Alter Ego

Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

Alter Ego - 2017. június 9. péntek 05:36 - 14 hozzászólás

manspread-camp-01A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkben, hogy miként festenek a társadalmi állapotok Spanyolországban, hogy Svédország és az USA mellett a siker komoly esélyével indulhatnának “a leginkább férfigyűlölő állam” címért indított versenyben, szóval semmi okunk meglepődni, hogy a világ legalantasabban férfiellenes társadalmi akcióit rendre ők is meghonosítják. Most éppen a “manspreading” vagyis a férfiak szétterpesztett lábbakkal való ülése elleni kampány van soron. Az EMT, vagyis a madridi közlekedési társaság a széttárt lábbal ülést megtiltó matricákat helyezett ki járatain. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a férfiasan ülő utasok másoktól veszik el a helyet, azonban könnyű fényt deríteni rá, hogy hazudnak és akciójukat a férfigyűlölet vezérli, merthogy közismert, hogy a közlekedési társaságot egy feminista szervezet kereste meg a fellépés igényével. A Microrrelatos Feministas azután lépett, hogy a széttárt lábbal ülő férfiak ellen indított tiltakozó aláírásgyűjtésükön 11 500 támogatóra tettek szert.

Az ötlet amúgy nem újdonság, az őrületes ügy az USA-ban a nyíltan férfigyűlölő Jezebel magazin szerzőjének militáns cikkével került a köztudatba, mikor is a manspreading kapcsán a következő szavakkal öntött újabb adag olajat a férfiellenes lincshangulat lobogó tüzére:

“Dögöljetek meg, ti férfiak, akik olyan szélesre tárt lábbal ültök, hogy két ülést is elfoglaltok! Nincs akkora farkatok!”

A gyűlölet tárgya

A gyűlölet tárgya

Annyira megtetszett ez a téma feminista mozgalmaknak és a férfigyűlöletre hajlamot érző nőknek, hogy nem csak mémek, sorozatos internetes kampányok és viták, hanem komplex szociológiai elméletek kerekedtek a manspreading körül, amelyek aztán leszögezték, hogy a manspreading nem csak simán udvariatlan viselkedés, hanem a gusztustalan macsóság, a gyűlöletes férfidominancia egyfajta megnyilvánulása, és nem csak egyszerűen “mikroagresszió”, hanem lényegében egyenesen a zaklatás(!) egyik formája.

Nem kell csodálkoznunk azon sem, hogy ezekben az országokban a manginizmus már olyan szinten korcsosította el a férfitársadalmat, hogy nem csak úgy szimplán elküldték a feministákat melegebb éghajlatokra, hanem udvarias magyarázkodásba kezdtek a férfiak anatómiájával kapcsolatban, utalva a herékkel kapcsolatos problémákra és arra hogy jópáran testi adottságaik miatt is képtelenek összezárni a lábaikat, továbbá hogy a férfiak nőkétől eltérő testmérete és abból adódóan felsőtestük stabilitása is más ülésmódot követel meg tőlük… továbbá, hogy a… – Na mindegy. Szóval: Idióta feministák! Összezárt lábakkal húzzatok a büdös picsába!


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
4 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 5 4 olvasó átlagosan 4.75 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (14) Hivatkozások (0)
 1. the beatings will continue until morality improves.

  0     0
 2. Vajon a pofámba lógatott csöcsök, emlők és tőgyek nem zavarnak senkit? Azon a címen, hogy nekik melegük van és akinek nem tetszik az ne nézze… Vicc, hogy beleáll egy 50 feletti nő a képembe a metrón olyan “felső”-nek nevezett rongyban, amivel a gyűrött, térdig lógó vizestömlőjét nyomja a pofámba, persze neki joga van bármit felvenni. Miközben simán megy neki a mellúszás, anélkül, hogy a kezét használná. Én meg nézzek máshova, miközben huszonéves lányok a hátam mögött kuncognak a helyzeten. A fiatalabb korosztály meg szigorú, arcra fagyott gyilkos képpel néz rám amikor megbámulom az egyébként direkt kitett tetoválását, legszívesebben lerugdosna a buszról. Szatír, gondolatbűnöző, és különben is nem neked tettem ki magam. Elnyomó.

  Majd akkor lehet beleszólni a férfiak viselkedésébe, ha a férfiak is beleszólhatnak a női viselkedésbe. De nem, ülj meghunyászkodva, kussolva, a te bajod, hogy herével születtél, hajtsd le szépen a fejed, jó kutya. Alacsonyabbrendű, állatias férfiak. Fúj.

  0     0
 3. Manspreading a Red Pill filmben:

  0     0
  • Reggel néztem itt az oldalon a cikket, mondom nincs forrásmegjelölés, mondom, magamban, ugye ez csak vicc lesz, nem komoly.

   Aztán a rádiót hallgatva a 9 órás hírekben mondják a dolgot. Mondom a kollégának, hogy az irodista 150 kilós, 3 helyet elfoglaló nőkkel miért nincs semmi baja senkinek?

   Egyébként meg megérdemlik a spanyol férfiak, ha hagyják magukat ennyire kiherélni.

    

    

   0     0
 4. https://heatst.com/world/sci-fi-novel-where-all-women-gain-power-to-kill-men-is-shortlisted-for-fiction-prize/

  Sci-Fi Novel Where All Women Gain Power to Kill Men is Shortlisted for Fiction Prize

  Azért ez sem semmi :D Ha ilyet írnék férfiként, közellenség lennék, ennek a kocának meg külön női sci-fi díjat adnak.

  “ unexplained event means women can fire electrical blasts from their fingertips, inflicting huge pain – and death – on men.” -áh le sem fordítom…kurva anyját az ilyennek, retkes koca.

  (Női sci-fi díj !!! XDXDXD) Gyűlölöm hogy így megcsúfolják a kedvenc scifi műveimet ezzel a fossal.

  0     0
 5. Helyzet az, hogy amíg világszerte ilyen eszetlen faszságokat művelnek és erőltetnek rá a jónépre a Feministák, addig egyre több és több férfi és nő fog rájönni arra, hogy ezek az eszementek bizony senkinek sem akarnak jót.

  Mondjuk lényeges az, hogy ezeket a megőrüléseket ne Magyarországon csinálják. Amíg csak a “fejlett” Nyugaton teszik, addig intő példa lehetnek számunkra, hogy mi az, amit semmiképp sem szabad megengedni.

  Az a tömény idiotizmus, amit például Amerikában, vagy most éppen Spanyolországban is műveltek/művelnek, szerintem felnyitotta sokak szemét itt nálunk, hogy ez ellen igenis küzdenünk kell, és nem szabad megvárnunk, amíg ide is elér a hullám. Hiszen, ahogy a színesbőrűek tömeges bevándoroltatásának kérdésében is, a megelőzés a Feminizmus esetében is sokkal kifizetődőbb, mint az utólagos, kétes kimenetelű tűzoltási kísérletek.

  2     0
 6. Nem a bunkó férfiakkal, hanem a bunkó utazókkal van a baj.

  Azokkal akik csomaggal, a szétterjeszkedés különböző formáival kényszerhelyzetbe hozzák utastársaikat. Ezért is utasítom el, hogy kipécézzék a férfiak domináns ülésmódját mert egyértelmű hogy itt nem a helyfoglalással, hanem a férfiakkal van problémájuk. A jelenség társadalmi fontossága meg a nullához konvergál. A túltolás tipikus esete.

  2     0
 7. Most lehet, hogy ezzel beszedek pár negatívat, de vállalom. Nos, amennyiben van bőven hely a tömegközlekedési járművön, addig mindeki terpeszkedjen, ahogy akar, azonban a tömegközlekedésen ez annyira nem tipikus. Ha zsúfoltság van, vagy mondjuk ül valaki az ember mellett, akkor tényleg tahóság így ülni és szándékosan 1.5-2 ülőhelyet elfoglalni. Én a piktogramot jogosnak tartom, azzal, hogy ez nem férfi kérdés, hanem tahósági, ahogy sokféleképpen lehet helyeket elfoglalni értelmetlenül (csomag). A fényképen látható szituáció szerintem tényleg illetlenség a mellette ülő nővel szemben. Ha ismerősök, akkor beleférhet, de ha idegenek, akkor nem.
  Sajnos az utasok 70%-a (akár férfi, akár nő) képtelen fölfogni, hogy a másik utas is ember, meg hogy egy vasúti másodosztályú fülkében 8 ülőhely van (a legtöbb kocsin).

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

HÍREK - Politika
Járulékmentesség gyes után a nőknek?

Meg kell tartani a gyermeket vállaló nők munkahelyeit – ezt mondta a Vállalkozások Országos Sz...
TÁRSADALOM - Pszichológia
A magyarság története

A magyarság történetét vizsgálták már sokan sokféle indíttatásból, amelyek közül én egyetl...
Daliás idők

Kétszáz éve, 1817. március 2-án született Arany János, legnagyobb költőink egyike. Rá emlé...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista dillemák, ezerkétszázadik fejezet

Ha valaki odafigyel a társadalmi jelenségekre, akkor már észrevehetett egy érdekes, újszerű pr...
HÍREK - Politika
Abortusz vita - PATENT kontra Kormány

2011.05.05. Patent Egyesület A nők jogainak védelmével foglalkozó Patent Egyesület felhábor...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nő, aki tetszik nekünk - Heti nőideál: Bánhegyi Adrienn

A szombathelyi ifjú hölgy talán nagyobb nemzetközi közismertségnek örvend, mint amennyire hazá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Közösség elleni uszítás gyanúja miatt rendőrségi bejelentést tettek Fábián Anita ellen

A bejelentés hírét a PestiSrácok.hu adta közre cikkében. A lap bemutatta a színésznő videóposz...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A megvetés tradíciója

Mindig azt szoktuk mondani, hogy az a "hagyományos értékrend", amikor az asszonynak a konyhába...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Férfiakon gúnyolódik a life.hu?

Létezik egy vicceskedő szólásmondás, miszerint a magyar Férfiak napja május 19, Ivó napja. Rem...
CSAJOZÁS - Szex
Nyakunkon a SEXIT: ismerkedjünk meg a csajozást végleg feladó férfiakkal

Ezek a fiatalemberek nem vágynak barátnőre, nem akarnak gyereket és a szexuális kapcsolatok eg...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Rontják a fiúk iskolai teljesítményét a nemi sztereotípiák

Egy tanulmány szerint a fiúk rosszabbul teljesítenek az iskolában, ha folyamatosan azt mondják...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Társadalmi nemi megkülönböztetés a munkaerőpiacon?

Az elmúlt hónapban az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében adta közre a Gallup piackutató...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A prostitúció feminista értelmezése Franciaországban

A francia parlament a napokban tárgyalja azt a törvényjavaslatot, amely alapjaiban forgatná fe...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Elmélkedés elnyomásról és szabadságról

"Nekem nincsenek tanaim; semmit sem adhattam az embereknek, nagyot, értékeset, aminek visszavo...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az ellenkező nem elvárásai a külsőnkkel szemben

Az elmúlt napokban felpörgött a "Juszt is a dagadt nők" című írás alatt a kommentelési ked...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A svédek megoldották a terrorproblémát

A békekamion stockholmi látogatása után erősen megcsappant a lelkesedés az iszlám bevándorlók ...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret