Toplak Zoltán

Új szelek a nőmédiában?

Toplak Zoltán - 2017. november 22. szerda 20:56 - 97 hozzászólás

Címkék: , ,

nlRégi, mondhatni furcsa fixa ideámmá vált, hogy a Nők Lapját olvasói levelekkel ostromolom férfiközpontúbb témákat és megközelítéséket javasolva régi olvasójukként, amely megkereséseknek ők mindig is makacs némasággal ellenálltak. Vajon várhatnék mást egy nőknek szánt laptól? Idén novemberben azonban több férfipozitív cikket is megjelentetettek. Vajon mi lehet a változás oka? Talán arra reagálnak ők is, hogy a férfiak szívós munkájának eredményeként újabban egyre inkább a társadalmi kérdések fókuszába kerülnek a férfiak is?

A férfiak felé való odafordulás azért nem teljesen idegen a Nők Lapjától, hébe-hóba közöltek olyan írást, amely pozitívan szemlélt minket, férfiakat. A 90′-es évek végén egyszer egy egész lapszámot szántak nekünk, amelyben kiemelték a női szemmel is elismerendő férfi viselkedést, aminek eredményekét például a sportban, ha két versenyző akár sérülést is okoz egymásnak, mégis pár perccel az eset után már képesek egymást tisztelve és elismerve megnyilatkozni, mutatva, hogy a sport, a küzdelem az bizony ilyen. Nincs sértődés, duzzogás és áskálódás, van viszont megértés, bizalom és tisztelet. Aztán múltak az évek, és egy interjú jelent meg a kétezres évek derekán Zöldy Pállal, a Férfisátor férfiszövetség alapító és vezéralakjával, majd újabb évek múltán Koronczay Lilla írta le hét pontban, mit is tanulhat el egy nő a férfiaktól. Szóval évtizedenként egy pozitív cikkre csak-csak érdemesek voltak eddig is a férfiak.

Idén novemberben viszont egymás után került terítékre a Movember, a válságban lévő fiúk ügye, majd a közvetlenül a Nemzetközi Férfinap előtti számban egy sor cikk járta körül az erősebb nem problémáit. Nézzük, mire jutottak! (Az én hozzáadott véleményem dőlt betűvel van szedve.)

Rögtön a lap elején, a Hangoló, melyet Krúdy Tamás vezetőszerkesztő (korábban az Elle Man főszerkesztője) írt, férfimozgalmi szempontból is értékelhető felvetésekkel indít: a fiúkat érezhetően negatívabban kezelik, mint a lányokat, a továbbtanulásra jóval kevésbé ösztönzik, az iskolarendszer a szociálisan jobb készségekkel rendelkező lányoknak kedvez, illetve a fiúknak sokkal nagyobb kihívás nyugodtan ülni az órákon, amikor tele vannak mozgás iránti igénnyel, és ezt az oktatási rendszer nem veszi figyelembe. Az eredmény gyomorbavágó: csaknem kétszer annyi nő szerez diplomát, mint férfi. Ez sem a párkeresés szempontjából (a nők a kisebb társadalmi státuszú férfiakat nem tekintik potenciális partnernek), sem a férfiak életminősége felől nézve sem kedvező. Krúdy megemlíti, hogy nagyon káros a fiúkat folyamatosan korlátozni, és azt tudatni velük, hogy ők rosszak, mindössze azért mert fiúk, és fiúsan akarnak viselkedni.

nl1Oravecz Éva Csilla arról írt, hogy mást lát szépnek a környezetben és a használati tárgyakban a férfi és a nő. Tipikus, hogy a férfiak alkotta tárgyak a férfiaknak, míg a nők tervei alapján készültek a nőknek tetszenek jobban. A férfiak kevesebb és szolidabb színt használnak, jobban kedvelik az egyenes vonalakat, amíg a  görbületekért, a részletgazdagságért és a színkavalkádért a nők rajonganak. Oravecz leszögezi: helytelen, hogy míg a vásárlások 80% – át a nők bonyolítják le, addig a tervezők a férfiak ízlésvilágának megfelelő bútorokat, hűtőket és mikrohullámú sütőket alkotnak szinte kizárólagos jelleggel. Neki is igénye lenne színes és változatos formájú használati eszközökre.

Én úgy vélem, hogy örömmel kipróbálnám magam körül a nőies ízlésvilágú tárgyakat. (Legfeljebb óvodában érezném magam, de végül is miért ne? Én szerettem gyereknek lenni. Otthon jó elfeledkezni kicsit a mindennapok komolyságáról és terheiről, és játéknak tekinteni az életet.) De azért az a 80% -nyi nő a használati tárgyakat gyakran nem csak saját magának vásárolja, hanem feltehetően a párjával és a gyerekeivel való közös használatra. Szóval jöjjenek a női igények, legyen játékosabb és vidámabb a környezetünk (Ld. Bécs a Hundertwasser házak), de azért nem csak a nők élnek a Földön, még ha ők is vásárolnak többet.

Hulej Emese készített nagyinterjút Bedő Imrével, a Férfiak Klubja alapítójával, aki elmondja, sok korábbi tapasztalata kifejezetten arra készítette fel, hogy ezt a társadalmi kezdeményezést elindítsa. Külföldön, a kevésbé civilizált közép keleten többször került útjai során veszélyes, akár életveszélyes helyzetbe, és mindig megtapasztalta, hogy az emberek alapvetően jók és segítőkészek. Lehet építeni a bennük lévő jóra. Itthon a halállal, szerettei lehetséges elvesztésének élményével szembesülve döntött úgy: nem vár tovább, belevág a nagy kísérletbe. Számos jó kérdésen keresztül bontakoznak ki az alapító gondolatai, életszemlélete és jövőképének támpillérei.

Hozzáteszem: nem csoda, hogy Bedő Imrét a média kegyeibe fogadta, hiszen filozófiája és művei könnyen szerethetőek. Kerüli a konfliktust, építeni próbál. És ez akár egy tiszteletre méltó, Gandhi féle útként is értékelhető, de sok férfinak vannak komoly problémái, melyek az igazságtalan, diszkriminatív jogi szabályozás vagy végrehajtási gyakorlat következménye. Csak vessünk egy pillantást a gyermekelhelyezési, láthatási és egyéb családjogi problémák végtelen sorára! Elvakult vulgár(bulvár)feministák férfiakat herélnének, amúgy is dívik immár náluk is a kollektív férfihibáztatás és lejáratás, amikor a patriarchátusról beszélnek, lehetetlen nem kollektíven a férfiakat érteni alatta, és egyre inkább fenyeget a diszkriminatív, szexista Isztambuli Egyezmény ratifikálása… Ezeket pusztán jó szóval nem lehet megoldani. Lehetetlen kikerülni a konfrontációt, tehát a valódi férfijogi mozgalom kénytelen a média és a közvélemény Ugly Kid Joe – ja maradni, aki nemcsak csúnya, de még hangos is. De nem megy másképpen, a mai Magyarországon még nem.

Amúgy őszintén szólva nagyon ügyes és életrevaló a Nők Lapja, mert a férfinap környéki önzetlen akciójuk hangjai közé azért belekeveredtek a női igényeket megfogalmazó szólamok is. Így aztán született pár felvetés a férfikozmetikával és a férfidivattal kapcsolatban is. Mivel a férfikozmetikai cikk elolvasása után pár nappal szólt a feleségem, hogy igazán elfáradhatnék a pedikűröshöz, engedtem a kollektív nyomásnak. Ha minden nőnek ez kell, még életem párjának is – ám legyen! Igazából meglepően kellemes élmény volt.

nl2Kolimár Éva cikkében arról olvashatunk, hogy nővel jobb és egészségesebb az élet, vagyis házasodni megéri. Igazából magam sem tudom, mi a jobb: ha hátat fordítanak a nők és élhet a férfi szabadon, magában (“úgy kell a férfi a nőnek, mint a halnak bicikli”) vagy ha két kézzel kapnak utána, mondván, hogy “házasodj, hidd el, jól jársz”? Ha a jövendőbeli feleség szexi, odaadó, gondoskodó, törődő, úgymond a férfi szeme fénye és a család szíve, akkor igaz lehet, hogy házasodni érdemes. A család célt és értelmet adhat a férfi életének. Egészségvédő faktor lehet, hogy jó esetben sokszor az asszony küldi el urát az orvoshoz, és jótékony hatással lehet az apai szerep, a gondoskodóbb férfién megélése is a lelki egészségre.

De sajnos létezik egy negatív forgatókönyv is. Mi van akkor, ha a karrier fontosabb a nőnek és nem akar gyermeket? A Nők Lapja erről is szokott eleget írni. Mi van akkor, ha a gyermek a zsarolás eszköze még a házasságon, párkapcsolaton belül is? Nemhogy válás után! Miközben a szülői elidegenítést nem szankcionálja a magyar jog. Mi van akkor, amikor a legkisebb felmerülő problémára válaszul a nő beadja a válókeresetet?  Mi van akkor, ha a szexuális együttlét a hatalom és manipuláció eszközévé lényegül vagy megszűnik létezni? Nem csak a férfiegészség őre lehet egy feleség, hanem a testi-lelki egészségére nézve egy komoly rizikófaktor is. Magasra lehet jutni egy nővel (anyagi, érzelmi, intellektuális és szellemi, spirituális szinten is) – de nagyot is lehet zuhanni. A hajléktalan (egyben munkanélküli és gyakran szenvedélybeteg) férfiak háromnegyede elvált. Sajnos kétesélyes a játszma.

Összegzésül: a Nők Lapja férfiakra koncentráló lapszáma jól sikerült, habár a kivitelezés tipikusan nőies, és ez tulajdonképpen dicséret, mert egy női lap, amely nőknek szól, nőket képvisel, túlnyomórészt nők dolgoznak a szerkesztőségében is, az természetesen legyen nőies! Egyébként sem a nők és a Nők Lapja fogják megoldani a férfiak problémáit, és ez nem is az ő dolguk. A nők segíthetnek, és ha megteszik, hála és köszönet érte, biztosan meg is térül majd: a férfigyűlölet és a totális elidegenedés helyett megvalósulhat a két nem egészséges együttműködése és együttélése.5 votes, average: 4.40 out of 55 votes, average: 4.40 out of 55 votes, average: 4.40 out of 55 votes, average: 4.40 out of 55 votes, average: 4.40 out of 5 5 olvasó átlagosan 4.40 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Család - Otthon, Életmód - Egészség, Feminizmus - Antifeminizmus, Kritika - Interjú rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Újra Nemzetközi Férfinap – november 19

Újra november 19-e van. Ezen a napon megemlékezünk a férfiasságról. Tisztelettel adózunk az elmúlt korok, a jelen és az eljövendő nemzedékek fiai és f...
Férfinapi ünnepség a társadalom peremén

A Kőszegi Hajléktalanszálló adott otthont november 13 - án a Nemzetközi Férfinap megünneplésének. A Nemzetközi Férfinap ideje: November 19, Szent Erzs...
Gondolatok Valentin nap után, nőnap előtt

Miután véget ért az egyik legsziruposabb és leggiccsesebb ránk erőltetett ünnep (Bálint nap) elgondolkodtam azon, hogy miért vannak ezek az u.n. „női ...
Férfinapi körinterjú

A Férfihang Civil Társaság a Nemzetközi Férfinap apropóján körkérdést intézett a magyar férfimozgalom civilszervezeteinek vezetőihez és pro férfi ...
Férfinapi Kiállás 2017

A Férfihang Civil Társaság aktivistái idén is megtartották szokásos férfinapi "kiállásukat". Jól tudhatjuk, hogy lehetőségeink korlátosak; e...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (97) Hivatkozások (0)
 1. Bárgyúbb képűt nem találtak a címlapra?

  1     0
 2. A férfiak sosem fogják megérteni a nőket, a nők pedig a férfiakat. Abba kéne hagyni, hogy a másikkal szemben túlzott elvárásokat és igényeket támasztunk. A háborúk is úgy kezdődnek, hogy az egyik fél nem veszi észre azt a pontot, amikor túltolja, azután már csak akkor hagyják abba, amikor minden félnek helyrehozhatatlan, vagy legalábbis lassan és nehezen helyrehozható károkat okoznak. Győztes nincs.
  Van a felek között egyfajta bizalmi kapcsolat, amelyet előbb vagy utóbb az egyik fél szándékosan vagy véletlenül fel fog rúgni. Ezután az “én sem leszek rosszabb nála” alapon egy véget nem érő folyamat indul el. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a megoldást keressék, de csak az okokat és az indokokat találják, és csak a másik hibáztatásáig jutnak el: “úgy kezdődött, hogy visszaütött”. Ritkán meri valaki megtenni az első lépést a megegyezés felé, és akkor sem biztos, hogy pozitív választ fog rá kapni.
  Jelenleg a nők, pontosabban a férfigyűlölők állnak nyerésre, akik a férfiakkal szembeni ősi vélt vagy valós sérelmeikre hivatkozva próbálják a férfiakat tönkretenni, esetleg megsemmisíteni. Ha sikerülne nekik, amit azért nem igazán hiszek, az örömük akkor sem lenne túl hosszú életű.
  Emiatt örvendetes, hogy egy női magazin foglalkozik a férfiak problémáival is, még ha nők számára emészthető, érintőleges módon is.
  Egyébként olvassa ezt valaki Toplak Zoltánon kívül? :)

  1     0
 3. Köszi Zoltán, nagyon örülük, h előhoztad a Nők Lapját, nekem múltkor akadt a kezembe a SPAR pénztár 10 perces sorban állás közben az előző szám. Rögtön megakadt a szemem egy olyan címlap-cikken, amely a fiúkról szólt, ugyanúgy védő-kutató szemmel. Abban is több nem-feminista szakembert is megszólaltattak és abszolút pozitív hangnemben íródott az egész anyag, felismer(tet)ve a mai helyzet veszélyeit és megoldásokat keresve.

  Egészen hihetetlen a mai világban az ilyesmi!

  (Pár évtizeddel ezelőtt amúgy a Nők Lapja csodálatosan igényes magazin volt, mély témákkal, lélek, pszichológia, emberei kapcsolatok mind-mind előkerültek. Aztán bejött a Kiskegyed, aztán a többi ótvar és gondolom eljött az a pillanat, h a tulajdonosnak el kellett döntenie, h valamilyen szinten a NL-t is leviszi a moslékba, vagy hősiesen megszűnik. Nyilván az előbbit választották.)

  0     0
 4. Nekem ez azért jó bluepilles cikk lett. Örülünk a koncnak? Egy jó szónak? Az egész nők lapját a férfitéma kizárólag a saját nőközpontú világszemléletéből érdekli… Ezek a cikkek, noha magam nem olvastam, is azt sugalják, amiket Zoltán kiemel. Nem vagyok meggyőzve. Nekem 1-2 youtube kivételtől eltekintve, sosem láttam olyan nőt (mainstream női lapot pláne), aki ne a saját női szemüvegén át szemlélte volna a férfigondokat mintegy “namivanmá’ vissza a helyetekre” hozzáállással. Most sem látok mást. :-/

  0     0
  • A Nők lapja nem a tizen- és huszonéveseknek íródik. A nők egyik része hajlandó férfiakat érintő témákról olvasni, akár igényli is azt. Sok nőnek van fiútestvére, fia, apja no meg az se felejtsük el hogy majd’ mindegyiknél a vágy korántsem titokzatos tárgya is a férfi. Az már más tészta hogy mennyire találják el a célt a cikkek, a nők nem valami jók a férfidolgok, a férfilét értelmezésében.

   2     0
   • Egyetértek! De gp-vel is mondjuk annyival kiegészíteném, hogy már ez is valami, bár tudom még szinte semmi.

    Off: Mondom is az asszonynak hogy kevesebb tésztát csináljunk, és több baff-főzeleéket. Mer’ a bab is hús.

    0     0
   • Meg nem csak tizen-huszonéveseknek íródik, hanem szerintem sok ilyen korú médiamunkás nő írja a cikkeket.

    0     0
  • Én durvábban fogalmaztam volna, csak nem akarok megint “cicaharcot”:)

   1     0
 5. Köszönöm Zoli hogy elolvastad helyettem is. Érdekesnek találom Oravecz Éva cikkjét, sajnos a negatív értelemben. Kicsit olyannak tűnik, mintha kvóta kell a mikro-hullámú sütök tervezői közé is. Bár az üzenet, hogy tervezzünk több női stilusvilágú tárgyat nem biztos hogy negatív.

  OKay, otthon meg idegesít a 42 párna a kanapén, meg hogy minden évszakra van külön föggönyünk van+egy vidám hatású! Bazze az 5 függöny!! közben Szomáliában meg éheznek. Kapja be az Ikea is! Okay befejeztem…

  1     0
 6. A Nők Lapja tényleg egy igényes magazin volt… egy másik érában. Igazából nekem fogalmam sincs, hogy miért hívták Nők lapjának, mert emlékeim szerint nem sok köze volt a nőciskedéshez. Nem volt más, mint egy címében kirekesztő, de egyébként igényes kulturális magazin. Szépen kirekesztette a férfiakat a kultúrából: “Kultúra, ez nektek nem való, szőrös állatok. Menjetek kocsmába!” – Üzente a címmel az azt kitaláló kommunista-feminista. :)

  Gondolom még azoknak az időknek a nagyon vége felé lett kamaszként Zoli is a lap olvasója, aztán nem tud a notóriusabb ember lemondani a szokásairól. Hiába költözik valami egészen más a régi címke vagy címlap alá…

  Amúgy szerintem is “blue pill” avagy kissé férfiatlan dolog annyira a nők, (még inkább a női lapok) véleményére figyelni. Mondjuk a férfigyűlölettől mindig is berágtam, amikor belebotlottam ilyen-olyan médiában. (Ha nem így lett volna, nem lenne Férfihang sem.)

  Az explicit férfigyűlöleten túl létezik az alattomosan lopakodó androfóbia is. Amit talán nem is szán rombolónak a nőművész. Ilyen például az, hogy az egyébként antifeminista Oravecz Éva Csillának a “Fókuszban a férfiak” címlapról(?) az jut eszébe, hogy degecik a férfiak, hogy nem terveznek piros-sárga-kék hűtőket, pedig amúgy a nők költik el a pénz 80 százalékát. Érted? Nem elég a 80 százalék zseton, tessék az ízlésükre tervezni. Amúgy is elszámítottad magad Éva, mert háztartási berendezéseket, műszaki cikkeket pont nem a nők vásárolnak (a családnak hűtőt sem), hanem azt a férfiak veszik meg (szerintem biztosan 80-90 százalékban). Valószínűleg ezért sem érné meg a női ízlést hajszolni ezen a területen.

  Hundertwasser házak: elhányom magam.

  0     0
  • Nem azért terveznek a férfiak ízlésvilágának mert patriarchátus van, hanem azért mert az összes tervező férfi. Persze tudom, el vannak nyomva a nők ebben is. Érdekes módon belső építészek között robbanásszerűen megnőtt a nők száma. Véletlen sem az lehet az oka hogy a belső építészet, lakberendezés érdekli a nőket, és értenek is hozzá, míg a hűtőgép tervezés kurvára nem.

   Másik, most láttam egy cikket:

   http://kivultagasabb.blog.hu/2017/11/22/miert_keres_egy_fiatal_egyetemista_gazdag_tamogatot

   1 millió nő egyetlen generációban. Az a dupla annyi nő diplomázik mint férfi dolog ezzel tovább eszkalálódik, főleg hogy egyre inkább költséges lesz az oktatás.

   0     0
   • Azért ezt fejtse ki valaki nekem mi a f…nak: emlékezik vissza az első lépést megelőző pillanatra Christina, akinek akkor már megvolt a divattervező főiskolai diplomája és éppen a politikatudományi és jogi képzést kezdte el

    Divattervező-jogász-politikai tudományokkal, ezt meg minek így egyben?

    0     0
    • Az aktuális gazdatest divattervezői diplomával nem tudta betolni a cég egy jó pozíciójába ahol 20% munka mellett lehet facebookozni, kijárni a közeli butikokba, plázákba. Ehhez kell egy olyan papír amit csak a második képzéssel lehet megszerezni.

     0     0
    • Előre menekült. “ A SeekingArrangement-en tavaly 2,5 millió sugar baby keresett kitartót,”  politikus -jogászként jobban tudja képviselni a 2,5 millió leendő zaklatásáldozatot.

     0     0
   • A műszaki berendezések formatervezése szerintem az utóbbi időszakban bár decens, de egyre fantáziadúsabb, formagazdagabb. Ha valaki nem talál az ízlésének megfelelőt, az szerintem a giccsre gerjed vagy egy álproblémán rugózik.

    0     0
  • Vannak szép színes hűtőmágnesek.Hundertwasser színben is.

   0     0
  • Az eredete a világháború utáni évekre nyúlik vissza párhuzamosan a kommunista párt nőmozgalmi elképzeléseivel,  az új nő, a szocialista munkásnő nő lapja volt.

   1     0
 7. Shell Öl Design Klassischer Kühlschrank Schrank Fridge Cooler Nordrhein-Westfalen - Höxter VorschauGORENJE R6093ARD, Kühlschrank, Standgerät, A+++, 850 mm hoch, FeuerrotGORENJE NRS9182BBL, Kühlgefrierkombination, A++, 1770 mm hoch, 906 mm breit, BlauKéptalálat a következőre: „designer kühlschrank”Képtalálat a következőre: „designer kühlschrank”

  Ezeknek nincsen internettyük?

  1     0
 8. Nekem csakis ez jöhet szóba,ha új hűtő kéne….

  Képtalálat a következőre: „HAN SOLO FRIDGE”

  Amúgy a Nők Lapja valóban nagyon igényes újság (volt),Vekerdy Tamás gyermekpszichológus valóban hasznos tanácsokat adott pl.

  1     0
 9. Ez annak az következménye, hogy a Sanomától elküldték az összes lipsit meg femcsit, de ettől függetlenül én nagyon mangina dolognak tartom azt, ha valaki annak örül, hogy egy nói magazin már nem nyiltan Férfiellenes. Ne feledjük, hogy már rég nem csak a feminácik jelentik a gondot, hanem maguk  a nők, akik akármit is hazudoznak nekünk, akkor is a jelenlegi gynocentrikus rendszer haszonélvezői.

  Ne bizzunk már meg ennyire a nőkben, ne várjuk tőlük a megoldást. A  Férfiholokausztot csak mi Férfiak tudjuk megállítani.

  Végül egy tanulságos video angolul arról, mit gondol egy neves muszlim imám a nyugati nőkról, meg arról, hogy hol mentek félre a dolgok mindenütt a nyugati világban. Tanulságos.

  https://www.youtube.com/watch?v=8vQpI8NDjbs

   

  1     0
 10. A hozzászólások egyre inkább tudatosítják bennem, hogy igen, blue pill vagyok, és szeretek annak lenni. Nem vonz a red pill világa, cinikusnak, durvának látom. Persze nem azt a részét, amit pl. a Red Pill c. film jelenített meg, mert abban komoly és súlyos férfiproblémák jelentek meg, amikkel tényleg foglalkozni kell.

  Szeretek blue pill lenni, bár ez nem jelenti, hogy különösen bajom lenne a hazai red pill-el, a fentiek miatt egyszerűen nem vonz. Azzal sem értek egyet, hogy a kedves, romantikus srácok nem kellenek a nőknek, csak némi tökösséget, határozottságot mutassanak fel, és jó eséllyel randizhatnak. Aki csak felszedni akarja a nőket, egy éjszakás kalandot akar, annak való a hazai red pill megközelítés, a kemény, macsós fellépés, hosszú távra viszont jó a blue pill srác is. Önállóság és határozottság a kedvesség és gyengédség mellé, ennyi kell csak – szerintem.

  Én ezt tudom hozzátenni a férfimozgalomhoz elsősorban, és örülök, hogy egy vezető lap, egy vezető női lap gesztust tesz a férfiak felé. Nekem ez sokat számít, főleg mert sokat dolgoztam érte.

  Pista! A cikk végét nem vetted komolyan, a reakciódból ez látszik.

  Köszönöm a kommenteket, tükröt tartottak elém, és felszabadított a bennük látott igazság. Jobban értem ki is vagyok és mit is akarok. Kösz.

  A Hundertwasser házak kedvesek, vidámak, meglepőek számomra. Örülök nekik, bár láttam Bécsben egy felújítást, ahol a kész ház, csupa kocka, téglalap, egyenes és derékszög lett, fehér és szürke színt használtak, milliméterre vágott gyepet, pontosan illesztett szürke járólapot a bejáratig. Azt gondolom, szép ez is, viszont steril, mint egy műtő. Nem szeretnék benne lakni. Akkor már inkább egy Hundertwasser ház.

  1     0
  • “Cinikusnak, durvának látom…”

   A két jelző közül az egyik lényeglátó, a másik tévedés. - ”A cinikus egy kiábrándult idealista.” – A legtöbb cinikus emberre igaz, azt hiszem. De az idealista én sem vész el az átalakulás közepette, tehát a “durva” nem egy jó meghatározás a RedPill cinizmusra. A RedPill nézőpont abból a keserű felismerésből nő ki, hogy nem lehet olyan szépen és idealisztikusan működtetni a férfi kapcsolatrendszerét a nőkkel, ahogyan azt az egész női nemben és az egyenrangú felállásban vakon hívő kamaszfiú gondolta. Ha valaki BluePill, akkor vagy nem csalódott egy kicsit sem vagy nem értette meg a RedPill üzenetét.

   “Önállóság és határozottság a kedvesség és gyengédség mellé, ennyi kell csak – szerintem.” - Nem nagyon mond mást senki sem, mert a RedPill személyiségben lakozó idealista sem akar lemondani a kedvességről és a gyengédségről. Csak tudja, hogy a mindenkori alázatos kedvessége ahhoz vezet, hogy semmibe veszik, eldobják és esélye sem magad a saját jobbik énjének a néha-néha megélésére.

   Lehet, hogy eltart egy ideig, amíg ez átmegy neked… De meg fogod érteni.

   0     0
  • De, elolvastam: “a férfigyűlölet és a totális elidegenedés helyett megvalósulhat a két nem egészséges együttműködése és együttélése.”

   Erre mondom azt, hogy te csak szeretnél blue pill lenni, de ez bizony fehér lovag, mangina felfogás. 2017 a metoo és a románc vége, a két nem útjai végleg elváltak egymástól, ezt csak az nem látja, aki nem akarja. Még 20 év és csak a nagyon szegények, meg a nagyon gazdagok fognak analóg nöt tartani.

   A történelem kerekét nem lehet visszaforgatni, a technika fejlődése a házimunka után a házasélet terhét is levette a lányok asszonyok válláról.

   0     0
   • Ördögien pesszimista vagy. :) Én úgy gondolom, hogy ebben az országban sikerrel vette az akadályt a férfitársadalom. Kussolás helyett megfogalmazódtak az internet kulturális terében és offline is a markáns férfiválaszok. A feminizmus újabb kulturális csatát vesztett… Nem romlik jelentősen a nemek közötti bizalom.

    0     0
    • Nem baszogatásnak szánom, de azokon az embereken kívül, akiknek beszélek a férfihangról/redpill-ről, bármilyen random férfit(de akár nőt is) ha megkérdek, fogalma sincs az egészről, bár ha másnak van  más tapasztalata én elfogadom(de nehezemre esik elhinnem:)

     Lehet, hogy csak én élek 100.000 “lélek feletti tanyán” és elmaradott itt minden:), de ezt sem igazán hinném….

     0     0
     • Van más tapasztalata másoknak, és ezt ráadásul az “ellenség” mondja:

      https://merce.hu/2017/11/10/mikozben-epp-gyozhetne-most-szenved-vereseget-a-magyar-feminizmus/

      0     0
      • “Viszont azt látjuk, hogy miközben a két legnagyobb feminista blogon egyetlen egy tartalom se jelent meg a Marton-ügy kirobbanása óta, addig a Férfihang és egyéb antifeminista oldalak öntik a tartalmat a magyar nyilvánosságba, sokszor fizetett hirdetésekkel felturbózva és nagyon erős elitellenes szöveggel keverve.”    Ezalatt mit érthetett? Amúgy meg a cikk jó hír,az én életemben még maradhatok a biopinánál.

       0     0
       • Eléggé összetett a mondat, melyik részére, részeire vonatkozik a kérdésed? Pontosítsd kérlek a kérdésed.

        0     0
        • addig a Férfihang és egyéb antifeminista oldalak öntik a tartalmat a magyar nyilvánosságba, sokszor fizetett hirdetésekkel felturbózva és nagyon erős elitellenes szöveggel keverve. De ha ezt az új cikket elolvasom már értem kit gondolnak ezek elitnek.
         (A genderpropaganda öl, butít, nyomorba dönt)

         0     0
         • Fizetett hirdetések: ha a férfihangra akart ezzel célozni, akkor rosszul van informálva, nem hirdettünk és nem vásároltunk forgalmat soha.

          Elitellenesség: azt csak ő tudja, hogy mit illetve kit is ért “elit” alatt. Sem politikai, sem kulturális elittel nem törődik az, aki észérvekre épít. De újfent nem tudom, hogy ezt a Férfihangra kell-e érteni, mert itt semmiképp sem kulcsmomentum az “elitellenesség”. Lehet, hogy önmagukat, a feministákat képzelnék az elitnek? :D

          0     0
          • Nem értem miért kellene az “elit-tel” törödnöm, nem az ELITNEK KELLENE velem törődnie? Nem az a feladata a politikusnak, hogy az általános jóléttel törödjön?

           1     0
      • Én nem a sajtóról, ilyen olyan “oldalról” beszélek, amelyik egyrészt megélhetésből (is) pro/contra/recontra publikál valamit, hanem arról, hogy én még olyan élő férfival/nővel nem találkoztam, aki nem hogy értené, hogy miről beszélek, hanem egyáltalán eljutna a tudatáig, hogy mi az, hogy bluepilll/redpill, egyáltalán  a 0-nál több információja legyen róla, vagy valaha hallott volna róla- nem konkrétan  a szavakon akarok lovagolni, hogy ezeket hallották-e, hanem még a saját életében sem ísmeri fel, nem hajlandó kilépni a kondicionálásból és úgy néznek rád mintha csodabogár lennél…..

       Lehet, hogy én vagyok megint helikopter, de tapaszatalataim szerint bár nagy a sulykolás, de az feminizmus is egy belterjes “szektaharc”,  ami látható, de az “antifeminizmus” egyrészt nem is látható, ami meg látható belőle, az is olyan, hogy akinek címezték kurvára nem érti , hogy miről van szó, így meg csak szimpla erőlködéssé silányul.

       Az emberek 99 %-nak fogalma sincs arról, hogy mi az, hogy feminizmus, antifeminizmus, arról nem is beszélve, hogy ennél “mélyebb” fogalmaknál csak bambulnak ….

       1     0
       • Az biztos .hogy a bakteriológus mindenhol kórokozókat lát miközben az egészséges parasztgyerekek tömik magukba a tyúkszart anélkül .hogy megbetegednének.De  már többen is említették : nem a közvetlen hatás a legnagyobb veszély hanem a sunyin elültetett lappangó gócok.

        0     0
        • Én igazán arra lennék kíváncsi, hogy ha bárki random 100 embert megkérdez az utcán, akkor van-e köztük legalább egy, akinek fogalma lenne a kérdésről…..

         Ha egyet sem találunk, akkor csak “belterjes ” harc az, amit mívelünk:)

         Ez nem bántás, vagy ítélet, csak a realitás.

         0     0
         • A bolsevikok sem voltak sokan(nevükkel ellentétben) oszt mit csináltak…

          0     0
         • Havonta 10-20 ezer egyéni olvasót ér el a Férfhang.hu, folyamatosan növekvő tendencia mellett. Nagyobb a látogatottságunk, mint bármely feminista lapnak – ez tény, de egyébként a feminizmus, a nőközpontú szemléletmód elutasítása, a férfiöntudat mémként is reprodukálja magát forráshivatkozások nélkül.

          0     0
          • Elhiszem, csak annyit mondtam, hogy az én tapasztalataim alapján, lassan asszem 3-4 éve,  még nem talákoztam olyan férfival/nővel, akinek, ha nem én mondtam, akkor fogalma lett volna egyáltalán az egész feminizmus/antifeminizmus/blu-redpill,/manosfera/PUA stb.  dolgokról, de annyira nem, hogy csak néztek/nek rám mint a borjú az új kapura…..

           Tényleg komolyan kérdeztem, hogy csak velem van-e így, vagy más is ugyanezt tapasztalja, legalább valaki jelentkezzen, hogy találkozott már fehér kenguruval(nem innen és nem ő “tájékoztatta”:), please:)

           0     0
      • Elolvastam, érdekes ahogy Jámbor András definiálja magát: Apuka, élettárs, egyedül nevelt gyerek. Talán azért is az antifemisták a hibásak hogy seggé neveltek…

       “Miközben a mainstream média jelentős része, mind jobb-, mind baloldalon magáévá tette azokat a pszichológiai, társadalmi fogalmakat, amelyek által érthetővé válik a feministák magyarázata ezekről az ügyekről, eggyel kijjebb már nem ilyen egyértelmű a helyzet.” – okay tehát ha nem vagy méjnstrím, akkor te kívűl vagy. Min kívűl? körön kívül? akik számítanak-on kívül? Tahátbazmeg a romkocsmás entellektüellnek, csak kivülállóak az emberek, már ha nem nyomják azt a himnuszt amit ő ismer?

       a mainstream médiában megrendült bizalom – vajon mi f…szért rendült meg a bizalom, tebenned-mint mainstream médián belüliben, Te gyökér…

       Ami most átmegy, az nagyon erős hatással lesz a magyar társadalom képére a következő évtizedekben. – akkor ezt elbasztátok a nane-s cimbijeiddel együtt, most már nem lehet hazudni minden 2. és 3. és 4. érintettről meg hasonlókról, mert VALAKI meg MERI kérdezni VÉGRE hogy miért hazudsz?

       A végszava jó viszont: Ahogy a politikában mindenhol: ha te nem szólalsz meg, mások fognak helyetted. - Eddig a mások nem szólaltak meg, de ez változni fog.

       0     0
    • Ha a NER most azonnal deportálná az összes feministát Szibériába, felgyújtanánk, porig rombolnánk a CEU-t és az ELTE gender studies tanszékeit, és minden feminista megnyilvánulás a holokauszt tagadáshoz hasonlóan büntetnének, akkor sem fog változni a magyarországi nők tudata.

     Ne feledjük, hogy nem csak a mostani generációk fertőzöttek, de már anyjuk, néhány esetben már a nagyanyjuk is fertőzött volt. Mind egy szálig Férfigyületre lett kondicionálva.

     Ezzel nem tudunk csinálni SEMMIT (a kényszervágáson kivül persze.. :D :D :D :D :D)

     vegyük már észre, hogy a nők a probléma részei, nem a megoldásé. És nincs kivétel.

     1     0
     • vegyük már észre, hogy a nők a probléma részei, nem a megoldásé. És nincs kivétel.

      A “férfiak” meg hozzá(juk) “idomulnak”……..

       

      0     0
     • Dehogy nem tudunk.Te mondtad férfigyűlöletre kondicionálva.Tehát alakíthatóak.Akkor a jóra is.

      0     0
      • Kiváncsi lennék, neked milyen ötleteid lennének erre és mikorra remélsz valami eredményt.

       0     0
       • Első ötletem a pontos tényfeltárás.A feministák nem azonosak a nőkkel.Nyilván nem a menthetetlen feministákat kell meggyőzni hanem inkább a többi nőre hatni(férfiakra is) Immunizálni lassan de állandóan, az ellenség is így dolgozik csak ők a fertőt terjesztik.Eredmény minden meghiúsított rágalomhadjárat,társadalombomlasztás és egyidejűleg a tettesek nyilvánosság előtti felmutatása.Olyasmit ,hogy kijelenthetjük a feminizmus megszűnt nem tartok reálisnak de nem is szükséges szerintem .Nem is lehetséges egy az egyben legyőzni őket, ugyanis nem fognak kiállni semmilyen lovagi tornán.

        0     0
   • Pesszimistázni én is tudok,ha ívóvízzel stb vegyileg kiölik a vágyat,kasztrálják a közembereket még digitális műpina se kell mert nem lesz rá rá igény.

    0     0
   • Gondolkoztam azon, amit írtál, és talán tényleg tévedtem, nem blue pill vagyok. A mangina reálisabb. Legalábbis egy MGTOW szemszögéből. Igen. Én jobb szeretem mondjuk a lovagias kifejezést, de igazából a mangina is elég kifejező. Persze nem numerákért, hanem elismerésért, figyelemért. Érdekes lenne feltárni, mi lehet ennek az oka, kisgyerekként mennyi figyelmet és törődést kaphattam édesanyámtól… de nincs tudatos emlékem abból a korból. De a nők elismerése és figyelme tényleg fontos nekem, bár egy igazi férfi tudjon élni ezek nélkül. Tudjon elélni a lelki sivatagban, ahol legfeljebb más férfiak segítségére számíthat, vagy még arra se. Marad magának saját maga és Isten. A lelki önállóság, szuverenitás alapja nálam ez: ápolt kapcsolat magammal, Istennel, és jóindulat a többi ember felé. Aztán, hogy mit kapok cserébe? Más kérdés.

    1     0
    • Két dolog:

     1, Olyasmit vársz el a nőktől amit nem tudnak adni.

     2, Szükséged van külső megerősítésre.

     0     0
     • Ebben a kérdésben valamennyire támogatnom kell Zoltánt. Azért figyelmet és törődést kaphat az ember nőtől, ha e nélkül is meg tudnánk lenni, robotok lennénk, de ennek tagadása csak duma, a legtöbb hozzászóló már eleget szenvedett emiatt különböző okokból, de ettől még szükséges, a tagadással az ember nem tud jót tenni magának.

      Külső megerősítésre mindenkinek szüksége van, csak nem mindegy, hogy az önbizalomhoz ezt hogyan kapcsoljuk. Erre alapozni azt nem lehet, viszont a belső tevékenységgel és képével sem megy sokra az, aki semmiféle pozitív visszacsatolást nem kap hozzá a környezetétől. Az egész képnek kevesebb, mint a felét adja a külső rész, de egyáltalán nem jelentéktelen.

      1     0
      • Könyvajánló, annak aki még szeret olvasni :

       Alon Gratch: Ha a férfi beszélni tudna…

       0     0
       • Mi értjük magunkat és egymást, ez a könyv sokkal inkább nőknek szólónak tűnik.

        0     0
        • Igen , és àllítólag a nők többet olvasnak bár nem ilyen könyveket. Ehhez persze szeretni kell a pszichológiát (is).

         0     0
         • Valahol érdekes és elgondolkodtató hogy az önismereti könyvek túlnyomó többségét nők(nek) írják.

          0     0
          • Nem azért írják első sorban nekik, mert csak ők nem ismerik magukat, hanem mert mindenféle pszichológiának hívott közhelyeket puffogtató irományokat el lehet adni nekik. :D Az már érdekes, hogy mi náluk ez a fajta vonzódás a pszichológiához, bár fenntartom, hogy jó lenne, ha több férfi lenne a területen a jelenleginél, nem tesz jót semmilyen szempontból a jelenlegi csajos sztereotip vonás neki, meg azért a komoly dolgokhoz (pl. kriminál, profilozás, klinikum) mindig ember fog kelleni.

           0     0
          • Van külön nőknek írt könyv?  Cikkek azok vannak  nőknek rengeteg de inkàbb nagyobb kàoszt okoznak a fejekben.  De nem is személyre szólóan íródnak ezek csak esetleg van ami hasznos lehet a fejlődőképeseknek.  Bàr én könyveket olvasok főleg  nem a magazinokat vagy weboldalakat.

           0     0
          • Persze, hogy van nőknek írt könyv. Nyilván nem ezt fogják 32-es betűmérettel a borítóra írni, de ez a fajta piacmanipuláció nem ma kezdődött, az Alkonyat szériától a Szürke 50 árnyalatán át napjaink többi ponyvájáig rengeteg ilyen olvasmány burkolt célcsoportjai a női tömegek, akik azonnal ugranak némi olcsó romantikus sztorira, esetleg önismereti bullshitekre. Azért bullshit, mert semmiféle alkotó szándék nincs ezekben a könyvekben, a kapcsolati tanács rész is kb. arról szól, hogy kommunikálni és asszertíven (de utálom már ezt a szót) viselkedni kell, és minden marha jó lesz, csoda fog történni és szivárványt böfögő angyalkák szállnak majd le az égből, hogy apuci hercegnőjét unikorniskirálynővé koronázzák. A pszichológiai rész kifejezetten igaz, több ilyen könyv is megfordult a kezemben, nem légből kapott bemondások ezek.

           0     0
          • Szerintem mert mentálisan instabilabbak és mert sokkal inkább szükségük van folyamatos önigazolásra. Bizonytalanságuk folytán sokkal inkább érdekli őket tetteik mozgatórugói. A pszichológiával foglalkozókra az átlagnál jellemzőbbek az olyan kérdések, hogy miért így működöm, miért vagyok más mint a többi, van-e valami baj velem stb.

           0     0
      • Természetesen szükséges a külső megerősítés, de annak mértéke ill. hogy kitől és mitől származik nem mindegy.

       0     0
    • Semmi manginásat/blue pill-eset nem látok Zoli kommentjeiben. Sokkal inkább azt, hogy számára a klasszikus férfi és női szerepekhez és a tradicionális házassághoz való visszatérés, a nemek harca helyett a normális párkapcsolat lehetősége van a fókuszban, nem pedig az, hogy a jelenlegi katasztrofális helyzetet adottnak tekintve  hogy lehetne abból kihozni a maximumot, ami – így magunk között szólva – amúgy sem valami sok…

     0     0
  • “ Aki csak felszedni akarja a nőket, egy éjszakás kalandot akar, annak való a hazai red pill megközelítés, a kemény, macsós fellépés, hosszú távra viszont jó a blue pill srác is”

   Hosszú távon sem működik a puhaság. Időnként kell valami, mert a nőket megöli a nyugalom.

   0     0
  • “Aki csak felszedni akarja a nőket, egy éjszakás kalandot akar, annak való a hazai red pill megközelítés, a kemény, macsós fellépés”
   Meg annak, aki nem szereti, ha folyton hülyére veszik.

   “hosszú távra viszont jó a blue pill srác is. Önállóság és határozottság a kedvesség és gyengédség mellé, ennyi kell csak – szerintem.”
   Hosszútvára mindig jó a blue pill srác. A női agy racionálisan működő része is tisztában van ezzel, mégis a ki ha én nem, egyészakásra hajtó tahó kell nekik. Aztán persze mindig jön a sírás-rívás, hogy én nem ezt érdemeltem. Ezt persze lehet játszani akár 10 évig is és amikor már 30 felett egy lerobbant kapcarongy lesz, akkor már kéne a blue pill srác, aki erre csak annyit fog mondani, hogy: A FASZOMAT! A kedvességgel és a gyengédséggel kitörölheted. Csak a nagyanyád idős szomszédaitól fog egy pár “bezzeg ha 50 évvel fiatalabb lennék” frázist kapni.

   0     0
  • “Azzal sem értek egyet, hogy a kedves, romantikus srácok nem kellenek a nőknek, csak némi tökösséget, határozottságot mutassanak fel, és jó eséllyel randizhatnak. Aki csak felszedni akarja a nőket, egy éjszakás kalandot akar, annak való a hazai red pill megközelítés, a kemény, macsós fellépés, hosszú távra viszont jó a blue pill srác is. Önállóság és határozottság a kedvesség és gyengédség mellé, ennyi kell csak – szerintem.”

   Szerintem ott van a félreértés, hogy abból indulsz ki, hogy egy red pill nem lehet kedves és gyengéd. Vagy hogy ne lehetne házasságban red-pill szemléletet tartani.

   Azt gondolod, hogy a piros pirula egyben a nőmentes, nőelutasító MGTOW-t jelenti. Valójában pedig a pirula önmagában csak annyi, hogy a elfogadod, hogy a világ olyan amilyen.

   Fogalmak:

   piros pirula – tisztában van a világ működésével

   kék pirula – nincs tisztában a világ működésével (vagy mert nem találkozott a pirulával, vagy mert nem hajlandó feldolgozni)

   alfa - zsigeri vonzalomra épít

   béta – racionális dolgokra próbál vonzalmat építeni

    

   Az első probléma tehát, hogy itt vagy az oldalon, szembesítve vagy a valósággal, mégis tagadod. El kell fogadni a világot olyannak, amilyen. Ez a piros pirula.

   A második pedig, hogy bétaként sosem leszel bodog, sosem kapod meg amire vágysz. A példára visszatérve. Mi a baj a “hosszútávra jó lesz” béta sráccal?

   * Béta hozzáállással csak akkor kapod meg a nőt, amikor “meg akar állapodni”. Ami valójában annyit tesz, hogy megérzi a visszacsatolásokból, hogy nem mai csirke már, az igazán izgalmas férfiaknak már nem kell. Lejárt szavatosságú árut kapsz tehát.

   * Sosem lesz igazán erős a vágy a nőben egy béta iránt. A kényelmes élet kedvéért (meg mert az izgalmas macsóknak már nem kell) lehet, hogy hajlandó szexelni, de sosem lesz igazán lelkes. A gond az, hogy a jó szex kulcsa a lelkes nő. Ha nincs beindulva sosem lesz jó a szex.

   * A zsigeri vonzalom hiányzik a nőnek is. Boldogtalan, kielégületlen lesz. Amint csak megcsapja a “szerelem” szele bekattan, és megcsal. Ha nincs szerencséd meg sem tudod, csak még sokkal rosszabb lesz az élet vele. Márpedig előbb utóbb minden nőre rámozdulnak, a kapcsolatban lévő idősebbekre is. Mivel a macsónak nem kerül semmibe, miért-ne alapon is megpróbálja.

   Ha zsigeri vonzalomra próbálod építeni a kapcsolatot, persze nem tesz immúnissá a megcsalás, lelépés ellen, de legalább kicsit jobbak az esélyeid. Meg amíg jól csinálod, addig jól érezheted magad benne.

   0     0
   • Az egyszeri olvasónak nem véletlenül támad olyan érzése, hogy a kettő nehezen egyeztethető össze, még ha elméleti szinten így is történne a dolog. Amit én látok, az sok olyan ember, aki majd megfeszül azért, hogy a csajoknak tetsszen, de közben saját magát teljesen elhagyja, annyira elhiszi, hogy neki kell az élő istencsapásának lennie ahhoz, hogy valakit felszedjen, ezért is van a rengeteg megkeseredettség és indulat. Ugyanis ne felejtsük: az ellenazonosulás is azonosulás, csak a másik irányban ugyanakkora az adott viselkedést meghatározó tényező hatása. Az ide tévedő nem boldogabb és heuréka pillanatot maguk mögött hagyókat lát a legtöbb esetben. Nyilván ez a kezdeti meg nem érteni akaráshoz is kapcsolódik, de sokan később sem lesznek jobban, nem mindenki egy hete regisztrált ide sem.

    Ha én valakinek a szemléletet megpróbálnám átadni, valószínűleg szűkíteném a megoldandó szituációk körét nagyjából a shit tesztek és a túlzott kedvesség plusz némi alapvető határozottság témakörére töketlenebbek esetén, mert ennél többet szerintem nem érdemes változtatni. Nem leszel olyan viselkedésű minden téren soha, mint aki így születik és könnyebb dolga van a csajozásban, ezt muszáj elfogadni. Mint ahogy sosem fog mindenki 150%-ban bugyinedvesítő pinavadásszá válni, a házasság pedig minden körülmények között hatalmas kockázat marad, ahol választani kell a legkörültekintőbben. Nem sok újdonságot tudok nyilván mondani, de nem a majd megfeszülést és folyamatos belülről feszítő agressziót látom a csajozás sikertelensége elleni legjobb gyógymódnak.

    1     0
    • Én még mindig úgy gondolom , hogy a nő a kapcsolati stabilizátor. Ha van bennünk jóság ,kedvesség , szeretet tisztelet akkor ebből tudunk adni, mert csak abból lehet amivel rendelkezünk. Az úgy nem korrekt hogy a másiktól  bezzeg elvárjuk . A legtöbb nőből anya is lesz egyszer és nem mindegy hogy milyen pszichés nevelést kap a gyerek , mivel az anyával van legtöbbet legalábbis az első években. Nem lehet minden érzelmi instabilitásunkat a hormonokra fogni. Az önfejlődés a nőknek sem tilos!

     Észrevehetően sokan már kifellé élnek , tehát az a fontos hogy  mit mutatnak az életükből mintha az életük társa az internet lenne. Pedig a legfontosabbak  a körülöttünk élők , mert értük tartozunk felelősséggel!!

     0     0
 11. Igen, rettenetesen fájdalmasan kékpirulás. Mióta érdekel minket, hogy mit _gondolnak_ rólunk a nők? Csak az számít, hogy mit _éreznek_. De azzal sem szabad túl sokat foglalkozni.

  “Mivel a férfikozmetikai cikk elolvasása után pár nappal szólt a feleségem, hogy igazán elfáradhatnék a pedikűröshöz, engedtem a kollektív nyomásnak. Ha minden nőnek ez kell, még életem párjának is – ám legyen! Igazából meglepően kellemes élmény volt.”

  És még a mai napig nem érted, hogy miért lépett le? Sosem szabad a nyomásnak engedni. A tölgyfa sem enged. Te sem engedhetsz.

  “Egészségvédő faktor lehet, hogy jó esetben sokszor az asszony küldi el urát az orvoshoz”

  Egy férfi maga dönti el, hogy kell-e orvoshoz menni. (Nem, a legtöbb esetben nem kell. Amit az orvos felír legjobb esetben is csak másképpen árt. Rendesen kell kajálni és súlyokat emelni. Meg vitamint zabálni, de szerencsére az ma már nem receptre megy.)

  “jól sikerült, habár a kivitelezés tipikusan nőies, és ez tulajdonképpen dicséret”

  Ez nem szabad, hogy dicséret legyen. Egy nőies női magazin semmiféle érdeklődésre nem tart számot egy férfi részéről. Olyan, mintha nem is lenne. Pontosabban nincs is. Milyen magazin?

  “a férfigyűlölet és a totális elidegenedés helyett megvalósulhat a két nem egészséges együttműködése és együttélése.”

  Egyféleképpen valósulhat meg: kordában kell tartani a ránk bízott nőket – asszonyainkat és gyerekeinket. Más út nincs. Parancsolni kell. A párbeszéd még soha nem oldott meg semmit. Főleg nem nőkkel kapcsolatban.

  3     0
 12. tenyek random sorrendben: 1) a Dr Lorandos-nak nagyon jo videoi vannak csaladjogi/pszichologia temaban, altalaban ferfiakat ved https://www.youtube.com/watch?v=mlNyzFxOfOc a youtube csatornaja:; https://www.youtube.com/user/AccusedFalsely/videos https://www.youtube.com/watch?v=4zOS8s3rqPU

   

  2)

  15 hamis vád https://www.theguardian.com/society/2017/aug/24/woman-jailed-10-years-false-rape-claims-jemma-beale

  http://www.falserape.net/falserapeafa.htm

  10 False Rape Accusations https://www.youtube.com/watch?v=tah9KIKOiGw

  “We found that at least 60 percent of all the rape allegations were false. – Dr. Charles P. McDowell, Supervisory Special Agent, U.S. Air Force, Office of Special Investigations

  When the U.S. Air Force investigated 556 cases of alleged rape, 27 percent of the women eventually admitted they had lied (either just before they took a lie-detector test or after they failed it). Other cases which seemed less certain were reviewed by three independent investigators. Their conclusion? A total of 60 percent of the original rape allegations were false. (There were no convictions of these women.)

  3)

  News: 17 Ways That Science Proves Women Are Superior To Men xDDDD  https://www.youtube.com/watch?v=eNIVK3KCXtI

  0     0
 13. Ide írom, mint a “pozitív rovat”-ba való anyagot: mesés youtube videó! Egy feka nő, aki társtaláló-szolgálatással foglalkozik, beszél (angolul) a párkereső nőkhöz, h miért annyira elhibázott az az irreális elvárás-halom, amit nyomatnak a férfiak felé! De nem csak azt! Reális tanácsokat is ad, hogyan lehet ezeket a teljesíthetetlen elvárás-halmokat leépíteni.

  https://www.youtube.com/watch?v=H6ONHDmDD8s

  0     0
  • “Isten a tanúm”

   Jéé, egy vallásos feminista.

   0     0
  • Újabb jövőbeli macskatartó.

   0     0
   • No meg egy újabb “archetípikus” saját bevallása szerint is a 20-as éveit végig golddiggerkedte (és a nem bevallott dolgokról most ne beszéljünk :) . Most 35 évesen lelakva- elhízva megállapodna!!! Már “csak” annyit vár el, amit ő prostitúcióból-golddiggerkedésbő összeszedett, hát nem “megengedő” már a lelkem. :)

    http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/fresh-andi-harom-es-fel-eve-nem-tud-bepasizni/6npdksx

    “Huszonévesen inkább csak az számított a cserfes szőkeségnek, hogy milyen autóval jön érte az aktuális udvarlója. ”

    “Egykor az érdekelte, milyen autóval érkezik a férfi, ma már az, hogy odaadó társ legyen”"– Az vesse rám az első követ, aki sosem került még ilyen szituációba, vagy nem fordult meg hasonló a fejében. Én igenis vállalom, hogy álltam a másik oldalon, és egy ideg voltam szerető.” De mára rengeteg mindent átértékeltem, és míg régen például nevettem volna egyet, ma már örülnék, ha a szerelmem szendvicseket csinálna és elvinne piknikezni” –

    “Már többre értékeli a figyelmességet, gondoskodást, mint a luxuskocsikat ”

    ui: Ezeknek a wannebe máriamagdolnáknak üzenném, hogy Jézus sem úgy bocsájtotta el, hogy megbocsájtottam folytasd tovább a kurválkodást. Ha nem elvárta bűnbánatot és a megváltozást a belülről jövőt.

    0     0
  • Miért van az, hogy ezeknek a feministáknak sosincs hosszú hajuk? Miért éreznek késztetést hogy megfosszák magukat saját nőiességüktől mind viselkedés, mind kinézet tekintetében? Gyakran kifejezetten androginek.

   2     0
 14. Ilyet páran már írtak, de most van kedvem egy kis gyakorlathoz. Szentesi Éva cikkjéhez: VÉDETT NŐK – AVAGY VILÁG FÉRFI NÉLKÜL.- némi maliciózus hozzászólás.https://wmn.hu/zizi/47546-vedett-nok—avagy-vilag-ferfi-nelkul Hat pontot sorol fel, egyszerűen befosok, de komolyan gondolja, a sok liba hozzászóló meg gágog hozzá. Na nézzük:

  1. Csökkenne a hazugság – nők nem hazudnak ez tudott, illetve elsősorban a nők nem hazudnak, csak a férfiak és ez a durva csak nőknek, ez egy szövetség dacból.

  2. Csökkenne a hűtlenség – félre csak férfi …szhat ez tudott, egyértelmű, de az egyes pont meg is adja a választ, ehhez hazudni kell ugye, a nők meg azt nem teszik, és pont!

  3. Csökkenne a féltékenység – a nők nem féltékenyek, ez tudott. A fiatal titkárnők tk. egy kitalált sztereotípiák, sose ideges a feleség ha azt tart a férje. Így mondjuk hazudni se kell, ha nem fétékeny anya.

  4. Csökkenne a szépségipar befolyása – ez is tudott a férfiak a föstmények, minden reggel a munkába menet én befestem magam, irokéznek bazdmeg, így tuggyák a kombojok ha közeljönnek megskalpolom őket, mondjuk a tehenészlányok jöhetnek->ugye csak én vagyok hűtlen. A rúzst is én használom, bekenem vele a farkam körbe, ha nem sikerülne tehenészlányt elkapnom, ezzel dicsekszem a klubban. Ott megmutajuk a faszikkal egymásnak a farkunkat, akié rúzsos annak fizetnek 1 sört vagy bort, ki hogy igényli.

  5. Nem lennének szappanoperák – ez tudott ezek a férfiak drogjai, meg a Dánielstíl is, bazdmeg én annyit nézem az Ismaurellát az Ertéellen a maunika-só után mindíg, meg a celebvagyokat is az xfaktorral, csak én.

  6. Csökkenne az erőszak – nos igen a női vezetők alatt nincsenek háborúk, egy se nem is vót, a történészek(mivel zömmel férfiak) hazudnak, gondolom. I Erzsébet, Nagy Katalin, Mária Terézia, nemhogy háborút nem viselt de melltartót se(nem volt akkor még szépségipar amit ugye a férfiak találtak ki), Tecser se támadta meg Argentínát biztos lesen voltak a meccsen, az akkori hadügyminisztere focirajongó vót, mer faszi és hazudott. Átkurta az összes jelenlegi és volt női vezetőt-császárnőt-királynőt a gonosz patriarcha tanácsadója, mer’ azok asztán hazunnak’ ugye?

  Kicsit komolyabban: hellóka ebből a hatból öt az nem jó helyen jár, vagy én tévedek? Ez nem a nőkre jellemző inkább, Szentesi tegyél ki egy képet smink nélkül a fészbukodra, aztán ha megvan akkor majd elhiszem amit írsz, (nekem sminknélküli képeim vannak kinn, meg családosak), akkor ez 2:0 a patriarchának nem?

  Még egy kicsit hogy több legyen a karakter, novella höhö, nem az de az?! Nos az én röffenetem(a férfiak disznók, ez tudott) címe: Szentesi és a seggszaga.

  Szentesi reggel amikor felébredt(még nem tudva hogy az Armageddon elvitte a férfiakat), döbbenten konstatálta hogy nem ébresztett a rádió reggel-> nincs áram semmi baj (ide nem vonatkozik az üvegplafon, az erőművekben nem nagyon dolgoznak nők, legalább is a HR-en és a bérszámon kívül), elkésett ugye a munkahelyről. De legalább már van elég fény hogy a sminktükörben lássa saját magát. Amikor elkészül, bazze meleg víz sincs(a hőközpont is csak ilyen patriarchális szar) csak éppen megmosakodott, kilép az ajtón és lemegy gyalog, (lift=áram, ugye ezt már beszéltük), a kapu elektromos nyitású ezt már reggel kifeszegette a takarítónő és Marika néni a földszintről. Kilép az utcára, éhes(itt már tudja mi a helyzet, teljesült a kívánsága faszit sehol se látni) megkönnyebbül, kaját reggel nem tudott csinálni mert se gáz-se villany(Gázművek és a női munkaerő, hiányregény írta az Élet). Menjünk a pékségbe, azt egy aranyos vállalkozó csaj üzemelteti. Belépve, no áram-no víz, no party őőő kifli.

  Akkor menjünk munkába kiált fel, (az autó bennragadt a mélygarázsba, Marika néniék azt nem tudták felfeszegetni) villamossal-azt nők is tudják vezetni derül fel, ugye az is villannyal megy, busz meg nem jár (patriarcha sofőrök…). Beér gyalog a munkába, kb 2 óra múlva, kissé izzadtan, leül az íróasztala elé és mit csinál? Hol ebédel majd és mit? Meddig dolgozik?

  Este biztos nem támadják meg, amikor hazaér sötétben(na végre haszna is van hogy nincsenek férfiak). Felmegy a hideg lakásába, mit csinál mit eszik(talán nem olvadt le a hűtő), tüzet gyújt a nappaliban. Ott ül a sötét nappalijában (az égetnivaló bútor kárpitja büdös, inkább eloltotta…), izzadtan,büdösen, te atya ág seggszagúan(ugye napközben nem volt víz már a wc-ben nagyot pottyantott na mi fröccsent fel?). Majd elalszik a lassan 6 fokra hűlő lakásban…

  Amikor másnap felébred, a megszólaló ébresztőórára, megnyugszik többet nem ír hülyeségeket hogy kellenek e férfiak vagy nem. De várjunk seggszag van!! Ja hogy csak a számból jön, király megyek fogat mosni, többet nem iszok annyit… Vagy mi…

  0     0
 15. Nők Lapja, december.
  Asszonyka nem akar szülés után szexelni? Okos női tanácsadó vajon mit javasol?

  https://www.kephost.com/image/EKvO

  0     0
 16. Index, KULT!! rovat 7 szemelvény: 3 meetoo-s cikkről, 2 feminista topic könyv&film, 1 Harry herceg és egy Netflix film bemutató…

   

   

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
Itt a megoldás a nők gondjaira

Az idők hajnala óta rengeteg probléma hátráltatta az emberiséget. Háború, éhezés, járvány és k...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
"Égjenek a boszorkányok!" - Tűz a Femen párizsi szálláshelyén

"Burn witches", magyarul: "Égjenek a boszorkányok". - Ennyi állt abban a szöveges üz...
Diliflepnit kapott Pán Péter

Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahot...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
RibiSéta – SlutWalk Budapest 2014

Úgy tűnt, hogy ebben az évben már elmarad, végképp érdektelenségbe fullad a Ribiséta, azon...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azon...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Öt hasonlóság a modern szexuális zaklatás hisztéria és a Sztálini Nagy Terror között

Öt hasonlóság napjaink zaklatási hisztériája és a sztálini Nagy Terror között Az alábbi cik...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Politikai metamorfózis

Azt tapasztalhatjuk, hogy a közéletben jelen lévő baloldal mára eltaszította hagyományos célkö...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hogyan fojtja meg a házasság lerombolása a feminista jóléti államot

A cikk Dalrock kollégánk írásának magyarítása - nem egy-az-egybeni fordítás, hanem inkább az, ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Röhögjünk együtt a gyáva feministákon! – A Férfiakért.hu eredetmítosza

Elég sokat írtam a Science Caffe portálra.  Ezt a portált többségükben lányok szerkesztik,...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Tiszta beszéd

Wastrel kolléga két összetartozó kommentje annyira ütős, hogy muszáj volt cikket csinálni belő...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A tavalyi év legpikánsabb feminista aranyköpései

Rövid összeállítás következik tengeren túli testvéroldalunk nyomán, kommentár nélkül. 1. Am...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminizmus, a vadkapitalizmus fő támasza

Nem az a baj a kapitalizmussal, hogy óriási társadalmi különbségeket eredményez és állandósít,...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hát miért nem tanított meg senki, hogy ne erőszakoljak?

Hála a feministáknak hatalmas felfedezést tettem: a nemi erőszak rossz. Tudom, férfitár...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A genderről és az elhülyülésről

Aristo írása következik a Mandínerről, a már többször tárgyalt svéd témából kiindulva, de ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Férfiuralom

Van egy régebbi cikkünk, ami népszerűségét annak köszönhette, hogy a súlyos, tartalmas, szöveg...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy új sötét középkor felé - I.

Mint azt a bevezető cikkben ígértem, itt a soron következő első nagyobb rész. Nem ígérek ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret