkriminálja az apákat és a fiúkat

A Vodafone a sajtóhírek szerint olyan juttatási rendszert vezetett be, amely nemi alapon megkü...
CSALÁD - Otthon
Fogjunk össze az apák ellen!

...illetve elég ha csatlakozunk a mozgalomhoz, hiszen a feministák már évtizedek óta küzdenek ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Definitív cikk a nemi erőszak megelőzéséről

Előszóként annyit, hogy ez a cikk (minden valószínűség szerint) a "nemi erőszak elleni kampány...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminizmus, szerintem

Emlékszem, mikor még spiritiszta körbe jártam, és lelkileg messze bóklásztam a Katolikus Egyhá...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Bérkülönbség - A kiirthatatlan feminista hazugság

“A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt ...
CSAJOZÁS - Szex
Ahogy Fred látja a világot - egy hús-vér férfi vallomásai

Deansdale hivatkozott nemrég Fred Reed ezen cikkére az egyik blogbejegyzésében, de dereng vala...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Humorterror nemi erőszak fronton

Az elmúlt hónapokban  csúcsra járatott nemi erőszak hisztéria újabb fázisához érkezett, amihez...
CSALÁD - Otthon
Apai jogok

Tekintve, hogy a feministák mind egy szálig az egyenlőség angyalai, nem kicsit furcsállom, hog...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret