Alter Ego

A férfigyűlölő, dilettáns feminista szervezetek hamisított statisztikákkal állnak ki az UNICEF apa- és férfiellenes kampánya mellett

Alter Ego - 2016. május 28. szombat 05:04 - 41 hozzászólás
nane-95-szazalek

Férfihibáztató utcai rendezvény a NANE szervezésében

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, amely az ország 22 feminista civil szervezetét tömöríti egy platformra tegnap nyilatkozatban állt ki az UNICEF apaellenes, férfiellenes kampánya mellett. Nyilatkozatukban kifejtik, egyetértenek a kampány céljával és még a formájával is, támogatják az UNICEF Magyar Bizottságot.

Nem kérdés, hogy a szövetségbe tartozó olyan feminista szervezetek, mint például a NANE és a PATENT valamint a – talán kézenfekvő okokból is férfigyűlölő – leszbikusok LABRISZ nevű szexista gittegylete kiszolgálva látják céljaikat az UNICEF férfiellenes kampánya által is, hiszen saját maguk is rendszeresen készítenek férfiellenes propaganda anyagokat és szerveznek társadalommérgező, androfób utcai csinnadrattákat. Fájdalmasan röhejes 95%-os férfihibáztatásuk már amúgy is régen mémmé vált – és sajnos hasonló adatok élő műsorban való szajkózásával az UNICEF képviselője, Gyurkó Szilvia is egyértelművé tette, hogy miféle csapatban játszik -, de természetesen most is elérkezettnek látták az időt, hogy újra megsértsék a férfiakat, az apákat:

Az apa szerepeltetése a gyermekbántalmazásról szóló filmben óriási felzúdulást keltett, pedig erre nem ellenállással, hanem önvizsgálattal kéne a társadalomnak reagálnia. A filmekben elhangzó kijelentések  az UNICEF által feldolgozott ügyészségi statisztikai adatokon alapulnak (Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika, ENYÜBS): a kapcsolati erőszakot, beleértve a gyermekbántalmazást, a szexuális bántalmazást –  közismert strukturális okokból kifolyólag – az esetek elsöprő többségében, 95%-ban férfiak (apák, nevelőapák, nagyapák) követik el.

Természetesen a régi feminista nóta: “strukturális” nőelnyomás, amit a szemét, nőverő, erőszakoló, gyermekbántalmazó férfiak patriarchák követnek el… – Mi, férfijogi aktivisták már évek óta hangoztatjuk, hogy a feminista szervezetek korábban forráshivatkozás nélkül megadott adatai annyira torzak, annyira távol esnek a nagyobb nemzetközi kutatások statisztikáitól, hogy azok nagy valószínűséggel szakszerűtlen adatfelvételből vagy adathamisításból származhatnak. Most, hogy a feminista szervezetek megjelölték forrásaikat, immár egészen biztosan kijelenthetjük, hogy hamisított statisztikát közölnek! És ezt az állítást mindennél könnyebb alátámasztani, mivel a Legfőbb Ügyészség hivatalos vizsgálata(!) már évekkel ezelőtt feltárta, hogy a büntetőjogi felelősség kategóriáját kimerítő módon rendszeresen, jelentős mértékben meghamisított adatok kerültek az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztikába. Így tárta fel a statisztikahamisítás hátterét például a NOL cikke:

Rutinszerűen hamisítja a statisztikát a rendőrség. Kovács Tamás még legfőbb ügyészként levélben kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy „munkatársai előtt szíveskedjék világossá tenni, a hamis statisztikai adatszolgáltatás miatt a büntetőjogi felelősségre vonás a jövőben elkerülhetetlen” (…) Tanulmányokat lehetne írni a rendőrségi statisztikák hamisítási technikáiról, amelyeket oly mértékben tökéletesítettek, hogy azt mára már a Legfőbb Ügyészség is megelégelte. Kovács Tamás még legfőbb ügyészként levélben számolt be 2010 augusztusában Pintér Sándor belügyminiszternek a rendőrség statisztikai adatszolgáltatása törvényességének és szakszerűségének ellenőrzésére elrendelt ügyészségi vizsgálat eredményéről. (…) A legfőbb ügyész nyomatékosan felhívta a miniszter figyelmét: „több jel is utal arra, hogy az eljárási, az iratkezelési szabályok megszegésére az adatszolgáltatás szándékos torzítása érdekében kerül sor”. (…) Valószínűleg most érte el a rendőrségi statisztikák hamisítása azt a mértéket, ami mellett már a legfőbb ügyész sem mehetett el szó nélkül. Igaz, Kovács Tamás nem indított büntetőeljárást statisztikahamisításért, noha a hamis statisztikai adatok közlése ma is bűncselekménynek számít. Bennfentesek szerint azonban hivatali ideje végén Kovács már nem akarta vád alá helyezni az ország rendőri vezetőinek nagy részét. Márpedig ha a törvény betűje szerint jár el, ezt kellett volna tennie. A Legfőbb Ügyészség országos vizsgálata ugyanis tízezres nagyságrendben tárt fel hibákat, hiányosságokat, szándékos torzításokat (statisztikahamisítást).”

Ha mindez nem lenne elég, akkor kövessük a férfigyűlölők ernyőszervezetének nyilatkozatában a megadott linket és látni fogjuk, hogy az általuk meghivatkozott – és a főügyészség vizsgálata szerint eleve hamisított – statisztikai összesítés ráadásul nem is tartalmaz adatot az elkövető nemére, csakis az áldozat nemére, tehát ha valaki ebből kiszámolni vélte, hogy 95%-ban a férfiak az elkövetők, akkor az vagy egy matematikai antitálentum vagy szándékosan hazudik. Ha nem volt tudomása róla, hogy az ENYÜBS adatai finoman szólva is megkérdőjelezhetőek, akkor egy közönséges dilettáns, ha pedig szándékosan hallgatta ezt el, akkor megintcsak hazudozó. Egy dolgot mindenesetre még ez a torz és az elkövető nemét nem is tartalmazó statisztika is képes tükrözni, merthogy pár kattintással hasonlóan szomorú eredményre juthatunk még ebből is, mint a nemzetközi kutatások: a fiúgyermekek és a férfiak terhére lényegesen gyakrabban követnek el bűncselekményeket, mint a lányok, nők terhére. Mindebből következik, hogy a gyermekbántalmazást az esetek 61 százalékában egyedül vagy társtettesként elkövető anyák is nagy valószínűséggel inkább a fiúgyermekeiket bántalmazzák.

Azzal viszont egyet érthetünk, hogy egy fokozott társadalmi párbeszédnek kell a probléma valódi természetét feltárnia. Többek között azt a tényt is, hogy ma hazánkban túlságosan sok közhaszontalan megélhetési dilettáns játszik családon belüli erőszak szakértőt az adófizetők pénzéért és az elhibázott állami támogatásokból megkaparintható adóforintokért. Ráadásul mindezt tetézi, hogy társadalom- és politikabefolyásoló céllal tevékenykedő külföldi ügynökszervezetek (Soros “alapítványok”) is pénzelik a férfigyűlölő “civileket”. Mielőbb fel kell számolni a magyar közélet ezen lépfenéjét, ki kell irtani a férfidémonizálás ostoba, a magyar társadalomtól  valójában idegen, mesterségesen keltett kultuszát és ez jó eséllyel a közlejövőben meg is fog történni. Ez a férfiak, a nők, a családok és a magyar társadalom közös érdeke.


Címkék: , , , , , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
11 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 511 votes, average: 5.00 out of 5 11 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus, Társadalmi kezdeményezések, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Áldozat kerestetik

A családon belüli erőszak (csbe) – és a nem családon belüli erőszak – több éve rendszeresen előkerülő téma. Itt, a Férfihangon is sok szó esett már ez...
Röhögjünk együtt a gyáva feministákon! – A Férfiakért.hu eredetmítosza

Elég sokat írtam a Science Caffe portálra.  Ezt a portált többségükben lányok szerkesztik, én meg szeretem a női társaságot, szerény írói múltam s...
Ha van Lánygyermekek Világnapja, akkor miért nincs Fiúgyermekek Világnapja is?

Te tudnál válaszolni erre az egyszerűnek látszó kérdésre? Mi magyar férfijogi aktivisták bármennyit is gondolkodtunk, egyszerűen nem tudjuk megért...
Tiltakozunk az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az apák társadalmi érdekeit sértő kampánya ellen

Az UNICEF már korábban is tanúbizonyságát adta, hogy társadalompolitikája a radikális feminizmus és a nemi szeparatizmus alapjain áll; azonban az UNIC...
A CitizenGO is fellép az UNICEF társadalmilag veszélyes kampánya ellen

Tegnap a CitizenGO, amely nem csak egy petíciók kiszolgálását biztosító webszolgáltatás, hanem egyben "aktív polgárok közössége, akik célul tűzté...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (41) Hivatkozások (0)
 1. Az a fura, hogy a tragikus triász (gumi, nőkert, csao) egyike sem hozott egyetlen sort sem az UNICEF-es kampányról.

  4     1
 2. Amit most mindannyiunknak meg kell tennie, az az, hogy az Unicef Magyar Bizottságának facebook oldalán osztályozzuk ennek a Férfigyűlölő szervezetnek a tevékenységét.

  Milónak bejött és nekünk is be fog, ha ennek a cikknek minden olvasója veszi a fáradságot, és ezt a cikket belinkelve elküldi őket oda, ahova valók. Jelenleg 3.7-en állnak, estére ez menjen le 2.0 alá!

  Hajrá!

   

   

  9     0
 3. Nem is annyira off.

  A legújabb feminista himuszt hallotáttok már? 3 hete van fent az interneten, szóval  viszonylag friss. Kiváncsi vagyok mikor fogja a magyar rádió napi 30x-szor tolni.

  A szám nem más, mint Jennifer Lopez: Ain’t Your Mama. Hát agyam eldobtam tőle.

  “I ain’t gon’ be cooking all day, I ain’t your mama
  I ain’t gon’ do your laundry, I ain’t your mama” – bogaram, ha háztartásbeli vagy, ez a dolgod, pont. Meg amúgy is, korábban írtam, nehogy bele akarjon már valaki szakadni abba, hogy berakja a szárítóprogramos mosógépet, mert az olyat messzire kerülöm. Mert ha már az neki nehézség, akkor az ribanckodni fog a kapcsolatban is. Igaz, ismerek olyat, aki arra nem hajlandó a mosogatógépet bepakolni. Nem, nem kézzel mosogatni, arra ribanc, hogy max 5 perc alatt a gépet bepakolja és elindítsa.

  “Wake up, rise and shine
  Let’s get to work on time
  No more playing video games
  Things are about to change, ’round here, ’round here

  We used to be crazy in love
  Can we go back to how it was?
  When did you get too comfortable?
  Cause I’m too good for that, I’m too good for that
  Just remember that, hey”

  Aham…kúrva jó, hogy a férfi tehet arról, hogy elmúlt a szerelem, a nő az csak szenvedő fél, szegény nő. Meg jó, hogy ugye a nőnek az jár, minden, még az is, hogy beoszthatja a férfi idejét, megmondhatja a férfinek az mi a dolga, mit tehet, mit nem tehet, de hogy kimosni a ruhát? Nanem, hisz nem vagyok az anyád. Erre tudnék bant érő cifrát írni. Lesz egy férfi előadó aki készít majd egy “Ain’t Your Slave” vagy “Ain’t Your ATM” számot?

  11     0
  • “Jennifer Lopez: Nem a mamád

   Nem fogok egész nap főzni, nem vagyok a mamád,
   nem fogok mosni rád, nem vagyok a mamád.

   Kelj fel, hasadra süt a nap,
   Érj be időben a munkába,
   Nem lesz több videójáték,
   A dolgok mrgváltoznak errefelé, errefelé.

   Őrültek voltunk a szerelemtől,
   visszatérhetnénk oda, ahogy akkor volt?
   Mikor lettél túlzottan kényelmes?
   Mert én túl jó vagyok ehhez, túl jó vagyok ehhez,
   Csak tartsd ezt észben, hé.”

    

   Ez iszonyú rossz… angolul is meg mindenhogy… a prozódia, a rímek,…egy gimis lányzenekar dalszövegének elmenne, de egy világsztár énekesnőnek ez enyhén szólva szánalmas.

   12     0
  • Pont néztem valamelyik nap. Tele van önellentmondással. Pl az 50-es évek eltartott, amerikai háziasszonya a férje (eltartója) fejére burítja a kaját, aki épp a munkából jött haza. Vagy pl a gyári munkás csajszi hőbörög, amiért dolgoznia kell. Anyáskodásnak minősül, amiért szót kell fogadnod annak, akitől a fizetést kapod? A főnök kérése csak egy önmagáról gondoskodni képtelen kisfiú hisztije? És ha feltesszük, hogy köcsög a főnök, akkor ez miért női probléma, miért nem emberi probléma? Vagy pl a titkárnő megszívatja a főnökét, amiért az diktál neki, meg benéz a dekoltázsába. Könyörgöm a dekoltázs arról szól, hogy te meg akarod mutatni a bájaidat. Ezekkel a képekkel együtt számomra a klip azt üzeni, hogy egy nőtől semmit sem lehet kérni és nem lehetnek kötelességei. Továbbá a nő életének minden kényelmetlensége a patriarchális elnyomásból ered.

   A Network-ös, filmes utalásért meg külön haragudtam, mert a filmtörténelem egyik legnagyobb műalkotása és aljas dolog ilyen propagandához felhasználni.

   11     1
   • A Hálózat le sem esik ha nem mondod, de tényleg. Pofátlanság. Mintegy arra utal hogy a “női elnyomás” rendszerszintű.

    Hiába nekünk férfiaknak könnyű, mindent megtehetünk, igazán szemétség hogy nem tetszik ha a nők a fejünkre szarnak.

    8     0
  • Olvasgassatok a hozzászólásokból is. Némelyik mangina meg öntudatos nő egyszerűen hihetetlen. Ez a civilizáció megérett a pusztulásra.

   Amúgy a szám zeneileg egyszerűen minősíthetetlen viszont a “képanyag” tökéletesen ábrázolja milyen világ végleges eljövetelét nem akarja senki józanul gondolkodó és hogy az ilyen viselkedésű nőstények (nem nők) látványa minden valamirevaló férfi számára már fizikai fájdalommal jár. Mintha egy rakás kora serdülőt látna az ember női testben.

   Persze Lopez egy sikeres számért akár szarevést is népszerűsítene elvégre a siker mindenek felett.

   9     0
 4. Európa jelenleg egy áldozat kultúra, vagyis a magukat elnyomottaknak és marginalizáltaknak beállító csoportok állításait kötelező készpénznek venni, máskülönben automatikusan gyűlölködőnek leszel bélyegezve (feministák esetében nőgyűlölőnek, muszlimok esetében iszlamofóbnak, feketék esetében rasszistának stb). Hogy ki számít elnyomottnak a magukat liberálisnak mondó, de valójában szélsőségesen regresszív emberek narratívája szerint roppant egyszerű megállapítani.

  Elnyomott vagy, ha: etnikailag nem vagy fehér; szexualitásodat tekintve nem vagy heteró, világnézetedet tekintve nem vagy keresztény vagy ateista; fogyatékos és/vagy tartósan beteg vagy; nő, transz, vagy aszex vagy;

  Elnyomó vagy, ha: fehér vagy; heteroszexuális vagy; keresztény vagy ateista vagy; egészséges vagy, férfi vagy

  Mármost ezek tudatában egyszerű megérteni, hogy mire fel ez a nagy ellenszenv a cikkben említett férfijogi aktivisták által indított kezdeményezéssel szemben. Ez az egész indítvány fehér, heteroszexuális, egészséges férfiak által jött lére, vagyis a regresszív narratíva által sátánnak bélyegzett egyének kezdték el az elnyomott nőkkel szemben. A modern feminizmus egy szekta, tehát úgy érdemes vizsgálni, mint mondjuk a mormonokat vagy a Jehova Tanúit. Vannak alapvető dogmáik, amiket tilos megkérdőjelezni és amiket mindenkinek vallania kell, aki az adott szekta tagjának tartja magát. Ezen dogmák egyike az, hogy az elnyomottaknak KÖTELEZŐ hinni, még akkor is, ha azok valami kapitális baromságot állítanak, illetve, hogy az elnyomók .érdekeit nem kell képviselni, hisz elvégre mi ellen kellene védeni azt, aki elnyom másokat? Esetükben férfiak (elnyomók) tiltakoznak olyasvalami ellen, amit jobbára nők (elnyomottak) alkotta szervezetek állítanak, vagyis egy támadás az elnyomók részéről az elnyomottak felé és minekutána az áldozat kultúra szabályai szerint minden cselekedet az elnyomottak részéről jogos és megkérdőjelezhetetlen, így értelem szerűen a mainstream, vagyis az áldozat kultúra szócsöve a feministák mellé fog állni. Tudom, mindez rettentően bizarr és zavaros, de ez az, ami a feministák és az erkölcsileg rükvercben lévő baloldaliak fejében zajlik, remélhetőleg sikerül ezek után megérteni a motivációjukat.

  7     0
  • Számos történelmi példa bizonyítja hogy a fanatizmussal szemben a józanész semmit sem ér. A fanatikusok ellen csak az elszigetelés, elhallgattatás végső esetben a likvidálás a működőképes alternatíva. Manapság a szabad véleménynyilvánítás fetisizált elve miatt likvidálásnak (az iszlám hatalomra jutásáig) nincs realitása így marad az elszigetelés és elhallgattatás.

   Törvényileg tiltani kellene minden gyűlöletkeltő szervezet pénzügyi támogatását ill. szankcionálni a sajtóban való pozitív megjelentetését. A feminizmus egyértelműen kirekesztő és gyűlöletkeltő ideológia amelynek elvi alapjai szemenszedett hazugságok, módszerei pedig erkölcsileg is megkérdőjelezhetőek. Többek között egyértelműen megvádolható tudományos tények meghamisításával, közpénzek elsikkasztásával, társadalomromboló tevékenységgel, közszereplők társadalmi gyilkosságával (karaktergyilkosság), közszereplőkkel és az állami szervekkel szembeni aljas eszközöket alkalmazó alantas célú nyomásgyakorlással, tőlünk nyugatabbra számos állampolgár börtönbe juttatásával, kiheréltetésével, öngyilkosságba üldözésével ill több gyilkossággal is. Végső soron a feministák tevékenysége minden további nélkül emberiség- és emberiesség elleni bűntettek sorozatának nevezhető, kultúragyilkosságnak, nemzetellenesnek és fajgyalázásra való felbujtásnak. Ugyanez mindazokra is elmondható akik tevőlegesen vagy szavakkal támogatják a feminizmust.

   7     0
   • “Törvényileg tiltani kellene minden gyűlöletkeltő szervezet pénzügyi támogatását ill. szankcionálni a sajtóban való pozitív megjelentetését.”
    Ezzel az a baj, hogy nagyon nézőpont kérdése. Ha most egy ilyet bevezetnének, akkor a feminista hiszti hatására akár ezt az oldalt meg akár téged is lehetne büntetni gyűlöletkeltés miatt. Nem azért, mert a józan ész szerint gyűlöletkeltő lennél. Hanem azért, mert úgy értelmeznék a mondandódat.
    (Megj.: Természetesen az állami pénzügyi támogatás megvonásának szükségességét nem vonom kétségbe. Igazából minden szervezet állami támogatását megvonnám egységesen, így nem is lehet belőle vita, hogy ki kapjon, meg ki ne. Senki ne kapjon – egyenlőség van.)

    Hasznosabb lenne, ha a nyilvánosan való hazudozást/félrevezetést szankcionálnánk akár börtönévekkel is. Akár a reklámokban, akár a különböző szervezetek nyilatkozataiban, stb. Ha egy szervezet kijelent valamit, akkor érdemes lenne elvárni tőle, hogy a kijelentését támassza alá. Ha nem teszi, vagy mondjuk hamisított eredményeket használ, akkor nyugodtan lehetne bűncselekményként besorolni, főleg, ha nagy nyilvánosságot kapott a dolog. Így az itteni kijelentések (amelyek többsége azért valós adatokkal van alátámasztva), nem kerülnének veszélybe, viszont a feministák és egyéb liberálfasiszták hazugságai erősen visszaszorulnának.

    0     1
    • A médiatartalmakat az erőszak és a szexualitás tekintetében sikerült szabályozni. Nem látom be miért ne lehetne tételesen körbeírni mindazon izmusokat, ideológiákat, témaköröket amelyeket csakis a megfelelő módon lehet közölni, vitatni stb.

     0     1
     • Nem mondom, hogy nem lehet. Hanem csak azt, hogy ha ezt bevezetnénk most, akkor a nyakadat tehetnéd rá, hogy nem a feminizmust fogják tiltani. Hanem – ahogy arra már ébredezik a példa – éppen az értelmes izmusokat teszik majd lehetetlenné:
      http://hvg.hu/itthon/20131128_vicceket_is_betiltana_a_torvenyjavaslat
      Idézet belőle:
      a dokumentumban a felszámolandó ideológiák – rasszizmus, antiszemitizmus, idegengyűlölet, totalitárius ideológiák (beleértve a kommunizmust is) – között találjuk az „antifeminizmust” is. A hvg.hu kérdésére Ireneusz Bil világossá tette, ez alatt nem a nőgyűlöletet kell érteni, hanem a feminista törekvésekkel szembeni ellenállást.’

      Egyébként szerintem a szólásszabadság az, ami a legfőbb védelem lenne az antifeminizmus számára (főleg, hogy a fenti elvek bizony erősen terjednek). Büntetni azt, ha valaki sületlenséget beszél/ír, nem szabadna. De vagy tegye oda, hogy nincs forrása rá (tehát tegyen egy nyilvánvaló jelzést, hogy csak hasraütés alapon mondja), vagy ha van forrása, akkor annál legyen elvárt a hitelesség. (És csak ha ennek nem felel meg, akkor büntetném.)

      6     1
      • Micsoda elmék vannak…  de azt hiszem elszaladóban van már alóluk az a ló.
       Hogy ne lehessen egy ideológiának akár az alapvetéseit is megkérdőjelezni? Ez ugyanaz, mint amit a kommunisták csináltak. Ha valaki meg mert nyikkanni, megkritizálni valamilyen elképzelést annak ha szerencséje volt akkor csak lecsukták, de leginkább ki is nyírták. Vagy mint a középkori egyházak. Aki meg merte piszkálni a lapos föld elméletét, vagy azt hogy a nap kering a föld körül, már vitte is az inkvizíció.
       A gender őrületről meg ezzel egyenesen be is vallották, hogy semmi köze a tudományossághoz.
       Mert még a tudományban is szabad a megkérdőjelezés. Akár még Einsteint is szabad megcáfolni, csak kell hozzá a megfelelően megalapozott bizonyítás. Mostanában van is valami ilyesmi, hogy korrekcióra szorul Einstein elmélete.

       És ezek liberálisnak mondják magukat :)
       Inkább nem ártana megint egy újabb felvilágosodás.

       1     0
       • Pedig már van ilyen. Még Magyarországon is:
        Btk. 333. § – 3 évig terjedő szabadságvesztés.
        De ugyanez megvan Németországban is, meg más országokban is.

        Én simán kinézem a progresszívekből, hogy bevezetnek még pár diktatórikus … izé, demokratikus tiltást, ha az éppen az ő agymenésüket veszélyezteti. Mert ők ugye demokraták meg a szabadságért harcolnak. Ja, persze. :)

        4     0
    • “Az az igazság, hogy a leíró irodalom nagyon ritkán precíz. II. Olaf Quimby, Ankh Patríciusának uralkodása alatt becikkelyeztek egy törvényt, hogy megszüntessék ezt a gyakorlatot és némi tisztességre kényszerítsék az elbeszéléseket. Így, ha a monda azt állította a nevezetes hősről, hogy „mindenki az ő tetteit zengi”, minden mesemondó, aki valamire is becsülte életét, sürgősen hozzátette, hogy „kivéve néhányan a szülőfalujában, akik hazudósnak tartották, meg még egy csomóan, akik soha a büdös életben nem is hallottak róla”. A költői hasonlatot szigorúan ilyesmikre korlátozták: „hatalmas csataménje olyan sebes volt mint a szél egy viszonylag csöndes napon, mondjuk, kábé Hármas Erősségű” és az esetleges pongyola megfogalmazást a szeretett nő arcát illetően, miszerint ezer hajót bocsátottak tengerre érte, bizonyítékokkal kellett alátámasztani, s jaj volt a költőnek, ha vágyának tárgya a legkevésbé sem hasonlított egy üveg pezsgőre.

     Quimbyt végül egy mogorva költő ölte meg a palotatéren rendezett kísérlet során, aminek az volt a célja, hogy eldöntsék egy vitatott szólás, nevezetesen „A toll erősebb mint a kard” pontosságát, és emlékére a mondást a következőképpen egészítették ki: „de csak akkor, ha a kard nagyon kicsi és a toll nagyon hegyes”.”

     /Terry Prachett  - A MÁGIA FÉNYE – részlet /

     0     0
    • Zombi!

     Mé jöttél vissza?????

     “Ha egy szervezet kijelent valamit, akkor érdemes lenne elvárni tőle, hogy a kijelentését támassza alá.”

     Ez csak szervezetre vonatkozna?

     “Büntetni azt, ha valaki sületlenséget beszél/ír, nem szabadna.”

     Hát igen, meg a véleményt, meg a kritikát sem szabadna tiltani.

     0     3
     • “Mé jöttél vissza?????”
      Mert tudtam, hogy a szíved mélyén valójában szeretsz engem és hiányolni fogsz. :)

      “Ez csak szervezetre vonatkozna?”
      Arra főként. De nem kizárt, hogy személyeknél is megoldható lehet az ilyen.

      0     0
    • Lásd Lisa Simpson küzdelmét az evolúcióért…

     0     0
 5. Oly sokszor és hangosan ordítják a feminácik ránk férfiakra, hogy mocskos bántalmazók és erőszakolók vagyunk. Már kezdem elhinni és lassan kedvem lesz minden nőt jól elverni. :)

  Ez volt a humoros oldalam.  De valóságban is olyan szintű nőgyűlöletet ültetnek a férfiak szívébe az ilyen rágalmazásokkal, hogy nem is lesz a férfitársadalomnak más lehetősége mint erőszakkal fellépni a teljes nőtársadalom ellen. Ez is csak egy példa arra, hogy a feministák nem a nőkért vannak hanem pont ellenük. És arra is példa, hogy maguk a nők milyen ostobák mivel elhiszik sőt még terjesztik is ezeket a hazugságokat ezzel fokozva a tisztességes férfiak (99%) nőgyűlöletét.

  Ha csak egy kevés eszük lenne a nőknek ők tiltakoznának az unicef kampánya ellen a leghangosabban.

  Zárszóként csak ismétlem önmagamat. A nők nem alkalmasak arra, hogy jogaik legyenek. Ideje fellépni a női egyenjogúság ellen mivel az a táptalaja az efféle hazugságoknak is.

  0     5
 6. “a kapcsolati erőszakot, beleértve a gyermekbántalmazást, a szexuális bántalmazást – közismert strukturális okokból kifolyólag – az esetek elsöprő többségében, 95%-ban férfiak (apák, nevelőapák, nagyapák) követik el.”

  És ennek a 95%-nak a 95%-a cigány?

  4     0
 7. “Nézd meg a képet, hogy kik tartják a táblát”

  Avon.

  0     0
 8. Ha 100 forintot erre a célra az UNICEFnek adsz, abból 95% elfolyik.

  Ők elhitetik veled, hogy valami ellen harcolnak, egy adott célra adsz pénzt, és közben 95% másra megy. A gyűlöletkeltő, sok szempontból káros kampány csak hab a tortán.

  Ebben a hangerő versenyben az eredmény az, hogy a rendelkezésre álló támogatás hova jut el. Egy olyan szervezethez aki valóban megvédi a gyermekeket, vagy olyanhoz ahonnan eltűnik a pénz erre-arra, csak éppen a gyereknek nem jut belőle. De a szervezet nemzetközi vezetésének luxusautós kalandjai, stb. előkerülnek. Azt a pénzt amit arra érdemes szervezet helyett az UNICEFnek adsz gyakorlatilag elvesztik a segítségre szoruló magyar gyerekek.

  És ez az amit az UNICEF elfelejt elmondani. Azt a hamis látszatot keltik, hogy ők a magyar gyerekeket segítik, átvernek és a pénz máshova megy. Az így szerzett plusz bevétel, és az adománygyűjtésnél használt átverős videó kapcsán megismert cél, a fenti arányok szerint megalapozhatja a csalás gyanúját.

  373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

  UNICEF ügy: Alapos gyanú?

  Nem látunk a témában indított programot. Pláne nem látjuk azt, hogy az a botrány, a témára felülő adománygyűjtés, a témában megfogalmazott konkrét vádak előtt bármikor is cél lett volna. A többi résztvevő elidegenítése előtt nem volt ilyen program, ilyen párbeszéd kezdeményezés. Ha az UNICEF már a videó elkészítésekor sem pénzt akart volna az emberek átverésével, hanem beszélni a témáról, párbeszédet: Akkor ezzel már korábban is lehetett volna foglalkozni.

  És nem az történt, hogy mostantól Magyarország célország, lehet a kérdésre költeni, az UNICEF kampánya nem csak adománygyűjtésről szól. Nem is arról szól, hogy a most kompromittálódott vezetőiktől akár függetlenül is, nemzetközi program indul magyar vezetéssel a lehetőségek felmérése és immár nem csak kivisznek pénzt az országból az UNICEF zászlaja alatt, hanem elkezdene érkezni is.

  Az UNICEF nem azt mondja ő mit tud, akar hozzátenni a témához. Hanem azt, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon. És majd lesz egy konferenciájuk. Amire ki tudja ki lesz hivatalos, mert ugye a megbántott emberek, a képviselőik, stb. nem számíthatnak bocsánatkérésre, így nem hiszem, hogy sok jövője lenne a közös konferenciának. Ugyanis a mostani kampány hibáiról, az itt elkövetett becstelenségekről egy ilyen konferencián is beszélni kellene. Ha nem csak az ügyben partner emberekkel lesz az zárt körben.

  Az UNICEF párbeszédet kezdeményez?

  8     0
 9. Mindeközben, “kedvenc” blogunkon:

  http://konyves.blog.hu/2016/06/15/arkangyal_ejjel_reszlet

  CSBE, gender, agitprop – így teljes a napom.

  A regénytípus meg ugyanaz, csak a burzsoá, a kulák és a jampec helyére a gonosz, csúnya fehér férfi kerül.

  3     0
  • Nem aggódom. Aki azon a szinten van, hogy élvezni lenne képes ezt a színvonalat, a legtöbb esetben már funkcionális analfabéta.

   0     0
   • “A Minisztériumnak nemcsak a Párt sokféle szükségletét kellett kielégítenie, hanem meg kellett ismételnie egész tevékenységét alacsonyabb színvonalon is, a proletariátus kielégítése céljából. Egész sor különleges osztály foglalkozott a proletariátusnak szánt irodalommal, zenével, drámával, vagyis általában a proletariátus szórakoztatásával. Ezek állították elő azokat az értéktelen újságokat, amelyekben sporton, bűnügyeken és horoszkópokon kívül szinte semmi sem volt, az olcsó, hatásvadász regényeket, a nemiségtől csöpögő filmeket és az érzelmes dalokat, amelyeket teljesen gépesített eljárással készítettek, egy “verscsinálónak” nevezett különleges kaleidoszkópféle masina segítségével. Működött itt egy egész szekció – újbeszélül pornószek-nek nevezték -, amely a legalantasabb pornográfia előállításával foglalkozott. (…)

    - A tizenegyedik kiadás a végleges kiadás lesz – jelentette ki. – Végső formájába öntjük a nyelvet, abba a formába, amilyen akkor lesz, amikor senki se fog már más nyelvet beszélni. Ha befejeztük a munkát, a hozzád hasonló embereknek újra kell majd tanulniuk beszélni. Persze azt hiszed, fogadni mernék rá, hogy a mi fő feladatunk az, hogy új szavakat találjunk ki. Pedig szó sincs róla! Mi pusztítjuk a szavakat – mindennap tömegével, százszámra. Letisztítjuk a nyelvet a csontjáig. A tizenegyedik kiadásban egyetlen olyan szó sem lesz, amelynek 2050-ig el kell avulnia.”

    Orwell: 1984

    2     0
    • Biztosan világnézeti oka is van annak, hogy Orwell-t idézed, de azért úgy lesz teljes a kép, ha leszögezzük, Orwell egy marxista “proli” volt. Élettörténetéből leginkább tudni érdemes: tehetséges volt, de nem volt  pénze az egyetemre, nem tudott ösztöndíjat sem szerezni, így kb öt évig rendőrként dolgozott Indiában, majd többek között azért mondott fel, mert nem értett egyet az angol gyarmatpolitikával. Alkalmi munkákból élt, csavargók és koldusok voltak a barátai. Olyannyira baloldali nézeteket valló marxista volt, hogy belépett még a spanyol POUM-ba (Egyesült Marxista Munkáspárt-ba) is, hogy a milíciában az aragóniai fronton harcolhasson. Regényei révén már nagy elismertséget szerzett, mégsem jutott neki annyi a könyvei jogdíjaiból, hogy fenn tudja tartani magát, végül a “prolik”, a nyomorban élők betegségében, TBC-ben halt meg.

     Nagyon fontos tudni, hogy Orwell az 1984-el sem a baloldali világnézet ellen akart szót emelni, hanem a szovjet sztálinista “kommunizmus” abszurd embertelenségével szemben.

     Én azt gondolom, valójában a józan ész, az igazságszeretet és a humanizmus se nem baloldali se nem jobboldali értékek, így minden tisztességes embernek illene ezeket gyakorolnia.

     1     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Állítsátok meg Rácz Zsuzsát

Nem vagyok én az irodalom ellensége; ha valami nem érdekel, legfeljebb nem olvasom. Így voltam...
Richard Williamson: Lányok az egyetemen

A Szerkesztőség közleménye: Hogy ne csak mindig a szélsőséges feministákról essen szó, most lá...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Horror

Nem szívesen írok erről, mert förtelmes egy téma, de sajnos úgy érzem muszáj. Ausztrál nagy...
CSAJOZÁS - Szex
Hova tűntek a normális Férfiak?

Ezzel a kérdéssel szinte minden héten telenyavalyogja az internetet egy­-egy naiv bloggerina. ...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Nincs kapcsolat (a Zimbardo könyv) III. rész

A személyes megjegyzések dőlt betűvel vannak szedve. Bevallom a problémán túl a megoldási ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Női kvótát akar kizsarolni az Együtt-PM

Szelényi Zsuzsanna az Együtt-PM vasárnap Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján úgy fogalma...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Lelki törésvonalak

Sokféle módon szokták a társadalmakat felosztani, én most lelki értelemben fogom. Naponta láto...
+Alkalmi cikkek
A patriarchális család védelmében I.

A most következő iromány vendégcikk, a Konzervatóriumról emeltük át. Mármint én, így királyi t...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Megállítható-e a feminizálódás? 1. - A történelmi háttér

Európa, sőt a nyugati világ elpuhulása, férfiatlanodása, demilitarizálódása egyre inkább megol...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista vitatechnikák - shaming language

Angol nyelvterületen már jó ideje folyik a küzdelem a feminizmus térnyerése ellen, és "kinti t...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kereszténység és feminizmus

A feminizmus az egyik legelterjedtebb politikai mozgalom a nyugati társadalmakban. A keresztén...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Gondolatok a férfiasság körül - pár sor a kíváncsiságról és az önzésről

Amíg korábbi elmélkedésemben úgy véltem, az erő könnyen tetten érhető a nemi identitástól elsz...
ÉLETMÓD - Egészség
Egészség, félelem, és másság

Sokan gondolják, hogy a pszichopatákban nincsen félelem. Ezt én most cáfolni fogom, és e cáfol...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Nomen est omen - A nők és a családnév

Alábbiakban egy kedves női olvasónk levelét adjuk közre vitaindítóként. Problémafelvetése koru...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az ország neve: Halál

A cikk eredetije a Jobbegyenes blogon található. Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyála...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret