Őrségváltás az Akadémián – a feminizmus újabb frontot nyit

Berengar - 2017. június 11. vasárnap 10:22 - 29 hozzászólás

mtaA Férfihang hasábjain többször szóba került már a politikai szféra, a szellemi szektor, a felsőoktatás vagy a munkaerőpiac elnőiesedése. Míg a nők sorra magukévá teszik a kényelmesebb értelmiségi pályákat, addig férfiak tömegei proletarizálódnak. Úgy tűnik, a genderforradalom gőzmozdonya megállíthatatlan: a nemi arányok oktrojált megváltoztatása az elitet sem kíméli.

Magyar Tudományos Akadémia vezetősége a közelmúltban új testületet hozott létre. Az MTA kimondott céljai között szerepel, hogy növekedjen a nők aránya a posztdoktorok és az MTA doktorai között, a közoktatásban pedig minél több lány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományi tárgyak iránt. Lukács Lovász László, az MTA nemrégiben újraválasztott elnöke szerint a nők csekély mértékben reprezentáltak a hazai tudományos elitben. Mindebből egyesen következik a mélyen szociális, népboldogító törekvés: növelni kell a női akadémikusok számát. Ha kell, a szabályos jelölési folyamat felrúgásával.

Igen csekély társadalmi figyelmet kap, hogy a férfiak mennyire alulreprezentáltak a humán területeken, például a nyelvi szakokon. Nem árt, ha körbe-körbenézünk az MTA kutatóhálózatának háza táján.

Annak ellenére van tömérdek néprajzosunk, hogy fél évszázada megszűnt a népi műveltség, amit tanulmányozni lehet, de sebaj, ezentúl elektronikus folklórt és ponyvameséket kutatnak ők. Tizenegy nő és egy férfi van egy témacsoportban? Előítéletes vagy, komám.

Közismert: a nyelvészek már a 19. században kivesézték a finnugor nyelvjárásokat és nyelvemléket, de továbbra is jár az apanázs, főként ha kilenc kutatóből kilenc nő. Vagy tizenhétből tizenhárom, ami nem rossz arány. Ennyit az üvegplafon mítoszáról, kollégák.

Progresszívjeink szokásuk szerint telesírják a sajtót, hogy kevés a nő a STEM szakokon, de láthatóan semmi kifogásuk az ellen, ha a bölcsész állásokat kizárólag nőkkel töltik fel. Nem magától értetődő, hogy több férfi kutatója van az MTA-nak, de a szebbik nem “hátrányát” bőven ellensúlyozza, hogy az Akadémia rendszerint nőket vesz fel adminisztratív munkatársnak. Egyébként sem tudni, hogy az MTA milyen teljesítmény alapján osztogat forrásokat; tabukérdésnek számít, hogy az országnak szüksége van-e ennyi MTA-s bölcsészre; ráadásul több MTA-s kutatócsoport névsora nem publikus. 

Elképzelhetőnek tartom, az MTA-t vezető matematikus úr nem tud számolni. A dolognak azonban van egy sokkal rosszabb olvasata.

*   *   *

A kulcsszó az őrségváltásE kifejezés a két világháború közötti, majd második világháború alatti Magyarország mozgósító jelszava volt. Publicisták és értelmiségiek hada tárgyalta hosszan, miként lehetne megváltoztatni a felső társadalmi rétegek összetételét. Ha 1919 után megjelent könyveket és újságokat lapozzuk, a legszembeötlőbb szó az arányosítás. Ha egy közösség, faj vagy nemzet csekély mértékben van képviselve a szellemi elitben, nosza rajta, vezessük be a kvótarendszert!

A jámbor lelkű olvasó itt közbevághat, hogy a zsidótörvényekre hajazó numerus sexus alkalmazásából, a férfiellenes uszításból, a safe space-mozgalmak mindennapos könyvégetéséből még nem következik a férfiholokauszt. Igaz ugyan, hogy a genderisták összecsomózott péniszekkel kampányolnak, továbbá a külföldről begyűrűző őrület tagadhatatlan jele az ELTE-n megszervezett terrorapparátus, sokunk mégsem érzékeli a veszélyt.

Ha figyelmesen körbenézünk, mégis milyen jelszavakat találunk? És mire emlékeztet ez minket?

Harcolj az akadémiai férfitúlsúly ellen!

Ne olvasd fehér férfiak írásait!

Ne vásárolj férfiaktól!

Követeld a férfivagyon újrafelosztását! Harcolj a férfiadó kivetéséért!

*   *   *

Kedves férfiolvasó: az importfeminizmus számára te magad vagy az ellenség.

Igaz, nincsenek politikai ambícióid, senkinek sem ártasz, az asszonyt nem vered. Azt hiszed, hogy a civilizáltságod, úriemberi mivoltod, Eddard Stark-i erkölcsöd megvéd. Úgy tartod, sosem jöhet el érted a gender ÁVH, mivel nem adtál rá okot. Nem is tévedhetnél nagyobbat.

A forradalom nem sokra tartja a semlegeseket.


Címkék: , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
6 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 5 6 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Antifeminista egyetértés a Mika Tivadar Mulatóban

Az alábbiakban "Az Apu azért iszik, mert te sírsz!" címen a Mika Tivadar Mulatóban kedd esténként futó vitasorozat egyik, júliusi beszélgeté...
Női kormány - A nagy feminista álom

Egyfajta "árnyékkormányt" alapítottak a magyar feminizmus "prominens" képviselői Civil Női Kormány (CNK) néven. Nagyra törő elképz...
A nemi kvótákról

A feministáknak egyes fejlettebb, nyugati államokban már sikerült kvótákkal elérniük, hogy a politikai és a gazdasági élet vezető pozícióinak egy rész...
Dán miniszter: nincs szó a valódi problémákról

Dánia új oktatásért és egyenlőségért felelős minisztere, Ellen Trane Nørby szerint a nők és a férfiak egyenlőségével kapcsolatos vita elitistává vált,...
Genderizmus, az önfelmentés ideológiája

Amikor az utókor csodálkozik azon, miért válik mindig a csőcselék a legszélsőségesebb ideológiák szekértolójává, általában megfeledkeznek egy rendkívü...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (29) Hivatkozások (0)
 1. “tabukérdésnek számít, hogy az országnak szüksége van-e ennyi MTA-s bölcsészre”

  Az egész hóbelebancra nincs szükség.

  “A jámbor lelkű olvasó itt közbevághat, hogy a zsidótörvényekre hajazó numerus sexus alkalmazásából, a férfiellenes uszításból, a safe space-mozgalmak mindennapos könyvégetéséből még nem következik a férfiholokauszt.”

  Erőltetett.

  “Ha figyelmesen körbenézünk, mégis milyen jelszavakat találunk? És mire emlékeztet ez minket?”

  A demokráciára.

  0     0
 2. “a közoktatásban pedig minél több lány érdeklődését sikerüljön felkelteni a matematika, a fizika és más természettudományi tárgyak iránt.” – Nézzük csak.

  Matematika:

  A számítástechnika mondjuk már 20 éve elég látványosan elkezdődött egy iránnyá és komoly szegmensé kinőni magát a társdalomban. De ugye már láthatjuk több éve az okostelefonok által a társdalomban – “A mobiltelefon húsz év alatt – 1990-es bevezetése óta – szinte teljesen elterjedt Magyarországon. 2011 augusztusában 117 előfizetés jutott 100 lakosra (NMHH adat) és ténylegesen a lakosság körülbelül 80%-a rendelkezett mobiltelefonnal.” – ennek fontosságát, jogosultságát, hasznát. A számítógépes játékok – kockák – szintén ismert jelenség, ez is a számítástechnika jelentőségét mutatja a társadalomban. Nos, amikor csak a mobiltelefonok általi jelenség ilyen erősen itt van és ezt nem voltak képesek, nem képesek most sem értelmezni, felfogni, érdeklődést mutatni irányában – mármint matematikai, számítástechnikai szegmens -  azt most megint beállítani valami támogatásra szoruló dolognak, meg nem felfogni azt, hogy a női agyból 1% képes azt hozni érdeklődésben és teljesítményben, mint a férfiaké, az beteg. Már megint ebben is.

  De elszórhatunk erre is jó sok pénzt meg támogatást, mert a gaz elnyomó magyar férfi nem engedi számítástechnikát tanulni szegény lányokat.

  (legyint…)

  És ezt még hozzáfűzve:

  0     0
 3. Privát hozzászólás.

  0     0
  • Ebből én azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

   Anno én is ott táncikáltam beekizve a goa partikon, mégsem lettem liberál-bolsevik. Mit csináljak, ha egyszer az ilyen underground elektronikus zenéket szerettem? A jobboldali fiatalok sem élnek ám burokban, ők sincsenek hermetikusan elzárva az ifjúsági kultúrától.

   A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért van az, hogy az ifjúsági kultúra lényege a szex& drugs& rock-and-roll “szentháromsága”?

   Milyen közösségi élményt élhetnek át ma a fiatalok? Már azon kívül, hogy összegyűlnek és sötét termekben kóvályognak betépve hangos zenére. Milyen közösségi terek vannak, ahol találkozhatnak egymással és értelmes tevékenységgel üthetnék el az időt? Milyen kaland lehetősége adott számukra a modern világban?Mert meggyőződésem, hogy a drog a legtöbb fiatal életében úgy jelenik meg, hogy ez a kalandnak az egyetlen lehetősége számukra a mai világban.

   Miért nem teremtünk egy olyan világot, ahol jól érzik magukat józanul is? Ahol érzik hogy szükség van rájuk, hogy részei valami nagyobbnak, amiért ők is felelősek? Mert ma mindegyik egyedül van, magányos és felsőbb cél nélkül éli az életét.

   0     0
   • “Mit csináljak, ha egyszer az ilyen underground elektronikus zenéket szerettem?” – Mindenkinek vannak sötét foltok a múltjában.

    “Miért nem teremtünk egy olyan világot, ahol jól érzik magukat józanul is?” – Az a világ ott van körülöttük, csak le kellene kapcsolni a számítógépet és a tepsi-telefont.

    0     0
   • Amit én ehhez hozzá akarok fűzni, az a következő: annak idején a kulturális marxizmus azért nyerte meg átmenetileg a kulturális háborút, mert a médiában úgy tűnt fel a jobboldal, mint valamiféle prűd és hipokrita, unalmas banda, akik ellenségei mindenfajta szórakozásnak és jókedvnek. Hogy a jobboldaliak begyöpösödött és besavanyodott öreg embereknek és koravén fiataloknak a gyülekezete, akik gyűlölik a szórakozó ifjúságot és nem értenek semmit a világból. Hogy erkölcscsőszök, akik bort isznak és vizet prédikálnak.

    És annak, hogy az alternatív jobboldal most előretört, annak nem kis részben oka az, hogy mára a liberál-bolsevik oldal vált pontosan ilyenné.

    Ez legyen figyelmeztetés, hogy a jobboldal ne essen vissza ugyanebbe a hibába.

    Nekem például, amikor láttam hogy a liberál-bolsevik tüntetéseken az általam nagyon szeretett goa zene szól, rádöbbentem ahogy a liberál-bolsevikok klasszikus marketinges árukapcsolással kapcsolják a partihoz az ideológiát, mégpedig a klasszikus technos PLUR (peace love unity respect) kiterjesztésével, fókuszálva azt a liberális irányba, vagyis a melegek és migránsok felé. Ezt mi is megtehetnénk, ha ugyanezt a fókuszt a hazára és nemzetre irányítanánk át.

    Én speciel azóta néztem ferde szemmel a Jobbikra, amióta benyögték, hogy “Tíccsuk be Ozorát!”. Mintha Erdély már vissza lenne foglalva, a zsidókérdés véglegesen megoldva, és a haza legnagyobb problémája az maradt volna, hogy befüvezett hippik táncolnak a pusztában valahol vidéken. Első gondolatom az volt, hogy ezek hülyék bazmeg. Aztán azóta az idő engem igazolt. ezek tényleg hülyék voltak, ma is azok, be sem fognak jutni a Parlamentbe 2018-ban.

    0     0
   • “Milyen közösségi élményt élhetnek át ma a fiatalok? Már azon kívül, hogy összegyűlnek és sötét termekben kóvályognak betépve hangos zenére. Milyen közösségi terek vannak, ahol találkozhatnak egymással és értelmes tevékenységgel üthetnék el az időt? Milyen kaland lehetősége adott számukra a modern világban?Mert meggyőződésem, hogy a drog a legtöbb fiatal életében úgy jelenik meg, hogy ez a kalandnak az egyetlen lehetősége számukra a mai világban.”

    Fiatal felnőttekről van szó, akik minden további nélkül tudnak maguknak értelmes közösségi tereket létrehozni, ha akarnak. A fiatalok személyiségfejlődésének eleve része, hogy elutasítanak minden kívülről jövő irányítást, “kényszert”; hozzávetőleg ezzel a lázadással kezdődik a kamaszkor, aztán kétséges, hogy mennyi idő alatt növi ki az ember. Szóval szerintem a fiataloknak nagyon nehéz olyan közösségi tereket ajánlani, létrehozni, amit hajlandóak is elfogadni. Nem helyes dolog szerintem más generációkon számon kérni a fiatalok mindenféle hülyeségét… A “szex& drugs& rock-and-roll” is szinte genetikusan van kódolva és szerintem nem is függ ez semmiféle politikai kultúrától… Amúgy is szerintem minden fiatal apolitikus bizonyos értelemben, egyetlen dologra terjednek ki a “politikai” késztetéseik: a saját szabadságjogaik kikövetelésére, ami leginkább a szülőről leválás pszichológiai késztetéséből táplálkozik és szükségszerűen erősen öncélú…

    0     0
   • amúgy neked miért nem ment a partizás drog plusz pia nélkül?

    0     0
   • “Deansdale házibulijáról látnék kèpeket”
    hát, aki képes megenni a vargányát körtelekvárral az elég hardkór…

    0     0
   • “A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért van az, hogy az ifjúsági kultúra lényege a szex& drugs& rock-and-roll “szentháromsága”?”

    “De a Tavistock Intézet nevéhez fűződik, pl. annak a kísérleti programnak a kidolgozása is, amelynek homályban tartott célja az volt, hogy a hagyományos értékrendszert hordozó kultúrát olyan igénytelen popkultúrával cserélje le, amely elősegíti a tömegek – elsősorban a fiatalok – ízlésromboló manipulálását a rock-drug-sex szubkultúra rafinált eszközeivel. Az itt előkészített program alapján indultak a világ meghódítására az 1960-as évek elején a Beatlesek is. Erre utalt John Lennon, amikor 1962-ben ezeket mondotta Tony Sheridan-nak a hamburgi Starclub-ban:

    “Tudom, hogy a Beatles-nek olyan sikere lesz, amilyen eddig még semmilyen más zenekarnak sem volt. Azért tudom ezt ilyen biztosan, mert ezért a sikerért én eladtam a sátánnak a lelkemet.”"

    0     0
    • Nem is csak z ifjúsági kultúrával van gond, hanem mindennel, amit a mai világban kultúraként nyomnak le a torkunkon, elsősorban a Médián keresztül.

     Mert ez nem a magyarok kultúrája. De még csak nem is a keresztény európai kultúra.

     Ami ma nyugati értékek néven fut, amit nyugati kultúraként ad el nekünk a TV, az még csak nem is zsidó kultúra, annak ellenére, hogy a Média zsidó kezekben van, és ők nyomatják ezerrel ezt a szart. Ez a valami, amit szívem szerint nem is neveznék kultúrának, egy olyan dolog, amit a zsidók találtak ki az általuk alacsonyabb rendűnek gondolt gójok hülyítésére (lásd a felejthetetlen Landeszmann rabbi kijelentését bőgatya és fütyülős barack témájában).

     0     0
  • Oh. játsszunk ilyen replayt, ideszellemidézem Visuot (mer’ hiányzik!):

   visuo 2015. június 18. csütörtök 00:20
   hogy jön össze a rom.kat. vallas a Skinny Puppy-val, kedves Pash…? : )”

   szóval ismét arra kéne vàlaszolnod, hogy mijaszitu az olyan konzikkal, akik az EDMnél is lélekpusztítóbb EBMet hallgatnak esetleg partiznak?

   ìgy 2017. június 13-án ugyanarra a kérdesre várjuk tisztelt válaszod, pash cutter.

   0     0
 4. Privát hozzászólás.

  0     0
 5. Az ELTE-n is lesz ombucman, épül a gender- rezsim:

  “Saját ombudsmant akar magának az ELTE, a pozícióra már meg is hirdették a pályázatot. A hazai liberalizmus fellegvárának tartott intézmény ombudsmani hivatala a tervek szerint egyik szervezeti egységhez sem kötődne, azonban az intézmény egészére és egyes részeinek működésére is hatást tud majd gyakorolni, egyik fő feladata pedig az egyetemi szexizmus megállítása lesz. Az ELTE honlapján közölt tanulmány szerint szexista a szőke nős vicc, egy terem elnevezése vagy pedig az, hogy a férfi és női szerepeket valaki, valahol, valamiért ábrázolni meri.”

  http://pestisracok.hu/epul-gender-rezsim-ceu-utan-az-elte-meleglobbi-es-szelsoseges-feminizmus-melle-allt/

  0     0
 6. Semmi új nincs a nap alatt.

  Kvóta vagy ha az nem megy akkor a feltételeket kell megváltoztatni, hogy a nők is elérjék a mércét (lásd: gépjármű vezetés)

  A férfiadó felkeltette az érdeklődésemet bár ezt a svéd változatot nem ismertem. Ezzel ellentétben már közel tíz éve felvetült a magyar politikában a férfiadó bevezetésének létjogosultsága. Az alap koncepció azonban nem a nők elleni erőszak “nem létező” költségeinek finanszírozása hanem a gyereknemzés hiányát akarták és feltehetőleg ma is akarják megadóztatni. Röviden minden férfi fizessen külön adót ameddig nincs gyereke. Az ebből befolyt összegekből akarták finanszírozni a mesterséges megtermékenyítéssel anyává vált nőknek “kötelező” jelleggel járó gyerektartását. Vagyis minden olyan férfi fizessen gyerektartás akinek nincs is gyereke. Az ötlet iróniája pedig pont az, hogy a népesség csökkenése miatt akarták bevezetni ezt az adóformát. Pusztán az nem világos számomra, hogy a gyereket nem vállaló nők megadóztatására miért nem gondoltak soha.

  0     0
  • Én gondoltam, havi 300 ezer eftét beszedni a nőktől, ha 20 év felett nincs gyereke, ha egy van, akkor csak 200 ezer, kettőnél 100 ezer, háromnál 50 ezer, négynél 20 ezer, ötnél 10 ezer, hatnál nulla adó.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Konferencia a szülői elidegenítésről - A NANE és a PATENT ellentámadásban

2017. november 30-án az Apák az Igazságért Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyerm...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hadüzenet hazugságokkal

Mint azt a HVG és az index is lehozta, egy dél-kaliforniai egyetemvárosban péntek éjjel eg...
A férfijog nem emberi jog?

Megdöbbentő jogtiprással és agresszióval találták szembe magukat "testvér lapunknak" az avoice...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hát miért nem tanított meg senki, hogy ne erőszakoljak?

Hála a feministáknak hatalmas felfedezést tettem: a nemi erőszak rossz. Tudom, férfitár...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tóth Vera és a NANE hivatásos férfigyűlölői

Tóth Vera véleménye nem először váltja ki a feministák hisztérikus reakcióját. Korábban azért ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Miért zsákutca a XXI. századi feminizmus?

A világon minden természetes mozgás az egyensúly irányába hat. Minden olyan erőfeszítés előrem...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Mit jelent manapság az egyenlőség

A Fortune magazin friss és ropogós cikkben elemzi a Világgazdasági Fórum éves Nemi Egyenlőségi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az áldott jó női természet

Egyes feministák egész elmélet-rendszert, mások vallást építettek a köré a gondolat köré, ho...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hát nem látjátok, hogy az ég piros???

Rutinból olvasgatom a nőkertet, és erre az anyagra bukkanok: "(...) még soha nem született en...
HÍREK - Politika
LMP: a családon belüli erőszak legyen önálló büntetőjogi kategória

2012. április 10., kedd 12:21 Az LMP továbbra is támogatja a családon belüli erőszak önálló b...
HÍREK - Politika
Félelem és reszketés Torontóban

A képen látható csirkefogónak, Jordan Peterson professzornak volt pofája 2016 szeptemberében n...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A feminizmus létjogosultsága

A feministák azt bömbölik, hogy a nőket elnyomják - bár ennek a mindennapokban semmilyen látha...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Bérkülönbség - A kiirthatatlan feminista hazugság

“A nők férfiakkal szembeni hátránya az egész világon ismert jelenség, belénk van nevelve. Ezt ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Mi a bajom a láthatatlan munka forintosításával?

Mi a láthatatlan munka? Minden olyan feladatot ide sorolhatunk, amelyet nem fizetség ellené...
HÍREK - Politika
Ünnepélyes keretek között adták át az új Polgári Törvénykönyv szakmai szövegtervezetét

Budapest, 2011. december 16., péntek (OS) Több mint másféléves előkészítő munka és folyamatos...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Genderkurzus, ufológia

A gendervallás ízig-vérig tudományellenes. Nemrég számoltunk be arról, hogy a genderkurzus ha...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret