Alter Ego

Spanyolországban már a férfias ülés ellen is kampányolnak

Alter Ego - 2017. június 9. péntek 05:36 - 14 hozzászólás

Címkék:

manspread-camp-01A férfiakat diszkrimináló, férfigyűlölő Isztambuli Egyezmény kapcsán már bemutattuk egy cikkben, hogy miként festenek a társadalmi állapotok Spanyolországban, hogy Svédország és az USA mellett a siker komoly esélyével indulhatnának “a leginkább férfigyűlölő állam” címért indított versenyben, szóval semmi okunk meglepődni, hogy a világ legalantasabban férfiellenes társadalmi akcióit rendre ők is meghonosítják. Most éppen a “manspreading” vagyis a férfiak szétterpesztett lábbakkal való ülése elleni kampány van soron. Az EMT, vagyis a madridi közlekedési társaság a széttárt lábbal ülést megtiltó matricákat helyezett ki járatain. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a férfiasan ülő utasok másoktól veszik el a helyet, azonban könnyű fényt deríteni rá, hogy hazudnak és akciójukat a férfigyűlölet vezérli, merthogy közismert, hogy a közlekedési társaságot egy feminista szervezet kereste meg a fellépés igényével. A Microrrelatos Feministas azután lépett, hogy a széttárt lábbal ülő férfiak ellen indított tiltakozó aláírásgyűjtésükön 11 500 támogatóra tettek szert.

Az ötlet amúgy nem újdonság, az őrületes ügy az USA-ban a nyíltan férfigyűlölő Jezebel magazin szerzőjének militáns cikkével került a köztudatba, mikor is a manspreading kapcsán a következő szavakkal öntött újabb adag olajat a férfiellenes lincshangulat lobogó tüzére:

“Dögöljetek meg, ti férfiak, akik olyan szélesre tárt lábbal ültök, hogy két ülést is elfoglaltok! Nincs akkora farkatok!”

A gyűlölet tárgya

A gyűlölet tárgya

Annyira megtetszett ez a téma feminista mozgalmaknak és a férfigyűlöletre hajlamot érző nőknek, hogy nem csak mémek, sorozatos internetes kampányok és viták, hanem komplex szociológiai elméletek kerekedtek a manspreading körül, amelyek aztán leszögezték, hogy a manspreading nem csak simán udvariatlan viselkedés, hanem a gusztustalan macsóság, a gyűlöletes férfidominancia egyfajta megnyilvánulása, és nem csak egyszerűen “mikroagresszió”, hanem lényegében egyenesen a zaklatás(!) egyik formája.

Nem kell csodálkoznunk azon sem, hogy ezekben az országokban a manginizmus már olyan szinten korcsosította el a férfitársadalmat, hogy nem csak úgy szimplán elküldték a feministákat melegebb éghajlatokra, hanem udvarias magyarázkodásba kezdtek a férfiak anatómiájával kapcsolatban, utalva a herékkel kapcsolatos problémákra és arra hogy jópáran testi adottságaik miatt is képtelenek összezárni a lábaikat, továbbá hogy a férfiak nőkétől eltérő testmérete és abból adódóan felsőtestük stabilitása is más ülésmódot követel meg tőlük… továbbá, hogy a… – Na mindegy. Szóval: Idióta feministák! Összezárt lábakkal húzzatok a büdös picsába!4 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 54 votes, average: 4.75 out of 5 4 olvasó átlagosan 4.75 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (14) Hivatkozások (0)
 1. the beatings will continue until morality improves.

  0     0
 2. Vajon a pofámba lógatott csöcsök, emlők és tőgyek nem zavarnak senkit? Azon a címen, hogy nekik melegük van és akinek nem tetszik az ne nézze… Vicc, hogy beleáll egy 50 feletti nő a képembe a metrón olyan “felső”-nek nevezett rongyban, amivel a gyűrött, térdig lógó vizestömlőjét nyomja a pofámba, persze neki joga van bármit felvenni. Miközben simán megy neki a mellúszás, anélkül, hogy a kezét használná. Én meg nézzek máshova, miközben huszonéves lányok a hátam mögött kuncognak a helyzeten. A fiatalabb korosztály meg szigorú, arcra fagyott gyilkos képpel néz rám amikor megbámulom az egyébként direkt kitett tetoválását, legszívesebben lerugdosna a buszról. Szatír, gondolatbűnöző, és különben is nem neked tettem ki magam. Elnyomó.

  Majd akkor lehet beleszólni a férfiak viselkedésébe, ha a férfiak is beleszólhatnak a női viselkedésbe. De nem, ülj meghunyászkodva, kussolva, a te bajod, hogy herével születtél, hajtsd le szépen a fejed, jó kutya. Alacsonyabbrendű, állatias férfiak. Fúj.

  1     0
 3. Manspreading a Red Pill filmben:

  0     0
  • Reggel néztem itt az oldalon a cikket, mondom nincs forrásmegjelölés, mondom, magamban, ugye ez csak vicc lesz, nem komoly.

   Aztán a rádiót hallgatva a 9 órás hírekben mondják a dolgot. Mondom a kollégának, hogy az irodista 150 kilós, 3 helyet elfoglaló nőkkel miért nincs semmi baja senkinek?

   Egyébként meg megérdemlik a spanyol férfiak, ha hagyják magukat ennyire kiherélni.

    

    

   0     0
 4. https://heatst.com/world/sci-fi-novel-where-all-women-gain-power-to-kill-men-is-shortlisted-for-fiction-prize/

  Sci-Fi Novel Where All Women Gain Power to Kill Men is Shortlisted for Fiction Prize

  Azért ez sem semmi :D Ha ilyet írnék férfiként, közellenség lennék, ennek a kocának meg külön női sci-fi díjat adnak.

  “ unexplained event means women can fire electrical blasts from their fingertips, inflicting huge pain – and death – on men.” -áh le sem fordítom…kurva anyját az ilyennek, retkes koca.

  (Női sci-fi díj !!! XDXDXD) Gyűlölöm hogy így megcsúfolják a kedvenc scifi műveimet ezzel a fossal.

  1     0
 5. Helyzet az, hogy amíg világszerte ilyen eszetlen faszságokat művelnek és erőltetnek rá a jónépre a Feministák, addig egyre több és több férfi és nő fog rájönni arra, hogy ezek az eszementek bizony senkinek sem akarnak jót.

  Mondjuk lényeges az, hogy ezeket a megőrüléseket ne Magyarországon csinálják. Amíg csak a “fejlett” Nyugaton teszik, addig intő példa lehetnek számunkra, hogy mi az, amit semmiképp sem szabad megengedni.

  Az a tömény idiotizmus, amit például Amerikában, vagy most éppen Spanyolországban is műveltek/művelnek, szerintem felnyitotta sokak szemét itt nálunk, hogy ez ellen igenis küzdenünk kell, és nem szabad megvárnunk, amíg ide is elér a hullám. Hiszen, ahogy a színesbőrűek tömeges bevándoroltatásának kérdésében is, a megelőzés a Feminizmus esetében is sokkal kifizetődőbb, mint az utólagos, kétes kimenetelű tűzoltási kísérletek.

  3     0
 6. Nem a bunkó férfiakkal, hanem a bunkó utazókkal van a baj.

  Azokkal akik csomaggal, a szétterjeszkedés különböző formáival kényszerhelyzetbe hozzák utastársaikat. Ezért is utasítom el, hogy kipécézzék a férfiak domináns ülésmódját mert egyértelmű hogy itt nem a helyfoglalással, hanem a férfiakkal van problémájuk. A jelenség társadalmi fontossága meg a nullához konvergál. A túltolás tipikus esete.

  2     0
 7. Most lehet, hogy ezzel beszedek pár negatívat, de vállalom. Nos, amennyiben van bőven hely a tömegközlekedési járművön, addig mindeki terpeszkedjen, ahogy akar, azonban a tömegközlekedésen ez annyira nem tipikus. Ha zsúfoltság van, vagy mondjuk ül valaki az ember mellett, akkor tényleg tahóság így ülni és szándékosan 1.5-2 ülőhelyet elfoglalni. Én a piktogramot jogosnak tartom, azzal, hogy ez nem férfi kérdés, hanem tahósági, ahogy sokféleképpen lehet helyeket elfoglalni értelmetlenül (csomag). A fényképen látható szituáció szerintem tényleg illetlenség a mellette ülő nővel szemben. Ha ismerősök, akkor beleférhet, de ha idegenek, akkor nem.
  Sajnos az utasok 70%-a (akár férfi, akár nő) képtelen fölfogni, hogy a másik utas is ember, meg hogy egy vasúti másodosztályú fülkében 8 ülőhely van (a legtöbb kocsin).

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

KRITIKA - Interjú
Gonzo újságírás

A Gonzo-újságírás (Gonzo journalism) szakít a hagyományos újságírás formai és kulturális k...
Backdoor

Hát ezt nem lehet megtanulni. Ez majd így jön magától. Erről könyveket írtak, és még a mai n...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Mi a fene az a MGTOW?

Bár a MGTOW (ejtsd: migtáu) az utóbbi évek Google-kereséseinek trendje alapján a világ egyik l...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Népszavazás dönthet a férfiak nyugdíjazásáról?

A kormány még 2010-ben hozta meg az egyenlő bánásmód elvével ellentétes jogszabályt arról, hog...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Női agy – férfi agy: a nemi hormonok csodálatos hatalma

Dr. Párducz Árpád (sz.: 1943) az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézet Molekulá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Gondolatok Valentin nap után, nőnap előtt

Miután véget ért az egyik legsziruposabb és leggiccsesebb ránk erőltetett ünnep (Bálint nap) e...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Szexizmus

Thomas E. Ford szerint a szexista tréfák veszélye ártatlanságukból adódik. A humor komolytalan...
+Kiemelt cikkek
A CSBE elleni kampányok nem ölthetnek férfiellenes formát és nem feledkezhetnek meg a fiú-férfi áldozatokról!

Bár az Ökumenikus Segélyszervezethez korábban is fordultak már férfiak érdekképviseletével fog...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfiak klubja - Litkey Farkas, vitorlázó

A férfiértékek visszaállítását, megőrzését céljául kitűző Férfiak Klubja misszió interjúi közü...
+Alkalmi cikkek
2012, a változások éve

BÚÉK, BÚÉK! Órák vannak már csak hátra ebből az évből, de sebaj, előveszünk egy újabbat a zsák...
HÍREK - Politika
Európai Parlamenti vita a szexuális zaklatásról és bántalmazásról

A női Európai Parlamenti képviselők sem kivételek, ők is nagyon sokszor találkoztak már szexuá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az antifeminizmus megkeresztelése

Aquinói Szent Tamásról úgy tartják, hogy megkeresztelte a pogány Arisztotelészt, vagyis mind...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Dopeman úgy érzi, hogy a bántalmazott apák reklámarca lehetne

A bulvársajtó korábban számos momentumát örökítette meg annak a ténynek, hogy a kemény sza...
+Kiemelt cikkek
Piros Pirula Férfiaknak

Az alábbi cikk egy Reddites aranyrög Deansdale angol nyelvű blogja nyomán. Rengeteg férfi pro...
HÍREK - Politika
Gender kvóta a Deutsche Telekomnál

A New York Times 2011. október 2-ai cikkének a címe: A Deutsche Telekom nem tudja teljesíteni ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hírválogatás 3.

Az amerikai elnökválasztási kampányban a demokraták gyűlésén ismét elhangzott az unalomig isme...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret