Férfihang.hu

Szanyi Tibor: ha egy férfi kifejezi a kétségeit, sorozatlövés a válasz

Férfihang.hu - 2017. november 8. szerda 23:57 - 43 hozzászólás

szanyi-tibor„Én is ritka ocsmány dolognak vélem Marton péniszének nyilvános kalibrálását, s arról is illik megemlékezni, hogy ki rohangál pucéran a színpadon. Csak hogy tartsunk mértékeket!” – írta nemrég Szanyi Tibor szocialista képviselő a Facebook-on, ami után számos közéleti szereplő rendkívül hevesen reagált. A Férfihang.hu interjút készített a politikussal.

Mi ösztönözte arra, hogy a politikusok közül először hangot adjon a kétségeinek a metoo-kampánnyal kapcsolatban?

Végtelenül hibásnak tartom, amikor a politikai pártok lebénulnak a mai világ egyik legszorítóbb fájdalma kapcsán. A nők elleni erőszakról beszélek.

Számított arra, hogy ennyire durván fognak reagálni a politikustársai? Mi a véleménye, miért reagáltak így?

Ennél durvább támadásokra is számítottam. Mindazonáltal kevesen vannak, akik átgondolt véleménnyel bírnak. Többnyire inkább a polkorrektnek vélt hullámokon szörfözgetnek. Ez a magatartás azonban egyre kevésbé kifizetődő, amit jól mutat, hogy a Facebook-oldalam visszaigazolásai inkább engem támogatnak, a sajtótámadások ellenére is. Magyarul azt, hogy tartsunk mértékeket a különböző dolgok megítélésében.

Hozzászólásából egyértelművé vált, hogy rossznak tartja a metoo kampányt, illetve azt a kommunikációt, amely ennek kapcsán általánossá vált. Ön is félti a férfiak társadalmi érdekeit?

Inkább ellentmondásosnak tartom. A metoo picit sem magyar, de még csak nem is európai kampány, ez egy speciális amerikai kezdeményezés. Ott ennek üzleti jelentősége is van. Vádak, háttér-megegyezések világáról beszélünk, hiszen olyanok is megszólalnak, akiknek a hallgatását korábban pénzzel váltották meg. Mifelénk leginkább a sajátos ugródeszka látszik mellékzöngének. Egyébként nem féltem a férfiak társadalmi érdekeit.

A Belügyminisztérium statisztikái szerint az összes bűncselekmény között a nemi erkölcs elleni bűncselekmények gyakorisága hozzávetőleg 0.2 százalék. Mit gondol, ennek ellenére miért láttatják sokan úgy a magyar férfiakat, mintha széles tömegekben semmibe vennék, megsértenék a nők szexuális jogait?

Itt óriási a látencia. Európai becslések szerint a fiatal nők egyharmada szembesült már valamilyen támadással. Minthogy a történések többnyire homályban maradnak, ezért nehéz kibogozni, hogy a határok hol vannak, ki mit minek vél. Szerintem az erőszak az igazi határ, jóllehet ennek is van lelki vagy verbális változata. De ne legyünk álszentek! Sajnos tényleg tömeges attakok közepette élünk.

Ön szerint előfordulhat, hogy a társadalmi viszonyrendszerek megtisztulása mellett egy olyan veszély fenyeget, hogy az ilyen kampányok felszámolják a nők és a férfiak közötti bizalmat és felesleges fóbiákat ébresztenek a férfiakkal szemben?

Ezt nem gondolom. Az élet ugyanis sokkal bonyolultabb. A helyzetek és a szereplők, továbbá a személyes tapasztalatok nagyfokú különbözősége aligha tud lecsapódni általános bizalmatlanságként. Az indulatgerjesztés inkább lehet veszély.

Szemmel láthatóan ez a kampány nagy mértékben hiszterizálja a magyar közéletet. Az Ön megszólalásával végképp egyértelművé vált, hogy a politika világára sem tud távol maradni tőle. Hol van ennek a vége? Véget lehet egyáltalán ennek vetni vagy a nyugati államokban látható minta szerint készüljünk fel arra, hogy a szexuális zaklatás problémája és a szexuális zaklatással való vádaskodás is állandó eleme lesz a közéletnek?

A politika nem más, mint a közélet alakítása. Helytelennek gondolom tehát, ha a politika távol maradna. Sőt! Mások mellett pont a politikusok dolga lenne a moderálás. Most ránk robbant a művészvilág megannyi idetartozó ellentmondása. Az emberek többsége ugyanakkor távol él ettől a sajátos világtól, s a 6-os villamoson, a munkahelyen vagy a családban kénytelen megbirkózni a nehézségekkel, rosszabb esetben a támadásokkal. Igen, beszélni kell róla, de szigorúan őszintén. Nem játékszer ez, mert akár életművek dőlhetnek össze. Nem állítom, hogy a politikusok mindig eltalálják az igazságot, ellenkezőleg, ők jelenítik meg az igazságok sokféleségét. De ugyanígy, egyetlen nő sem tulajdoníthatja magának a jogot, hogy az ő konkrét igazsága legyen a megfellebbezhetetlen és egyedüli igazság. Márpedig zavaróan sok az ilyen megszólalás, sőt visszaigazolás, s ha egy férfi a kétségeit fejezi ki, akkor arra menetrendszerűen sorozatlövés a válasz. Ezt meg kell fékezni!

Most viszont sokan áldozathibáztatással vádolták önt.

Hadd térjek ki a magam felvetésére. Számomra minimum visszás, hogy egy érett színésznő, akinek az a szakmája, hogy élethelyzeteket, konfliktusokat, megoldásokat stb. jelenítsen meg, felemelőket és alávalókat egyaránt, évtizedek múltával se tudjon megbirkózni a saját sérelmeivel, hanem a semmiből előugrik, s nyilvánosan bevádol egy ikont (ráadásul az illető péniszét ócsárolva), akit azonnal kivégeznek, valamint az életművét ledózerolják. Miközben erőszaknak nyoma sincs. Erre mondtam, hogy tartsunk mértékeket! Mások ezt rögtön áldozathibáztatásnak kiáltották ki, mintha a viktimológia nem is létezne. Megint mások, konkrétan egyik politikustársam, történetesen nő, szükségét érezte, hogy a hímtagom méretével kapcsolatos szorongásaimról fantáziázzon, nagy nyilvánosan. Szóval hiányoznak a normák. A történetek legtöbbször a semmiből pattannak elénk, de nem a semmiben keletkeznek. Nem tudhatjuk, hogy a leginkább két ember között keletkező szexuális konfliktusoknak melyek a mozgatórugói, mégis hajlamosak vagyunk azonnal magunkra rántani a bírói talárt, s rögtön ítéletet hirdetni. Bemondásokra. Minden haszna dacára sajnos a metoo is erre a társadalmi reflexre kacsint.

Úgy látja, hogy sokan kihasználják ezt a kampányt arra, hogy a saját személyes érdekeiket érvényesítsék?

Visszatérve a színészekre, érdemes megemlíteni, hogy ebben a közegben kiemelten érvényesül a képmutatás, amikor egymást akár gyűlölő emberek látványosan ölelkeznek, puszilkodnak, fogdolóznak, miegymás. Az ikonokat szinte ostromolják a rajongók a legkülönbözőbb módokon. Ezt roppant természetesnek vesszük, de az ikonok részéről elég egy kétséges mozdulat, s máris a vég kockázata jelenik meg. Amely akár évtizedek múltával csap le. Nem szerencsés tehát innen kiragadni valamit, s ráönteni a külvilág másként élő részére. Főként nem egy bennfentes által. Én is tudnék olyanokat mondani a politika világából, hogy beszakadna a hírfolyam.

Sokan azt mondják, hogy az elkövetők megérdemlik a jussukat, vagyis hogy most tönkretegyék a karrierjüket, amiért évtizedekig dolgoztak. Nem túl nagy ez a büntetés?

A morális lincselés is lincselés. Ez ellen léptem fel. Ha van bűn, ha van bűnös, annak legyen büntetése! Ahogy például most az ELTE esetében történt. Ott rendesen feljelentettek valakit, kivizsgálták az ügyet, s hoztak egy döntést. De miért lennék én köteles általam ismeretlen emberek homályos ügyeiről faragatlan sztereotípiákban gondolkodni? Miért kellene kétkedés nélkül elfogadnom egyoldalú tálalásokat? Egyébként azért is dühít a sztárok körüli felhajtás, mert ez elviszi a figyelmet attól, hogy Magyarországon hetente vernek agyon egy nőt a saját közegében, százával és ezrével erőszakolnak meg lányokat, asszonyokat, akiket nem véd meg senki. Szóval a kártékony műbalhék elítélésével a valós problémák megoldásához kívánok hozzájárulni.

Mit gondol, miért lett annyira fontos most a baloldal számára ez a téma? Nem azt jelzi ez, hogy kiüresedtek és nincs már más mondandójuk?

Igazából semelyik oldalnak nem elsőrendű ez a téma, leszámítva a fel-felvillanó megnyilatkozásokat. Csak példaként mondom, hogy a Magyar Országgyűlés évek óta nem képes ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, amely ebben a kérdésben a legátfogóbb nemzetközi megállapodás. Az ellenzék időnként felcsattan, hogy “Nosza, gyerünk már!”, aztán csend. Nekem viszont azért fontos ez az ügy, mert az EP-ben igen sokat foglalkozom a nőkkel és a gyermekekkel szembeni erőszak elleni fellépéssel. Egyáltalán nem gondolom, hogy ez pótcselekvés lenne.

Sok férfi amiatt aggódik, hogy az Isztambuli Egyezmény nemi alapon diszkriminál, például kötelező jelleggel csak a lányok-nők védelmére fogalmaz meg védelmi intézkedéseket, pedig a statisztikák szerint a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények áldozatainak 66 százaléka fiúgyermek. Spanyolországban az egyezménnyel konform törvénycsomag társadalmi katasztrófát okozott, mert lehetőséget teremtett arra, hogy gyorsított eljárásban vádoljanak meg és tiltsanak ki otthonaikból apákat, férfiakat hiányos bizonyítékok esetén is. Vagyis az történik gyakorta, ami ellen most Ön is tiltakozik. Ön nem érzi ezt aggasztónak?

De. Ennek ellenére is azt mondom, hogy jobb dolog az egy százalék valami, mint a száz százalék semmi. Az Isztambuli Egyezmény sem a tökély, ám jelenleg ennyit tudtak elfogadni a részes felek, s ne feledjük, hogy a magyar kormány is aláírta, csak elszabotálja a hazai hatályba léptetését. A továbblépéshez azonban alap is kell, a semmiből nem lehet kitámaszkodni. A fejlődésnek viszont valóban elengedhetetlen része, hogy a fiúk, a férfiak speciális szempontjai véletlenül se váljanak a női törekvések áldozatává. Vigyázó szemeinket Skandináviára vessük, ott már léteznek férfi-esélyegyenlőségi intézmények.


Címkék: , , ,

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek - Politika, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Az Isztambuli Egyezmény – diszkriminációs kísérlet a férfiak ellen

Újra verik a feminista szervezetek és az LMP a tam-tamot: ratifikálja végre a kormány az Isztambuli Egyezményt (a továbbiakban IE)! Maga az egyezmény ...
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi napon az Igazságügyi Bizottság megbeszélésén elhangzott...
#Metoo és a férfiak szerepe

Az elmúlt napok során gyakran találkozhattunk a #metoo hashtaggel, melyet Alyssa Milano amerikai színésznő indított el, azzal az üzenettel, hogy ha mi...
Gurmai Zita: Én is!

A szocialisták nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita a hétvégén az MSZP Facebbok oldalán közzétett egy videót, amelyben arról beszél, hogy ő is szexuális ...
Megmutatjuk Fábián Anita videoposztját a "végső megoldásról"

Mivel Fábián Anita botrányos videóját egy idő után a Facebook moderációja eltávolította, ezért sokan nem láthatták azt, pedig a róla szóló híradások u...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (43) Hivatkozások (0)
 1. Na, már épp kezdtem úgy lenni vele, hogy egy egész értelmes politikusi nyilatkozat, hozzáállás, gondolkodás, erre telibesz@rja a végén egy igazi politikusi csűrés-csavarással az IE körül.
  “Tudom, hogy mennyi baj van vele, de akarom, mert politikusként az hoz szavazatokat, ha ezt mondom…”

  Szerk: Ez viszont már látványosan nem igaz, de lehet, hogy ő még nem tud róla, vagy nem látja a saját közegében: “Ezt nem gondolom. Az élet ugyanis sokkal bonyolultabb. A helyzetek és a szereplők, továbbá a személyes tapasztalatok nagyfokú különbözősége aligha tud lecsapódni általános bizalmatlanságként.

  A következő szöveget egy fiatal lány ismerősöm osztotta meg fb-n:

  “A minap voltam egy szakmai konferencián, ahol a média platformok kapcsán Bárdos András előhozta a Marton-ügyet és azt mondta, ezentúl a férfiaknak nem szabadna kinyitni a nőknek az ajtót.

  (…)

  Szóval ezúton szeretném megkérni a férfi ismerőseimet, hogy ne hagyjanak fel a hétköznapi etikett gyakorlásával és a nő ismerőseimet, hogy ne szűnjenek meg nők lenni, a feministákat pedig arra, hogy húzzanak el egy olyan országba papolni, ahol valóban elnyomás van!”

  Szerintem ez jól mutatja, hogy már bőven benne vagyunk ebben a bizonyos bizalmatlanságban. Barátokkal is elég mindennapos téma, hogy a fene fog már udvariaskodni egy nővel, ha már egy kéretlen bók is szexuális zaklatás…

  0     0
  • Pedig aztán ha már Bárdos András is ilyeneket mond, akkor már valódi a bizalomvesztés, hiszen ő nem régen még a Nőkongresszus férfisztárjaként nyalt a feministáknak:

   http://www.ferfihang.hu/2013/11/13/antifeminista-koszonto-a-2013-as-nokongresszusra/

   0     0
  • “- Instállom, usgye, aszongya, butykos, lölkem – mondta Turi Dani makacs-mereven. S egyszercsak, fogta, s akkorát bömbent, ordantott a torkával, hogy a szája kétoldalt kirepedt a füléig. Valami forróság fogta el a hercegzasszonyt: – a hímség ilyen förtelemszép nyikkanására. Elszédült, megkábult, összebágyadt, lecsuppant, odariggyent a férfi zekés melletetejére. Először látott igazi férfit. Erős, ősösztönös, nagyszerű, igazi, félliterköpő, füligrepedtszájú, füstös férfit. Az igazit. A nagyot. A kérlelhetetlent. Az ősösztönöst.”

   0     0
 2. Szerencsére ez az interjú megnyugtatott, h ezt az alkoholista, 56-gyalázó barmot továbbra sem kell a legkisebb mértékben sem szimpatikusnak tartanom. Ugyanazokat a feminista meséket böfögi vissza, mint a feministák (szuper lesz az Isztambuli egyezmény, a nők egyharmadát szexuálisan zaklatták, stb.) és nyomokban tartalmaz némi józan eszet is. Hadd ne kelljen ezért hála-hídba lemenjek, mert ha ez teljesítmény, akkor tényleg nagyon-nagyon rosszul áll a szénánk!

  4     0
  • Szanyi szókimondó és bátor férfi, de szoci és mint olyan Tamás Gáspár Miklós egyik legfőbb tanácsadójuk irányát használja miszerint a baloldalnak feministának, cigánypártinak és munkásbarátnak kell lennie. Ez mindent elmond.

   0     0
 3. Majdem azt hittem hogy létezik értelmes szoci is de aztán helyére kerültek a dolgok

  0     0
 4. Tulajdonképpen az alapkijelentésén kívül minden más feminista leckefelmondás volt. A csúcs az, hogy ezrével verik a nőket Magyarországon naponta, a másik csúcs meg, az Isztambuli Egyezmény, hogy jelenleg ezt tudták összehozni (WTF, ezt hogy kell érteni, nem akarta a gép kinyomtatni a normális, egyenlő verziót vagy mi akadálya volt?) és hogy igen, aggályos, de azért menjen. Hát anyád te alkesz. Gondolom azt hittétek, hogy majd jól kiáll a férfiak mellett, azért lett az interjú. Hát szerintem szedjétek le…

  4     0
  • Dehogy szedjék le! Ha valaki csak átlagos hallgatóként hallgatja olvassa (kicsit felületesen ,inkább csak az elejét) könnyen csapdába eshet.Aztán kibújik a szög a zsákból.Szanyi az elején még kicsit bólogat ,helyesel ,jókat mond már-már azt gondolná az ember ,nem is ismertük őt eddig rendesen aztán vége.Elérkezünk az agyonvert megerőszakolt tömegekhez akiken csak az isztambuli egyezmény segíthet.(szerinte) Valamiért át akarják vinni ezt az egyezményt amiben a csali ,a gyakran elhangzó érv a főcím a nők elleni erőszak, a lényeg meg a többi amit sose raknak ki szalagcímnek amiket én is csak itt a Férfihangon olvastam.

   1     0
 5. Szanyiban megvan a hajlandóság hogy az elvárásokkal szembe menjen akkor is ha ennek következményei lehetnek. Ezt értékelem benne. Ezzel valószínűleg nem egy párttársának szúrja is a szemét. A lenyilatkozottak túlnyomó többségében nem tér el a balos hivatalos krédótól. Amit a zaklatás kapcsán elkövetett lincseléssel kapcsolatban mond, gyanítom a saját érintettség az elsődleges ok.

  Korábban volt kipattant “ügye” saját gyakornokával kapcsolatosan. Gyanítom bemondásra őt is ki lehetne kezdeni (ki tudja hány üggyel). Nem mintha azt gondolnám hogy bármi erőszakra szüksége lett volna, pláne a politikusszakmában, ahova az erkölcsi toprongy emberek úgy gyűlnek, mint szarra a döglegyek. Viszont a metoo-eset a tanúbizonyság arra, hogy simán bemondásos alapon is működik az emberek tönkretétele.

  Az IE-t pedig nem ismeri és attól tartok különösebben nem is érdeklik a következményei.

  1     0
  • Persze, h zavar támadt az erőben: a feminista/totaliberális/SJW ideológia sarokköve, h adott nemhez, adott szexuális orientációhoz, adott bőrszínhez tartozva csak egy adott véleményed lehet. Ha nem, akkor fajtád árulója vagy! Mivel Szanyi eddig nagyrészt “hibátlanul” beletartozott annak az oldalnak az akoljába, ahol csak Egy Vélemény lehet, ezért most kicsit zavarodottak. Az ilyesmi legalább arra jó, h amíg egymást ütik, magukat gyengítik.

   <Témaidegen tartalom moderálva>
   Kérjük betartani a férfihang szabályzatának ajánlásait a tartalomhoz kapcsolódó hozzászólásokra vonatkozóan!

   1     0
 6. A statisztikáról ő sem felejtkezett el. Kétszer elolvastam hogy jól értem- e de az orszàgunkra mondta a heti agyonverést meg a több ezres erőszakot.  Lehet minden gyilkossàgot beleszàmolt olyat is amikor férfi az àldozat, meg még a lelki erőszakot is?!

  2     0
 7. Igaz off-topic, de megkérdezem. Mi miért nem szervezünk valami tüntetést az IE ellen ha már annyira egyoldalú?

  0     0
 8. Van itt valami mód arra, hogy bizonyos nemszeretem nickeket ne is lássak? Pl. egyéni letiltás.

  (a “scrollozz szorgalmasan” nem opció)

  0     0
 9. nekem ez a honlap felfedezése egy teljesen új világot nyitott fel előttem amelyről nem nagyon tudtam hogy ilyen formában létezik. úgy látszik hogy ez az egész bolondéria még nem igazán gyűrűzött be ide.

  ami biztos hogy talán soha nem láttam-olvastam ennyi okos (a szó legjobb értelmében) embert egy helyen.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

HÍREK - Politika
A segítő jobb és a fojtogató bal

Segítsünk a rászorulókon! A jólnevelt, jól szocializált emberek egyetértenek abban, hog...
Kulturális androfóbia

A feminizmus érzékenysége az abszurditásig fokozódik, amiközben alig méltatják figyelemre kult...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azon...
ÖNVÉDELEM - Küzdősport
Minden férfinak legyen önvédelmi fegyvere 2.

Az előző, önvédelemmel kapcsolatos írás a kommentek alapján sok emberben nyomott meg bizonyos ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Magyarország is tiltakozik a Viviane Reding-féle kvóta ellen

Viviane Reding, az Európai Bizottság alapvető jogokért felelős tagja egy javaslatot terjesztet...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Exogámia, te csodás

Sajátos párválasztási, szexuális szubkultúra van egyre inkább kibontakozóban Budapesten. Ha cs...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új sötét középkor felé

Tudományos cikkek tömkelege foglalkozik az öregkori elbutulás kérdéskörével, Alzheimer-kórra...
+Kiemelt cikkek
Feministák márpedig vannak

Gondban vagyok, mert Bruno kollégával nemrég kissé összezördültünk, és ez a cikk most úgy ...
+Alkalmi cikkek
Egy új sötét középkor felé - III.

Az előző pár bejegyzés már sejtetett abból valamit, hogy mi is az összefüggés a Komintern, a...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Anyák és fiúk a lelki függőség hálójában

„Az meglett ember, akinek szívében nincs se anyja, apja” (József Attila: Eszmélet) A téma, a...
ÉLETMÓD - Egészség
A feminizmus árt a nőknek

...mégpedig igen sokféleképpen, de most az egyik speciális problémára hívnám fel a nők, lányok...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Kizárták a Huffnágel blogot a Goldenblog versenyből

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a HVG Goldenblog című versenyén induló Huffnágel Életmód ...
ÉLETMÓD - Egészség
A férfi, a nő, és a depresszió

Az alábbi írás a Kineziológia magazin 2013/6. számában jelent meg. A cikk írója dr. Jed D...
CSAJOZÁS - Szex
Bevezetés a piros pirulába 1. - Biztosan szükséged van rá?

Itthon is egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot elsősorban a férfiak körében az ún. alter...
MŰVÉSZET - Kultúra
A tehetség drámája

Kissé kuszán, ötletszerűen akarok írni a tehetségről, miközben ugyanúgy problémás fogalomnak é...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
30 hasonlóság a mai feminista és a náci propaganda között

Az Angry Harry című weboldal szerzője megdöbbentő cikkben fejtette ki, hogy véleménye szerint ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomválásÉletmódÖnismeret