Genderizmus, az önfelmentés ideológiája

Richter András - 2017. december 16. szombat 00:51 - 26 hozzászólás

Címkék: , , ,

Amikor az utókor csodálkozik azon, miért válik mindig a csőcselék a legszélsőségesebb ideológiák szekértolójává, általában megfeledkeznek egy rendkívül fontos tényezőről. Ez pedig az, hogy ezek az eszmék mindig kínálnak a kisembernek valamit, ami különösen vonzó a számára. A képlet sokszor félelmetesen hasonló, de alapvetően pofonegyszerű: nem te vagy a felelős a sorsodért, hanem mások, de majd mi megszabadítunk tőlük. Ezen a nyomvonalon haladva állíthatott maga mögé széles néptömegeket a nácizmus és a kommunizmus is.

femlookKorunk társadalmi forradalma, a genderizmus hasonló úton jár. Akik egy maroknyi kisebbség hatalommániás őrületének tartják ezt az eszmét, többnyire figyelmen kívül hagyják, hogy ez az ideológia valójában nagyon vonzó azon nők tömegei számára, akik minimális erőbefektetéssel kívánnak jó életszínvonalat elérni. Az pedig eleve tévedés, hogy a kvótákért a tenni akaró, felelős munkára vágyó nők emelnek szót, valójában a kíméletlen hataloméhség és a mérhetetlen lustaság sarkallja őket. Ennek megfelelően szinte kivétel nélkül olyan pozíciókba igyekeznének a kvóták segítségével, ahol a lehető legkevesebbet kell dolgozni. A parlamenti képviselői, a céges igazgatótanácsi vagy felügyelő bizottsági poszt sosem arról volt híres, hogy ezekben halálra dolgoznák magukat az emberek. Éppen ellentétesen: minimális munkával szép kis jövedelmet lehet velük besöpörni. Mindezek miatt a kvóták ellenzőinek tulajdonképpen szükségtelen érvelésként azt felvetniük, hogy miért nem a bányamunkára vagy más kellemetlen, megterhelő munkákra követelnek kvótákat, hiszen a kvótáért hisztériázó genderisták még az olyan szellemi munkákból sem kérnek, amelyek egyébként jól jövedelmeznek: a programozók, a mérnökök, a sebészorvosok kifejezetten jól keresnek, csak hát nekik ezért folyamatosan tanulniuk és dolgozniuk is kell. Ez pedig a genderfeministának olyan, mint ördögnek a tömjénfüst. Így tehát teljesen biztosak lehetünk abban, hogy az olyan munkaköröket, ahol valóban teljesítményt kell felmutatni és dolgozni kell, nem veszélyezteti semmiféle genderkvóta.

A gyerekekről való gondoskodás is egy olyan dolog, amiről a genderisták azt tartják, hogy az nem csak a nők feladata lenne, sőt. Valójában itt is arról van szó, hogy bajlódjon csak a szüléssel, gyermekneveléssel más, annyira nem fontos egy gyerek, hogy miatta oly sok lemondást vállaljanak. Sokkal jobb a Starbucksban sütemény és tejszínhabos kávé mellett „dumcsizni a barinőkkel”, mint koszos pelenkákat cserélgetni.

femlook3Ha már tejszínhab: egyébként kilóg a lóláb a nők elhízásáról alkotott feminista véleménynél is. Mivel is mentegeti a tohonya feminista nő a hízókúrát? Szerintük a vékony női testalkat ideálja csupán a férfi elnyomás egyik példája, tökéletes a nő akkor is, ha liszteszsák méretűre hízott. Legyen csak büszke rá, sőt az új „szépségideál” jegyében lehet belőle még akár ünnepelt „plus size” modell is. Aki pedig másképp gondolja, az még szégyenkezhet is, hogy elfogadva „a patriarchátus rémuralmát” a férfiak kedvéért fogyni akarna. Jól vagy te így, nem kell lefogynod, ha pedig az orvosod figyelmeztet majd a túlsúlyod veszélyeire, ne feledd: ez nem más, mint mansplanning!

Mindez egyben magyarázatot ad arra is, hogy a genderizmus miért lép elő állandóan teljesen tudománytalan, bugyuta és a végletekig primitív elméletekkel. Nemrég a mérce.hu szerzője állt elő azzal, hogy a férfiak azért magasabbak a nőknél, mert eleszik a nők elől az ételt. Mint fogalmazott: „az olyan nagy fehérjetartalmú tápanyagokért, mint a hús vagy a zsírok, ősidők óta kemény verseny folyik a nemek között. És ebben a küzdelemben a férfiak kerekedtek felül: hagyományosan ők fogyaszthattak több ilyen fehérjét, annak ellenére is, hogy ezekre nagy szüksége van a várandós és szoptató anyáknak.”  Így rögtön „magyarázat” született arra is, miért nincs szükség és lehetőség a bányákban is a nemi alapú kvótákra: “Itt vagyok én a 150 centimmel és a 35 kilómmal, hogyan is bírnám a kemény fizikai munkát, a férfiak elették előlem az ételt, így nem tudok szenet fejteni”. Jól hangzik  ez, csak éppen nem igaz: az elhízott nők tömegeit szemlélve inkább az a valóság, hogy sokak 150-160 centijéhez 90-110 kiló párosul, így még a cipőjüket felvenniük is extrém sportnak számít.

Ilyen „magyarázatokkal” a genderizmus ma már naponta örvendezteti meg azokat, akik valamilyen mentséget keresnek arra, miért ne dolgozzanak. És rendkívül vonzó a genderizmus minden olyan nő számára, aki a lehető legkényelmesebben akarja leélni az életét. Nekik ez az ideológia a genderlapok címlapjáról minden nap ad egy érvet ahhoz, miért ne keljenek fel reggel 5-kor az ágyból, vagy miért kényeztessék magukat lefekvés előtt még egy emeletes bányász-szendviccsel.5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Juszt is a dagadt nők!

Jaj, ne tagadd már! Ne tagadd, hogy te is szereted a zsírpárnákat. Most mit rázod a fejed? Nem ciki az! Sőt! AZ a ciki, ha nem szereted őket! Értsd má...
Az ellenkező nem elvárásai a külsőnkkel szemben

Az elmúlt napokban felpörgött a "Juszt is a dagadt nők" című írás alatt a kommentelési kedv, szóval gondoltam hozok egy kis kiegészítést...
Őrségváltás az Akadémián - a feminizmus újabb frontot nyit

A Férfihang hasábjain többször szóba került már a politikai szféra, a szellemi szektor, a felsőoktatás vagy a munkaerőpiac elnőiesedése. Míg a nők sor...
Feminizmus, a vadkapitalizmus fő támasza

Nem az a baj a kapitalizmussal, hogy óriási társadalmi különbségeket eredményez és állandósít, ha nem tartják kordában. Semmi gond nincs azzal, hogy a...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (26) Hivatkozások (0)
 1. Én jókat röhögök az ilyen brutálisan agresszív szemüveges malacka alkatú nőkön, amikor elborult aggyal mondogatják a mantráikat. Van egy csaj, volt osztálytársam élettársa, elhízott, elől pótolt fogakkal, hatalmas valaggal, valami kamu főiskolai papírral és brutális otthoni terrorral haver irányába. Semmi munkahely nem volt jó neki, mindent otthagyott fél éven belül, havert leépítette a szüleiről és kisajátította magának, eladatta vele a pesti lakását és elmentek egy válságrégióba, ahonnan a csaj származik, illetve ahol még az a anyja is él. Ez a nő kijelentette, hogy ő azért nem kap munkát, mert előnytelen a külseje. (Legalább szépnek nem tartja magát, ha már okosnak igen…) Az embert, aki lényegében eltartja, meg alázza. Meg is mondtam neki, hogy magára vessen, ha tűri. Ja, még gyereket sem akar egyelőre, mert még csak 35 körül van. Mondjam, hogy szerencsére?

  5     0
  • Minden sértés nélkül, de a haverod egy címeres balfasz.
   Az egy dolog, hogyha csak ritkán tudsz dugni és valami csoda folytán összeszedsz egy átlagos, esetleg jó nőt és többet elnézel neki a rendszeres szex reményében, de az ilyen eseteket egyszerűen nem bírom megérteni.

   2     0
 2. Az első képen levőnek egy búzászsák is elférne a busa nyaka mellett, a második meg az emberi faj szégyene, az anyja jobban tette volna ha közvetlenül a születése után a köldökzsinórjával fojtja meg.

  2     0
 3. A második képhez max. annyit fűznék hozzá, hogy ha egy férfi pózolna így egy tömegközlekedési járművőn biztosra vehet egy legalább fél éves elzárást a pénzbírság mellett. Még szerencse, hogy az egyenlőség jegyében bármely feminista ezt bűntettlenül megteheti. Továbbá egy elhízott férfinak legalább van egészséges önértékelése és nem mutogatja így magát.

  Eszembe is jutott egy régi iskolás sztori a cikkről, még a hetvenes évek végéről. egy lány osztálytársam még a középiskolában úgy elvolt hízva, hogy én háromszor is elfértem volna a bőre alatt pedig több mint egy fejjel voltam magasabb nála – bizonyára azért mert mindent elettem előle – annak ellenére is, hogy olyan szegény családban éltem ahol gyakori volt az egy-két hétig tartó éhezés is. A lényeg, hogy a kis donna-tonna szinte minden szünetben degeszre zabálta magát, annyi ételt hozott magával az iskolába naponta amennyi nekem kb. egy hónapra sem jutott. Miután a fogyókúra jegyében rászokott a bagóra is megkérdeztem tőle miért nem eszik inkább kevesebbet. Válaszolt is mély felháborodással, hogy nézzek már magamra és őrá, neki egy kétszer akkora testet kell fenntartania mint az enyém. Kissé meglepődtem a válaszán és feltettem neki a következő kérdést amire nem is igazán vártam választ. Úgy akarsz lefogyni, hogy közben fennakarod tartani a hájadat?

  Az ezt követő reakcióját szerintem mindenki eltudja képzelni. Ismét kihangsúlyozóm, hogy ez kb 40 éve volt és én jóval magasabb voltam.

  2     0
  • Továbbá egy elhízott férfinak legalább van egészséges önértékelése és nem mutogatja így magát.

   :D:D:D:D:D
   Jaja, a férfi nem mutogatja a sörhasát, csak azért látod őket egész nyáron felső nélkül, izzadva, mint a ló, mert semmi háj nem receg rajtuk. Te egy igazi álomvilágban élsz. :)

   0     5
   • Te hol látod a félmeztelen férfiakat? Mert az utcán biztos nem de még az építkezéseken vagy épp az útburkolókon is rajtuk van a láthatósági mellény. A strandot meg a tópartot azért meg ne vegyük egy kalap alá egy tömegközlekedési járművel ahol soha egyetlen még félmeztelen férfit sem látni.

    De mindent egybevetve ha látod is kövér és izzadt férfi sörhasát nyáron az csak azért van mert veletek nőkkel ellentétben a férfiak keményen dolgoznak. Majd akkor kritizálj ha eltudod végezni ugyanazt a munkát ugyanolyan körülmények között és kibírod nyakig beöltözve. Azt se felejtsük el, hogy itt szándékos magamutogatásról van szó és nem a túlzott megterhelés miatti kényszerről.

    1     0
    • Jaja, azért látsz kerítést támasztó, másik kezükben sört markolászó pasik ezreit vidéken félmeztelenül egy nyári napon, mert szegénykék annyira agyondolgozzák magukat, és azért kell nekivetkőzni. :)
     Vidékről jöttem, nagyon jól tudom, hogy működik ez, és mekkora baromság, amiben hiszel. :D

     1     4
     • Én meg vidéken élek és egész nyáron nem látni olyan férfit támaszkodva, sört fogyasztva akin nem lenne legalább póló és rövidnadrág. :)

      Jobb mesét találj ki a vidéki életről. :)))

       

      1     0
     • Látszik, hogy életedben nem dolgoztál versenyszférában! :) Egy nagyobb építőipari cég nem engedi ezt meg.

      Te bent ragadtál (poszt)szocializmusban keletkezett gyerekkori emlékeidben.

      4     0
     • Csak egy apróscsa kérdés, Slut:
      Tudsz te nem hazudni is?

      5     0
     • Ezt a belvárosi romkocsmádból látod cica?

      0     0
     • Ez szörnyű. Én már rég szembe fújtam volna magamat könnygázzal.
      Amúgy láttál már olyan 200 kilós állatot, aki abrosznyi alsógatyában kiáll nyilvános helyre – mint a fenti képen szereplő izé – olyan táblával a kezében, hogy ilyen az igazi férfi?
      Az elhízott pasik talán igyekeznek mindenáron elhitetni a világgal, hogy az igazi férfi az 120 kilótól indul és aki kondizni jár, az biztos buzi?
      Hány túlsúlyos férfi szervezett már felfordulásokat, tüntetéseket plusz jogokat követelve?

      1     0
 4. A nácizmus azért állított maga mögé széles néptömegeket, mert nem handabandázott, hanem bizonyított.

  2     0
  • Ez igaz. A nőket hazaküldte szülni és szültek is mivel a férfiaknak munkát adott és megélhetést, így már örömmel szültek a nők mert volt mire. Ha Hitler türelmesebb lett volna és később kezdett volna háborúzni – mikorra már egy jóval népesebb ifjúság harcra érett korba lép – ma az egész világon mindenkinek német lenne az anyanyelve.

   1     0
   • Nem kezdhetett később, mivel az összes háborúba belekényszerítették. A szövetségesek a bűnösök minden téren.
    Nem lenne mindenkinek német az anyanyelve, ez csak egy tipik demokrata évtizedeken át tartó hazudozás, viszont az angolt az nagyon nyomják világnyelvnek.

    0     0
 5. Az alsó kép láttán kiégett a szemem. Kellett volna egy “csak saját felelősségre klikkelni” felirat, hogy csak ezután jelenhessen meg.

  3     0
 6. Kéne egy olyan alapos, jól összeszedett cikk, büntetőjogásszal konzultálva, hogy ma milyen törvényi dolgok vannak a családon belüli és nemi erőszakra, és ezekhez képest mi pluszt hozna az Isztambuli Egyezmény.
  Mert én magam, laikusként, úgy vélem, hogy a törvényeink ma sem engedik meg a nemi erőszakot, a házastárs bántalmazását. A mai szabályokhoz képest az IE csak annyi “pluszt” hozna, hogy az Antoni Rita féle, semmihez sem értő genderológus feministáknak is lenne jól fizető munkája.
  Mert ma, ha szót emelsz az IE ellen, akkor a fejedhez vágják, hogy te biztos a nemi erőszakot támogatod, és vered az asszonyt. Ilyenkor jó lenne, ha az ember elővenne X .vagy X paragrafust, és rámutatna, hogy ezt ma sem szabad

  0     0
 7. Csak pénz kérdése.

  Kivéce, ha van olyan gyakorló büntetőjogász férfitársunk, aki hajlandó sok munkaórát beletenni.

  Másrészt tök felesleges Antoni és társai (milyen jól hangzik pl. hírekben, ha büntetőeljárásról lenne szó:) ) teljesen immunisak az érvekre – a stakmai, jogi érvekre is- . Bámilyen világosan világítanánk rá az érvelésük tarthatatlanságára, ők zavartalanul folytatnák a mantráikat.

  Kasza.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Társadalmi nemi megkülönböztetés a munkaerőpiacon?

Az elmúlt hónapban az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében adta közre a Gallup piackutató...
Az elnyomott nők hangja

Egy olasz hölgy, bizonyos Lucrezia Marinella könyvet írt az alábbi címmel: "A nők nemesség...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feministák igyekeznek megtorpedózni a férfiak azonos nyugdíjazási feltételeiért indított népszavazást

Az elmúlt hónapokban politikai pártok és magánemberek egyaránt kilátásba helyezték, hogy nép...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Vallásgyalázó csöcsmutogatás a Notre-Dame-ban

Az utóbbi hónapokban Európa-szerte aggasztóan elszaporodott a kereszténység ellenes feminista ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nők lázadása

A feminista tábor Varga István szavai kapcsán nem csak demonstrációt, hanem egyenesen "nőlázad...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista vagyok, baj? - A nagy vita

A Magyar Televízió vitaműsorában feminista aktivisták, közismert médiaszereplők és a közönség ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Eretnekség-e a feminizmus?

A nemzeti szocializmus ellen nincs szükségünk a támogatói által felhozott politikai érvek ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Ribiséta 2012

2012. június 30-án szombaton immár másodszor vonultak utcára a ribancnak maszkírozott feminist...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminizmusellenesség vagy ellen-feminizmus?

A feminizmus a „dicső” nyugati liberális világ egyik vezető ideológiájává vált. Az oldal állan...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A családon belüli erőszak feminista értelmezése

Ha már Vasgerinc kolléga kivesézte az egyik nőkertes cikket, én jövök a másikkal, amiből kider...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Bándy Kata - egy újabb tragédia kapcsán

A múltkor sajnos kénytelen voltam az álláspontomat egy tragédiával alátámasztani, és nem gondo...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Alapvető feminista tévedések 1. - Történelem

A feministák általában kerülik a kézzelfogható valóságra történő hivatkozást, mivel ha - tesze...
CSALÁD - Otthon
Újabb hiszti a háztartási munkamegosztással kapcsolatban

Egy kedves női blogger, egy meglehetősen hosszú posztban nyilatkoztatott ki a témában. A cik...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Varga István vs Halász Pálma

Elsőként idézzük fel a napokban lezajlott és még mindig jelentős utórengéseket produkáló p...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A patriarchátus nemlétének leggyorsabb bizonyítása

Előző cikkemben azt elemeztem, hogy miért is nem lehet férfiuralomról beszélni egy olyan moder...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A LEGO is szexista?

Bár a most következő történet nem új, viszont még nem tettünk róla említést itt a Férfihangon,...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret