Alter Ego

Nő-Köz-Pont – Állami nemi diszkriminációs hálózat milliárdokból

Alter Ego - 2018. március 6. kedd 16:37 - 58 hozzászólás

Címkék: , , , ,

Folyamatosan egymásba érnek a rendszerváltás óta azok az állami nőprogramok, amelyek mesterségesen avatkoznak be a munkaerőpiaci trendekbe, mégpedig módszeresen a férfiak kárára. Miközben a férfiak elhelyezkedési lehetőségei általában is fokozatosan romlanak, miközben különböző formákban szabadon burjánzik a férfiellenesség a munkaerőpiac különböző szegmenseiben, most állami erővel rontanak tovább a helyzetükön. Nő-Köz-Pont - Munkaügyi és információs központok országszerte csak nőknek!

nokozpont

Régen felismerhettük azt a jelenséget, hogy az ún. értelmiségi munkakörökből, a különböző szakértői, ügyintézői, adminisztratív és ügyfélszolgálati, stb. munkakörökből folyamatosan szorulnak ki a férfiak. Nagyrészt a férfiak közül kerülnek ki a  főiskolai, egyetemi végzettséggel hajópincérkedők és más értelmiségi pályaelhagyók is, így tulajdonképpen a férfiak módszeres proletarizálása zajlik. A férfiellenes diszkriminációban ősidők óta élen jár az állami foglalkoztatásügyi ellátórendszer, a munkaerő szolgálat is. Az ilyen úton szervezett felnőttképzések, másod-harmad képzések mindig is elsősorban a nők számára biztosítottak egy újabb szakma megszerzése mellett még időleges állami eltartást is.

A foglalkoztatásügyi nőprojektek azért nem szűnnek meg soha, mert arra a feministák által kifogásolt statisztikai tényre alapozzák ezek szükségességét,  hogy a női foglalkoztatottak száma mindig is alacsonyabb a teljes munkaerőpiacot felölelő felmérésekben. Pedig nyilvánvaló és nagyon kézenfekvő tény az is, hogy akadnak olyan szerencsés nők, akiknek nem is szükséges dolgozniuk a megfelelően kereső családfenntartó mellett, hiszen ha a családok ezt megtehetik, akkor elsők között keresnek megoldást arra, hogy a nőnek a családi teendői mellett ne kelljen munkát is vállalnia. Az ezekkel a tényekkel soha megbékélni nem akaró, nagy befolyással bíró EU-s feministák is sokat tesznek a férfi munkavállalók tönkretételéért, hiszen jelentős uniós támogatásokkal gondoskodnak róla, hogy újabb és újabb nemzeti nőképzési és nőfoglalkoztatási projektek valósuljanak meg. Aztán a nem kevés pénzen képzett nőket természetesen el is kell majd majd helyezni valahol az eredményességi mutatók érdekében. Erre jön jól a munkaerőpiacnak az a része, amelyre az államnak befolyása van: az állami és önkormányzati szektorban. Így folytatódik soha véget nem érően a férfiak kiszorítása a munkaerőpiac magasabb státuszt és biztonságot jelentő részéről és burjánozhat tovább az egyre megalázóbb méreteket öltő diszkriminációjuk és elprolisításuk.

Letaglózva konstatálhatjuk, hogy immár Magyarországon is fékevesztetten tombol a férfiellenes nemi diszkrimináció. Munkaügyi központokat hoz létre az állam csak nőknek! Tanuljuk meg gyorsan az intézményrendszer nevét: Nő-Köz-Pont – vagy teljes nevén Női Információs és Szolgáltató Központ. Az intézményhálózat a munkaerő közvetítésen túl fejlesztéseket, képzéseket, felkészítéseket is biztosít majd az érintetteknek, vagyis a nőknek és a célirányosan nőket foglalkoztatóknak. 13,3 milliárd forint európai uniós forrásból 67 (!) helyi centrumot és azok koordinálására még országszerte hat regionális központot hoztak létre! És ne legyenek illúzióink, ennek a gigantikus infrastruktúrának a fenntartására tetemes összegeket kell majd elköltenie az államnak. A nők kedvéért. Az új nőprogramhoz társul egy olyan reklámszöveg is, amely szerint mindez majd a rugalmas foglalkoztatási formák elterjedését is élénkíti, „hiszen a munkavállalókért folyó versenyben a munkaadók örömmel biztosítanak majd rugalmas, például távmunka jellegű foglalkoztatásokat.” De ezen csak az nem röhögi halálra magát, aki nem tud róla, hogy egy másik jelentős mennyiségű állami pénzt felemésztő projekt sok-sok évvel ezelőtt ugyanezzel a háttérszöveggel hozta létre a Távmunka Koordinációs Közhasznú Társaságot. Ez a szervezet az ígérgetés mellett állítólag éveken keresztül informatikai rendszereket fejlesztett, majd végül az állam pénzt kezdett osztogatni egyes cégeknek, akik hajlandóak voltak nőket távmunkában foglalkoztatni. Aztán nagyon gyorsan és nagyon-nagyon csendesen kimúlt a távmunkaprogram.

Jelenleg már gőzerővel zajlik a nők elhelyezkedését és rugalmas foglalkoztatását segítő helyi központok megnyitása, ahogyan azt nem régen büszkén adta hírül Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára. Ezzel párhuzamosan azzal büszkélkednek, hogy már 2010 óta is 270 ezerrel nőtt általában a foglalkoztatott nők száma, a 15-24 éves női foglalkoztatottak száma pedig 25 ezerrel emelkedett. Vegyük észre, hogy miközben a „Nők 40” program tempósan kivonja a munkaerőpiacról az idősebb nőket, eközben a fiatal nőket két kézzel taszigálja be a rendszer a munkaerőpiacra. Ez különösen azért röhejes, mert ezzel párhuzamosan azon csodálkoznak és sírdogálnak, hogy miért nem akarnak anyává válni a fiatal nők. Esetleg netán pont egy olyan férfi eltartóképességére alapozva, akit éppen most szorítottak ki a munkaerőpiacról a fiatal nők kedvéért? Kész csoda lenne, ha a társadalommérnökség sarlatánjai egyszer komolyan elgondolkodnának azon is, hogy vajon miért is nem akarnak ilyen viszonyok között az apaságra vállalkozni a férfiak. Pedig szerintem megéri. Amikor majd lehetetlen helyzetüknek köszönhetően elmeszelik őket a tartásdíj elmulasztásáért, akkor végre elmondhatják, hogy egy állami intézmény az ő eltartásukról is gondoskodik: a börtön.10 votes, average: 4.80 out of 510 votes, average: 4.80 out of 510 votes, average: 4.80 out of 510 votes, average: 4.80 out of 510 votes, average: 4.80 out of 5 10 olvasó átlagosan 4.80 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Társadalmi nemi megkülönböztetés a munkaerőpiacon?

Az elmúlt hónapban az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevelében adta közre a Gallup piackutató egész világra kiterjedő munkaerő-piaci felméréséről szó...
Mit ér a férfi, ha munkanélküli?

Egy kedves olvasóm felkérésére vállalkoztam ennek a szösszenetnek a megírására. Hadd kezdjem egy személyes élménnyel! A diploma megszerzése után fél é...
Miért problematikus a női munkatárs a munkahelyen?

A provokatív címadás utal rá, hogy most egy újabb antifeminista, emancipáció-kritikus, felszínes olvasók számára hímsoviniszta írás következik. Az tén...
A férfigyűlölet buborékja (The Misandry Bubble) - 1. rész

A következőkben a férfiak társadalmi szerepének értelmezésével foglalkozó "Red Pill" irodalom egyik meghatározó darabját adjuk közre több ré...
Hisztéria, hírhamisítás, haszonlesés: a campus-erőszakról

Nap mint nap közelebb kerülünk ahhoz, hogy felzárkózzunk a művelt Nyugathoz: a genderháborús propagandagépezet évről évre szítja a feszültséget, a n...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (58) Hivatkozások (0)
 1.  

   

   

   

  Építsük együtt a szocializmust!
  … Feminizmust. … Mindegy. Egykutya.

  5     0
  • Vicces, de a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a képek sugallnak. Manapság másképp megy ez: a férfi környezetvédelmi mérnököt felzavarják egy rozoga traktorra a mezőn (úgyis mindig a természetbe vágyott), Juliskát pedig beültetik egy tökfelesleges, nyolcszázhuszonharmadik állami-önkormányzati bársonyszékbe, sőt csinálnak belőle valami alibi “távmunkást”, hogy nehogy be kelljen fáradnia az irodába feleslegesen. A kicsit gyengébb fizikumú, traktorról véletlenül leszédülő tartásdíj mulasztók pedig mehetnek egyenesen a “böribe”.

   3     0
   • Persze, hogy rosszabb. Azóta eltelt 50-60 év, tovább erősödött a szoci nőtartó rendszer. Egy olyan rendszerben, ahol a pénzt államilag újraosztjuk, ott mindig az kap többet, aki hangosabban hisztizik, és mindig attól vesszük el, akit inkább be tudunk állítani elnyomónak. És mivel a hisztitársadaomban a nő az áldozat és a férfi az elnyomó, így a férfiak pénzén tartjuk el a nőket. A szocializmusban ez kikerülhetetlen, bármilyen megoldással is valósítjuk azt meg, Maga az újraelosztás okozza a problémát.

    2     0
    • Kapitalista nőtartó rendszer.

     0     0
     • Ne hisztizz. Ha kapitalizmus lenne, alig látnál nőket ‘dolgozni’.

       

      1     0
      • Igen egy valói kapitalizmusban a valódi munkát értékelnék és megfizetnék. Emiatt aztán a nők hülyék lennének elmenni fárasztani magukat gy munkahelyen aprópénzért ha otthon elszöszmötölve se élne rosszabbul a család.

       1     0
       • Így van. A nők ‘munkába’ állítása a nők felülértékeléséből fakad. Abból, hogy a könyvtáros csaj annyit keres, mint a gyári melós, vagy a HR-es picsa annyit keres, mint egy tűzoltó. Messze felül van értékelve és túl van fizetve a nők munkája.
        Ez alól egyedül az ápolói munka a kivétel. Az valóban embert próbáló és megéri a pénzét. De ugye a nők jó része nem akar ápolónak menni.

        0     0
      • Most totális kizsákmányoló kapitalizmus van.

       0     0
    • Politikatudományilag is alá van támasztva az, hogy a nők ösztönösen balosok. Vagyis nagy “daddy governmentet” akar a legtöbbje. Egyre nagyobb az állami szerepvállalás a gazdaságban. A nyugati világban az államok a GDP 50%-át osztják újra. Ez egyenes utat nyitott a korrupciónak, mert minél több pénz folyik be az államba annál korruptabb lesz.

     Ne feledjük, hogy az állam egy olyan intézmény, amely erőszakkal elveheti az emberek munkájának az eredményét, minden ellenszolgáltatás nélkül. Egy ilyen konstrukció elkerülhetetlenül dekadenciába süllyed, és ahogy látjuk süllyedt is. Kurvára mind1, hogy kire szavazol 4 év múlva. Úgyis lopni fog.

     Másik kényes kérdéskör, hogy a nagy ellátórendszereket is a férfiak tartják fent. Új Zélandon meg lett állapítva az, hogy a nők nettó értelemben tulajdonképpen nem fizetnek adót. Vagyis a közösből sokkal több megy el rájuk, mint amennyit életük során beleraknak. Az országban egy nő, a halála után 40 millió forintnak megfelelő dolláros hiány marad. Ha Új Zélandon ez a helyzet, akkor mi lehet a többi “jóléti államban”? Bele se merek gondolni…

     Kizsákmányoló kapitalizmus van? Csak egy Che Guevara pólós romkocsmabölcsész mond ekkora faszságokat…

     5     0
 2. “eközben a fiatal nőket két kézzel taszigálja be a rendszer a munkaerőpiacra. Ez különösen azért röhejes, mert ezzel párhuzamosan azon csodálkoznak és sírdogálnak, hogy miért nem akarnak anyává válni a fiatal nők”

  Nem sírnak ezen a zsidók, ezen röhögnek.

  0     0
 3. Rákosi elvtárs alatt megvalósult a női egyenjog a munkában. Utána nagyon gyorsan és csendesen lapítva megszüntették, mhelyt nem volt létfontosságú a minél nagyobb munkáslétszám.

   

  0     0
 4. Ezeknek a “nőközpontú” akárkiknek miféle szüleik voltak? Talán igaza van Varg Vikernesnek hogy a még normálisan gondolkodó fehér európai ember ki kell álljon ebből a katyvaszból és csak figyelni hogy megy minden gajdeszra..semmivel se kell hozzáállni ezen ámokfutásokhoz

  0     0
 5. Agyrém! De mindaddig amíg az alkotmányban is nemi diszkrimináció van semmin sem lehet csodálkozni.

  4     0
 6. Erre is kellene egy szép kis aláírásgyűjtés, mint a “férfiak40-nél”. Nem ellenzem, hogy legyenek speciálisan a nők foglalkoztatását segítő központok, de ugyanez járna a férfiaknak is, mert nekik is vannak foglalkoztatási problémáik, ahogy írtátok is korábban. Aztán újra elő lehet hozni a férfiak40-et, és mindent újra és újra, amíg rá nem jönnek, hogy tarthatatlanul sokba kerülnek a nőprogramok. Nem az eü-ből meg az oktatásból kéne kiszipkázni a pénzt, hanem ezekből az agyrémekből.

  0     0
 7. Megnéztem véletlenszerűen pár helyen mit írnak erről nőközpontról.Akkor mit csinál mit csinált eddig a munkaügyi hivatal? Ugyanez lenne a dolga csak diszkrimináció nélkül.Mondjuk  lehet ,hogy csak így lehet lehívni az eu-s pénzt? Akkor se.
  http://www.tata.hu/17382/munkaero_piaci_elhelyezkedest_segito_no_koz_pont_letesulhet_tatan
  https://www.kemma.hu/gazdasag/orszagszerte-67-kozpontban-segitik-nok-elhelyezkedeset-853113/
  https://babafalva.hu/no-koz-pont-mi-is-az/

  0     0
 8. Ahogy nézem van elképzelés a szülésre is.

  “Szerveznek majd a munkahelyi előrelépést, az önfoglalkoztatást, a karriertervezést vagy módosítást segítő képzéseket, a munka-magánélet összehangolását pedig például gyermekfelügyelet vagy “pótnagyi szolgálat” megszervezésével támogatják“.

  Eddig nem is tudtam, hogy van ilyen, de mint kiderült, netről lehet letölteni grószmutert. Király.

  https://www.babaszoba.hu/articles/baba/Rendelj_netrol_potnagyit?aid=20140728105007

  0     0
  • “Bébisintér” a becsületes neve, és akinek telik rá, annak nem kell hozzá állami program… De az úgy vicces lesz, ha a Nő-Köz-Pont annyit fizet, hogy még helyettes anyukára is telik belőle a serényen dolgozó nőknek. Feminista (rém)álom.

   2     0
  • Azért maradjunk a valóságnál. Jelenleg a bébiszitter munka népszerű és irreálisan túlfizetett. Amennyiben megvalósítanák a pótnagyi szolgálatot az olyan mértékben lehúzná ott a béreket, hogy nem lenne senki aki elvégezze. Ha pedig sikerülne megtartani egy irreális bért az lehetetlenné tenné a családok többsége számára,l hogy igénybe vegye a szolgáltatást. Nem hiszem, hogy egy család azért fizetne havonta a gyermekfelügyeletért, hogy annak költségének a feléért dolgozhasson az anya. Ez úgy ahogy van egy elcseszett ötlet. Külön szégyenteljesnek tartom még azt is ha egy anya némi haszonért cserébe másra bízza a gyerekeit.

   0     0
   • “Külön szégyenteljesnek tartom még azt is ha egy anya némi haszonért cserébe másra bízza a gyerekeit.”
    Ott a pont!
    Külön érdekessége ennek, hogy a nőnek anno a nagyszülők segítettek a gyerekekkel való foglalkozásban. És működött tökéletesen. Most meg pótnagyi kell pénzért? Hát a nagymama merre van?
    /Persze az állami nyugdíjrendszer is hozzátesz ehhez, hiszen az állami nyugdíjból nagyi kiválóan elvan magának, így ki lehet tenni a szűrét. A nyugdíjasok ezért lettek részben társadalmon kívüliek. A család kidobja őket, magukra hagyja őket, hiszen állam bácsi majd úgyis gondoskodik róla. Ez okozza a korábbi nagycsalád széthullását./

    0     0
  • Ezt kicsit felre ertitek, itt se anyuka nem fizet a potnagyinak, se a potnagyi nem kap erte penzt + a potnagyi nem vigyaz onalloan a gyerekre amig anyuka mashol van, hanem egyutt vigyaznak ra. A potnagyi nem babysitter, nem kotelezhetik semmire. Ez egy total win-win szitu: az anyukanak van felnott tarsasaga napkozben, van kihez szolnia vagy lesz egy fel oraja, hogy szabadon megigyon egy kavet vagy vegezze gyerek nelkul a hazimunkat. A potnagyinak pedig az elmaganyosodas miatt fontos ez a lehetoseg, olyan idosek vallaljak ezt onkentesen, akik nincsennek napi kapcsolatban a csaladjukkal vagy alapbol nincs nekik. Persze a legjobb lenne, ha az anyukat/potnagyit a sajat rokonaik vennek korul, de ez ma mar nagyon nincs igy.

   Ez olyasmi otlet, mint amikor a koraszulott osztalyokon az idosek onkent kenguruztatnak vagy amikor a gyerekotthonokat igyekeznek idosekotthona melle epiteni, hogy sok kozos programot szervezhessenek.

   0     0
   • Ez szép meg jó. De az anyukának nincs saját anyukája (nagyi), hogy vele csinálhassa ezt?
    Miért kell ehhez állami keret? Miért más nagyijával legyen a gyerek, ahelyett, hogy a sajátjával lenne?

    0     0
    • Nyilvan a sajat nagyi/nagypapa lenne a legjobb, de ha nincs vagy az unokabol csak a cuki oldalt igenyli szokoevente egyszer, azzal anyuka/apuka/gyerek nincs kisegitve. A mai nagyszulok nagy resze meg dolgozik, egeszsegugyileg nincs a toppon vagy alapbol messze lakik. Ahogy irod fennt ma mar ritka a nagycsalad, apa es anya jellemzoen egyedul van a csalad koruli teendokre.

     0     0
     • Ha nincsenek egészséges nagyszülők, vagy csak a cuki gyereket igénylik (ez utóbbi egyébként orbitális marhaság), akkor vajon ki az ábrándos lópikula lesz majd pótnagyi? :)

      0     0
      • En se hiszem, hogy tomegesen lenne onkentes gyerekszereto nenike, aki egyaltalan ertesul ilyen lehetosegrol. Ezert se fogja az ilyesmi sose veszelyeztetni a babysitterek allasat, ha celiranyos segitseg kell fizetned kell erte kemenyen, ez van.

       0     0
       • Tehát megint adtunk a kakinak egy pofont.
        Varázslatos…! :)

        1     0
        • Sajnos ez így van. A nő-köz-pont azért is akarja a nőket magas bérezésű munkahelyekre benyomni, hogy legyen miből kifizetni a szintén magas bérét dolgozó bébiszittert. Így aztán a nők képletesen szólva lemondanak a gyerekeikről pár évre egy kevéske plusz bevételért ami nem fog javítani a család anyagi helyzetén viszont sokat fog rontani anya és gyermeke valamint férj és feleség kapcsolatán. Ezt a varázslatos szép jövőt kínálják a nőknek cukorsziruppal leöntve.

         1     0
   • Kedves Delin!

    Hidd el nincs itt semmi félreértés csak némi félre magyarázás.

    Magának a közös felügyeletnek egy bérnagyival vagy egy vér szerinti nagyival nincs értelme, másként fogalmazva ha a szülő otthon van nem kell másik felügyelő is mert az csak felesleges nézeteltéréseket fog szülni. Még a vér szerinti nagyiknak is az a legfőbb feladata, hogy kényeztetéssel megvásárolja az unoka szeretetét. Elég ha azt nézzük, hogy két nagyinál töltött nyári vakáció után lehet elölről kezdeni gyermekeink nevelését. :) Ezért persze a nagyikat nem lehet hibáztatni, az unoka ritkán látja őket és nem is túl szórakoztató számukra az öregekkel való együttlét így nincs más választásuk mint kényeztetéssel megvenni az unokák szeretetét.

    “Ez olyasmi otlet, mint amikor a koraszulott osztalyokon az idosek onkent kenguruztatnak vagy amikor a gyerekotthonokat igyekeznek idosekotthona melle epiteni, hogy sok kozos programot szervezhessenek.”

    Az én gyerekeim is voltak ovisok és voltak ilyen közös programok idősek otthonában aminek őrültek az őregek és amit utáltak a gyerekek. Pár alkalom után a szülők inkább szabadnapot vettek ki és otthon maradtak a gyerekükkel, hogy annak ne kelljen végigszenvednie egy újabb napot. A jelenleg felvázolt lehetőségek mind a gyerekeink lelki megnyomorítását fogják csak erősíteni és a jövő generációit az idősek ellen fordítják.

    De térjünk rá a távmunka és a részmunkaidő problémájára is. A távmunka eleve működésképtelen hisz szinte minden fizikai tevékenységhez szükségesek a munkahelyi körülmények, a szellemi távmunka pedig azért lehetetlen mert a cégek nem engedik ki a falaik közül a féltett titkos adataikat és elhiheti mindenki, hogy szinte minden adatot titkosnak tekintenek. A részmunkaidő pedig azért nem lehetséges mert a cégeknek az az érdeke, hogy minél kevesebb emberrel végeztessenek minél több munkát akár rengeteg túlórával is, hogy ezzel spóroljanak a dolgozok után járó járulékos költségeken.

    Maga a nő-köz-pont valódi célja nem más mint engedve a feminista nyomásnak minél több nőt beerőszakolni jól fizető vezető beosztásokba bármi áron, erre a meghirdetett programjukban is utalnak.A bármi áron pedig a korábban felvázolt munkahelyi problémákat tekintve azt jelenti, hogy családokat zúznak szét annak érdekében, hogy több alkalmatlan női vezető legyen minden területen. A legszomorúbb az, hogy a nők túl buták és simán befogják cumizni a mézes mázos szavakat és a karrierért cserébe a gyerekeik, családjuk ellen fognak fordulni mint azt az utóbbi évtizedekben újra és újra megtették.

    Ráadás!

    Pár éve volt a kormánynak egy kedvezményeket felvonultató gyesről munkába visszatérő anyukák támogatására programja. Akkora siker lett, hogy két hónap alatt több ezer anyukát tudtak így visszatuszkolni a munkába. Már nem tudom melyik TV adó műsorán foglalkoztak egy olyan családdal amelyet ez az intézkedéssor taszított anyagi verembe. A lényeg, hogy férj és feleség egyazon munkahelyen dolgoztak, a férfi mint szakmunkás a feleség mint irodista. A nőt az állam által adott kedvezményeknek hála visszavették dolgozni a gyes után részmunka időben, a férjét pedig kirúgták – akinek ráadásul sokkal magasabb volt a bére – mondván, hogy a megnövekedett adminisztratív munkabérek miatt kevesebb melósnak kell kitermelnie ugyanazt a hasznot. Most is ez lesz a felállás a nő-köz-pont áldatlan működésének hatására. Családokat fognak szétszakítani vagy anyagilag tönkretenni pár agyatlan picsa magas jövedelme érdekében.

    3     0
    • A nagyik szerintem tudnak hasznosak lenni, a gond az, hogy a legtöbben mire nagymama szerepbe kerülnek már igencsak túl vannak az ideális nagymama koron és egyrészt demensek lesznek, másrészt alig tudnak mozogni. Ennek a leépülésnek persze nem egyedül csak a kor az oka, hanem az úgynevezett gój-táp is, amit lenyomnak a nép torkán és szépen lassan mindenkit megbetegít.

     3     0
     • Jól mondod. Komoly gond az is, hogy a nők harminc felé vagy a fölött szülnek így az ő szüleik már vagy meghalnak vagy olyan állapotban tengetik a napjaikat ami lehetetlené teszi őket a nagyszülői szerepek ellátására. Ez is egy olyan jelenség amit a feminizmus teremtett meg és a reklámokkal akarják elhitetni az emberekkel, hogy valójában minden nagyi egy örökmozgó duracell nyuszi.

      2     0
      • Épp ezt akartam írni hogy a nagymamaság megszűnik mert nem élik már meg az unoka születését. Nem fogják megtudni azt amit még a nagyi tudott ami pótolhatatlan . De persze már úgy vannak vele úgyis minden tudás megvan a neten  hiszen digitális jólét van . (Fúj de utálatos vagyok , bocs)

       Szégyen ahogy beszél némelyik gyerek a nagyszülővel , mert nem ismerik a modern technikát vagy lassabban értenek meg bármit is.

       0     0
       • Ezét a gyerekeket nem lehet hibáztatni. Az anyák későn szülnek így mire a gyerek értékelni tudná a nagyszülőt az annyira le lesz épülve, hogy a szülők már csak nyűgnek tekintik és ezt a negatív érzelmet veszik át az unokák is.

        0     0
    • Kedves Rokapapa!

     Szerintem azert ne irjuk le ennyire a nagyikat, teny hogy konfliktusforras a jelenletuk, foleg ha o mindenttud/nem kerdez/uj napirendet akar stb, de a semminel jobb, pl kisbaba(k)/tobb gyerek mellett tud egy lelegzetvetelnyi szunetet biztositani. Itt csak par orarol beszelunk, amikor anyuka is jelen van, nem arrol amikor nagyinal alszik a gyerek, foleg nem egesz nyariszunetben. A kulcs szerintem a zero elvaras az iranyukba (azon tul persze h ne veszelyeztesse), igy talan lesz egy-ket dolog amivel segiteni is tud.

     En a gyermekotthonnal arvahazakra gondoltam, ahol nincs csalad a gyerekek mogott, talan ok fogekonyabbak az idosekre es nem nyugnek elik meg.

     Szellemi munkanal nagy cegeknel egyre inkabb terjed a tavmunka, sok helyen van hotdesk pl ktgcsokkentes miatt, ott altalaban heti 1-2 napot siman lehet otthonrol dolgozni.  Olyenkor se dolgozol kevesebbet, de a munkabamenetet megsporolod, ami eleg jelentos tud lenni idoben.

     0     0
     • A nagyikat nem leírtam és mint te is írtad egy valós konfriktus forrást képeznek közös gyermekfelügyelet esetén. Pár óra tehermentesítésnek nincs értelme és felesleges is. Vagy a nő munkájának elvégzéséig vigyáz más a gyerekre – amit szégyenteljesnek tarok – vagy semmi értelme a kisegítésnek pláne nem egy idegen pótnagyi kisegítésének. Ez alól kivétel lehet az a pár óra amíg a szülők elmennek kicsit kikapcsolódni és feltöltődni életerővel. A nagyik kényeztetéssel történő szeretetmegvásárlása is egy pozitívum, a nagyi örül a gyerekek rajongó szeretetének – ő ettől töltődik fel életerővel -  a gyermekek meg alig várják a következő “nagyilátogatást”, ezzel erősödnek a családi kötelékek. Így volt ez még a mi nagyanyáink idejében is. A szülő dolga a nevelés, a nagyszülő dolga a kényeztetés.

      A gyermekotthonok lakói egész más közegben élnek, számukra a családi kötelék csak a képzeletükben él és mindent/mindenkit aki emlékezteti őket erre a képzeletképre ellenségnek tekintenek. Ez egyszerű pszichológia. Pont emiatt alakították át úgy a rendszert az elmúlt 10-15 évben, hogy az örökbe fogadható gyermekeket családiasabb környezetbe – béranyákhoz – helyezik legalább egy éves időtartamra a szocializálódás érdekében. Persze ez a csecsemőkre és a nagyon kicsikre nem vonatkozik, viszont őket nem is kényszerítik idősek közé.

      Örülj neki, hogy nálatok van távmunka lehetőség viszont ezt ne általánosítsd mikor folyamatosan arról szolnak a munkaerő piaci felmérések, hogy a cégek évről évre egyre kevesebb távmunkást foglalkoztatnak aminek elsődleges oka a bizalmatlanság. Nem kell csak öt évre visszatekintenünk és látható, hogy a távmunka lehetőségek száma – az általad leírtakkal ellentétben – pár százalékra esett vissza. Statisztikákat most nem tudok felvonultatni de bármelyik munkaügyi központba vagy munkaerő közvetítő irodába bemész és rákérdezel körbe fognak röhögni mivel évek óta nem találkoztak olyan céggel amelyik távmunkát kínálna bárkinek is. Persze ma is tele van az internet távmunka ajánlatokkal de azok mind pénzlehúzások. Fizess be egy jelentős összeget amiért küldenek neked mondjuk adminisztratív munkát amiért egy forintot nem fogsz kapni.

      0     0
      • Az a tipusu tavmunka tenyleg halott dolog, amirol irsz, ha mar munkaugyi kozpontba kell menned nincs versenykepes tudasod.En amikor tavmunkarol beszelek elso sorban a magasan kepzett szellemi munkakra gondolok, ahol a nagy multiknak megvan a megfelelo infrastrukturalis hattere, ill. a munka eredmenye merheto es nem helyhez kotott pl. IT, penzugy stb teruletek.

       0     0
       • A pénzügyi terület eleve halott, ott tényleg csak azokat alkalmazzák távmunkára akik főállásban is náluk dolgoznak. Az IT területén felkapott a játéktesztelő távmunka de azt se adják senkinek akit nem ismernek, a képzettségek már csak egy plusz elvárást képeznek de a tényleges távmunkához jutás alapfeltétele a kapcsolatokban rejlik így aztán ez oly kevesek számára elérhető – még megfelelő képzettség esetében is -, hogy említésre sem méltó.

        A második fontos dolog a magasan képzett munkaerő és bizalmatlanság kapcsán egy jól ismert takarítási állásajánlatból fakadó probléma is ábrázolja. Egy irodaházak takarításával foglalkozó cég diplomásokat keresett irodaház takarítására, hogy ezt reklámozva nyerjen el több megbízást. Ám a fagyi visszanyalt. Még a meglévő szerződéseiket is felmondták annak okán, hogy ha Marinéni ellop két tollat meg pár gémkapcsot azt meg sem érzik viszont a diplomás takarító üzleti titkokat fog ellopni ami felbecsülhetetlen károkat okozhat.

        A bizalmatlanság az üzleti élet része így aztán képzettség ide, képzettség oda ha nem vagy valakinek a valakije esélyed sincs megfelelő távmunkához jutni.

        0     0
    • Nekem volt két nagyapám is akikről jó emlékeket őrzök,csak azért mondom mert mindig csak nagymamákról beszéltek(azokról is jó emlékeim vannak)

     0     0
 9. Már számtalan kutatás alátámasztotta, hogy a nők a munkaerő piacon mind társadalmilag mind gazdaságilag több negatívummal jár mint pozitívummal. Ezt jól alátámasszák az egyre súlyosabb társadalmi és gazdasági problémák. A gazdasági problémákat ugyan tagadják, sőt kifejezetten jól fejlődő területnek tekintik pedig jól láthatóan ez is csak egy állami propaganda hazugság. “Egyre jobban élünk” szól a szlogen minden médiában pedig a melósoknak – vagyis kevés kivételtől eltekintve férfiaknak – egyre többet kell dolgozniuk egye kevesebb bérért, ezzel ellentétben a szellemi munkák területén – vagyis az úgynevezett női munkák esetében – egyre kevesebbet kell dolgozni egyre magasabb bérekért. Ez a jövedelmek rossz elosztása. Egy gyári segédmunkásnak is legalább tízszer akkora fizetés járna mint egy érettségizett irodai ügyintézőnek. Nem csak azért mert a segédmunkás sokkal többet dolgozik hanem azért is mert az irodista béréért is neki kell megdolgoznia. Ha elvonatkoztatok attól, hogy a női munkavállalás felesleges és káros akkor nem is lenne gondom azzal, hogy minden adminisztratív munkát nők végeznek de jó lenne ha ezen munkákat valódi értékük és fontosságuk szerint béreznék. Az pedig a súlyos társadalmi károkozása miatt eleve elfogadhatatlan, hogy egy nő bármiféle vezető beosztásban dolgozzon vagy önálló vállalkozása legyen.

  Sajnos az a tény, hogy eddig a szintig lealacsonyodhatott ez a világ az a férfiak tömeges megalkuvásának sőt becsicskulásának köszönhető. Azonban jó lenne végre fellépni ezen áldatlan állapotok ellen a férfiaknak  már csak azért is mert a nők folyamatosan bebizonyítják, hogy alkalmatlanok az egyenjogúság bármiféle formájára. Sokszor érzem azt a női hülyeségek kapcsán mintha a nők direkt azt akarnák, hogy a férfiak végre erővel visszaparancsolják őket a konyhába.

  Ami pedig ezt a Nő-Köz-Pontot illeti hiába a megvalósítását elősegítő uniós támogatás mivel a működtetéséhez szükséges pénzt kizárólag a férfiakon fogják behajtani. A képlet jól ismert és pofon egyszerű. A nőket adókedvezményekkel fogják betuszkolni a munkahelyekre aminek hosszútávon az lesz a következménye, hogy adókat fognak emelni vagy új adónemeket fognak bevezetni. Így a nők adója a kedvezményeknek hála nem fog emelkedni míg a férfiaké igen. Ezzel a már sokszor alkalmazott módszerrel fogják most is a férfiakkal kifizettetni ennek a társadalomromboló intézményrendszernek a költségeit. Persze a vége majd ennek is csúfos bukás lesz de az is a férfiak hibája lesz hisz mi pénzeljük ezt az eleve kudarcra ítélt projektet.

  3     0
  • “Sokszor érzem azt a női hülyeségek kapcsán mintha a nők direkt azt akarnák, hogy a férfiak végre erővel visszaparancsolják őket a konyhába.”

   und

   ‘Az volt az egyetlen alkalom, hogy üvöltöttem vele: “MOST MÁR FOGD BE VÉGRE A SZÁD!! EZ VAN, MEGTÖRTÉNT. A HISZTI SEMMIT NEM OLD MEG. MOST MÁR KURVÁRA MINDEGY!!” Azt hiszem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a frászt hoztam rá. Szabályosan hátramenekült a hátsó ülésre. Később elmondta, hogy meg volt róla győződve, hogy meg fogom ütni. 12 év alatt ez volt az egyetlen alkalom, hogy nem uralkodtam magamon. Nem vagyok ilyen. A vicces az, hogy mire hazaértünk a kis agresszív showműsorom teljesen felizgatta fizikai értelemben. Hehe :P’
   /Forrás: http://www.ferfihang.hu/2015/02/14/amikor-a-game-menti-meg-a-hazassagot-dave-tortenete/ /

   Említettem már, hogy a társadalomban ugyanaz játszódik le, mint a házasságokban.
   Csak ismételni tudom magam…

   2     0
 10. Vazze a napokban hallottam, hogy beszélgetnek a lányok a hátam mögött, hogy az infósok mint én 100 ezerrel többet keresnek. Természetesen sunyítanom kellett nehogy pluszmunkát nyomjanak a nyakamba. :) Nyeljék be tövig az egyenlő munkáért egyenlő bért cukiVonáék!

  0     0
  • Jaj ne papucskodj már!
   Ilyen esetben alap kérdés feléjük:

   ‘CSAK 100EZERREL KERESEK TÖBBET???
   Affrancba a sok seggmeresztő parazita picsával, akiket a pénzemből tart el a cég…’

   Szóval valahogy így kell ezt lereagálni.
   Utána persze te leszel a népellenség. De hát az meg anélkül is vagy, szóval mindegy. ;)

   /Ja és utána azonnal menj el fizuemelést kérni. Ha nem akar adni a főnök, mond el neki, hogy a te melódat nem végzi el egy 12 éves gyerek. Esetleg add oda pár napra a te melódat valamelyik csajnak, ő meg az övét neked. És utána nézesd meg a főnökkel, melyik lett elvégezve. Majd annak alapján lehet fizut osztani. … Tököt kell növeszteni, nem papucskodni, bakker!/

   3     0
   • Tévedés, te 3-400 ezerrel keresel többet ugyanis az ő bérét is te termeled ki :P

    1     0
   • /Ja és utána azonnal menj el fizuemelést kérni. Ha nem akar adni a főnök, mond el neki, hogy a te melódat nem végzi el egy 12 éves gyerek. Esetleg add oda pár napra a te melódat valamelyik csajnak, ő meg az övét neked. És utána nézesd meg a főnökkel, melyik lett elvégezve. Majd annak alapján lehet fizut osztani. … Tököt kell növeszteni, nem papucskodni, bakker!/

    Sőt, minden férfinak egységesen be kéne mennie a főnökéhez, legkésőbb holnap, és azt mondani neki: -”Főnököm, elvileg a férfiak 12%-kal többet kapnak ugyanazért a munkáért, mint a nők. Miért nem jelenik meg ez az én fizetésemben is? Hol az én 12%-os faszbónuszom? Valaki benyelte? Azonnal perkáljatok, visszamenőleg is, ha jót akartok! Köszönöm.”

    0     0
 11. És mikor lesz igény a szuperul kereső nők részéről háziférfira aki nem dolgozik csak otthon szöszmötöl a gépesített háztartással? Ja az ugye sosem. A professzormanager CEO nagyasszony nem fog belehabarodni a titkárába vagy bárkibe rangon alul.

  0     0
 12. Egy vizsgálat “érdekes” eredményt hozott:
  https://g7.24.hu/elet/20180220/ott-a-legkevesebb-lany-a-termeszettudomanyos-palyan-ahol-a-legnagyobb-a-nemek-kozotti-egyenloseg/
  Arról van szó, hogy megnézték a fiúk-lányok arányát a mérnöki, természettudományos (STEM) képzésekben, és az jött ki, hogy azokban az országokban van (arányaiban) több lány, ahol a nemek közti egyenlőség kisebb, ahol a nőknek nehezebb érvényesülni.
  Azokban a jóléti államokban, ahol  jó a nőknek, ott kevesen választják ezt a nehéz pályát, a skandináv országokban fele akkora a lányok aránya (20%), mint pl. Algériában, Tunéziában, Törökországban.
  Vagyis, a feministák siráma, hogy kevés lány megy STEM-et tanulni, az nem a patriarchális elnyomás miatt van, hanem azért, mert a lányokat nem érdekli. Mint ahogy a feminácikat sem érdekli, hogy mit is akarnak valójában a nők

  0     0
  • Ez egyáltalán nem meglepő. A fejlett jóléti országokban magas szintű nőtámogató szociális rendszer van. Miért fárasztaná magát egy nő nehéz tanulással és valódi munkával ha állambácsitól úgy is kap annyi kiegészítést a semmiért cserébe, hogy elég neki a körömlakkozó, fecebookuzó munkakőr is.

   1     0
   • Én igzazán drukkolok hogy ez a “fejlett jóléti állam” akármelyik is az menjen már egyszer a picsába és jöjjön egy más valami  ahol az un. “normalitás” megint előjön… de ehhez egyszerre kell megtörténjen mindegyik europai országban.

    0     0
  • Ne felejtsük azért el, hogy ezekben az ‘elnyomó’ államokban a nők két okból mennek mérnöknek és természettudományi szakokra:

   1.
   A társadalmi berendezkedésben az a szokás, hogy a férfi fizikai munkát végez, a nő meg szellemit vagy hasonlót (hiszen az régen könnyebb volt). Voltaképpen ez is a férfiaknak volt rosszabb, hiszen ők melóztak. Ez a tradíciók miatt megmaradt, így a fiúkat manapság is fizikai munkára szánják, a lányok meg mennek a könnyebb melókra (néhol biológusnak, stb.). Ez pl. a távol-keleti országok esetében jellemző.

   2.
   Ezek az államok nem (SEM) nőelnyomók. Sőt, éppen ugyanúgy nőtámogató államok.
   És itt állami pénzen tanulhat az a lány, amelyik akar, mindenféle kötelezettség nélkül. Később persze nem kell neki ebben a körben dolgoznia, hiszen jó eséllyel majd talál egy fószert, aki eltartja majd. Nekik itt ez hobbi, nem valós tanulás. Elvan pár évig, bemegy valami érdekességet nézni, utána persze nem lesz belőle mérnök, fizikus, stb., csak hobbiként ellógatja ott a lábát. Ez az arab/muszlim országok esetében jellemző.
   Lásd Irán esetét:
   http://www.avoiceformen.com/gynocentrism/the-myth-of-patriarchal-oppression-in-iran/
   Itt az egyetemisták 2/3-a nő. Persze 90%-uk soha a büdös életben nem fog a szakmájában dolgozni. Nem azért, mert ne lehetne, meg el lenne nyomva. Hanem azért, mert nem akar. Könnyebb otthon háziasszonykodni, amikor eltartja őt a férje (akinek ez természetesen kötelessége).

   Ezért mennek a lányok ilyen szakokra (is) ezekben az országokban.

   1     0
   • Régebben erre voltak kitalálva a háziasszony képző iskolák. Az ottani képzések költsége viszont eltörpült a jelenlegi felsőoktatási képzések költségeihez képest. Magyarországon is teljesen felesleges, ablakon kidobott pénz a nők felsőoktatása. Többségük férjhez megy majd szülni fog, pár év kihagyás után meg olyan aktatologató lesz belőle amihez elég lenne a 8 általános is.

    0     0
    • Pontosan. Részben ezért is tenném fizetőssé a felsőoktatást (is). És megjegyzendő, hogy már a férfiak egy része is láblógató büfészakokon ‘tanul’, természetesen tök feleslegesen. Az ő ‘tanításukat’ sem kéne másoknak állnia. Fizesse mindenki magának a képzését. És ha Micike büfészak-mesterképzésen akar részt venni, hát tegye. Én ugyan nem mondom meg, mit tanuljon, ha nem az én pénzemet költi erre.

     0     0
 13. Választási ígéretek szoktak lenni a bürokrácia csökkentése.. Nem tudom mostanában elhangzott- e ilyen de csak szaporodnak a programok, projektek meg minden istenmáriája amiknek semmi termelői értéke nincs . Nagyon sok hiányszakma van , ez a fővárosi adat ha már úgyis ez számít az ország “közepének ”

  asztalos, burkoló, épület- és szerkezetlakatos, gépgyártástechnológiai technikus, gyakorló ápoló, gyógyszerkészítmény-gyártó, hegesztő, húsiparitermék-gyártó, ipari gépész, kőműves, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, magasépítő technikus, pék, szőlész-borász, útépítő, vasútforgalmi szolgálattevő, vegyésztechnikus, villanyszerelő, virágkötő és virágkereskedő, víz-, csatorna- és közműrendszer-szerelő

  Hajrá Nőközpont!!

  2     0
  • Nahát,lady, jól ideirtad csak a lényeget nem, de nem problem mert ma Zoltán napja van , de hát ez van, az a francos élet nem habostorta kombinálva faszbukkal…én végzek az általad leirt szakmákból egypárat és jólesik mert kell….

   0     0
 14. A Talita (keresztény feminista portál) így reagált a Nő Köz Pontok létére, és kicsit erre a cikkre is.

  http://talita.hu/magazin/a-mostani-kormany-valoban-visszakuldene-a-noket-a-konyhaba/

  Ettől a mondattól: “Gyakran hallom baloldali körökben, ahogy kárhoztatják ezt a „hosszú” gyest, amely „elkényelmesíti” az anyákat.” 3. témafelvetés.

  0     0
  • “A mostani kormány valóban visszaküldené a nőket a konyhába?”

   Sajnos nem. Az első feladatunk, hogy eltoljuk az Overton Window-t és megjelenjen az a politikai erő, ami nyíltan a zászlajára tűzi a feminizmus _első hullámának_  a revízióját!

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
NeNI

Az antifeminizmus a feminizmus mozgalma ellen küzdő mozgalom. Mérsékelt szárnya nem vitatja, h...
Feminista vitatechnikák - shaming language

Angol nyelvterületen már jó ideje folyik a küzdelem a feminizmus térnyerése ellen, és "kinti t...
CSALÁD - Otthon
Józsa Péter Pál: A nő választása

Alábbi cikk Józsa Péter Pál írása, mely a Pannon Front, II. évfolyam (1996.) 4. számában jelen...
+Kiemelt cikkek
Beszélgetés Toplak Zoltán mentálhigiénés szakemberrel

[stream provider=video flv=x:/www.ferfihang.hu/webvideo/FerfihangBeszelgetes-ToplakZoltan.mp4 ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Vliet Tiptree ámokfutása

Ismeritek azt az érzést, amikor az ember rossz környékre téved. Bőszen kukucskál ki az autó ko...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Vigyázó szemetek a jövőnkre vessétek

A Discovery Channel egyik doku-sorozatában foglalkoznak egy "érdekes" üggyel. Charles Bruce ad...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Feminista ízlés-diktatúra Izraelben

Ha eddig esetleg azt gondoltuk volna, hogy már nem képes több sci-fi-horrorba vagy vígjá...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminizmus a sajtóban

Rendszeresen hallhatjuk a feministáktól, hogy nemcsak hogy nem kapnak teret a sajtóban, de egy...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Megmutatjuk Fábián Anita videoposztját a "végső megoldásról"

Mivel Fábián Anita botrányos videóját egy idő után a Facebook moderációja eltávolította, ezért...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A prostitúció skandináv modellje

Az index vonatkozó cikke szerint: Az Európai Parlament [2014. február 26-án] szerdán az igen...
ÉLETMÓD - Egészség
Ne Szívj Tovább! - népegészségügyi kampánysorozat

Budapest, 2011. december 13., kedd (OS) A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felel...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Megúszta a börtönt a "nyelvtanárnő"

Kristle Vandever az oregoni angoltanárnő sokak megdöbbenésére mégsem kerül börtönbe. A nő mu...
HÍREK - Politika
Kedden életbe lép a szigorú jogi határzár

A kormány közlése szerint a szigorításra azért van szükség, mert Törökország az EU-török egyez...
+Alkalmi cikkek
Boldog Új Évet!

Rövid évfolyamot zárhatunk a Férfihang.hu magazin fennállásának történetében - hogy tényszerű ...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
MGTOW-jelenség a felsőoktatásban és a tudományos szférában

Az MGTOW mozgalom (Men Going Their Own Way) olyan férfiak közt terjedő irányzat, mely a günoce...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Pedofília 2.0

Seres László írt egy egészen tűrhető cikket a pedo-petícióval kapcsolatban. Természetesen azon...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret