Férfihang.hu

Várakozásainknak megfelelően zajlott az Isztambuli Egyezmény elleni demonstrációnk

Férfihang.hu - 2017. február 24. péntek 03:27 - 20 hozzászólás

Címkék: ,

A demonstráció helyszínén a férfijogi és apajogi szervezetek aktivistáin kívül számos érdeklődő, támogató és a média számos képviselője jelent meg. Terveinknek megfelelően a harsány, tolakodó külsőségektől mentes közegben hamar alakultak ki embertől emberig érő párbeszédek. Úgy gondoljuk, hogy egy alulról építkező, valódi civil kezdeményezés eszköztárával a tőlünk telhető legtöbbet megtettük. Bízunk benne, hogy egy fontos lépést tettünk abba az irányba, hogy a mindeddig rosszul tájékoztatott állampolgárok értesüljenek róla, hogy az Isztambuli Egyezmény sajátos ideológia diktátumával és radikális feminista nemi előítéletével súlyos társadalmi veszélyeket hordoz. A családon belüli erőszak megelőzésének nem lehet módszere a nemek közötti feszültség felszítása és a nemi diszkrimináció.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben el tudjuk érni, hogy egy előremutató civil és közéleti egyeztetés, egyre szélesebb társadalmi párbeszéd mutasson rá, hogy a magyar társadalomnak nincs szüksége erre az egyezményre, helyette egy magyar viszonyokhoz jól igazodó szakpolitika kialakítása szükséges.

A sajtónak nagy szerepe lehet abban, hogy hiteles, szakszerű és a túlzó indulatoktól mentes párbeszéd kialakításával és pártolásával hozzájáruljon, hogy a megfelelő megoldásokat az állami szociális segítői hálózat, a kriminalisztikai szakma, a társadalom és a törvényhozás kidolgozhassa. Mindezek miatt is nagyra értékeljük és ezúton is megköszönjük a média megtisztelő figyelmét, a pártatlan, szakszerű tájékoztatást.

Különösen köszönetet mondunk mindazoknak a támogatóknak és érdeklődőknek, akik eljöttek beszélgetni a Parlament elé és egy tiszteletre méltó polgári gesztussal konkrétan is hozzájárultak ahhoz, hogy egy átfogó társadalmi párbeszéd induljon el az Isztambuli Egyezményről.5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Társadalmi kezdeményezések rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Az Isztambuli Egyezmény – diszkriminációs kísérlet a férfiak ellen

Újra verik a feminista szervezetek és az LMP a tam-tamot: ratifikálja végre a kormány az Isztambuli Egyezményt (a továbbiakban IE)! Maga az egyezmény ...
Demonstráció az Isztambuli Egyezmény ellen

Február 23-án 16 órakor az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása ellen tiltakozunk a parlament előtt. Az esemény törvényes keretek között kerül megt...
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi napon az Igazságügyi Bizottság megbeszélésén elhangzott...
Bármelyik férfiból egy pillanat alatt bűnözőt kreálhat az Isztambuli Egyezmény

Ezzel a címmel adta közre nem régen Vésey Kovács László cikkét a Pesti Srácok. Az írás több okból is említésre méltó. Egyrészt a magyar sajtó egyi...
Morvai Krisztina a nőjogi migrációs kiskapuról

A Férfihang Civil Társaság Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatos állásfoglalásban is említettük, az egyezmény nem csak súlyosan megsérti a férfiak egyen...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (20) Hivatkozások (0)
 1. A mintegy teljesen véletlen egybeesések különös játékának eredményeképpen (((progresszív))) HVG Online-tól ez egy meglepően tisztességes darab. (Csak a szélzajt előzték volna meg, hogy hallani is lehessen, amit mondtok.)

  2     0
 2. http://hvg.hu/itthon/20170223_tuntettek_az_isztambuli_egyezmeny_ellen?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702

  “Nem voltak sokan.”

  “A tüntetésre maroknyian gyűltek össze.”

  http://hvg.hu/nagyitas/20150117_het_kepei_Nagyitasfotogaleria

  “Másfél millió résztvevője lehetett a párizsi egységmenetnek, amelyet vasárnapra a francia főváros szívébe hívtak össze a 17 áldozatot követelő véres támadások áldozatainak emlékére, a terror elleni ellenállás kifejezésére. Több mint 40 állami vezető és politikus is részt vett a menetben.”

  4     0
 3. Puzsér írt egy elég korrekt cikket az Isztambuli Egyezményről:

  http://mno.hu/cinkosakinema/politikai-korrektseg-es-genderizmus-1387273

  0     0
  • “A testvériség ideájából képződött a nacionalizmus, amely végül nemzetiszocializmussá éleződve hasonlott meg az emberséggel.”

   S mikor?

   “A szabadság fogalmából ugyanezen mechanizmus által jött létre a liberalizmus eszmeáramlata, amely a fenti ideológiáktól eltérően a mai napig nem ásott meszesgödröket.”

   Csupán milliókat bombázott már halálra. Embereket zárt táborba.

   Na ennyi hülyeség elég is volt puzsiból.

   2     1
 4. Én jól éreztem magam rajta. 5-re érkeztem, gondoltam hatig maradok, de fél hét lett belőle. Megismertem más férfihang olvasókat. Sok értékes emberrel beszéltem. Még tudtam volna folytatni a beszélgetést, de elég volt ennyi is. Volt ott mindenféle ember, de ahogy láttam, azok a férfiak voltak többségben, akik váláson keresztül megtapasztalták, hogy mennyire hátrányos helyzetbe lehet kerülni férfiként.

  2     0
  • Nekem inkább az jött le, hogy a többségnek elvi bajai vannak a feminizmussal és az IE-vel.
   Egy megjegyzés: a hvg- riport viszonylag korrekt, de Zolinak nincs igaza abban, hogy egy szót nem szól a férfiáldozatokról az IE. Mellékesen megjegyzi, hogy van ilyen is. (Csak a tények kedvéért írom, mert ez persze nem változtat az egyezmény diszkriminatív voltán.)
   Az meg szerintem sületlenség, amit 00:40-nél a fiatalember mond. Nem megoldás, hogy “a férfiakat is belevonni az egyezménybe”, mert az egész téves társadalomtudományi feltevéseken nyugszik (és valóban, ahogy az új petíció is állítja, egyfajta “trójai faló” a genderideológiához). Más egyezmény kell, más (nem feminista) elvek alapján.

   1     0
   • “Nekem inkább az jött le, hogy a többségnek elvi bajai vannak a feminizmussal és az IE-vel.”

    Valóban ez volt a fő apropó. Úgy próbálnám meg kicsit finomítani véleményemet, hogy sok elvált férfi volt jelen, akik közvetlen módon tapasztalták meg a feminizmus “vívmányait”.

    Utólag köszönetet mondok a szervezőknek! El sem hiszem, hogy ezt ilyen gyorsan meg lehetett tartani. Szinte flashmob volt.

    0     0
  • Már működik a Férfihang Civil Társaság a Facebook-on. Várjuk azokat, akik bekapcsolódnának a munkába!

   https://www.facebook.com/groups/258381151287517/?fref=ts

   0     0
   • Zárt csoportba nem csak meghívással lehet bekerülni? Ahhoz meg először elvileg ismerősnek kell jelölni. a csoport adminját.

    0     0
    • A Férfihang Civil Társaság tagságba többféle formában lehet felvételt kérni, például pártoló tagként és aktivistaként. A Facebook csoportban az aktivisták szervezik a munkájukat, azokat várnánk oda, akik belépési nyilatkozat kitöltése után konkrét aktivizmusban, szervezésben, kivitelezésben szeretnének részt venni és van lehetőségük rá, hogy legalább havi két-három alkalommal két-három óra önkéntes munkát végezzenek a szervezetben. Kezdetben azokkal szeretnénk együtt dolgozni, akiknek van már valamilyen kapcsolata azzal a civil közösséggel, amely a Férfihang.hu körül szerveződött. Ettől függetlenül természetesen bárkinek az ötleteit és bármilyen a munkánkat segítő felajánlását szívesen fogadjuk, őket mint pártoló tagot várjuk a sorainkba. Toplak Zoltánt és engem jelölhet meg ismerősként, aki valamilyen aktív formában szeretne tenni a Civil Társaság által felvállalt ügyekért, mellette kérjük, hogy egy Facebook üzenetben jelezze a megkeresés okát is..

     0     0
 5. A HVG tudósítása egy hétköznapi csoda, mert totaliberális-feminista ideológiája ellenére teljesen korrekt tudósítást közölt az eseményről. Sőt! Még azt mondanám, kifejezetten jó fejek voltak, mert nem mutatták, h összesen 10-15-en voltunk ott. A magam részéről is nagyon örültem, h végül elmentem. Mondjuk a döntő motiváció az volt, h utána beülünk sörözni és megismerkerdünk, beszélgetünk egymással – ez sajnos nem jött össze. De azért pár férfihangos kollégával + Huffnágellel beszélgettünk egy jót, ennek is nagyon örültem.

  Viszont! Az a halom nő, aki a videó elején szerepel, hová tűnt??? :O :D Mikor 16:15-re odaértem, már csak két nő volt a társaságban.

  A szervezésből nagyon hiányzott néhány, de legalább 1 molino, rajta üzenettel, ez egyúttal jelezte volna, mit csinál ott egy kupacban állva 10-15 ember (pl. nem turistacsoport :) ), illetve a média is tud ilyenkor egy statikus képet is készíteni, fókuszálni. Azt gondolom, ez, ha a startmezőt vesszük nullának, akkor az 0,5 de ennél még jóval több kell az 1,2,5,10-hez. Mindenképpen jó volt arra, h a virtualitást fizikai formába öntöttük azzal, h személyesen megjelentünk. Szerintem fontos lenne, h ezt a személyes találkozást kibővítsük, mert csak a fizikai síkon, valódi tettekkel, példamutatással lehet bármit is elérni. Plusz az internetes média is alkalmas lehet, bár ehhez komoly szakértelemre lenne szükség, h a megfelelő csatornákat, fórumokat megtaláljuk, amelyekről szétterjeszthetjük az információkat. De azt gondolom, a fő terep továbbra is a fizikai sík, fizikai, közös, együttes cselekvés kell legyen. A média, a virtuális felületek a másik oldal, sokszorosan megtámogatott harcterei, ott nem nyerhetünk, azt a társasjátékot az ő szabályaikkal játszva csak elveszíthetjük. Saját társasjátékot kell indítani, a mi szabályainkkal.

  Emellett nagyon fontos lenne, h a Férfihang-ra bekerüljön egy olyan modul, amely lehetővé teszi, h tudjunk egymásnak privát üzenetet küldeni, akár csoportos formában is. Emellett létrehozhatunk egy zárt, titkos fb csoportot is a szervezésre, a nyílt mellett, ahová csak több hónapos Férfihang regisztráció után lehetne bekerülni. De ez nem helyettesíti a Férfihangos privát üzenet modult. Nem tudom, ezt mekkora fejlesztés lenne belerakni, nyilatkozzatok Oldal üzemeltetők! :) Illetve kíváncsi lennék a felvetésemmel kapcsolatban a többiek véleményére is!

  0     0
  • A molinóval egyetértek, szoktam is alkalmazni, most pénteken is lesz, a Nőnapi kiálláson. az fb javaslatod jó, a csoportot (ahol már dolgozunk is) titkosra védtem le. És jó ötlet, hogy bizonyítson, aki be akar kerülni.

   0     0
 6. A HVG szerint a “Férfiak Civil Társaság” demonstrált. A videón is ez a felirat. Nem kéne szólni nekik?

  http://hvg.hu/itthon/20170223_tuntettek_az_isztambuli_egyezmeny_ellen?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201702

  0     0
 7. Kissé lemaradtam a dolgokról (szabi stb). Sajnos idő hiányában képtelen voltam az Isztambuli Egyezmény teljes tartalmát végigolvasni,az nekem is lejött,hogy mérhetetlenül egyoldalú és diszkriminatív,kizárólag a nőket, kislányokat ért erőszakkal foglalkozik -amit legtöbben úgy vélnek csak férfi követhet ugye el?!. A leírtakkal,amit elolvastam nincs is gond,nyilván üldözendő minden ilyen cselekedet(csak mondjuk pl. a lányok nemi szervét csonkítók pont leszarják azokban az országokban az egyezményt,akik meg elfogadták,amúgy sem igen tesznek ilyet),a kérdésem az lenne,ha valaki tudna válaszolni és teljes egészében ismeri az Egyezmény tartalmát,hogy van-e olyan része,ami nem azért nem jó,mert diszkriminatív és teljes egészében “elfelejti” a fiúkat,férfiakat,hanem eleve hibás elem? Kérdezem ezt úgy,hogy a teljes jogi egyenlőségben hiszek,tehát maximálisan azt tartom helyesnek,ha minden emberre ugyanaz vonatkozik,nemtől függetlenül és senki nem élvez előnyöket.Köszi.

  0     0
  • A következőkre egészen biztosan nincs szükség:

   -  Ideológiai kényszer. A preambulumban máris kezdődik azzal, hogy ismerje el az állam, hogy a férfiak erőszakkal elnyomják a nőket, ezért éri őket erőszak a családban is és ez ellen kell fellépni, ez az alapja az egyezmény nemi diszkriminációjának is, ez az ideológiai alapozás teszi “indokolttá”, hogy az összes előirányzott intézkedést csakis a nőkre érvényesítsék.
   -  Kötelező nevelési programmal neveljék a gyerekeket a nemi sztereotípiák és így tulajdonképpen a hagyományos nemi szerepek ellen.
   -  8. és 9. cikk. Nincs szükség arra, hogy az államnak a nőszervezetekkel (például Antoni Ritáékkal) kötelező legyen együttműködni, és azokat kötelező legyen pénzzel támogatni, főleg akkor, ha a férfiszervezetekkel nem kell ugyanígy eljárni.
   - Felesleges és veszélyes a 20. cikk – Általános támogató szolgálatok melyek széles támogatást adnak az állítólagos áldozatoknak (pénzügyi támogatás, a lakhatás, az oktatás, a képzés és a munkahely-keresési támogatás), mert ösztönzi az áldozatszerepet és így áláldozatok nagyszámú megjelenését generálja, ha az áldozatszerepért extra állami szolgáltatások járnak.
   -  Nagyon problémás, veszélyes a 40. cikk is, amely szerint “bármilyen nem kívánt, szexuális természetű szóbeli, nem szóbeli vagy fizikai cselekmény, amelynek célja vagy hatása egy személy méltóságának megsértése (…)” – Bárki kijelentheti, hogy egy nyersebb szexuális ajánlat megsértette az ő méltóságát és aztán az ajánlattevő máris szembesülhet az előirányzott  ”büntetőjogi szankció”-val.
   -  Nem kellenek újabb jogkörök és a távoltartás gyorsított elrendelésére, mert a jelenlegiek alapján is elrendelhető távoltartás a szükséges esetekben.
   -  A 60. cikk “Menedékjog iránti kérelem nemi alapon”  egy rémálom, mert gyakorlatilag menekültstátuszt és szabad bevándorlást tenne lehetővé minden olyan egzotikus országban élő nő számára, aki kijelenti, hogy a női jogait megsértették otthon.
   -  A teljes IX. fejezet felesleges, mert egy olyan Magyarországtól független ellenőrző testület (GREVIO) fennhatóságát írja elő, amely országon kívülről ad előírásokat, regulát a magyar államnak.

   3     0
   • Köszönöm !

    Teljesen jogos, talán a gyorsított távoltartási végzés lenne nálam kivétel,de mindkét irányban! Több halálos kimenetelű gyermektragédia történt már emiatt,anya is,apa is gyilkolta meg a gyereket mostanában,más kérdés ,hogy VALÓBAN mennyire visszatartó erejű a távoltartási végzés,inkább a rendőrség intézkedését gyorsítja,de azért ez lehet jó…

    0     0
    • Alapban a Gyámügy, mint hivatal a leggyengébb láncszem.

     0     0
    • Nem értek egyet a távoltartási törvény jelenlegi formájával sem. Az első törvénytervezetet egyébként az AB is visszadobta:
     “Az Ab határozata szerint elfogadható a távoltartás intézménye, alkalmazását szükségessé teheti az a cél, hogy megvédjék a családon belüli erőszak áldozatainak testi-lelki épségét, méltóságát. Ugyanakkor a testület szerint a távoltartás korlátozza az érintett személyi szabadságát, mozgását, ezért e jogintézmény bevezetéséhez garanciális szabályok is szükségesek.
     A törvényben az erőszak fogalma részben túl széles, részben értelmezhetetlen, és azzal nincsenek arányban a lehetséges rendőrségi, bírósági intézkedések, továbbá a hozzátartozó fogalma is lehetőséget ad visszaélésekre, ezért alkotmányellenes a távoltartásról szóló törvény – állapította meg az Alkotmánybíróság.

     Az Ab által kifogásolt megfogalmazások között szerepel többek között a törvénynek az a rendelkezése, mely szerint “hozzátartozók közötti erőszaknak minősül (…) a szexuális önrendelkezéshez való jogot (…) veszélyeztető (…) mulasztás”. Továbbá azt a megfogalmazást is alkotmányellenesnek találta a testület, hogy “a törvény alkalmazásában hozzátartozónak kell tekinteni az (…) együttélés nélkül, bensőséges kapcsolatban álló személyt e kapcsolat fennállása alatt vagy után”.”

     http://www.jogiforum.hu/hirek/20577

     Ennek hatására változtattak a törvény szövegén, de véleményem szerint továbbra is fennálnak azok a problémák, amiket az AB megfogalmazott. Azaz a jelenleg hatályos törvény is alkotmányellenes.

     1     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

+Alkalmi cikkek
A Férfihang Civil Társaság üzenete a Nemzetközi Nőnap alkalmából

A férfiak érdekképviseletére alapított Férfihang Civil Társaság elismerve a nők családi- és tá...
HÍREK - Politika
A Férfiak Klubja idén először ítélte oda a Gránit Oroszlán Férfi Példakép díjat

Hazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén először osztotta ki Gránit Oroszlán Pé...
A CitizenGO is fellép az UNICEF társadalmilag veszélyes kampánya ellen

Tegnap a CitizenGO, amely nem csak egy petíciók kiszolgálását biztosító webszolgáltatás, hanem...
+Alkalmi cikkek
Férfinapi körinterjú

A Férfihang Civil Társaság a Nemzetközi Férfinap apropóján körkérdést intézett a magyar fé...
HÍREK - Politika
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az UNICEF-botrány leleplezi a dilettantizmus féktelen tombolását

Az elmúlt napokban továbbra is egymást érték a médiában az UNICEF botrányosan apahibáztató kam...
Társadalmi kezdeményezések
Nőnapkor ismét utcára vonul a Valódi Egyenlőséget csoport

Március 8-án, délelőtt 9 és déli 12 óra között ismét kedélyes, békés demonstrációt tart a Való...
CSALÁD - Otthon
Újra Nemzetközi Férfinap – november 19

Újra november 19-e van. Ezen a napon megemlékezünk a férfiasságról. Tisztelettel adózunk az el...
Társadalmi kezdeményezések
Bajuszos véradást szervez a Magyar Vöröskereszt

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet is csatlakozott a Movember Mozgalomhoz. November 24-...
Társadalmi kezdeményezések
Beszélgetés az Ökumenikus Segélyszervezet „Vedd észre” kampánya kapcsán

Az elmúlt év novemberében egy petícióval fordultunk az Ökumenikus Segélyszervezethez, az Ember...
Társadalmi kezdeményezések
Férfinapi "kiállás" 2016

A férfimozgalmi kérdések kapcsán szervezett "kiállások" célja nem a világ azonnali megváltása,...
+Kiemelt cikkek
Férfihang Civil Társaság néven alapítottak civil szervezetet a Férfihang.hu körül szerveződő férfijogi aktivisták

Annak érdekében, hogy a Férfihang.hu körül már korábban is szerveződő férfijogi aktivizmust az...
CSALÁD - Otthon
Férfinapi Kiállás 2017

A Férfihang Civil Társaság aktivistái idén is megtartották szokásos férfinapi "kiállásukat". J...
Társadalmi kezdeményezések
Az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása a gender ideológia trójai falovát jelentheti Magyarország számára

Örömmel üdvözöljük, hogy a Férfihang Civil Társaság online petícióit kezelő partnerünk, a Citi...
+Kiemelt cikkek
A CSBE elleni kampányok nem ölthetnek férfiellenes formát és nem feledkezhetnek meg a fiú-férfi áldozatokról!

Bár az Ökumenikus Segélyszervezethez korábban is fordultak már férfiak érdekképviseletével fog...
CSALÁD - Otthon
Egy kétségbeesett apa segítségkérése - Így diszkriminálhatja a bíróság az apákat

Más esetekben is adtunk már közre személyesebb hangvételű olvasói levelet, amelyről úgy éreztü...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret