Alter Ego

Puzsér – FAM: Feminizmus kontra MRM, MGTOW, PUA

Alter Ego - 2015. március 1. vasárnap 18:39 - 120 hozzászólás

Puzsér Róbert újságíró, kritikus és Farkas Attila Márton (FAM) kulturális antropológus, főiskolai tanár, esszéista, nagy sikerű, bensőséges hangvételű “Apu azért iszik, mert te sírsz!” című talkshow-jának részeként beszélgettek még az elmúlt évben a Férfihang.hu szerzőinek írásairól és az azok nyomán felmerülő gondolataikról. A rendkívül keresett, kézről-kézre járó hangfelvétel most hivatalosan, feljavított minőségben is megjelent Puzsér Róbert Youtube audiótárában – meglehet, éppen a fokozott érdeklődésnek köszönhetően.

A hangfelvétel első részében a Férfihangon és a Huffnágel blogon megjelent írásokat élvezhetünk Puzsér Róbert sodró erejű narrációjában, a második részében pedig egy rendkívül mélyértelmű, fergeteges vitát kísérhetünk figyelemmel. A beszélgetés a feminizmus, a férfijogi mozgalmak, és a férfikultúra különböző jelenségeinek kapcsolatát elemzi leplezetlen férfinézőpontból, pc kényszerektől és moderációtól mentesen. Bár a hangvétel szabadossága 18-as karikát igényel, azonban ez semmit sem von le a beszélgetés értékéből, sőt kiemeli a szereplők mélyről jövő, pózoktól mentes őszinteségét.


Címkék: , , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
15 votes, average: 4.73 out of 515 votes, average: 4.73 out of 515 votes, average: 4.73 out of 515 votes, average: 4.73 out of 515 votes, average: 4.73 out of 5 15 olvasó átlagosan 4.73 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +18+, +Kiemelt cikkek, Feminizmus - Antifeminizmus, Kritika - Interjú, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Férfiak, akik a maguk útját járják

Bevezető Nagyon megörültem annak, hogy immáron hazánkban is szó esik a nemzetközi viszonylatban egyre jelentősebbé váló MGTOW-mozgalomról. Mivel a ...
Heartiste párkapcsolati törvényei

Az alábbiakban a PUA irodalom egyik érdekes alakjának sok vitát kiváltott írását adjuk közre. Heartist a meghökkentő "A suna tizenhat parancsolat...
Bevezetés a piros pirulába 6. - Kedvencünk a shit test

Előző tanóránkon tisztáztuk a keretek fogalmát, mely egy a mindennapi társadalmi dinamikák során is használatos működési mechanizmust írt le. Sokak sz...
Bevezetés a piros pirulába 8. - Pareto-elv

A közgazdaságtan egy meglehetősen izgalmas áltudomány, ugyanis vagy racionális módszerekkel, számokkal és adatokkal kíván reflektálni teljesen irracio...
MGTOW-jelenség a felsőoktatásban és a tudományos szférában

Az MGTOW mozgalom (Men Going Their Own Way) olyan férfiak közt terjedő irányzat, mely a günocentrikus társadalomból való önkéntes kilépést foglalja ma...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (120) Hivatkozások (0)
 1. Ez az a video amit Wastrel karácsonyi ajándéknak tekintett és linkelt az egyik kommentben? Ebben van mikor Puzsér lenőgyűlőlőzi A Huffnágel Életmód Magazint?

  Részemről csatlakozom Huffnágelhez mint ifjonc hímsoviniszta és hagy meséljek el egy rövid sztorit ami ma történt meg velem. Az összes férfi tudna hasonló eseményt mesélni, de mégsem teszik meg. Valahol jelentéktelen is, de itt legalább nincs bűntény, csak elgondolkodtató mire használják a férfiakat.

  Szóval ma utaztam a vonaton és beültem egy fülkés kocsiba ahol 3 lány ült. Beszélgettek, a velem szemközt ülő 22-23 év körüli lány meséli, hogy a Corvinusra jár kommunikáció szakra, de nem érdekli az újságírás és inkább céges PR-t akar majd, most kezdi a mester kurzust mert nem igazán tudja még hogyan tovább. Hétköznapi magyar helyzet, diplomás munkanélküli lesz majd egy ideig perspektíva nélkül. Tömjük az adófizetők pénzét az ilyen fiatalokba. Namost, üldögéltem és bedugtam a fülesemet, a tábla PC-men elkeztem nézni egy filmet, egyetlen egy alkalommal sem néztem a lányokra, mert nem akartam kommunikálni egyáltalán. Mezőtúrnál felszáll egy pár és bejönnek a fülkénkbe, de nem férnek el az említett lány bőröndjétől. Valamit hablatyolnak, de nem sokat értettem belőle mit a fülhallgató miatt. Lényeg, hogy egyszer sem néztem fel. Erre az említett lány megszólít engem, de nem veszek róla tudomást mivel filmet nézek és nem is hallottam mit mond. Úgy tettem mint aki alszik. Erre hirtelen megböki valaki a vállam. Az újonnan felszállt pár hölgy tagja volt az. Rájuknézek, kiveszem a fülhallgatót és a mesterképzést kezdő lány megkér, hogy tegyem fel a bőröndjét. Hozzáteszi nagyon nehéz. Vigyorgok mint a tejbetök és felteszem a kb 7-8 kg-os (könnyű) bőröndöt és mosolygok, hogy politikailag korrekt legyek. Felmerül a kérdés milyen alapon zaklattak engem és bökdöstek, miért kéne nekem egy nálam magasabb végzettségű fiatal lánynak segítenem? És miért éppen engem néztek szolgának aki elvolt merülve egy filmben?

  Na ez a magyar helyzet. Férfiak szolgák és ha nem szolgálunk (nem vagyunk figyelmesek, gondolatolvasók) akkor már követelik jónáhányunkon. Szabadságot szeretnék!

  7     2
  • Kíváncsi vagyok mi lett volna ha nemet mondasz… A felszálló pár férfi tagja mit csinált? Elhagyta az ereje?

   Amúgy mindig köcsögségnek tartottam hogy sokan nem pakolnak föl tömegközlekedésben.

   2     0
   • Csomagtartón utazni király.

    0     0
   • Nekem is ez jutott eszembe, az a jóember meg szó nélkül hagyja hogy a neje idegeneket bökdössön mikor vele van – szerencsétlen balfasz…

    1     0
    • Rengeteg a submisszív férfi Magyarországon, aki behódol mindenféle nőneműnek, csak mert az szép. Ők is tehetnek a legtöbb nő elkanászodásáról. Ott helyben inkább az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy miért nem a srác tette fel a bőröndöt mikor nekem nem is volt útban a képen látható mester szakos kislány lába előtt. Annyira váratlatul ért a zaklatás, hogy ösztönösen cselekedtem és segítettem. Azt gondolom ezek a lányok mindig találnak egy lúzert aki segít nekik feljebbmászni. Engem is csőbe húztak, csak kicsit durván. Tehát megbökdöstek és nem szívesen segítettem, de mégis megtettem, mert ha nem teszem paraszt vagyok, még mosolyognom is kellett, hogy ne látszódjon mekkora lúzernak érzem magam. Hazudni, hogy például fáj a kezem stb pedig képtelen vagyok.

     ADMIN: A kép nem okés, törölve…

     4     0
     • Na ja… de te különben teljesen jól jártál, mindenki ezt tette volna… Engem a pár viselkedése ami leginkább zavar, de a csajok is megérik a pénzüket, messziről kerülendő fajták (- marketing, hr)

      1     0
   • Én azt nem értem, hogy ha már föltenni se bírja a saját bőröndjét, akkor hogyan cipelte föl egyáltalán a vonatra?

    0     0
    • Azért más feltenni a vonatra – főleg, ha alacsonypadlós -, mint fej fölé emelni.

     1     1
     • Persze, de utóbbit úgyis rá tudod sózni egy férfira.

      1     0
      • Igazad van. Jobb, ha egy másik nőt kérek meg, ha ilyen helyzetbe kerülök.

       0     1
       • Esetleg fizethetsz is érte valakinek. :P
        Ismerünk olyan szolgáltatásokat, amelyeket nők nyújtanak ingyen ismeretlen férfiaknak?
        Például szintén vonaton: “Elnézést kisasszony, leszakadt a gombom, nem varrná vissza gyorsan?” :)

        Ha már szóba jött a videóban is “az idomított férfi”…

        Svédországban már nagyon ciki lenne egy nőnek ilyesmit kérnie egy férfitől. :)

        4     1
        • Igazad van. Szerinted mennyit kérnek egy bőröndfelpakolásért? Csak hogy legyen nálam annyi készpénz, ha ilyen helyzetbe kerülök.

         0     0
         • Azt hiszem kb. annyiba kerül, mint egy gombfelvarrás…

          A gond leginkább azzal van, hogy ezek az udvariassági gesztusok kötelező és kikényszeríthető elvárásokká emelkednek egyesek fejében. Mint például SMM történetében. Én is csináltam már “patáliát”, hangos felvilágosítást autóbuszon, amikor egy teljesen épkézláb, középkorú nő hangosan meg akart szégyeníteni, mert nem engedtem előre felszálláskor az egyébként is nehézkes tömegnyomorgásban az ajtóban. Az udvariasság nem egy társadalmi kötelezettség, hanem egy gesztus, ami az egyén kedve szerint adható… vagy sem…

          7     1
          • Gondolom aki lelkesen nyomkodja a dislike gombot, az szeretne alanyi jogon járó hordárt is a nőknek minden utazáshoz… Érdekes módon én csak annyi holmit vihetek magammal egy útra, amennyit saját magam képes vagyok cipelni.

           8     0
          • A gombfelvarrás nálam ingyen van. :o)
           Az útbaigazításhoz és a cuccra-vigyázáshoz hasonlóan.

           Így is van. Az udvariasság szerintem sem kötelezettség. Ha engem bökdösve szólítanak fel valami hasonlóra, nem valószínű, hogy mosolyogva teljesíteném.
           De ha normálisan kér, akkor minden további nélkül, mosolyogva vagyok udvarias.
           Az udvarias segítségkérés nem rásózás. Segíteni sem kötelező.

           1     0
          • Nem én nyomkodom. :o)
           Én ezt a lájkolós izét nem szoktam használni, inkább beírom, ha tetszik/nem tetszik valami. Sok jelentőséget sem tulajdonítok neki.

           2     0
          • Nem gondoltam, hogy te, viszont jó alkalmat teremtett rá, hogy még egy gondolatot hozzáfűzzek az eddigiekhez. :D

           0     0
          • Ezt nem ide akartam írni, hanem a másik hordáros hsz-edhez, bocsi…

           Hordár? Ez a MÁV. :D

           Vagy ott van pölö az egyik vasúti megálló, ahol nincs lift, ott babakocsit egyedül a 10 kg-s gyerekkel hogy cipeljem a meredek, magas lépcsőn? A múltkor kérés nélkül megállt két férfi, hogy segítsen. De nők is szoktak a babakocsival segíteni, mikor utazom. Nem tud mindig ott lenni a férjem… Én örülök, hogy nem halt ki minden segítőkészség az emberekből, nemtől függetlenül.

           Szerintem aki úgy lázad a feminizmus ellen, hogy nem segít egy rászorulónak (aki tényleg rászorul), mert nő, az ugyanúgy az árkot ássa a nemek között.

           1     0
          • De látod, ha tényleg szükség van a segítségre, akkor kérés nélkül is segítenek. És ha mégis kérni kell, feltehetőleg te nem fensőbbségesen böködöd őket, hanem kedvesen megkéred. Ha jól értem a sztorit, nem a bőrönd felrakása a probléma, hanem hogy szolgaként bánnak-e valakivel.

           4     0
          • Igen, de én nem a sztorihoz akartam hozzászólni, hanem Alternek a másik hordáros kommentjéhez, hogy egy mgtow nem segít a nőknek.

           0     0
          • Nyilván nem arról szólnak a gondolataim, amikor valaki valóban rászorul a segítségre. Nyilván vannak prioritások az ember gondolkodásában, viselkedésében. Én is kérés nélkül segítek, ha valaki egy gyerekkocsival küszködik.

           1     0
          • Nem is gondoltam, hogy nem segítenél. :-) Csak én nem örülnék neki, ha lennének, akik így lázadnak.

           0     0
          • “Szembekötősdit nem játszunk velem!
           Pokolba, hűség! eskü, ördögökhöz!
           Lélek, kegyesség a gyehenna tűzbe!
           A kárhozattal szembeszállok én.
           Odajutottam, hogy föl sem veszem
           Ezt a világot, sem a másikat.” – Shakespeare: Hamlet

           0     0
          • “Szerintem aki úgy lázad a feminizmus ellen, hogy nem segít egy rászorulónak (aki tényleg rászorul), mert nő, az ugyanúgy az árkot ássa a nemek között.”

           Vannak bizonyos nők, akik úgy érzik, hogy nemük miatt nem kell bizonyos dolgokat megcsinálniuk és ha jelen vagy egy férfi akkor ép azért csináltatják meg a férfival, mert férfi. Szerintem erről szólt Soldier of MotherMadam története. Így ő jogosan sérelmezi ezt.

           Fontos, hogy az ember udvarias legyen, én is előre szoktam engedi a tömegközlekedési eszközökön a nőket, férfiakat, de azt viszont felháborítónak tartom, hogyha egy nő úgy érzi, hogy nekem kötelességem előre engednem őt, mert nő.

           6     0
    • Ha jól értettem az említett lány a társaival ült a vonaton. 1. együttesen biztosan fel tudták volna tenni a bőröndöt. 2. bökdösés és paraszt stílus helyett szépen is megkérhette volna SMM-t, hogy segítsen.

     És igaz az is, hogy az udvariasság elvárás lett és követelés. Anno én mindig találtam segítséget nemtől függetlenül. Kértem, nem követeltem. Erről jut eszembe, a hölgyike legalább megköszönte, hogy feltetted a bőröndöt? Mert ez a másik problémám. Megkövetelik az udvariasságot, de nem viszonozzák.

      

     4     0
  • Igen, ebben van. Olykor óhatatlanul is összekeverednek a gynofóbia, a hímsovinizmus és a nőgyűlölet fogalmai. Lássuk be, Huffnágel gyakran oszcillál ezeknek a határán. Nem könnyű eldöntetni azt sem, hogy mikor polgárpukkasztás és mikor meggyőződés ez nála. :)

   2     0
  • “Részemről csatlakozom Huffnágelhez mint ifjonc hímsoviniszta…”

   Tanulj Pista bácsitól rendes nőgyűlöletet. Én ilyenkor már mindig gecinagy jelenetet rendezek, szinte alig várom azt a pillanatot, amikor ilyen nőstényekre bukkanok.

   Kb egy olyannal nyitok, hogy “Nem látom a stricidet, mitől van ekkorád pofád, te kis fasszopó ribanc?”. Aztán rátérek a génhibájára, az y kromoszóma hiányára, meg arra, hogy amit itt most körülöttünk lát, azt mind mi Férfiak építettük. Ha megmerne szólalni, hogy ők meg szültek, akkor a képébe vágni, hogy erre a kutyám is képes, mégsincs választójoga, és nem tanulhat tovább!!!

   Nem fokozom, el bírod képzelni. Ennek a gyakorlati haszna az, hogy random pinások elkezdik érezni azt, hogy az utca korántsem olyan biztonságos terep, mint a konyha vagy a hálószoba volt. Show them some REAL Patriarchy, bro!!!

    

   5     0
   • S ha a Múzsádat ápolja le valaki a jelenlétedben ilyen módon, akkor mi a forgatókönyv?

    1     0
   • Faszszopót így írjuk helyesen.

    1     0
    • “a veszi a fáradságot” meg t nélkül (ha már lektorkodsz).

     Ebben a hszdben elrontottad:
     Ugrás a hozzászóláshoz – 2015-02-26 16:38:29 – Amikor a ‘game’ menti meg a házasságot – Dave története – Második rész »
     “Ha megtetszik rá kell mutatni és jelezni, hogy engedélyezzük az odajövetelt. Persze, mert így kényelmes. Nem voltak bányarémek, de ha nem díjazza, hogy vettem a fáradtságot és ránéztem, akkor ne nézzen vissza. Lekváros buktát. De nekem néma nő kell.”

     0     0
    • A kis 23 éves Múzsám soha nem hibázik. Félig szír, félig székely, én pedig Férfinak nevelem, akinek semmi szüksége nincs feminizmusra, női kvótára és bármiféle olyan kiváltságra, amivel a feminácik hülyítik a nőstényeket.

     1     0
     • Pistike!
      Kis Múzsádnak hívod? :o))
      Persze, ha Sophia hercegnőnek lehet hívni… :o)))

      0     0
      • a székelyeknek két lelke van,
       ha nem te lennél a Huffnagel már simán beírta volna vki, hogy zónáztatnak.
       Mondjuk ezzel a kapcsival simán alátámasztod, hogy egy nô és férfi kapcsolata nem csupán szex, hanem gondoskodás, lelki töltekezés és barátság.
       Weiningernek meg igaza van, az atyai gondoskodás még a furfangos székely menyecskét sem védi meg az általad trenírozott seggfejektôl, akik esetleg téged komolyan vesznek, túlpörögtél. Rendben van, hogy széttrollkodtad a netet, de jó lenne embernek maradni. no offence :).

       0     0
       • “Mondjuk ezzel a kapcsival simán alátámasztod, hogy egy nô és férfi kapcsolata nem csupán szex, hanem gondoskodás, lelki töltekezés és barátság.”

        Nem olvassátok a Huffnágel Életmód magazint, most kiderült!!!!!!

        “Létezik a két nem között a nemi vágynál és a barátságnál sokkal mélyebben gyökeredző, spirituálisan magasabb szintű vonzás, amivel szemben még a legelvetemültebb, megátalkodott MGTOW is védtelen.

        A túléléshez ugyanis minden Férfinak szüksége van a női energiára, egy nő visszajelzésére és figyelemére. Enélkül elveszíténk minden motivációnkat, hitünket, és nem élhetnénk teljes életet.

        Tárgyakkal vesszük körül magunkat, egyre messzebb távolodva a természettől, és ha elszakítjuk az utolsó szálat is, ami a nőkön keresztül összeköt bennünket az Univerzummal, akkor pont a legfontosabbról mondanánk le. EGY nőre éppen ezért nekünk Férfiaknak mindig szükségünk lesz. A dolog így van kitalálva. Így tökéletes.

        Figyeljük csak meg. Pont akkor, amikor már úgy érezzük, végre sikerült kizárnunk az életünkből minden, de tényleg minden nőt, akkor fog minket a Teremtő azzal megtréfálni, hogy betoppan életünkbe a Múzsa.

        Egy nő, akit nem mi választunk, hanem ő választ minket.

        Egy nő, aki számára pont azért leszünk hallatlanul érdekesek és fontosak, mert nincs szükségünk nőre.

        Minden ellenállás felesleges, a Múzsa ugyanis az MGTOW élet jutalma.

        A nő, akivel nem kell összeköltöznünk, nem kell dugnunk, meghívnunk, eltartanunk és elmenni vele vásárolni, mégis ragaszkodik társaságunkhoz.

        A nő, aki még a legdurvább nőszapuló litániánkat is képes szemrebbenés nélkül, mosolyogva végighallgatni.

        A nő, akit a Jóisten is Huffnágel Életmód magazin olvasónak teremtett.

        A múzsa rendszerint egy fiatal, rendkívül vonzó lány, akit pont ártatlansága és őszinte érdeklődése tesz alkalmassá a Múzsa szerepre. Amikor felbukkan az életedben, azonnal felismered.

        Onnantól aztán erőt ad a mindennapi küzdelemhez, támogat és elfogad. Azt veszed észre, hogy segítségével sokkal eltökéltebb leszel, és jobban tudsz koncentrálni feladataidra.

        Ha a nehéz percekben rá gondolsz, mindenre képes leszel. Ami a családapának a pénztárcában hordott fénykép a lányáról vagy a feleségéről, a magad útját járva az lesz számodra a Múzsa.

        Mindig veled van, segít, ápol, és távol tartja a rossz szellemeket. Ha igaz a mondás, miszerint egy Férfi ereje a mellette levő nő mosolyából fakad, akkor fokozatosan igaz ez az MGTOW Férfi esetében. Ha sikerül rendszeresen mosolyt varázsolnunk Múzsánk orcájára, akkor a Nemek Harcában legyőzhetetlen harcosokká válunk.

        Az egyetlen nő, akinek helye van egy MGTOW Férfi életében: a Múzsa

        1     0
        • A MGTOW férfiak mind Múzsának hívják?
         Bár, a képet elnézve ha van egyenruha, miért ne lehetne egyenelnevezés. És minthogy Puzsér jól le is baszta FAM-ot, hogy a MGTOW férfi nem homoszexuális, ezért tuti, hogy nem keverik össze a Múzsáikat. Mindenki csak a sajátjával beszélget. :o]

         0     0
        • “Nem olvassátok a Huffnágel Életmód magazint, most kiderült!!!!!!”
         valóban. jujj. mondjuk ezt spec, igen. nem is konkrétan rád reagáltam, hanem Brandon ” mi haszna van a nôknek” örökzöldjére viszont innentôl lehet végtelenítve linkelni, pacsi :D

         0     0
        • “Aki mindig mindennel viccel, az vehet csak mindig mindent halálosan komolyan.” Vagy huszonöt éve agyaltam ezt ki, és szó mi szó, ma már nem nagyon értem, mi benne az okosság. Tán megöregedtem. Mindenesetre passzol ide.

         2     0
   • Én is gyűlölöm a női előjogokat, az idegen nőket viszont nem lehet, hiszen nem ismerjük őket. Nemi sajátosságok persze azért vannak, de amiatt sem érdemes őket gyűlölni, viszont nevelni kéne őket valahogy az tény. Én tegnap elcsesztem és lúzer voltam, de nem tudom más hogyan cselekedett volna polkorrekten abban a váratlan szituban. Olyan volt mintha álmodból felébresztenek, hogy segíjé mán.

    Mikor tegnap hazaértem megshitteszteltem az asszonyt. Szó szerint így kérdeztem: “Te szerinted érsz annyit mint egy férfi?” A válasza az volt szó szerint: “Nem, nem érek annyit” Tehát vannak még jól nevelt, normális családban nevelkedett lányok, csak sajnos egyre kevesebben, mert a férfiakat kirekesztik a nevelésből. Anyámasszony katonái, még én is mint kiderült tegnap.

    0     0
    • Én egy kicsit másképpen állok hozzá. Ilyen apróságok, mint egy csomag felrakása, ajtóban előreengedés, ülőhely átadása (ha kedvem ven hozzá) nem oszt, nem szoroz, ha másért nem magam miatt megcsinálom. Ha az ilyen apróságot kérik, sőt kikövetelik, akkor viszont fügét mutatok sőt nem állom meg szó nélkül. Ilyen azért ritkán történt, egy kezemen meg tudnám számolni. Nagyobb dolgokban akkor segítek ha nekem nem fáradság, nem plusz munka és nem érzem hogy kihasználnának. Ha ezek nem állnak fenn minden további nélkül nemet mondok. Érdekes módon szinte sosem kényszerülök rá hogy megindokoljam ha így tettem.

     Szóval itt valószínűleg szóvá tettem volna a böködést (ki nem állhatom ha idegenek tudatosan megérintenek) és nem problémáztam volna a csomagon, kivéve ha a csajt már korábban bunkónak találom. Ahogy öregszem kezdek konfrontatívabb lenni…

     0     0
     • Naigen, nem írtam volna le ezt az apró sztorit a Férfihangra, ha nem éreztem volna azt, hogy itt már átléptek egy határt. Egyben el is szomorodtam, hogy mennyite gáz lehet már a helyzet a hazánkban, ha már én is csak egy kicsi lépcsőfok vagyok a karrierépítésükben, pedig ellenálló szoktam lenni, igaz rugalmas is. Arra viszont volt már példa, hogy idős uraknak átadtam a helyem, direkt csak nekik. Úgy megköszönték, hogy el sem hinnéd! Lehet tényleg hímsovi vagyok mivel régóta van otthon puncim, tehát nincs mi vonzzon az idegen nőkben és egyre kevesebb emberséget vagy nőiességet látok bennük az utcán. Alap udvariasság, előreengedés persze ösztönösen megvan, de lassan elgondolkodok minek és lehet tudatosan az ellenkezőjét fogom csinálni. Bár tartok tőle követelnék rajtam, hogy legyek udvarias és ott már egy férfi szabadsága odalenne. Talán ez történt tegnap.

      0     0
      • Nézd! Szerintem kissé túldimenzionáljuk a kérdést. Fogd fel úgy hogy magad miatt vagy udvarias (persze nem a kihasználás határáig) és ezzel is a hagyományos szerepek mellett teszel hitet a feminizmus ellenében. Én nem szeretnék olyan helyen élni, ahol a nemek közötti társas érintkezés apróságai nem léteznek. Igenis jó érzés, ha ráborítom a kabátom hölgyem vállára és annak örve alatt átölelem vagy a karját a magaméba fogom és úgy sétálunk tovább. Ezek a dolgok legalább annyira rólam szólnak, mint akinek ÉN megadom, ha megérdemli. Ha pedig nem méltó rá, úgy ÉN vonom meg tőle.

       0     0
       • Oké. Részemről téma lezárva, megmutattam, hogyan lehet felfújni még egy apró esetet is, enélkül szabad utat adunk a feminizmusnak, mert az emberek nem tudnak a férfiak bajáról, azaz csak női baj létezik. Ha azt sugallod fogjuk be a szánk és tűrjünk sziklaszilárdan – ahogyan a férfitól elvárható – akkor a hazug emberek népes táborát gyarapítod és soha nem lesz pozitív változás. Engem igenis irritált, hogy bökdösnek, ha nem nő lett volna biztosan felállok a helyemről és fölé tornyosulok az illetőnek. Ezért emeltem fel a hangom és buzdítok rá másokat is, hogy tegyék meg. Sokan nem fogják elhinni az igazságot, de az ne tántorítson vissza, a feministák úgy fognak elhallgatni és hiteltelenné válni, ahogy mi felemeljük a hangunk. Csak sokkal többnek kéne.

        1     0
        • Én meg dögöljek meg ha a feministák malmára hajtom a vizet a számomra férfiatlan magatartással. Mint írtam az apró gesztusok rólam is szólnak, nem csak a nőről. Attól még nem fogom hagyni kihasználni magam.

         1     0
        • Komolyan nem értelek. Tkp. a problémád az volt, hogy “bökdöstek” és nem a nyócckilós koffer, akkor meg miért nem mondtad a kislánynak, hogy lehet, hogy otthon apuval/ pasival/ stricivel bejön ez a stílus, de idegenekkel nem és téged mélységesen felháborít ez a bökdösés, kérjen elnézést.. kapásból fordítottál volna a helyzeten, a csaj megszégyenítve és te lettél volna a kupé királya. Ennyike

         1     0
         • “… téged mélységesen felháborít ez a bökdösés, kérjen elnézést.. kapásból fordítottál volna a helyzeten…”

          Igen, ja… pont úgy viselted volna a szitut, mint egy nő… :D – Teljesen jól tetted amit és ahogy tettél. Nem kell rápörögni… (legközelebb tedd a bőröndöt az ölébe a kiscsajnak szó nélkül, mire leszáll meg lesz a száma… azt’ kidobhatod) A történet példának tökéletes, de ennyit beszélni róla felesleges. Már a kiscsajok is szolgának tekintik a férfit – az anyu nevelte őket… – részemről kb. ennyi.

          0     0
          • Jó, de ettôl még nem változik a helyzet és igazából arról beszélünk, hogy hogyan kéne egy lekezelô segítség kérést kezelni. Hidd el, nemcsak nôk kezelnek így férfiakat, hanem számos interrakció van pl. vki idôs úgy kér szívességet, hogy még neked kell örülnöd, hogy segíthetsz és udvariasságból persze megteszed, csak közben úgy érzed “leszívtak”. kommunikációs problémák vannak és ezeket tényleg gyakorlással, szitu átbeszélésével lehet helyre pakolni.
           (emlékszem az elsô játszóterezôs esetünkre, amikor a fiamat egy hatalmas lapáttal fejbe vágták és anyuka csak annyit reagált, hogy hát izéke most mindenkit üt. Én meg álltam a fiammal bambán, udvariasan, hogy ezt mégis hogy, persze hogy ilyesmi elôfordul, de elsô, elnézést kér a még nem beszélô gyereke helyett, kettô tisztázza a gyerekkel a játékszabályokat. miután nagyon kevés szülô nevel, ezért nem lehet arra várni, hogy majd a külvilág idomul. nyilván akinek vastagbôre van, annak meg sem kottyan, de ha vki érzékenynek születik, annak bizony meló a védelmet elsajátítani.

           0     0
        • A történeted a bunkóságról szól. Teljesen igazad van, hogy vannak bunkó nők is, nem csak férfiak.
         Én a metrón szoktam sisteregni, pl. attól, hogy a 6 személyes helyen 4 nő kényelmeskedik, vagy a keresztbe tett láb sípcsonton rúg. Azt sem bírom, amikor nyáron az aligruhákban utazó nők izzadtságukkal összekenik az üléseket.
         És azt is utálom, amikor a kredencnyi férfi megáll a jármű ajtajában, de nem akar leszállni. És azt is, amikor nyújtott lábbal félig fekszenek és semmilyen udvarias utat kérésre nem reagálnak. Az sem kellemes, amikor férfi nekiindul és nem mondja, mit szeretne, csak taszít egyet az emberen.
         Szóval az udvariatlanság sem nem-függő, s nem csak a férfiakat bántja, hanem a nőket is. Ha úgy tetszik, mindkét nemnek baja van az udvariatlan emberekkel.

         1     0
         • “Azt sem bírom, amikor nyáron az aligruhákban utazó nők izzadtságukkal összekenik az üléseket.”

          Nehogy már ők legyenek a hibásak mer szembe jófaszi ül.

          0     0
        • Én értem SMM megközelítését. A probléma számára úgy fogalmazódik meg, hogy férfiként egyre több társadalmi hátrány éri őt, eközben az udvariassági szabályok és társadalmi reflexek is arra kényszerítik őt, hogy még idegen nőket is segítsen, kedvük szerint eszköznek tekinthessék, bökdössék és noszogassák. Kicsiség megtagadni vagy teljesíteni egy bőrönd pakolását, de ha mindenki csak ilyen apró gesztusok útján nekiállna rendszeresen demonstrálni a saját életében, akkor holnapra megtelne ellentmondásokkal az a társadalom, amely nem becsüli meg kellőképpen a férfiakat. Polgári engedetlenségi mozgalom, az udvariassági gesztusok megtagadása útján. :) A hagyományos szerepekben és a lovagiasság eszményében hinni sem biztos, hogy a legjobb megoldás, hiszen már réges-régen egy feminista elvek mentén átrendeződött társadalomban élünk…

         6     0
         • Kezdek ám összezavarodni!
          Most akkor emancipált súlyemelőnők kellenek a férfiaknak, vagy nőies hölgyek?
          Mert a bökdösés az szimpla bunkóság. Az is bunkóság, hogy a bökdöső csaj pasija hagyta bökdösni és táskát pakolni férfitársát.
          Elképzeltem magam – mind az összes 158 centimmel -, amint egy vasúti ülés előtt állok és megpróbálom feltornázni a 10 kilós bőröndömet a csomagtartóba, mert nem kérhetek segítséget egy nálam magasabb, erősebb férfitól, nehogy megbántsam galamb lelkét – nehogy kihasználva érezze magát, vagy hogy ne azt érezze, rá akarom sózni a melót.
          Szóval változatlanul azt tartom, hogy nem férfi-nő probléma ez, hanem egyre inkább nem tudnak viselkedni az emberek. Pl. a facebookon élők nem tudják, hogy élőben hogyan kell megszólítani egy idegent és kérni tőle némi segítséget.

          2     0
          • Nehéz elmagyarázni. Vegyük úgy, hogy a MGTOW mozgalom része az, hogy nem állunk meg a kocsija mellett miniszoknyában és tűsarkúban pipiskedő hercegnőknek kereket cserélni, arra van az autómentő, nem pakoljuk idegen nők bőröndjét, arra való a hordár. Nem tesszük ezeket azért sem, mert többé nem azon keresztül akarjuk a férfiasságunkat megélni vagy egyenesen attól függővé tenni, hogy mennyire tudunk a nők hasznára lenni.

           Lehet, hogy ott van egy nálad magasabb és erősebb férfi, de sem a testéhez, sem a galamb lelkéhez nincsen semmi közöd! :P

           3     0
          • “Lehet, hogy ott van egy nálad magasabb és erősebb férfi, de sem a testéhez, sem a galamb lelkéhez nincsen semmi közöd! :P”

           Kérjétek meg Tomcatet, hogy gyártson nektek ilyen polót, oszt’beszélnetek se kell, vissza a majomkorba, mutogatuk majd egymásnak.

           0     0
          • Tomcat emlegetését nem veszem jó néven, mert úgy érzem, hogy ez egy összemosó manipuláció, (mégha van is valami pólóbiznisze emlékeim szerint), pedig a két eszmeiségnek semmi köze egymáshoz. :)

           Csak egy alapvető emberi jogról beszéltem: “Az én testem, az én döntésem.”

           Gondolod, hogy attól beszédképtelen majommá változik bárki is, mert megváltoztatja a férfiasság megélésével kapcsolatos attitűdjét?  :)

           1     0
          • Különben is, jut eszembe, nem régen még szerették a hölgyek a PUA tanokat. Egy pua simán azt mondja, hogy “vidd csak magadnak”. :D

           0     0
          • penge :p

           hát SOMM barátunk meglehetôsen palira vett mukinak érezte magát, ami  kommunikációs kudarc, szòval erre ìrtam,hogy ha nem megy nyelvvel, akkor táblicskùval is lehet mutogatni. az “az én testem” szöveg, hát férfitól? mégiscsak PUAs replikák elsajátítása a megoldás. minden pikírt ellenére, én tökre együttérzek, hogy ezt vmi elnyomásnak élîtek meg, de mégis vmi cizelláltabb öntudatra ébredésre lenne szükség, szukákat szukásan manipulálni, de ezt tanulni kell, na cupp.

           1     0
          • Hehe, eskü nem láttam a puás hszed.

           0     0
          • Ez a TRP. A PUA csak egy út. Ahonnan elindulsz az annak a megértése, hogy számos alapfeltételezésed a nőkkel, a párkapcsolatokkal és a férfiassággal kapcsolatban hibás volt. Bizonyos szempontból a társadalmi konvenciók mögé nézel. A TRP az alapja a férfijogi társadalmi mozgalmaknak ill. az MGTOW-nak is.

           Amúgy cseréld le a gesztenyét mert még csak tavasz. Pl. ilyesmire:

           0     0
          • Elek, nem tudom leszedni a gesztenyét.

           0     0
          • Nem is kell, lehull Magától.

           1     0
          • Próbáld felülírni másikkal…

           0     0
          • Mijaza TRP? tirpákság?

           0     0
          • Az igazság. Nézz körül itt.

           0     0
          • Koriander, amikor törölted a Férfihangon feltöltött avatarodat, attól a pillanattól a Gravatar-on az email címedhez hozzárendelt avatarod van nasználatban. Elég feltöltened, beállítanod egyet és a helyzet máris megváltozik…

           0     0
          • áh köszi, Alter, ez tényleg a gyerek ovis blogjához használt gesztenyém.

           TRP, ja, the red pill, eszembe nem jutott volna. Nem szeretem a névelôkt, teljesen feleslegesek.

           0     0
          • “Különben is, jut eszembe, nem régen még szerették a hölgyek a PUA tanokat. Egy pua simán azt mondja, hogy “vidd csak magadnak”. :D”
           Nagyon bassza a csőrödet ez a pua… :o))))
           De nem. Ha megkérek valakit, hogy tegye fel a cuccomat a polcra, mert nekem nem megy, az nem shit test, hanem valódi kérés.
           A normális pua nem bunkó, nem azt válaszolja, hogy csináljam én.

           0     0
          • Nekem nem bassza a csőrömet… A hölgyeknek fogja nem sokára… Minél több pua írást olvasnak, annál jobban. Nekem utóbb csak a női hiszti shittesztként való mentegetésével szemben voltak ellenvetéseim. Határozottan mondtam is, hogy ezzel nem azt akarom mondani, hogy általában a férfiaknak csajozás témában adott tanácsokat ellenzem. Kár erőltetni ezt a téves következtetést, hogy nekem a PUA bassza a csőrömet…

           De egyébként például Puzsér mély ellenszenvvel fejtegeti, hogy hazudozásra, egyenesen pszichopata viselkedésre sarkal a PUA tanácsadás, bár úgy látom, nem tudja feloldani ő sem az ambivalenciáját, mert ugyanakkor azt mondja arról a férfi-nő kapcsolati dinamikáról, amit a “game” is leleplez, hogy “minden férfinak tudnia kell, ha puncizni akar”.

           Az alábbi PUA szövegen  (és mintegy talán a lényegen) átsiklott a figyelmed, mert mindig csak a shittesztekre koncentráltál. :P

           Sokféle “mi teszel értem?” jellegű kérdéssel találkozhatsz. Egyszerű példák: “Nem veszel nekem egy italt?” vagy “Nem nyitod ki nekem az ajtót?” Ilyenkor a leghelyesebben akkor jársz el, ha visszakérdezel: “És mit kapok én ezért? Mit teszel meg te énértem cserébe?” Ennek hatására három dolog történhet: 1: Megdöbbenést és sértettséget tettet. Maradj nyugodt és ne hátrálj meg: “Úgy érted, elvárod, hogy mások tegyenek meg neked dolgokat, de nem gondolsz arra, hogy mit tehetnél te értük? Sosem találkoztam még ilyen énközpontú emberrel.”

           http://www.ferfihang.hu/2015/02/03/ha-mar-osszejott-a-randi/

           Egy pua mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy ő hajlandó kiszolgálni a nők bármilyen igényeit. Csak ugye, van akiknél ez egy tanult viselkedés, másoknál meg zsigeri késztetés. :)

           Szóval egy valódi PUA bunkó és azt fogja mondani, hogy csináld te, csak legfeljebb még valami szellemességbe is becsomagolja… Amitől lehet, hogy nem is lesz jobb (neked)… hanem csak rosszabb… :)

           És még mindig nem a gyerekkocsis kismamákról beszélünk, Reina! Legfeljebb az ilyen aprócska, 158 centis csajszikról mint Hgyi, akik ugyan nehezen érik el a csomagtartót, de ha egy kicsit igyekeznek, akkor azért menni fog nekik… :P

           3     0
          • Szerencsére nem vagyok hölgy. :o)

           0     0
          • Akkor talán hö(l)gyike?

           2     0
          • A probléma azzal van, hogy sokan (férfiak és nők is) elfelejtik a varázsszavakat: Köszönöm, Kérem, Légy szíves. Én minden egyes alkalommal előre engedem a nőket az ajtóban, és igen sok annyira természetesnek veszi a gesztust, hogy elfelejti megköszönni. Na, az ilyenek után szoktam jó hangosan kiáltani, hogy: ” Szívesen hercegnő!” :))) Csak, hogy szégyellje el magát. Másrészről, jó néhány nő már megjegyezte, hogy ritka az udvarias férfi. Szóval a férfiak részéről is van probléma.

           Én is azt tapasztalom, hogy egyre kevesebben vannak tisztában a társas érintkezés alapvető szabályaival, az udvariassággal, az előzékenységgel. Férfiak, és nők egyaránt.

           4     0
          • Hgyi, a hozzászólásoddal egy időben írott utólagos kiegészítésemben egyenesen “csajszinak” aposztrofáltalak, szóval választhatsz kedved szerint. :P

           1     0
          • Angelo, te nem rekedsz be a nap végére a sok kiáltozástól? :D

           1     0
          • Drága vagy, Alter! Deeee… 50 évesen csajszi. Hm. :o))))))))))))

           0     0
          • Hát nem tudsz te semminek sem örülni? :D

           0     0
         • Az eset szokványos. Mindenki tudna mesélni. Viszont folyamatosan árgus szemekkel figyelni a méltánytalanságot és azonnal lecsapni a legkisebb gyanúra is, sokkal inkább femi stílus, a magam részéről önmagamat magam előtt rendkívül kicsinyes színben feltüntetőnek és kisszerűnek érezném. Ha olyasmi van, amit nem teszek meg, akkor elég egy egyszerű nem, ha bunkó az illető esetleg rossz a kedvem, akkor elmondom hogy miért. Utóbbi mint írtam azért ritka. Ennyi.

          1     1
    • A nő nem ér annyit, mint a férfi, a férfi nem ér annyit, mint a nő. Egy nő mérhetetlenül értékes, mint nő, egy férfi mérhetetlenül értékes, mint férfi.
     Ne hasonlítgassuk magunkat egymáshoz!

     3     2
     • Attól hogy a két nemnek mások a párválasztási preferenciái és ebből adódóan számos dologgal kapcsolatban is mások a megnyilvánulásai még nem jelenti azt hogy el fogom átkozni az egész női nemet. Az persze más tészta hogy nem olyan, mint amilyennek tanították és ezen a megrögződöttségen nehéz túllépni. De végső soron három lehetőségem van.

      1, Elmegyek nőmentes MGTOW felé

      2, Továbbra is hiszek a mesékben és hagyom hogy folyamatosan boldogtalanná tegyenek és kihasználjanak.

      3, Elfogadom a nőket olyannak amilyenek és ezt szem előtt tartva igyekszem a megfelelő biztonsági előírások betartásával boldog kapcsolatot kialakítani velük. (és itt lépnek be Rollo Vastörvényei vagy Heartiste parancsolatai)

      Ezek közül számomra kizárásos alapon is csak a harmadik lehet szimpatikus.

      0     0
     • Basszus, Alter! Kellett neked ezekről a lájkizékről írnod! :oDDDDDDDDDDDDD
      Most én is nézegettem… :o)))

      Akinek ez a hozzászólásom nem tetszik, annak nyilván Puzsér Róbert szövege sem. Az ő mondatait visszhangoztam. :o)

      1     0
   • Az Indexen Hayalilo már őrjöng :D

    1     0
  • Azért ezt a sztorit kicsit eltúloztad. Én például mindig szívesen segítek egy hölgynek, tökmindegy, hogy öreg-fiatal-szép-csúnya. Én ilyenkor mindig örülök, hogy látnak bennem férfierőt és megkérnek erre, mert férfi vagyok a szemükben. Nem tudom, észrevetted-e.de ha jót teszel másnak, attól te is jól fogod magad érezni. Félreértés ne essék engem is rengetegszer használtak ki lányok, elég bunkón és csúnyán, de én nem tudnám nézni, ahogy egy törékeny nő szenved a felpakolással, ráadásul, ha még emellé alacsonyabb is nálam 1 fejjel. Lényeg a lényeg: azért álljon már meg a menet, én itt a nők mellé állok, mert nekem is van édesanyám, lánytestvérem, nagymamám stb. és itt rohadjon le a karom, ha nem segítenék nekik, ugyanúgy, ahogy a többi nőnek is, főleg ha megkérnek.

   1     2
  • “lány megkér, hogy tegyem fel a bőröndjét”

   Egy gyors szivattyúzást kell kérni cserébe, aztán el van rendezve a dolog.

   1     1
  • “Ó, ég! hogy egy ifjú leány esze
   Csak oly halandó, mint ősz ember élte!
   Gyöngéd a természet szerelme: mindig
   Küld valamely becses ajándokot
   Annak sírjába, kit szeret.” – Shakespeare: Hamlet

   0     0
  • Jót nevettem! A hozzászólásokon is! Te, nagyon hülye :) ez semmi másról nem szólt, csak arról, h. a fogadatlanul prókátorkodó csaj fel akarta magára hívni a figyelmedet. 100 eset közül 99 és félszer ez van ilyenkor, és ezt biztosra veheted. Ezt fejleszd magadban reflexszé, mert enélkül sok kellemességtől fosztod meg magad! Sosem lesz belőled rendes hímsoviniszta így, és akkor durcásak a lányok.

   0     0
   • Örülök, hogy jól szórakoztál, én nem.
    Nem voltam jó passzban és fáradt voltam, tehát nem láthattak vonzó férfit bennem, csak egy szolgát, és mivel férfi létemre hyperérzékeny vagyok tudom mikor akar egy nő csak felhasználni a saját előrelépéséhez és mikor akarja felhívni magára figyelmet. Ma például munkábamenet 8-10 méterről odakáltott nekem egy (egyébként csinos) hostess az utcán, én meg visszakiálottam így: “elmész az anyádba”. Ezzel szerencsére le lehet törni az uralkodásra való hajlamukat a nők egy jelentős részének. Igaz durva módszer, de akkor is hatásos. Rühellem azokat a nőket akik viselni akarják a gatyamadzagot helyettem. Továbbá, mivel nem vagyok szívbajos leírom, hogy volt olyan, hogy a párom meg akart dugni. Bocs, de nem állt fel erre már 4 év kapcsolat után. Nagyjából fél órával később megkapta a magáét, mert én akarok uralkodni és behatolni a nőbe, fordítva nem megy. Engem ne akarjon senki felszedni, mert nem fog menni. A férfi és a nő nem egyforma, hiába van annyi nőkre hajazó homoszexuális vagy transznemű beteg ember. Inkább leszek bunkó hímsoviniszta paraszt, minthogy hagyjam egy nő szedjen fel vagy erőszakoljon meg.

    1     0
  • Egy férfi még diplomával is csak nagyon nehezen tud ma irodai munkát szerezni, azt többnyire nők végzik. De ha már elhelyezkedett, miért van, hogy egyenrangú munkatársak közül mindig a férfiaknak kell pakolniuk vagy bármi fizikai munkát végezniük, ha véletlenül szükségessé válik? Ha könnyű dobozokról stb. van szó, azt a nők is elbírnák. Végezhetnék teljesen demokratikusan, munkamegosztással a feladatot. Ha nehezebb dolgokról van szó, akkor is be tudnának segíteni a cipekedésbe. Ennek ellenére a férfiakat következetesen szolgákként használják, miközben a nők folytathatják az irodai munkát. Nincs baj a fizikai munkával. Még akkor sem, ha valaki direkt azért helyezkedett el irodai munkatársként, hogy ne kelljen fizikai munkát végeznie, hiszen tisztán szellemi munka nem létezik. De miért ez a látványos egyenlőtlenség? Valahányszor egy nő megkér egy férfit, hogy cipeljen vagy pakoljon át neki valami egy-két kilós tárgyat, úgy érzem – és szerintem joggal – mint hogyha holmi alsóbbrendű rabszolgaként bánna a férfival. Mit szólna a női munkatárs, ha a férfi cserébe kérne egy frissen főzött kávét?

   1     0
   • Ugyanez van az informatikai eszközök és persze a munkában használt programok használatával is.

    Ilyenkor a legjobb védekezés, ha közlöd vele hogy te feminista vagy és hiszel a női egyenjogúságban, a patriarchális elnyomást valamint a kolléganő megalázását segítené elő, ha tekintettel lennél női mivoltára. Ebből adódóan az adott dolgot nem csinálod meg neki, lévén azt egy férfi kollégának sem tennéd meg. Egyben azt is jelzed hogy ne is kérjen hasonlókat a jövőben mert számodra is megalázó, ha így alárendeli magát neked.

    Ha ezt kétszer elereszted két kolléganődnek… azért ne a próbaidőd alatt…

    0     0
    • Nos igen, a kolléganők leszerelésére ez jó, de a főnöknek – legyen akár férfi, akár nő – még a próbaidő után sem mondhatsz ilyet. Márpedig a főnökök automatikusan a férfi beosztottakat szólítják fel az ilyesmire. Vele szemben csak a szintén megalázó „az orvosom az utóbbi időben eltiltott az emeléstől” handabanda marad, és a kivárás, hogy így is megéri-e neki alkalmaznia téged. (Miért érné, kimondatlanul részben erre vett fel.)

     1     0
   • “Mit szólna a női munkatárs, ha a férfi cserébe kérne egy frissen főzött kávét?”

    Mitképzelez? Mocskoshímsoviniszta!

    0     0
   • Azért nincs egyenlőség, mert a férfi és a nő soha az életben nem lesz egyenlő. Ahogyan két nő és két férfi sem egyforma, hasonlóak lehetünk, de egyenlőség nem létezik az emberek között. A szabadság, egyenlőség, tesvériség a régi világ egyik legnagyobb hazugsága. A másik nagy gond a szőröslábű érdekfeminácikkal van akik úgye minden nő nevében beszélnek.

    Szerintem a hangsúly inkább azon van, hogyan kérünk valamit. Én is hasonló munkahelyen vagyok, ahol például a vízpalack nehéz, ha ezt meglátom egy lány kezében azonnal átveszem tőle és berakom a helyére, mert minden hímnek született emberen minimum 25%-al nagyobb izom van a nem kigyúrt nőhöz viszonyítva. Tehát miért ne én csináljam ha erősebb vagyok. Én segítek a nőkön ha bajban vannak, de ne követeljenek tőlem semmit, mert úgyan mosolygok és segítek, de belül megélhetési picsáknak gondolom őket, mert nem adnak a munkámért cserébe semmit, sőt segítem az előmenetelükben, hogy még több férfi szoruljon ki a meleg irodából.

    0     0
 2. Feminizmus, férfierőszak, női kvóta, nemi szerepek (Puzsér,FAM)

  Ez a párja. Bizonyos gondolatokat nem visznek végig, vannak amikben csak a felszínt kapargatják, de ettől függetlenül, aki még a Blue Pill időszakában van és kellőképpen nyitott a valóságra, érdemes végighallgatnia.

  0     0
  • Aki még a Blue Pill időszakában van, az nem tudja magáról, és ezeken zsigerből föl fog háborodni (ha egyáltalán belehallgat), noha a lelke legmélyén ő is érzi a dogma és a realitások közti égető kognitív disszonanciát.

   0     0
 3. Mivel látom pang a Férfihang az értelmes és összeszedett hozzászólásoktól, ezért én is írkálok kicsit a semmiről. Meghallgattam újra a videót mivel jelenleg nem tudok más valódi férfihangról mint Puzsér előadása és kirohanásai. Szememben ő egy bátor megmondóember és nem egy férfiminta, de legalább nem fél nyilvánosan beszélni kényes kérdésekről és ez tetszik. Az viszont nem tetszik benne, hogy alpárian beszél mint egy átlagos családfőségtől megfosztott magyar férfi, egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy az átlagos problémákkal küzdő férfi alkohollal és bamegolással vezesse le a feszültségét megfelelő mennyiségú ejakuláció vagy sport helyett. Az alpári beszéd amit itt is látok egyeseknél oda vezethet, hogy az érzékeny lelkületű kisfiúk nem olvasnak majd férfihangot mert bántja a megsebzett lelküket. Itthon az asszony türelmesen hallgatta a videó szövegelést, de láttam rajta, hogy elfintorodik amikor túlzásbamegy az anyázás és kocsmai szintűvé válik. Ez rossz, visszataszító. Kedvelem Puzsér szókimondását és inkább ő mint a képmutató Bedő Imre aki szerintem a hazudozásai (vagyis polkorrektsége) miatt rendszeresen meghívott vendég a rádióban és a tvben. Félek, hogy Bedő lesz a férfi mintakép és nem például Puzsér akinek igazi férfihangja van az alpáriasságát leszámítva. Csak a faszozást és a parasztságot kéne minimalizálni és intelligensebben tudjuk felhívni figyelmet a feminizmus férfigyilkolásaira az élet minden területén. Ordibálni még lehet, az legfeljebb csendháborítás, bár lassan félelemkeltésnek fog számítani ha a feminista lányokon és fiúkon múlik. Rengeteg mintafelolvasása és aranyköpése volt Róbertenek ebben az előadásban, de fogalmam sincs hogyan lehetne terjeszteni az okosságait. Van két különböző 50 év körüli elnyomott családapa ismerősöm és hiába reklámozom a Férfihangot hallani se akarnak róla és mindketten rendszeresen valami Villás Bélát hallgatnak, én meg arra mondom nem tudom ki az és nem is érdekel hiába ajánlják. Azt tartom nagy gondnak, hogy a fontos antifeminista mondandó nem tud eljutni az emberekehez, hogy legalább kicsit felébredjenek csipkerózsika álmukból, bár ha kikapcsolnák a tévét már közelebb kerülnének hozzá. Itt meg sajnos a régi cikkekre se lehet nagyon keresni. :( Elkéne ide egy weblap átstrukturálás, lehet kéne egy közös persely ahová bedobhatunk pénzt hozzá ha szükséges, hogy legalább kereső funkció legyen itten. Például tetszenek régebbi Vasgerinc vagy Deansdale összeállításai. Na léptem mert holnap melózok, legalább kimaradok a nőnapi hisztériából.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
"Égjenek a boszorkányok!" - Tűz a Femen párizsi szálláshelyén

"Burn witches", magyarul: "Égjenek a boszorkányok". - Ennyi állt abban a szöveges üz...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Gender-ideológia a meleg férfiak nézőpontjából

Egy elgondokodtató írásban elmélkedik a 'Kaleidoscope és Prizma" blog szerzője a gender main...
K.F.T.

Keresztény Férfiak Társasága. Ez a csapat neve. Ökumenikus csoport, katolikusok, evangélikus é...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új walesi törvény szerint csak nők lehetnek a családon belüli erőszak áldozatai

Walesben immár jogilag is csak másodrangú áldozatnak számítanak a bántalmazott férfiak, a ...
CSAJOZÁS - Szex
Bevezetés a piros pirulába 9. - Szexpiaci érték

Továbbra is közgazdaságtani vonalon mozgunk tovább a piros pirula világában. Aki az előző rész...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Radikális feminizmus az ENSZ-ben - Emma Watson a megtévesztés eszköze?

Az elmúlt év szeptemberében Emma Watson az ENSZ jószolgálati nagyköveteként kifejezetten a fér...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Ötórai tea vagy ötórai szex?

Nevezzen meg két tanút, akik látták, hallották, hogy a sértett beleegyezett az önnel való szex...
CSALÁD - Otthon
Ranschburg Jenő: A meghitt erőszak I. rész

Ranschburg Jenő nem volt antifeminista. Többször is síkraszállt az egyenjogúságért, de a valód...
ÉLETMÓD - Egészség
Ki vagyok én? Ki vagy te? - 1.

Ritkán tesszük fel a fenti kérdéseket. Pedig nagyon sok embert érdekel. Vagy komolyan, vagy di...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy rövid gondolatmenet az evolúcióról

Aki ismeri az evolúció és a természetes kiválasztódás működését, tudja, hogy a természetben az...
+Alkalmi cikkek
Antifeminista weboldalak és írások linkgyűjteménye

A cím nyilván önmagáért beszél. Ennek az oldalnak a célja, hogy az interneten fellelhető, megh...
HÍREK - Politika
A vitakultúra halála, 1. rész

Több kísérletet is tettem már arra, hogy minél érthetőbben, minél átfogóbban ismertessem a...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A pornó tiltásáról szavaznak az EP-ben

Az EP képviselőinek törvénykezdeményezése a nemi sztereotípiák megszüntetésének címszava alatt...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az Ashley Madison botrány tanulságai

Miután egy hacker csapat feltörte a világ egyik legnagyobb házasságban élők számára létrehozot...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Zuhanórepülésben a hazai feminista média is

Korábban beszámoltam a tengerentúli feminista média látványos bukásáról és megígértem a kedves...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nemi diszkriminációt jelentett be örömmel a pécsi polgármester

Alig pár nap telt el azóta, hogy az áruk és szolgáltatások értékesítése során a férfiakat ...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret