rumospiskóta

Az én szerelmem 2

rumospiskóta - 2017. szeptember 8. péntek 01:15 - 164 hozzászólás

tűz 1

Hát nem is tudom… Időnként megfordul körülöttem a világ és magam sem tudom, hogy ami engem foglalkoztat, arra van-e igény az ismeretségi körömben. Itt a Férfihangon pedig egyes témakörökben olyan szintre került a tudás és az azt támogató érvkészlet, hogy meg sem próbálom felvenni a fordulatot. Úgyse menne. De már kezdetben is, amikor megérkeztem az olvasók közé, akkor is úgy gondoltam, hogy készen kínált világnézetet mindenáron önmagamra értelmezni rajtam nem segít. Szóval szükségszerűen inkább az önelemzéssel próbálkoztam. A saját utat kijelölni és azon elindulni férfias tulajdonság, viszont az ember önnön hülyeségén és a miérteken eltöprengeni eggyel talán még nehezebb feladat. És egy kicsivel kevésbé hálátlan dolog írni róla mint halálbizos kijelentéseket tenni, mert kevesebb lehülyézést arat vele az ember. Persze így is akadhatnak ellenérzések. Ennek az írásnak van előzménye, szóval remélem, hogy az eleve ellenszenvezők tovább is lapoztak már. Az én érzéseim nem azonosak általában a férfiak érzéseivel, és nem is akarok mások helyett beszélni sem, viszont furcsa dolgokat fogok mondani első szám első személyben.

A párkapcsolatokkal összefüggő itteni olvasmányaim alapján nem régen leálltam igét terjeszteni egy naggggyon sikeres (pénzben és nőügyekben is) barátomnak – és meglepetésemre semmit nem értett. Amikor azt mondtam neki, hogy a nők szemének a “vállszélesség-csípőszélesség aránya” számít, ő azt mondta, hogy a nők szemének elég, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél. Amikor azt ecseteltem neki, hogy a nők párválasztásának háttérben hipergám ösztönök dolgoznak, ő azt mondta, hogy a titok mindössze a férfias kisugárzás. Nem győzködtem, mert az ő sikereit a meghódított nők magyarázták meg neki, nekem pedig a csalódásaimat magyarázták meg hozzám hasonlóan csalódott férfiak. Attól, hogy szerintem hibás az érvelése, azt hiszem, akkor is igaza van – mert a szemléletmódját sikerek igazolják.

Ennek az írásnak az előző részében azt írtam, hogy az én szerelmem egyfajta ábrándozó kíváncsiság, de még muszáj ezt kiegészítenem azzal, hogy dolgozott ott egy furcsa alárendelődési vágy is. Na ettől lesz zűrzavaros az élmény, és ezt nem tudja befogadni az erős és öntudatos lélek… egyik erős és öntudatos lélek sem.  Azt hiszem kifejezetten ritka ez az érzés a férfiak között, de az erős női lélek sem szeretheti… csak hát neki van hová hátrálnia ha mégis beüt. Igen, az érzelmes és logikátlan lelkébe… az érzelmei közé.

Mi férfiak sokszor csak csendesen bólintunk arra a kérdésre, hogy “szeretsz-e?”, mert amit általában érzünk, azt sokkal inkább vágynak és hiányérzetnek neveznénk, ha egészen őszinték akarnánk lenni. De hát legyen meg az ő akarata: peeersze hogy szeretjük, naná. – Mégis, amikor már kialakult az az elképesztő érzés, hogy HOZZÁ akarok tartozni… CSAK VELE akarok eztán MINDEN lenni… amikor TŐLE forog a világ… akkor ajjaj van. Eleve azért zavarodik össze minden, mert ez úgy, ahogy van, hülyeség… mert ez a hülye nem lehetek én!  És ezzel az én hülye hozzáállásommal a NŐŐŐ ösztönei sem tudnak mit kezdeni. Hiába minden maszlag az egyenlőségről, mert mégis a nő akar a nála erősebb(nek érzett) férfi elé térdelni. És hát egy kicsit sem leli kedvét abban, ha ehelyett engem kell felrángatnia maga elől. Neki is zavaróan kettős érzés lehet amikor az ereje és az ösztönei mást parancsolnak…  hát nekem is az.

Most azt gondolom, hogy azoknak, akik nem értették korábban az én agyalásomat a szerelmemről, azoknak tisztábban férfias agyuk és tisztábban férfias érzelmeik vannak. Azt hiszem, hogy a legérzelmesebb pillanataikban is legfeljebb ábrándozóan kíváncsiak a nőjükre, és tiszta szívvel hazudják, hogy ugyanúgy szeretik, csak mégsokkaljobban… és ez így is van rendjén. Ebbe a férfias attitűdbe nem illeszkednek az én plusz dolgaim az érzelmeimben…

Tudom, hogy meg lehet magyarázgatni ezt a sehová sem tartozásom azzal, hogy mindenkiben van ying is és yang is. Habár nemcsak a gyanús ajánlatot tevőt, hanem a buzisággal gyanúsítgatót is vidáman verném szájba – de a végső felismerésem mégiscsak az, hogy egy női alkatrész is ketyeghet az agyamban. És nem vagyok boldog tőle…

Szerelmesnek lenni jó és rossz egyszerre. Mindenkinek. Azt csak hihetem, hogy szerelmes nőnek lenni jobb, mint amennyire rossz.  Azt viszont tudhatom hogy szerelmes férfinak lenni rosszabb, mint amennyire jó. De azért mégiscsak jóó…  elképesztően jó azt érezni hogy ez a nő MINDEN.

Ui: tudom, hogy TE is olvasol… Szóval csak neked: nem “agonizálok” tovább, mert EZ ennyi volt – de ennyi még hozzá tartozott…


2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Csajozás - Szex rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
164
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
17 Egyéni hozzászólás
147 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
23 Hozzászólások szerzői
rumospiskótaVivienLeighladygreifswalderPillanatragasztó Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Foxtrott28
Olvasó
Foxtrott28

Addig jó még nem vagy szerelmes legalábbis nem úgy!

Olyan mint a drog ha kipróbálod könnyen függövé tesz és ha függö leszel akkor már nem gyògyulsz ki soha, max csak megállni tudod ha van elég erö, de a kisértés mindíg ott lessz benned! Egy rossz nap vagy egy apróbb emlék ami miatt elveszted a kontrolt már is vissza esel a gödörbe és ez így megy egész végig.

 

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Petőfi Sándor: A SZERELEM, A SZERELEM…

A szerelem, a szerelem,
A szerelem sötét verem;
Beleestem, benne vagyok,
Nem láthatok, nem hallhatok.

Őrizem az apám nyáját,
De nem hallom a kolompját;
Rá-rámegy a zöld vetésre,
Hej csak későn veszem észre.

Telerakta édesanyám
Eleséggel a tarisznyám;
Elvesztettem szerencsésen,
Lesz módom a böjtölésben.

Édesapám, édesanyám,
Ne bízzatok most semmit rám,
Nézzétek el, ha hibázok –
Tudom is én, mit csinálok!

készen kínált világnézetet

a valóság….

….. sikeres (pénzben és nőügyekben is) barátomnak – és meglepetésemre semmit nem értett.

Mert ugye nekije is vakfoltja van:), a sikeres férfi/alfa ugyanaddig lát el, mint az átlag nő, -(majdnem, közel) azonos lehetőségekkel rendelkeznek –  és nem értik, hogy ezek a „buta parasztok” :

 “Ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?”

Attól, hogy szerintem hibás az érvelése, azt hiszem, akkor is igaza van – mert a szemléletmódját sikerek igazolják.

Mert a saját életének a hályogkovácsa, addig nincs is baj, amíg „be nem üt a krach”, aztán azok mekkora hisztit vágnak le, pont mint a 35-40+-os hovátűntekaferfiak hülyepicsák….,

Mi férfiak sokszor csak csendesen bólintunk arra a kérdésre, hogy “szeretsz-e?”, mert amit általában érzünk, azt sokkal inkább vágynak és hiányérzetnek neveznénk, ha egészen őszinték akarnánk lenni.

Stimmel:) + birtoklási vágy:)

Hiába minden maszlag az egyenlőségről, mert mégis a nő akar a nála erősebb(nek érzett) férfi elé térdelni.

Ez is stimmel:)

Szerelmesnek lenni jó és rossz egyszerre. Mindenkinek. Azt csak hihetem, hogy szerelmes nőnek lenni jobb, mint amennyire rossz.  Azt viszont tudhatom hogy szerelmes férfinak lenni rosszabb, mint amennyire jó. De azért mégiscsak jóó…  elképesztően jó azt érezni hogy ez a nő MINDEN.

A szerelem olyan, mintha behugyoztál volna: mindenki látja rajtad, de csak te érzed a melegét!:)

Jó cikk lett, gratula:)

Koriander
Olvasó
Koriander

van egy jó hírem: nincs semmi nôies benned. amit én látok ilyenkor, hogy vkinek rejtôzködôbb a kamuflázsa vkinek kevésbé.

Razide
Újságíró

Ez még erősen purple pill hozzáállás. Amikor nem mersz belenézni a Red Pill dermesztő kútjába, mert beleszédülsz, és nem tudsz megválni idealista nézeteidtől. Az one-itis, vagyis az emésztő szerelem egyetlen ember iránt az rosszabb, mint egy influenzás roham. Tovább tart, az agyad csak egy téma körül pörög, nem tudsz sem dolgozni, sem kikapcsolódni. Kerülendő állapot, a leggyorsabb gyógymódja sok Rollo Tomassi olvasás (most jelenik meg a harmadik könyve).

Másképp megközelítve azt is mondhatnám, hogy így jár, aki szerint Férfihang = TLDR. Tessék elolvasni mindent, ami hozzáférhető, mert saját kútfőből csak a fent olvasható tévútra tévedsz. A manoszféra a kollektív férfitudat, mindenkinek ismernie kéne. Többek közt megkímélt volna téged attól a kellemetlen élménytől, hogy egy természetes alfának ecseteled hasztalanul a red pillt. Nem megy, nem fogja fel, számára haszontalan ez a tudás, és rossz esetben még ki is röhög. Egy alfának nem kell az aspiráns béták konkurenciája. Egy született alfától te sem kapsz útmutatást a bétából alfává válás rögös útján.

Kalman
Újságíró

Na, ezen szoktam gondolkodni, hogy a oneitis-es szerelem érzést valóban ki lehet-e tudással küszöbölni? Mert oké, hogy most nem érzem magam fenyegetve, de nem vagyok biztos benne, hogy a tudásom miatt, valószínűbbnek érzem, hogy a korral benőtt a fejem lágya.

Legalábbis, ahogy visszaemlékszem fiatalkori botlásaimra, amikor szerelmes lettem, az olyan mértékben elhomályosította a tisztánlátásomat, hogy nem tartom valószínűnek, hogy akármilyen olvasás ki tudott volna zökkenteni.

De ne legyen igazam :-).

Charlie oBrian
Olvasó
Charlie oBrian

A one-itis alatt gondolom azt az illúziót(!) értitek, hogy ő a pótolhatatlan, egyetlen, legjobb stb. szóval kizárólagosságot. Ez egy biológiai késztetésű agyi folyamat, beszűkül a tudat, az a célja, hogy kitarts a terhes nő mellett egy ideig. :D Jó esetben nem következik be. Értékes tapasztalat, ha az ember párszor beleesik, de utána már világosan tudja és meg is tapasztalja, hogy ez nem az igazság. Utána is előfordulhat, de már lesz róla elvi tudásod és tapsztalatod is, hogy az egy átmeneti állapot, beszűkült tudatállapot, ami elmúlik!

mikrobi
Olvasó
mikrobi

– és meglepetésemre semmit nem értett. Amikor azt mondtam neki, hogy a nők szemének a “vállszélesség-csípőszélesség aránya” számít, ő azt mondta, hogy a nők szemének elég, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél. Amikor azt ecseteltem neki, hogy a nők párválasztásának háttérben hipergám ösztönök dolgoznak, ő azt mondta, hogy a titok mindössze a férfias kisugárzás. Nem győzködtem, mert az ő sikereit a meghódított nők magyarázták meg neki, nekem pedig a csalódásaimat magyarázták meg hozzám hasonlóan csalódott férfiak. Attól, hogy szerintem hibás az érvelése, azt hiszem, akkor is igaza van – mert a szemléletmódját sikerek igazolják.
Miért lenne hibás az érvelése? Attól, hogy teljesen öntudatlanul csinál mindent, még igaza van. Csak át kell fordítani a szavait, mint amikor a nők a férfiakról beszélnek. “A férfi egy fokkal szebb az ördögnél” = átlagosan jóképű. “A titok mindössze a férfias kisugárzás” = legyenek alfás tulajdonságaid. Teljesen igaza van. Hány ilyen “jótanácsot” hallgattam én is fiatal koromban! Legyél ilyen vagy olyan, és kész. Csak fogalmuk sincs, hogy ezt hogy lehet elérni, mert ők tudattalanul már ilyenek. Aztán amikor olyanhoz kerültem, aki tényleg értett a személyiségfejlesztéshez, akkor kezdtek változni a dolgok.

DennisVT
Újságíró

“Aztán amikor olyanhoz kerültem, aki tényleg értett a személyiségfejlesztéshez, akkor kezdtek változni a dolgok.”

Erről írhatnál. Vagy írtál már, csak elkerülte a figyelmem?

mikrobi
Olvasó
mikrobi

Gondoltam már rá, hogy egy cikkben összefoglalom a tapasztalataimat, de még nem szántam rá magam. Mostanában nem nagyon szólok hozzá, mert olyan irányokba ment el a társalgás, amikkel én nem értek egyet (például nők hibáztatása, rasszizmus, homofóbia). Mert értem én, hogy a fehér heteroszexuális férfiak hibáztatása, kihasználása dühöt vált ki, de ez Magyarországon egyelőre kevésbé érzékelhető, másrészt én az egyéni fejlődés mellett állok, amihez a társadalmi környezet csak egy élettér, amiben a túlélést gyakoroljuk. Lehet erre adaptív válaszreakciót is adni, meg sértődötten kivonulni. A sértődős elvonulás rám is erősen jellemző, ezért is igyekszem fejlődni ebben. :)

Szóval azt látom, hogy az itt kommentelők sokszor elbeszélnek egymás mellett. A maguk szempontjából mindannyiuknak igaza van, csak gyakran nem veszik észre, hogy a másik más szempontból vizsgálja a kérdést. Én azt a modellt állítottam fel magamnak, hogy a párkapcsolati jelenségeket 3 szinten lehet vizsgálni: 1. evolúciós, genetikai szinten, 2. tudatalatti szinten, 3. tudatos szinten. Például egy nőben evolúciós szinten dolgozik a hipergámia, tudatalatti szinten ezt a viselkedést módosítja egy bántalmazó apa, majd tudatos szinten kijelenti, hogy ő a kedves, gyengéd, érzelmes férfiakat szereti. Ha csak az egyik szintet nézzük, akkor sokminden érthetetlen marad.Így viszont összeállhat a kép. Erről és a fejlődési szintekről szívesen írnék egy cikket, de úgy érzem, hogy még sokmindent át kell gondolnom.

A te kommentjeidet mindig elolvasom, mert már többször írtál megvilágosító erejű megjegyzéseket. :) Például legutóbb, amikor SerialSlut megkérdezte, hogy mik azok a teljesíthetetlen elvárások egy nő részéről a férfiak felé. Amire írtad: “Az, hogy legyen kémia!”. Ez nekem ényt gyújtott az agyamban bár elvileg “tudtam”, hogy így van, csak nem állt össze. :)

Személyiségfejlesztéshez pedig pszichológus, terapeuta, mentálhigiéniás tanácsadót javaslok. Értem a férfiszféra pszichológus ellenességét, mert valóban, aki csak egyetemen tanult, az sokszor csak a mainstream kék pirulás baromságokat ismételgeti. Azért lehet találni olyat is, akinek mélyebb a tudása.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Ez egy tök jó komment!

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Antifeminizmus és/vagy csajozás

Eleddig azt hittem, egyszerű és egyértelmű dolgokról beszélünk mi itt, amit egy átlagember is ...
Rajongás

Varga Péter írt egy könyvet fiataloknak párkapcsolatról; Spielhózni a címe. A szerző kicsit el...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Csak kitalálta, hogy megerőszakolták

Egy magyarországi bűnügyi híradás olvasható a police.hu-n, amely ismét felveti a nehezen tiszt...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nem az nem!

Órák óta ez a jelmondat jár a fejemben. Megnéztem egy videót, ahol többek között olyan kife...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tom Cruise válásának forgatókönyve

Annyit előrebocsátanék, hogy tudom: nem mindenki szereti Tom Cruise-t. A történetét csak a...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Szita Bence halott - A gyilkos a nevelőanya

A nyugalom megzavarására alkalmas riport. Saját nevelőanyja gyilkolta meg Bencét, a néhány...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
És mi is van a poligámiával? (2.)

Hogy megértsük a poligámia lényegét, meg kell vizsgálnunk, hogyan is valósult az meg a múltban...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tud-e rendesen gyermeket nevelni egy dolgozó nő?

A mai modern világunkban a szülők legnehezebb feladata a munka és a gyereknevelés közötti egye...
CSAJOZÁS - Szex
A varázslatos punci tünetegyüttes

  A varázslatos punci tünetegyüttes avagy közismertebben Magical Pussy Syndrome (továb...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista vagyok, baj? - A nagy vita

A Magyar Televízió vitaműsorában feminista aktivisták, közismert médiaszereplők és a közönség ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
BÚÉK 2017!

A Férfihang szerkesztősége feministáktól mentes Boldog Új Évet Kíván minden kedves olvasóján...
CSAJOZÁS - Szex
Kiegészítés "shit teszt" témában

Látom elsőre kicsit nyikorgós lett a magyarázat, és sokan eltévedtek a rozsdás fogaskerekek kö...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Megúszta a börtönt a "nyelvtanárnő"

Kristle Vandever az oregoni angoltanárnő sokak megdöbbenésére mégsem kerül börtönbe. A nő mu...
CSAJOZÁS - Szex
Jó nő ugyan nem, de plázapicsa még lehetsz!

Aligha van olyan férfi, aki ne találkozott volna plázapicsával az életében. Nem csak a plázákb...
CSAJOZÁS - Szex
A hipergámiát nem érdekli...

- Hogy mennyire jó apja vagy a gyermekeidnek - Hogy hány helyen változtattad meg az életter...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az ország neve: Halál

A cikk eredetije a Jobbegyenes blogon található. Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyála...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Fiktív beszélgetés egy feminitával (2. rész)

Kollektív befenyítés

Havas tanár úr: Metoo!

Az alfa-özvegy

Katy Perry ököllel üt

Hipergámiára adható lehetséges férfi válaszok

Az időeltolódás törvénye

Az Ashley Madison-ügy egy egyéni példán.

Megéri a pénzt egy rapidrandi?

Mennyi az exek ideális száma?

A Dolce & Gabbana melegpárt kitaszította és bojkottálja a világ LMBT közössége

Bagdy Emőke a férfiakról és nőkrőlandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret