Alter Ego

Lezajlott a Budapest Pride felvonulása

Alter Ego - 2017. július 8. szombat 20:54 - 49 hozzászólás

Címkék: , , , ,

A Budapest Pride (korábbi megnevezése Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer Film- és Kulturális Fesztivál), amelyet a köznyelv röviden melegfesztiválként vagy melegfelvonulásként említ, Magyarország legnagyobb LMBTQ fesztiválja.  Az LMBTQ fesztiválnak csupán az egyik, bár bizonyára a legismertebb programja a felvonulás. A felvonulás céljai, egyes erkölcsi és kulturális üzenetei erősen vitatottak. Az ellenzők véleménye a szelíd kritikától az ellentüntetésig sokféle formában ölt testet. Legjobb ha pragmatikusan a reakciókat és viszontreakciókat a homoszexualitás körül bonyolódó kulturális párbeszéd elkerülhetetlen részének tekintjük; és tudomásul vesszük, hogy ez a párbeszéd nem bonyolítható konfliktusmentesen. Amennyire tolakodó szélsőség ebben a vitában az ellentüntetők buzizása, tojásdobálása, pont annyira közösségellenes a demonstrálók nyílt szexuális provokációja vagy éppen vallásgyalázó megnyilatkozása, értsük ezalatt például az elhíresült bibliabaszást. Habár elmondható, hogy egyformán ritka, inkább talán csak eseti jellegű magyar viszonylatban az efféle kifejezetten durva szélsőségek megjelenése mindkét oldalon.

A pártok és a civilszféra részéről is eltérő a viszonyulás a rendezvényhez; vannak akik hivatalosan megjelennek azon, és vannak akik élesen elhatárolódnak. Így beszéltek erről néhányan az Index parlamenti interjújában:

A DK már egy hete bejelentette, hogy pártként részt kívánnak venni a melegfelvonuláson, mondván, hogy a DK “egy olyan Magyarországot szeretne, ahol nem ítélkeznek, hanem elfogadnak, nem kirekesztenek, hanem befogadnak.”

Az MSZP visszafogottabban állt ki a rendezvény üzenete mellett; Molnár Gyula pártelnök és Botka László miniszterelnök-jelölt közös közleményében azt írta, “demokrataként minden olyan mozgalmat támogatunk, amely az igazságosság és az állampolgári egyenlőség mellett áll ki. De a Pride-ot ”pártoktól független ügynek” tartják, tehát az MSZP hivatalos képviselettel nem jelent meg a felvonuláson.

A Jobbik viszont kitart határozott álláspontja mellett, hogy a Budapest Pride súlyosan közerkölcsöt sértő, családellenes rendezvény – ezt írta közleményében Szűcsné Major Ildikó, a párt szóvivője is: “A magát nemzetinek és kereszténynek tartó Fidesz-KDNP kormány évről-évre asszisztál a megtartásához, ahelyett, hogy Budapest lakosságát megkímélnék a felfordulástól. Ez persze nem meglepő attól a kormánytól, amely propagandalapjaiban előszeretettel mutogat, televíziós csatornáin pedig népszerűsít kétes hírű transzvesztitákat. (…) Uniós nyomásra és a gyenge Fidesz-kormány miatt Magyarország is a homoszexuális házasság bevezetésére kényszerül a közeljövőben.” - írta a szóvivő.  - “A Jobbik kormány azonban ezt nem fogja hagyni. 2018-tól nem fogjuk engedni, hogy az országban nyíltan családellenes megmozdulásokat rendezhessenek, a család intézményét pedig megóvjuk az ellene irányuló támadásoktól.”

Idén a Momentum Mozgalom is bejelentette részvételét a rendezvényen, merthogy szerintük – ahogyan ezt invitáló videójukban elmondták -, a homoszexualitás elfogadása korunkban egy alapvető dolog. Úgy tűnik, hogy az LMBTQ mozgalom aktivistáinak, jogvédőinek semmi sem elég jó, mert egy Kettős Mérce blogon megjelent írásban durván visszautasították ezt a szolidáris megnyilvánulást, mondván “inkább ne képviseljenek minket buzikat”. Visszautasításuk oka, hogy ők igenis társadalmi áldozatoknak gondolják magukat, akiket nem akar elfogadni, sőt üldöz a társadalom. Az még csak “érthető”, hogy áldozati identitásukat semmiképpen sem akaródzik levetkőzni, elvégre akkor milyen indokkal tudnának követelődzni még több figyelemért és támogatásért? Azt viszont már kifejetetten nehéz megérteni, hogy miért is lett a visszautasító cikk mottója Engels egyik legrosszabbul sikerült, radikális feminista mondata: „A családban a férfi a burzsoá és a nő jelenti a proletariátust.” - Talán durván provokálni akarják a heteroszexuális családban élő többségi társadalmat?

Mellékesen, a Londoni Pride sem volt mentes az LMBTQ közösség visszautasításától. Theresa May videóüzenetben kívánta megerősíteni, hogy “A Demokratikus Unionista Párt nézeti az LMB… – mi is a többi? – közösségről nem lesz hatással a kormány működésére.” - Még az sem kizárt, hogy az évente egy újabb betűvel bővülő nevű LMBTQYXZ közösség azt vette leginkább zokon, hogy a miniszterelnöknő nem tudta megjegyezni végtelenül hosszú, becses nevüket, mindenesetre kifújjolták videóüzenetét. Ismét csak az elégedetlenkedés, pedig talán egyetlen más társadalmi csoport sem élvez olyan kiemelt figyelmet, mint ők.

Az idei hazai rendezvénnyel összefüggésben talán az borzolta leginkább előre is az idegeket, hogy a rendőrség megfelelő készültséggel és kordonokkal kívánta biztosítani a rendezvényt, mivel bejelentett ellendemonstrációról is tudomásuk volt. A rendezvény szervezői viszont kijelentették, hogy inkább vonulnak alternatív útvonalon, minthogy kordonok között:

“A hermetikusan lezárt útvonalnak van egy szimbolikus jelentése is, nevesen az, hogy hiába valósul meg a gyülekezési jogunk objektív oldala, annak szubjektív oldala, a többségi társadalommal való érintkezés, kommunikáció ezt teljesen ellehetetleníti, ezzel az álláspontunkkal a korábbi években az ombudsman is egyetértett egy jelentésében.”

A rendőrség szerint ez azért aggályos, mert a törvény szerint a rendőrség felelőssége és kötelessége mérlegelni, hogy milyen módon biztosítja a gyülekezési jog zavartalan gyakorlásához szükséges feltételeket: “A rendőri biztosítás módjának meghatározása kifejezetten olyan szakmai kérdés, amelyben a rendőrség jogosult és köteles dönteni, a szervező nem határozhatja meg, hogy a rendőrség törvényben rögzített feladatait milyen módon látja el.”

Ellentüntetőként való fellépését hivatalosan egyébként az Életvédők, a Hozz még egy magyart a világra demográfiai mozgalom és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom jelentette be, nincs hír arról, hogy mennyire szervezetten léptek fel, a hírek szerint sok ellentüntető arra hivatkozott, hogy a sajtóból, például a Kurucinfóból értesültek róla, hogy lesz ellentüntetés is, emiatt mentek el a rendezvényre.

Fél három körül kezdődött a résztvevők beengedése a Kossuth térre, a tér egyik végénél, a Báthory utcánál kisszámú, hozzávetőleg egy-két tucatnyi lentüntető jelent meg “Szégyen” és egyéb táblákkal, néhányan a “Mocskos buzik” és Soros elleni rigmusokat hangoztattak és “csúnyán néztek” a színes ruhákban lévő emberekre.

A Kossuth téren megtartott műsor nem nélkülözte a szükségtelennek tűnő politikai felhangokat sem: Schilling Árpád beszéde például második felében Orbán Viktort ostorozza.  “Orbán nem egy Justin Trudeu.” -mondta Schilling és véleménye szerint ezt az is mutatja, hogy “lebuzizta Vona Gábort, és rászabadította az országra a suttyó buzizást.” - Mint közismert, Orbán egy szócsatában azt mondta Vona Gábornak, hogy “nem én szoktam más szoknyája mögé bújni”, célozva arra, hogy a Jobbik elnökével kapcsolatban Terry Black azt nyilatkozta, hogy meleg rendezvényekről ismeri már korábbról. - “Orbán kérjen bocsánatot ezért tőlünk! Mindannyiunk, nem kétmillió ember miniszterelnöke.” - futott ki végül egy értelmetlen zsaroló követelésre a beszéd. Orbánnak nem lehet könnyű, tekintve, hogy a jobbik szerint túlzottan is melegbarát, annak ellenére is, ha pártvezetőjüket meleggyanúval vegzálta, a melegek szerint pedig egyenesen az ellenségük, sőt egy suttyó buzizó, akinek bocsánatot kell kérnie, annak ellenére, hogy amúgy soha nem ártott nekik. Ezt már követni is nehéz.

Schilling Árpád egyáltalán nem ébresztett szimpátiát az LMBTQ közösség iránt azzal sem, hogy Székely Kriszta szavaival élve kijelentette: “… A tőlünk annyira féltett házasság kérdése, szabályai újragondolást kívánnak. Különben nem rúgnátok fel ilyen sokkolóan nagy arányban. (…) Gondolkozzatok és változzatok. Ne féltsétek tőlünk a házasságot, mert mi csak jogegyenlőséget akarunk, nem elvenni tőletek egy a nők elnyomásán, megalkuvásán alapuló tradíciót.- Mondhatnánk talán, hogy “savanyú a szőlő”, de akkor meg tulajdonképpen mi szükségük is volna egy ilyen “ócska” tradícióra? Ne kérjenek bebocsátást egy olyan tradícióba, amit ennyire kívülállóként, ennyire értetlenül és ennyi gyűlölettel kritizálnak. A melegek soha nem fognak szimpátiát ébreszteni a heteroszexuálisok radikális feminista, gyűlölködő vegzálásával. Ezek után okkal mondhatja bárki, hogy ők maradjanak csak meg a saját tradícióik mellett és ne várjanak el olyan megértést, elfogadást és toleranciát a heteroszexuális többségtől, amelyre – mint ezekben a beszédekben megmutatkozott – sajnos önmaguk sem képesek. Szégyenteljes megnyilatkozások voltak ezek. Tulajdonképpen sikerült beigazolniuk a Jobbik azon vélekedését is, hogy a Pride lényegében egy családellenes, a család intézményrendszerét lejárató rendezvény, és ha mással nem, akkor ezzel egészen biztosan sikerült lerombolniuk számos jószándékú ember együttérzést is. Ha lenne értelme, akkor ezen a ponton mondhatnánk, hogy nekik is van miért bocsánatot kérniük. Steiner Kristóf némiképp ellensúlyozva Schilling Árpád egyes szavait, kijelentve, hogy egyébként a Pride egy politikán felül álló kezdeményezés és nem kívánnak politikai alapon kirekeszteni senkit sem, pedig ugye, “már-már” kezdett olyan benyomása támadni a hallgatónak, hogy az LMBTQ identitás csak egyféle sajátos politikai identitással egyeztethető össze.

Az LMBTQ közösség prominensei az egy héttel ezelőtti fesztivál megnyitón és a Kossuth téri rendezvényen a színes skálán beszéltek az érintettek mindenféle élményeiről, társadalmi problémáiról és vágyairól, a leg-Queer-ebb talán egy LMBTQ miniszterelnökről szóló vízió volt ezek közül is. Steiner Kristóf, a rendezvény házigazdája felsorolta a Budapest Pride támogatóit is, akik között olyan nagyobb szervezeteket találunk, mint a Keresztények a melegekért, Támogató szülők csoportja, MSZP Budapest, DK, Együtt, MLP, Momentum, Párbeszéd, TASZ, AVM, Amnesty International, Együtt, Nyitottak vagyunk, Romaversitas, Tilos rádio.  Itt érdemel említést, hogy mellettük 400 cég is felvonult a Pride-on.

A beszédeket követően indult el a ment, amit haladása során a rendőrség több helyen is szirénázó autókkal kísért. Miután kiderült, hogy a Pride arra halad, néhányan megpróbálták lezárni a Lánchidat. Rengeteg rendőr gyűlt azonban össze a hídnál és eltávolították az ellentüntetőket.

Az esemény alkalmából az Index.hu látványosan szivárvány színűre színezte logóját, interjúkban, percről perce bővülő tudósításban és élő Facebook streamben számolt be a rendezvény megnyitásáról és a felvonulásról, így elsődleges forrásául szolgált ennek a cikknek is. Végül nézzük meg az átlagember véleményének sokszínűségét tükrözni hivatott véleményinterjújukat, márcsak azért is, hogy annak egyes képsorainak apropóján újra teljesen értetlenül megkérdezhessük: miért nem tud a melegek ügyéről beszélgetést kezdeményező propaganda a nyílt színi, 18-as karikát követelő szexuális provokáció nélkül megnyilvánulni?3 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 53 votes, average: 3.67 out of 5 3 olvasó átlagosan 3.67 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +18+, Beszédtéma - Bulvár rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Leszbikusok az előszobában

Feltűnt egy szerelmi (mozi)dráma, aminek leszbikus lányok a főszereplői. A villamosmegállókban mindenütt ott virít a plakát, amin két fiatal lány érzé...
A Dolce & Gabbana melegpárt kitaszította és bojkottálja a világ LMBT közössége

A nagy hírű divattervező páros Domenico Dolce és Stefano Gabbana az olasz Panorama magazin által készített interjúban olyasmit talált mondani, ami...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (49) Hivatkozások (0)
 1. A Pride… Nem lenne vele baj, ha nem politikai ügyként kezelnék, illetve ha úgy valósítanák meg, mint Japánban: nyugisan, közszeméremsértést, vallási provokációt és mások gyomrának felfordítását mellőzve. Ami nyugaton megy, az abszolút tarthatatlan és vállalhatatlan. Valószínűleg megpróbálnék egyeztetni a szervezőkkel, hogy próbálkozhatnak, de ésszel tegyék (mint a japánok), és hogy a kivezényelt rendőrség azért lesz ott, hogy a közszeméremsértőket letartóztassa. Emellett ha túlságosan átpolitizált vagy keresztényellenes hangulat lesz, akkor azonnal feloszlatásra kerül az egész. Valami olyasmi lenne az elképzelés, hogy úgy vonuljanak fel, mint ha tiszteletteljesen kérni szeretnék a társadalom nagyobb elfogadását LGBT témákban, mintegy bizonyítva, hogy ők is normális emberek, nem pedig követelőzni, randalírozni, megbotránkoztatni akarjanak. Ha ezek a feltételek nem tetszenek nekik, akkor felejtsék el az egészet.” (Deansdale)

  http://deansdale.blog.hu/2016/11/24/hulyek_hazugok_es_haszonlesok/full_commentlist/1#c33200927

  2     0
 2. “amelyet a köznyelv röviden melegfesztiválként vagy melegfelvonulásként említ”

  Köcsögmenetként.

  “a DK “egy olyan Magyarországot szeretne, ahol nem ítélkeznek, hanem elfogadnak, nem kirekesztenek, hanem befogadnak.””

  Fogadjon be titeket a szecskavágó.

  “Molnár Gyula pártelnök és Botka László miniszterelnök-jelölt közös közleményében azt írta, “demokrataként minden olyan mozgalmat támogatunk, amely”

  A fehér ember ellen van.

  “A Jobbik kormány azonban ezt nem fogja hagyni.”

  Mé, megengedik a rabbik?

  “a többségi társadalommal való érintkezés”

  A többségi társadalom undorodik tőletek.

  “Az esemény alkalmából az Index.hu látványosan szivárvány színűre színezte logóját”

  Hát mer buzik?

  2     0
 3. “amelyet a köznyelv röviden melegfesztiválként vagy melegfelvonulásként említ”

  A meleg, a büszkeség, a szivárvány, a homok ékes magyar nyelvű pozitív értelmű fogalmak. Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék a nyelvünket a kultúrmarxisták a buzikat eszközként használva! Foglaljuk vissza a szavainkat!

  Ma hazafelé jövet egyébként láttam egy szivárványos zászlót egy buszmegállóban. Mondtam is, hogy “ma vonultak a buzik”? Még jó, hogy elkerültük. El is kezdett a kislányom buzizni. Remek.

  0     0
 4. Szeretném megérni a napot, amelyiken ezt az egész kócerájt betiltják.

  1     0
 5. Miközben meghallgattam a videofelvételeken a beszédeket, a melegházasság propagandájához fűződően belefutottam pár eléggé rosszízű radikális feminista gondolatba is, amely jól magyarázta végül a Kettős Mérce ócska Engels idézetét is: ezek az emberek úgy szeretnének bebocsátást nyerni a házasság intézményrendszerébe, hogy azt nekiállnak mocskolni. Elképesztő logika. Az ezekre a felütésekre reagáló részekkel bővült még a cikk.

  3     0
 6. Én csak a sajtóban olvasom ezt a melegfelvonulás kifejezést, általában buzivonulásként emlegetik. Azért elképesztő, hogy 400 cég támogatja a vonulást.

  1     0
 7. Nem vagyok nagy vallásos, de isten Ádámot és Évát teremtett nam pedig Bélát!

  Ha már vannak csinálják mért kell ehez felvonulás és reklám, maradjanak a 4 fal között!

  Volt ismerősöm aki buzi volt bevallottan nem volt semmi probléma nem reklámozta és tudta hogy viselkedjen haveri társaságban!

  0     0
  • Szerintem az egész amolyan polgárpukkasztás. A homokosok normális része is utálhatja ezeket lévén a viselkedésük rossz vért szül és a többségi társadalom elítélő véleménye és értékítélete csak megnehezíti a beilleszkedésüket, elfogadásukat. Valójában ezek a buzimenetek éppen a homoszexuálisoknak károsak leginkább. Kissé groteszk is hogy rendőröknek kell hermetikusan elzárniuk a buzikat a külvilágtól, hogy ne tépjék szét őket. Az pedig igazi bohózat hogy ez még nem is tetszik homáréknak.

   Nincs egyetemlegességre számot tartó világvallás amelyik természetesnek fogadná el a homoszexualitást. Ha valamely egyházról azt hallom ,hogy “összead” homoszexuális párokat, “papnői” vannak, arról már tudom hogy csak egy ócska szekta és nem valódi egyház.

   Nincsen olyan társadalom sem, amelyik többsége a homoszexuális viszonyokat az agymosások ellenére is egyenértékűnek tekintené a heteroszexuális párkapcsolatokkal.

   Én személy szerint (elsősorban a hatályos jog miatt) nem vagyok házasságpárti, de el sem tudnám képzelni azt hasonnemű párok között. Hiába engedélyezik a törvények ezt a kapcsolatot, attól az még nem lesz házasság. A zsírdisznóra is lehet tüll szoknyácskát adni, attól még nem lesz belőle balett táncos.

   2     0
  • “Nem vagyok nagy vallásos, de isten Ádámot és Évát teremtett nam pedig Bélát!”
   Mivel nincs isten, nem teremtett ő senkit sem

   1     0
   • Csak találkozzak egy földönkívülivel, megmondom neki, mi a lófaszt csináltatok itt.

    0     0
   • “Mivel nincs isten, nem teremtett ő senkit sem”

    És ezt honnan tudod, hogy csk így kijelented?

    Nem azt mondtam hogy van de azt sem hogy nincs, ahogy az ufókkal is így vagyok! Attól hogy nem láttuk egyiket sem attól még lehet! Tudod mint columbo felesége! :D

    0     0
    • Az a fajta isten, amit a keresztény vallás (és az iszlám meg a zsidók) az nincs.
     Nem igaz, hogy van egy világot teremtő erő, ami figyel minket, segít vagy büntet minket. A halál utáni élet sem valószínű, legalábbis szinte senki sem hisz benne, a Föld szinte egyetlen élőlénye sem akar meghalni.
     De ha neked vannak bizonyítékaid, állj ki vele

     Nekem nagyon nem tetszik, hogy itt, a Férfihangon nagyon sokan mennek a (keresztény) vallás felé. Miközben gyakorlatilag semmiféle bizonyíték nem létezik arra, hogy akár csak egy iciripiciri valóságalapja lenne

     0     0
     • De ki a francot érdekel ez akkor, ha valakinek az életéhez hozzátesz valamit, ha ebben hisz? Ne fikázzuk már a vallást azért, mert ez tudományosan nem valami hű de megalapozott. Élni és élni hagyni, nem bolseviknak lenni az alapvetésem.

      2     0
     • Majd ha ott hagynak meghalni, egyedül a sötétben, gondolj arra – Éljen a Párt! Éljen Legfőbb Vezérünk! Vagy valami hasonlóra… miheztartás végett. (Gy.k. nem láttam ateista haldoklót.)

      1     0
     • Valójában én is akkor fordultam a keresztény kultúra és vallás felé, amikor rádöbbentem, hogy a migrációs válság szerves része az, hogy az európaiak nem hisznek és ateisták. Egy hitrendszerrel sokkal könnyebb győzni, ha a túloldalon ez nincs meg. Nem tekintem magam hívőnek, de sokkal hívőbb vagyok, mint 3-4 éve voltam.

      2     0
      • Ez túlzottan leegyszerűsítő, enyhén demagóg magyarázat lenne, nem?

       0     0
       • Tudományosabban is meg lehet ezt fogalmazni. Már mint minden eszmei irányzatnak, így a vallásnak is van egy expanzív korszaka (keresztényeknél pl keresztes háborúk, felfedezések kora, nagy keresztény birodalmaké), és utána egy visszahúzódó. Sajnos a kereszténység, ha nem újul meg, akkor nem tud védekezni, a sokkal életerősebb muszlim vallással szemben. A kereszténység egészséges védekezőképességét csökkenti az is, hogy egy értékek nélküli társadalom van kialakulóban Európában (szándékosan nem ateistát mondtam). Az értékek nélküli, semmit mondó irány, teljesen más gondolati síkban mozog, emiatt sem tudunk mit kezdeni az ilyen felvonulásokkal, bohóckodással…

        0     0
        • Apróság, de a keresztes háborúkat aligha tekinteném “expanzív időszak”-nak, sokkal inkább válaszreakió az Iszlám expanzív időszakára.

         0     0
        • Az iszlám ha rejtettebben is de ugyanazokat a szimptómákat mutatja fel, mint a kereszténység. A mai emberek nagyrészének spirituális igényeit nem képesek a tradicionális vallások kielégíteni.

         Az iszlám is tele van egy rakás sületlenséggel, amelyeket okkal kérdőjelez meg a ma embere. A különbség annyi, hogy az iszlám társadalmi közege erőszakosabb, kényszerítőbb így noha a látszat szép, de a belső erősen rohad. Képmutatásból tanulhatnánk tőlük mert sokan magas szinten űzik arrafelé.

         Csak érdekességképpen, milliós nagyságrendben térnek át az iszlámról a tradicionális keresztény egyházakba (jóval többen, mint fordítva) és a folyamat erősödni látszik.

         0     0
       • Ez a visszakérdezés tökéletesen jellemzi a problémát.

        Az “ellenség” ideológiája: elvesszük, amit akarunk, megöljük, akit akarunk, szaporodunk és miénk lesz a világ.

        A “mi” ideológiánk: Nos, érdemes lenne minden szemszögből megvitatni a kérdést, elsősörban azért is, mert nem egyszerűsí…

        kb. ennél a pontnál vágják át a torkunkat :)

        EDIT: Ezzel nem arra akarok célozni, hogy nincs helye szofisztikációnak, csupán arra, hogy nem feltétlen ez a megfelelő válaszreakció ebben az esetben. Ha meglátsz egy vadállatot a vadonban, azonnali, ösztönös reakciókat produkálsz, mert ez menti meg az életedet, nem érsz rá megvitatni egy bizottsággal, hogy mi is a helyes lépés.

        0     0
     • Semmi baj nincs a vallással, csak azzal, ha valaki kötelezővé akarja tenni, egyébként igen, a konzervatív vonalon is vannak aggasztó dolgok.

      0     0
     • “a Föld szinte egyetlen élőlénye sem akar meghalni.” Viszont szinte mindenki papot (stbt) kér a halála előtt. Ez aztán a paradoxon, igaz ateistám…:)

      0     0
      • Viszont szinte mindenki papot (stbt) kér a halála előtt.

       (Esetleg) a  katolikusok, azon kívül még ki?, protestánsok/reformátusok/unitáriusok stb. azok akkor most ateisták?:)

        

       1     0
  • Namost, először is Ádámot és Lilith-et teremtette, (aki az első feminista volt, le is lépett Ádámtól nem óhajtott az alárendeltje lenni aztán több ezer keveréklénnyel párosodott) , úgy hogy Ádám nagy magányában az oldalbordából készült műtéttel egy transznő, azaz Éva. :)

   https://hu.wikipedia.org/wiki/Lilit

   0     0
 8. “Az idei hazai rendezvénnyel összefüggésben talán az borzolta leginkább előre is az idegeket, hogy a rendőrség megfelelő készültséggel és kordonokkal kívánta biztosítani a rendezvényt, mivel bejelentett ellendemonstrációról is tudomásuk volt. A rendezvény szervezői viszont kijelentették, hogy inkább vonulnak alternatív útvonalon, minthogy kordonok között:”

  Ez lehet, hogy összeesküvés-elméletnek fog hangzani, de megfogalmazódott bennem a gondolat. Előfordulhat, hogy a szervezők azért akarnak alternatív útvonalat, rendőri biztosítás nélkül, hogy ezzel is megkockáztassák a támadást. Mert ha radikális jobbosok egy csoportja tettlegesen fellép, akkor lehet igazolni, hogy fokozódott a homofóbia Magyarországon, lehet rá kampányt szervezni, tüntetéseket tartani, démonizálni és meghurcolni, tematizálni egy hosszú időre a közvéleményt, kiélezni heterok és homók között a feszültséget. És egyre inkább elvinni egy erőszakos összecsapás-sorozat felé az egész kormányellenes megmozdulást.

  A nemzetközi harc fokozódik…

  1     0
  • Vagy pedig azt akarták demonstrálni, hogy a gyerekeiddel csak ne mászkálj a városban, mert bárhol beleakadhatsz egy buzivonaglásba!

   0     0
  • Így van, az utóbbi időben nem volt már akkora a felhajtás a Pride körül, épp, hogy bekerült a hírekbe, kell nekik valami balhé, amivel újra bekerülnek a közbeszédbe, ha kisebb az ellentmondás a rendezvény körül, akkor kisebb lesz az érdeklődés is, nincs ebben semmi összeesküvés, csak a hülye nem látja, mit akarnak.

   0     0
 9. Minél több a buzi, nekem annál több nő jut, nem látom a problémát

  1     0
  • Majd ha a fiad buzul be látni fogod.

   0     0
   • Illetve ha amiatt a közelébe sem jut, hogy fia legyen, mert a nők megkapják a feminista álmot azzal, hogy alfákkal dugatják magukat és buzik vállán sírnak, meg mennek velük vigasz-shoppingolásra.

    Ugyanis amit az alfáktól nem kap meg, megkapja a melegektől. Azokat, amikkel a női magazinok tele vannak. Csak a hetero kedves, aranyos, jófej srácokkal ellentétben a buzi egy nagyon fontos szempontot teljesít: nem akar szexet cserébe. Sem egy hónap, sem egy év, sem sok év után. És ez akkor se változik, ha a nő szexisen viselkedik, akár még smárolhatnak is egy buli hevében, akkor is egy meleg barát marad. És a nőnek ez így kényelmes, mert így teljes a friendzone és nincs sértődés, frusztráció a másik oldalon.

    0     0
    • Lehet, de továbbra is töredékét teszik ki a populációnak (1-1,5%?), másrészt férfiként nem a szárazbarát / friendzone-os helyére pályázol, szóval nincs redundancia.

     0     0
  • A nők buknak a buzikra. Ott az összes tévésztár.

   0     0
  • Mivel már több helyütt láttam ezt a proli “érvelést”. Jelzem, hogy nők között több a buzi és felvonulók között is többségben vannak.

   0     0
 10. Ide is egy adalék. Férfiak stressz-szintjét mérve kiderült, hogy heteroszexuális férfiak függetlenül a homokosokat érintő előítéletességüktől (azaz manginák, shitlibek és egyéb állatfajták is) hasonló undort éreznek férfiak csókolózása láttán, mintha rothadó húst vagy nyüzsgő férgeket néznének.

  0     0
 11. Ti nem melegek vagytok – az a tűz vagy az anyaöl -, hanem egyszerűen buzeránsok.

  Egyébként, hogy a magyar gondolkodástól milyen idegen a kérdés, jól megmutatja, hogy nincsen rá régi magyar szavunk. Ezért elloptak egy párat.

  De, a sátán nem tud alkotni, csak lopni és másolni.

  1     0
 12. A Pride-os véleményekkel nem igazàn lehet jól kijönni vagy jól válaszolni.  Ez a vonulàs többet àrt mint hasznàl  igaz már összevontàk azzal hogy az egész a szabadsàgról szól  . Volt aki csak a buli miatt ment velük ezt olvastam attól aki kérdezgette ki hogyan érezte magát . Tehàt ki tudja ki miért volt ott , lehet csak nem volt jobb programja. De azért furcsa, hogy jól érezze magàt ilyen esemény kell.

  Ami meglepő hogy némely weboldal bàrmilyen ünnepkor vagy orszàgos rendezvénykor olyan depressziósan alpàri hangnemben tud írni. Most bezzeg mintha kisütött volna a nap olyan felszabadullt és szép szavakat hasznàló lett. Van olyan ismerősöm aki mindig olyan “tisztànlátó” cikkeket oszt meg. Ezért beleolvasok néha ne hülyén haljak meg! :)

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Subba, subbárum

Egyre több helyen figyelnek fel ránk, ami persze nagyon jó dolog, mivel minden ilyen alkalomma...
A magyar nők fele úgy gondolja, őt megerőszakolni jogos és indokolt

Tele a balos sajtó az EU-s felméréssel, ami szerint a férfiak nemi erőszakolók, akik még csak ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tovább tombol a férfigyűlölet: Fábián Anita minden "bak" kiherélésére szólított fel

Elképesztően undorító, a teljes férfinem kasztrálását felvető, köznyugalmat megzavaró videóüze...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A patriarchátus a fürdőszobában

A zindex egyik leányvállalata azt feszegeti, hogy miért csinál manapság egyre több tinilány ma...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Levél egy hamarosan nagylánynak

Szia, Csipetkém! Ez egy rendhagyó levél lesz édesapádtól. Belenőttél abba a korba, amik...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Csere Csak Csajoknak

A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány a Fővárosi Önkormányzat támog...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szabadlábon a Karácsonyi vallásgyalázó Femen aktivista

December 25-én néhány órával azután, hogy Ferenc pápa a Szent Péter bazilika térre nyíló lodzs...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Star Wars: Az Utolsó Jedi az évtized egyik legrosszabb filmje

A következő írás Matt Forney, www.returnofkings.com –on közreadott cikkének fordítása. Eredeti...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Várjuk a magyarázatot

Aranyos kis cikkecskébe futottam bele az imént. Gondolom akik rendszeresen látogatják az ind...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Movember záró rendezvény - november 28.

Kedves Barátunk!    Ezúton szeretnénk meghívni az idei Movember-kampány záróeseményére, m...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Franciaországban szoknyában mentek dolgozni az egyik közlekedési társaság buszsofőrei

A Franciaországi Nantes-ban az egyik busztársaság férfi sofőrjei tüntetésképpen szoknyában men...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista ízlés-diktatúra Izraelben

Ha eddig esetleg azt gondoltuk volna, hogy már nem képes több sci-fi-horrorba vagy vígjá...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Főz a férfi

Hogy mi az összefüggés a főzés és a nőzés között? Legfőképpen az, ahogy a férfiak a konyhai te...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
És újra, és megint, és ezredszer is: csúsztatás és kivetítés közpénzen.

Nem tudom, idehaza övezi-e komolyabb figyelem azt a kampány-plakátsorozatot, ami véletlenül üt...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Gender, gulág, gondolatbűn

Harvey Weinstein lebukott. Az „elvtárs, segítsd a lebukottakat” elvének vége, egykori elvtársa...
+Kiemelt cikkek
Társadalmi kórkép egy nemi erőszak per nyomán

A cikk gondolatindítójául szolgáló, kellő médiafigyelmet nélkülöző büntetőper kiválóan példázz...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret