Wastrel

Bemutatkoznak az üzleti innováció első női úttörői

Wastrel - 2016. június 24. péntek 09:02 - 16 hozzászólás

innov1_thumbHány, de hány éve győzködik hiábavalóan a gonosz, elnyomó férfiakat feminista elvtársaink, hogy a nők minden körülmények között – kiváltképp a pénz szimattávolságán belül persze – ugyanúgy megállják helyüket, mint ellenkező nemű riválisaik. Fennen hirdetik, ha hagynák őket széttörni az üvegplafont és bevezetni az 50%-os szülési kvótát a férfiaknak, a nők akár sokkal jobban is teljesítenének azonos körülmények között, mint az erősebbik nem.

A magasztos szólamok után persze rendre elmaradoztak a hatalmas feminista sikerek. Kiderült, hogy a nők jóval kevésbé ambiciózusak, kevesebb közöttük a törtető pszichopata, ám ahelyett, hogy az amúgy férfiszívnek nagyon kedves női princípiumok méltó elismeréséért küzdenének a feministák, inkább kicserélték képviselt nemük pozitív tulajdonságait a férfiak negatív tulajdonságaival, és ölre mennek velük a hatalom meg a részvényportfoliók birtoklásáért.

Nguyen Thi Phuong Thao, VietJet Aviation CEO. Source: VietJet Aviation JSCIlyen előzmények mellett várható volt női szereplők feltűnése a mindenféle leggazdagabb embereket tömörítő listákon, ámbátor egyelőre véges mennyiségű vagyonos hölgyeményt vonultatnak fel ezek a kiadványok. Ugyan a milliárdos-listákon akad néhanapján mutatóban egy-egy üzletasszony, de a gyakorlatban szinte kivétel nélkül mindről kiderült, hogy leginkább öröklés révén tettek szert gigantikus anyagi erőforrásaikra, nem saját teljesítményük vagy üzleti innovációik által. Ennek az átokhullámnak most vége szakad, hiszen egy derék női vállalkozó nem máshonnan, mint az erősen deprivált országnak számító Vietnamból érte el a csúcsok csúcsát, jelezvén hasonszőrű társainak, hogy igenis ők is képesek kreatív és innovatív vállalkozásokat indítani, mi mást, mint a „feminin szellem” kidomborodó erényeit csatasorba állítva. Igen, pontosan a női nem képviselőinek jelentős többsége által birtokolt (bocsi transzik, ti pengeélen táncoltok) két pár gömbölyded forma piacosításáról beszélek.

Nguyen Thi Phuong Thao, az elviselhetetlenül szexi nevű üzletasszony lett Vietnam első, önerőből milliárdossá vált női vállalkozója. A hölgy azzal a roppant erős vívmánnyal harcolta ki a megérdemelt figyelmet, hogy fiatal és vonzó bikinis csajokat pakolt stewardessnek a VietJet légitársaság gépei fedélzetére, melynek egyébként alapítója és többségi tulajdonosa is egyben. A vállalat most tőzsdére megy, az előzetes várakozások szerint csaknem 1,4 milliárd dollárra rúgó cégérték mellett Thao asszonyt téve Vietnam leggazdagabb nőjévé.

innov3A VietJet egyébként párhuzamosan működik Vietnam nemzeti légitársaságával, az országon belül kb. 30%-os részesedéssel, mely folyamatosan növekszik. Főhősnőnk természetesen abszolút jól tudja, mit csinál, hiszen Moszkvában tanult közgazdaságtant és pénzügyeket, magába szippantva a minden sikeres ember által szakrális tevékenységként űzött marketing összes csínját-bínját. Hamar világossá vált számára, hogy a csöcs, a segg és az ezeket körbenövő dekoratív sejthalmaz minden termék és szolgáltatás értékesítésénél az első számú figyelembe veendő paraméter, ilyen elvont fogalmak meg, hogy minőség, vagy hasznosság, abszolút sokadrangú és jellegtelen tényezők.

Derék feministáink végre jogosan lődözik a zöld rakétákat örömükben, hiszen a nők üzleti pozíciókba ültetésével végérvényesen megszűnt a szegény, szerencsétlen, elnyomott lányaink tárgyiasítása és húspiaci felhasználása. Szívből gratulálunk Nguyen Thi Phuong Thao-nak, reméljük, további hasonlóan inspiratív sikerekről számolhatunk be a jövőben is.

Jelen cikk forrása a Bloomberg tudósítása: http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-03-23/how-bikini-airline-helped-to-create-vietnam-s-first-woman-billionaireinnov4_1


Címkék: , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
9 votes, average: 4.44 out of 59 votes, average: 4.44 out of 59 votes, average: 4.44 out of 59 votes, average: 4.44 out of 59 votes, average: 4.44 out of 5 9 olvasó átlagosan 4.44 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Gazdaság - Pénzügy rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Anti/feminista gyorsteszt

Íme egy egyszerű, nem túl hosszú gyorsteszt annak eldöntésére, hogy a kitöltő melyik eszmerendszerhez áll közelebb: a feministához vagy az antifeminis...
Selmeczi Gabriella: Már megint Soros pénzén támadják Magyarországot

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerdán közzétett egy jelentést Magyarországról, amelyben azt írták, hogy a családon belüli erőszak ...
A feminizmus démona

A címben sugalltak ellenére a feminizmus csak közvetve kerül terítékre. Nem célom a feminizmusról értekezni, csak annyiban, amennyiben olyan tüneteket...
Átkozott Gender Studies

Feministák és antifeministák egyforma gyakorisággal emlegetik a gender studies (továbbiakban GS) témakörét. Bár más-más okokból kifolyólag, ezt hozzá ...
Hova tűntek a normális Férfiak?

Ezzel a kérdéssel szinte minden héten telenyavalyogja az internetet egy­-egy naiv bloggerina. Most épp ott tart a hiszti, hogy már a lányoknak kell a ...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (16) Hivatkozások (0)
 1. Aha. Tehát a vietnámi bula önerőből hirtelen felindulásból alapított egy légitársaságot, ami most egész jól megy. Hm. Lehet én is alapítok holnap “önerőből” egy csokigyárat…

  6     0
 2. Sex sells. És nincs is probléma ezzel, a férfiember így működik. Megszokta, hogy így-vagy úgy fizet, hát fizet érte itt is – az üzleti modell életképes.
  Az nem kérdés, hogy a feministák az elért eredményt nem rakják ki a kirakatba, legfeljebb majd a tényektől sarokba szorítva az internalized misogyny-ről hablatyolnak.

  3     0
 3. Remek cikk, gratulálok hozzá. Valaki megírhatná már a Theranos story-t is, a szőke, üresfejű cicababa évekig feminista ikonnak számított, hogy lám-lám, egy nő is képes erre, oszt  a shit hirtelen hits the fan: :D :D :D :D

  http://www.returnofkings.com/76246/is-theranos-a-girl-powered-scam

  http://fortune.com/2015/10/29/theranos-founder-ceo-elizabeth-holmes-feminist-icon/

  https://www.inverse.com/article/14263-elizabeth-holmes-and-theranos-failed-because-medicine-and-startups-don-t-mix

  http://www.foxbusiness.com/features/2016/04/15/theranos-how-to-blow-9-billion-in-6-months.html

  Nem értem, hát nem látszott rajta, hogy nem alkamas erre a feladatra? Egy szőke nő? Ezt komolyan gondolták?

   

  5     0
 4. “a gyakorlatban szinte kivétel nélkül mindről kiderült, hogy leginkább öröklés révén tettek szert gigantikus anyagi erőforrásaikra” – vagy válás útján

  Ha nő csinálja természetesen mindez nem szexista és tárgyiasító.

  4     0
 5. A saját légitársaságot birtokló nő hirtelen csodálatos módon egy saját légitársaság tulajdonosa lett.  Az elnyomó férfisoviniszta társadalom pedig oly módon teszi tönkre a nők életét, hogy odaadja a pénzét a nőknek pusztán azért, ami nekik van.  (A szépségre gondolok.) 

  Le a kalappal!

  Megmutatták, hogyan kell munkával érvényesülni! :)

  9     0
 6. “Főhősnőnk természetesen abszolút jól tudja, mit csinál,”- Mata Hari, Elsbeth Schragmüller vagy Evelyn Salt  is tudta mit csinal.

  “hiszen Moszkvában tanult közgazdaságtant és pénzügyeket, magába szippantva a minden sikeres ember által szakrális tevékenységként űzött marketing összes csínját-bínját.”-

  egeszen konkretan a Plehanovra (kukucs meg a Forbesen listazott vegzöseit) jart, az pont olyan mint a MGIMO, az elsö gazdasagi, a masik diplomaciai vonalon szupererös. VietJeten meg Obamaval vannak fenn fotok.

  “Hamar világossá vált számára, hogy a csöcs, a segg és az ezeket körbenövő dekoratív sejthalmaz minden termék és szolgáltatás értékesítésénél az első számú figyelembe veendő paraméter”  a legjobb kamuflazs, pont ahogyan nemzetközileg szallitani.

  tudom, tul sok thrillert nezek :).

  4     1
 7. Jó a cikk, és a képek is :-)!

  4     0
 8. Nem azért mondom, de a feministák fujjolni fognak!
  Ez a nő csakis szekértoló lehet, hiszen tárgyiasította (ti. bikiniben dolgoztatja, mutogatja) az alkalmazottait. Ilyet pedig kizárólag gyarló férfi, vagy agymosott szekértoló csinál.

  6     1
  • Jól tudjuk, mi lenne a feministák és a fősodrú média reakciója, ha egy férfi csinálná ugyanezt egy légitársaságnál, legyen akár vietnami, akár nem.

   2     0
 9. Ebben a témában off, de az oldal filozófiájához kapcsolódva, ha csak egy videót nézel me a héten az ez legyen, egy nagyon jó riport/beszélgetés:

  https://www.youtube.com/watch?v=iv7LvRhvgNI

  0     0
 10. Jó cikk. Ez a nőszemély gondolom valami helyi pártvezér vagy vörös oligarcha neje/lánya/menye/szeretője.

  2     0
 11. A zindex ujjongóan hülye cikke szerint Japánban úgy akarják megoldani a csökkenő népességszám problémáját, hogy a nők otthon marasztalása helyett minél több nőt kívánnak foglalkoztatni. Ez így csak nekem furcsa? Az otthon marasztalás és szülésre tréningezés láthatóan nem vált be, de mitől akarna egy nő otthon maradni és gyereket szülni attól, hogy mehet dolgozni?

  A nők tuti rohannak majd, hogy a 8-10-en felül az ott megszokott napi 2-4 túlórát boldogan ledolgozzák ők is.

  http://index.hu/gazdasag/2016/07/20/japan_nok_munka_konzervativok_abenomics/

  1     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kisszínes

Az angol királyi légierő 3 női pilótája fejenként 100,000 angol font (35,6 millió forint) kárt...
Undorító társadalom

Amanda Todd egy 15 éves lány volt, aki 2012. október 10-én öngyilkos lett. Az interneten már r...
+18+
Puzsér Mérő Verára veri

Rögtön az elején ígéretet teszek rá, hogy a fenti csekély térfogatú bejelentés nyomán megpróbá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az én szerelmem

Sokat gondolva A Nők szerelme című cikkre, többször is nekiugrottam ennek a témának. Valam...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A polkorrektség abszurditása

Teljesen véletlenül figyeltem fel egy angol napilap weboldalán egy olyan cikkre, ami érinti a ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfi és női hűtlenség - egy tragédia kapcsán

Úgy látszik ez egy ilyen hét: megint férfiak halálával kapcsolatban kell tollat ragadnom. Ez e...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kuba és a roncsderbi

Kuba utcaképéhez hozzá tartoznak a 40-es 50-es évekbeli amerikai autómatuzsálemek, mintha viss...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Felfegyverkezett a Femen

Újabb és újabb botrányaival rendszeresen követel figyelmet magának a Femen férfi- és keresztén...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A félreértett csajozó művész - 1. rész

Világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a PUA (pick up artist = csajozó művész) írások é...
+18+
Fesztiválhiszti

Minap adtunk hírt arról, hogy a Svédországi Bravalla zenei fesztivált azzal a nyilvánvalóan fa...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Főállású Anya

Kolléganőm bájos sztorival örvendeztetett meg a minap. Tudja, hogy szeretem az ilyesmit, és ő ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkbe...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Antifeminizmus és/vagy csajozás

Eleddig azt hittem, egyszerű és egyértelmű dolgokról beszélünk mi itt, amit egy átlagember is ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Miért játsszuk a kemény legényt a nőknek?

Mert ez tetszik nekik... Persze a dolog ennél összetettebb. Sok nő ismerősöm mantrázza, hogy m...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Zuhanórepülésben a tengerentúli feminista média

A Financial Times értesülései nyomán kapott szárnyra a hír, miszerint  a tengerentúlon számos ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret