Virenzuola

A Vodafone diszkriminálja az apákat és a fiúkat

Virenzuola - 2015. március 9. hétfő 05:00 - 116 hozzászólás

vodafone_arkadA Vodafone a sajtóhírek szerint olyan juttatási rendszert vezetett be, amely nemi alapon megkülönbözteti a kisgyermekes férfiakat és ezzel együtt hátrányos helyzetbe hozza például azokat a gyermekeket is, akiknek az édesanyjuk szülés közben elhunyt és azokat is, akiket az anyja elhagyott.

“A Vodafone Csoport 30 nemzetközi leányvállalatánál – köztük Magyarországon is – olyan egyedülálló juttatási rendszert vezet be, amellyel a kismamák az adott országokban előírtnál lényegesen jobb feltételekkel mehetnek el szülési szabadságra, illetve térhetnek vissza a munkába. A mai napon bevezetésre kerülő új rendszerben a Vodafone Csoport minden női dolgozója teljes fizetés mellett legalább 16 hetes szülési szabadságot vehet igénybe – Forrás: 100% bért a kismamáknak

Véleményem szerint itt nem csak arról van szó, hogy a Vodafone az anyákat az apák elé helyezi, hanem egész egyszerűen tudomást sem vesz apákról, mintha nem is léteznének.  Szó nincs például arról, hogy a legalább 4 hónap helyett az apák akár egyetlen hónapot is otthon maradhatnának teljes fizetés mellett.

Pedig Magyarországon szinte mindig az anya marad otthon a gyermekkel, úgyhogy semmi nem indokolja azt, hogy megszabják azt, hogy erre csak a női dolgozók jogosultak, hiszen amúgy is minimális lenne azoknak a férfiaknak az aránya, akik igénybe vennének egy ilyen lehetőséget. De úgy tűnik, hogy már az sok lenne nekik. Ez így csak arra jó, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek se, hogy apaként képes lehet gondoskodni a gyermekéről, illetve így egyértelműen azt sugallják, hogy az apaság egyáltalán nem fontos dolog.

És ezt még mindig meg lehet tenni következmények nélkül! Pedig ez nem csak az apák diszkriminációja, de ráadásul a gyermekek életére is káros hatással van, ha csak az egyik szülővel van szoros kapcsolatuk. Két fontos idézetet szeretnék megosztani ezzel kapcsolatban:

“Apátlan társadalomban él a mai gyerek, vagyis életének a nagyon érzékeny első tíz évében a gyerekeknek 50-60%-a kizárólag nőkkel találkozik. Nincs férfi a közelükben, sőt a társadalom sugallja is azt, hogy az apaság nem igazán fontos dolog.” – Dr. Ranschburg Jenő, a pszichológiai tudományok kandidátusa.

“Az apa-gyerek kapcsolat pszichológiai jellegzetességei csak a közelmúltban kerültek az érdeklődés középpontjába, míg korábban az apa elsősorban, mint az egyébként igen fontos determináns, a család gazdasági-társadalmi helyzetének meghatározója szerepelt a szocializáció fontos környezeti változói között. Mai ismereteink szerint azonban az apa már az első hónapokban éppúgy lehet az elsődleges kötődés tárgya, mint az anya, minden szempontból egyenrangúan tud gondoskodni a gyerekről.” - P. Berman & F. Pedersen: Men’s transition to parenthood

Azt gondolom, hogy a két idézet nagyon jól szemlélteti azt, hogy a Vodafone új juttatása nemcsak jogi értelemben kifogásolható, de egyben káros társadalmi hatásokkal is jár. Éppen ezért azt gondolom, hogy az ilyen eseteket nem szabad szó nélkül eltűrni!

A programnak van egy másik fontos eleme is: “Aki fél éven belül ismét munkába áll, a visszatérést követő első 6 hónapban lehetősége nyílik mindössze heti 30 órában dolgozni, szintén teljes munkabérért.

Ez sérti még az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét is, így ugyanis a kisgyermekes apáknak többet kell dolgozniuk ugyanazért a fizetésért, mint a kisgyermekes anyáknak…

A Vodafone-nak egyébként nem ez az első diszkriminatív társadalmi programja: a NANE-val közösen olyan programot indítottak a párkapcsolati erőszak áldozatainak megsegítésére, amelyben csak a női áldozatoknak nyújtanak segítséget és nyíltan felvállalják, hogy a férfiáldozatokat csupán a nemük miatt nem segítik…

A Skool-al közösen tartott szintén nemi alapon diszkrimináló programozó foglakozásaikra pedig csak lányok jelentkezhetnek:

vodafone_skool
Itt lehet panaszt tenni, elvileg 30 napon belül válaszolniuk kell: http://www.vodafone.hu/elerhetosegeink/ugyfelszolgalat

Én az alábbi levelet küldtem el nekik:

Tisztelt Vodafone Magyarország Zrt!

Arról értesültem, hogy Önök a tegnapi naptól kezdve egy egyedülálló juttatási rendszert vezettek be a kisgyerekes anyukák részére, a Vodafone Csoport minden női dolgozója teljes fizetés mellett legalább 16 hetes szülési szabadságot vehet igénybe.

Ezzel kapcsolatban szeretném feltenni a kérdést, hogy a kisgyerekes apukák miért nem vehetik igénybe ezt a juttatást. Véleményem szerint ez az apák hátrányos megkülönböztetése és ez azokat a gyerekeket is hátrányosan érinti, akiknek az édesanyja szülés közben elhunyt, vagy akiket szülést követően elhagyott.

A programnak van egy másik eleme is: aki fél éven belül ismét munkába áll, a visszatérést követő első 6 hónapban lehetősége nyílik mindössze heti 30 órában dolgozni, szintén teljes munkabérért.
Azt gondolom, hogy ha ez csak az anyákra vonatkozik, akkor ez sérti az egyenlő munkaért egyenlő bér elvét, hiszen ez azt jelenti, hogy a kisgyermekes apukáknak ugyanazért a bérért többet kell dolgozni, mint a kisgyermekes anyukáknak.

Öszintén remélem, hogy mindez csak a sajtó félretájékoztatásának az eredménye és ezt a juttatást bármely szülő – nemétől függetlenül megkaphatja.

Válaszukat előre is köszönöm.


Címkék: , , , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
22 votes, average: 5.00 out of 522 votes, average: 5.00 out of 522 votes, average: 5.00 out of 522 votes, average: 5.00 out of 522 votes, average: 5.00 out of 5 22 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Család - Otthon, Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Apai jogok II.

Az előző cikkben érintettem azt a témát, hogy a fejlett jogrenddel büszkélkedő pro-feminista országokban a nők örökbe adhatják a közös gyermeket az ap...
A Doboz a "feminista szórakozóhely" címre pályázik

Az elmúlt év végén örömmel adtunk hírt arról, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság törvénytelennek minősítette a férfiak elleni szórakozóhelyi diszkri...
Végre kiderült, mire jó igazából a Tinder

Nem egy alkalommal hallhattuk azt az agyrémet – bizonyos esetekben maguktól az érintett nőneműektől – hogy sok lány igazából egyáltalán nem azért ...
Az Isztambuli Egyezmény – diszkriminációs kísérlet a férfiak ellen

Újra verik a feminista szervezetek és az LMP a tam-tamot: ratifikálja végre a kormány az Isztambuli Egyezményt (a továbbiakban IE)! Maga az egyezmény ...
Egy APA kérdései (vendégcikk)

A cikk az Apák az Igazságért apajogi szervezet honlapjáról való. Panaszcikk, fontos, férfiakat, apákat érzelmileg mélyen érintő kérdésekről szól. Font...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (116) Hivatkozások (0)
 1. Minden tiszteletem az édesapáké, és a Nagy Szent Egyenlősdi korában tényleg nevetségesek ezek a dolgok és jól rámutatnak, hogy az egyenlőség a feministák szájából csak lózung. De azért ne essünk át a ló túloldalára. Az anya és az apa nem csereszabatos, teljesen más a szerepük a kisgyermek életében. Tapasztalatom szerint ez az alábbiak miatt van így:

  • A kisgyereknek az a legjobb, ha szoptatják, ezt az anya tudja megtenni.
  • A férfiak nehezebben tűrik a gyereksírást.
  • Ahogy azt is, hogy nem alszanak rendesen.
  • Vagy azt, hogy nem tudnak hosszabb időre nyugodtan elvonulni és egy valamire koncentrálni.
  • És azt, hogy erősen megnövekszik a négy fal között eltöltött idő.
  • Nem igazán tudnak mit kezdeni egy nagyon kicsi babával, inkább a nagyobb gyerekekkel tudnak foglalkozni. Ebben megmutatkozik az apa szerepe, ő az, aki kiviszi a “világba” a gyereket. Ugyanúgy fontos az apa és az anya, ha a gyerek egész életét nézzük, de csecsemőkorban az anyáé a nagyobb szerep, később, főleg egy fiúnál, az apáé.

  Légyszi, most ebben ne azt lássátok, hogy felsorolta egy nő, hogy mit nem tudnak a férfiak. Mert ugyanúgy felsorolhatnám, mit nem tudnak a nők. De a férfiak és a nők másmilyenek, a csecsemőgondozásnál a nők “győznek”. Ez a természet rendje.

  Persze lehet, hogy vannak férfiak, akikre mindez nem igaz. És azt se mondtam, hogy egy férfi nem tud gondozni egy csecsemőt. Csak a nőknek sokkal könnyebb. Szerintem ilyen kicsi korban az a jó, ha az apa csak úgy, akkor és annyit foglalkozik a gyerekkel, amennyit akar, még ha ez kevesebb is így, mint amennyit az anya törődik vele.

  Viszont az is biztos, hogy már babakotban ismeri és szereti a kisgyerek az édesapját. Az én kisbabám majd megőrül érte, mikor hazaér a munkából. Nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akiket elszakítanak az édesapjuktól. Biztos vagyok benne, hogy az én fiamat is ez már megviselné lelkileg, noha még 1 éves sincs.

  4     4
  • Reina, szerintem épp ésszel senki nem is vitatja, amit te írsz. Jól is van ez így. Csak most akkor döntsük (döntsék!) el, hogy “egyenlőség” (uniformizáció, szerintem) van-e, vagy tényleg vannak női és férfi szerepek (ahogy minden épeszű ember gondolja és tudja is ezt), vagy bevallják-e teljesen nyíltan, legalább véletlenül, balesetből, ha eleget böködjük őket a rendszerszintű ellentmondások megmutatásával, hogy a férfiak valóban rabszolgának vannak szánva ebben a szép, új világban…

   3     0
   • Azért gondoltam, hogy ezt le kell írnom, mert úgy tűnt nekem, mintha ezt vitatná a cikk. Persze lehet, hogy félreértettem. :-)

    0     0
    • Igen, tökéletesen félreértetted, mert a cikkben mindezekről szó sincs. Viszont szó van benne konkrét, súlyosan törvénysértő nemi diszkriminációról. A munka törvénykönyvének van egyenlő bánásmódról szóló passzusa is, amelyet tökéletesen figyelmen kívül hagyott a Vodafone.

     Az azonos lehetőségeket kínáló keretrendszer nem jelenti azt, hogy mindenkinek kötelező élnie a lehetőséggel, de akinek igénye vagy szüksége van rá, annak a nőkkel teljesen azonos feltételeket kell biztosítani. Ehhez képest nem értem, hogy miért érezted szükségét, hogy felsorold, hogy miért nem nő a férfi…

      

     2     0
     • Akkor ez mi?

      “az apa már az első hónapokban éppúgy lehet az elsődleges kötődés tárgya, mint az anya, minden szempontból egyenrangúan tud gondoskodni a gyerekről.”
      Felsoroltam, miért nem tud “minden szempontból egyenrangúan” gondoskodni a gyerekről. Vagy ha tud is, miért sokkal nagyobb megterhelés a számára.
      Ha a cikk nem is akarja ezt mondani, az idézet igen, ami a tapasztalataim szerint félrevezető.
      1     1
      • Ez amerikai gyermekpszichológusok véleménye és személy szerint egyetértek vele. Persze, az anya jelenléte fontos a szoptatás miatt, de az apa jelenléte is fontos a szoros érzelmi kötelék kialakulása miatt. Férfijogi szempontból az egyik legsúlyosabb kérdésnek az apák háttérbe szorított helyzetét tartom, és ez már ott elkezdődik, hogy az első hónapokban lényegesen kevesebb időt töltenek az apjukkal. Ennek egyenes következménye, hogy a gyerek jobban kötődik az anyához és hogy válás után ő kapja a gyereket (persze ez esetben a bíróságok diszkriminációs gyakorlatát se felejtsük el).

       A 3 éves magyar gyes nemzetközi viszonylatban rendkívül hosszúnak számít, véleményem szerint egy rövidebb gyes kéne, az első időszakban mindkét szülő számára biztosítani kellene, hogy teljes fizetés mellett a gyerekkel otthon maradjon, azt követően pedig a szülők számára szabad döntést kéne biztosítani avval kapcsolatban, hogy ki marad otthon.

       1     1
       • Nem személyeskedésből, hanem a tapasztalat miatt kérdem, hogy van gyereked?

        Mert nekem van egy 9 hónapos, és sok baráti családban van most egy-két kisgyerek. Amit látok: a férfiak nem bírják elviselni a csecsemőket huzamosabb ideig.  Az, hogy a férfiak ugyanúgy vegyék ki a részüket a csecsemőgondozásból, utópia, ami ellent mond a természetüknek. Nem azért, mert ez a társadalmi nemi elvárás, nem azért, mert lusták, hanem mert biológiájuknál fogva ilyenek. A nők meg olyanok, hogy ezerszer jobban bírják, sőt igénylik. Amit te akarsz, hogy az első időben legyenek otthon, az a legtöbb  férfinak kínzás lenne.

        6-7 hónapos kor felett már más a helyzet, és folyamatosan javul, ahogy a gyerek egyre értelmesebb és cselekvőképesebb. Az apa egyre több időt tud kettecskén tölteni a gyerekkel, amit élvez is.

        1     1
        • “a férfiak nem bírják elviselni a csecsemőket huzamosabb ideig. ” – Szerintem elsősorban azoknak a férfiaknak jelenthetnek nehezen elviselhető terheket a csecsemőgondozással járó pszichológiai nehézségek (például az általad is említett gyermeksírás), akiknek életbevágóan fontos, hogy másnap teljesen kipihenten tudjanak a család érdekében helytállni a munkahelyükön vagy más fontos feladataikban. A Balázs által említett megoldás pont ezt tenné helyre, amellett, hogy a férfiakkal kapcsolatos sztereotípiák ellen hatna, ráadásul az otthon tartózkodó apák mindenképpen nagy segítséget jelenthetnének az anyáknak is.

         1     0
         • Persze, belejátszik, hogy másnap menni kell dolgozni, de ha nem kell, akkor is igaz, amit leírtam, csak akkor nincs annyira tétje, hogy hulla fáradt és idegileg súlyosan leterhelt a férfi a csecsemőtől. Ha otthon van a férfi és a nő is GYED-en egyszerre (ami szerintem elég utópisztikus gondolat), akkor se tudnák felosztani 50-50%-ban a pár hetes-hónapos csecsemő körüli teendőket. Sőt szerintem még 70-30%-ban sem. Különben a férfi belezakkan. Nem erre vannak huzalozva az idegeitek. (Kivéve a kivételekéi.)

          0     0
          • Neked is azt mondom, legyenek választási lehetőségek. Akit nem olyan fából faragtak, ne válassza, de aki alkalmasnak érzi magát és szívesen lenne a kisgyerekkel, annak meglegyen a lehetősége.

           2     0
        • De az hogy nem tudják elviselni egy általánosítás, ami ugyebár nem minden apára igaz… Épp azoknak az apáknak okoz ez az általánosítást kárt, akik szívesen otthon maradnának a gyerekkel már ilyen kicsi korban is. Szó nincs arról, hogy minden apának otthon kéne maradni, csak arról hogy biztosítsák a lehetőséget azoknak akik szeretnének (még akkor is, ha kevesebben vannak). Ez a probléma a Vodafone programjával is. Ha csak az apák 2%-a szeretné igénybe venni, már az is elég, hogy kiálljunk a jogaikért.

         Jelenleg az történik, hogy a nők minden hagyományosan férfiasnak tekintet területen külön támogatva vannak (lásd: a cikkben is szereplő Skool programot), így azok a nők a férfiakkal szemben kifejezetten előnyben vannak akik nem a hagyományos nemi szerepeikkel azonosulnak, hiszen plusz támogatásokat kapnak. A férfiak esetében viszont ennek teljesen az ellenkezője történik, az ami most – nem csak hogy nem támogatják őket ebben – de kifejezetten korlátozzák a lehetőségeiket.

         Ami személyes részt illeti: baráti családokban, illetve rokonoknál van gyerek, de nincs saját gyerekem, viszont az apák szerepének fontosságát kihangsúlyozni személyes okok (a saját apámmal való nem túl jó kapcsolat) miatt is fontosan tartom és a saját gyerekemmel is szeretnék majd minél szorosabb kapcsolatban lenni már a születésétől kezdve.

         3     0
         • Persze, én se vagyok a lehetőség ellen, mert vannak kivételek. A 2. és a 3. bekezdéseddel egyetértek. De attól még kötődni fog hozzád a gyereked, ha csecsemőkorában nem te gondozod. :-)

          0     0
       • Nem kell, miért kellene rövidebb GYES? Így most pont otthoni légkörben maradhat a gyerek óvodás koráig, nem kell bölcsibe adni, ami senkinek sem jó.
        Akinek túl hosszú a három év, nem muszáj otthon kitöltenie ezt az időt, bármikor dönthet úgy is, hogy inkább visszamegy hamarabb dolgozni.
        Ne csökkentsük már a választási lehetőségeket. Az feminista műfaj és nem véletlenül az.
        A többivel kb egyetértek.

        0     0
        • Egyetértek, ennek a lehetőségét csak azért vettettem fel, mert ha jelentősen nő az apaszabadság (ami jelenleg csak 5 nap), akkor az értelemszerűen többletkiadásokkal járna.

         0     0
      • Teljesen egyetértek. A férfiak (többségükben) nem alkalmasak a csecsemők gondozására. Én legalábbis biztosan nem. Nekünk 6 hónapos kislányunk van, akivel minden nap játszom, kendőben hordozom és az egészet nagyon élvezem. De ez még így is csak kb. 2-4 óra, amit a gyerekkel töltök. Amikor a feleségem influenzás lett, egész nap nekem kellett a gyerekkel foglalkozni (szoptatáson kívül), illetve minden háztartási teendőt elvégezni. Nagyon nehezemre esett. Nem mondom, hogy különösebben elfáradtam volna – mert a lányunk egy angyal, a kaját meg csak meg kellett melegíteni -, de teljesen kikészültem lelkileg attól, hogy megállás nélkül felelős dolgom van, amire figyelni kell. Az egész csak három nap volt. De biztos vagyok benne, hogy semmi pénzért nem vállalnék ebből fél évet!

       0     1
       • Igen…
        Nem is arról van szó hogy ezt alapesetben kellene vállalni, de előfordulhat olyan speciális helyzet, amikor az anya valamiért nincs jelen, olyankor mégis muszáj kényszerűen bevállalni. És ha nem kapod meg az anyákéhoz hasonló bánásmódot és segítséget, kétszeresen is hátrányba kerülsz. Hátrányba kerülsz otthon a segítség nélküli gyermek gondozásnál és ugyancsak hátrányok érhetnek a munkahelyeden is. Mert míg az anyákat külön támogatják, te nem hogy azt a támogatást nem kapod meg, de valószínű még a kirúgás ellen se vagy az anyákhoz hasonlóan védett.
        Ez ebben az ördögi, hogy pont a legnehezebb helyzetben lévőket ejti ki a rendszer, csak azért, mert heréket mertél növeszteni.

        0     0
  • Aha. Biztos szar lenne a nőnek ha ott lenne az apa is az első hetekben, egy-két hónapban hogy segítsen mikor a nő idejét leköti a gyerek.
   Ezt amúgy belevehette volna a cikkíró meg a levelében is leírhatta volna mert azért az elég ritka, hogy meghal az anya, viszont amit én mondok az simán védhető álláspont.
   Asszem most két nap extra szabi jár a férfiaknak ilyen esetben…

   0     0
   • Igazad van, kerekebb, életszerűbb és nagyon indokolt, amit te leírtál az érvelésedben.

    Egyébként az van, hogy amikor nemi diszkriminációval szemben ír cikket valaki, akkor szeretné mindenféle szemszögből szemléltetni, hogy hányféle módon sérülhetnek a szereplők érdekei. Ráadásul ilyenkor azt is sejti az író, hogy lesznek olyan olvasói is, akik képtelenek szabadulni a hagyományos nemi szerepek kötelezőnek és egyedül üdvözítőnek hitt sztereotípiáitól, viszont számukra is érdemes elfogadható érveket kínálni a nemi diszkrimináció ellen.

    0     0
    • Világos.

     Amúgy bármennyire indokolt, látod, Reina Nicolasa nagyon ellene van. Csak tudnám miért? Mert az érvei engem nem győznek meg.

     0     0
     • Szerintem két malomban őröltök.
      Te abból indulsz ki, hogy mindkét szülő otthon lehet az újszülöttel, Reina pedig abból, hogy csak az egyik szülő.
      A cikk alapján anya marad otthon 16 hétig szülési szabadságon teljes fizetéssel. Feltételeztük, hogy apa szívesen otthon maradna – anya helyett. Mert ugye nem két szülő finanszírozásáról van szó. Reina azt mondja, hogy apa pl. nem tud szoptatni, ezért nem túl jó ötlet, ha ő marad otthon 16 hónap szülési szabadságon. Hozzáteszem, az anya még nem is tudna 8 órában dolgozni egy munkahelyen a szülés után 3 nappal. (Tudom, régen a parasztasszonyok a bokorban szültek kapálás közben, de ezt most ne akarjuk iderángatni.)
      Az anya és a baba kötődése születés után is erősebb – és ez természetes -, mint az apa-baba kötődés. Ezt a kötődést nem lehet kiépíteni azzal, hogy az újszülöttet az apa gondozza.
      És ez nem azt jelenti, hogy apu ne babusgathatná, altathatná, büfiztethetné, pelenkázhatná, fürdethetné az újszülöttet, hanem azt, hogy ne ő csinálja ezt 24 órában, hanem csak akkor, ha épp ideje, kedve van hozzá. A kötődés így sokkal jobban ki is alakulhat köztük, mert nem kényszer. És mivel a nő és a férfi nem egyforma családgondozás szempontjából sem (a családgondozási ösztöneink is mások), ezért apának valószínűleg sokkal megterhelőbb, idegenebb, mint anyának.

      1     1
      • “Mert ugye nem két szülő finanszírozásáról van szó.” – Pedig erről beszélt Cefre, bőven lehetne kis időre az apa otthon maradását is finanszírozni… Nehogy már neki végkimerülten kelljen bejárnia dolgozni a sok pszichológiai teher mellett, és egyébként is ennyire talán megérné megbecsülni az apai szerepvállalást is… Tényleg nehezen érthető, hogy mivégre a nagy tiltakozás, pedig minden bizonnyal a totális konzervativizmus és a totális szerepfelforgatás között húzódik valahol az egészséges átmenet…

       0     0
       • Tudom, hogy ő erről beszélt, de Reina és a Vodafone nem.
        Ezért “van ellene” Reina és ezért mondtam, hogy szerintem két malomban őrölnek.
        Részemről nincs tiltakozás. Mint már korábban írtam, maradjon otthon segíteni anyának apa, ha akar. De a Voda a szülési szabadság idejének teljes fizetéséről beszél. Azt meg azért nem lehet elvárni még egy Vodától sem, hogy a segítőnek adja a teljes fizetést ez idő alatt.

        2     0
        • A Vodafontól senki nem vár többet, minthogy betartsa a bónusz juttatásokban is az egyenlő bánásmód elvét és tartózkodjon a törvénysértő nemi diszkriminációtól. Az már egy a konkrét ügytől elvonatkoztatott társadalompolitikai kérdés, hogy milyen időtartamú szabadságot ad a társadalom az apáknak és ez a felvetés nem sérti semmilyen formában a nők érdekeit…

         0     0
         • Nem ezekről beszéltünk.
          Ebben egyetértünk, hogy ne tegye oda, hogy “minden női dolgozója”.
          Valljuk be, elég hülyén hangzik, hogy apa szülési szabadságra megy… :o))
          Változatlanul arról beszélek, hogy a Voda 1 db szülőnek adja a 16 hét fizetettet.
          Ha anya máshol dolgozik és otthon marad szülési szabadságon az újszülöttel, apa miért kapjon teljes fizetéssel 16 hetet? Vagy ha apa máshol dolgozik és úgy döntenek, ő marad otthon szülési szabadságon az újszülöttel, miért kapjon anya 16 hét fizetettet?
          Általában célszerűbb, ha anya gondozza az újszülöttet – nyomós indok a szoptatás. Lehet, hogy ez is )a szoptatás) nemi diszkrimináció, de a természet így rendelkezett.

          0     0
          • A Vodafon, ha mindkét szülő nála dolgozik, akkor a szülők döntése szerint egyiküknek adhatná (ha nem diszkriminálna) a cégpolitika szerint járó juttatást, most viszont mindenképpen csak a nőnek adja… Nyilvánvalóan annak a Vodafone dolgozónak kell adnia, aki a választható lehetőségei szerint éppen otthon marad a gyermekkel. Arra is lehetőséget kellene adni, hogy a felek egyenlő feltételekkel egymásközt feloszthassák igényük szerint a törvény által biztosított gyermektartási időszakot, szabadságot, de mint tudjuk még az állam is diszkriminál. Az apaszabadság hosszát pedig törvény szabályozza és a népesedés politika jegyében is egyre indokoltabbnak látják emelni.

           Majdnem csak annyira hangzik hülyén, ha apa “szülési szabadságra” megy, mint a mozdonyvezető nő, a tűzoltó nő, a rendőrnő, a katona nő és a politikus nő… Pedig ezekkel az új nőszerepekkel már jórészt régen megtanultunk együtt élni…

           0     0
          • Igen, erről beszélünk mi is. És arról, hogy választható legyen. (Ez volt az egyik téma a cikk kapcsán.) De Cefre arról beszélt, hogy mindkét szülő otthon legyen a babával az első hetekben. (Ez egy másik téma volt, mert két szülő finanszírozását azért ne várjuk senkitől.)
           Aztán beszéltünk egy harmadik dologról is, miszerint cél- és természetszerűbb, ha anya gondozza, a babát az első hetekben (pl. a szoptatás miatt). Ráadásul anya szervezetének kell regenerálódnia a terhesség és a szülés után.
           Az meg már egy negyedik téma, hogy ha anya szülés után 3 nappal visszamegy dolgozni, mennyire veszik hasznát a munkahelyen és akkor jöhet, hogy “ott haszontalankodik”, “érdemtelenül kapja a fizetését”. Mert a szervezet akkor is regenerálódni fog, ha anya dolgozik. Helyre kell állnia a hormonháztartásnak, a testnek – külsőleg és belsőleg egyaránt -, valamint a gondolatoknak. Ezek miatt is ésszerűbb, ha az anya otthonmaradást szorgalmazzák. (Így is sok anya megy vissza/akar visszamenni idő előtt dolgozni.)

           A gyerek kihordása, megszülése, szoptatása még nem “férfimunka” és remélem, nem is lesz az soha.

           Nem, nem majdnem hangzik, hanem sokkal. Mert a mozdonyvezető mellett azért az is hülyén hangzik, hogy könyvelőnő, meg doktornő, titkárnő.
           Épp a napokban láttam egy kisfilmet, amelyben egy aranybányában a dömper-csapatban dolgozott egy nő is. Nem azért csinálta, hogy majd ő megmutatja, hogy nő létére… stb. hülye duma, hanem azért, mert imád vezetni, imádja a hatalmas járgányt, szereti a veszélyes, izgalmas dolgokat. Mindig voltak ilyen nők, mindig vannak és mindig lesznek is. (Ugyanígy férfiak is, akik női munkákat akarnak végezni – nem azért, hogy könnyebb, vagy mittudomén milyen idétlen szövegeket lehet idenyomni, hanem azért, mert szeretik.) Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy ne essünk túlzásokba. Én vagyok annyira rugalmas, hogy elhiszem nekik, és nem akarnám kirakni őket szeretett munkájukból, csak mert nők/férfiak és mert az férfi/női munka.

           Részemről lezártam a témát, mert több mondanivalóm nincs. (Így is többször leírtam ugyanazt, újat nem tudok mondani.)

           0     0
          • Hogy mind a két szülő fizetetten otthon maradhasson akár csak az első időkben is, szép gondolat, de ne szálljunk már el, én is azt mondom. Nem várható ez el se a társadalomtól, se egy cég külön kedvezményeiben.
           Alapesetnek azt tartom, hogy az anya maradjon otthon a csecsemővel. Ahogy Hgyi is írta, a szülés után neki magának is regenerálódnia kell és a kicsit is ő képes a legmegfelelőbben ellátni az első időkben.
           Ami jogosan elvárható az az, hogy az olyan élethelyzetbe került apák is minden további nélkül igénybe vehessék, akik olyan nehezen megoldható élethelyzetbe kerülnek, ami a kismamákéhoz hasonlítható. A kismama halála, a szülés vagy egyéb más pl baleset következtében keletkezett korlátozottsága, a kismama gyerekstül faképnél hagyta az apát stb. esetekben. Vagyis amikor az apa az anya behelyettesítésére kényszerül.
           Nem ismerem a Voda intézkedésének az eredeti hiteles, első kézből származó szövegét. Okosabban tennék, ha ezt közvetlenül is közzétennék. Mindenképpen a nemileg semleges megfogalmazás lenne korrekt, az élet meg majd úgyis eldöntené a kedvezményre jogosultak körét.
           Valahogy úgy, hogy a megszövegezés a csecsemőt ellátni hivatott szülőkre, személyekre vonatkozzon. Na de hát erre vannak a jogászok, hogy ezt kitalálják és megnyugtató módon rendezzék.

           1     0
          • Kodo… Korrekt összefoglalás, köszönöm. :o)

           0     0
          • Ne nekem köszönje! A Vodafone préselte ki belőlem :)
           A Vodafone nélkül ez nem jöhetett volna létre!

           0     0
      • Köszönöm, hgyi, hogy elmagyaráztad helyettem is. Én nem fogom mégegyszer leírni ugyanazt, amit már kifejtettem. Nekem aztán a legnagyobb boldogság lenne, ha a férjemnek nem kéne dolgoznia járni, vagy nagyon jó lett volna, ha ő is ugyanúgy tud bánni a gyerekkel, mintha nő lenne, de nem ez a realitás.

       Csak aztán nehogy az legyen, hogy mikor gyerekük lesz a velünk vitatkozó férfiaknak, majd bűntudatuk lesz amiatt, ami teljesen természetes, hogy nem úgy viszonyulnak egy újszülötthöz, mint az anya…

       0     1
   • Öt nap jár a szülés után, aztán minden évben plusz kettő.

    Se a háztartásvezetés, se a csecsemőzés nem férfi meló. Az lenne a jó, ha egy tapasztalt női rokon tudna segíteni, mondjuk a nagymama kapna plusz szabadságot, ha még nem nyugdíjas, mikor unoka születik. Persze nem vagyok a plusz apai szabadság ellen, sőt, de azt akkor tudja igazán a gyerekre fordítani, ha már nagyobb, és lehet vele játszani, tanítani erre-arra, nem egy csak anyatejen élő (ezért halmozottan az anyjától függő), sokat síró, nem túl aktív, sem nem értelmes valaki.

    0     1
    • De azért lehessen választható. Biztosan van olyan apa, aki szívesen lenne otthon az első időkben. (Mint ahogy van olyan apa, aki végig akarja nézni a szülést.)
     Sok olyan nagymama, (idősebb) nőrokon van, akik nagyon nem akarnának egy újszülött mellé beköltözni egy családhoz 2-3 hétre.

     2     0
    • “Se a háztartásvezetés, se a csecsemőzés nem férfi meló.”
     Ha most paraszt akarnék lenni azt mondanám, hogy akkor szívjatok vele egyedül és meg sörözök és ne sírjatok, hogy a férfiak otthon semmi sem csinálnak…
     Amúgy miért akarod kizárni az apákat a gyerekük első éveiből? És nem azt írtam, hogy apatejet igyon a gyerek, hanem pl. el tud menni vásárolni, ügyeket intézni, meg tud főzni, sőt, talán még a mosogépbe is be tud dobni pár ruhát…

     3     0
  • Nem, ez arról szól, hogy a gyerek kizárólag a nőé, ezért a gyerekkel kapcsolatban kizárólag a nők vehetnek igénybe kedvezményeket.

   Persze, amikor fizetni kell, akkor a gyerek hirtelen “közös” lesz, pedig inkább olyankor kéne érvényesíteni a fentebbi elvet.

   7     1
 2. Ezt az intézkedést a Vodafone a nagy átlag körülményeihez képest hozta meg.
  Jó példa arra hogy mi történik, milyen következményei lehetnek annak, ha csak a nagy átlaggal törődnek és nem veszik figyelembe a kivételeket. Hogy miért nem szabad eltérni a nemileg semleges megfogalmazástól még akkor sem, ha felületesen nézve úgy tűnik, mintha az érintettek csak bizonyos neműek lehetnek. Mert aztán könnyen kiderülhet, mint ahogy most is, hogy lehetnek kivételek.
  Mert negatívan kivételes helyzetben vannak azok az apák, akik bármilyen okból egyedül maradnak a kis csecsemőjükkel. Ronda dolog pont őket kizárni a segítő lehetőségből, ők eleve sokkal súlyosabb gondban vannak azokhoz az anyákhoz képest is, akik a külön Vodás segítség nélkül élnek.
  Tehát nem tudom elfogadni és cinikusan rosszindulatúnak tartom ezt a hozzáállást, hogy az amúgy is eleve jobb helyzetben lévő anyákat segítik, de pont a legrosszabb helyzetben lévőket viszont kizárják, csakis a nemük, a férfi mivoltuk alapján.

  5     0
  • Lehet, hogy ebbe bele sem gondoltak és majd korrigálnak… Az egész lehet a PR osztály ötlete volt és ott kb. csak ennyire gondolták át az egészet.

   0     0
   • Na majd kiderül, módosítják-e?
    Túl sokat ne várj. Ez a Vodás lépés nem egyszerűen csak egy kispályás tévedés eredménye.
    A Vodafone Csoport 30 nemzetközi leányvállalatánál vezetik be, tehát nyilvánvaló hogy nem valamelyik jelentéktelen kis PR-os vagy HR-es hozzá nem értéséből vagy figyelmetlenségéből fakadó egyszerű tévedésről van szó.
    Nézd csak meg jól az Isztambuli (nemzetközi) Egyezmény szellemét is. A jelenség megegyező.
    Abban a nők elleni erőszak megfékezéséről van szó, a nők védelméről, de egy árva szót sem ejtve férfi áldozatok létezéséről sem, nemhogy az ő védelmük is szóba kerülne. Pedig ott se sérülnének a nők jogai az által, ha a megfogalmazás nemileg semleges lenne és a hatálya a férfiakra is kiterjedne.
    Ilyen mértékben és mennyiségben és ennyire egybecsengően ezek az elképzelések igenis szándékos törekvések.

    3     0
   • Ne gondold, hogy egy ekkora jelentőségű, a cég egész gazdálkodására kihatással lévő döntést egy butácska PR-os talál ki. Nem fognak korrigálni sem egykönnyen, jelentősebb nyomásgyakorlás nélkül, mert sajnos ott tartunk, hogy olyan szinten tombol a nősoviniszta, nemi alapon diszkrimináló feminizmus, hogy a társadalom már azt gondolja, hogy ez így van jól… Lásd még például férfiak nyugdíjazása…

    5     0
 3. Ez cikk megjelenhetne egy feminista oldalon is akár…

  0     0
  • Ez cikk megjelenhetne egy feminista oldalon is akár…

   Addig ne vegyél levegőt, míg a nőkert vagy a feminfo át nem veszi…

   2     5
   • Olyan gondolatoknak biztos örülnének a feministák is, pl. hogy “az apa már az első hónapokban éppúgy lehet az elsődleges kötődés tárgya, mint az anya, minden szempontból egyenrangúan tud gondoskodni a gyerekről.” – tehát szuper az apák maradjanak otthon ők is ezt szereték. Ez még a harcos feministáknak is tetszene… Azoknak pedig akik igazi egyenlő bánásmódért harconak(elméletileg ilyen a feminizmus) szintén tetszhet.

    1     0
    • Vannak benne olyan elemek, ami a feministáknak is tetszik. Pl hogy az apák is vegyenek részt a gyereknevelésben és az otthoni terhekben.
     Nincs is ezzel baj, de a feministák ezt úgy gondolják el és annak örülnének a leginkább, ha a férfiak, az apák ezt mindenféle olyan kedvezmények nélkül tennék és ráadásul kötelezően, amilyen kedvezmények a nőknek meg alanyi jogon járjanak.
     Vagy talán látott már valaki valaha is olyan feministát, akik a nőkkel/anyákkal azonos helyzetű férfiak/apák azonosan járó kedvezményeiért, azonos bánásmódban részesítéséért kampányol?

     1     0
  • Dehogy, ott ríni szoktak.

   0     0
  • Erre a hírre az Üvegplafon – Meddig terjed a nők szabadsága – feminista oldalon találtam rá. Megosztották a hírt a facebook-on, úgy mutatták be, mint egy pozitív, a kisgyermekes anyákat segítő lépést.

   Annak én nagyon örülnék, ha legalább az apák jogai mellett kiállnának a feministák, de sajnos ez nincs így, én úgy látom, hogy épp próbálják őket még jobban háttérbe szorítani.

   0     0
 4. Mi az, hogy egy férfi otthon akar maradni a gyerekével? Mi az, hogy az ő gyereke? Lehet egyáltalán egy férfinek a jog előtt gyereke?

  1     0
 5. Szerintem ez az egész egy jól kiszámolt PR lózung, én nem úgy ismerem a multikat, hogy ilyen-olyan jószolgálatot tennének a dolgozóknak filantrópiából, vagy mert annyire feminista-szimptatizánsok lennének, kapitalizmus van, hahó, valszeg ez nekik nagyon is bejön anyagilag, és ez nyiltan benne is van az eredeti cikkben.

  Mert hogy az van az eredeti cikkben, konkrétan Magyarországra vonatkoztatva, hogy “A hazai jogszabályok alapján a magyar kismamák az újszülött 6 hónapos koráig korábbi fizetésük 70 százalékát kapják terhességi-gyermekágyi segélyként. A Vodafone Magyarország a jövőben az első 16 héten át kiegészíti ezt a juttatást, így az édesanyák 4 hónapig a teljes fizetésükre számíthatnak.” Tehát nem a Vodafone fizet nekik 100%-ot, hanem négy hónapig kiegészíti 30%-al a rendes gyest, ez egy. A másik pedig az, hogy onnnan látszik hogy ez csak PR duma, hogy a hazai jogszabályok szerint nem a “kismama” kap gyest, hanem az a “szülő”, aki otthonmarad gyesen, ami az apa is lehet, sőt nagyszülő is már, tehát nyilván igénybe vehetik az apák is, csak sokkal eladhatóbb ezzel kismama-szöveggel a cikkekben.

  A másik dolog meg, hogy aki gyesen van, az eleve nem is mehet el 6 hónapon belül dolgozni, anélkül, hogy le ne mondana a gyesről, tehát az nekik valójában színtiszta nyereség, ha a szülő visszamegy dolgozni 6 hónapon belül, és még fél évig fizetnek neki plusz valamennyit még kevesebb munkáért is, mint hogy 3 éven át kelljen fenntartaniuk a helyét, fizetni utána nemtommilyen járulékokat, és még fizetni valaki másnak, aki elvégzi effektíve a munkát.

  Ez az egész egy blöff, ami arról szól, hogy a multinak kevesebbet kelljen adózni.

  1     0
  • Hogy a Vodának ne lenne feminista kötődése és diszkriminációs hajlama, erről ennyit:
   100 ezer bántalmazott nő számára nyújthat védelmet a Vodafone a nők biztonságáért program
   Vagy ez:
   Vodafone – Skool foglalkozás jelentkezési lap
   A foglalkozásra olyan 10 és 11 év közötti lányok jelentkezését várjuk, akik nem jártak még Skool foglalkozáson, és szívesen megismerkednének játékosan a technológiával egy szombati foglalkozás keretében.”
   Na meg hiába mehet GYES-re az apa is, vagy akár nagyszülők, is ha a Vodás kedvezményt csak kismama kaphatja. Sőt így még élesebben kiviláglik a diszkrimináció, ha ezeket egymás mellé tesszük.
   Ha blöff és ügyes gazdasági húzás, akkor is az a helyzet, hogy nemi alapon dől el, kinek kedvez az intézkedés. Ha arra is gondolnak hogy ez szimpátia keltés, az enyémet mindenesetre elvesztették.

   0     0
  • Megértem, hogy szeretnéd hinni, hogy ilyen nemi diszkrimináció nem létezik, de a Vodafone tájékoztatása egyértelműen kifejezi a diszkriminációs szándékot és egyelőre semmi sem gátolja őket a törvénysértés megvalósításában.

   A KPMG elemzése szerint egy hasonló juttatáscsomag általános bevezetése akár évi 19 milliárd dollárral járulhat hozzá a gazdaság teljesítményéhez, és segítségével világszerte 608 millió plusz napot tölthetnek gyermekeikkel az édesanyák.
   „A kötelezően alkalmazandó anyasági minimum juttatáscsomagunk évente több mint ezer női munkavállalónknak nyújt majd segítséget azokban az országokban is, ahol hivatalosan nem, vagy csak korlátozottan biztosítanak hasonló juttatásokat – mondta Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója. – Összességében a munkatársaink 35 százaléka hölgy, azonban a vezetői csapatunkban csupán 21 százalékban vannak jelen nők. Bízunk abban, hogy a felajánlás hozzájárul ahhoz is, hogy ez az arány jelentősen növekedjen. Hisszük, hogy az édesanyák támogatása hosszú távon erősebb kötődést és egészségesebb cégkultúrát eredményez, ami egyben garanciát is jelent a szolgáltatások színvonalának folyamatos növekedésére.”

   A szöveg vége még azt is jelzi, hogy határozott, átható feminista ideológiai szemlélet is járul a cég foglalkoztatáspolitikájához…

   0     0
   • Én nem mondtam, hogy nincs nemi diszkrimináció úgy általában a vodánál, nyilván van, ebből a lányoknak hirdetett foglalkozásból is látszik, persze, nyilván meglovagolják az aktuális trendet, ha a feministák feministabarátnak nyilvánítják a vodát, akkor többen fogják közülük az ő kütyüiket venni, full reklám az egész. Azt akartam mondani, hogy nem hiszem el, hogy egy multinak van ilyesfajta ideológiai meggyőződése, akár leírják egy cikkben, hogy szeretnék előnyökhöz juttatni az édesanyákat, akár nem, mert szerintem kamuznak. Hazudnak. Hantáznak. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy fel vannak mentve a diszkrimináció alól, hanem hogy még aljasabb indíttatásból csinálják, nem őszinte szívből. Ez a dumávaé, hogy Hisszük, hogy az édesanyák támogatása hosszú távon erősebb kötődést és egészségesebb cégkultúrát eredményez,” nyilván nem a baba-mama kötődést akarják erősíteni, hanem a céghez(!) való kötődést.

    A konkrét gyeses dologgal kapcsolatban pedig azt próbáltam mondani, hogy mivel a juttatás a gyeshez kötődik, amit nem csak kismamák kaphatnak, hiába állítja a cikk, muszáj hogy a kispapák is megkapják, ha ők maradnak otthon gyesen. Majd kiváncsi leszek, mit válaszolnak a levélre, amit a posztoló írt, szerintem azt fogják válaszolni, hogy ha az apa a voda dolgozója, és ő megy gyesre, amihez a magyar jogszabályok szerint joga van, akkor ő is megkaphatja ezt a támogatást. Mert ha kerek-perec megtagadják, akkor perelhetők lennének (lehet hogy így is van, nem tudom, de szerintem nem kockáztatnak, nagyon kevés apa megy még manapság is gyesre, mert általában ők szoktak többet keresni, meg aztán ott van a szoptatás kérdése, ami egy alapvető szempont, szóval az a kevés apa, és amennyi abból a vodára jut, mint alkalmazott, nem hiszem, hogy számottevő lenne a létszámuk, miért ne adnák meg nekik is a támogatást. Ugyanúgy érdekük őket is 6 hónapon belül visszaszipkázni dolgozni, mint a kismamákat)

    És van még valami, amire szeretnék rávilágítani, mielőtt elmegy a dolog afelé, hogy ki tudja jobban ellátni a gyereket, és kinek kellene kapnia plusz pénzt ha visszamegy 6 hónapon belül dolgozni.
    Tegyük fel csak most hipotetikusan, hogy az a szülő kapja meg a támogatást a vodától, Aki elmegy gyesre, akár anya, akár apa. Ebből a feltevésből kiindulva gondolkodjunk el egy kicsit, hogy miért is jó az bárkinek is, ha a gyesen lévő szülő fél éven belül visszamegy dolgozni a rövidített munkaidő + 100%-os bér nevű mézesmadzsagra kötve? A szülőknek jó, ha a fél éves kisbabájuk mellé heti négy napra kell állandó dadát vagy nagyszülőt alkalmazni, aki vigyáz rá, abba kell hagyni a szoptatást, és elválasztani, vagy állandóan fejni? nem. A babának jó, hogy fél éves korától kezdve már csak max heti három napot töltenek vele a szülei, ő meg 4 napra le van adva egy idegennek, vagy egy nagymamának, ahelyett, hogy 3 teljes évig vele legyen a saját tulajdon anyja vagy apja? nem. A cégnek megéri anyagilag? igenigenigen.
    Ha ennek az egész hóbelevancnak van kárusultja, az pontosan a szülő és legfőképp a kisbaba. A nők és férfiak el vannak foglalva a marakodással, hogy ki bírja jobban ellátni az újszülöttet, közben a világ meg halad az előre kijelölt ösvényen, a multik szépenhangzó dumákkal és kedvezményeknek látszó blöffökkel visszacsábítják mindkét szülőt dolgozni minél hamarabb, nehogymár legyen valaki a gyerekkel, akihez kötődhet, és aki ellátja, sőt, elterjesztik az összes multi között, hogy ezzel mekkorát spórolhat a cég, aztán majd az lesz, hogy Magyarországon is lehet nyitni olyan bölcsiket, mint Franciaországban, ahol 16-20 hetes pici babákat már bevesznek, mert az anyjuk visszament dolgozni, karriert építeni.ű

    Én őszintén szólva ebben a történetben nem a nemi diszkriminációt érzem súlyosabbnak, hanem azt hogy mennyire kicsesznek a kisbabákkal, miközben azt ordibálják, hogy ettől mennyivel jobb lesz nekik! Mitől jobb az ha fél éves korától heti négy nap egyik szülőjét se látja, mint az ha 3 évig minden egyes nap vele van legalább az egyik?

    0     0
    • A Vodafone elég nyilvánvalóvá teszi azt, hogy férfi erre nem jogosult, hiszen külön ki is emelik: “a Vodafone Csoport minden női dolgozója“.

     Magyarországon “gyesre” (ami az első időszakban TGYÁS vagy GYED) bár mehet az anya és az apa is, de az apa alacsonyabb összegű juttatást kap. TGYÁS-ra csak az anya jogosult (fél évig), ha az apa megy, akkor egyből GYED-et kap.(Egy kivétel van: az apa az anya halála esetén jogosult TGYÁS-ra – ezért is vetettem fel külön ezt a levélben).

     A TGYÁS a fizetés 70%-a, tehát egy 250 ezer forint keresetű személy esetében 175 ezer (azaz a Vodafone-nak ezt 75 ezerrel kell kiegészíteni). A GYED szintén a fizetés 70%-a, ugyanakkor maximalizálva van a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-án, ez 2015-ben annyit jelent, hogy maximum 147 ezer forint. Ha egy apa menne el, akkor ő csak GYED-re lenne jogosult és akkor a Vodafone-nak egy ugyanúgy kereső (250 ezer) apa esetében többel, 103 ezer forinttal kellene kiegészíteni a fizetését.

     Én szinte biztos vagyok benne, hogy ha egyáltalán válaszolnak, akkor a felelősséget igyekeznek majd áttolni a magyar családtámogatási rendszerre. Amiben akár igazuk is lehetne, de:
     - ők tulajdonképpen a fizetés 30%-át adják a nőknek oda plusz juttatásként, ennyit a férfiaknak is oda adhatnának (és ez esetben tényleg joggal mondhatnák azt, hogy ők nem felelősek ezért)
     - ezt az intézkedést 30 országban vezetették be, ezek közt vannak olyan országok ahol nincs ilyen különbségtétel az anyák és az apák közt, mint nálunk, ennek ellenére a Vodafone ott is kifejezetten a nőket részesíti előnyben

     Ha a válaszban arra hivatkoznak, hogy a magyar családtámogatási rendszer is diszkriminálja a férfiakat, akkor a 30%-al és a többi országgal kapcsolatban újból fogok írni nekik.

     0     0
 6. Gratulálok a bátor cikkhez Balázs! Mivel lenézik a férfiakat és a nőket tekintik állandóan telefonon lógó, csacsogó potenciális és nagyszámú ügyfélkörnek (leszámítva a pár százezer többségében férfi cégvezetőt), így nyilván diszkriminálnak, a gond az, hogy az állam hagyja, mert fizetik az adót rendesen. De még mindig sokkal értelmesebb a mostani kormány mint az MSZP, LMP vagy a kis liberális tömörülések, akkor lesz hivatalosan is nőuralom amikor az LMP nagyobb hatalmat kap. Amelyik férfi ma gyermeket vállal azt kizsigerlik, valamelyik hagyja, valamelyiktől elválnak és bántalmazással vádolják. Hiszen ma is írta valamelyik újságban a Playboy férfi főszerkesztője, hogy minden ötödik nőt bántalmaz a partnere, a nő persze ártatlan bárány, sohasem provokálja a férfit, sohasem csapkodja pofon, sohasem vágja hozzá a tányért, sohasem tesz mérget az ételbe. Szerintem én is bántalmazom a nőnemű partnerem, csak még nem tudok róla. A gond a férfi cégvezetőkkel is van akik a nőket telebukszás ügyfeleknek tekintik, hiszen az apa dolgozik, a kismama meg otthon csacsog mobiltelefonon a barátnőivel, vagy ne agyj isten az anyjával órákat a férfi pénzéből. Ráadásul a Vodafone meg a másik kettő is olyan rabszolgatartó cégek melyek szívesen alkalmaznak olcsón női munkaerőt, hogy pusztán ráfeszített női mosollyal több felesleges terméket adjanak el. Hiszen ha egy csinos huszonéves lány ad el egy terméket akkor az csakis jó lehet :) Én csak nem dőlök be ennek, ennyi amit tehetek. Ezért engem nyilván nem szeretnek, a butákat szeretik.

  3     0
 7. Én ezt annyira nem értem. Itt van ez a csodaintézet: http://www.egyenlobanasmod.hu/complaint/add , ahol 2 perc alatt ki lehetne tölteni egy űrlapot, az EBH pedig utána foglalkozik az üggyel. Szerintem kell, hogy legyen olyan férfi a Vodafone-nál, akit ez zavar. De ha nem tesznek ellene semmit se, akkor mégis mi a rohadt élettől várják a helyzet javulását? Vagy lehet, hogy nem is várják? Komolyan néha azt hiszem, hogy a saját nememnek okés ez a helyzet, hogy nekik ez az ami kell. A kibaszott rohadt önfeláldozás, de miért is? Azért, hogy a nőknek még könnyebb élete legyen, még kirívóbb férfiellenes akciókra provokálva ezzel őket (legalábbis azokat akik vagy gonoszságból tudatosan, vagy butaságból nem tudatosan utálnak minket) Igenis asszisztálunk a saját nyomorunkhoz mind egyéni, mind társadalmi szinten. Hogy a rohadt életbe van az, hogy a Nagy és Csodálatos Rendszerváltásunk óta egy negyedszázad eltelt és csak most született meg a kezdeményezés azért, hogy a férfiaknak (akik évekkel korábban halnak meg) ne kelljen évekkel többet dolgozni a nyugdíjért?! Ne legyen igazam, de kétlem, hogy sikeres lesz a Jobbiknak ez az akciója. Van egy olyan sejtésem, hogy a férfiba, mint olyanba, bele van kódolva a fent említett rohadt önfeláldozás. Máskülönben hogyan lehet megmagyarázni azt, hogy létrejöhetett egy olyan társadalmi rendszer, ahol a nőknek ennyi előjoguk van, ahol a férfiakat ennyire nyíltan és gátlástalanul lehet diszkriminálni?  Nekem ne mondja senki se azt, hogy az Államokban az összes válást lebonyolító bíró, illetve esküdtszéki tag nő, ezért kapja meg mindig anyuci a gyereket, apuci meg fizethet és ha nem teszi, akkor megy a börtönbe (kevesebb tartozásért kapnak nagyobb büntetést). Miért van az, hogy a haverom és nem a barátnője könyörög a másiknak, hogy hadd legyen most az egyszer igaza (egy több éves kapcsolatban!) Miért van az, hogy ha engem egy nő felpofoz, akkor az minimum a semmi komoly kategória, esetleg még vicces is, míg ha én ütök meg egy nőt, azonnal 5 férfi töri el a kezemet?  Miért van az, hogy Svédországban ha a fiúk jobb átlagot érnek el a lányoknál, akkor “sürgősségi segítséget” kell kérni, míg fordítva semmi baj nincs? (Lásd: http://www.ferfihang.hu/2015/02/19/440-millio-sved-koronat-a-fiuk-oktatasara/ ) Olyan nincs, hogy ebben csak és kizárólag nők döntöttek. És ha itt van egy ilyen helyzet, akkor miért nincs a Férfihangnak napi kétmilliós olvasóközönsége?

  Ezalatt a 21 év alatt az a kép alakult ki bennem, hogy a férfi balfasz. Balfasz módon hagyjuk, hogy mindezek megtörténjenek. Még nagyobb balfasz módon még asszisztálunk is ehhez. A feminizmus mai formája kifejezetten arra áll rá, hogy a férfiakból ezt hozza elő, nekik köszönhető ez, mondhatnátok. Szerintem pedig csak olyat lehet előhozni valakiből, ami benne is van. Esetünkben nem is kell annyira sokat leásni, hogy megtaláljuk. A feminizmus mai formája pedig a lányokban és nőkben csak erősíti azt a vágyat, hogy az eben rejlő lehetőségeket használják ki. Az érmének két oldala van. Az egyik balfasz, a másik meg buta.

   

  Igen, általánosítás. Nem érdekel. Elegem van ebből.

  7     0
  • Helyénvaló a felvetésed. A Férfihangot azok indították útjára, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. A magyar férfijogi újságírás megszületése utáni első éveket éljük, és már formálódik a férfijogi mozgalom… Nekünk nincs szükségünk “egymilliárd” ember ébredésére a világon, csak egymillió magyar férfi öntudatának megszületésére… Ami szépen formálódik is… Minden a tiédhez hasonló álláspont és megszólalás újabb és újabb férfit ébreszt rá a helyzetére. Még talán választást is lehet nyerni azzal, hogy “mindenki hozzon magával még egy embert”… Hamarosan jelentősebb változások fognak bekövetkezni a férfitársadalom viszonyulásában.

   2     0
  • Az emberek mindennap azt hallják, olvassák a médiában, hogy a nők el vannak nyomva… Mikor felmerül egy ilyen téma, a leggyakoribb válasz, hogy de a nők…. kevesebbet keresnek… kevés a női politikus. Ezt hallják folyamatosan. Ezzel szemben kéne valahogyan ellensúlyt teremteni, felhívni a figyelmet arra, hogy valójában más a helyzet.

   Itt van egy érdekes közvéleménykutatás: http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_428_en.pdf

   Az 52. oldalon van egy statisztika arról, hogy az egyes EU országokban az emberek mit gondolnak arról, hogy a fiatalok (15-24 évesek) közül kiket súlyt jobban a hátrányos megkülönböztetés. A két végletet Svédország és az Egyesült Királyság jelenti.

   Svédországban a válaszadók 43%-a mondja azt, hogy a nőket éri több és mindössze 5%-a azt, hogy a férfiakat (vagyis közel 9-szer annyian mondják a nőket).

   Ezzel szemben az Egyesült Királyságban a válaszadók 28%-a szerint a nőket éri több megkülönböztetés, 17%-uk szerint pedig a férfiakat (vagyis alig több, mint 1,5-szer annyian mondják a nőket).

   Szerintem ez mutatja, hogy a helyzet romlása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a férfiak aktivizálódnak, vagy azt hogy felismerik a problémát. (Azt gondolom nem kell részletezni, hogy Svédországban miért kiemelkedően rossz a helyzet.) Továbbá szerintem elég jól tükrözi azt is, hogy a brit médiában lényegesen többet foglalkoznak olyan témákkal, mint a fiúk helyzete az oktatásban, a férfiak öngyilkossági aránya, vagy a férfiak elleni erőszak. A különböző brit újságoknak vannak férfi rovataik (pl. a Guardian-nak a Thinking Man) és vannak nagy olvasottságú feminista-kritikus lapok (pl. Daily Mail). Én magam is rendszeresen ezekre a brit forrásokra szoktam hivatkozni cikkeimben. Persze, ott is elfogult a média, de az biztos, hogy lényegesen jobb a helyzet ott, mint nálunk, vagy a svédeknél…

   (Egyébként a magyarok 22%-a szerint a fiatal nők, 6%-uk szerint a fiatal férfiak tapasztalnak többször hátrányos megkülönböztetést – ez közel 4-szeres különbség).

   1     0
   • Propaganda kérdése az egész.

    Ha a svédeknél a kiterjedt feminista propaganda hatására az emberek nap mint nap azt hallják, hogy a nők mennyire el vannak nyomva, akkor ez tudatosul bennük. A körülményes, nehezen ellenőrizhető dolgokat, (adatok, statisztikák) a legtöbb ember nem vizsgálja, nem néz utána, nem is értelmezi, így a közvéleményt kevésbé befolyásolják a tények, mint a hangzatos, sokat ismételgetett szólamok.

    2     0
  • Igen de személyes szinten minden ember a maga érdekét nézi, és megváltoztatja a magatartását,ezzel főleg nyugaton terjednek el különböző társadalomból eltávolodó életformák, amik idővel komoly gazdasági gondokhoz vezetnek, akar a gazdaság 3. világbeli szintjére süllyedhet. A társadalmi nyomás egyre kevésbe fog hatni mivel az úttörők elfogadottabba teszik egy adott szubkultúra ternyeréset. Egy idő után a szubkultúra átveszi az alapkultúra helyet, magyarul ahol a nők előnyére egyre több törvényt, társadalmi szokást foganatosítanak, a férfiak minden felelősséget dobnak, és ebben az állam se tudja megakadályozni őket, kérdés , hogy az a civilizáció megmarad azaz a nők fenn e tudjak tartani , a civilizáció elbukik és más veszi át a helyet.A feminizmus és a női előjogok általában a legfejlettebb társadalmakban terjednek el, mivel máshol pillanatok alatt gazdasági válsághoz vezet., vagy lassú fejlődéshez…..lásd M.o…

   0     0
 8. Hgyi itt válaszolok

  “Egyenlőség… azért az már erősen a ló másik oldala, ha apu mehet anyunak segíteni a szoptatásban napi 2 órányit.
  A “szoptatási” szünetet a magyar apa is megkapja, ha egyedülállóként neveli a csecsemőt.

  Tényleg nem tudom, mely jogszabályok ennyire felháborítóan diszkriminálók.”

  Oké pont most olvastam ,egy srác panaszát, hogy az anya otthagyta az 1 hónapos picivel 2 hónapba került mire hivatalos gyám lett, neki kell ellátni az anyja segítségével, nem volt jogosult csecsemőgondozási segélyre anyagi okok miatt örökbe adáson gondolkodott. Nem kevés anya lep le az 1-2 hónapos picijétől, ilyenkor az apa hatványozottan nehéz helyzetbe kerül mert több hónap mire egyáltalán gyedet, csp-t  kaphat, mire a papírok átfutnak, dolgoznia kell, és meg el is kell látnia a csecsemőt,csecsemőgondozási segélyre nem jogosult. Van valami kormányzati segítség az ilyen helyzetbe került apák segítségére?

  3     0
  • Nem kétlem, hogy vannak ilyen esetek. Nem is könnyű a családnak.
   De ettől még nem tudom, mely jogszabályok mely pontjai, paragrafusai a diszkriminálók.

   0     0
   • csecsemőgondozási segélyre vonatkozó jogszabályok nem jár az apának akkor sem ha az anya lelep és az apának kell gondoskodni a piciről.  Tehát hiába kell az apának gondoskodnia a piciről nem kap csecsemőgondozási segélyt akkor sem ha az anya lelep , csak akkor ha meghal, ez az eset sokkal ritkább mint ,hogy az anya lelep a pici pár hetes korában.Ez diszkriminatív.

    0     0
    • Kérlek, linkeld be azokat a jogszabályokat.

     0     0
      • Köszönöm.
       Mely részei a diszkriminálók?

       0     0
       • Melyik része nem?

        0     0
       • - “A szülő nő jogosultsági feltételei”
        (…)
        A szülő anya helyett más személy jogosultságának feltételei
        Csecsemőgondozási díjra a szülési szabadságnak megfelelő időtartam még hátralévő tartamára jogosultságot szerezhet
        - a csecsemőt gondozó vér szerinti apa, ha a szülő nő az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák
        - a csecsemőt gondozó vér szerinti apa, ha a szülő nő meghal, az elhalálozás napjától

        Véleményem szerint a szülés után egy ideig mindkét szülőnek biztosítani kéne, hogy otthon maradjon (mondjuk 2 hetet). Ezt követően pedig a szülőkre kéne bízni azt, hogy ki marad. Magyarán mondva egy nemsemleges törvény semmiképp nem szabná gátját annak, hogy az anya maradjon otthon ha akar, viszont nem hozná hátrányos helyzetbe azokat az apákat, akik egyedül maradtak a gyerekkel (mert az anya elhagyta őket)… Szóval a kérdésem az, hogy lenne bárki is aki vesztene egy nemsemleges törvénnyel? Kötve hiszem, viszont nyilvánvalóan lenne aki nyerne vele.

        Továbbá:

        “az a férfi, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket vele együtt örökbe fogadni szándékozó nő az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák”

        az a férfi, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nő meghal, az elhalálozás napjától”

        Tehát itt nem is arról beszélünk, hogy a juttatás a szüléshez kötött, ez színtiszta nemi diszkrimináció.

        180 nap az anyának, 5 nap az apának: ez azért nagyon nincs arányban egymással. Igen csak rossz üzenete van, az hogy az apa csak másodlagos fontosságú. És itt nem csak a csecsemőkről van szó, ez jelképes értékű, az apa másodlagos szerepe a későbbiekben is megmarad: gondoljunk csak bele, hogy a gyereket egyedül nevelők, több mint 90%-a nő, vagy gondoljunk arra, hogy tartunk anyák napját, de nem tartunk apák napját. Ha egyszer semmi nem indolja ezt a különbségtételt (hiszen egy nemsemleges törvény mellett is otthon maradhatna az anya), akkor mire jó ez?

        1     0
 9. Alter Ego
  2015. március 11. szerda 15:41

  “Nem hinném, hogy ez a ló másik oldala lenne. A gyermeknevelés egy közös családi feladat és öröm egyszerre. Még azt sem mondhatod, hogy valamiféle egészségtelen szerepcsere valósul meg azzal, ha a férfi két óra munkaidő kedvezményt kap arra, hogy segédkezzen a gyermekgondozásban vagy a megszaporodott családi teendőkben. Szerintem inkább csak a magyar rögvalóságból csodálkozol rá egy jóléti társadalom lehetőségeire.”

  Jelen esetben nem gyermeknevelésről, hanem újszülött/csecsemőgondozásról, szoptatásról beszélünk. A gyermeknevelés más tészta, ne keverjük ide.
  Jó, ha kap két óra kedvezményt apa, de azért szoptatási szünetnek nevezni elég bizarr. Jó, ha a társadalomnak van erre pénze.
  Csak apa nehogy ideges legyen, hogy nem tudta elvégezni a napi munkáját a 2 órával rövidebb munkaidőben. És felmerült az a kérdésem is, hogy apa nekiáll majd háztartani, miután jól kitiltakozta magát a háztartási munka megosztása ellen?

  Tényleg fiúk! Ti mire használnátok azt a napi 2 óra szoptatási szünetet?

  0     0
  • Pontosan az államnak és az anyáknak csak akkor van előjoguk ha a gyerek még pici. Hasban van vagy bölcsis. De szoptatni már a férfiak is szoktak, annyi a libsi szexhajhász tini. :) A gyereket meg általában csak 1 éves koráig kell szoptatni. Tehát fura, hogy hasban a gyerek + 1 év szopi = 2 év. Mi van a kiskorú maradék 16 évével? Addig végig csak a nő dominálja, mint ahogy minket akarnak a feministák uralni? Megfigyeltem, hogy néhányan hozzám is úgy akarnának állni mintha a kisgyerekük lennék. Bocs, de felnőttem, ne akarj nevelni, mert nem fog menni.

   1     0
   • Ok. De hogy jön ez ide? Ugye nem rakció volt arra, amit én írtam, hanem olvasás közben ez jutott eszedbe?
    A fenti kérdéseket csak szimpla tisztázásként teszem fel, mert mint tudjuk, az írásbeli kommunikáció elég sok félreértést termel.

    0     0
    • Hát ez jutott eszembe a kismamák indokolatlan imádatáról, hiszen csak talajok amit a férfi művel és veteményez be. A kismamákról mindig a kövér cigányasszonyok jutnak eszembe 6 gyerekkel, akik a kisbabájukat ugyan babusgatják, de a gyerekükkel már ordibálnak, bár néha a dolgukat is végzik és kapják a lovét az államtól. Amúgy internetet nem tartom alkalmasnak beszélgetésre, tehát inkább csak véleménykinyílvánításra alkalmas és infó átadásra, már ha nem nőtt ki a kezedből billentyűzet és mindekinek tudsz válaszolni.

     0     0
     • A megművelésről csak annyit, hogy tudományosan bizonyították, a gyermek fenotipusára az apa génjei erősebben hatnak mint az anyáé…

      0     0
      • Természetesen láttam, de nem vetettem volna fel, ha egyetértenék a helyzettel.
       Ráadásul jellemző rám, hogy soha nem szállok parttalan vitába, mert az energiapazarlás és én kizárólag építeni akarok vagy a gonoszságot rombolni, felhívni rá a figyelmet. Lehet a PUA-ból adódik, de engem nem érdekel ki mit mond csak az számít én mit akarok elérni és egy-egy ember nem lehet akadály benne, ha valamelyik nem nyitott rá, megyek a következőre. Szóval mivel kérdőjel van a mondatod végén, arra válaszolnom kell, de most is csak leírom a véleményem és nem kívánok vitázni.

       Tegyük fel Deansdale örökre eltűnik mert feladja a harcot a világ ellen ahogy a legtöbb ember szokta mielőtt megőrül a hülye feministák miatt, ennek ellenére a 3 évvel ezelőtti írásai 5 év múlva is megállnák a helyüket, mert semmi sem változik csak rosszabb lesz. De ha Deansdale nem ír már be akkor hogyan kattinthatok a nevére, hogy lássam a publikált cikkeit?
       Mondok egy másik példát. Jelenleg lakáshitelt akarok felvenni, de nincs időm az összes cikket végigolvasni és mindenről tájékozódni, ezért felmentem a HVG.hu-ra és a kereső mezőbe beírtam, hogy “lakáshitel”, kidobott körülbelül 3 hasznos ezévi cikket amit átfutottam és megfontoltam. Csak a lényeg érdekel. Tehát a javaslatom arra épült, hogy lenne egy kereső mező ami a hozzászólások tartalmát kihagyja és csakis a cikkekben keres. Ez lehet növelné a cikkírási kedvet is. Tehát ha beírnám, hogy “Antoni Rita” “Demcsák Zsuzsa” vagy “boszorkány” akkor az összes cikket listázná amiben említve van a szó. Szerintem ezzel több olvasgatót lehetne nyerni, mert én például szívesen olvasgatnék 2012-es cikkeket amikor még mindenki sokkal lelkesebb volt a feminizmus elleni harcban. Ha a cikkek nyilvánosak akkor a régieket sem kellene a sutba vágni, hiszen rengeteg munkájuk volt velük a szerzőknek és nem kapnak vissza semmit. Én például azért nem írnék cikket, mert tudom az enyészetté válna és alig olvasná vagy látná valaki. Természetesen a kereső mező csak regisztrált tagoknak lenne, mert ha mindenki csak keresgetne az túlterhelné a szervert. Ennyit akartam elmondani. Deansdale meg megérdemlne pár milló forint adományt egy antifeminista vállalkozótól, mert profi akit képtelenség nőgyülőlettel vádolni, mivel szereti a normális nőket, a szemétládáknak viszont odaszól. Befizetném egy luxusprostira is ha lenne pénzem, nem kéne hagyni elveszni a tehetségét. Látom vannak cimkék is jaja, de a kereső sokkal interaktivabbá tenné a böngészést a gondolatokban.
       Például ha az alább linkelt oldal keresőjébe beírom, hogy “Zita” megtalálom ezt:
       http://gondola.hu/cikkek/95299-Zita_es_a_rohadas.html

       0     0
       • Ha csak az számít, amit te akarsz, akkor írd meg az általam linkelt céltopikba a konkrét javaslataidat. Ott nem vesznek el, át lehet tekinteni, stb.
        Nem vita, ha leírod a technikai ötleteidet.
        Senki sem akart veled vitatkozni. Többször előfordult már, hogy olvasó nem talált valamit és segített neki, hogy megmutattuk.
        A kérdőjel azért van a mondatom mögött, mert a helyén nem reagáltál, s nem tudtam, ott olvastad-e.
        Nem kell mindjárt mindent ellened irányulónak venned ám! Semmi rosszindulat nem volt bennem.
        Ígérem, legközelebb nem éled fel bennem a vágy, hogy segítsek neked.

        0     0
 10. Sziasztok!

  Eltelt egy hónap. Nem érkezett válasz a Vodafone-tól?

  Itt egy hasonló téma: http://www.origo.hu/gazdasag/20150410-szazezreket-fizethet-aki-nem-szerez-idoben-nyelvvizsgat.html

  „De azért nem kell mindenkinek fizetni, a jogszabály több mentesítő körülményt is meghatároz. Nem kell fizetnie például annak, aki „három gyermeket szül” (szó szerint, 48/M paragrafus). A többi kivétel már a férfiakat is érinti: annak sem kell fizetnie (legalábbis nem a teljes összeget), aki „a kötelezettségét megváltozott munkaképességére tekintettel, tartós betegsége, balesete, szülés, kettő vagy több gyermek nevelésére tekintettel vagy más váratlan ok miatt, önhibáján kívül nem képes teljesíteni” (48/O paragrafus).”

  A nő teljesen mentesül, hogyha szült három gyereket, de a férfi csak részben, hogyha közösen nevelnek legalább két gyereket. És mi van azokkal a férfiakkal, akik egyáltalán nem nevelik a gyerekeiket (mondjuk, mert nem ítélték őket oda nekik), de a tartásdíjat fizetik?

  0     0
  • Jogos a meglátás. Ez olyasmi lehet mint az egyesek által sokat hangoztatott hétköznapi rasszizmus, már fel sem tűnik.

   Mindenesetre gondolom ha férfiként szülök három gyereket akkor én is mentesülök… Lásd a már említett Loretta esetét.

   No és mi van azokkal a nőkkel akik szülnek három gyereket, de nem nevelik?

   Továbbgondolva már a szülés ténye is anyává tesz, míg apává csak ha részt is veszel a gyermek nevelésében (vagy pedig a férfi apaságát nem tekintik egyenrangúnak a nő anyaságával). Ez önmagában nem is lenne gond, ha más törvények is így gondolkodnának az apaságról. Lásd mellékelt tanulmányt.

   0     0
   • “Továbbgondolva már a szülés ténye is anyává tesz, míg apává csak ha részt is veszel a gyermek nevelésében ”

    És a tartásdíjfizetés, vagy a gyereknevelés anyagi szükségleteinek biztosítása az nem számít részvételnek a gyerek nevelésében. Az csak úgy férfiúi kötelezettség.

    0     0
    • “Ez önmagában nem is lenne gond, ha más törvények is így gondolkodnának az apaságról.” – Ezért írtam.

     Szóval mindig úgy vagy apa, ahogy az rád nézve kedvezőtlenebb…

     0     0
 11. Újabb adalék:

  http://444.hu/2015/04/29/a-vodafone-letiltja-a-hirdeteseit-a-tv2-n-az-eden-hotelben-tortent-eroszak-miatt/

  Korábban ebben a műsorban volt az is, hogy egy nő féltékenységből rángatni kezdte a pasiját, eltépve annak pólóját, majd levezetésként mindenki szeme láttára a kőre pisilt.

  A Férfihang levelére még mindig nem reagált a Vodafone?

  0     0
  • Hát most már megnéztem azt az ominózus videót.
   Nem is dugta meg a pasi a lányt. Lány ugyan mondogatta, hogy naaa, neee, meg nem akarok veled dugni, de azért szépen spiccbe rendezte a lábfejét, amikor mégis a lábai közé engedte a srácot. Szerintem ez az egész a kameráknak szól. Színészkedik mindegyik ezerrel, csak hogy legyen valami érdekes is ebben a műsorban.
   No, meg mi másért mennek oda a szereplők, ha nem azért, hogy szexeljenek, meg kellessék magukat – a nők is meg a pasik is? Ezt nyilvánvalóan előre tudják is.

   0     0
   • Ez az egyik. A másik meg, hogy amíg a férfit bántalmazzák, a Vodafone egy szót sem szól. De amint megcserélik a szerepeket, tiltakozik.

    0     0
   • Nem lepődnék meg, ha mindez a forgatókönyv szerint történt volna…
    De olvastam egy érdekes dolgot, ami kicsit más megvilágításba helyezi az esetet: állítólag a lány megígérte a fiúnak, hogy szexelnek, ha őt választja párnak (és ezzel megvédi a kieséstől). Ha ez igaz, akkor ez egyszerűen egy kurva, aki megkapta a szolgáltatás ellenértékét, de nem nyújtotta a szolgáltatást, a kuncsaft pedig csak a ‘kifizetett’ szolgáltatást kérte tőle.

    0     0
    • Lám-lám! Briffault törvénye…

     2     0
    • Pontosan, így viszont nem kurva hanem csaló, hiszen nem dugtak. Mellesleg kiszavazták, ma olvastam… :D Ebből is látszik, a kurvákat még csak-csak elfogadja az emberfia, de a csalókat nem szeretjük…  (- de könnyen lehetne ezt a gondolatot folytatni.)

     1     0
     • Szerintem nem. Mivel megígérte, hogy lefekszenek, ha a srác megvédi a kieséstől, a kurvaság már megállapítható (szex kínálása ellentételezésért cserébe). És ebbeli minőségében, mint kurva szegte meg a ráutaló magatartással kötött szerződést, melynek rá eső részét a férfi teljesítette. De majd egy jogász talán pontosabban is meg tudja mondani, mi a helyzet.

      1     0
      • “szegte meg a ráutaló magatartással kötött szerződést” - nem vagyok jogász így, nem ismerem a csaló fogalmát… ;) Hidd el Maestro, nem finomítani akartam a hozzászólásod, hanem ellenkezőleg. – de ha már szőrszál-hasogatunk, akkor inkább felbujtó… :) Különben mostanában nagy divat lett elítélni már önmagában a szándékot is, ezt most nem is konkrétan erre írom, de sok bűncselekménynek meg sem kell történni, elég ha ….kísérlet. Hála a sok beszarinak, már az esélye sincs meg annak hogy meggondold magad egy bűncselekmény elkövetése előtt, mert ha már eszedbe jut azért is lecsuknak… Azt pedig, hogy valóban eszedbe jutott megtenni, vagy csak úgy csináltál mintha meg akarnád tenni, az senkit nem érdekel. Már rendesen fenyegetőzni sem lehet, legfeljebb azzal, hogy perelsz. Dögunalmas egy világ lett ez… Éljen amerika…

       0     0
       • Nem rossz elgondolás ez a megelőzés, csak rosszul van megvalósítva, mert úgy kéne, hogyha egy bankár gondol valamire, püff bevágni egy kőbányába, egyszer csak elfogynának, mert bankárok léte eleve emberiség elleni bűncselekmény.

        0     0
      • Ma lángos volt tejföllel, meg sajttal.

       1     0
    • Nem azért mondom, de ezek a “veszekedések” is olyan műviek. Nyilván jött az utasítás, hogy lányok, fiúk, veszekedjetek kicsit  (mert máskülönben dögunalom lesz az éjszaka, nem lesz nézettségünk). És akkor a srác többször lebutázza a csajt. Végre a csaj felfogja, hogy akkor most veszekedni kell és kifakad.
     Az egész úgy mű és szar, ahogy van – pont, mint a maunikasó, meg a balássó, meg a többi “valóság”só.
     Aki jelentkezik egy ilyen műsorba, egyrészt nem lehet átlagos, normális ember, mert az unalmas, másrészt pedig fizetésért csinál magából hülyét ország-világ előtt.

     0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSAJOZÁS - Szex
A 10 legfontosabb dolog amit a házasságod megjavítására tehetsz

[ ... Figyu! Ez a cikk pasiknak szól! Némelyik tanács nők számára kifejezetten ellenjavallt! ....
ÉLETMÓD - Egészség
Rövidhír a tesztoszteronról

Okt. 10-én egy orvosi szaklapban közzétett kutatás eredményei szerint a tesztoszteronszint eme...
Egy perc humor - amikor a nő tiszta szívből szeret

Egyszer egy nőknek szóló önfejlesztő tanfolyamon, mely arról szólt, hogyan éljünk szerető párk...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Eldördült az első lövés?

Nem kizárt, hogy a hosszú évtizedek óta tartó feminista "nemek háborújának" egy komoly forduló...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az Ashley Madison botrány tanulságai

Miután egy hacker csapat feltörte a világ egyik legnagyobb házasságban élők számára létrehozot...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A feminizmus filozófiája

Azt gondolom, hogy ha a feminizmust egyfajta társadalmi, "polgárjogi" mozgalomként szeretnénk ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Keskeny Károly élete és kora

Pozsonyi Ádám gondolataival néhány évvel ezelőtt találkoztam először, mégpedig a toleranciakér...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hadüzenet hazugságokkal

Mint azt a HVG és az index is lehozta, egy dél-kaliforniai egyetemvárosban péntek éjjel eg...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új sötét középkor felé - I.

Mint azt a bevezető cikkben ígértem, itt a soron következő első nagyobb rész. Nem ígérek ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Antifeminizmus és nőgyűlölet

Aki a neten vagy társaságban antifeminista nézeteket hangoztat, gyakran azzal a váddal szembes...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feministák márpedig nincsenek

Gondoltam, időszerű lenne aggályokról is írni a témában, nem csak határozott meglátásokról. Me...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Szerencsére a rendőröknek több esze van, mint a feministáknak

A köznép - meglehetősen rosszindulatúan - nem tartja túl okos embereknek a rendőröket. Szerenc...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Számháború

A NANE genderháborús propagandája szerint minden ötödik nőt rendszeresen vernek, amit egyi...
+Alkalmi cikkek
Egy új sötét középkor felé - II.

  Apró időbeli kiesés után azért végül nekiültem a szövegnek, hogy ne álljon be huzamo...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A patriarchális nőelnyomás legújabb példája

A Szamosba fulladt két férfi vasárnap Csenger közelében – közölte Tamásné Berki Bianka, a ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Üzenem a feministáknak...

"Kell egy kis áramszünet" jeligére... A képekért köszönet e...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret