Reszet Elek

Olimpiai beköszönő – avagy valami bűzlik Brazíliában

Reszet Elek - 2016. augusztus 6. szombat 12:02 - 102 hozzászólás

A magyar idő szerinti szombat hajnali megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az újkori nyári olimpiák közül a harmincegyedik. Minden bizonnyal ez az olimpia is hatalmas felhajtások közepette fog lezajlani (már a megnyitón megcsodálhatjuk a modern Brazília szimbólumaként Lea T transzvesztita modellt), az emberiség egyik legnagyobb nézettségű rendezvénysorozata részeként, ám a zajos történések sem fedhetik el az elrémítő tényt, mégha nálunk nem is cikkeznek róla, meglehet valami olyasmi készülődik Rióban, ami alapjában változtathatja meg a női  versenysport jövőjét, egyben jó példával szolgál mindannyiunk számára, hogy az oktrojált és tudományos alapot nélkülöző gender elmélet őrülete milyen mértékben káros férfinek és nőnek egyaránt, tesz tönkre mindent .

Ha dióhéjban is, érdemes áttekinteni az olimpiák történetét, hogy lássuk honnan indultunk, hol tartunk, mit jelentett és jelent.  Érdekes kontraszt lesz összevetni azzal a groteszk paródiával, amivé vált, válni fog.

 A kezdetek…a régmúlt

Az ókori olimpiai játékok kezdete az idők homályába vész. Hagyományosan az i.e 776-os olimpiát tekintik az elsőnek. Zeusz isten tiszteletére rendezték az éliszi Olümpiában. A folyamatosan növekvő, kiegészülő versenyszámok (stadionfutás, kettős stadionfutás, öttusa, ökölvívás, fegyveres futás stb.) kivétel nélkül valamely harci tevékenység ritualizált formái voltak, űzésük és maga a versengés pedig egyfajta férfias áldozat Zeusz, a legfőbb isten előtt. A férfias jelző azért is helyénvaló mert a résztvevők kivétel nélkül csak férfiak lehettek, akik ruhátlanul versengtek egymással, sőt a hagyomány szerint a nézőtéren sem tartózkodhattak nők (eltekintve a fogathajtó versenyek fogatainak esetleges női tulajdonosaitól). Létezett csak női részvevőkkel rendezett versengés is (Héraia), de ez mind jellegében, mind jelentőségében nem sok említést érdemel. Végső soron az olümpiai játékok arra szolgáltak hogy a férfiak legkiválóbbjai a legfőbb isten és a férfiak közösségének a színe előtt kinyilvánítsák képességeiket és megküzdjenek a legkiválóbbat megillető tiszteletért, megbecsülésért. Az olimpiai játékok fontosságát jelzi, hogy a görög időszámítás alapjává vált, emellett az ókori görög azonosságtudat egyik fontos alapja is volt.

 Az újkor…újabb kezdetek

Legtöbbünk által ismert tény, hogy a régmúlt olimpiákat az 1896-os athéni olimpiai játékokkal kezdődően élesztették újjá. Az olimpiák célja megváltozott, eltűnt belőle a kizárólagos férfiasság, hiszen már a 1900-as párizsi olimpián is megjelentek a női versenyzők, szám szerint huszonketten. Értelemszerűen eltűnt a görög maszkulin főisten előtt tett férfias áldozat jelleg. Kialakították a hármas győztes kategóriáját (arany, ezüst, bronz), azaz megszűnt a kiválók legkiválóbbika-elv is. Az újkori olimpiák eszmei alapja a nemzetek közötti háborúk helyett azok baráti és nemes versengése propagálása lett. A sors sajátos fintora hogy az újkori olimpiák története szinte teljesen egybeesik az emberiség történelmének legkegyetlenebb és legvérzivatarosabb időszakával.

 Az újkor…folytatódik

Az újkori olimpiák immár százhúsz éves időszaka nagyon sok változást hozott és ezek bizonyos aspektusaikban korántsem pozitív változások voltak. A második világégés utáni időszak az olimpiákat a nagyhatalmi vetélkedés színterévé tette, a sportban elért sikerek politikai eszmerendszerek önigazolásává váltak. Több olimpia is politikai bojkott áldozatává vált (erre korábban is volt precedens).

Az olimpiák szervezése, rendezése, döntései és maguk a versenyek illetve szellemiségük is elanyagiasodott. Az olimpiák csak a leggazdagabb országok által anyagilag kivitelezhető monstre produkciókká, gazdasági megavállalkozásokká váltak, amelyeken keresztül gigászi pénzösszegeket mozgattak meg. Elharapózott a korrupció, a világcégek megjelenésével, a reklámbevételek növekedésével mindent elárasztott és mindenkit elbódított a pénz szaga.

A modern tudományos eredményeknek köszönhetően széles körben elterjedtek a korszerűbb teljesítménynövelő drogok. A vetélkedésben alantas előnyök megszerzése intézményes kereteket is öltött, az egyedi esetekből országosan, tudományos háttérrel is támogatott, szervezett tömegjelenség lett. Mindannyian emlékszünk a keletnémet sportolókra, a kínaiak közelmúltbeli sikereire, ahogy a jelenlegi orosz botrány is közismert. Mivel a doppingolás egy lépéssel mindig a kimutatása, ellenőrzése előtt járt, látenciájának, a sportközösségeket érintő penetrációját még megbecsülni sem lehet. Valójában minden sportteljesítmény művi segítség nélküli mivolta vált megkérdőjelezhetővé.

Az olimpiák a terrorizmus számára is kedvelt célponttá váltak. A terror általi fenyegetettség az 1972-es müncheni olimpia óta minden olimpia része, a biztonsági intézkedések egyre növekvő, elképesztő összegeket emésztenek fel.

A jelen olimpiáit szemlélve, ha egy kicsit a látványos színfalak és csinnadratta mögé nézünk, korántsem hízelgő kép tárul elénk, az olimpiák „fejlődési íve” sok tekintetben elszomorító. Az ember azt gondolná, ahogy mondják, nincsen lejjebb. Ám a tények rácáfolnak eme dőre reménykedésre.

A jelen…. és jövő  – A terminátorok eljövetele

A riói olimpiai játékok lesz az első olyan olimpia, sőt igazán jelentős világméretű sportesemény, ahol minden különösebb megkötés nélkül transgender személyek (a továbbiakban is a személy szót használom rájuk) minden következmény nélkül versenybe szállhatnak. Noha személyük nem ismert, megerősítést nyert, hogy a brit atlétikai csapat tagjaként két férfinak született és nővé operált személy is nagy valószínűséggel részt vesz az olimpiai megmérettetésben női versenyzőként.

Hogyan lehetséges ez? Mindezt egy 2015 novemberében született NOB egységi választmányi gyűlés határozata teszi lehetővé.  A határozat szerint mindenkit (függetlenül attól hogy átesett-e nemváltó műtéten) olyan neműnek kell tekinteni, amilyennek vallja magát. Egyetlen kikötést tesz (mivel azért a nemek között természetesen különbséget tesz, noha a manapság szokásos módon), férfinek bárki vallhatja magát és ezzel versenyezhet a férfiak között, de nőnek csak az, aki egy évre visszamenőleg igazolni tudja, hogy a szervezetében a szérum tesztoszteron szintje nem haladta meg a 10 nmol/L mértéket. Vagyis a férfiak és nők közötti egyedüli különbséget a tesztoszteron szintjükben látja a „tisztelt” szervezet. Olyannyira igaz ez, hogy az igazságosság jegyében a nőnek született, önmagukat nőnek tartó és nőként is versenyzőket a megmérettetés szintjén férfinek tekinti, csak férfiként engedi versengeni, ha a vérükben a szérum tesztoszteron szintje ezt az értéket meghaladja. Ez a testi elváltozás a hyperandrogenismus jelensége és a legtöbb esetben betegség áll a hátterében.

holley mangoldNoha az emancipáció jegyében a legférfiasabbnak mondható sportágakban is megjelentek a nők (persze sok sportágat finomítani is kellett hozzá, lásd pl. jéghoki), senki józanul gondolkodó személy számára nem lehet kétséges hogy a nők és férfiak okkal versenyeznek egymástól elkülönítve (vagy néhány sportágban megegyező nemi arányú csapatokban). A legnőietlenebb busafejű, szőröshátú, pattanásos, szétkokszolt női súlyemelő vagy nehézatléta sem érhet a férfi élvonal nyomába, de általában is elmondható hogy a sportágak tekintetében a nők egyszerűen biológiailag másodrendűek. Akár erőt, gyorsaságot, állóképességet, koncentrációt, térérzékelést (vö. lövészet) vagy akár logikai képességeket (vö. sakk) nézünk, a női élvonal mindenhol és minden sportágban nagyságrendekkel elmarad a férfiakétól. Minden a két nemet egymással szembe állító, egyenlő alapokról induló verseny a nők vereségével zárul.

Nem sok értelme van különösebben sok példát hozni, elvégre a dolog valóban evidencia mindenki számára, de néhány megmosolyogtató esettel mégis célszerű érzékeltetni a különbséget:

1, A 2013-as évben az akkor világranglistát vezető amerikai női jégkorong válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a Salisbury Középiskola hokicsapatától.

2, 1998-ban Karsten Braasch, aki akkor a 203-ik volt a világranglistán, kihívta a Williams testvéreket, akik azzal dicsekedtek, bárkit képesek legyőzni a férfi rangsor első kétszázán kívül. A meccs előtt Braasch golfozott és sörözgetett egy kicsit, elszívott néhány cigarettát, majd 6-1-re és 6-2-re verte a lányokat. A meccs után Serena Williams azt nyilatkozta, nem gondolta volna hogy ilyen kemény lesz, lévén olyan ütései voltak amelyek a női mezőnyben eredményesek lettek volna, Braasch pedig simán visszaütötte.

3, 2012-ben Az USA női fociválogatottját 8-2-re verte az USA U-17-es fiúválogatottja.

Lehetne sorolni a példákat, noha koránt sincsen annyi, mint sokan gondolnák. Viszonylag ritka az ellenőrzött és fair körülmények közötti párharc férfi és női sportolók között. A férfiak számára az ilyesminek nincsen kihívás értéke, nem megmérettetés, a legtöbb nő számára pedig kimondva vagy kimondatlanul egyértelmű a borítékolható vereség, amit nemétől függetlenül senki sem szívesen szenved el.

A túlélés, a harc a jobb nőstényért, a vadászat az évmilliók alatt minket férfiakat a nőkkel összehasonlítva biológiai harci gépekké tette, minden porcikánkra hatással volt, minden testi funkciónkat, szerveink működését eme evolúciós céloknak alárendelve alakította át.  Mégha a civilizáció el is puhított minket, az örökség él, munkál bennünk. Mindenki elősorjázhatja személyes tapasztalatait is, egyértelmű lesz a végeredmény, megerősítheti, a férfiak és nők fizikum, intellektus és harci-túlélési ösztönök tekintetében nem egy „ligában játszanak”, nincsenek egy szinten.

A különbségeket jól érzékelteti ez az amatőr felvétel is, ahol egy átlagos oroszlán csap szét az öt főből álló sakál falkában és csinál rendet az egymást bántalmazó sakálok között.

Egyszerű belátni hogy nem pusztán a tesztoszteron szint tesz minket férfiakká, a csontozatunk teherbíróbb, a térérzékelésünk jobb, testtömegünkhöz képest nagyobb a szívkapacitásunk és még sorolhatnám a nemi különbségeket. Férfi biológiai sajátosságokkal bíró személyek női mezőnyben való versenyeztetése körülbelül olyan, mintha terminátorokat szabadítanánk az emberek közé. Az új szabályozás alapján elegendő lesz, ha a férfi sportoló nőnek vallja magát (még műtéti átalakítás sem kell, azaz „kukis lány” is lehet) és művi úton 10 nmol/L alá szorítják le a szérum tesztoszteron szintjét potom egy évre az adott verseny előtt. Megjegyzem még ez az érték is körülbelül a háromszorosa egy normál nőének.

A következményeket borítékolni lehet. Ahogy a dolog elterjed, terminátorok állnak majd a dobogó összes fokára, ők tartanak majd minden pályacsúcsot és rekordot. A nőknek, a VALÓDI nőknek esélyük sem lesz áthidalni a nemi különbségeket. Vagy elfelejtik az élsportot vagy olyan sportágakat választanak, amelyek valóban a női sajátosságokra épülnek, mint például a művészi torna, a kissé modoros szinkronúszás és hasonlók. A riói olimpián, az atlétikai közvetítések esetén, ha szerepel brit atlétanő, célszerű lesz levenni a hangot a tévén és zenei aláfestésként feltenni a Terminátor 2 című film főtémáját. A későbbiekben, az évek múlásával állandósítható is a zenei aláfestés, ha rávinne a lélek, hogy “női” sportközvetítést nézzünk.

Így számolja fel a mai „modern” feminizmus a női egyenjogúsági törekvések korábbi eredményeit. A forradalom valóban felfalja gyermekét, de valahogy nem tudok neki örülni.


Címkék: , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
7 votes, average: 4.86 out of 57 votes, average: 4.86 out of 57 votes, average: 4.86 out of 57 votes, average: 4.86 out of 57 votes, average: 4.86 out of 5 7 olvasó átlagosan 4.86 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (102) Hivatkozások (0)
 1. Ez a tendencia valóban nagyon szomorú….nem is igen értem,miért kellene bármelyik sportágban összehasonlítani női és férfi szintet. A sportnak az egészségről, a nemes versengésről ( és nem arról,hogy kinek milyen kimutathatatlan új szere van,ami még nincs a dopping listán) és nem utolsó sorban a fair play-ről kellene szólni. (Tán ezért az egyik nagy kedvencem a Tűzszekerek c. film,nekem az az igazi olimpiák időszaka). Persze nőként/lányként jó érzés volt (büszke voltam rá),ha ping-pongban megvertem egy-egy fiú osztálytársamat (de azért a legtöbbtől kikaptam és a bátyámat is csak 10-ből egyszer tudtam/tudom megverni nagy harcok árán),de nyilván élsportban ez lehetetlen és nem is kell. A nőknek a nők között kell legjobbnak ,jónak lenni. Az ilyen átműtött,meg nőnek vallom magam esetek meg egyszerűen észbontóak,úgy érzem az igazi olimpiák  korának sajnos befellegzett….

  0     0
  • A sport valahol, alapjaiban ritualizált harc. A bunkósbotokkal ütlegelés és egymás kövekkel való dobálásának mai, domesztikált megfelelője.

   A nemeket közös versenyszámban összehozni ugyanaz, mintha nők és férfiak egymással folytatnának fizikai harcot, aminek nem sok értelme lenne. A mai élsport nem tesz egészségesebbé, valójában tönkreteszi a tested. Ami pedig a harci jellegét illeti, az a nőknek sosem volt az eszközük sem a férfiak megszerzéséért, sem a jobb körülmények biztosításáért. A férfiaknak valóban eszközként szolgált és a cél mindig is a nők voltak, az erőforrások stb. Így hát közös harcba összehozni a nemeket azért is értelmetlen mivel Karinthyval szólva, “mindegyik mást akar”.

   A sport domesztikációjának a része volt az is hogy szabályrendszerekbe kényszerítették, a fair play felfogás mögött valahol az is van hogy ez az egész sportosdi amolyan úri huncutság. Ez még ma is tetten érhető, különösen azoknál a sportágaknál amelyek nem “proli” gyökerűek. Például az öltözködésben. Az olimpiai öltönyök is valójában erről szólnak, az úriemberek megfelelő öltözékben mutatkoznak.

   “A nőknek a nők között kell legjobbnak ,jónak lenni.” – Ebben egyetértünk. Csakhogy nem egy férfi viszonyrendszerben kellene összemérniük egymást. Ha férfias sportágban (és a legtöbb az) mérik össze magukat a nők a többiekkel, akkor valójában egy minimum évszázados, de meglehet évezredes hagyományokkal bíró férfi viszonyrendszerben teszik azt. Ennek pedig nem sok értelme van. Általánosságban a sport vagyis a sportágak legtöbbje egyszerűen szaglik a tesztoszterontól. A nők egymás közötti viszonyai amúgy is meglehetősen ritkán alá-fölé rendelődőek.

   Tűzszekerekből nem sok dologra emlékszem. Amikor futnak Vangelis zenéjére meg amikor a fronton fut a srác.

   0     0
   • A sport mint a harcias férfiösztönök domesztikációja rendben lévőnek látszik, mivel társadalmi haszna és/mert/tehát funkciója van… A drukkolással más a helyzet. Az igazi szurkoló, aki csak drukkol, sose sportol(t), az már könyörtelenül továbbdomesztikált egyed, akiben a – társadalmi szinten már alaposan megszelídített – férfiösztön gyakorlatilag elnőiesedett, mondhatni elkorcsosult. Ismétlem, nem a sportoló és drukkoló férfiról van szó, hanem a sose sportoló ám annál vadabbul csak drukkolóról. Egy átlagos nő nem tud mit kezdeni túlcsorduló érzelmességével, értsd ösztrogénjével, mivel az élet nem ad alkalmat mind kiélni, ezért szappanoperákat és efféle érzelem-kiélős helyeket keres, hogy leadja feleslegét, amit még a kisállatai se visznek el. Egy átlagos férfi nem tud mit kezdeni túlcsorduló versenyszellemével, értsd tesztoszteronjával, mivel az élet nem ad alkalmat mind kiélni, ezért mérkőzéseket és efféle harc-kiélős helyeket keres, hogy leadja feleslegét, amit még az üzletelés örömei se visznek el. A csak-szurkoló ösztönkiélés nőies dolog, akkor is, ha férfias tárgyra irányul, és akkor is, ha a szurkolásban a csapathoz (klánhoz, törzshöz, stb.) tartozás ősi és férfias ösztönét is kiélheti a drukker. Na jó, utóbbi okból talán a meccsekre kijáró csak-szurkolót kivehetjük a szappanopera párhuzamból, akinél a mérleg a vadászos csapatösztön feléledése folytán még visszabillen. Viszont aki tévén és sportújságokban követi a(z él)sporteseményeket – lehetőleg mindig ülve és sörözve -, az nem férfiasabb, mint egy Isaura-drukker.

    2     0
 2. Na igen beérni látszik a felvilágosodással kezdődött folyamat, az elmebaj a végállomás :) Különben az olimpiának a mai formájában már nincs értelme, a nemzetek közti verseny és a rengeteg beáramlott pénz teljesen eltorzította az eredeti eszmét, a lelkes amatőr úriemberek versenyét, gyakorlatilag profik versenyeznek,  sok sportágban bevettek a szadista edzési módszerek és  általánosan elterjedett a doppingolás.

  0     0
 3. Most jön majd a nagy verseny a “Ki a nagyobb áldozat?” címért.
  A nők jogaiért harcolók fognak küzdeni a transzneműek jogaiért harcolókkal.

  Már nagyon várom! :)

  5     0
  • Védett állat eszi a védett növényt?:)

   Akkor is elsunnyogják, amint azt is, ha migrik erőszakolják meg a fehér nőket, lásd még: elnézést is kért a megerőszakolt hülyepicsa a fehér ember rasszizmusáért:)

   Gyönyörű:)

   1     8
 4. Egyébként van már ilyen. Ott van pl. az MMA-ban Fallon Fox, aki női versenyen 6 küzdelemből 5-öt nyert és eredetileg férfi. Elég sok kritika érte és éri most is, talán nem véletlenül.

  Ugyanakkor én maximálisan támogatom, hogy ne osszuk szét nemek szerint a sportot.

  1. Egyenlőség van.
  Emancipunci meg minden. Hajrá csajok, grrrr power, stb. (Na jó, ez vicc volt.)

  2. Ha nemek alapján szétosztjuk, akkor osszuk már el bőrszín meg más alapján is!
  Tudvalévő, hogy bizonyos fizikai jellemzők esetében a négerek erősebbek, mint a fehérek, avagy még inkább mint a mongoloidok. Nézzük csak meg a 100 méteres síkfutást, hogy hány kínait látunk köztük (a gyerekkortól való erre képzés és dopping ellenére): egyet sem. A közel másfél milliárd kínai, meg a maradék kétmilliárd távol keleti közül egy sem képes bejutni a 100 méteres síkfutás dobogójára. De nézhetünk sok más sportot is, ahol számít a futás (pl. foci, ahol az utóbbi időben biza elég sok európai ország focistái ‘lebarnultak’ a globális felmelegedés következtében). Vagy nézhetjük a küzdősportokat, meg sok más dolgot is.
  Ergo bizony ez alapján a rasszok között is komoly különbségek vannak!
  Hasonló mértékű különbségek, mint a nemek között. () Talán nem véletlen, hogy Fallon Fox-ot is egy néger csaj győzte le. Az akkori viták szerint a néger nőknek kb. olyan a csontsűrűsége, mint a fehér férfiaké.) Most akkor csinálunk külön negroid olimpiát, mongoloid olimpiát, europid olimpiát, stb? Esetleg ha az már megvan, lesz külön a négeren belül bantuid olimpia, szudáni olimpia, meg az eurpiden belül is lesz nordikus, dinári és egyéb olimpiák? Mindenki, aki valamilyen módon más, mint a többiek, azoknak lesz külön olimpiájuk, csak hogy ők is győzhessenek?

  Én ehelyett azt mondom, hogy tegyük félre a megkülönböztetést.
  Ne számítson sem a nem, sem a bőrszín, sem a súly, sem más. Az számítson újra, hogy ki a legjobb.
  Nem a legjobb női sportoló. Nem a legjobb néger sportoló. Nem a legjobb 60kilós sportoló.
  Hanem a legjobb sportoló!
  Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki a legjobb, akkor ne nyaljuk már ki egyes csoportok seggét csak azért, hogy ő is elmondhassák, hogy milyen ügyik. Ne csináljunk már nekik is külön versenyszámot, meg ne adjunk már nekik is ugyananyit érő aranyérmet, csak hogy nehogy elsírják magukat az eredménytelenségük miatt.

  Egyébként Puzsér felvetette már ezt a témát egyszer, és vannak azért jó felvetései:
  https://www.youtube.com/watch?v=LKUK8sozJCM

  1     0
  • Jogos a kérdés amit felvetettél, de a megoldás nem. Amikor kitalálták az olimpiát, a nagyjából azonos fizikai adottságokkal rendelkező fehér emberek versenye volt. Mivel a feketék fizikai erőfölényben vannak a többi rasszal szemben, azoknak esélyük sincs nyerni azokban a olimpiai  versenyszámokban, ezért ezeket törölni kellene az olimpia versenyei közül. Azokat kellene meghagyni, ahol mindegyik rassz azonos eséllyel indulhat.

   0     0
   • Sok fekát nem látok az uszodában szóval az összes vizes versenyszám is “úszott”. A téli olimpia egésze is.

    0     0
   • “nagyjából azonos fizikai adottságokkal rendelkező fehér emberek versenye volt”
    Igen, úgy hívták őket, hogy görögök. Voltak pár százezren akkoriban. Ezt manapság úgy hívják maximum, hogy megyei bajnokság. Vigyük le az olimpia szintét odáig, hogy mindenki azonos esélyekkel indulhasson?

    Egyébként a tököm el szokott durranni ettől a ‘mindenkinek azonos esélyt’ dologtól.
    Hogy a francba lehetne akárcsak közelítőleg is azonos esélye az embereknek egy adott dologban??? Még egy ikerpárnak hagyján. De azon túl ember és ember között olyan eltérések lehetnek, hogy teljesen értelmetlenné teszi ezt a dolgot. Ha vesszük akár csak a 100 méteres síkfutást, és csak itt Magyarországon versenyeztetünk, simán ki merem jelenteni, hogy az ország férfilakosságából 99%-nak genetikailag hangyafasznyi esélye sincs azzal sz 1%-al szemben, amelyiknek a genetikája ebben jobb.
    Hol beszélünk akkor azonos esélyekről?

    Éppen ezért is találták ki a versenyt versenyszámokkal.
    Olyan versenyszámokkal, amelyek a társadalom számára fontos jellemzőket tartalmazott. És a kutyát nem érdekelte, hogy XY nem jó gerelyvetésben, viszont faszán tud borsót gömbölyíteni. Leszarták magasról a borsógömbölyítőket és nem rendeztek nekik versenyt a két szép szemükért. Mert a borsógömbölyítés értéktelen volt. Míg a gerelyvetés a férfiak valóban hasznos képességeit mutatta be és azt versenyeztette. És leszarták magasról, ha valaki ebben nem felelt meg.

    Nincs olyan, hogy azonos esély. A verseny lényege nem az azonos esély.
    Hanem az, hogy ki győz, ki a legjobb, azonos szabályok mellett!

    3     0
 5. Tetszik az intrókép, nekem is kedvencem volt a Sarah Connor Chronicles :-)

  0     0
 6. Nem tom’ tán Hufi-blogján vagy hol olvastam régebben, hogy az Ausztrál női foci-válogatottat megverte talán a Melbourne-i junior korú férfi-klubcsapat, eléggé nagyon. Van egy youtube video is, küzdősportos (nem találom sajna), ahol összeeresztettek hasonló súlycsoportú nőt-férfit thai-boxban, és amikor a férfi rákoncentrált lebontotta simán a női ellenfelét *megjegyzés alant.

  A transz-gender problémáról én egy kicsit kevésbé vagyok szkeptikus mint Te, ui. nem oly rég az UFC-nél engedtek indulni transz-gender versenyzőt de a címvédő női harcos (Ashlee Evans-Smith) gyakorlatilag szétverte az ellenfelét. “However, Dr. Eric Vilain, director of the Institute for Society and Genetics at the University of California, Los Angeles, told Time that “male to female transsexuals have significantly less muscle strength and bone density, and higher fat mass, than males.” Vilain reviewed Fox’s medical records and supported her right to fight women.”

  *Zárójelben: félre ne menjen senkinek ami írtam, nagyon szeretem a küzdősportokat, és azon belül a női szakágakat is! De azért ne eresszük össze őket férfiakkal, hagyjuk azt meg a polkorrekt akciófilmeknek…

  1     0
  • Eric Vilainhez: Persze ez rendben van. A tesztoszteron szint és az izomtömeg, testzsír közötti kapcsolat egyértelmű és tudományosan igazolt tény. Ahogy a cikkben utaltam rá a nemi különbségek nem merülnek ki ennyiben. Még ha lecsökkentjük is a férfiak tesztoszteronszintjét (ami ma a sporton kívül folyamatban is van) akkor sem lesz a két nem egyenlő még a sportteljesítmények terén sem.

   Az agyszerkezetünk és idegi szabályozásunk nem fog változni (elvégre annak kialakulása még a magzati időszakra tehető), a férfitest kedvezőbb kinetikai jellemzői sem, nem véletlenül írtam a szívkapacitást sem. A lelki tényezőkről nem is beszélve. Aki már látott sportközvetítésen női csapatot teljesen összeesni (kézilabda, vizilabda stb), tudja hogy ilyen mértékben egy férficsapat sosem lenne képes. Igazolt tény, hogy győzelem hatására a férfiaknál erőteljesen megnövekszik a test tesztoszteron szintje, vereségnél pedig időlegesen lényegesen csökken. Ugyanez a nőknél nem vagy csak igen kis mértékben történik meg. Ösztönösen másképp kezelünk le stresszhelyzeteket, mások a testünk jutalmazó folyamatai, a versengési késztetésünk stb.

   “Nem is ugyanaz a műfaj baszd meg. Figyelj, lehet, hogy a te masszázs módszered más mint az enyém, de akkor is fogdosni egy nő lábát, és bedugni a nyelvedet a legszentebb szentségbe, nem ugyanaz a műfaj, nem ugyanaz a játék, nem ugyanaz a sportág baszd meg. Egy lábmasszázs nem jelent szart sem. ” – Jules Winnfield

   0     0
   • ha lecsökkentjük is a férfiak tesztoszteronszintjét (ami ma a sporton kívül folyamatban is van): Sajnos ez szintén globális jelenség lesz lassan, ahogy az ivóvízben egyre nagyobb a tisztított részarány, a fogamzásgátlók miatt egyre több hormon kerül be a férfiak szervezetébe, csökkentve globálisan a férfi-fogamzóképességet…

    0     0
    • Ez sajnos így van. Ám a férfiak még elhízással, sörrel rá is segítenek a folyamatra… Míg a rendszeres kemény edzés, megfelelő táplálkozás bőven ellensúlyozná ezt a káros hatást.

     Nemrég találkoztam a dad bod őrülettel: fiatal lányok családapa külsejű fiatal férfiakat preferálnak…  Hát, hajrá…

     https://www.theodysseyonline.com/dad-bod

     Az indokok:

     1. nem ijeszt meg minket

     2. szeretünk mi lenni a szebbik fél

     3. jobb az ölelkezés (senki sem szeret egy sziklát ölelgetni)

     4. jókat ehetünk együtt

     5. tudjuk, hogy mit kapunk (22 évesen így néz ki, tudjuk, hogy fog 45 évesen)

      

     Korábbi barátnőimtől már hallottam ezeket jó 10 éve, hogy miért nincs egy kis pocakom, meg hogy a nők szeretik magukat tündérkirálylánynak érezni a férfiak mellett….

     0     0
    • Ezt több helyütt olvastam én is. Meglehetősen közkeletű tévedés ill. félreértés. Nem a nők pisijéből visszakerülő ösztogénről van itt szó.

     A gond az ipar által használt, a környezetünkbe (és persze a vízbe is) kerülő ösztorgénre hasonlító vegyi anyagokkal van. Ilyenek pl. a ftalátok, a poliklórozott bifenilek, a biszfenol A. Ezek az élelmiszerektől, a műanyagokon keresztül a műszaki cikkekben is megtalálhatóak. Ezeket szinte nyakló nélkül használja az ipar, néha költséghatékonysági okokból, néha mert nincs (nem kísérleteztek ki) ipari alternatívája.

     Ezek szervezetbe kerülése okoz olyan hatásokat mintha ösztrogént vittünk volna be a szervezetbe. Ma már olyan mértékűvé vált a vegyszerszennyezés, hogy hatását kivédeni nem, csak csökkenteni lehet. Csak a hormonháztartásunkra tízezres nagyságrendű vegyi anyag van hatással. A vegyi szennyezés szükségszerű velejárója az egyre gyakoribb meddőségi problémák, spermaszám- és tesztoszteronszint csökkenés stb. A környezetünkben található vegyi anyagok hatással vannak az emberi genomra is.

     “Rohan, my lord, is ready to fall.” – Saruman (Curunír, Curumo stb.)

     0     0
   • Egy kicsit noormálisabb megközelítés a témában, szintén a Zindexen meg is lepődtem hogy nem tolták túl a gendersemleges irányvonalat.

    http://index.hu/sport/2016/rio/2016/08/21/semenya_nok_sok_ferfi_hormonnal/

    Ehhez tartozó kép asszem mindent elárul: Francine Niyonsaba, Caster Semenya és Margarete Wanbui a női 800 méteres síkfutás eredményhirdetésén Rióban…

    Hatalmas fejlődési cikluson mennek át 1 év alatt, enyhén szólva is érdekes arcberendezéssel, az elfogadott határ közelében a férfi nemi jellegük. Van bennem némi fetisisztikus imádat a sportos csajok iránt, de őket nézve nem jön elő…

    0     0
 7. “1998-ban Karsten Braasch, aki akkor a 203-ik volt a világranglistán, kihívta a Williams testvéreket, akik azzal dicsekedtek, bárkit képesek legyőzni a férfi rangsor első kétszázán kívül. A meccs előtt Braasch golfozott és sörözgetett egy kicsit, elszívott néhány cigarettát, majd 6-1-re és 6-2-re verte a lányokat.”
  A múltkori vitánk során pont ugyanezt az esetet akartam felhozni. Ahogy a cikk helyesen megfogalmazza:
  “A túlélés, a harc a jobb nőstényért, a vadászat az évmilliók alatt minket férfiakat a nőkkel összehasonlítva biológiai harci gépekké tette, minden porcikánkra hatással volt, minden testi funkciónkat, szerveink működését eme evolúciós céloknak alárendelve alakította át.”
  Mindezek fényében végképp nem értem, hogy egyes férfiak miért félnek annyira a törvény előtti egyenlőségtől???
  0     22
  • “Mindezek fényében végképp nem értem, hogy egyes férfiak miért félnek annyira a törvény előtti egyenlőségtől???”
   Ha a nőknek a kisujjunkat nyújtjuk, a karunk kell nekik.
   Másrészt a férfiak és nők azonos jogállapota is az utóbbi nemnek kedvez: napjainkban Ausztriában 3,301,628 nő  és 3,080,879 és férfi rendelkezik választójoggal.
   Ugyanakkor ha törvény előtti egyenlőség alatt azt érted, mint Zombigyilkos vagy jelen sorok szerény írója (vagyis mindennemű többletjog, kvóta és egyoldalú szociális juttatás megszüntetését), a véleményünk nem sokban különbözik.
   0     0
   • Pontosan ezt értem. Szemben sokakkal, akik nem csupán a többletjuttatásokat szüntetnék meg, hanem alapjogokat is megvonnának a nőktől.

    0     18
 8. Eddig három arany, a sors fintora, hogy mindet csajok hozták…

  0     4
  • Nagy csapás ez a hímsovinisztáknak, és a jobbereknek is, tekintve, hogy Hosszúban még benne van a harmadik arany lehetősége is. A hímsoviniszta jobberek a hatványozott csapások hatására kezdhetik a párnacsücsköt szorongatva álomba sírni magukat :-D

   Szarkazmust félretéve a férfi úszókért fáj a szívem, ennél sokkal többre képesek, nagyon drukkolok, hogy legyen még valami, ami jól sül el. Azt meg, amit Imre Géza átélhet, senkinek se kívánom. Élete legjobb teljesítménye, és hiába a klassz teljesítmény, élete rémálmává is vált egyben, nem lesz neki egyszerű túljutni ezen.

    

   0     4
   • Az a harmadik már ki is jött belőle hajnalban :)

    0     4
   • “Nagy csapás ez a hímsovinisztáknak”
    Nem mintha hímsoviniszta lennék, de azért megkérdezem, hogy a nők a férfiakkal versenyeznek az érmek számában? Csak mert én úgy tudom, hogy ugyanannyi érem lesz kiosztva az olimpián nőknek, mint férfiaknak. És nem is versenyeznek egymás ellen. Vagy te máshogy tudod, aranyom? :)

    Szerintem inkább a nősovoniszta férfigyűlölőknek szolgál ez egy látszat-megelégedésként. Olyanoknak, mint amilyen te is vagy. Megnyugtathatod pl. a kis lelkedet, hogy ‘Lám a nők ugyanolyan jók!’. Közben meg ha az úszott időket is néznéd…

    0     0
    • ‘Lám a nők ugyanolyan jók!’

     Nem azt gondolja, hogy a nők ugyanolyan jók, hanem azt hogy a nők jobbak. Ezért kell sírnia a hímsovinisztáknak. :)

     0     0
     • Köszi, de nem kértem szinkrontolmácsot :-) Nem gondolom, hogy a nők jobbak. Azért kell sírnia a hímsoviknak, mert nem szeretnétek női aranyat látni, de egyelőre csak olyan van. Bosszantó malőr.

      0     0
      • “nem szeretnétek női aranyat látni”
       Hát a hímsoviniszták talán lehet, hogy nem szeretnének. (Még jó, hogy itt nemigen van ilyen.) Én azért örülök neki, még ha a szememben kisebb is az értéke, mint a férfi aranyaknak.

       Egyébként milyen elborult elme kell ahhoz (mármint részedről prezentálva), hogy azt gondold, hogy a mai olimpián bárki is bízik abban, hogy nem lesz női aranyunk? Tudod aranyom, a mostani olimpián is vannak női versenyszámok. Ergo ha egy női súlyemelő 2, azaz kettő grammot képes csak megemelni, akkor is kapni fog aranyat. Ha törik, ha szakad.
       Ergo miért a hímsovinizmussal mosod össze azt, mikor valaki esetleg örül annak, ha Magyarország nem szerez aranyat? Ez ha jól tudom egyébként is a hozzád hasonló liberálfasiszták szokása. Mármint hogy a nemzeti dolgokat is elítélendőnek tartjátok. Ha valaki annak örül, hogy Mo.-nak nincs aranya, az nem hímsovinizmus, hanem magyarellenesség. Nem kéne keverned a kettőt. (Bár tőled nem várom el, hogy értelmesen írj, szóval ne vedd annyira magadra.)

       0     0
   • Már hiányoltalak. :)

    4     4
   • Az azért ugye világos, hogy Szász Emese és Hosszú Katinka nőket győzött le, Szilágyi Áron pedig férfiakat. Vagyis tök lényegtelen, hogy épp a magyar aranyakat nők, vagy férfiak szállítják, mert ahol nem magyar nyert, ott egy külföldi férfi, vagy nő nyert. Eleve leosztott ugye, hogy hány férfi és hány női arany fog születni, és nemek szempontjából pont mindegy, hogy mely nemzet férfijai és női szerzik azt meg. Magyar szempontból meg azért mindegy, mert nem számít, hogy milyen nemű, örülünk az érmének.

    Egyébként egy cikk épp azzal igyekezett cáfolni a Hosszú Katinkát célzó amerikai vádakat, hogy a világcsúcsának a férfi világcsúcstól való 23 másodperces elmaradása egyáltalán nem kiugró a többi versenyszám különbségeihez képest.

    2     0
 9. Komolyan nem értem, hogy mi bajotok van egyáltalán… Abban kéjelegtek, hogy a női élsportolók mennyire nem képesek legyőzni a férfi élsportolókat. És most akkor ettől eleve értelmetlen és céltalan lenne a női versenyszámok megrendezése? Ezzel a logikával kapásból lehúztátok a wc-n a teljes paralimpiát is, a férfi számokkal együtt.

  Teljesen úgy hőbörögtök, mintha az lenne a helyzet, hogy ólomsúlyokat kötözgetnek Phelps lábára, hogy Hosszú Katinka előtte érhessen a célba… A versenysportban elsősorban önmagukat győzik le a versenyzők, a saját határaikat feszegetik néha irreálisan nagy erőfeszítéssel, és az győz, akinek ez jobban megy. Egy nő miért ne próbálkozhatna meg ezzel? Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nem vagytok képesek elismerni és elfogadni a kemény munkával elért teljesítményt, ha azt egy nő teszi le az asztalra.

  0     0
  • A férfiolvasók figyelmébe:

   A feministák egyik fő ismertetőjele a meggyőződés, hogy aki nem vallja nagy eszméik igazságát, az elmebeteg. Ez a komment is kiválóan példázza ezt.

   2     0
  • “A versenysportban elsősorban önmagukat győzik le a versenyzők”
   Ha így lenne, akkor nem úgy hívnák, hogy verseny. :)

   “Egy nő miért ne próbálkozhatna meg ezzel?”
   Nehezen megy a szövegértés, mi? :)
   Tudod, amit írtak itt páran (én is), azok csak azt szeretnék, hogy az olimpián (ami a legrangosabb esemény) ne azt nézzük, hogy női mellben vagy férfi mellben ki a legjobb. Hanem hogy egyáltalán ki a legjobb.
   Más eseményeken nyugodtan lehetne külön női meg férfi versenyszám, de ez a legmagasabb szintű verseny. (Ráadásul eredetileg is férfi verseny, nem női. Nekik volt külön női verseny. Csak jó női szokáshoz híven betolták a feneküket oda, amit a férfiak megalkottak.)  De tudod, mi vagyunk annyira egyenlőség-elvűek (ellentétben veled), hogy azonos feltételekkel versenyeztetnénk embereket. Nemtől függetlenül!

   Fel nem foghatom egyébként, hogy ha te feministaként harcolsz a nők egyenlőségéért, akkor miért nem akadsz ki azon, hogy külön vannak női meg férfi versenyszámok. Éppen neked kéne azon hisztériáznod, hogy micsoda megkülönböztetés ez és hogy nem szabadna különválasztani a kettőt. Hiszen a nők is ugyanolyna jók, mint a férfiak. Sőt, jobbak! Hosszú Katinkának tűsarkúban hátrafelé kellett volna úsznia, nemde?
   Grrrrrrrrrrrl poweeeeeer! :)

   5     0
   • Ahhoz, hogy egy élsportoló bárkivel versenybe szálljon, először magával kell megküzdeni, felkelni éveken keresztül a hajnali edzésre, elviselni a fájdalmakat, a fáradtságot, a többi szart. Aztán lehet összemérni másokkal a tudásukat. Az átlagnő és az átlagférfi is a saját fizikai és mentális korlátairól indul, és a tehetsége, szorgalma alapján méri össze az erejét a többivel.

    “ne azt nézzük, hogy női mellben vagy férfi mellben ki a legjobb. Hanem hogy egyáltalán ki a legjobb.” 

    Ki akadályoz meg ebben? A női versenyszámok puszta léte hogyan korlátozza, hogy ezt az igényedet kielégítsd? Vedd elő a futamstatisztikákat, és csinálj belőle olyan listát, amilyet akarsz. Vagy egyszerűen csak ne nézzél női számokat, és csinálj egy férfi éremtáblát, máris célodnál vagy.

    Magyarázd már meg, hogy ha senki nem kötelez téged a női úszóversenyek megtekintésére, és pusztán a férfi versenyeken megnézheted, hogy ki a világ legjobbja úszásban, akkor mi okod van az irigységen és öncélú utálaton kívül arra, hogy a nők olimpiai szereplése ellen szólalj fel?

     

     

    0     0
    • Leírtam lentebb már, mintegy helyette is. Miért nem hiszel nekem? Vagy nincs kellő pszichológiai érzéked, hogy átlásd az ő és általában a férfiak reakciójának okait?  

     Nos igen, az empátiát sokszor a saját gondolkodási rendszer eltorzulása teszi lehetetlenné…

     Biztosan ez visz félre téged is folyton vagy csak manipulálsz. De ne tedd, mert NEM a nők olimpiai szereplése ellen szólalt fel, hanem a nők és a férfiak közös versenye mellet. – Nem tűnt fel, hogy az egészen más?

     Most mond azt, hogy nem lenne szexi a női-férfi vegyes birkózás!  :)

     2     0
     • De, szexi. Benne is van a rendszeres edzésprogramomban :-D

      Elég nagy hablatynak tűnik nekem ez az egész, amit idekanyarítotok jó sok tekervényes gondolatban csak azért, hogy álmaitokban megjelenhessen, amint egy nagy csomó erőtől duzzadó alfahím maga alá gyűr egy rakás megszeppent nőt, akik vették a bátorságot, hogy a csodálatos férfiakkal versenyezni merészeljenek. Epic. Egészségedre :-)

       

      0     0
    • Azért mert megrontja az ókori, eredetileg teljesen maszkulin eszmeiséget. A sport alapja pedig egyidős a férfiakkal. Azért mert sok férfi számára számos női sportág csak bohóckodás, torz, groteszk utánzása a férfiak cselekedeteinek. Lásd cikkbeli súlyemelőt, de megnézhetnél egy női focimeccset is. Kész bohózat.

     1     0
     • Az ókori eszmeiséget már a ruhaviselés is megrontja. Ez csak egy rossz terelős duma, bocs, de még akkor se nagyon van értelme, ha most hirtelen elképzeltem magam előtt azt a szépen olajozott tongai zászlóvivőt a zavaró fűszoknyája nélkül :-)

      0     0
      • “Az ókori eszmeiséget már a ruhaviselés is megrontja.”
       Ha a nőket kiraknák az olimpiáról, akkor talán lehetne azt is úgy, ahogy régen.
       (Megj.: Nem mondom, hogy rakjuk ki őket, mielőtt félreérted. Csak megjegyzem, hogy valószínű, hogy a nőkre meg a hisztijükre való tekintettel nem csinálják ma úgy.)
       Emellett pedig az eredeti olimpia eszmeisége a verseny volt. Elsősorban férfi verseny. Volt a nőknek külön versenyük az ókorban is, de mivel a nők a legtöbbször (kevés kivételtől eltekintve) nem tudnak önállóan alkotni valami érdemit, hanem helyette a férfiak által alkotott dolgokba ülnek bele, így az a verseny hamvába hullt.

       1     0
    • “először magával kell megküzdeni”
     Ha minden nap felkelek, edzek, megdöntöm futásból az olimpiai szintet, mindezt otthon, az még nem verseny. Az olimpia viszont verseny. A lényege, hogy az emberek összemérjék a tudásukat. Ha a kettő között nem fogod a különbséget, akkor nem nagyon tudom neked jobban megmagyarázni (bár nyilván nincs is értelme, hiszen feminista vagy).

     “mi okod van az irigységen és öncélú utálaton kívül arra, hogy a nők olimpiai szereplése ellen szólalj fel?”
     Alter már megpróbálta megmagyarázni neked, de láthatóan nem fogtad.
     Én nem a nők olimpiai szereplése ellen szólalok fel. Hanem ellentétben a te kis fasiszta felfogásoddal (és megvalósítva azt, amiért a feministák papíron mindig rinyálnak) én pont az egyenlőség pártján vagyok. Azt tartanám helyesnek, ha az olimpián eleve nem csinálnánk külön női meg férfi versenyszámot.
     Egyenlőség, aranyom!
     Tudod, mint az iskolákban, mikor nekiálltatok rinyálni anno, hogy a lányok együtt tanuljanak már a fiúkkal, mert azok mennyivel jobbak a lányoknál. Vagy mikor azon megy a femináci hiszticunami (‘nőelnyomás’, ‘patriarchátus’ meg hasonló faszságokat óbégatva), hogy azok a szemét férfiak miért nem engedik be a nőket a férfiaknak szóló rendezvényekre. (Miközben persze csak nőknek szóló rendezvényre eszetekben nincs beengedni férfit.)
     Na, én csak azt szeretném most, amit a feministák hangoztatnak
     (és amit persze kanyarban nem tesznek):
     Ne különböztessük meg a nőt a férfitól. Egyenlő feltételekkel, együtt versenyezhessenek.

     Gondolom még így sem érted, és majd jössz megint valami nyafival, de már várom. :)

     1     0
  • “Abban kéjelegtek, hogy a női élsportolók mennyire nem képesek legyőzni a férfi élsportolókat.”

   Backlash. A feminizmus vagdalkozásából eredő pszichológiai és társadalmi szükségszerűség. Látni akarják az emberek a hamisítatlan girlpower-t, hogy tényleg megy-e ugyanaz a nőknek is, ami a férfiaknak, ahogyan mondják “ráadásul tűsarkúban hátrafelé”.

   Hajrá! Én szívből szurkolok!  ;)

   “A feminizmus addig tart, amíg nem kell felvinni a hűtőt a negyedik emelete.” 

   Gondolom érted, hogy ilyen felvetésekkel, direkt módszerekkel is folyamatosan el fogják lehetetleníteni a férfiak a valósággal nem számoló, szolipszista nőmozgalmat. Jobb ha szokják a nők, mert pszichológiai okokból egyre sűrűben fog megtörténni fizikai és szellemi síkon egyaránt. És ez korántsem a nemek háborúja, csak egy kis sportszerű versengés!  :)

   1     0
   • Ha Hosszút és Cseh Lacit beengedjük egy közös medencébe, Cseh Laci valszeg jobbat úszik. De a teljesítményük alapján mégis Hosszú Katinkára lehet azt mondani, hogy nagyobb teljesítményt nyújtott, hiába érne később célba.

    A saját adottságaihoz képest mindkét versenyzőnek ki kellett magából hozni a lehető legjobbat, lemondásokkal, fizikai és mentális küzdelmekkel. Hosszúnak ez úgy sikerült, hogy amelyik medencébe beszállt, onnan elsőnek jött ki, nem csak a fizikai, hanem a mentális korlátait is legyőzte, ott volt testben és fejben, a legjobb eredményeit úszta magához képest is. Cseh Laci ezzel szemben szétesett, a saját szintjét sem hozta, és kudarcot vallott, ebből a szempontból rosszabbul teljesített, mint a hozzá hasonló helyzetben és terhelés alatt lévő nő. Ez fáj?

    0     0
    • Dehogy! Miért fájna? Sőt, gratulálok! Amúgy is sokkal-sokkal jobban szeretek nőket nézni testgyakorlás közben, mint férfiakat, és ha győznek, akkor a legszebbek.

     Ugye te tényleg nem érted, hogy az egész ironikus felvetés lényege, hogy gúny és köznevetség tárgyává tegye az ostoba feminizmusotokat? :)

     4     0
    • Na ez a női szolipszizmus.

     Sajna képtelen vagy felfogni, hogy a férfiak abszolútumokban gondolkodnak. A sport versengésében a LEGjobbat, LEGerősebbet, LEGügyesebbet keresik MIND közül.

     Ez a magához képest dolog tipikus. Nálad a bolha is nagyobbat ugrik, mint a kenguru.

     4     0
     • Gondolkodj abban, amiben csak akarsz, nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni a női sportokat, még a strandröpit se kell nézni. Az élni és élni hagyni elve teljesen idegen tőled? Értem én, hogy tesztoszteron és vörös köd, de azt teljesen furcsa számomra, hogy ez abban nyilvánul meg, hogy a nőktől el is vennéd a versenysport örömét, ha neked nem tetszik.

      0     0
      • Nekem különösebben nem tetszik. Úgy általában a versenysport sem nagyon, de ettől függetlenül felőlem bárki csinálhatja, nem venném el senkitől. Éppen a magadfajta gender őrültek veszik el a nőktől azzal hogy beengednek közéjük átoperált férfiakat (sőt még átoperálni sem kell már).  Értelmezés! Értelmezés!

        

       2     0
    • “saját adottságaihoz képest”
     Egy versenyben hangyafasznyit sem számít, hogy a saját adottságaihoz képest mit tett. Az számít, hogy ki a jobb. Pont. Ha a te elveid szerint néznénk, akkor lehet, hogy én érdemelnék olimpiai aranyat, mert az adottságaimhoz képest jobban úszok, mint ők. És pont az a szubjektív nézőpont az, amivel kiválóan megölitek a normális versenyt. Mert a versenyben jobb esetben nincsenek szubjektív tényezők. Ott annyi van, hogy aki erősebb, gyorsabb, ügyesebb, az nyer. Függetlenül attól, hogy nő, férfi, hetero, homo, néger, fehér, gazdag vagy szegény. Pont ez az álszent baromságotok az, ami tönkrevágja a versenyt nem csak itt, hanem máshol a világban is. Mikor jöttök azzal, hogy ‘szegény nők el vannak nyomva’ ezért adjunk nekik kvótákat, meg egyéb plusz dolgot. Meg a négerek/cigányok is el vannak nyomva, nekik is pluszt adjunk.
     és máris megöltétek a tisztességes versenyt. Ugyanis olyan, hogy mindenki pont egyenlő esélyekkel induljon, nem létezik. nem is létezhet. Maximum akkor, ha két egyforma robotot raksz oda versenyezni. Azok egyenlő esélyekkel indulnak. … és egyszerre is érnek majd be. Megölve magát a versenyt.

     4     0
  • Szegénykém! Megint nem fogtál föl semmit. Próbálj egy kicsit túltekinteni a feminizmus elmédben terjengő ködén.

   A cikk éppen a női élsportot félti és itt éppen a nők lábára kötnek köveket ha összeeresztik őket ezekkel a “nemváltókkal”.

   Tudom nem érted, de ezt kapják a nők a feminizmustól. Itt éppen azokat a nőket szivatja meg, akik pedig legközelebb vannak az általuk áhított nőképhez. Versengőek, cselekvés- és eredménycentrikusak stb.

   4     0
  • Mondjuk én szívesen elkéjelegnék abban ahogy Karakas Hedvig legyőzne, de kizárólag leszorítással vagy valami izgalmas fogással…

   0     0
 10. Elek a techno viking, jól megaszontad ! (amúgy igazad van) .
  az indexen kapcsi cikk:
  http://index.hu/sport/2016/08/12/noi_sportolok_a_mediaban_rioi_olimpia_2016/
  szeginy női sportolók.

  0     0
  • Majd este hosszabban is reagálok, de volt egy mondat ami nagyon vicces.

   A női Michael Phelpsnek titulálták.

   Tehát, ha most elkezdenék úszni, és kiderülne, hogy hátúszásban egyszerűen zseniális vagyok, kikerülnék az olimpiára, majd megnyernék minden hátúszó számot, és megjelenne egy ilyen komment, hogy megszületett a férfi úszás Egerszegi Krisztinája, akkor iszonyatosan büszke lennék erre. (Ti.: Egér utolsó olimpiai idejével lazán a második idővel lenne döntős 200 háton. És ezt 2008-ig nem tudták megközelíteni se nagyon…)

   Röviden: nem értem, hogy mi a sértő abban, ha valakit a világ valaha élt talán legjobb úszójához hasonlítanak…

   0     0
   • jajj, te, nem a Phelps a sértő, hanem az hogy a faszijának köszönheti a sikerét és hogy ezt kiemeli szinte mindegyik kommentátor- ezt tekinti szexizmusnak a tisztelt indexes újságíróNŐ.

    0     0
   • Áldilemma. Ha megúsznád azt a csodát, senkinek se nagyon jutna eszébe téged a “férfi Egérkének” titulálni, még a szókapcsolat is idegenül hangzik. Rólad azt mondanák, hogy itt a magyar Phelps vagy az új Darnyi. És még véletlenül sem jelenne meg olyan szalagcím, ahol a neved helyett mondjuk az állna, hogy “Zimány Linda glammodell férje aranyérmes hátúszásban”.

    Nem kell ebben egyenlősdi, nem kellenek férfiakról is ilyen idióta szalagcímek. Egyszerűen csak ne csinálják senkivel és kész, nem agysebészet felfogni.

    0     0
    • De ezzel mi a baj, miért ne lehetne valaki női Phelps? Hiszen tényleg 20 feletti aranyérmet nyert nem? Ilyen még nem volt. Miért lenne degradáló ha egy női boxolóra azt mondják, hogy ő a női Muhamad Ali vagy a női Tyson? Amikor hasonlatot állítanak fel és törekednek az érdemek hasonlatosságával valakinek a teljesítményét felmagasztalni, akkor nem ahhoz kell hasonlítani aki a legjobb volt az adott században-érában-történelemben??

     Szerintem az abszoulut nem „gáz” ha azt mondják rám hogy én vagyok a férfi Kalkuttai Szent Teréz, ha tényleg olyan vagyok mint szent Teréz.

     És ha már a sport, az MMA-ban egy ideig koronázatlan úr(nő)nek számító Rhona Rouseyt nem hasonlították semmilyen férfi sportolóhoz, nem hívták női Tito Ortiznak vagy női CroCopnak. egyszerűen csak Császárnő volt a neve, vagy ChrisCyborg sem volt a női mitudoménki, hanem ő volt a Cyborg.

     A cikk meg hányadék cinizmussal utat muta(sic!)t: sztereotipizálás->szexizmus->hierarchia(patriarchális elnyomás)->zaklatás->nemi erőszak. Teljesen olyan képest festve hogy a mai magyar sportolónőket Mindig és Mindenhol megalázzák a gonosz férfiak.

     A végéhez csak annyit nem hiszem hogy a mai „patriarchális magyar közgondolkodásban” lenne olyan épeszű emberke aki ne venné komolyan Hosszú Katinkát és Férjét!! Nem pedig Shane Tushup-ot és a Feleségét!

      

     0     0
    • “”"Ha megúsznád azt a csodát, senkinek se nagyon jutna eszébe téged a “férfi Egérkének” titulálni”"”

     Ó én már hallottam férfi kézisre kommentátortól az ő lehet a férfi Görbicz kijelentést… Szóval nem egészen. De ha azt mondják, akkor büszke leszek rá. Mert a valaha volt legjobbhoz hasonlítanak :)

     0     0
  • Már hol? Cikkben vagy kommentben?

   0     0
  • Nagyonnagy. Visszanyal a fagyi…

   Plusz a cikkvégi öltözős lamentálás is nagyszerű: elég egy női ruhát felvenni, deklarálni a női identitást és máris lehet menni a női öltözőbe, zuhanyozóba férfiként. Amelyik lánynak nem tetszik, arra csak rá kell mondani, hogy szexista, elnyomó és testszégyenítő. :)

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Süvegplafon

Hogy mennyire el vannak nyomva Magyarországon a nők, arra a Guardian c. angol lap hívja fel a ...
Szellemirtók

Az új Ghostbustersnek kétféle kritikája létezik: az őszinte fikázás és a gerinctelen dícséret....
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nyílt levél a Magyar Nők Szövetségének - He for She kampány

Két napja tartották a Deák Ferenc téren a magyar He for She mozgalom első kampányát. A He for ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az erőszak feminista értelmezéséről

Nők elleni erőszakról gyakran beszélnek a feministák és a politikusok. Nagyon sokszor hallhatj...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Felhívás!

Kedves feminista barátaim (mit barátaim, egyenesen bajtársaim)! Nagy örömömre szolgált,...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista árnyék a versenyszférán

Az EU-ban folyamatos téma, hogy a cégek és vállalatok igazgatótanácsaiban nincs elég nő. Tegyü...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Női kvótát akar kizsarolni az Együtt-PM

Szelényi Zsuzsanna az Együtt-PM vasárnap Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján úgy fogalma...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Külföldi ködösítőnk jelenti

Bár a botrány kirobbanásának (3 nappal ezelőtti) pillanatától nyomon követem az eseményeke...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A félreértett csajozó művész - 1. rész

Világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a PUA (pick up artist = csajozó művész) írások é...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Liberális-feminista lejárató kampány EU támogatással?

A Nők lázadása Facebook oldalon jelent meg november 5-én az a lejárató szándékú plakát, am...
HÍREK - Politika
Megállítható-e a feminizálódás? 5. – Trump győzelme után

Miután a nyilasmozgalom jelképét újrahasznosító Hillary elbukott, a feminácizmus látványos v...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Retorika

A mostanában zajló "női lázadás" egyik nyílt felszólalása cikk formában is napvilágot láto...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nemzetközi Kasztrációs Nap

A "The New Era of Feminism - Femitheism" blog valódi értelmet ad a "femináci" és a "heregy...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hada Renáta abortáltatta volna gyermekét, mert fiú

A bulvárvilág eseményei kapcsán már megszokhattuk, hogy mikor egy férfi közszereplő bármilyen ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A férfi és az apa, mint a városi folklór rémalakja

Pénzt és energiát nem kímélve dolgoznak már évtizedek óta a feminista aktivisták, hogy lerombo...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kommentár nélkül

Egy vélhetően vérrel írt, a Pussy Riot punkegyüttes börtönbüntetésre ítélt tagjainak szaba...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret