Alter Ego

A férfi szexualitás még a TASZ-nak is büdös?

Alter Ego - 2017. november 2. csütörtök 12:38 - 55 hozzászólás

hajos-taszA szivárványmozgalomért, a korlátok nélküli melegfelvonulásért, a szexuális kisebbségek önkifejezési és önmegvalósítási lehetőségéért kiálló TASZ nem tartja elfogadhatónak, ha egy férfi a szexualitásáról beszél. Legalábbis nagyon úgy tűnik az alapján, hogy az egyik rendezvényükön standupozó Hajós Andrást a TASZ ügyvezetője, Kapronczay Stefánia vad grimaszolással és integetéssel üldözte le a színpadról.

A történteket a következőképp adja közre a botrányba fulladt adománygyűjtő buliról tudósító azonnali.hu cikke:

Az Ankertben tartott buli zártkörű rendezvényként kezdődött, később pedig nyilvánosan folytatódott. Már a nagyközönség számára is nyitva álltak az ajtók, mikor Hajós András lépett a színpadra, hogy standupozással szórakoztassa a közönséget. Hajós András és a TASZ is arra számított az előzetes Facebook-posztjaik alapján, hogy hajnalig fog beszélni, ami az adománygyűjtés miatt megemelt tét miatt lett volna fontos. A játékszabály az volt, hogy Hajós időnként – persze a történetek kellően izgalmas pontjain – megszakítja mondandóját, és csak akkor folytatja, ha valaki bedob egy ezrest a színpad előtti adománygyűjtő dobozba.

Nem nehéz kitalálni, hogy milyen jellegű témákkal működik az ilyesmi a legjobban, így a közönség rövidesen értesülhetett Hajós fiatalkori szexuális élményeiről, Bíró Ica iránti korai rajongásáról és majdnem arról is, hogy miként nem lett Hajós meleg. Ez utóbbinak a részleteibe aztán végül mégsem nyert a publikum beavatást, de nem azért, mert bárki is sóher lett volna bedobni egy ezrest. Hanem azért, mert amikor Hajós épp elmesélte volna, hogyan ment (vagy végül nem ment?) bele egy hármasba egy nagyon szép lánnyal és a barátjával, akkor a TASZ ügyvezetője, Kapronczay Stefánia vad grimaszolásba és integetésbe kezdett.

- Mi a baj? Ne folytassam? Hát jó…

– mondta elképedten Hajós András, majd levonult a színpadról, és faképnél hagyva a csodálkozó TASZ-osokat meg sem állt az udvarig.

A történtek után az udvaron igyekezett meginterjúvolni Kapronczay Stefániát az azonnali.hu riportere arról, hogy egy a szólásszabadságra egyébként akkora hangsúlyt fektető szervezet, mint a TASZ miért is cenzúrázta Hajós Andrást? Kapronczay Stefánia úgy mentegetődzött, hogy ő nem cenzúrázott, nem zavarta le Hajós Andrást a színpadról, csak jelezte, hogy amiről beszél, az neki nagyon nem tetszik.

Egyesek szerint Kapronczay Stefánia csak szemfüles és előrelátó volt, mert úgy sejtette, hogy ebből másnapra már #metoo és feljelentés lesz. Azt nem tudhatom, hogy Hajós András szándékosan tüntetett-e szabados megszólalásával a férfikasztráló hangulat ellenszelében, mindenesetre az helyénvaló, hogy faképnél hagyta őket, amikor cenzúrázni akarták. Ha a TASZ-nak szívügye a melegek önkifejezése, akkor az se legyen büdös nekik, ha egy heteroszexuális férfi beszél szabadon vagy éppen szabadosan a szexualitáshoz fűződő viszonyáról!


Címkék: , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
4 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 54 votes, average: 5.00 out of 5 4 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


#Metoo és a férfiak szerepe

Az elmúlt napok során gyakran találkozhattunk a #metoo hashtaggel, melyet Alyssa Milano amerikai színésznő indított el, azzal az üzenettel, hogy ha mi...
Zaklatás = ha nem Brad Pitt próbálkozik

Vásári komédiába fulladt az a kezdeményezés, amit Alyssa Milano amerikai színésznő indított a Facebook-on annak érdekében, hogy az emberek érezzék át ...
Marton László ellen tanúskodna egy újabb "áldozat", aki vélhetően pszichés beteg

A tegnapi napon egy beszélgetést(?) vagy levelet(?) adott közre a HVG, amelyben egy színésznő szólal meg és állítja be Marton Lászlót zaklatóként, &qu...
Közösség elleni uszítás gyanúja miatt rendőrségi bejelentést tettek Fábián Anita ellen

A bejelentés hírét a PestiSrácok.hu adta közre cikkében. A lap bemutatta a színésznő videóposztját és megszólaltatta a névtelenséget kérő bejelentőt, ...
Már a kormánynak is meg kellett szólalnia szexuális zaklatás ügyben

A szexuális zaklatás hisztéria kezd olyan méreteket ölteni, hogy azzal kapcsolatosan először egy EP képviselő (Lásd a Szanyi Tiborral készült interjún...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (55) Hivatkozások (0)
 1. Emlékszem anno a Pingvinek vándorlása film kapcsán volt hasonló vircsaft. Pécéknek olyannyira nem tetszett a film beállítása, papa és mama áldozatos tevékenysége a fióka túléléséért, hogy leakasztottak egy pár nélkül maradt pingvin párost, akik ösztöneiktől indítatva előadták a költés és gondozás tevékenységét a kamerák előtt. Aztán úgy ünnepelték őket, mint a homoszexualitás bizonyítékát a természetben.

  1     0
 2. “csak jelezte, hogy amiről beszél, az neki nagyon nem tetszik”

  Kit érdekel.

  1     0
 3. A TASZ mióta a barátunk???Mégis, mire számíthatnánk tőlük?

  Figyeljetek ide gyerekek. Mi van akkor, ha a Weinstein-re és a többi perverz molesztáló zsidóra valóban Trump adta ki a kilövési engedélyt, és eredetileg egy pozitív célja volt az egésznek: megtisztítani tőlük a kultúrát és a médiát. Draining the swamp and all that. És amikor erre rájöttek a kultúrmarxista zsidók, hogy ebből kurva nagy baj lesz – mármint nekik lesz bajuk-, akkor elindították a Feminista #Metoo ellen-kampányt, hogy az egésznek a fókusza átkerüljön róluk a fehér, keresztény férfilakosságra.

  0     0
  • “Figyeljetek ide gyerekek. Mi van akkor, ha …..” Pont az van ami most van.Az érintettek a téma és a jelenség egész világra kiterjesztésével “relativizálják” vejnstein szerepét (eltagadni nem lehet) és közben jó stratéga módjára ellentámadásba mennek át.A mi szerencsénk , hogy a levetkőztethetetlen kapzsiságuk miatt hibákat követnek el,túltolják a biciklit.

   0     0
   • Ti toljátok túl. Trump lámya ortodox zsidó. A Trump családnak számos zsidó barátja ill. üzletfele van. Szóval a  válasz nem. A másodikra ugyancsak nem. A metoo jelenség logikus következménye volt az elmúlt évtizedek kultúrharcának. A kígyó a saját farkába harap, a hóhért akasztják stb.

    1     0
 4. “Mi van akkor, ha a Weinstein-re és a többi perverz molesztáló zsidóra valóban Trump adta ki a kilövési engedélyt, és eredetileg egy pozitív célja volt az egésznek: megtisztítani tőlük a kultúrát és a médiát.”

  Az amerikai – és ezáltal részben vagy egészében a nyugat-európai – kultúra olyan szinte összeforrt a lóvés és perverz zsidókkal, hogyha valóban meg akarnák tisztítani tőlük a médiát és a kultúrát, akkor az egész “kultúrát” fel kéne számolni, Hollywoodra meg kitenni a kiürült táblát.
  Weinstein valószínűleg valakinek nagyon a pöcsére léphetett és most előveszik a mocsokságait. Sajnálatos módon azonban az egész egy férfiellenes gyűlölet hadjárattá vált, igen veszélyes precedenst teremtve, hiszen most már bármikor rá lehet fogni bárkire 5-10-20 évvel ezelőtti dolgokat, tönkre téve ezzel jobb esetben egy karriert, rosszabb esetben egy életet.

  1     0
 5. Na, végre megint meg tudtam nyitni a férfihangot innen Vietnámból. Mikor még Angliában éltem, akkor is volt, hogy jó ideig nem tudtam elérni a honlapot, máskor meg igen. Ki érte ezt? (Egy informatikus leginkább…)

  Látom nagyon megy itt most ez a meToo dolog, meg hogy béta férfiak nem udvarolnak, hanem szexuálisan zaklatnak, és emiatt ki kell őket herélni, mint egy kecskét. Ja, nem bocs, csak vicc vót, na, há’ nem röhögöl, te, nincsen neked humorod, nem érted az iróniát itten? Akkor rögvest fel is jelentelek, há nehogy aszidd!

  A Hajós számomra egy hiteles figura, igazából ettől még el tudom képzelni, hogy olyasmit kezdett el mondani, ami már túlment egy határon. De Hajós a szexualitásról sok más esetben büntetlenül beszélhetett korábban, pl mikor gyerekkorában a szüleivel véletlenül egy nudista szigetre tévedt Görögországban, és megvágta a lábát, miközben szőrös pinájú NDK-s lányokra maszturbált a vízben. Szóval én ezt egy kicsit túlkapásnak érzem, főleg így, hogy nincs link, így nem tudom megnézni a videót. Igazából most az ördög ügyvédje kell, hogy legyek, de korábban volt arról szó, hogy valaki a saját lebujában mi a francért ne tehetné meg, hogy csak férfiaktól elkér 1000 forintot? Hát ez az ő helye, nem? Szerintem meg a két eset között húzódik a határ: egy táblán kinyilvánítani, hogy férfiaknak/cigóknak/zsidóknak/buziknak 1000 forint, többieknek ingyé’, nekem ez gyomorforgató és (elvileg) törvényellenes is, szerintem jogosan. De az, hogy meghívok egy előadóművészt, aki olyasmiket akar mondani az ÉN KÖZÖNSÉGEMNEK, amik az én hírnevemet feltételezhetően rombolnák, és ezért én az illetőt leparancsolom a színpadról, hát nekem ez még belefér pl. Hajós most nem jól mérte fel ezt a dolgot, talán volt félreértés közte és a szervezők közt, hogy ki mire számítson. Van az úgy.

  Majd még jelentkezek, üdvözletem mindenkinek!

   

  0     0
 6. OFF: Belinkelné valaki újra azt a képet, amelyiken ugyanannak a híres (?) nőnek egy-egy idézete olvasható, a pár évvel korábbiban arról panaszkodik, hogy a férfiak leszólítják az utcán, a mostaniban arról, hogy a férfiak nem mernek kezdeményezni. Visszanéztem jó pár témát, de nem találtam, pedig úgy emlékszem pár hete lett posztolva.

  0     0
 7. Nem lehet , hogy a Hajós valamiféle hidat akart képezni de ez a gyűlés szervezőinek nem volt a listáján?

  0     0
 8. Más újság írt erről?

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
#killallmen

A "Why de people hate feminism #1" dokumentumfilm útján értesültem a mai napig közismert és ke...
Mit jelent manapság az egyenlőség

A Fortune magazin friss és ropogós cikkben elemzi a Világgazdasági Fórum éves Nemi Egyenlőségi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Szabadvers a trollok lélektanáról

Ez a cikk nem valami világmegváltó nagyregény lesz, csak amolyan filozofálgatás az elmúlt hétv...
ÉLETMÓD - Egészség
Ezer nőből egy ha nem

Elöljáróban annyit, h ez az írásom volt a velveten, illetve a saját oldalamon is, de mivel szo...
CSALÁD - Otthon
Szemléltessük mit ért az Európai Unió nemek közötti egyenlőség alatt!

Az Európai Parlament nemrégen elfogadott egy állásfoglalást a nemek közti egyenlőségről a 2015...
CSALÁD - Otthon
Mire jók a férfiak?

Az emberi szexualitás evolúciójával foglalkozik Jared Diamond "Miért élvezet a szex?" című...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Törvényi problémák

Amitől tartottunk, megvalósulni látszik. A parlament törvénymódosításokra készül úgy polgárjog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kizárták a Huffnágel blogot a Goldenblog versenyből

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a HVG Goldenblog című versenyén induló Huffnágel Életmód ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A férfi szexualitás még a TASZ-nak is büdös?

A szivárványmozgalomért, a korlátok nélküli melegfelvonulásért, a szexuális kisebbségek önkife...
HÍREK - Politika
Vasúti gender-apartheid Németországban

Megdöbbentő intézkedést vezet be a közép-németországi regionális vasúttársaság a Lipcse és Che...
HÍREK - Politika
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kína, egy másik világ

Történetünk ott kezdődik, hogy egy kínai fószernek nem tetszett a lánygyermeke. Nem értette ho...
ÉLETMÓD - Egészség
Gyermekvállalás az utolsó perc után

Deandsdale A feminizmus árt a nőknek című cikkében igyekszik felhívni a figyelmet a feminista ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Nyílt levél a Magyar Nők Szövetségének - He for She kampány

Két napja tartották a Deák Ferenc téren a magyar He for She mozgalom első kampányát. A He for ...
CSAJOZÁS - Szex
Hipermonopoli

Nem valami új társasjáték, csak egy botcsinálta szójáték a különböző párválasztási stratég...
+Kiemelt cikkek
Arctalan Atlaszok

Néha megkérdezik. “Mi a baj?” "Semmi." - válaszolom, pedig van bajom. De nem ezt várják tőlem,...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomválásÉletmódÖnismeret