Férfihang.hu

Nemzetközi Férfinap 2016

Férfihang.hu - 2016. november 19. szombat 19:41 - 18 hozzászólás

imd-2016-suicide-poster-feet-and-water-a4-optNovember 19-én újra a Nemzetközi Férfinap köszöntött ránk. A tavalyi beköszöntőben sérelmeztük hogy a mainstream sajtó semmilyen formában nem ad hírt az eseményről, aminek érdekes kontrasztja a Nemzetközi Nőnap körülötti mindenkori hatalmas csinadratta. Nem meglepő módon mindez az idén sem történt másképpen. Ezért ránk, a Férfihangra hárul a feladat hogy hírt adjunk az eseményről egyben ismertessük az esemény idei tematikus vonatkozásait.

Mint a legtöbb nemzetközi nap, így a miénk is évről évre más problémákra, jelenségekre hívja fel a figyelmet. Amellett hogy tisztelgünk a férfiak, a férfiasság és a férfiúi értékek valamint ezek világunkban betöltött pótolhatatlan szerepe előtt, egyben felhívjuk a figyelmet az idén kiemelten kezelt problémákra is.

Az idei kiemelt témák egyike a kiugróan magas arányú férfi öngyilkosság. A majd’ háromszoros férfi öngyilkossági ráta egy olyan kétségbeesett segélykiáltás, amelyet a társadalom zord szívű formálói, kérges lelkű ítészei nem akarnak meghallani. Mi számtalan cikkben foglalkoztunk a kérdéssel és továbbra sem leszünk restek újra és újra felhívni a figyelmet a problémára.

giving-boys-the-best-possible-start-in-life-international-mens-dayIdén kiemelt téma az apaság illetve az apa és gyermeke kapcsolata is. Ma már egyre nagyobb számban gyűlnek a publikációk, tudományos cikkek, amelyek tudományosan is igazolttá teszik azt az általunk mindig is tudott tényt, apák nélkül nincsenek egészséges testű és lelkű utódok. Egy fiú számára a legjobb életkezdési esély ha van apja, ha van kitől megtanulni azokat az értékeket amelyek mentén élni lehet és érdemes. Egy kislány számára pedig az apa szerves és napi jelenléte ugyancsak az egész életére befolyással van. Az apahiány látható jelei, mint a mentális kiegyensúlyozatlanság, érzelmi visszamaradottság, narcisztikus tendenciák, a hiányzó férfikép miatti rossz párválasztás és párkapcsolati kudarcok egyértelművé teszik, hogy a kislányoknak is kell apuka. Mondanunk sem kell hogy ez a téma sem marad érintetlenül nálunk, nem megyünk el szó nélkül amellett, hogy az apák és férfiak demonizálásával, anyagi-, társadalmi-, oktatási ellehetetlenítésével végső soron elpusztítják gyermekeink lelkét is.

Nos hajtsunk hát fejet a férfiak előtt, mert meglehet e világ szíve a nő, de a lelke az a férfi!5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Család - Otthon, Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika, Társadalmi kezdeményezések, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (18) Hivatkozások (0)
 1. ( Eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen nap. Ebből is látszik, mennyire szarnak a nők a férfiak ’tiszteletére’. Utólag is boldogságos férfinapot az érintetteknek ! )

  0     0
 2. Természetesen a közösségi oldalon egy nő sem emlékezett meg erről a jeles napról. Vagy azt sem tudják, hogy mikor van, vagy leszarják. Persze a nőnapot nem tudod elfelejteni, egy héttel korábban már extra nőnapi kínálat van a boltokban, a virágosoknál, ajándéküzletekben stb.

  #equality :)

  0     0
  • Szerintem a legtöbb pacák nem virágra meg bonbonra vágyna. Sokkal inkább kirívóan perverz szexuális szolgáltatásokra a ‘zasszonytól.

   A gyerekektől meg a fene tudja mit. Egy kávé reggel az ágyba, köszi apu hogy vagy nekem, meg ilyesmi.

   0     0
  • Szerintem nem tévedünk nagyot, ha szimplán a pénz felől közelítjük meg a kérdést. A férfiak jóval hajlamosabbak ajándékot venni a nőknek, mint fordítva,  így nyilván a nőnapot éri meg jobban reklámozni.

   0     0
   • Amúgy csodálkozom, hogy a kereskedelem a karácsony, húsvét, Valentin-nap, stb. után még nem fedezte fel az állami ünnepekben rejlő bevételi lehetőségeket. Azt hiszem, a muszlim túlélőcsomag mellett ezeket is felveszem az ulomenen- webshop repertoárjába:

    Március 15:

    - plüsskossuth nagy szemekkel, fésülhető szakállal

    - kétoldalú kokárda bizonytalanoknak, egyik felén trikolor, másik felén kockás

    - Széchenyi Hitel, Világ és Stádium c. könyvei képregényformában

    - eredeti Petőfi- csontváz, Szendrey Júlia hitelesítő aláírásával, most egyet fizet, kettőt kap!

     

    Október 23:

    - akciós tüntetőcsomag: 1 db síp, 1 db anyagában gyurcsánymintás símaszk, 3 db utcakő

    - ütésálló szemüveg, Ungváry Krisztián ajánlásával

    - Molotov- koktél ajándék szívószállal

    - középen lyukas nemzeti zászló, belecipzározható betétekkel (szocialista címer, nyilaskereszt, Dávid-csillag, Orbán- képmás)

     

    Augusztus 20:

    - Ünnepi tűzijáték- rakéták, melyek kilőve a következő feliratot adják: **ELKÚRTUK**

    - Wass Albert megzenésített versei cd-n, Geszti Péter átiratában. Előadják: ByAlex, Szabó Győzike, Fekete Pákó

    - Lenin összes műve díszkiadás, rovásírással nyomtatva

    - jegyek az István a király 2: Koppány bosszúja előadásra.  Szereposztás: István a király: Orbán Viktor (énekhangja: Vladimir Putyin), Koppány: Csurka István, Sarolt: Kövér László, Gizella: Oláh Ibolya, Laborc: Simicska Lajos, Réka: Vajna Tímea, Asztrik: Habony Árpád, Regősök: Majka és Dopeman, István és Koppány tüntetői, újságírók, testőrök, stb...

    0     0
  • Én pl. vettem egy csokit,meg kedvenc sört… (és nem tudta a párom,hogy az van-pedig pár éve mindig felköszöntöm,de nálunk már a kezdetektől -exférjem idejében is- az apák napja is ünnepelve volt/van ). Amúgy Férfi napról kb. 4 éve tudok,mondjuk  nem régen ünneplik…

   0     0
 3. Ja, és utólagosan is Boldog Nemzetközi Férfinapot a Férfihang olvasóinak !

  0     0
 4. Ez éppen nem is rossz, Molnár Dorka bloggerina alkotása!

  ( http://ww w.stylemagazin.hu/hir/40-dolog-amit-megtanultam-a-ferfiakrol/13647/divat-es-stilus/styledrops?&article_page=1)

  1. Nem lehet őket megváltoztatni.
  Talán a frizurájukat, vagy nagyon ritka esetben a ruhatárukat. A szokásaikat, személyiségüket, hobbijaikat, barátaikat, vagy rutinjukat semmilyen női nyomásra nem fogják módosítani. Ha nem jön be, akkor ne vesztegessétek egymás idejét.

  2. Ne vedd magadra, ha megnéznek más nőket.
  Ez biológiai kódoltság. Amíg nem tesznek vulgáris megjegyzéseket, vagy flörtölnek nyilvánvalóan előtted, addig teljesen rendben van értékelni a szépet.

  3. Inkább tartsd távol magad az előzményektől a böngészőjükben.
  Biztos, ami biztos.

  4. Semmit nem jelent, ha nem vagy az első a prioritási listán.

  Ez főleg zenészeknél, sportolóknál, művészeknél, vagy vállalkozóknál érvényes. Ezek nem csak hobbi vagy munka számukra, hanem szenvedély és életforma, ami a személyiségük része. Nem összemosható kategória a szerelemmel.

  5. Ha nem akarnak tőled semmit, azt felesleges megmagyarázni.
  Se veled, se velük nincs semmi probléma, egyszerűen nem volt meg a kémia.

  6. Ne kérdezz olyanokat tőlük, amikre nem akarod tudni a választ.
  Hogy is volt pontosan a történet a volt barátnővel, vagy hogy téged szeret-e a világon a legjobban? Inkább ne. Főleg ha még utána meg is sértődsz a válasz miatt.

  7. Nem azért féltékeny a fiúismerőseidre, mert benned nem bízik, hanem azért, mert bennük.
  Tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy az új belépők is férfiak, és nem fogják tisztelni senki körbepisilt területét. Ez két oldali bizalom kérdés, párosan kell megoldani.

  8. Általában szükséges tudatni velük, hogy mivel tudnak meglepni.
  Egyenesen, vagy diszkréten.

  9. Ha házassággal sarokba szorítod őket, annak válás lesz a vége.
  Semmilyen ultimátum nem működik náluk, mert a döntéshozói szerepük és a férfiasságuk látszik válságba kerülni. Ha magától nem lép, annak oka van. Erről az okról vagy tud beszélni, vagy nem. Mindenesetre a nyomásgyakorlás soha nem működik.

  10. Nincs olyan, hogy “túl elfoglaltak”.
  Ha szeretne veled lenni, akkor szán időt rád. Ha érdekled, akkor hívni fog. Ilyen egyszerű.

  11. Akkor is megpróbálják megszerettetni veled a hobbijaikat, ha tudják hogy esélyük sincs.
  Ha teljesen oda és vissza vannak érted, akkor el fognak cipelni sporteseményre, meccset nézni, túrázni, horgászni, autóversenyre, vagy bármi olyan lehetetlennek hangzó dologra, amit vagy imádni, vagy utálni fogsz. Viszont ilyenkor általában olyan tevékenységet folytatnak, ami miatt büszkének illik rájuk lenni, így érdemes velük örülni.

  12. Abszolút nem érdekli őket a barátnőid magánélete, hiába hallgatják végig a történeteket.
  Valószínűleg szívesebben kötéltáncolnának 15 emelet fölött, mintsem hogy meghallgassák min veszett össze megintKata és Eszter.

  13. Mindegy hogy mit, mennyit, és mikor akarsz az ágyban, azt ő is akarni fogja.
  Nem mondom, hogy kivételek nincsenek, de ez a reális.

  14. Van, amikor tényleg rád szorulnak.
  Van, amikor elszakad a cérna, elég lesz, kimerültek, valami tragédia éri őket, vagy csak túl sok, ilyenkor szükségük van rád és meg sem próbálják titkolni.

  15. Ha nem adod meg nekik amire vágynak, akkor megtalálják máshol.
  Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenben a rendelkezésére kell állni naphosszat, de ha nem kapnak bizalmat, szeretetet, tiszteletet, és szexet, akkor nem lesznek boldogok.

  16. …ergo ha a féltékenységeddel üldözöd, előbb-utóbb afférba kergeted.
  Önbeteljesítő jóslat.

  17. A barátaikkal töltött idő szent.
  Ne is próbálj belenyúlni, vagy bűntudatot kelteni, persze amíg egészséges körülmények között zajlik, és nem otthonról menekül, mert akkor komolyabb a probléma amit meg kell oldani.

  18. Soha nem szabad férfiatlan tevékenységekbe belezsarolni őket, bármit is ígérsz cserébe.
  Nem fognak Szex és New Yorkot nézni veled, és soha semmilyen körülmények között ne cipeld el őket vásárolni. Erre vannak a barátnőid, a férfiak ettől csak szenvednek.

  19. Nem lógnak folyton a telefonjukon, vagy ha igen, akkor sem fognak mindig azonnal reagálni.
  Nem tudom, nem értem, így működnek.

  20. Soha nem nőnek fel.
  Soha. Videojátékoznak, baromságokon röhögnek, énekelnek a zuhanyban, és imádják ha főzöl nekik.

  21. Jobban viselik, ha már nem szereted őket, mintha nem tiszteled őket többet.
  Amíg a nők számára a megcsalás az érzelmek hiányáról üvölt, a férfiaknál ez a tisztelet teljes hiányát jelenti. Azt preferálják, ha tisztázva vannak a dolgok, és nem a hátuk mögött történnek, mert ez azt jelenti, hogy nem tiszteled őket.

  22. A tetteik inkább beszélnek, mint a szavaik.
  Még a kifejezetten verbális egyedeknek is inkább a cselekedeteit kell figyelni. Ha az elején azt mondja, hogy azonnal látni akar, de te menj át hozzá, mert ő fáradt és nincs kedve vezetni, az elég egyértelmű jelzés. Ha azt állítja, hogy szeret, de nyilvánosan nem úgy viselkedik, az is.

  23. Ha nem jelentkeznek egy randi után (vagy előtt), akkor felesleges passzív-agresszív üzenetekkel zaklatni őket.
  Igen, ez gerinctelen dolog, de nem éri meg hogy odaszúrj, azzal csak hangosan jelzed, hogy téged viszont érdekelt, és megbántott. Írd le, lépj tovább.

  24. Nem mindig tisztelik azt, akivel lefekszenek.
  Van hogy egy cseppet sem, de kéznél van, vagy borzasztóan akarja. Előfordul. Mi nők azért kicsit szelektívebbek vagyunk.

  25. Ha tiszteletlenül beszélnek az exükről, a szüleikről, vagy a felszolgálókkal, akkor menekülj.
  Ezek borzasztóan rossz jelek.

  26. Szeretnek vadászni, de nem kell túlzásba vinni.
  Nem kell kilogikázni semmilyen tíz-randi-aztán-ágyba szabályt, lehet hogy kalandosabb, ha vadászattal indul, de semmivel nincs több esély arra, hogy kapcsolat lesz belőle, mintha az első randin engedtek a csábításnak. Ugyanis ha bármelyik fél utána nem érzi amit érezni kell, akkor nem is lenne értelme.

  27. Tisztelik a jómodort.
  Értékelik, ha minden helyzetben tudsz viselkedni, ha fel tudnak nézni rád, ha nem káromkodsz, választékosan beszélsz, hagyod hogy kinyissák a kocsiajtót, és mindig mindig mindent megköszönsz.

  28. Mindegy hogy milyen nőkért vannak oda, tőled nem várják el, hogy versenybe szállj.
  Igen, minden évben meg fogják nézni a Victoria’s Secret bemutatót, és végiglapozzák a GQ-t az első nőtől az utolsó cikkig, de attól még úgy szeretnek, ahogy vagy. Hibákkal együtt.

  29. Az a céljuk, hogy élvezd a szexet.
  Nem betesz-kivesz-szevasz. Mármint jó esetben. Ha élvezed, az nekik hatalmas sikerélmény, ugyanis egy nőt kielégíteni tízmilliószor komplikáltabb, mint kirakni egy Rubik-kockát.

  30. Szeretnének megállapodni, csak nem biztos hogy veled.
  Minden férfit meg lehet szelídíteni, ha nem sikerül, ha ellenáll, akkor neked kell tudni mennyi időt adsz még neki. Valószínűleg nem éri meg a tortúra. Az sem jelent semmit, ha a következő nőt elveszi. Egyszerűen nem voltatok tökéletesek együtt.

  31. Tilos flörtölni a barátaikkal. Mint ahogy nekik is a tieiddel.
  Ez ki nem mondott szabály.

  32. Minél többen vannak, annál idiótábban viselkednek.
  Kettő-három még teljesen rendben van, de egy 10+ fős csoport általában szégyenben hagyna viselkedésügyileg egy harmadikos fiúosztályt..

  33. Ha egyszer fizikai erőszakot alkalmaznak, akkor másodszor is fognak.
  Sajnos ez a szomorú igazság, és senkinek nem keresztje megváltoztatni őket, nézz csak rá az első pontra. Ilyen a természetük.

  34. Igen, a férfiak maszturbálnak. És pornót is néznek.
  Tedd túl magad rajta. Nem azért csinálják, mert te nem vagy elég, vagy nem vagy elég jó. Azért csinálják, mert férfiak.

  35. Előfordul, hogy nem áll fel nekik.
  Ne vedd magadra. Legtöbbször alkohol, fáradtság, hangulat, idegesség, vagy korábbi csináld-magad utáni zsibbadtság áll a dolog mögött. Teljesen normális dolog.

  36. Néha nagyon értékelik a fiús dolgokat, de amúgy egy valódi nőre vágynak.
  Nem szeretnének egy tengerésszel járni, hiába értékelik, ha néha húzóra megiszol egy korsó sört.

  37. Fogalmuk sincs, hogy mit akarsz.
  Nem gondolatolvasók. Mindent kommunikálni kell, bármennyire is nyilvánvaló számodra.

  38. Néha fogalmuk sincs, miért kérnek bocsánatot.
  Csak semlegesíteni akarják a helyzetet, és ez nem büszkeség kérdése.

  39. Beleegyeznek dolgokba, csak hogy béke legyen, majd később elsunnyogják.
  Vagy nem csinálják meg, vagy nem érnek rá, vagy találnak valami kifogást, mert valamiért sokkal egyszerűbbnek tűnik előre kitérni a konfliktus elől, és utána szembenézni a következményekkel.

  40. Általában minden logikus amit tesznek, csak mi komplikáljuk túl.
  Mert muszáj mindig a legrosszabbra gondolni, és a sorok között olvasni.

  5     0
  • “Nem is rossz”??!! Ne viccelj, ez nagyon jó! Főleg emeli az értékét, hogy nő írta. Pontos, alapos, elfogulatlan. Ha egy nő mindig és szó szerint megfogadja ezt a negyven pontot, sokkal boldogabb élete lesz, mint e nélkül. Ja, meg az emberének is.

   0     0
  • Ha ez saját kútfőből van, azt kell mondanom, ez a nő érettebb és több életbölcsességgel bír, mint a kortársai 95%-a.

   0     0
  • “Nem azért féltékeny a fiúismerőseidre, mert benned nem bízik, hanem azért, mert bennük.”

   Benned se.

   “Ha tiszteletlenül beszélnek az exükről”

   Valami rejtélynél fogva pénzesekkel léptek le, szóval kurvák voltak. KURVÁK.

   “Minél többen vannak, annál idiótábban viselkednek.”

   Hát az SS nem volt épp idióta, pedig bőven 10+-os volt.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

TÁRSADALOM - Pszichológia
Anyák és fiúk a lelki függőség hálójában

„Az meglett ember, akinek szívében nincs se anyja, apja” (József Attila: Eszmélet) A téma, a...
Egy új sötét középkor felé - III.

Az előző pár bejegyzés már sejtetett abból valamit, hogy mi is az összefüggés a Komintern, a...
HÍREK - Politika
Orbán Viktor beszéde - 2018. március 15.

A helyzet az, hogy el akarják venni az országunkat. Nem egy tollvonással, mint száz éve Tr...
CSAJOZÁS - Szex
Hova tűntek a normális Férfiak?

Ezzel a kérdéssel szinte minden héten telenyavalyogja az internetet egy­-egy naiv bloggerina. ...
HÍREK - Politika
Ügynökhálózatok szervezik a tiltakozásokat?

A HírTv egymás után szólaltatta meg híranyagában a Máltai Szeretetszolgálatot, Gulyás Gergely ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Népszavazás dönthet a férfiak nyugdíjazásáról?

A kormány még 2010-ben hozta meg az egyenlő bánásmód elvével ellentétes jogszabályt arról, hog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nemzetközi Kasztrációs Nap

A "The New Era of Feminism - Femitheism" blog valódi értelmet ad a "femináci" és a "heregy...
CSALÁD - Otthon
Ranschburg Jenő: A férfi agresszió

Felcserélt szerepek: A férfi agresszió (Részlet Dr. Ranschburg Jenő előadásából) És ekkor ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
CSALÁD - Otthon
Apák dícsérete

Rengeteget beszélünk, sokszor hangsúlyozzuk az anyák szerepét (legtöbbször jogosan), remélhető...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Vita egy feminista szabadgondolkodóval

Csizmár Péter szabadgondolkodónak vallja magát, és blogján egy hosszabb fejtegetést tett k...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Jót nevettem

A férfijogi redditet böngészgettem, és találtam egy érdekes bejegyzést. Indul egy új tévésoroz...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Politikai metamorfózis

Azt tapasztalhatjuk, hogy a közéletben jelen lévő baloldal mára eltaszította hagyományos célkö...
CSALÁD - Otthon
Ranschburg Jenő: A meghitt erőszak II. rész

A recenzió első része itt olvasható. A könyv harmadik részében némi elmélkedés következik a...
TÁRSADALOM - Pszichológia
A tech cégek árulása

Az újkori demokráciák megjelenése óta a hatalom gyakorlásának kulcskérdése az információ áraml...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Ez már nem játék

A feministák folyamatosan támadják és részben már el is foglalták kultúránk több elemét: a ker...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret