George Herceg

Férfiak a sztereotípiák tükrében

George Herceg - 2015. január 20. kedd 06:16 - 50 hozzászólás

Címkék: , , ,

manstereotypes-02Ma a buszon ülve egy mosógépet hirdető reklámplakátot láttam, melynek szlogenje így hangzott: „a férjbiztos mosógép”. Elgondolkodtam mennyi ilyen negatív klisé bukkan fel nap mint nap a reklámokban és a médiában. Ebből válogattam össze párat:

 A férfi hülye a háztartási gépekhez

A fenti példa is mutatja, hogy az átlagos férfinak egyszerűbben programozható mosógép kell, mint az átlagos nőnek, hiszen egy férfi nem ért a háztartási gépekhez. Érdekes. Az IT szakmában felülreprezentáltak a férfiak, de otthon minden műszaki érzékük elszáll, tehát, ha a mosógépen, vagy a kenyérpirítón két gombnál több van, akkor megáll a tudomány.

A férfi hülye a háztartási munkához

Ide kapcsolódik, hogy a reklámokban a nők mosnak, a férfiak csak koszolják a ruháikat, ezzel okoznak gondot nejüknek, aki elnéző mosollyal nyugtázza, hiszen nem tehet róla az állatja, hogy nem tud rendesen enni és fehér ingben mászik a kocsi alá szerelni. A férfi csak akkor mosogat, ha valami fogadás van a háttérben, melyet persze elveszt, mert okos és előrelátó asszonya a megfelelő mosogatószert veti be ellene.

A férfi állandóan meccset/TV-ét néz és sört iszik

Sorozatokban, reklámokban gyakori jelenet, hogy kortól függetlenül férfiak, általában csoportosan, tréningruhában meccset néznek és sört vedelnek, gólnál pedig artikulátlanul üvöltenek. Eközben a nők csendben, megértő fél-mosollyal kiszolgálják őket. Micsoda elnyomás kérem, számoljuk már meg hány férfi nem szeret focimeccset nézni és sört vedelni.

A férfi otthon papucs

Kevés olyan sorozat, mozifilm, vagy reklám spot van, amiben nem jelenik meg ez a karakter. A házisárkány mellett csendben tűrő, azzal mindenben egyetértő papucsférj karaktere. Általában a külseje elhanyagolt, vagy extrém vékony, vagy extrém kövér. Legtöbbször szemüveges és görbe a háta. Nála gyávább, inkompetensebb lúzert nem hordott hátán a föld. Megérdemli a sorsát, hiszen bár egy sárkány a felesége, amaz nála sokkal talpraesettebb és életrevalóbb, vagyis emberünk jogosan bűnhődik gerinctelen létformája miatt.

A férfinak az autó az első

Szintén elcsépelt karaktere a médiának az autó-fétisiszta férfi. Emberünk általában tehetős, azonban emberi kapcsolatai kiüresedettek, családja nincs, vagy elvált, a gyerekei leszarják. Élete egyetlen értelme az autó, amit ápol, félt, gondoz és becsül. Valójában egy perverz, aki az autójával él szexuális életet, emberi érzései nincsenek, csak ha valaki megkarcolja a szeretett járművet.

A férfi alkoholista

A filmekben és az alkoholreklámok többségében a férfi az, aki alkoholt fogyaszt. Bár tény, hogy alkoholproblémákban többnyire férfiak szenvednek, de erre remekül ráerősít a filmipar, hiszen a nő csak akkor részegedik le, ha a szemét pasi elhagyja egy nagyobb mellű topmodellért (és akkor teljesen elfogadható inni), viszont a férfiaknak az ivászat sport, játék, szenvedély és életforma. Különben is a részegen egyensúlyozó férfinél nincs nevetségesebb látvány.

A férfi szexmániás

Érdekes statisztika jönne ki, ha valaki megszámlálná hány skalpvadász férfi jelenik meg a filmvásznon és mennyi fehérmájú nő. A szexualitás, mint fontos emberi tényező szinte kizárólag a férfi kontexusában jelenik meg, a nők maximum a teherbeesés elérése végett vállalják be. Miközben mindent a szex-szel és a női testtel adnak el nekünk, ebben a nő mindig passzív, a férfi pedig aktív szereplő. Amivel talán nincs is túl nagy baj, hiszen gyakran az életben is hasonlóan van, de azért az túlzás, hogy mi mindig a farkunk akarata szerint döntünk.10 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 510 votes, average: 5.00 out of 5 10 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Humor - Szatíra rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Puzsér Róbert és a(z anti)feminizmus

Fiatalként jó néhány világnézeti irányba nyitott vagyok az élet minden területén, ezért is van, hogy mióta az egyetem szabadsága lehetővé teszi, a saj...
Bajtársak közt a helyünk

Kétségtelenül minden fiúban él a vágy, hogy Férfi és Férfias legyen, illetve azzá váljon. Gyermekkorunkban sokféle kimondott, vagy csak hallgatólago...
Az anyaság az előítéletek tükrében

1, A) Anya és gyermeke sétál az utcán. A gyermek hirtelen megáll, elkezd hisztizni, sír, üvölt. A nő is megáll, kénytelen, és ráüvölt a gyerekre. A...
Megállítható-e a feminizálódás? 4. – Szolgaerkölcsök

A feminizálódás, a hagyományos férfierények erodálódása visszafordíthatatlan következményekkel járt. A női princípium előtérbe kerülése megfosztatta a...
Nőgyűlölet

Ma, aki nem ért egyet a harmadik hullámos feminizmussal, az annak híveitől hamar megkaphatja a "nőgyűlölő" címkét. Másrészt... van tényleges...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (50) Hivatkozások (0)
 1. Találkoztam egy azonos témájú powerpoint prezentációval, és ott is az jött le, hogy milyen szerencsétlenek a férfiak. Nekem anno például kinyílt a bicska a zsebemben attól a reklámtól, ahol a férfi bocsánatért esedezik egy táblával a kezében a szakadó esőben, a nő pedig önelégült fejjel nézi.

  Sajnos nem emlékszem hol találtam meg ezt a ppt-t, de hátha valaki ismeri.

  1     0
  • Szerintem dr. Hoffmann Márta Kutatására gondolsz 2013-ból:

   http://www.kreativ.hu/download.php?id=17289

   “A reklámokban a férfiak, mint fogyasztók elvesztették férfiasságukat.
   Alapvetően a nők támogatására szorulnak, vagy a nők gondoskodásának tárgyát
   képezik. A reklámférfi, mint fogyasztó a nők által jön csak létre, önmagában
   életképtelen. Ha a reklámférfi a közös fogyasztás szereplője, alapvetően kifordul önmagából,
   regrediálódik, infantilizálódik, kasztrálódik – ismét a női dominancia tárgyává
   válik.2013-ban a reklámokban megjelenő fogyasztói univerzumban a férfiak totálisan
   impotenssé váltak. Ez nyilván betudható a gazdasági helyzetnek (férfikategóriák
   hirdetéseinek hiánya), az évszaknak (gyógyszerek dominanciája) de mivel a
   többi kategóriában is dominálnak ezek a jelenségek, mélyebb, általános
   szerepgyengülés állhat a háttérben.” – dr. Hoffmann Márta

   1     0
   • “mélyebb, általános szerepgyengülés állhat a háttérben”

    Én inkább úgy mondanám: mélyebb, általános férfigyűlölő feminista előretörés. Szó sincs arról, hogy a férfiak maguktól, vagy véletlenül “szerepgyengülnének”, ez egy politikai-ideológiai behatás ami átgyúrja a társadalmat.

    5     1
    • Vagy: mivel a fogyasztás 80%-át a nők teszik ki, és könnyebben is befolyásolhatóak érzelmileg, így egy kis egó-masszírozással bármilyen teljesen fölösleges és értelmetlen, ellenben trendi szart meg lehet velük vetetni, míg ugyanez a férfiaknál nem működik.

     3     0
     • Szerintem inkább amit te írtál le Fefi ill. korábban már ugyanezt többször többen. Szóval ez nem direktben feminizmus “csak” a gyökere közös. Elvégre ne felejtkezzünk el róla, a feminizmus nem maga a betegség, hanem a betegség egyik (meglehet súlyos) tünete.

      A bármilyen szar és értelmetlen kitétellel ellenben vitatkoznék.

      Egyik részről, az itthoni viszonyok között kevés családnak telik a minden szarra. Sokkal inkább arról van szó, hogy a fogyasztói végső döntések túlnyomó részét ma már a nők hozzák meg. Ha megnézed, egy átlag család fogyasztásának egyik része a nők privilégiuma. Ezek az élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodó szerek, ruhaneműk, gyógyszerek és hasonlók kategóriája. Persze ez nem újdonság. Bizonyos szempontból ez mindig is így volt csak televízió nem volt hozzá hogy reklámozzanak benne. Ha megnézed a reklámokat, az ilyen jellegű termékekkel csak a nőket célozzák meg. A magam részéről nem is bánom különösebben. Engem nem érdekel hogy milyen mosóport vesz az asszony, csak tiszta legyen a ruha, ahogy az ételben sem érdekel milyen márkájú fűszer van ha ízlik.

      Másik részről a pasasok jórészének nincsen sok ideje tévézni, így nem is csoda hogy női reklámokat lát, aki nézi. Ha viszont megnéznél határozottan “férfias műsorokat”, az ottani reklámblokkokban nem fogsz tampon reklámot meg hasonlókat találni. Sokkal inkább a szabadság illúzióját nyújtó autó-, álmacsó alkohol- (ezt nálunk elvileg már nem) és hasonló reklámokat, korántsem férfiakat degradáló módon (elvégre nekik akarnának eladni bizonyos dolgokat).

      Az már más lapra tartozik hogy az eladások kapcsán az érzelmileg általában befolyásolhatóbb nőket mennyire alantas, a nemi kártyákat is kijátszó módon próbálják manipulálni és hogy ennek a lelki mérgezésnek az egyéni élelélés más területén milyen következményei vannak.

      Az igazság az hogy a cégeket ez egyáltalán nem érdekli elvégre az értékesítés a lényeg, a növekvő volumen. Az ilyemihez pedig, lévén az erkölcs és az üzlet sosem fért össze, minden törvényileg engedélyezett lehetőséget megragadnak. Ha lehetne emberáldozatokat vagy pedofíliát betenni a reklámblokkba és ez emelné a vásárlói kedvet, minden habozás nélkül megtennék.

      Persze ahogy én szeretném látni az is sztereotip a maga módján és az ösztönszerű ráhatásnak sincsen híján.

      Az mindenesetre bizonyos, hogy egy szép nő konyhai tevékenykedés közepette kétszeresen erotikus látványt tud nyújtani lévén már maga a tevékenység is annyira nőies. A magam részéről ilyen alkalmakra törvényileg be is tiltatnám a ruhahasználatot legfeljebb ey kis kötényt illetve fogókesztyűt engedélyeznék.

      1     0
     • Sajnos ez a nők egy egészen magas számára igaz.

      Teleshop statisztika….a megrendelők 60-80%-a nő :-O ;)

      0     0
   • Igen erre gondoltam.

    Bár mostanában ritkán nézek tévét és ezáltal reklámokat se, de ez a tendencia megmaradt, sőt talán fokozódott is a tapasztalataim szerint. A sorozatokban is egyre inkább jellemző ez az irány.

    0     0
   • pl. mikor a reklamokban a csalad egyutt vesz fel hitelt a bankban, a bamba, gyermeteg ferj azt se tudja mi az, a talpraesett, tuzrolpattant asszonka meg secpec kepben van mindennel es irja is ala a papirt.

    2     0
    • Igen, ez nyilván a valóságban is így megy. Tűzrőlpattant asszonyka persze hogy öntudatosan íratja alá apuval a hitelszerződést, elvégre apu nevére lesz fölvéve.

     2     0
     • Ez max a kisebb összegű fogyasztási jellegű hitelekre lehet igaz. Egy jelzálogalapú hitelnél a vagyonközösség miatt éppenséggel tuti hogy bevonják a feleséget adóstársnak. Ez az adóstársi mivolt pedig egyetemleges adóst jelent és még válás esetén is él, a hitelnyújtó pedig igencsak nyomós ok esetén fogja kiengedni a kötelemből. Ritka kivétel lehet ha a zálog házassági vagyoni szerződés alapján csak a férj nevén van, ilyenkor a feleség nem szükségszerűen kerül bevonásra, de ezt nem nagyon szeretik a bankok. Elvileg azért mert elég egy felújítás (akár egy szög a falba) a házasság alatt, vagy hasonló, hogy válás esetén anyus igénnyel lépjen fel a zálogfedezet vonatkozásában.

      Szóval ez a kinek a nevére dolog inkább duma, mint a valóság. Persze a kisebb hitelösszegűekkel is el lehet úszni viszont ezek rövid időtartamúak. Így a következmények max akkor nem sújtják a közös családi kasszán keresztül az asszonykát is, ha a válóper beadásának a biztos tudatában veszi rá butuska férjecskéjét az adott hitel felvételére. Persze még ilyen esetben is ott a kérdőjel, hogyha van mit, akkor egy váláskori vagyonmegosztásnál hogyan ítél a bíróság ha pl. bizonythatóan közös célra fordítódott a hitel, hiszen ilyen esetben felmerüéhet a jövőbeli törlesztőrészletek jelenbeli vagyonmegosztásbeli kompenzációja.

      0     0
  • Egy tzimisce-nek mióta jelentenek problémát a nemi sztereotípiák? Ha akarod férfi vagy, ha akarod nő. Mindkét nem előnyeit élvezheted.

   0     0
 2. Ezzel az egesszel nem az a baj, hogy tortenik, egeszseges onertekelesu ember kibirja ha balfasz ferfiakat mutogatnak a mediaban.
  Viszont ha _barmi_ akarcsak nyomokban hasonlo sztereotipizalas tortenik nok rovasara, amibol nem az jon ki, hogy a ok barmit amit a top ferfiak tusarkuban hatrafele megcsinalnak, akkor rogton jon a szirenazas a karos nemi szerepek tarsadalmi sulykolasarol es a gonosz noelnyomasrol, multszazadi szexizmusrol, meg arrol, hogy “a tortenelem rossz oldalan allnak” akik nem hajlandoak a szelsobalos-progressziv SJW-izmusnak behodolni. Oszinten remelem, hogy nincs igazuk, es nem oda fog kifutni a tarsadalom, ahova ok akarjak.

  Erdekes, hogy a korszellemben a “nemi sztereotipiak lerombolasa” ferfiak eseteben mindig a sort vedelo diszno szintjere torteno degradalast jelenti, nok eseteben ellenben a tokeletes istennove emelest. Mert megerdemled.

  3     0
  • Aki meg nem egészséges önértékelésü, az meg nem bírja ki. Esetleg kidobja a gyerekét az ablakon, és utánaugrik, aztán mindenki leseget, hogy mi a fene történt. A férfiak lelki egészségével senki nem foglalkozik, ellenben teljesen elfogadott annak szándékos és folyamatos erodálása, pl a médián keresztül.

   2     0
   • Egy fogyasztói társadalomban, nem az az Úr aki megtermeli – sokszor embertelen körülmények között – a pénzt, hanem az, aki elkölti hétvégén a bevásárlóközpontokban. Ők a célszemély. És ha őket (a nőket) csak úgy tudod fogyasztásra ösztönözni, hogy a férjével szemben felemeled; te tudatos vásárló vagy, míg a férfi egy dilettáns, semmihez nem értő barom, akkor mindenki ezt a receptet követi. Sovány vigasz, de legalább a sörreklámok valamelyest ötletesek viccesek…

    2     0
   • “Esetleg kidobja a gyerekét az ablakon, és utánaugrik, aztán mindenki leseget, hogy mi a fene történt.”

    Nem hatott meg a dolog, a picsa választotta magának, joguk van olyan kettyóst választani, amilyet akarnak, semmi gond, majd szül egy másikat egy másik baleknak, fiatal még, előtte az élet.

    3     0
 3. Az a része is durva, hogy ha megnéznénk, hogy a média tulajdonosai zömében milyen neműek, akkor valószínűleg több férfit kapnánk, mint nőt.

  Ettől függetlenül, ezek a vezetők képesek egy szó nélkül eltűrni ezeket a sztereotípiákat.

  2     0
 4. Mi a reklám egyetlen célja? Fogyasztásra ösztönözni, eladni egy terméket. Az “érzések” amire hatni akarnak: a gondoskodás vágya, a jó háziasszony képének vágya, a sikeresség érzésének a vágya, a vidámság, családi hangulat, intimitás, szépség, fiatalság, stb. stb. stb. Nem arckrémet akarnak eladni, hanem fiatalságot. Nem autót akarnak eladni, hanem státuszt. Nem bútort, hanem kényelmet.

  A reklám pedig tipizál, egyszerűsít, hogy ezeket a konkrét érzéseket egy kétbites agyú is megértse, ezért kellenek a sztereotípiák. Mit tudnál eladni egy egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, embernek? Semmit.

  1     0
 5. A férfi hülye a háztartási gépekhez.
  - Annyira, hogy ha elromlik, szinte biztos, hogy egy férfi fogja megjavítani.
  A férfi hülye a háztartási munkához.
  - Azért az agglegények tömegei valahogy mégiscsak boldogulnak.
  A férfi állandóan meccset/TV-t néz és sört iszik.
  - Olvasni szoktam és így télen inkább boros vagyok.
  A férfi otthon papucs.
  - Aki kutyával hál, megmarja a bolha. Aki meg hülye, az haljon meg.
  A férfinak az autó az első.
  - Ezt olyan nők vagdossák a párjaik fejéhez, akiknél még egy évtizede a bozótosban rohadó trabant is mélyebb személyiséggel rendelkezik.
  A férfi alkoholista.
  - Az az augusztusi péntek délutáni Edelweiss meló után, az maga az alkoholizmus.
  A férfi szexmániás.
  - Mondja ezt az olyan nő, akinek a jó teste az egyetlen értékelhető tulajdonsága.
  6     0
 6. <OFF>


  LoL

  Elozmenyek: a BME-VIK Ferfi csoport nevu titkos(!) gittegyletbe valaki belinkelte ezt a “kivalo” irast: http://gumiszoba.com/2015/01/16/szopni-jo-no-de-kinek/
  Nehanyan ellenvelemenyunket fejeztuk ki ilyeten merteku ferfigyulolet lattan, amit valaki kiscreenshotolt neki, erre felhuzta magat. Jelenleg nincs gumiszoba facebook oldal, mert a sracok jelentettek nemi alapu gyuloletbeszedert :)
  UPDATE: az oldalat is meghivasossa tette, nehogy megingassuk a hiteben mindenfele tenyekkel meg ervekkel :D

  (disclaimer: termeszetesen nem igaz, hogy brutalis noalazo pornokat osztananak meg ott, teljesen szolid vanilla erotikus kepek vannak, meg egy-ket finoman himsoviniszta vicc, de hat ismerjuk a feministak legendas humorerzeket)

  </OFF>

  1     0
  • “Jelenleg nincs gumiszoba facebook oldal (…) az oldalat is meghivasossa tette”

   Két pont a jófiúknak :)

   Na és ha tényleg pornó lett volna, akkor mi van? Fúj, a gonosz férfiak pornót néznek? Hűha. Valahogy nem tudom komolyan venni a megszégyenítési kísérleteket olyan valakitől, aki gumiszoba néven fut.

   Egyébként ugyanez a szitu játszódott le 1-2 hete kanadában, egy zárt fogorvos-tanulói fórumot dobott fel egy mangina, hogy ott micsoda nőgyűlölet zajlik. A lényeges különbség az, hogy odaát ez már komoly dolognak számít, kb. egy tucat embert felfüggesztettek az egyetemen és ki is rúghatják őket. Mert egy zárt fórumon szexuális jellegű hozzászólásokat tettek!!! Beszarás, bazmeg, Orwell forog a zsírjában. Elképeszt, hogy merre fejlődik a világ. Egyre több birkaagyú képzeli azt, hogy jogos dolog emberek életét teljesen tönkretenni azért, mert nem hisznek valamilyen ideológiában, vagy mert olyat mondtak, ami a birkáknak nem tetszik. És nem arról van szó, hogy a kanadai szerencsétlenek terrorizmusra buzdítanák egymást, vagy ilyesmi, hanem egymás között kibeszélték, kit dugnának meg az évfolyamtársak között. A horror!!!

   Tegnap olvastam egy érdekes elméletet, ami szerint a társadalom “immunrendszere” alapvetően csak azt a vírust ismeri fel, ami egyszer már megtámadta. A nácizmust már mindenki ismeri, így a neonácik nem tudnak labdába rúgni. A kommunizmus is bebukott, így a nyíltan komcsik se jutnak ötről a hatra manapság. Viszont egy új elmebaj, ami egyébként ugyanannyira beteg és gyűlölködő mint az említettek, simán elsiklik a radarok alatt. A progresszív agyfaszról is hamarosan lehull a lepel, és 30-40 év múlva már ugyanúgy fognak visszatekinteni rá, mint most a fasizmusra, de egyelőre a hülye emberek még nem veszik észre, hogy mibe rángatták bele őket. Teljes mellbedobással követelik a csoporton kívüliek személyes zaklatását, szakmai tönkretételét, bebörtönzését, kasztrálását. És nem veszik észre magukat, hogy fröcsög belőlük az alpári gyűlölet. Más emberek sorsa felett akarnak istent játszani, és meg vannak győződve, hogy joguk van rá, hiszen ők “jobbak”. Hiába képzeli az emberiség, hogy túljutottunk a közveszélyes ideológiák korán, vagy hogy tanultunk a korábbi hibákból. Ugyanazt csináljuk, csak más név alatt, és az épelméjű kisebbség hiába tiltakozik, őket fojtják meg először.

   ui.: Még mielőtt valaki ezen kezdene kötekedni, nem a tág értelemben vett politikai baloldalt akarom szapulni. A baj az SJW mentalitással van, ami egy külön kategória. Az a maga módján természetes, hogy mindannyian mást gondolunk a szociális újraelosztás mértékéről és módozatairól, az viszont már a legkevésbé sem az, hogy egyesek mások fölött akarnak uralkodni. Ha az ilyen gondolkodású emberek nincsenek korlátozva megalomániájukban, akkor képtelenek normális együttélésre a társadalom többi tagjával.

   5     0
   • “hanem egymás között kibeszélték, kit dugnának meg az évfolyamtársak között”

    Nának? Nem inkább tak? Kurva ez mind.

    “csak azt a vírust ismeri fel, ami egyszer már megtámadta. A nácizmust már mindenki ismeri”

    Ugyan már, hagyjuk már a hülyeséget, ha ismernék, minden jóérzésű ember náci lenne.

    “ami egyébként ugyanannyira beteg és gyűlölködő mint az említettek”

    A nemzetiszocializmus miben beteg? Miben gyűlölködő? Hm?

    “ugyanúgy fognak visszatekinteni rá, mint most a fasizmusra”

    A hatágú szemüvegen át?

    “Hiába képzeli az emberiség, hogy túljutottunk a közveszélyes ideológiák korán, vagy hogy tanultunk a korábbi hibákból.”

    Sajnos még mindig létezik a legközveszélyesebb demokrácia. Nem tanul a birka, szavazgat tovább rájuk.

    “Még mielőtt valaki ezen kezdene kötekedni, nem a tág értelemben vett politikai baloldalt akarom szapulni.”

    Mi a tág értelemben vett politikai baloldal?

    “az viszont már a legkevésbé sem az, hogy egyesek mások fölött akarnak uralkodni.”

    Ne zsidózz.

    “Ha az ilyen gondolkodású emberek nincsenek korlátozva megalomániájukban, akkor képtelenek normális együttélésre a társadalom többi tagjával.”

    Nem élnek azok velük együtt, budai villákban, belpesten, meg dőzsölőparkokban vannak.

    Ez még idekívánkozik:

    “Ha netalán az ember valakit olyan megsemmisítő módon gázolt le, hogy már csak a környezetre való tekintettel is kénytelen volt helyeselni, és így arra gondolt, hogy legalább egy lépést tett előre, akkor annál nagyobb volt csalódása a következő napon. A zsidó egyszerűen nem vette tudomásul az előző napon történteket, és mintha misem történt volna, tovább mesélte régi, lehetetlen álláspontját”

    1     0
   • Attól tartok a fasizmust és a nácizmust még nem sikeredett lekezelni, megemészteni. Túlontúl közeli eseményekről van szó és még a kortársak is élnek ez pedig a történelmi távolságtartó értékelést nem teszi lehetővé. E történelmi ideológiák kapcsán egyrészt még mindig egyfajta mitologizálós időszakot élünk meg amely óhatalanul együttjár a többség szenvedélyes és irracionális véleményalkotásával a kritikai és intellektuális törekvésekkel szemben. E mitologizálás szükségszerűen együttjár(t) korabeli szereplői ahogy jelenlegi “hitvallóinak” a demonizálásával is. Másik részről pedig tetten érhető e két jelenség idealizálása, azaz a fasiszta és náci rendszerek kizárólagosan pozitív oldalainak kiemelésével.

    0     0
  • Végre egyre általánosabban kezd működni a férfiak önérzete. Bárcsak hihetném, hogy ilyen könnyű elérni, hogy egy férfigyűlölő weblap végképp magára zárja az ajtókat. Azért azt a screenshotot megnézném, mi talált be ennyire Gumibébinek? :)

   0     0
   • Sajnos kozben a poszt torolve lett, mert megegyeztunk vele, hogy beken hagyjuk egymast. De igazabol annyi volt az altalanos velekedes, hogy szerencsetlen megkeseredett, besavanyodott no osztja az eszt arrol, hogy minden no utalja a szexet.

    Dean:
    >Na és ha tényleg pornó lett volna, akkor mi van? Fúj, a gonosz férfiak pornót néznek? Hűha
    En is pont ezt mondtam, meg ha tenyleges porno lett volna, akkor is, mi van? Ezert titkos a csoport, hogy ne kelljen a facebook nudity szurojen atmennie a tartalomnak. Azt is allitotta, hogy a “legbrutalisabb” fajtat tesszuk ki, klasszikus pornoellenes csusztatas, miszerint a szadomazo hardcore lenne a legnepszerubb, holott a legtobbet fogyasztott erotika altalaban a muveszibb fotosorozatok kozul kerul ki (Jordan Owen elemezte egy videojaban latogatottsagi alapon, most nem talalom), a megalazos-borszerkos anyagok erosen szubkult jelleguek. Amivel egyebkent megint nincsen semmi baj, hiszen a resztvevok kozos megegyezes alapjan tesznek egymassal amit eppen akarnak.
    >Teljes mellbedobással követelik a csoporton kívüliek személyes zaklatását, szakmai tönkretételét, bebörtönzését, kasztrálását. És nem veszik észre magukat, hogy fröcsög belőlük az alpári gyűlölet. Más emberek sorsa felett akarnak istent játszani, és meg vannak győződve, hogy joguk van rá, hiszen ők “jobbak”.
    Sokat van szerencsem vitatkozni ilyen emberekkel, akiknek meggyozodesuk, hogy azokkal, akik szerintuk gyulolkodnek, _minden_ gyulolkodes es hatalmi elnyomas megengedett. You know, hiszen ok valasztottak amit gondolnak, nem szuletnek vele, igy mar teljesen rendben van fasiszta eszkozoket gyakorolni veluk szemben, hiszen rohadt fasisztak. “A szolasszabadsagot nem lehet arra hasznalni, hogy felszamoljuk azt” es hasonlo allatsagok, amikor azt mondod, hogy talan nem kene lecsukni valakit csak azert, mert szerinte nem volt holokauszt, vagy nem volt annyi aldozat, mint ami altalanosan elfogadott.
    (Itt van egy diszpeldany blogja, erdekes kommentfolyammal)

    0     0
    • Megegyezni az “ellenséggel”? Szükségtelen. :)

     Gondolom bezárkózott néhány napra, hogy kimoderálja az ellenvéleményeket, az őt ért kritikákat, aztán mintha mi sem történt volna, folytatja tovább a kifacsart androfób gondolatok a terjesztését…

     Van az a véleménykülönbség, ami megalapozza a “gyűlöletet”, ami szükségessé teszi, hogy a sajtószabadság keretein belül az összes lehetséges eszközzel kifejezze az ellenvéleményét, sőt az ellenszenvét az ember. A Férfihangot is részben egy ilyen igény működteti… Nem muszáj mindenkit szeretni és végtelenül tolerálni… viszont azt hiszem, a probléma akkor kezdődik, amikor az ellenségképben és a reakciókban elvész az arányérzék… Remélem, ezen a helyen attól még messze vagyunk…

     1     0
  • “megalázott nők”

   De hiszen a nők szeretik, ha megalázzák őket. Picsognak, panaszkodnak, hogy így, meg úgy, aztán visszamennek és leszopják.

   “Többek közt nők pénzén.”

   Meg a Ferik pénzén, meg a kukások pénzén, meg a Gáborok pénzén, meg a kéményseprők pénzén, meg a Balázsok pénzén, meg a géplakatosok pénzén.

   2     0
  • Ja, az csak Gerle Évácska nyíltan gyűlölködő blogja, hogy a másik “szalonképes” legyen (vagyis passzív agresszív). Túl sok a hasonlóság, és annyira próbál másképp írni, hogy végül eltéveszthetetlenül felismerhető az írási stílusa. Nothing to see here, so to speak.

   0     0
 7. Üdv George herceg! Remélem, van elég harisnyád. Megérdemelnéd, hogy ne tűnjenek el, hisz ez a cikk nagyon jó lett. Ha a feministák kinyitnák a szemüket, láthatnák, hogy a férfiakkal szemben (is) élnek negatív sztereotípiák, ábrázolásmódok.

  0     0
 8. OFF

  Ez valami egészen zseniális! Ha kinyomtatnánk és elvinnénk elszavalni a Mauzóleumba, még Lenin elvtársba is visszatérne az élet!

  http://www.rednews.hu/a-gyakorlat-elmelete/default/a-ferfi-mint-a-kapitalizmus-neme.html

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Bayer Zsolt: Ülve vagy állva?

Nemrégen a svéd parlament egyik képviselője törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint ezent...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Egy Playboy halálára

Nem szokásom a nekrológírás, de tegnap egy olyan ember távozott az élők sorából, akinek halála...
Mikor a hímsovén férfi virágot vesz az asszonynak…

A feministák szerint a patriarchális családmodell eleve a férfiuralom és a nőelnyomás, a hímso...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
"Egy rendőrnő az álmom"

Az erős, domináns nő egyes férfiaknak a szíve csücske, mondhatni a fétise. Egy rendőrnő pedi...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Először magadra koncentrálj, a nőzésre majd később

Az alábbi fordítás eredetije a Reddit redpill szekciójának Archwinger becenévre hallgató, soka...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Játék bemutató - FEMINAZI: The triggering

A férfiszféra egyik utolsó védőbástyája a számítógépes játékok ipara. Időről időre előkerü...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szita Bence halott - A gyilkos a nevelőanya

A nyugalom megzavarására alkalmas riport. Saját nevelőanyja gyilkolta meg Bencét, a néhány...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szeptembertől csak futó pillantást vethetnek a nőkre

Szeptembertől legfeljebb futó pillantást lehet vetni a lengén öltözött hölgyekre Brüsszelben. ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Dopeman úgy érzi, hogy a bántalmazott apák reklámarca lehetne

A bulvársajtó korábban számos momentumát örökítette meg annak a ténynek, hogy a kemény sza...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kalózok, szajhák, maffiózók

Okoskodó mobilom egyik reggel arról tájékoztatott – pedig nem is kérdeztem –, hogy Independenc...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Mit is lehetne tenni? - Egy fiatal férfi elmélkedése a "férfierőszakról"

A következő cikk egy kedves olvasó a Férfihang.hu számára elküldött írása. Tekintettel arra, h...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Na már megint a magyar őstörténet...

Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, k...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
HUMOR - Szatíra
Férfi és női boldogság

Nem régen azt ígértem, hogy az osztály bohócának szerepében tetszelegve az internet széles ter...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nő: "Lelketlen teremtés" vagy első számú reklámpiaci célpont?

Vajon mióta hozzák a nők a vásárlási döntések többségét? Vajon a piac változásai átrendezik-e ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfi és női hűtlenség - egy tragédia kapcsán

Úgy látszik ez egy ilyen hét: megint férfiak halálával kapcsolatban kell tollat ragadnom. Ez e...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret