Borisz

Energiaforrás

Borisz - 2016. október 27. csütörtök 08:11 - 20 hozzászólás

trumanEsther Vilar szerint a nők világában a férfi jelentéktelen. Nem ellenség, nem probléma, nem korlátozni vagy büntetni való entitás – egész egyszerűen nem létezik. Esther Vilar nagyon okos könyvet írt erről a témáról, valószínűleg mindannyian ismerjük; én mégis azt mondom, ezúttal nem teljesen találta a fején a szöget. Majdnem, majdnem, de nekem egy picit jobban összeáll úgy a sztori, ha igazítunk egy millimétert a kalapács útvonalán.

Amire gondolni tetszik, az a szingli férfi.

A nők világában ilyen nincs, illetőleg nem is szabad lennie. Nincs olyan, hogy valaki a maga útját járja, a MGTOW mozgalom egyszerűen kívül esik a női látótéren, maximum néhány elszánt feminista veszi a fáradságot, hogy célba vegye néhány idomtalan, tompa tárggyal. A nők nem tudják elképzelni azt, hogy valaki tényleg, őszintén, csakugyan lemond az együttélésről, kiszáll a játékból, kivonja magát a választható termékek palettájáról. “Ez kamu”, mondják legyintve, és biztosak benne, hogy majd jön a Nagy, a Mindent Elsöprő, a Végzet, az Elkerülhetetlen Csoda, amit ha mégis elkerül valahogy, akkor meg “lehet hogy buzi”, és náluk az azt jelenti, hogy “biztos”, mert a lehetséges magyarázat és az egyetlen lehetséges magyarázat nem válik el fogalmilag. Tehát lehetsz családos, lehetsz családra vágyó magányos férfi, és lehetsz meleg. Más nincs, mindenki családra vágyik, “leg­feljebb magának se vallja be”, azaz beteg, fogyatékos, baj van vele, meg kell javítani. Ilyenkor nyílegyenesen gurul végig a gyógyszer egészen odáig, hogy valamilyen gyermekkori trauma, anyai szigor vagy exbarátnő-exfeleség áll az ügy hátterében: tehát mindenképpen olyasvalami, amit vissza lehet vezetni egy nőre. Ott van a deformitás kiindulópontja. Olyan nincs, hogy a férfi valamilyen, és azt nem a nő okozta.

Ezt most nagyon lassan ismételjük meg, mert fontos. Nincs olyan, hogy a férfi valamilyen. A férfi egy következmény, amit a nők okoznak.  (Természetesen nem úgy értve, hogy ők a felelősek, hanem ők csak jót akarnak, de erre az alapból defektes lényre ez máshogy hat.)  A végső érv, amit oly sokszor nem értünk, de min­dig elhangzik, ha semmi más nem használ: “téged is anya szült”. Kész. Következmény vagy, kis barátom, régebben kicsi voltál és nem tudtál semmit, és bekakiltál és anyu tett tisztába, ugyehogy, ennyike, tehát az egész, minden, amit mondasz, az valójában egy nő testéből és sok-sok áldozatos női munkából van összerakva. Neked nincs véleményed, csak hatások, aminek következtében valamilyen lettél.  Te nem része, hanem mellékhatása vagy a társadalomnak.

A társadalom azt jelenti, hogy “a nők”.

Mindig, mindenhol. Nők és családok, és a családok valójában megint csak nők, mert attól lesz valami család, hogy a nő őrzi a tűzhely melegét. Pont.

Namost hogy jön akkor ide a szingli férfi?… Hát úgy, hogy ő a társadalomnak a szekrény mögötti része, ahová nem ér el a partvis. Ő a hiba a rendszerben, akiről tudomást sem akarnak venni ezek a stay positive mantrába burkolózó őzikeszerű lények. Hiszen a férfinak ugye egyetlen funkciója van: a család energiaforrásaként mű­ködni. Nincs olyan, hogy “komoly férfiember, de nem házas” – egyik női magazin a másik után jelenti ki fölényes mosollyal, hogy amíg nem vagy házas, addig nem vagy férfi, nem vagy felnőtt, nem vagy Igazán Valamilyen Dolog, Amit Csupa Naggyal Írunk. Facebook mémek sokasága szól arról, hogy majd akkor leszel tényleg szexi meg tényleg érett meg tényleg valamilyen ( = pozitív tulajdonság, aminek a megvonása majd bizonyára fáj, pl “férfias”), ha a saját gyermekedet tartod a kezedben. Akkor, és nem előbb. Előtte haszontalan, szélben keringő hordalék vagy, aki azért kóvályog mindenféle tévutakon, mert még senki sem talált rá, hogy értelmet adjon neki – azaz elvegye az energiáját, és egyetlen célra hasznosítsa. Te egy ilyen zsebredugott kézzel, kihalt utcákon bandukoló ceruzaelem vagy. És ezt tudatják veled. Minden nap, mindenhol, minden bevethető módon.

A szingli férfi nem számít. A család számít.  A férfi értelme a család, tehát a szingli férfinak nincs értelme, per def.

A szingli férfitól, ha tehetnék, a nők elvennék a szavazati jogot. Leginkább persze mindent, és ahol tehetik, el is veszik – minden civilizált országban de facto megadóztatja őket az állam. A szingli férfi a nők szerint haszontalan potyautas, meg kéne szabadulni tőle, mert csak hátráltatja az Egyetemes Boldogságot.  Nem is csak az a baj vele, hogy dug jobbra-balra – bár persze az is, és ejnye – , hanem (és most kapaszkodj, mert ezeket nem én találom ki, hanem felnőtt nők mondják!) hogy ott a sok rendes, aranyos harminc-negyven körüli szingli nő, akiket senki nem tesz boldoggá, akikkel senki nem foglalkozik, és akkor ezek a suttyók meg mintha minden rendben lenne, direkt észre sem veszik őket.  Mintha nem tudnák, hogy a nőknek ez milyen rossz!…  Juszt sem segítenek, önző rohadékok, a saját boldogságukkal foglalkoznak. Márpedig innentől feleslegesek – minek vannak egyáltalán, ha nem teszik az egyetlen dolgot, amire jók?  Nem érdemelnek figyelmet, ha egyszer nem akarnak másokat eltartani – másokat, akik pedig nagyon várják már, hogy el legyenek tartva, és további rászorulókat gyártanak, vagy hoznak magukkal. De hiszen nektek is jó, hangzik a végső érv. Nem azért, mert így van, hanem mert valamit mondani kell, hogy a férfi végre ne tiltakozzon. Hogy tegye, amit mond neki a … társadalom.

Ha szingli férfi vagy, összesen egy jótanácsom van számodra. És nagyon fogadd meg, mert rengeteg gondosan odakészített jel fog arra utalni, hogy a vesztedbe rohansz. Rengeteg villogó útjelző meg riadósziréna fog megszólalni, akárcsak Jim Carrey előtt (a Truman Show-ban), amikor megpróbálja elhagyni a várost. Minden lesz: tűzvész, felrobbant reaktor, viharos tenger, csak ne menj arra. Szóval nehéz lesz hallgatni rám, de kérlek, vedd figyelembe, hogy én vagyok az egyetlen a hozzád szóló hangok közül, aki nem a te adódból akar élni.

A tanácsom így hangzik: Ne hagyd magad becsapni, ne fordulj vissza. Te csinálod jól.

Hidd el, ha egyszer majd az lesz a helyes, hogy megváltoztasd az irányt, te fogsz róla először tudni. Mert gondolkodó lény vagy, és rájössz – a világ ugyanis csak azoknak bonyolult, akik nem képesek önállóan gondolkodni.  Te pontosan tudod, mit csinálsz.

Nekik van rád szükségük. - Ne hagyd, hogy meggyőzzenek a fordítottjáról.


Címkék: , , , , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
9 votes, average: 5.00 out of 59 votes, average: 5.00 out of 59 votes, average: 5.00 out of 59 votes, average: 5.00 out of 59 votes, average: 5.00 out of 5 9 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás - Szex, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Bridget Jones, Carrie Bradshaw és a szinglik

Mielőtt rátérek a poszt konkrét témájára meg kell említenem a posztfeminizmust, mert összefügg a mondandómmal. A posztfeminizmus szót többféleképpen i...
Puzsér - FAM: Feminizmus kontra MRM, MGTOW, PUA

Puzsér Róbert újságíró, kritikus és Farkas Attila Márton (FAM) kulturális antropológus, főiskolai tanár, esszéista, nagy sikerű, bensőséges hangvételű...
Bevezetés a piros pirulába 8. - Pareto-elv

A közgazdaságtan egy meglehetősen izgalmas áltudomány, ugyanis vagy racionális módszerekkel, számokkal és adatokkal kíván reflektálni teljesen irracio...
Az időeltolódás törvénye

Valamikor nyáron egy cikk alatti kommentben a hölgy olvasók vitát kezdeményeztek arról, vajon milyennek látjuk mi férfiak az ideális nőt. Miközben a m...
Megállítható-e a feminizálódás? 3. – A Nyáry-jelenség

Amikor a társadalom egyre több szegmensét saját képére formáló nőmozgalom ideológiai terrorját kritizáljuk, többen lemondóan legyintenek, emlékeztetve...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (20) Hivatkozások (0)
 1. Hiánypótló, köszönöm :)

  0     0
 2. Úgy tűnhet, hogy a nők egyes társadalmi folyamatokban a férfiak előtt járnak; a MGTOW “mozgalmat” mintha megelőzte volna a nők szingli “mozgalma”, amely feminista töltettel azt volt hivatott deklarálni, kommunikálni, hogy a modern nőnek nincs szüksége a férfira… pontosabban csak bizonyos feltételrendszerek teljesülése esetén lenne szüksége a férfiakra…  - De ha jól belegondolok, talán már az a női szingli “mozgalom” is csak egyfajta női ügyeskedéssel előadott visszavágás akart lenni arra a társadalmi jelenségre, hogy az emancipációt követően elkezdtek eltűnni azok a férfiak, akik pusztán a nők két szép szeméért sietve felajánlották az erőforrásaikat… Mert ugye jó szívvel adni vagy kötelezően beszolgáltatni nem ugyanaz… sem fogalmilag, sem lélektanilag…

  4     0
 3. “Tehát lehetsz családos, lehetsz családra vágyó magányos férfi, és lehetsz meleg. Más nincs, mindenki családra vágyik, “leg­feljebb magának se vallja be”, azaz beteg, fogyatékos, baj van vele, meg kell javítani.” – Van még a lúzer, aki senkinek sem kell.

  No meg még ez ugye…

  0     0
 4. Oda van téve a cikk…De..Azért legyünk korrektek… Az “élet feltétele” hogy az MGTOW mozgalom az mindig egy kisebbség legyen.!

  Az viszont a feminista oldaltól TELJESEN JOGOSAN lenne elvárható, hogy ezt a férfi kisebbséget tiszteljék, elfogadják és kezeljék őket EMBERNEK mint MINDEN kisebbséget..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1     0
 5. Jó is meg elgondolkodtató is. Mindazonáltal nem mentes (témájánál fogva nem lehet az) attól, a hibától, amit mindig kárhoztatok a migtau – mozgalomban: sok helyen egy az egyben a feminista mantra, csak a “nő” ki lett cserélve “férfi”-re. A “Namost hogy jön akkor ide a szingli férfi?…” kezdetű bekezdést gyakorlatilag szóról- szóra olvastam már korábban a megboldogult Gumiszobában (nyugodjék békében, mostanság már nem ugyanaz) több cikkben is, a szaporodás- családalapítás társadalmi nyomásáról.

  Rengeteg jó, fontos üzenet van a cikkben, azért tetszik igazán, mert a szingli férfitől nem önmaga mindenképpeni mozdíthatatlanságát várja el, hanem azt, hogy tisztában legyen vele: ő is fontos, mint ember. Ő a saját életének legfontosabb, legértékesebb szereplője, ez ugyan változhat, de csak belső igényre, nem külső nyomásra. Bármi, ami ezekből következik, vállalható és tehető.

  0     0
 6. feministákkal korrektnek lenni?

  muhahaha

  0     0
 7. Helló!

  Akinek van HBO -ja szerintem nézze meg a Válás c. sorozatot.
  Annyira tökéletesen mutatja be a női agyban a “hörcsög” működését, hogy csoda.
  Mindenkinek ajánlom.

  Akinek van HBO -go ja itt tudja megnézni.
  http://www.hbogo.hu/content/divorce–1231065683

   

  0     0
 8. Nagyon depressziós ez a cikk.

  Nem kell teljesen kivonulni, csak tudni kell, hogy mikor kell azt mondani: Bocs szivi. Több nem kell. Csak nem ezekkel a szavakkal, hanem azt mond a nőnek, hogy: Bocs szivi. Figyi, te kevés vagy hozzám. (Na ez betesz neki.)
  Aki teljesen kivonul szexről annak nemi problémái vannak. Vagy beismeri, vagy nem. Nem kel minden nőt megdugni, és bölcsebb is, ha közelebbi ismerősöket (munkatársak, klubtagok) elkerüljük, de ha valaki teljesen kivonul, annak szexuális problémái vannak.
  “Ezt most nagyon lassan ismételjük meg, mert fontos. Nincs olyan, hogy a férfi valamilyen. A férfi egy következmény, amit a nők okoznak.”
  Ez vicces. Tehát a férfi nem képes formálni saját magát? Nincsenek rá hatással más férfiak, gyerekek, vagy egy-egy szívének kedves háziállat? Csak a nők? Hát ez elég szegényes gondolkodás.

  Nem szoktam nőmagazinokat olvasni, így ebben a témában nem vagyok otthon. De aki nem úgy kezeli az ezekre folyékony nőket, mint aki megérdemli, hogy hülyén halljon meg, te meg boldgoan – az meg is érdemli, hogy ne tekintsék férfinak

  “A család számít. A férfi értelme a család, tehát a szingli férfinak nincs értelme+
  Igen. A család és a reprodukció is egy fontos dolog. Ezt elismerem. Hiszen valljuk be őszintén: a papokat és a meddőket leszámítva csak a leggyengébbek nem képesek rá.
  DE!
  Előtte, közben és válás esetén utána is a férfinak más dologban is meg kell találnia az élet értelmét. Máskülönben csakugyan nem több, mint egy energiaforrás, aki az igénytelensége miatt megérdemli, hogy élősködjenek rajta.
  “A tanácsom így hangzik: Ne hagyd magad becsapni, ne fordulj vissza. Te csinálod jól.”
  Borisz, gondoltál már rá, hogy ahelyett, hogy panaszkodsz és rémképeket festesz, összefogsz más emberekkel, és egy férfiaknak szóló kultúrális és életmódbeli honlapot szervezel?
  Szerintem a férfiasságnak nem abban kell állnia, hogy valaki antifeminista. Jó, annak is részének kell lennie, de ez még kevés.
  Nagy kár, hogy a valódi értékeket hordozó mondatok csak az utolsó három bekezdésben voltak.

  1     0
 9. Szerintem nevetséges, hogy az elszabadult nőknek az isteni rend felszámolására irányuló felforgató tevékenységére a férfiszféra válasza a maradék rend felszámolása. Ez nem ellenállás a feminizmusnak, hanem a kezére játszás. Ha nem veszed fel a kesztyűt azzal nem kerülöd ki a harcot, csak élből elveszíted.

  2     0
 10. Nagyon jó cikk.

  És Esther Vilar könyvét olvastam, szinte minden szava igaz. De kapott is a fejére annaidején, hogy így le merte írni a dolgokat. Tisztelet neki ezúton is.

  A cikk végével meg totál egyet értek, én sem mondtam volna másképp.

  1     0
 11. Úgy vélem,tiszteletben kell tartani mindenkinek a döntését. Én maximálisan meg tudom érteni,ha egy férfi sok/több negatív élmény hatására így dönt ,hogy elmenekül egy időre/ örökre a klasszikus férfi-nő kapcsolatból. Ez egy védelmi reakció,mint ahogy egy nőnek is védelmi reakció,ha sikerült összetalálkozni egy-több erőszakos férfival és “bezárul”. Illetve akit átvernek,becsapnak,megcsalnak legyen nő,vagy férfi ,hát az nem könnyen fog (lehet soha) többet megbízni a másik nemben. Ezt el kell fogadni és nem ba..tatni őket érte.

  Egyébként az MGTOW női módozata (WGTOW,ha van ilyen),nem feltétlenül csak a feminizmushoz köthető.Eszembe jut Az órák című film,amiben Julianne Moore (zseniálisan) alakította Laura szerepét, USA 1940-es éveiben ,tökéletes igazi amerikai álom,nem “jó dolgában veszett  meg “,egyszerűen neki mást jelentett a jó dolog. Gyönyörű gyerekek,szerető,kedves férj,jó anyagi körülmények,de ő nem erre volt hivatott,képtelen volt betölteni azt a funkciót,amit a kor,a társadalom,a szülei elvártak tőle. Ő nem családanyának,feleségnek született és majdnem tragédiába torkollott,hogy rá akarták erőszakolni ezt a szerepet. (persze maga is hibás volt,hogy egyáltalán megpróbálta,hogy engedte magát meggyőzni)Egyébként a férj egyáltalán nem volt hibás,ő szerette,csak nem értette,hogy a felesége miért ennyire boldogtalan,sőt már betegesen depressziós,hisz “minden más nő” boldog lett volna a helyében.Szerencsére  végül Laura a WGTOW -t választotta,már-már az őrület határán.Hibáztassuk érte,mert ő nem anya/feleségnek született. Pont ugyanezért nem lehet hibáztatni egyetlen férfit sem,ha saját útját járja. Persze nyilván,ha többségbe kerülnek akik így döntenek az már komoly veszély,de nem a nők,hanem a népesség ,az ÉLET-re nézve.

  “Hidd el, ha egyszer majd az lesz a helyes, hogy megváltoztasd az irányt, te fogsz róla először tudni. Mert gondolkodó lény vagy,…”

  Ez egy nagyon okos gondolat,te döntesz,a te kezedben van a sorsod,ami amúgy egy nagy ajándék.És ha mégis találkozol olyannal,akinek esélyt adsz,az is te döntésed lesz.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

A nő a férfiban

Ha a Férfi lényegét abban fedezhetjük fel, hogy számára a szexus, a testiség, a párkapcsolat, ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Pellengéren a gyilkosságra buzdító férfigyűlölők

Még az elmúlt év novemberében az A Voice For Men 1000 dollár "vérdíjat" tűzött ki azoknak a fé...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kizárták a Huffnágel blogot a Goldenblog versenyből

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a HVG Goldenblog című versenyén induló Huffnágel Életmód ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új sötét középkor felé - I.

Mint azt a bevezető cikkben ígértem, itt a soron következő első nagyobb rész. Nem ígérek ...
CSALÁD - Otthon
A weinsbergi asszonyok

Manapság talán már nehéz is elhinni, hogy valamikor régen nem adták be csak úgy szíre-szóra a ...
CSAJOZÁS - Szex
A szexuális erőszak bizonyíthatóságáról

A minap egy rendkívül tanulságos vitába keveredtem egy radikális feministával. A kiindulóp...
HÍREK - Politika
Gender kvóta a Deutsche Telekomnál

A New York Times 2011. október 2-ai cikkének a címe: A Deutsche Telekom nem tudja teljesíteni ...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Konzervatív nemi szerepekben hisznek a fiatalok

A fiatalok 44 százaléka konzervatívan gondolkodik a családban képviselt férfi és női szerepekr...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Érdemes hülye cikkeket olvasni?

Az index alvállalkozói megint kitettek magukért; a férfiszapuló pszeudofeminista korszelle...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Rontják a fiúk iskolai teljesítményét a nemi sztereotípiák

Egy tanulmány szerint a fiúk rosszabbul teljesítenek az iskolában, ha folyamatosan azt mondják...
CSALÁD - Otthon
A „kisfiús” férfiakról

Egyre többször hangzik el több fórumon és nőkkel folytatott személyes beszélgetésekben, hogy a...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Gondolatok a színházban

Interaktív színház: A színészek megszólítják a közönséget, bratyiznak vele, a széksorok közöt...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A prostitúció skandináv modellje

Az index vonatkozó cikke szerint: Az Európai Parlament [2014. február 26-án] szerdán az igen...
ÉLETMÓD - Egészség
Ki vagyok én? Ki vagy te? - 1.

Ritkán tesszük fel a fenti kérdéseket. Pedig nagyon sok embert érdekel. Vagy komolyan, vagy di...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Mikor a hímsovén férfi virágot vesz az asszonynak…

A feministák szerint a patriarchális családmodell eleve a férfiuralom és a nőelnyomás, a hímso...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret