Férfihang.hu

A Férfihang Civil Társaság állásfoglalása és közvélemény-kutatása az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatban

Férfihang.hu - 2017. november 19. vasárnap 15:55 - 13 hozzászólás

Férfihang-Nem Isztambul!A Férfihang Civil Társaság szeretne hagyományt teremteni annak, hogy a társadalom a Nemzetközi Férfinapon méltó módon – élethelyzeteik összetettségére és problémáikra koncentrálva – ejtsen szót a férfiakról. Ezen a napon egyrészt szeretnénk a férfiak jogegyenlőségének megvalósításának szükségességére irányítani a törvényalkotás, a parlamenti képviselők figyelmét, másrészt a sajtó képviselőit igyekszünk arra hívni, hogy megfelelő módon emlékezzenek meg a férfiakról.

Idén az Isztambuli Egyezményt állítottuk az ünnep fókuszába, mely egyezmény megsérti a férfiak érdekeit diszkriminatív jellegénél fogva. (Az egyezmény szövege ezen a címen olvasható) Ezzel kapcsolatban két dokumentumot (egy állásfoglalást és egy közvélemény-kutatást) juttatunk el minden parlamenti képviselőhöz és minden jelentősebb médiumhoz.

A közreadott állásfoglalásban a jog, a pszichológia, és a társadalomtudomány nézőpontjait egyesítve értékeltük az Isztambuli Egyezményt és rámutattunk,  hogy a magyar jogállamiság kereti között semmiképpen sem támogatható, mert az hátrányosan megkülönbözteti, diszkriminálja a fiú és férfi áldozatokat, az iskolarendszer minden szintjén kötelező “sztereotípia mentes” vagyis genderideológiai oktatás bevezetésével veszélyezteti a felnövekvő generációk oktatását és nevelését, nők számára kivételes, kötelező menekültstátuszt előírva súlyos bevándorlási kockázatokat jelent, és veszélyezteti Magyarország szuverenitását. Állásfoglalásunk erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A Férfihang Civil Társaság online kérdőíves közvélemény-kutatás keretei között arról igyekezett képet kapni, hogy mekkora az Isztambuli Egyezmény ismertsége, illetve hogy az emberek hogyan vélekednek az Isztambuli Egyezmény egyes pontjairól. Három témakörben kérdeztük meg az embereket: Hallottak-e már az Egyezményről, meg tudnák-e mondani, hogy mi az. Mennyire ismerik az Egyezmény rendelkezéseit.  Mennyire értenek egyet e rendelkezésekkel.  A kutatás konklúziót egy nyilvános dokumentumban foglaltuk össze, amely erre a linkre kattintva tekinthető meg.

A közreadott dokumentumok szabadon terjeszthetők.

Az Isztambuli Egyezmény elleni tiltakozásul már korábban elindítottunk egy petíciót, amely erre a linkre kattintva jelenleg is aláírható.


Címkék:

Az egyéni szerzői név alatt megjelenő cikkek nem a Férfihang.hu szerkesztőségének egységes állásfoglalását, hanem elsősorban a szerzők egyéni véleményét hivatottak kifejezni, bemutatni; céljuk sok esetben mindössze a vita, párbeszéd kezdeményezése a művészi provokáció eszközével. Az írások közlésére a véleményszabadság és a médiapluralizmus érvényre juttatásának igényével kerül sor. A Férfihang.hu szerkesztőségének, moderátorainak elsődleges feladata a vonatkozó törvényi keretek és a jóízlés kívánalmainak betartatása.
2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 2 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +Alkalmi cikkek, Társadalmi kezdeményezések rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rendkívül káros, egyértelműen szexista, nemi alapo...
Az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása a gender ideológia trójai falovát jelentheti Magyarország...

Örömmel üdvözöljük, hogy a Férfihang Civil Társaság online petícióit kezelő partnerünk, a CitizenGo az Isztambuli Egyezmény előterjesztés tervezetére ...
Várakozásainknak megfelelően zajlott az Isztambuli Egyezmény elleni demonstrációnk

A demonstráció helyszínén a férfijogi és apajogi szervezetek aktivistáin kívül számos érdeklődő, támogató és a média számos képviselője jelent meg. Te...
Gurmai Zita: Én is!

A szocialisták nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita a hétvégén az MSZP Facebbok oldalán közzétett egy videót, amelyben arról beszél, hogy ő is szexuális ...
Szanyi Tibor: ha egy férfi kifejezi a kétségeit, sorozatlövés a válasz

„Én is ritka ocsmány dolognak vélem Marton péniszének nyilvános kalibrálását, s arról is illik megemlékezni, hogy ki rohangál pucéran a színpadon. Csa...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (13) Hivatkozások (0)
 1. Jó lenne ez a felmérés, de úgy, h semmi infó nincs róla, hányan vettek részt benne, teljesen komolytalan. A feminista “kutatásokkal” egyenértékű. Hiszen lehet, h 10 ember töltötte ki, lehet, h 20…

  0     0
  • Nem jó lenne, hanem jó a felmérés és egyáltalán nem komolytalan. Százas nagyságrendű a minta. Szujó Flórián, hamarosan diploma előtt álló szociológus hallgató, a Férfihang Civil Társaság tagja végezte nagy körültekintéssel a kutatással kapcsolatos munkák oroszlánrészét. Szakvéleménye szerint a mintavételezés módja és módszerei alapot adnak arra, hogy a feltáró jellegű, nem reprezentatív társadalom-kutatásokra vonatkozó szakmai elvárásoknak megfelelőnek nevezzük az általunk elvégzett kutatást. Nem mellékes, saját pénzéből finanszírozta a felmerült költségeket, amiért külön köszönet illeti őt!

   0     0
   • Van ott köztetek biztosan joghoz értő is.Az alkotmánynak nem mond ellen ez az egész?Ezt nem lehetne vizsgálni?

    0     0
    • Sajnos a nemi diszkrimináció összeegyeztethető a 2011-ben keletkezett ilyen szempontból rémisztő új alaptörvényünkkel. Okozott is már elég gondot.

     Az alaptörvény “Szabadság és felelősség” című fejezetének XV./3. pontja kimondja: “A nők és a férfiak egyenjogúak”, de ennek hatálya csak két sorral lentebbig tart, ugyanis a XV./5. pont így szól: “Magyarország külön intézkedésekkel védi a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.”

     A Problémát bemutató “Miért nincs egyenjogúság Magyarországon” című cikk itt olvasható:
     http://www.ferfihang.hu/2012/01/03/miert-nincs-egyenjogusag-magyarorszagon/

     0     0
    • Alaptörvény VI. cikk

     (1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

     (2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.

     A kötelező nemi sztereotípiák elleni nevelés előírása ütközhet ezzel.

     0     0
   • Akkor benne kéne  lennie, h százan töltötték ki. Ez is egy támpont. Viszonyítási alap mindkét irányba. Ha nincs ilyen, akkor mindenki azt gondol, amit akar, tehát gondolhatja azt, h pár ember véleményét tükrözi.

    0     0
    • Minden benne a dokumentumban, amit feltétlenül fontosnak tartottunk közölni. Én azt javasolnám mindenkinek, hogy eredjen a nyomába a dolognak és beszélgetésképpen tegye fel ugyanezeket a kérdéseket egy (vagy több) barátjának. Szemmel láthatóan sajnos még a parlamenti képviselőknek egy jelentős része sem tudja, hogy mi van az egyezményben. Talán legközelebb velük fogjuk elvégezni ugyanezt a kutatást.

     0     0
 2. Akár vicces is lehetne de nem az:az egyezmény szerint be kéne fogadni a hazájukban elnyomott nőket majd családegyesítés alcímmel utánuk költözhetnének az elnyomóik is.

  0     0
 3. Valamit nem értek.

  Ha Magyarországon is vannak férfiak, tehát tombol a nőelnyomás, minden két nőből hármat megerőszakolnak, akkor hogyan akarnak majd arra hivatkozva menekült nőket befogadtatni, hogy “ha megállapításra kerül, hogy hazájukban nagyobb a lehetősége annak, hogy családon belüli erőszak vagy más nők elleni erőszak áldozatai lehetnek” ? :)

  1     0
 4. igazából isttanbuli hadüzenet kellene legyen a neve. megnéztem,az itteni parlament pont március elsején 2016 ban ratifikálta nem volt semmi ellen vagy tartózkodó szavazat.

  egyébként egy pár bennfentessen kivül nem hiszem hogy itt valaki hallot volna róla…..a parlamentben biztos nem mert a 98 százalékuk funkcionális analfabéta.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

HÍREK - Politika
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi...
A Gumiszoba.com panaszos ügyének áttekintése

A  napokban a Gumiszoba.com oldalhoz szorosan kapcsolódó képek idézésével kapcsolatos panaszos...
Társadalmi kezdeményezések
Demonstráció az Isztambuli Egyezmény ellen

Február 23-án 16 órakor az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása ellen tiltakozunk a parlame...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Mit adott nekünk a #metoo?

A metoo egyaránt felzaklatta az átlag nőt és az átlag férfit (mindkettőt jogosan), de végül me...
+Alkalmi cikkek
Tavasz: a Nő dicsérete

Kivirágzott a pesti poros utca. A lányok, kisasszonyok, asszonyok kinyíltak, de még a 100 ...
+Alkalmi cikkek
Férfinapi körinterjú

A Férfihang Civil Társaság a Nemzetközi Férfinap apropóján körkérdést intézett a magyar fé...
+Alkalmi cikkek
Születésnapi köszöntő

Pontosan egy évvel ezelőtt ezernyi ötlettel és tervvel indítottuk útjára a Férfihang.hu Antife...
+Alkalmi cikkek
Egy új sötét középkor felé - II.

  Apró időbeli kiesés után azért végül nekiültem a szövegnek, hogy ne álljon be huzamo...
+Alkalmi cikkek
Félreértések elkerülése végett

Sok figyelmet szenteltünk az utóbbi hetekben az MGTOW filozófiának, ami ritkán látott mért...
+Alkalmi cikkek
Esti mese Galileiről

A közkeletű verzió szerint Galilei távcsövét az égre irányította, és megállapította, hogy a ...
+Alkalmi cikkek
Rendhagyó anyáknapi poszt

Hadd nyújtsak át egy csokrot anyák napjára mindenkinek – nem csak az anyáknak, hanem a férfiak...
CSALÁD - Otthon
Egy kétségbeesett apa segítségkérése - Így diszkriminálhatja a bíróság az apákat

Más esetekben is adtunk már közre személyesebb hangvételű olvasói levelet, amelyről úgy éreztü...
+Alkalmi cikkek
Nesze neked nőnap

Mai anyag, friss anyag: a NANE tüntetést szervez a Blahára. A NANE Egyesület célja a csütörtö...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Konferencia a szülői elidegenítésről - A NANE és a PATENT ellentámadásban

2017. november 30-án az Apák az Igazságért Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyerm...
+Alkalmi cikkek
Karácsonyi ajándék

Ismét karácsony van! Minden évben, ahogy közeledik az idő, egyre többször hallok beszélgetése...
+Alkalmi cikkek
A Férfihang olvasóinak önálló találkozója

Önálló szervezésbe kezdtek lapunk olvasói. Április 21-én, pénteken 17.30 - tól tartják tal...


androfóbiaAntifeminizmusApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagenderfeminizmusgyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0Isztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepekNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret