A férfigyűlölet anatómiája (1): amikor a korral jár

Richter András - 2017. december 10. vasárnap 21:02 - 111 hozzászólás

Címkék:

Minden eddigi csúcsot megdöntött hazánkban a férfigyűlölet. A metoo-kampány ugyanis nem állt meg a nyilvános lincselésnél, ma már a magyar parlament ad helyet a legdurvább, goebbelsi gyűlöletbeszédnek. „Az a hímnemű lény, aki bántja a gyengébbet, nem nevezhető férfinak, hanem féregnek, a férget pedig el szoktuk taposni” – fogalmazott legutóbb Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő oly módon, hogy az még a nemzetiszocialista Németországban sem hangozhatott volna el egy pártértekezleten a zsidóság ellen. Nálunk ma már ez a természetes.

Bangóné Borbély Ildikó

Honnan ez az eszeveszett férfigyűlölet? Miből fakad ez az óriási düh? A férfigyűlölet természetesen sehol sem vezethető vissza egyetlen okra, így hiba lenne a mostani metoo-kampányt látni az elszabadult indulatok hátterében. Az okok sokrétűek, melyek közt megtalálhatók a belülről, a személyiségfejlődésből fakadó tényezők éppúgy, mint a kívülről érkező ingerek. Ötrészes sorozatunk legelső írásában a legáltalánosabb,  biológiai létünkből fakadó hatásmechanizmust vesszük górcső alá: ez pedig az, amikor egy nő a korának előrehaladtával gyűlöli meg a férfiakat.

Vitathatatlan tény, hogy a férfiak és a nők szexpiaci értéke más és más életkorban a legmagasabb. A nők szexpiaci értéke 16 éves koruktól folyamatosan, meredeken emelkedik egészen 23 éves korukig, vagyis a termékenységük csúcsáig. Innentől azonban következik a lejtmenet, ami aztán 30 éves kor felé süllyed a férfiak szexpiaci értéke alá – utóbbi egészen 38 éves korig nő (a szexpiaci görbékről részletesebben itt olvashatunk).

Hogyan jelenik meg mindez egy nő világában? 16 éves koruktól a nők valóságos hercegnőkké válnak: ez az állandó potyázás, a vacsorameghívások, az ajándékok besöprésének időszaka. Később, a főiskolán vagy az egyetemen ez az az időszak, amikor egy miniszoknyával (vagy miniszoknya alá rejtett puskával) bármit el lehet érni a vizsgákon. De sokszor erre sincs szükség, elég csak pár könnycsepp a jó jegyért. Miközben ilyen korukban a férfiak jó részét a cölibátus és a kemény küzdés terhe nyomja, addig a nők ekkor élik fénykorukat. 25 éves kor után aztán lassan minden megváltozik. Egyre kevesebb lesz a meghívás, a bálhercegnők pedig egyre gyakrabban nyúlnak a Tinder után. A korábban hetente leszüretelt férfiak száma is lassan csökkenni kezd. Most már egyre több netes randi végződik úgy, hogy a férfi tíz perc után azt mondja: „Mennem kell!”

Míg a nők egy részénél ez az értékcsökkenés azzal jár, hogy mielőbb keresnek egy férfit maguknak (akinek még épp megfelelnek), hogy családot alapítsanak, addig a nők igen magas hányada egészen más úton jár. Mivel ők azt szokták meg, hogy mindenki őket szolgálja (így is volt ez vagy 10 évig), teljesen természetesnek fogják fel, hogy nekik mindez jár. Így ők azt gondolják, hogy valójában a férfiak változtak meg, hiszen ők továbbra is olyanok mint régen – legalábbis szerintük. A sorozatos kudarcok, a párkeresés buktatói aztán arra vezetik őket, hogy saját életük csődjéért a férfiakat tegyék felelőssé. Ezeknek a vádaknak központi elemei, hogy a férfiak „komolytalanok”, „képtelenek elköteleződni”, „éretlenek”, „gyerekesek”, bezzeg ők 20+ férfi elfogyasztása után már alkalmasak feleségnek és anyának. Mindeközben eszükbe sem jut, hogy talán azért mondanak a férfiak sorra nemet nekik, mert elviselhetetlenek, követelőzők, és egyébként is teljesen alkalmatlanok bármiféle szerepre, ahol nem csak ők vannak a középpontban.

Ami marad, az a gyűlölet. Gyűlölet minden olyan férfi iránt, akiket ugyan valaha csípőből koptattak le, ma már annak is örülnének, ha az megszólítaná őket – de nem teszik, mert már boldog családapák. Gyűlölet azok iránt, akik ugyan nem nősültek meg, de állandóan arra emlékeztetik őket, hogy nekik legjobb esetben is csak ilyen férfiak juthatnak már. Vagyis fortyog bennük az egész férfi nem iránti gyűlölet pusztán azért, mert elhitték magukról, hogy hercegnők és a férfiak feletti hatalmuk soha nem is múlik el. Ám nem csak a 30 feletti vénlányokat sújtja az életkorból fakadó férfigyűlölet. Gyakori jelenség az is, amikor egy nő elhiszi, hogy neki sokkal jobb férfi járna, mint amelynél kikötött (a Redpill-irodalom ezt a nőtípust hívja alfa-özvegynek). Általános jellemzőjük, hogy a mellettük lévő férfi életét is megkeserítik abbeli fájdalmukban, hogy (szerintük) jobbat érdemeltek volna.

Nem kétséges, hogy az életkorból fakadó férfigyűlölet csak igen nehezen orvosolható. Ehhez olyan felvilágosító kampányok kellenének, amelyeket a mai nőközpontú, feminista világ sosem fogadna el. Másrészről az ilyen típusú frusztrációktól szenvedő nők dühödt önteltsége, kiválasztottság-tudata olyan nagy, hogy soha nem gyakorolnának a legkisebb mértékben sem önkritikát, és így soha nem fordulnának mentálhigiénés szakemberhez sem, hogy megfelelő segítségre leljenek. Ezért biztos, hogy még nagyon sokáig meg fogják keseríteni mindannyiunk életét azok a nők, akik felett – tetszik, nem tetszik – eljárt az idő.


8 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 58 votes, average: 4,50 out of 5 8 olvasó átlagosan 4,50 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


A feminizmus, mint vallás

Az alábbiakban Serenic átvett cikke következik, amelyet ezúton is köszönünk. Sokan nem értik, mi is a baj a feminizmussal. A feminista mozgalom ugy...
Az UNICEF-botrány leleplezi a dilettantizmus féktelen tombolását

Az elmúlt napokban továbbra is egymást érték a médiában az UNICEF botrányosan apahibáztató kampányfilmjei kapcsán az interjúk és viták. A TV2 a Mokkáb...
A férfigyűlölet buborékja (The Misandry Bubble) - 1. rész

A következőkben a férfiak társadalmi szerepének értelmezésével foglalkozó "Red Pill" irodalom egyik meghatározó darabját adjuk közre több ré...
#killallmen

A "Why de people hate feminism #1" dokumentumfilm útján értesültem a mai napig közismert és kedvelt #kill all man hastagról. Az őrületet az ...
Hisztéria, hírhamisítás, haszonlesés: a campus-erőszakról

Nap mint nap közelebb kerülünk ahhoz, hogy felzárkózzunk a művelt Nyugathoz: a genderháborús propagandagépezet évről évre szítja a feszültséget, a n...


111
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
15 Egyéni hozzászólás
96 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
27 Hozzászólások szerzői
Muhr úrvictor2PengeReactorherceg Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Szerkesztő

“Nem kétséges, hogy az életkorból fakadó férfigyűlölet csak igen nehezen orvosolható.” – Nem orvosolható. Önmérséklet, önismeret és megállapodott, szilárd értékrend kellene hozzá. Akinek ez nem adatik meg utólag már nem pótolható. Mindezt ellenszélben, hiszen ma, a konzumidiotizmus világában nem érett családanyákra, hanem éretlen csitrikre van szükség. Ugyanezen okból próbálnak a férfiakból is szenvelgő, narcisztikus homárokat csinálni.

Hunn
Olvasó
Hunn

Igenis orvosolható lenne azzal, ha valaki jól megb@szná őket. Csakhogy a probléma gyökere pont az, hogy nem akad erre önként jelentkező hímnemű egyed. Vagyis tipikus 22-es csapdája, amiből nincs kiút, legalábbis a feminista társadalom keretei között nincs. Megoldást csakis a Patriarchátus jelentene.

Naooo
Olvasó
Naooo

Én megbaszom őket.

Hunn
Olvasó
Hunn

A mozgalomnak harcosokra van szüksége és nem mártírokra. Koncentráljunk inkább a Patriarchátus bevezetésére, ezáltal elkerülhetjük az ilyesfajta szükségtelen szenvedést is.

Aldo
Újságíró

Árammal

Aldo
Újságíró

Sokszor akad jelölt, csak az már nem felel meg a drágalátos igényeiknek, mert mi az, hogy nem egy Bratt Pittbe oltott George Clooney az illető, hanem az Átlagjózsi. Bár sok esetben még az Átlagjózsi is túl jó lenne nekik. Ahhoz már tényleg minősíthetetlenül ocsmánynak kell lenni, hogy ne jelentkezzen be nála senki.

Penge
Olvasó
Penge

“Ahhoz már tényleg minősíthetetlenül ocsmánynak kell lenni, hogy ne jelentkezzen be nála senki.”

Osztom a véleményedet! Őszintén szólva ha csak a szexet vesszük alapul, a nők olyan hatalmas előnyben vannak, hogy egy tetszőlegesen ocsmány nővel (Gurmai Zita, Falusi Mariann, IMF elnökasszony, stb.) szemben talán egy Brad Pitt /George Clooney/Hugh Jackman lenne holtversenyben.

Hiszen a társadalom még az adoniszoktól is elvárja, hogy udvaroljon a nőnek (csak az ő esetében vannak nők, akik kezdeményeznek nála). És amennyire növekszik a könnyűvérű fiatal lányok száma, ugyanannyira növekszik a reménytelenségükben öngyilkosságot tervező 30 közeli/fölötti szüzek aránya, szóval ezen a téren kiegyenlített a helyzet. Ahogy a patriarchátusban több tartás volt mindkét nemben. A férfi is visszautasított nőt bizonyos esetekben, ahogy a nőknél sem fordult elő olyan, hogy pl. fogadásból feküdjünk le valakivel meg egyéb hülyeségek.

Dan
Újságíró

Szép, jól összerakott összefoglaló. Csak semmi újat nem tudtunk meg belőle. Emellett semmi előremutató megoldást nem mutat nekünk, férfiaknak, h miképpen változtassunk ezen a helyzeten. Mert a nőktől elvárni teljesen értelmetlen, hiszen nem képesek rá.

Razide
Újságíró

Dehogynem, ott van a sorok közt a megoldás. Legyél mgtow, kerüld a nőkkel történő üzleti és hivatalos érintkezéseket (bár a hivatalokban már kisajátítottak minden segglapító munkahelyet). A feminácik szerint toxikus a férfiasság, szerintem meg mérgező a nőkkel való kapcsolat, mert benn tartanak a mátrixban és intézményesen manginásítanak.

Reszet Elek
Szerkesztő

Átfogalmaznám a mondatod. Nem “szerintem meg mérgező a nőkkel való kapcsolat”, hanem mérgező a nőnek látszó de nem nőkkel való kapcsolat. Nőkre minden férfinak szüksége van.

A mai férfiaknak meg kell tanulniuk különbséget tenni nők és nőnek kinézők között. Valaha a nők alapban nők voltak és csak a torta habjával kellett törődni, manapság viszont már a legalapvetőbb női tulajdonságok meglétét is vizsgálni kell. Persze azért nem gom jabbarra van szükség

Szóval nem elég az izmos láb: https://www.youtube.com/watch?v=CIzOOxzuP6A

hunbagira
Újságíró

Dan!

Az összefoglalóknak pont ez a lényege tesó. A célja, hogy a férfigyűlölő női fórumokra így instant be lehet lökni. :)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Miközben ilyen korukban a férfiak jó részét a cölibátus és a kemény küzdés terhe nyomja, addig a nők ekkor élik fénykorukat.

Azért saját magunkból se gyártsunk már feleslegesen mártírt, még az itt rendszeresen jelen lévők jó részének is volt csaja akár fiatalként is, nem egy mission impossible legalább rövid távra összeszedni valakit, ha csak nem extrém szerencsétlen vagy randa az illető, a realitásokat ne hagyjuk el.

Ezen kívül ez a mondat és a mondanivaló jó része a cikkben inkább a tipikus jócsajokra vonatkozik, ez a valóságban nem túl nagy arány, persze mondhatjuk, hogy minden megfelelő kiéhezettség függvénye, de nem egy olyat ismerek, akikre rá sem néznek (fun fact: én sem nézek úgy rájuk).

Ezt a szerencsétlen élőlényt a fenti képről szerintem a Föld legszerencsétlenebb férfija is csak félig csukott szemmel dugná, az ő és hozzá hasonlók, tehát a feministák esetében a gondok nem 25 éves kortól kezdődnek, hanem főleg a fogantatáskor, bár a nőiséggel kapcsolatos frusztrációik is 14-16 éves korban kezdhetnek legkésőbb menthetetlenül kialakulni.

Penge
Olvasó
Penge

“Ezt a szerencsétlen élőlényt a fenti képről szerintem a Föld legszerencsétlenebb férfija is csak félig csukott szemmel dugná”

A képen szereplő nő 45 éves, ha a Google-n rákeresel további képeire, ahol nem vág torz arckifejezést, egész korrekt, korához képest átlagos, azon belül is igényes, ápolt (ami politikustól nyilván elvárt, plusz pénze is van rá) nő.

Ahogy már mondtam, az elvárásokkal van itt a baj. És lényegében ez itt a probléma.

Megkaphatja a jótestű adoniszt is. De csak szexre. Esetleg úgy, hogy még a helyet is ő biztosítja, illetve csak felcsönget a srác (nem vállalja fel, nyilvánosan nem mutatkozik vele).
Megkaphatja Átlag Józsit komoly kapcsolatra is. De ott neki kell előnyöket biztosítani a férfi számára. Pl. a férfi költözik hozzá, mert nincs saját lakása, a nő kocsiját használja, meg az sincs neki saját, vagy a nő hordja őt kocsival mert övé a kocsi, illetve a luxuskiadásokat is a nő finanszírozza saját magának.
Továbbá megkaphatja a Grál Lovagot is, csak az külső terén nem lesz szalonképes (hiszen ő épp a rusnya külsejét próbálja kompenzálni azzal, hogy egy jómódú valaki, aki elhalmozza a nőt mindennel. De még az is lehet, hogy a külsejével sincs gond, csak egy Mr. Bean alkat vagy van valami furcsasága (pl. hülyén nevet). Esetleg még valami beteg fixaideája (a gyíkemberektől az asztrálsíkokon át az erősen hangoztatott szélsőséges politikai nézetek… Tehát röviden és tömören vagy a külseje vagy a viselkedése vagy a személyisége gázos.

Naooo
Olvasó
Naooo

“goebbelsi gyűlöletbeszédnek”

De Goebbelsnek igaza volt.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Mi a baj ezzel? Teljesen igaza van!
Én sem nevezem férfinak azt a hímneműt, aki nőt vagy gyereket bántalmaz.

Egyszerűen csak ki kell egészíteni egy további mondattal a kijelentést:

“Az a nőnemű lény, aki bántja a férfit/gyereket, nem nevezhető nőnek, hanem féregnek, a férget pedig el szoktuk taposni.”
És így már teljesen rendben is van a gondolatmenet. Mert ugye:
– Férfi nem bántalmaz nőt, mert onnantól nem férfi.
– Nő nem bántalmaz férfit, mert onnantól nem nő.
– Senki nem bántalmaz gyereket, mert onnantól nem ember.
Nem bonyolult ez.
A Bangóné nevű nácinak meg csak a pofikájába kell vágni ezek után, hogy a párkapcsolati bántalmazások közel felét (néhol még többet is, mint fele) nők követik el férfiak ellen (olvasnivalók itt, itt, itt, és itt), illetőleg a gyerekbántalmazások esetében több nő bántalmaz gyereket, mint férfi (olvasnivalók itt, itt, itt, itt és itt). Utána kíváncsi leszek az arckifejezésére, meg hogy mennyire is akar tapodni egyeseken.
Naooo
Olvasó
Naooo

Ez nem náci, hanem kapitalista demokrata, és mért ne lehetne bűnöző gyereket bántalmazni?

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

Dehogynem náci. Femináci.
És nem kapitalista. Hanem szocialista.

Naooo
Olvasó
Naooo

Sose volt, sose lesz.
Minden sima szocialista kapitalista.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

De igen, az.
Nem.

Naooo
Olvasó
Naooo

Nem, nem az.
A nemzetietlen szocialisták és a kommunisták mind vörös kapitalisták.

Kalman
Újságíró

Erről jut eszembe, lassan tényleg az arabok lesznek az “új németek”:

“Felgyújtottak két izraeli zászlót, a tömeg pedig percekig a “halál a zsidókra” rigmust skandálta”

Forrás:

http://index.hu/kulfold/2017/12/11/berlin_tuntetes_antiszemitizmus_trump/

Naooo
Olvasó
Naooo

Vicces lenne, ha kiirtanák egymást, de csak bohóckodás az egész.

Aldo
Újságíró

Úgyse fogják. Ugyanolyan fehér és kereszténygyűlölő mindkettő.

Dan
Újságíró

Zombigyilkos,

Ez meglehetősen fekete-fehér és szélsőséges gondolkodás (bár tudom, h te imádod a fekete-fehér gondolkodást, a “szélsőséges” jelző ma meg már a legtöbb esetben dícséret, de ezektől most tekintsünk el).

Bántalmazás – meglehetősen széles palettát takar. Kb. mint a szexuális zaklatás. Tehát egy nem definiált, széles értelmezésű fogalom alapján fosszunk meg embereket emberi mivoltuktól, esetleg öljük is akkor már rögtön meg őket!

Bántalmazásért gyilkosság? Ez tényleg rímel a szexuális zaklatásért herélés és életfogytiglan, egyesek által vágyott büntetési tételére.

zombigyilkos
Olvasó
zombigyilkos

“Bántalmazás – meglehetősen széles palettát takar.”
Teljesen igazad van abban, hogy valóban nincs rá jelenleg törvényileg pontos meghatározás egyetlen törvényben sem. Tehát abban igazad van, hogy sok minden érthető alatta, így muszáj lenne meghatározni pontosabban, mivel visszaélésre adhat lehetőséget.
Megj.: A magyar és nemzetközi törvények is tiltják pl. a gyerekbántalmazást, ugyanakkor nem pontosítják azt, hogy mit is értünk alatta.
Ezért a magam részéről megpróbálom meghatározni, mit is értek alatta. Olyan jellegű károkozást, ahol a bántalmazott fizikai, szellemi, lelki károsodást szenved a bántalmazás során. Példa: Ha rácsapsz a gyerek fenekére, mert harmadik felszólításra sem hagyja abba a főzelék kilocsolását a tányérból, az nem bántalmazás. Ha úgy bántalmazod, hogy kárt szenved (pl. cigarettával égeted) az bántalmazás.

A bántalmazás esetében elég nehéz meghatározni, hogy hol a határ.
Ugyanakkor azt mondom, hogy ettől függetlenül még büntetni kell a bántalmazást.
/Megj.: Valóban problémás, hogy nincs pontos meghatározása, mivel egy adott esetben gyakorlatilag egy szubjektív döntés fog határozni arról, hogy az adott cselekedet bántalmazás-e, avagy nem./

“Bántalmazásért gyilkosság?”
Ki írt gyilkosságról? Látod, a ‘férgek eltaposása’ is pont olyan, mint a bántalmazás. Sőt, még olyanabb. Elég nehezen meghatározható, hogy mit is értünk alatta.

.

A mondandóm lényege pedig ez volt:
Fordítsuk meg Bangóné kijelentését (mondjuk ki nőkre vonatkozóan is), majd dörgöljük az arcába. Úgy hamarabb rájön, hogy mennyire is problémás a kijelentése, és létszik az általa alkalmazott fasiszta kettős mérce is.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
A férfi szexualitás még a TASZ-nak is büdös?

A szivárványmozgalomért, a korlátok nélküli melegfelvonulásért, a szexuális kisebbségek önkife...
ÉLETMÓD - Egészség
Virtuális polgárok

Váróterem. Fél tucat ember üldögél, majdnem mindegyiküknél okostelefon, azon pötyögnek. Ké...
Mi a bajom a láthatatlan munka forintosításával?

Mi a láthatatlan munka? Minden olyan feladatot ide sorolhatunk, amelyet nem fizetség ellené...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Férfigyűlölet

“A férfiak agresszívak.” “Rendszerszintű nőelnyomás van (a férfiak részéről)” “A férfiak szeri...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Néhány gondolat az ökofeminizmusról

A fennállása alatt számtalan vitatható irányzatot kitermelő nőmozgalom sajátos színfoltja az ö...
HÍREK - Politika
Most színt vallhat minden civil szervezet!

Fenti címmel számolt be a Magyar Nemzet a férfijogi és apajogi szervezetek által kezdeményezet...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Konzervatív nemi szerepekben hisznek a fiatalok

A fiatalok 44 százaléka konzervatívan gondolkodik a családban képviselt férfi és női szerepekr...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Humorterror nemi erőszak fronton

Az elmúlt hónapokban  csúcsra járatott nemi erőszak hisztéria újabb fázisához érkezett, amihez...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Miért nincs elég informatikus?

Árgus szemekkel figyelem hónapról hónapra a sajtó különféle termékeiben a cégek, valamint az o...
ÉLETMÓD - Egészség
Ki vagyok én? Ki vagy te? – 5.

A sorozat zárásaként következzenek a fejlődési utak, továbblépési lehetőségek, valamint rövid ...
ÉLETMÓD - Egészség
Mikor kedvez végre a férfiaknak is az állam?

Olyan adatokat látva, amelyek a férfiak felének 65 éves kor előtti elhalálozásáról szólnak, má...
+Kiemelt cikkek
Feministák márpedig vannak

Gondban vagyok, mert Bruno kollégával nemrég kissé összezördültünk, és ez a cikk most úgy ...
TÁRSADALOM - Pszichológia
Nőgyűlölet

Ma, aki nem ért egyet a harmadik hullámos feminizmussal, az annak híveitől hamar megkaphatja a...
CSALÁD - Otthon
Férfi agresszió, női agresszió

Egyik ismerősömnél kint jártak a rendőrök, mert nagyon összekapott az asszonnyal. A rendőrök r...
CSAJOZÁS - Szex
A férfi-nő kapcsolatok leromlásáról

Alapvetően nem kenyerem konkrét személyeken élcelődni, de mikor megláttam, hogy a FIX TV r...
HÍREK - Politika
Gender kvóta a Deutsche Telekomnál

A New York Times 2011. október 2-ai cikkének a címe: A Deutsche Telekom nem tudja teljesíteni ...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Hírválogatás 2.

Olimpiai beköszönő – avagy valami bűzlik Brazíliában

Apátlanság és feminista bürokrácia

Hol rontják el a lányok?

Férfiak a sztereotípiák tükrében

Egy újabb olvasói levél: Férfihang és egy élet

Bevezetés a piros pirulába 9. - Szexpiaci érték

Min tapodnak a pesti nők?

A „túl jó nő” legendája

Nehéz a szénbányászok élete

A Vodafone diszkriminálja az apákat és a fiúkat

Férfinapi Kiállás 2017androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret