Férfihang.hu

A Férfihang Civil Társaság állásfoglalása és közvélemény-kutatása az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban

Férfihang.hu - 2017. november 19. vasárnap 15:55 - 13 hozzászólás

Címkék:

Férfihang-Nem Isztambul!A Férfihang Civil Társaság szeretne hagyományt teremteni annak, hogy a társadalom a Nemzetközi Férfinapon méltó módon – élethelyzeteik összetettségére és problémáikra koncentrálva – ejtsen szót a férfiakról. Ezen a napon egyrészt szeretnénk a férfiak jogegyenlőségének megvalósításának szükségességére irányítani a törvényalkotás, a parlamenti képviselők figyelmét, másrészt a sajtó képviselőit igyekszünk arra hívni, hogy megfelelő módon emlékezzenek meg a férfiakról.

Idén az Isztambuli Egyezményt állítottuk az ünnep fókuszába, mely egyezmény megsérti a férfiak érdekeit diszkriminatív jellegénél fogva. (Az egyezmény szövege ezen a címen olvasható) Ezzel kapcsolatban két dokumentumot (egy állásfoglalást és egy közvélemény-kutatást) juttatunk el minden parlamenti képviselőhöz és minden jelentősebb médiumhoz.

A közreadott állásfoglalásban a jog, a pszichológia, és a társadalomtudomány nézőpontjait egyesítve értékeltük az Isztambuli Egyezményt és rámutattunk,  hogy a magyar jogállamiság kereti között semmiképpen sem támogatható, mert az hátrányosan megkülönbözteti, diszkriminálja a fiú és férfi áldozatokat, az iskolarendszer minden szintjén kötelező “sztereotípia mentes” vagyis genderideológiai oktatás bevezetésével veszélyezteti a felnövekvő generációk oktatását és nevelését, nők számára kivételes, kötelező menekültstátuszt előírva súlyos bevándorlási kockázatokat jelent, és veszélyezteti Magyarország szuverenitását. Állásfoglalásunk erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A Férfihang Civil Társaság online kérdőíves közvélemény-kutatás keretei között arról igyekezett képet kapni, hogy mekkora az Isztambuli Egyezmény ismertsége, illetve hogy az emberek hogyan vélekednek az Isztambuli Egyezmény egyes pontjairól. Három témakörben kérdeztük meg az embereket: Hallottak-e már az Egyezményről, meg tudnák-e mondani, hogy mi az. Mennyire ismerik az Egyezmény rendelkezéseit.  Mennyire értenek egyet e rendelkezésekkel.  A kutatás konklúziót egy nyilvános dokumentumban foglaltuk össze, amely erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A közreadott dokumentumok szabadon terjeszthetők.

Az Isztambuli Egyezmény elleni tiltakozásul már korábban elindítottunk egy petíciót, amely erre a linkre kattintva jelenleg is aláírható.


2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +Alkalmi cikkek, +Társadalmi kezdeményezések rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Az Isztambuli Egyezmény szövege magyar nyelven

Az Európa Tanács egyezménye a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről Preambulum Az Európa Taná...
Így rombolja le az Isztambuli Egyezmény a jogrendszert és a társadalmat

Az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett előkészületek újra ráirányíthatják a magyar közélet figyelmét, hogy milyen társadalmi veszélyekkel fenyege...
Baló György diszkriminatív televíziós vitát rendezett az Isztambuli Egyezményről

Baló György a Magyarul Balóval című műsorában ismét elővette az Isztambuli Egyezmény kérdését. Műsora felvezetőjében kifejtette, hogy nem érti, hogy m...
Bármelyik férfiból egy pillanat alatt bűnözőt kreálhat az Isztambuli Egyezmény

Ezzel a címmel adta közre nem régen Vésey Kovács László cikkét a Pesti Srácok. Az írás több okból is említésre méltó. Egyrészt a magyar sajtó egyi...
Országos sztrájkra készülnek a nők nőnapon Spanyolországban

Az Isztambuli Egyezményt elsők között ratifikáló és rendelkezéseit messzemenően jogrendjébe építő Spanyolországban - amely állam a progresszív feminis...


13
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
4 Egyéni hozzászólás
9 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
6 Hozzászólások szerzői
wittukindAlter Egohercegcommon manCsuzi Attila Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Dan
Újságíró

Jó lenne ez a felmérés, de úgy, h semmi infó nincs róla, hányan vettek részt benne, teljesen komolytalan. A feminista “kutatásokkal” egyenértékű. Hiszen lehet, h 10 ember töltötte ki, lehet, h 20…

Csuzi Attila
Szerkesztő

Nem jó lenne, hanem jó a felmérés és egyáltalán nem komolytalan. Százas nagyságrendű a minta. Szujó Flórián, hamarosan diploma előtt álló szociológus hallgató, a Férfihang Civil Társaság tagja végezte nagy körültekintéssel a kutatással kapcsolatos munkák oroszlánrészét. Szakvéleménye szerint a mintavételezés módja és módszerei alapot adnak arra, hogy a feltáró jellegű, nem reprezentatív társadalom-kutatásokra vonatkozó szakmai elvárásoknak megfelelőnek nevezzük az általunk elvégzett kutatást. Nem mellékes, saját pénzéből finanszírozta a felmerült költségeket, amiért külön köszönet illeti őt!

common man
Olvasó
common man

Van ott köztetek biztosan joghoz értő is.Az alkotmánynak nem mond ellen ez az egész?Ezt nem lehetne vizsgálni?

Csuzi Attila
Szerkesztő

Sajnos a nemi diszkrimináció összeegyeztethető a 2011-ben keletkezett ilyen szempontból rémisztő új alaptörvényünkkel. Okozott is már elég gondot.

Az alaptörvény “Szabadság és felelősség” című fejezetének XV./3. pontja kimondja: “A nők és a férfiak egyenjogúak”, de ennek hatálya csak két sorral lentebbig tart, ugyanis a XV./5. pont így szól: “Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.”

A Problémát bemutató “Miért nincs egyenjogúság Magyarországon” című cikk itt olvasható:
http://www.ferfihang.hu/2012/01/03/miert-nincs-egyenjogusag-magyarorszagon/

Csuzi Attila
Szerkesztő

Alaptörvény VI. cikk

(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

(2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.

A kötelező nemi sztereotípiák elleni nevelés előírása ütközhet ezzel.

common man
Olvasó
common man

Viszont ha akár egy pontban is alkotmányellenes az nem jelent buktát az egésznek? Egyszer egy rádióriportban hallottam mennyi hülyeséggel fordulnak az alkotmánybírósághoz ez meg nem is az.

Csuzi Attila
Szerkesztő

Igen, szükség esetén ez egy további módja az egyezmény elleni küzdelemnek.

Dan
Újságíró

Akkor benne kéne  lennie, h százan töltötték ki. Ez is egy támpont. Viszonyítási alap mindkét irányba. Ha nincs ilyen, akkor mindenki azt gondol, amit akar, tehát gondolhatja azt, h pár ember véleményét tükrözi.

Csuzi Attila
Szerkesztő

Minden benne a dokumentumban, amit feltétlenül fontosnak tartottunk közölni. Én azt javasolnám mindenkinek, hogy eredjen a nyomába a dolognak és beszélgetésképpen tegye fel ugyanezeket a kérdéseket egy (vagy több) barátjának. Szemmel láthatóan sajnos még a parlamenti képviselőknek egy jelentős része sem tudja, hogy mi van az egyezményben. Talán legközelebb velük fogjuk elvégezni ugyanezt a kutatást.

common man
Olvasó
common man

Akár vicces is lehetne de nem az:az egyezmény szerint be kéne fogadni a hazájukban elnyomott nőket majd családegyesítés alcímmel utánuk költözhetnének az elnyomóik is.

herceg
Olvasó
herceg

Valamit nem értek.

Ha Magyarországon is vannak férfiak, tehát tombol a nőelnyomás, minden két nőből hármat megerőszakolnak, akkor hogyan akarnak majd arra hivatkozva menekült nőket befogadtatni, hogy “ha megállapításra kerül, hogy hazájukban nagyobb a lehetősége annak, hogy családon belüli erőszak vagy más nők elleni erőszak áldozatai lehetnek” ? :)

Alter Ego
Szerkesztő

Most még tombolhat az az állítólag nőelnyomás… De majd az Isztambuli Egyezmény után egészen biztosan legfeljebb a csatornákban közlekedhetnek a férfiak. :)

http://www.ferfihang.hu/2017/03/11/igy-rombolja-le-az-isztambuli-egyezmeny-a-jogrendszert-es-a-tarsadalmat/

wittukind
Olvasó
wittukind

igazából isttanbuli hadüzenet kellene legyen a neve. megnéztem,az itteni parlament pont március elsején 2016 ban ratifikálta nem volt semmi ellen vagy tartózkodó szavazat.

egyébként egy pár bennfentessen kivül nem hiszem hogy itt valaki hallot volna róla…..a parlamentben biztos nem mert a 98 százalékuk funkcionális analfabéta.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

+Társadalmi kezdeményezések
Demonstráció az Isztambuli Egyezmény ellen

Február 23-án 16 órakor az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása ellen tiltakozunk a parlame...
+Alkalmi cikkek
A Férfihang Civil Társaság üzenete a Nemzetközi Nőnap alkalmából

A férfiak érdekképviseletére alapított Férfihang Civil Társaság elismerve a nők családi- és tá...
A Férfihang

Ez egy "meta" jellegű cikk lesz, vagyis magáról a weboldalról fog szólni. Soha nem volt nagyob...
+Alkalmi cikkek
Akkor ugye férfit se dívik sértegetni?

Ügyeletes férfisovinisztánk nem más, mint Tarlós István főpolgármester úr, aki nem átallta...
+Társadalmi kezdeményezések
Közéleti botrány az UNICEF apaellenes kampánya körül

Élénk sajtóérdeklődés kíséri a magyar apajogi- férfijogi szerveződések fellépését az UNICEF Ma...
+Társadalmi kezdeményezések
Végre leszámolunk a férfiak szexuális bűnözésével! Csatlakozz az I don't kampányhoz!

Puzsér Róbert, férfi feminista a lehető legjobb alkalmat ragadta meg, amikor a Nemzetközi ...
+Társadalmi kezdeményezések
Kiállás a férfiakért - demonstráció a Deák téren

Egyenlő ma Magyarországon a két nem? Egyenlő esélyekkel, a szükséges segítséggel és támogatáss...
+Társadalmi kezdeményezések
Férfinapi "kiállás" 2016

A férfimozgalmi kérdések kapcsán szervezett "kiállások" célja nem a világ azonnali megváltása,...
+Alkalmi cikkek
Félreértések elkerülése végett

Sok figyelmet szenteltünk az utóbbi hetekben az MGTOW filozófiának, ami ritkán látott mért...
+Alkalmi cikkek
Rendhagyó anyáknapi poszt

Hadd nyújtsak át egy csokrot anyák napjára mindenkinek – nem csak az anyáknak, hanem a férfiak...
+Társadalmi kezdeményezések
Az UNICEF-botrány leleplezi a dilettantizmus féktelen tombolását

Az elmúlt napokban továbbra is egymást érték a médiában az UNICEF botrányosan apahibáztató kam...
+Alkalmi cikkek
2012, a változások éve

BÚÉK, BÚÉK! Órák vannak már csak hátra ebből az évből, de sebaj, előveszünk egy újabbat a zsák...
+Alkalmi cikkek
Ünnepeljük kicsit önnön férfivoltunkat!

  Dolgozunk, gyakran több műszakban, letesszük a pénzt életünk párjának kezébe, ri...
+Társadalmi kezdeményezések
Sallai Róbert Benedek, LMP képviselő: Atyavilág!

Az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatos Nemzetközi Férfinapi akciónkban a parlamenti képvis...
+Alkalmi cikkek
A Férfihang Civil Társaság állásfoglalása és közvélemény-kutatása az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban

A Férfihang Civil Társaság szeretne hagyományt teremteni annak, hogy a társadalom a Nemzetközi...
+Alkalmi cikkek
Agymosás

Megjelent egy cikk az Indexen a Politikai nézetekkel születünk? címmel, mely cikk azt ecse...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Egy gondolat - A lassú rablás művészete

Az önmagát feltáró Isten IV. Józsue és a Bírák

Lezajlott a Budapest Pride felvonulása

Nocsak! Most már mégis jól esne az ajtónyitogatás és a kézcsók?

A szex és a vágy jelentősége

Libány Egyes - Egy Red Pill-történet

Ha már összejött a randi

Először magadra koncentrálj, a nőzésre majd később

Milyen út vezet egy nő szívéhez?

Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?

Test-építés elsőfokon

A férfi, a nő, és a depresszióandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret