George Herceg

Főz a férfi

George Herceg - 2017. július 19. szerda 19:44 - 35 hozzászólás

Hogy mi az összefüggés a főzés és a nőzés között? Legfőképpen az, ahogy a férfiak a konyhai tevékenységekhez állnak. Nem tudom észrevettétek e már, hogy még azok is, akik hétköznap messzire kerülik a konyha környékét, időnként ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy aktuális partnerüket konyhaművészetük prezentálásával nyűgözzék le. Ha a férfi nagy ritkán bemegy a konyhába, az nem ugyanaz, mikor a nő teszi ezt nap, mint nap. A férfi számára a főzés/sütés kihívás. A konyha csatamező, ahol megküzdünk az alapanyagokkal, receptekkel, konyhai eljárásokkal. Ezen a csatamezőn is a női elismerésért harcolunk a magunk eszközével. A másik különbség, hogy amíg a feleségek és családanyák, még ha szeretnek főzni, akkor is inkább kötelezettségnek élik ezt meg (legfőképpen azért mert akkor is főznek, amikor nincs kedvük hozzá), addig a férfi ünneppé magasztosítja az ételkészítést. Akár egy egyszerű lecsó, vagy pörkölt elkészítéséről van szó, maga a folyamat szakrális jelleget ölt. Minden mozdulatnak súlya, jelentősége van. Maga a recept bármilyen egyszerű ételről is van szó, tartalmaz valami fifikát, csavart, amely ünnepivé, különlegessé teszi még a paprikás krumplit is. Már a recept kiválasztása is ezt az egyedülállóságot hivatott kifejezni. A férfiak általában olyan ételeket főznek, melyek nem minden nap kerülnek az asztalra. Vagy valami különleges alapanyagot választanak (vadhús, tenger gyümölcsei, halak), vagy egyszerű ételt, de olyat, ami duzzad a tesztoszterontól, mondjuk, mert kalória gazdag, vagy csíp, mint az Isten nyila. Itt kérem nincs helye holmi cézár salátáknak, vagy brokkoli leveseknek. Itt csak nehézlovasság rúghat labdába.

A főzés szakralizációjához tartozik, hogy a férfi általában kibont a főzéshez egy jó üveg bort, vagy kinyitja kedvenc sörét esetleg önt magának egy jó pohárral a kedvesétől kapott ajándék wiskeyből. Vannak, akik ilyenkor berakják kedvenc zenéjüket, mások kifejezetten a meditatív csendet igénylik a művelethez. A legfontosabb, hogy már a főzéshez is legyen közönség. Baráti társaság, akiknek el lehet magyarázni, hogy ami készül az nem egyszerűen egy étel, hanem a költészet manifesztálódása sült húsban és krumplipürében.  Még jobb, ha a lenyűgözni kívánt nő is ott van és csillogó szemmel, már jó előre leborul a szakács géniusz lábai elé. Mert kérem ez itt a lényeg. Hatást gyakorolni és lenyűgözni a nőt.

Ha elkészültek a fogások és tényleg megütik a sarki kifőzdék átlagszínvonalát, sőt esetleg Gordon Ramsay is elégedetten csettintene a nyelvével az étkezőnkben ücsörögve, akkor úgy érezzük, hogy győztünk. Férfiasságunk kiteljesedett. Táplálékot adtunk a nőnek, akit szeretünk, mint mikor az ősember büszkén mutatta asszonyának az elejtett vadak húsát.

“Igen Drágám! Ezt itt, ezt a gasztronómiai csodát a te pasid csinálta, egyedül. Még receptkönyv se kellett hozzá, csak a tudás, a szív és az akarat. Látod, a hús szélén az nem kozma, hanem karamelizált redukció. Mondom, hogy nem szén, nyugodtan megeheted. Finom!”

Ha nőként szeretsz egy férfit, akkor bármennyire nem ízlett az étel, csak finoman kritizálod, mert Ő nem egyszerűen főzött, hanem megmutatta neked, mint férfi azt, hogy mire szeretne büszke lenni. Valami különlegeset, amivel kifejezheti önmagát, az érzelmeit, a ragaszkodását. Támogasd tehát a férfit a konyhában és jutalmazd meg a hálószobában. Nem fogod megbánni.


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Életmód - Egészség rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (35) Hivatkozások (0)
 1. A főzés a nőknek való Pont

  1     2
 2. Hogy mi az öreg ördög?

  Konyhában sűrűn tevékenykedő MGTOW férfiként az egyetlen dolog ami stimmel a cikkben, az az, hogy tényleg szeretek pokolfajzat módjára csípős ételeket (chili, habanero,hagyma az éppen még megehető szintig – kb. amilyen a pokol menzája lehet – ) főzni, és valóban kibontok némi piát ha módomban áll.

  És a cézár salátát mióta kellene “főzni”? De a saláta amúgyis maximum nassolnivaló…

  1     0
 3. Nem véletlenül hívják konyhaművészetnek. Főzni sokan tudnak férfiak és nők egyaránt, de művészi szinten szinte csak férfiak. A témaválasztás jó (ha a tartalmi elemekkel kapcsolatban vannak is fenntartásaim), mert valójában kevés olyan szakma van a világon, amely annyira maszkulin fölényt mutatna mint ez. Meglehet az a fajta monomániás fanatizmus az oka amely inkább a férfiak sajátja avagy hogy a kiegyensúlyozatlan, ciklikusan változó női érzelmi állapot nincs jó barátságban az ízérzékeléssel és koncentrálóképességgel.

  A tény mindenesetre tény marad. Nyilván mindennek az az oka, hogy gyerekkoruktól kezdve a lányok konyhaművészeti tehetségtelenségük tudatában nőnek fel…

  2     0
 4. >Ezen a csatamezőn is a női elismerésért harcolunk a magunk eszközével.

  Nem.

  2     0
 5. Birom, hogy sok nő hogy erőlteti, hogy a férfi főzzön, vagy tanuljon főzni és ezzel végsősoron öngólt rúg, mert azonnal kiderül a férfi számára, hogy milyen marha könnyű! :) Amíg nem tudunk, nem próbáljuk, addig még nagyra értékeljük a megfőzött kaját. Amint megpróbáljuk (akár unszolásra, de inkább a legényélet folyományaképpen), k… hamar rájövünk, hogy milyen könnyű, az meg tragikomikus, amikor rövid úton rájövünk, hogy a legtöbb kaját még jobban is csináljuk. :) Rögtön elveszik a varázsa a dolgoknak.

  1     0
 6. Kezdem egy idézettel, ami Dudás Róbert: A táplálkozás c. könyvében olvasható, és maga is egy idézet:

  “Sok fiatal feleség és szerető szülő van, aki csupa szeretetből csak a legfinomabb falatokat tálalja férjének, gyermekének. Aztán váratlanul jön a hír, hogy ez vagy az az ismerős, barát fiatalon – 30-40-50 évesen – rákban, szívinfarktusban, vagy más civilizációs betegségben meghalt, annak ellenére, hogy fél vagyont költöttek orvosokra.
  Ezek az asszonyok jót akartak férjüknek, gyermeküknek, de puszta tudatlanságból, és minden rossz szándék nélkül, konyhaművészetükkel, a természeti törvények megsértésével férjüket, gyermeküket, hozzátartozóikat túl korai halálra ítélték. – Ernst Günter”

  A magyar konyha még ma is a szocializmus ínséges időit nyögi, amit Bártfai Laci bácsi tovább örökített korunkra. A jegyrendszer és ínség alatt az emberek nem válogathattak, az egységnyi ételmennyiségben fellelhető legtöbb kalóriát igyekeztek bevinni finomított cukor, zsír, fehér liszt formájában. Ezt a szörnyű konyhát adják tovább anyák a lányaiknak és lesz belőle az idézetben olvasható jelenség. Amint Esther Vilar is rávilágított, csak egy nő képes úgy kihordani egy gyereket, hogy a terhesség alapvető fiziológiai folyamataival sincs tisztában, úgy a táplálkozástudomány is olyan messze áll tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől.

  Konyhában mindennaposan tevékenykedő MGTOW férfiként megfogadtam, hogy nő többet nem teszi lábát a konyhámba. Az anyám sem. Amíg nem hajlandóak elolvasni azokat a táplálkozástani könyveket és tanulmányokat, amik a gasztronómiai szemlélet helyett a tudományos elveket helyezik előtérbe, addig magyarázni is felesleges.

  A férfi kompromisszumot köthet úgy, hogy ha tudja, hogy a feleségének szeretetnyelve az adás és gondoskodás, akkor elfogadja ezt az ajándékot, ezzel együtt bevállalja a keringési betegségeket. Ahol a nő csak kényszerből főz, ott vegye a kezébe a férfi a konyhát, számolgasson kalóriákat, glikémiás indexet, zsírsavakat és aminosavprofilokat, és ha megvan az elv és rendszer, legyen férfi és tiltsa ki a konyhából a nőt, különben az nemcsak a testét, hanem a lelkét is megbetegíti a kelletlenül összecsapott moslékkal.

  1     0
 7. A brokkolilevest kikérem magamnak! A baconos, többféle sajttal készült tejszínes brokkolikrémleves az szerintem elsőrangú étel, szoktam is főzni sűrűn.
  Nekem is hobbim a főzés, szenvedéllyel állok hozzá, sokszor szeretek kísérletezni, és ha van olyan amit igazán megkívánok azt pont csak én fogom tudni elkészíteni olyanra ahogy szerintem tökéletes.

  Nem véletlen hogy a szakácsok közt is kb csak dísznek akadnak nők.
  Érdekes ott azért nem verik a feminácik a kvótaharangot, mert nyilván ez ütközik a “nőfőzrabaszolga” közhellyel, pedig nekik a kettős mérce más esetben sosem okozott gondot.
  Egy MGTOW remekül főz magára, és akár másra is,  simán gyorsan, finoman és vagy egészségesen. Alap. És ezután kiröhögöm az összes nőt aki a házimunka/cseléd rabszolga sirámmal jön.  Egy rakás kaját gyorsabban dobok össze mint amennyi idő alatt a netről kihozza a futár (és sokkal finomabb, a főzés közben pedig mást is lehet ám csinálni, és amúgy is szórakoztató hobbi – na meg pénz is több marad).

  Mintha olyan lenne mint 200 éve hogy tüzelőt gyűjteni, kézzel dagasztani, semmi gépesítés, semmi előfeldolgozott élelmiszer. Mintha a folyóban kéne egész nap csapkodni a ruhákat nem pedig 2 perc alatt bevágni a mosógépbe, aztán kb ugyanennyi idő alatt ki a szárítóra ahol egyenesre lógja magát és kész.

   

  0     0
  • “Nem véletlen hogy a szakácsok közt is kb csak dísznek akadnak nők.”

   A munkaköri szakácskodás nagyon kemény férfimunka percre kiszámolt menetrenddel, hosszú munkaidővel, kevés pihenéssel és folyamatos forróságban. Nem csoda hogy annyira nem kapkodnak érte.

   Az iskolai menza bakfitty egy nagyobb étteremhez képest.

   0     0
 8. A vájt (white?:) fülűek figyelmét szeretném felhívni Somlósi Lajos előadására a magyar konyháról.

  https://www.youtube.com/results?search_query=soml%C3%B3si+lajos+magyar+konyha

  0     0
 9. Hát én szinte minden nap főzök, és nem játszom túl az agyamat, mint a cikkben szereplő személy.

   

  1     0
 10. “Még jobb, ha a lenyűgözni kívánt nő is ott van és csillogó szemmel, már jó előre leborul a szakács géniusz lábai elé.”
  kivéve, ha a szakács géniusznak vmi miatt letapad a palacsintája és az elkápráztatandó nônek is muszáj lesz kötényt kötni- nekem kb ilyemsik voltak a tapasztalataim. bár tény, hogy sosem randiztam harminc pluszos agglegényekkel.
  Én egyébként azt gondolom, hogy azokban a családokban ahol a nôk nem misztifikálják túl a fôzést, szívesen és jól fôznek-ott automatice a srácok is beletanulnak. Nálunk a csalàdban az èn oldalamról minden férfi kitûnôen fôz (az öcsém, apám, nagyapám). Férjéknél meg principiumok voltak, anyósnak akkora dráma a fôzés/ sütés meg hogy mennyi munka meg rákészülés, mindig hiszti van, hogy mi legyen a kaja. Férj is kb úgy állt hozzá, mint amit Charlie írt, aztán amikor faszán elkészítette az elsô pörköltjét, lazacát, csúcshúslevesèt- nevetve megkérdezte, hogy csak ennyi? Mondtam neki persze, de mondjuk ebben az is benne van, hogy én pl háromévesen is már fôztem, mint pölö ez a kislány és az apámnak adtam a legnagyobb rántott húst.
  https://www.youtube.com/watch?v=8Z2dQ8ds8Zc
  pontosan ezért hálás vagyok anyámnak, hogy engedte ill. ha már 8-9 èvesen vmi nem állt össze recept alapján, mindig megnyugtatott és segített korrigálni.

  2     0
  • Véleményem szerint a főzni tudó férfiak egy része csak úgy “spontán” jól tud főzni, míg a többi tanulta, mondjuk kényszerből.
   Én is ez utóbbiak közé sorolom magamat, hiszen válás után ha nem akartam folyton csak zsíroskenyeret enni, no meg az étteremre se volt lóvém, muszály volt elkezdeni sütni/főzni. Az ember az évek során elér egy szintet, ami elégedetté teszi, pláne ha fejből megy mondjuk egy vasárnapi ebéd desszerttel.
   “Még jobb, ha a lenyűgözni kívánt nő is ott van és csillogó szemmel, már jó előre leborul a szakács géniusz lábai elé.” - A valóságban is megáll a mondat. Úgy két éve az akkor aktuális csajommal kévéztunk, majd megkérdeztem, hogy kér-e sütit hozzá? Persze- válaszolta. Akkor lett éppen kész a lekváros bukta, kivettem a sütőből a tepsit, majd törtem neki. A verbális reakció felejthetetelen volt, és az utána ajándékba kapott kényeztetés is. Mindegy ki mit állít, működik!!!

   1     0
   • http://www.muszaJ.hu

    Minden, ami nem feltétlen reflex, az tanult folyamat. Senki sem úgy pattan ki nemzőatyja fejéből, hogy tud főzni.

    A lekváros buktához nem gratulálok, olvasgass még dietetikai könyveket, hátha túllépsz a nők által ránk erőltetett gasztronómiai szemléleten.

    0     0
    • “A lekváros buktához nem gratulálok, olvasgass még dietetikai könyveket, hátha túllépsz a nők által ránk erőltetett gasztronómiai szemléleten.”

     ah, jelen esetben gasztrotörtenetileg következetesebb lett volna, ha zsidozol…

     1     0
    • Természetesen én sem arra gondoltam, hogy valaki tanulás nélkül simán jól tud főzni. A tanulási folyamat nem egységes, egyénenként változó. Van aki soha sem tanulta, hanem ‘spontán’ belejött csak látottak vagy kísérletezgetés útján, van akinek szakácskönyv kellett hozzá.

     A kelt tésztás kajákon én már régen túlléptem, de ha szeretnék egy frankó pizzát, csak elő kell venni néha…

      

     0     0
   • annyiban egyetertek Razidevel, hogy senki sem születik fakanallal a kezeben, szoval tanulhato a dolog es tanitani is kell, ill. addig amig a lanyokat haziasnak is neveltek, addig esetleg nem volt gond, hogy egy fiatal ferfi max egy zsiroskenyeret kepes maganak megkenni. En pl. nagyon paraznek anyakent, hogy a fiam ilyen szinten ki legyen szolgaltatva egy pinanak (most megmutattam az anyosfogacskaimat :).

    Szoval nalunk a neveles resze, hogy a gyerekeim alapanyagokkal dolgozni (pucolni, elökesziteni) es alapkajakat (rantotta, krumplipüre, rantott hus, palacsinta, fözelekeket ) kepesek elkesziteni (egy 5 es 7,5 evesröl beszelek).

    A buktahoz gratulalok, a keltteszta imadja ha jol megdögönyözik :DD, hiaba a jo pek, az a ferfi vagy a haztartasi robot.

    2     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
A tavalyi év legpikánsabb feminista aranyköpései

Rövid összeállítás következik tengeren túli testvéroldalunk nyomán, kommentár nélkül. 1. Am...
Loco-emotion - Női mozdonyvezetők a MÁV-nál?

A magyar vasúttörténet 160 éve során még soha nem teljesített szolgálatot nő mozdonyvezetőként...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Férfiakon gúnyolódik a life.hu?

Létezik egy vicceskedő szólásmondás, miszerint a magyar Férfiak napja május 19, Ivó napja. Rem...
+18+
Lezajlott a Budapest Pride felvonulása

A Budapest Pride (korábbi megnevezése Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer Film-...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az ideális nő

Muszáj a figyelmeztetésekkel kezdenem: ez a cikk magánvélemény, ráadásul még annak is illé...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Boldog Karácsonyt!

A lap szerkesztői és szerzői feministáktól mentes, boldog karácsonyt kívánnak minden kedves ol...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Bemutatkoznak az üzleti innováció első női úttörői

Hány, de hány éve győzködik hiábavalóan a gonosz, elnyomó férfiakat feminista elvtársaink, hog...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az antifeminizmus megkeresztelése

Aquinói Szent Tamásról úgy tartják, hogy megkeresztelte a pogány Arisztotelészt, vagyis mind...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A pénz beszél?

Számos megkeseredett férfi szerint a nők alapvetően ribancok és csak a pénzre hajtanak. Mi ebb...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
#killallmen

A "Why de people hate feminism #1" dokumentumfilm útján értesültem a mai napig közismert és ke...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az egyetemi feminizmus diadala – az ELTE vezetése felállítja a dzsendőrséget

"Általános figyelemfelhívó kampányt indítunk az ELTE kampuszain az előítéletesség és a szexizm...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Doboz a "feminista szórakozóhely" címre pályázik

Az elmúlt év végén örömmel adtunk hírt arról, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság törvénytele...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Alfaság tegnap és ma

Kezdhetnénk azzal, hogy definiáljuk az alfaság fogalmát. Jelen cikkben Roissy megközelítését...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Fórum

A Férfihang megnyitotta fórumát, ahol is várjuk a vitára éhes antifeministákat és feministákat...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEEgészségFemenfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfimozgalomférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságIsztambuli EgyezményKvótaMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknyugdíjNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásTársadalomVendégcikkÉletmódÖnismeret