Alter Ego

Fesztiválhiszti

Alter Ego - 2017. július 20. csütörtök 09:43 - 21 hozzászólás

Címkék: , , ,

Minap adtunk hírt arról, hogy a Svédországi Bravalla zenei fesztivált azzal a nyilvánvalóan fals indokkal szüntetik be, hogy ott alkalmanként szexuális zaklatás vagy erőszak is történt. Egy vállalkozás kudarcát a férfiak nyakába varrni több, mint aljasság. De nem kell ennyire messzire mennünk, ha a nyári fesztiválélethez kapcsolódóan szeretnénk mesterségesen szított szexbotrányt látni. Itt van nekünk Magyarországon az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) fesztivál óriásplakátja kapcsán kirobbantott, mesterségesen gerjesztett hisztikampány. Az ügyet hivatásos radikális feminista hőbörgők indították egy beküldött fotó alapján.

Az EFOTT óriásplakátján egy női fenék látható a fesztivál logójával, amelybe “valaki” belemarkol. A“Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” néven futó Facebook csoportban erre kezdték el magukat hergelni az arra hajlamot érző szexfóbiás és férfifóbiás feminista nők. Kijelentették, hogy “a plakát nemi erőszakra buzdít”, “a zaklatást népszerűsíti”, “tárgyiasít”, tehát nekiálltak “hányni” és gyűlölködni, ahogyan azt megszokhattuk a feministáktól. Lásd itt a Facebookon. Mint tudhatjuk, “akinek kalapács van a kezében, az mindenhol szögeket lát”. Ezesetben sincs ez másképp, fogadni mernék, saját maguk sem tudnák megmondani, hogy ugyan honnan veszik azt, hogy a képen nem egy konszenzusos, kölcsönösen kívánt (alig)szexuális interakciót láthatunk. Ráadásul amúgy is benézték a képet…

Az EFOTT szervezői, rendezői a megtámadtatás hatására közleményt adtak ki:

A fotón a hölgy saját keze látható, amint mutatja a tetoválást, amit éppen magára ragasztott. Hogy ő ezt történetesen a jobb farpofájára helyezte fel és megmutatta a kamerának, szíve-joga, saját döntése. A fürdőruhás kép molinóra helyezése a nyaralás érzését közvetíti, hiszen a fesztivál egy bőséges programkínálattal egybekötött 6 napos tóparti nyaralást kínál. Nem mellesleg a valaha egyik legtöbbet lájkolt fotóról beszélünk, EFOTT-brandinggel, ezért is került rá a választás. A kommentek alapján úgy tűnik, néhányak számára megbotránkoztató a bikinis kép, de egyet leszögezhetünk: kedélyeket egyáltalán nem állt szándékunkban borzolni. Azt pedig nem feltételeztük, hogy bárki is férfikéznek nézné a hölgy saját kezét.

Szóval a slusszpoén frenetikus: a képen látható hölgy önnön “farpofáját” abuzálja, erőszakolja és tárgyiasítja. Gratulálunk kedves férfigyűlölők! Ráadásul a bikinis képpel sem kontextuson kívül, indokolatlanul “szexualizál” a tóparti fesztivál, no nem mintha az egyébként tilos lenne és külön indok kellene hozzá. Ennek ellenére a további támadásokat megelőzendő az EFOTT szervezői inkább eltávolították a plakátot.

(A TV2 felvétele után a cikk folytatódik:)

Egyébként régóta megfigyelhettük, hogy a “nők tárgyiasítása” egy olyan “uborkaszezonra” tartogatott műbalhé, amit az efféle szerveződések akkor rántanak elő a semmiből, ha éppen nincsen valamilyen “szaftosabb” ügy, amelybe belecsatornázhatnák túláradó férfigyűlöletüket. Hogy a “tárgyiasítás” mennyire eszetlen álprobléma, azt jól mutatja az is, hogy a “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” csoport szervezői voltak annyira ostobák, hogy mindezt a műbalhét “tárgyiasított” férfivel is kipróbálták egy esetben a csoportjukban. Egy olyan pudingreklámot mutattak be, amelyben egy jóképű, kigyúrt felsőtestű, félmeztelenül főzőcskéző férfival próbálja a gyártó felcsigázni a vásárlók érdeklődését. Nem várt eredménnyel járt az óvatlan ellenpróba. Egyrészt senki sem háborodott fel a “tárgyiasításon”, másrészt a nők egy jelentős része kijelentette, hogy ez tulajdonképpen nekik még tetszik is, harmadrészt többen közölték, hogy azonnal kilépnek a csoportból, mert ami sok, az sok, mindenre nem lehet rásütni a bélyeget, hogy “tárgyiasítás”. – És akkor végre kollektíven mindannyian észrevehették volna már, hogy ha egy férfival ez nem “tárgyiasítás”, akkor nyilván egy nővel sem az.

A“Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” néven futó Facebook csoport egyik alapítója Mérő Vera, a matematikus, pszichológus és publicista Mérő László lánya. A csoportosulás nyilvánvalóan a anemaznem.blog.hu társprojektjeként funkcionál és a nemi erőszakkal, a szexuális zaklatással és a “szexista tárgyiasítás” problémájával foglalkozik. Tevékenységük apropóját nyilvánvalóan nem ezeknek a problémáknak a társadalmi gyakorisága adja, hiszen az évente rendre elkészített kriminológiai statisztikák szerint a nemi erőszak bűncselekménye  az összes bűncselekmény között mindössze ~0,1 (nulla egész egy tized!) százalékos gyakoriságot mutat, ennél még a “robbanóanyaggal való visszaélés” is gyakrabban (~0,2%) fordul elő. Szóval a csoport létét nyilván nem a probléma gyakorisága-nagysága, hanem az ez iránt a jelenség iránti kifejezett érdeklődésük hajtja és némi pszichológiai “jósképességgel” akár azt is feltételezhetjük, hogy sok esetben talán leginkább saját erőszakos személyiségük determinálja.

MolnarEditHorvathViktoriaFlorianNiki

Szégyenfal

Három perc böngészés sem kell a csoporton belül és a párbeszéd stílusa alátámasztja ezt a feltevésünket. Hiperagresszív, borderline, aberrált nők alkotják a közösség egy jelentős részét, akiknek ha az erőszak ellen szeretnének küzdeni, akkor azt mindenekelőtt saját magukon kellene kezdeniük! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nyílt és tevékeny férfigyűlöletben tobzódik a látogatók egy jelentős része, és még az sem kizárt, hogy egy-két hozzászólás egyenesen kimeríti a magyar jog gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó passzusait. Sietve készítettünk is pár képernyőképet, ezek közül áll itt az egyik. Molnár Edit büszkén kijelenti, hogy amikor vele ilyen történt, (tehát minden bizonnyal megfogta egy férfi a fenekét), mint a plakáton, akkor olyan módon bántalmazta a férfit, hogy mentőautóval kellett elvinni és ezért “köztörvényes bűnöző” módjára felelősségre vonták, de mint kijelenti, tettét nem bánta meg, szívesen megtenné újra, már “támogatói hátteret” is szervezett a bűncselekmény újbóli elkövetéséhez (előkészület?), “legközelebb sem fogja kihagyni”, nyilvánvalóan vágyik rá. Egy férfi felhasználó figyelmezteti rá, hogy cselekménye öncélú bűncselekmény, amely felesleges agressziót nem indokolhat egy férfi udvariatlan közeledése, de a hozzászólás csak olaj a tűzre, még többen pártolják az agressziót. Horváth Viktória kijelenti, hogy nem baj, ha nem a nyakát törte ki, Flórián Niki pedig nevetve örül a bűncselekménynek, hogy “legalább egy életre megtanulta, hogy nem nyúlkálunk, nem tárgyiasítunk”. – Nos ezt nevezzük manapság feminista aktivizmusnak! És ez korántsem egyedüli, egész blogok szerveződnek a nyílt androfóbia köré. Szégyelljék magukat mindannyian! Azok is akik ezen élvezkednek és főleg azok, akik ilyen közösségeket szerveznek és tevékenyen szítják a férfigyűlöletet! Részemről azt gondolom, hogy ha Mérő Vera már ilyen sikeresen terelt össze egy csoportba ennyi lelki sérült, aberrált nőt, akkor leginkább akkor járna el felelősségteljesen, ha a borderline személyiségzavart  és a poszttraumás szindrómát kezelő csoportos üléseket szervezne számukra egy megfelelő pszichológiai ellátást nyújtó intézményben, és talán az sem ártana, ha saját maga is beülne közéjük.

Sajnálatosan nyilvánvaló, hogy mindig lesznek a politikai élet berkein belül is olyanok, akik a kínzó figyelemhiányt azzal kívánják kompenzálni, hogy ha az egészséges elméjű választókból nem is lehet, akkor legalább a lunatikusokból szerveznek választótábort maguknak. Ezek közé tartozik a kulturális-liberalizmus mezsgyéjének szélén menetelő “Párbeszéd”, félszázalékos és félcédulás politikai formáció is. Hegyesi Beáta, a párt “szakpolitikusa” (sic!) sietve be is jelentette, hogy sürgős törvénymódosítást követelnek Magyarországon is, mivel:

Az Unió több országában hangsúlyosan, törvényileg – diszkrimináció ellenes törvény, média törvény – az emberi méltóság megsértésének tekintik, ha a női testet mint szexuális tárgyat jelenítik meg a reklámokban. Ezeknek a törvényeknek az alapján elmondható, hogy a meztelenség vagy erotika egy hirdetésben sértő, megalázó, ha a hirdetésben szereplő személy szexuális tárggyá van redukálva. Az törvénykezés alapját az emberi méltóság és a női jogok elismerése, tisztelete adja. Németország élen jár a jogalkotásban, ott már az alkotmány kimondja, hogy a nők személyiségi jogai bizonyos fokig felülírhatják a véleménykifejezés szabadságát és így a versenytörvényben már ez alapján szabályozhatók a hirdetések. Ezekben az országokban (Norvégia, Dánia, Bulgária, Franciaország, Németország, Anglia) a szabályozás lehetőséget biztosít a szexuális alapon történő megkülönböztetés miatt indított bírósági eljárásokra is.

Szerintem Hegyesi Beáta is konzultáljon inkább a privát pszichológusával és szexológusával, és beszéljék meg, hogy vajon miért is tárgyiasítás az, ha egy szép női test jelenik meg egy reklámban és ha ez a szép női test, “ad absurdum” esetleg könnyed szexuális interakcióba is keveredik egy “mocskos” férfitesttel. Szerintem épeszű válasz nem adható arra, hogy miért csak akkor baj egy “tárgyiasító rémtett”, ha annak “a női test” az alanya. Azért az egy kegyetlenül abszurd vicc, ha valaki a “szexizmus” ellen tiltakozik, miközben a szövege tele van mindenféle hajmeresztően diszkriminatív, szexista különbségtétellel.  Olvassuk csak el újra:  ”a nők (…) felülírhatják a véleménykifejezés szabadságát.”

Szóval sajnos az EFOTT rendezősége a terrorizálás hatására félelmében eltávolította a plakátot, és mi már megint szomorúan konstatálhatjuk, hogy a hülyeség terrorja így öli meg a normalitást és a szabadságot. Szomorúan szemlélhetjük, hogy miként tesz erőszakot a szexuális szabadság felett a magát az erőszak elleni védelem álruhájába öltöztető, de valójában rigorózusan középkori, kiszikkadt pinájú erénycsőszködés. Ezúton kérek is minden nőt, hogy tiltakozásképpen fogja meg a saját “farpofáját”, már csak azért is, hogy szokják, mert ha így haladunk tovább, akkor végül megeshet, hogy csak akkor lehet részük ilyesmiben, ha határozottan felszólítják az impotenciába félemlített férfiak egyikét, hogy “Géééza, fogd már meg végre a seggem!” – Vicces és szomorú egyszerre, ugye? – Tehetsz róla, egyre kevésbé tehetsz ellene!6 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 56 votes, average: 5.00 out of 5 6 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +18+, Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus, Humor - Szatíra, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Társadalmi kórkép egy nemi erőszak per nyomán

A cikk gondolatindítójául szolgáló, kellő médiafigyelmet nélkülöző büntetőper kiválóan példázza azokat a káros társadalmi és jogalkalmazási szokásokat...
Puzsér Mérő Verára veri

Rögtön az elején ígéretet teszek rá, hogy a fenti csekély térfogatú bejelentés nyomán megpróbálok majd "magvasabb" pszichológiai és társadal...
Gender, gulág, gondolatbűn

Harvey Weinstein lebukott. Az „elvtárs, segítsd a lebukottakat” elvének vége, egykori elvtársai marcangolják véres szájjal a nagyhatalmú filmcézárt. A...
#itoo – Mert büszke vagyok arra, hogy férfiként viselkedek

A Férfihang már máskor is közölt olvasói levelet, azokban az esetekben, amikor úgy gondoltuk, valami nagyon fontos dologról esik szó benne. Az alábbi ...
A metoo-kampány aljasabbá tette az emberiséget

Amikor a történészek és a szociológusok utólagosan értékelnek eszméket vagy rendszereket, mindig felteszik a kérdést, vajon milyenné formálták ezek az...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (21) Hivatkozások (0)
 1. Meg kell szüntetni a fesztiválokat, úgyis csak a kurválkodásról szólnak.

  4     0
 2. A feministák amint meglátnak egy nemiségében sikeres férfit vagy nőt, elkezdenek epét hányni az irigységtől. Itt egy közepesen vonzó segg elég volt a legyőzhetetlen konkurencia bemutatására. A feministák ugyanis kivétel nélkül az egyébként oly hően vágyott szexualitás mellőzöttjei. Miután keserűen rádöbbentek, hogy vonzerő híján nem tudnak az ellenkező nem látóterébe kerülni, lármával, zajongással, zavargással igyekeznek a surranópályán a játéktérbe jutni, és figyelem-morzsákat felcsipegetni.

  Minden alkalommal nevetségessé válnak, nem kérdés.

  4     0
  • Csak sajnos befolyásolják a társadalmat, elhitetik az embereket és befolyással vannak társadalmi szervezetekre és a politikára. És ez így már ijesztő és nem nevetséges. Látod, most is visszavonták a plakátot.

   1     0
  • Igen, ez a legfőbb bajuk. A kóros faszhiány miatt ennyire idióták. Azt hiszik nekik is járnak azok a vélt vagy valós privilégiumok, ami a vonzóbb társaiknak, de sehogy sem tudják úgy felforgatni a társadalmat, hogy az ő szexualitásukat dicsőítse. Szerencsére a férfiak csak kis százaléka annyira elkeseredett, hogy beérje a moslékkal is.

   1     0
 3. Privát hozzászólás.

  0     0
 4. Ez a “tárgyiasítás” ez egy nettó marhaság. Ezt ki kell mondani. Egyrészt tökéletesen gumifogalom, másrészt egy alaptalan hiszti. Az élet produkál ezer és ezer olyan helyzetet ahol lehetne érzékenykedni, hogy jajj, tárgyiasítás…
  Mert pl. kigyúrt férfiakat ugye nem mutat a reklám? Most akkor kezdjek én is szánalmas nyikorgásba, hogya a “farmer reklámban izmosak a kanok”, jajjajjj, tiltsák be!!… vagy mondjuk nyavalygás helyett átértékelhetem, hogy akarok-e úgy kinézni (úgy azért nem) és tehetek érte (hogy úgy nézzek ki, ahogy szeretnék), pl. sporttal.

  1     0
  • Ez a “tárgyiasítás” ez egy nettó marhaság. Ezt ki kell mondani. Egyrészt tökéletesen gumifogalom, másrészt egy alaptalan hiszti.

   Egy fontos dologra tapintottál rá. Az, hogy a férfiak szexuális tárgyként kezelnék a nőket, az nettó hazugság. Férfiként a nőre szexuális lényként tekintünk. Ez az igazság.

   2     0
   • No igen, de ezeknek az idiótáknak a férfiak és nők közötti szexualitás alapban alantas dolog, így aki részt vesz benne az is alantas lény. Bizonyos szempontból éppen ők tárgyiasítják a nőket azzal hogy nem tekintik szexualitást igénylő és vágyó lénynek. Megjegyzem ha ezen idióták kritériumait tekintenénk, minden formás férfitestre, méretes bránerre vágyakozva tekintő nőt is megvádolhatnánk a tárgyiasítás “bűnével”.

    Itt van néhány tárgyiasító nő: https://www.youtube.com/watch?v=PvlxWgnIKlI  meg ugyanott egy rakás ilyen. A férfi sztripperek tárgyiasításáról már ne is beszéljünk.

    3     0
 5. Ez nem tárgyiasítás?

  Amúgy a feministák tényleg nem tudják elképzelni, hogy egy nő szereti, ha a férfi, akihez tartozik, belemarkol a fenekébe, felülről átkarolja stb., amik miatt hisztizni szoktak? Vannak nők, akik ezt szeretik. De a feministák már megint minden nő nevében nyilatkoznak, mintha az ő degenerált gondolkodásmódjuk lenne a női gondolkodásmód.

  Nőként én így látom: odaadom magamat a férfinak, aki arra érdemes, és jó érzés, ha ez a férfi kifejezi, hogy az övé vagyok és akar engem. Akár így.

  Az meg külön poén, hogy kiderült, a nő a saját fenekét markolta meg. :-))

  Mindenesetre én ezeknek a hisztiző feministáknak azt kívánom, hogy az ő feneküket is rendszeresen markolja meg egy férfi, akiért bomlanak… Akkor talán nem írogatnának ilyen hülyeségeket. Csupa jószándék vagyok, nem? :))

  5     0
 6. Szeretkezés hagyományos (nem modern:) szereposztásban.

  - Béla, mondj valami durvát!

  - A kurva anyádat!

  0     0
 7. Madonna visszafogottabb klipjeiben is nagyobb “tárgyiasítás” folyik a férfiak felé, de az nem zavar senkit,mert girl powerrrr és különben is feminista. Kettős mérce,ugyan már.

  Miután kiderült,hogy a nő saját keze van a képen (amúgy is látni,hogy női kéz az) kicsit freudi elszólás szaga lett az egésznek.Mert hát miért épp arra gondoltak amire? :)

  0     0
  • Olyan ez, mint a négerezés vagy zsidózás. Ha néger/zsidó csinálja rendben van, ha más akkor meg rasszizmus.

   Ha egy nő (és csakis nő) “tárgyiasítja magát”, kipakolja mindenét és úgy viselkedik mint egy hülye kurva, az rendben van mert ez az ő döntése. Ha az ilyen nőt bámulod, kurvaként kezeled, szexuális ajánlatot teszel neki, az pedig helytelen mert tárgyiasítás.

   0     0
 8. Nem értek egyet a feministákkal, de ne csináljunk már szentet a fesztivál szervezőiből. Egy büdös suttyó, aki azzal reklámoz, hogy a fesztivál tele van kurvákkal, akinek szabadon lehet a seggét fogdosni nyilvánosan.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

TÁRSADALOM - Pszichológia
Anyamítosz

Ez az írás nem saját szerzőnktől származik, hanem Antalffy Tibor blogjáról, természetesen az e...
Nem lehetnek beteg gyermekeik mellett az apák a Bethesdában

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban a gyermekek mellett nem lehet ott éjszakánként az édesap...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Mennyire rossz a nemi erőszak?

Meglepően sok helyen lehet olvasni erről a kérdésről. A dolog általában úgy kezdődik, hogy egy...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Jót nevettem

A férfijogi redditet böngészgettem, és találtam egy érdekes bejegyzést. Indul egy új tévésoroz...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Amikor a leggazdagabb gyerek hisztizik

"Több női rendezőt Hollywoodba!" - követelőzik Natalie Portmanre hivatkozva az index. Feli...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nők lázadása

A feminista tábor Varga István szavai kapcsán nem csak demonstrációt, hanem egyenesen "nőlázad...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Movember záró rendezvény - november 28.

Kedves Barátunk!    Ezúton szeretnénk meghívni az idei Movember-kampány záróeseményére, m...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A diplomácia hiánya

Időről időre eszembe jut, hogy vajon mi lehet Julian Assange-al, a wikileaks legismertebb alap...
Társadalmi kezdeményezések
Férfinapi "kiállás" 2016

A férfimozgalmi kérdések kapcsán szervezett "kiállások" célja nem a világ azonnali megváltása,...
ÉLETMÓD - Egészség
A józan férfi pénzügyei

A józan férfi az élete minden fontos területével tudatosan foglalkozik, és mindenhol biztonság...
HUMOR - Szatíra
A vakok és az elefánt (hindu mese)

Valamikor réges-régen volt egy falu, ahol csak vak emberek éltek. Egy szép napon távoli földrő...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista vagyok, baj? - A nagy vita

A Magyar Televízió vitaműsorában feminista aktivisták, közismert médiaszereplők és a közönség ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A Főállású Anya

Kolléganőm bájos sztorival örvendeztetett meg a minap. Tudja, hogy szeretem az ilyesmit, és ő ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A patriarchátus a fürdőszobában

A zindex egyik leányvállalata azt feszegeti, hogy miért csinál manapság egyre több tinilány ma...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A női psziché sötét titkai I.: Egocentrizmus

Nincs napjainkban megosztóbb téma a hétköznapi beszélgetések során, mint a rejtélyes női termé...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nő-Köz-Pont - Állami nemi diszkriminációs hálózat milliárdokból

Folyamatosan egymásba érnek a rendszerváltás óta azok az állami nőprogramok, amelyek mesterség...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret