Férfihang.hu

Star Wars: Az Utolsó Jedi az évtized egyik legrosszabb filmje

Férfihang.hu - 2018. január 6. szombat 20:09 - 112 hozzászólás

Címkék: , ,

the-last-jedi-768x432A következő írás Matt Forney, www.returnofkings.com –on közreadott cikkének fordítása. Eredetiben elérhető itt. Figyelem! A cikk nyomokban spojlert tartalmaz!

Senki sem fog belerokkanni, ha alábecsüli a Star Wars rajongók mazochizmusát. A tavalyi Zsivány Egyes kivételével, az elmúlt húsz év minden Star Wars filmje tiszta, hamisítatlan szemét volt, a franchise mégis folytatódott, hogy túlszárnyalja a harmadik világ felének GDP-jét. Az Utolsó Jedi, vagyis a legfrissebb kiruccanás a messzi, messzi galaxisba újabb jegyeladási rekordokat döntött meg az akciódús CGI és a társadalmi igazságosság hókuszpókuszának egy újabb cukormázas keverékével.

Az Utolsó Jedi azt is megmutatta, hogy a mainstream mozi kritikusok véleménye egyfajta fizetett hirdetés, mivel általános elismerésük a film iránt meghazudtolja a rajongókat, akikből ugyanez a mozi ellenérzést váltott ki. És a fanoknak fan igaza: Az Utolsó Jedi nem csak a valaha volt legrosszabb Star Wars film, de könnyen lehet, hogy az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje is. Minden alkalommal, amikor úgy gondolom, hogy a Star Wars ennél már nem lehet rosszabb, a készítők valahogy egy kicsit mélyebbre ássák magukat a gödörben.

Az Utolsó Jedi nem csak a fehér-, vagy férfiellenes propaganda miatt rossz. Nemcsak azért mert levizeli a Star Wars univerzumát, beleértve az előző filmet, Az Ébredő Erő-t is. Az Utolsó Jedi azért rossz, mert alapvetően belebukik a történetmesélésbe, és mert nem érti, hogy mi is az a Star Wars.

Az Ébredő Erő rossz volt, de szelíden, ártalmatlanul, míg Az Utolsó Jedi nagyon felidegesített. Ki is mentem volna a moziteremből, ha Roosh nem kért volna meg rá, hogy értékeljem a filmet a ROK számára. Itt van akkor, hogy ez az epizód miért lett szörnyű. És igen, ez az értékelés tele van spoiler-rel, de kit érdekel?

Fehér Férfi Kívül Tágasabb

Hogy igazságosak legyünk, Rian Johnson rendező előtt nagy feladat állt, fel kellett takarítani a J.J. Abrams által otthagyott romokat. Az Ébredő Erő telis-tele volt Halálcsillag méretű lyukakkal, ami még egy kiváló rendezőt vagy írót is megizzasztott volna. Példaként az előző részből: megállapítható, hogy a Birodalmat legyőzték, és a Köztársaság uralja a galaxist, mégis van még „Ellenállás” a Lázadók által az eredeti filmben. Ugyan mi ellen állnak ellen?finn-rey-rose

Az Utolsó Jedi onnan folytatódik, ahol Az Ébredő Erő befejeződött. Annak ellenére, hogy a Halálcsillagot Starkiller bázist elpusztították, az Lázadók Ellenállást sarokba szorítja az Birodalom Első Rend a Hoth egy meg nem nevezett bolygón, ahonnan menekülésre kényszerülnek. De ne aggódjunk: ez a film nem képkockáról képkockára való másolata A Birodalom Visszavág-nak. Mivel Rian Johnsonnak be kellett bizonyítania, hogy nagyobb a farka J.J. Abrams-énál, úgy döntött, hogy plagizál a Jedi Visszatérből is!

Az Utolsó Jedi-ben nagyon sok olyan momentum van, amelyek tudatos pofonok a Star Wars fehér férfi fanjainak. Például az Ellenállásnál mindegyik vezető tábornok nő, beleértve Leia (Carrie Fischer) hercegnőt tábornokot, ami tulajdonképpen megmagyarázza, hogy miért lett az előző részben még a galaxist uraló szövetségből egy néhány űrhajóra száműzött maréknyi társaság. Az Első Rend mindegyik katonája és tábornoka egy kivétellel fehér férfi, míg az Ellenállás tejes létszáma Poe Dameron (Oscar Isaac) kivételével nem fehérekből, és nőkből áll.

Poe messze a legérdekesebb karakter a filmben, még annak ellenére is, hogy a forgatókönyv milyen irányba megy és gyakorlatilag minden alkalommal, amikor feltűnik a vásznon, hallhatod, ahogyan az író azt motyogja: „Baszd meg, mérgező férfiasság!”. Annak ellenére, hogy előrelátó és bátor, Poe-t mindig leordítja a női feljebbvalója hogy „túl forrófejű”. Például bátorsága ellenére, mikor is kiiktatja az Első Rend egyik cirkálóját a film kezdetén, Leia lefokozza őt „vakmerőségéért”.

Később, miután Leia kómába zuhan, miután csodával határos módon túléli az űrrel való közvetlen kapcsolatot (ne kérdezd) és Poe rájön, hogy a Leia helyére lépő lila hajú (igen, tényleg az) HR lady Holdo (Laura Dern) azt tervezi, hogy öngyilkos és gyáva módon evakuálja az Ellenállók utolsó cirkálóját egy fegyver nélküli szállítóhajóba, akkor Poe okosan lázadást szít, csak Leia áll Holdo mellett, akinek a terve azzal végződik, hogy két tucat Ellenállón kívül mindenki meghal. Kiváló munka Holdy!

A film másik szála, főszerepben Finn-nel (John Boyega), egyaránt íztelen. Frusztrálva HR lady Holdo vezetésre való teljes alkalmatlanságával, Finn összeáll Rose Ticoval (Kelly Marie Tran) a down szindrómás kommunista Montagnarddal, hogy találjanak egy kódfejtőt, aki képes meggátolni az Első Rendet, hogy kövessék az Ellenállást a hiperűrön keresztül. Elmennek Canto Bright üdülőbolygóra, és szó szerint elkezdenek olyan embereket gyilkolni, akiknek az volt az egyetlen bűnük, hogy gazdagok voltak. Ez már egy Szellemirtók szintű szemét.

De ezeknek a problémáknak egyike sem fogható ahhoz, ahogyan Az Utolsó Jedi megerőszakolja Luke Skywalker (Mark Hamill) karakterét. A cselekmény fő szála Rey (Daisy Ridley) köré épül, aki egy utcai csibész, egyfajta feminista Mary Sue, ahogy próbálja meggyőzni Luke-ot hogy segítsen az Ellenállásnak, és készítse fel őt az erő használatára. Luke kezdetben visszautasítja, aztán kicsit nyafogva arról, hogy a Jedi megérdemli, hogy befejezze, vonakodva eleget tesz Rey akaratának. Hamill teljesítménye zavarba ejtően gyenge Luke karakterfejlődése pedig egy beteg vicc, versenyre kelve azzal, ahogy Az Ébredő Erő ábrázolta Han Solo-t egy kivénhedt Pán Péterként.

Az egyetlen jó dolog Az Utolsó Jedi-ben az, hogy Rey messze kevesebb időt kapott a vásznon, mint Az Ébredő Erő-ben. Ő egyszerűen nem szerethető, mézesmázos és nem valóságos – példaként ott vannak a bizarr telepatikus párbeszédjei a filmbéli ellenfelével Kylo Rennel (Adam Driver) – de ez még mindig fejlődés. Sajnos a további SJW maszturbációs fantáziák, mint Rose és Holdo – akivel kapcsolatban biztos vagyok abban, hogy azért kapott lila hajat, hogy bemutathasson vele a rajongóknak – lehúzza ezt a pozitív felemelkedést.

Első a propaganda, aztán a cselekmény

kylo-renAz Utolsó Jedi ragaszkodása ahhoz, hogy lenyomja a társadalmi igazságosságot a nézők torkán csak egy ok, ami ezt a filmet rosszá teszi. Rian Johnson képességeit egyértelműen meghaladta a Star Wars: az egyetlen jó filmje a 2005-re datált Beépülve (eredeti címe: Brick), egy mókás egyvelege a tini drámának és a noir-nak. Az Utolsó Jedi cselekményfejlődése, tónusa, karakterfejlődése és minden más zavaros és értelmetlen.

Példának okáért, a három felvonásos dráma második részének sötétnek és borongósnak kellene lennie, amiben a hősök tesztelik a képességeiket a túlélésért és a diadalért. De távol kerülve a sötétségtől Az Utolsó Jedi egy a maga hangnemében teljesen alkalmatlan bohózat. A film első része egy ostoba komédia Poe Dameron és az Első Rend tábornoka között, ami nem vicces és egyáltalán nem illik a történetbe. Hasonlóan ahhoz, mikor az egyik telepatikus “telefonszex” alatt, Rey arról panaszkodik, hogy Darth Bugman levette a felsőjét, és ezzel a jelenetet nem csak abszurddá, hanem éppoly kényelmetlenül idegesítővé teszi, mint amikor a Girls című sorozat egyik részében Lena Dunham karaktere rajtakapja Adam-et, ahogy éppen kiveri.

Ezek a folyamatos hangsúlyváltások nem csak nyikorgósak, de aláaknázzák a film ünnepélyességét, amire pedig szükség volna. Az eredeti Star Wars filmek a 20. század hagyományos mítoszaiban és kalandtörténeteiben gyökereznek, és amíg néha-néha gondtalanok, alapvetően komolynak hatnak. Az Utolsó Jedi alapjaiban komolytalan, helyettesítve az eredeti sorozat hősies érzését egy „hagyd a múltat elpusztulni” féle hipszter nihilizmussal. Éppen ezt ábrázolja az a jeleneti is, amikor Luke és Yoda eldönti, hogy elpusztítja a Jedi könyvtárat, mindössze azért, mert íme Rey, a taknyos 14 éves kislány máris bölcsebb, mint a történelem összes Jedije és az általuk összegyűjtött tudásanyag.

Rian Johnson rakománykultusz gondolkodása más módon is megfertőzi a filmet. A történet elején el kellett fojtanom a röhögést mikor az Ellenállás leleplezi a mélyűri bombázókat, amelyek ledobják a robbanótöltetet a bombakamrából pontosan úgy, ahogy a repülőgépek teszik. Az űrkommandót (eredeti címe: Wing Commander) könyörtelenül kigúnyolták ezért 1999-ben, de a kritikusok IQ-ja kb 5 ponttal csökkent azóta, így senki nem vette észre, hogy mennyire retardáltnak tűnt ez a jelenet. Természetesen az X-szárnyú/TIE vadász légicsatának az eredeti sorozatban a második világháború szolgált alapul, de még George Lucas sem volt olyan hülye, hogy ilyet műveljen.

Ráadásul Az Utolsó Jedi ragaszkodása ahhoz, hogy leckét adjon a nézőknek kultúrmarxizmusból aktívan szabotálja a cselekményt is számos módon. Például a film végéhez közeledve, Finn egy öngyilkos támadást vezet az Első Rend ellen, ami megmenthetné az Ellenállást. Az ő feláldozása egy nagyszerű momentuma lehetett volna a filmnek, megmutatva azt, hogy a karaktere mennyit fejlődött Az Ébredő Erő óta, ahol teljesen gyávának ábrázolták.

De mikor Finn ott tart, hogy meghaljon, Rose megállítja azzal, hogy úgy kell győzniük, hogy „megmentjük azt, amit szeretünk” és nem úgy hogy „megöljük azt, amit utálunk” (vagy valami ilyesfajta baromság), ezzel kijelölve az Ellenállás végzetét a folyamatban. Szép munka, idióta. Legalább ezután meghal, megmentve minket az orrhangjától és a rusnya képétől.

Végezetül Leia tábornoknak valahogy sikerül a teljes felelősséget elhárítania amiért Kylo Ren az erő sötét oldalára állt, annak ellenére, hogy ő az anyja. Ahogy Az Utosó Jediben, úgy Az Ébredő Erő-ben is Darth Bugman minden haragját Han Solora (az apja) és Luke Skywalkerre összpontosítja, Leia valahogy kimarad ebből. És a tény ellenére, hogy Leia fia az Első Rend második leghatalmasabb embere – azt jelentve ezzel, hogy Leia közvetlenül felelős a galaxisban lévő háborúért – senkinek semmi problémája azzal, hogy az Ellenállás egyik vezetőjeként szolgáljon.

Küldjük nyugdíjba a Star Wars-t

rian-johnsonA központi probléma a Star Wars filmekkel – vagy bármilyen klasszikus franchise elővételével – hogy a kortárs filmgyártók nem értik, hogy mi tette az eredetiket nagyszerűvé. A Star Wars a 70-es évek produktuma: egy hősies történet a jóról és a gonoszról, olyan kulturális motívumokat felsorakoztatva, amelyek a korabeli amerikaiak előtt sem volt ismeretlen. A Bugman-ek, mint Rian Johnson vagy J.J. Abrams ugyan látják a Star Wars főbb elemeit, de anélkül hogy elmerülnének a kulturális miliőjében, a legjobb, amit tenni képesek az egy nagy költségvetésű SJW nonszensz.

Az Ébredő Erő vagy Az Utolsó Jedi nem képes mást felmutatni, csak jelmezeket és CGI-t. Az X-szárnyúak, fénykardok és űrlények olyannak tűnhetnek, mint az eredeti trilógiában, de a szív és lélek hiányzik belőlük. Gyenge történet, balos agitprop ostoba viccekkel vegyítve. Az Ébredő Erő unalmas és nehézkes volt, de Az Utolsó Jedi egyenesen arra késztet, hogy vágyj Jar Jar Binks komolyságára. Igen, ennyire szörnyű.

Ironikus, hogy miközben Kylo Ren nihilista mantrája, a „hagyd a múltat elpusztulni” alkalmatlan egy Star Wars filmhez, mégis precízen leírja, hogy egy modern mozilátogatónak hogyan is kell kezelnie a franchise-t magát. A Star Wars elpusztult, kockafejűek. És nem fog visszajönni. Itt az idő, hogy hátra vigyük a sufniba és golyót repítsünk a fejébe. Az eredeti trilógia remek volt és néhány videojáték is hozta a szintet, de a majom meghalt, a műsor véget ért.

Szómagyarázat:

Bugman – tipikusan balos városlakó, konzumidióta, hóna alatt a MacBook-jával, iPhone-nal a zsebében (Magyarországon ezekre nincs mindnek pénzük), akinek nincs saját gondolata, véleményét blogokról szedi össze, divatlapok öltöztetik. Nálunk, magyaroknál pejoratív éllel talán „értelmiséginek” szoktuk őket nevezni.

CGI – számítógépes animáció

SJW – magyarul: Társadalmi Igazságosság Harcosai

ROK – a Return of Kings közössége, a weboldal ahonnan ez a cikk is származik.

Rakománykultusz – a wikipédiáról: rakománykultusz-tudomány az a tevékenység, mely külsőségeiben hasonlóságot mutat a tudományos munkával, de módszereiből hiányzik a valódi tudományokra jellemző integritás.

/A fordítás és a szómagyarázat The Mechanic munkája./


3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Művészet - Kultúra rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Így száll hát sírba a filmipar: tapsvihar közepette

Legyen szó a Google manipulált keresési találatairól, a Facebook politikai alapon szelektált hírfolyamáról vagy a New York Times hasonszőrű bestsell...


112
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
18 Egyéni hozzászólás
94 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
29 Hozzászólások szerzői
Szauronthe hermitBiciklisBaltonwittukind Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
RedGreg
Újságíró
RedGreg

Nem értem mi a bajotok az egésszel. De komolyan. Tökéletes látlelete a feminizmusnak :)

Nézzük a szitut: egy köteg inkompetens férfi vezette Első Rend gyakorlatilag elpusztította a kompetens nők által vezetett Ellenállást, amit anyagilag támogatott a köztársaság :) Mi ez ha nem a tökéletes leirata a szitunak.

Mert az előző érában, ugye a férfi tábornokok által vezetett anyagilag nem támogatott Lázadók Szövetsége méltó ellenfelévé vált, a szintén profik által irányított fénykorát élő Birodalomnak.

De komolyan, ez az egész annyira tragikomikus, h mi a haverokkal azt mondjuk, Acabar admirális öngyilkos lett. Avagy, az egyetlen olyan lény, aki férfi az Ellenállók vezetésében, és akinek semmi szava nincs a döntésekben. Mellékesen ő volt a Lázadók Szövetségének katonai főparancsnoka, aki a szedett- vedett hadseregből egy félelmetes hadigépezetet faragott, ami végül megnyerte a háborút. No meg ránézésre az Ellenálló cirkáló egy Home One osztályú MC80-as Mon-Calmari csillagcirkáló, de ha “csak” szimpla MC-80-as akkor is arról van szó, hogy a híd megerősített pajzsa még egy Birodalmi Csillagromboló teljes tűzereje ellen is dacolni képes. Szóval két protontorpedó sosem törné át azt a pajzsot.

Reactor
Újságíró

A proton torpedók tűzereje alaposan túl van spirázva a Star Wars-filmekben, ahogy a lézereké is. Az új Halálcsillag melletti csatában többször látni, hogy 4-5 lézertalálattól szétmegy a csillagromboló pajzsgenerátora a híd tetején, vagy éppen maga a csillagromboló megy szét ugyanennyi találattól, az új Halálcsillag közepén az energiaközpontról már nem is beszélve.

A filmből készült űrszimulátorokban viszont egyértelmű, hogy se a lézer, se a proton torpedó nem ér olyan fű de sokat. Egy csillagromboló szétlövéséhez úgy 50 proton torpedó kell (teljes pajzzsal), egy Calamari cirkálóhoz valamivel kevesebb, úgy 30. A későbbi TIE Fighterben jelent meg először olyan fegyver (Heavy space bomb), amiből reálisan 2 találat szétrobbant egy csillaghajót, de azt is csak akkor, ha nincs pajzsa. 100% pajzsnál kell minimum 4 még ebből a cuccból is, a gond csak az, hogy mivel ez nagyméretű robbanótest, max. 2 lehet a hajón. Sima lézerágyúval meg úgy másfél óráig kell lőni. Cserébe viszont sokkal egyszerűbb lelőni a vadászgépeket űrcsatában, még egy átlagpilóta is gond nélkül lelőhet 100 birodalmi vadászgépet (a birodalmiak nem használnak pajzsokat a vadászaikon).

RedGreg
Újságíró
RedGreg

Csak az új filmekben van túlspirázva, az eredeti 6 részben, és a legendává tett EU-ban egyáltalán nincs. De ez teljesen mindegy is. Szerintem Acabar kapcsolta ki a hídpajzsot, mert elege lett abból, h egy adag idióta parancsait kell teljesítenie.

Naooo
Olvasó
Naooo

Az melyik részben volt ebből a gagyi sorozatból, amikor zuhanóbombázó hangot kevertek az ilyen H, vagy X-alakú röpködő biszembaszomok alá?

Naooo
Olvasó
Naooo

Már megint nem oda tette, a fogd és dobddal át akarnám rakni, de nem működik.

Reactor
Újságíró

A TIE Fighterben az Assault Gunboat hajóknak versenyautó hangot adtak :DDDDDDDD

Dan
Újságíró

” 4-5 lézertalálattól szétmegy a csillagromboló pajzsgenerátora a híd tetején” – ezt valami gigantikus faszságnak találtam a filmben (SW 6), mert ha a generátor kívül van a pajzson, akkor mégis mi a pajzs funkciója??? Miért kéne kívül lenni a pajzson?? Szerencsére az X-Wing, Tie Fighter játékoban emlékeim szerint kijavították ezt az ökörséget.

 

RedGreg
Újságíró
RedGreg

Ha jobban megfigyeled az a jelenet úgy van, h a Felkelő flotta épp koncentrálja a tüzet az Executorra, ami ugyan a filmben költségvetési okok miatt nem látszik, de igen jelentős erő. Emiatt az Executor pajzsai összeomlanak, és utána repül be az ablakon az A-szárnyú. Amúgy nem a generátorok a gömbök, hanem a pajzssugárzók :)

 

Taki
Olvasó

Végülis jobb hogy egy rossz film lett, mintha úgy sjw-pc hogy még jó is :)

Aldo
Újságíró

Ne kapkodjuk el. Az évtizedből még itt van a teljes 2018-as és a 2019-es év. Én hiszek benne, hogy a filmipar képes lesz kiokádni magából még ettől is rosszabb filme(ke)t.

Rokapapa
Újságíró

A magam részéről nem láttam a filmet de nem is érdekel. Senki ne értsen félre kifejezetten szerettem a régieket és még az “újkori” első három rész is nézhető volt bár az a szerelmi szál amivel magát a jedi karaktert akarták aláásni már nem kellett volna bele. Az ébredő erő és a zsivány egyes már akkora szemét volt, hogy egy életre elment a kedvem az egésztől.

A tény, hogy az Utolsó Jedi ekkora fos lett már meg sem lep sőt előre látható volt. A női vezetők és a minden fehér férfi gonosz mítosza pedig alap követelmény a mai feminista filmiparban, gyakorlatilag minden mai filmben – sőt még a reklámokban is – felfigyelhetünk ezekre. A magam részéről szívesebben látnék végre valami igazán reális filmalkotást amiben buta és a férfiak védelmére szoruló nők és okos férfiak vannak, az legalább valósághű lenne. Persze olyan szinten kimossák az efféle szemetekkel a férfiak agyát, hogy okos férfit találni már ma is egyre nehezebb.

lady
Olvasó
lady

A legtöbb film szàmomra szinte nézhetetlen mert annyira arrogànsak , elviselhetetlen viselkedésűek a nők . Persze màsok szerint meg életrevalóak ,erősek önàllóak , csak épp a kedvesség hiànyzik belőlük. A magyar sorozatok ugyancsak ilyenek. De gondolom csak kitalàlt szerepek nem létezik hogy sok idióta nő van !

Aldo
Újságíró
Rokapapa
Újságíró

Egyetértek veled ami az arroganciát illeti. Sajnos az idióta nők száma már tíz éve meghaladta azt a szintet ami még társadalmilag elfogadható vagy elviselhető. A helyzet pedig egyre rosszabb lesz mivel a média adja a követendő példát a nőknek. A hatás pedig érthető hisz a fiatal lányok a média mellett a munkából fáradtan hazatérő anyuktól is ezt látja sőt a saját bőrén tapasztalja. Később pedig minden olyan sérelmet amit így összeszednek másokon vezetik le ugyanilyen formában és ezzel a kör be is zárult.

Aldo
Újságíró

Néha azért készül olyan sorozat, ahol a néger a főgeci, de persze rögtön betesznek mellé egy másik banánzabálót, aki egy igazi földre szállt angyal.

Ijk
Olvasó
Ijk

Drámaian felvezették hogy kik lehetnek Rey szülei, aztán megmondták hogy senkik. Amatőrök, teljes gagyi.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

BESZÉDTÉMA - Bulvár
A nem az nem!

Órák óta ez a jelmondat jár a fejemben. Megnéztem egy videót, ahol többek között olyan kife...
A kibírhatatlan szent férfi, és csendes társai

Vincent valójában nem létezik. Theodore Melfi találta ki, a St. Vincent című vígjáték forgatók...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Így száll hát sírba a filmipar: tapsvihar közepette

Legyen szó a Google manipulált keresési találatairól, a Facebook politikai alapon szelektált...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hírválogatás 4.

Jó másfél éve jelentkeztem ezzel a sorozattal utoljára, de az utóbbi pár napban annyi abszurdi...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Véleményütköztetés a sorkatonaság újbóli bevezetéséről

Nincs olyan társadalmi kérdés a nagyvilágban, mellyel kapcsolatban oly hatalmas mértékű volna ...
MŰVÉSZET - Kultúra
Az önmagát feltáró Isten V. Sámuel, Dávid, Salamon

A Bibliai hivatkozások értelmezése: elöl az adott könyv nevének rövidítése található. Például ...
KRITIKA - Interjú
Rózsaszín fasizmus

Történt néhány hónapja, hogy a tinivámpírok törzshelyén, a moly.hu safe space közösségében meg...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nők pozitívan

Nyolc nőről, és a velük való pozitív tapasztalataimról szeretnék írni. Örülök, hogy így vagy ú...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Julius Evola: Feminizmus és heroikus tradíció

A kvalitás és a differenciáltság a tökéletesség felé, a kvantitás és a forma nélküliség a töké...
MŰVÉSZET - Kultúra
Az önmagát feltáró Isten III. Mózes

A Bibliai hivatkozások értelmezése: elöl az adott könyv nevének rövidítése található. Például ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Egy férfi nem panaszkodik?

Az a meta-probléma, hogy az emberekbe genetikailag van belekódolva, hogy egy férfi nem panaszk...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Bűncselekmény az apasági teszt Franciaországban

Franciaországban egy év börtönt és 15.000 euró pénzbírságot szabnak ki arra a férfira, aki...
MŰVÉSZET - Kultúra
Utazók (Passengers) – feminizmus mentes filmkritika

2016 egyik legjobb sci-fi-jéről sokáig nem tudtam, végül egy Youtube videós hívta fel rá a fig...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
AWALT - minden nő "olyan"?

Mostanában egyre többet olvasok a Férfihangon a kommentek közt arról, hogy mennyire lehet, vag...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hada Renáta abortáltatta volna gyermekét, mert fiú

A bulvárvilág eseményei kapcsán már megszokhattuk, hogy mikor egy férfi közszereplő bármilyen ...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Játék bemutató - FEMINAZI: The triggering

A férfi és az apa, mint a városi folklór rémalakja

Miért nincs elég informatikus?

Nem szereti a vastag férfikolbászt a német feminista

A nő a férfiban

Alfaság tegnap és ma

Kettős mérce

Az Ashley Madison botrány tanulságai

Puzsér Mérő Verára veri

Hipermonopoli

Miért és hogyan ünnepeljünk Apák Napját?

Fogjunk össze az apák ellen!androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret