Férfihang.hu

A Férfihang Civil Társaság üzenete a Nemzetközi Nőnap alkalmából

Férfihang.hu - 2018. március 8. csütörtök 00:26 - 31 hozzászólás

Címkék: , , ,

A férfiak érdekképviseletére alapított Férfihang Civil Társaság elismerve a nők családi- és társadalmi élethez való kitartó hozzájárulását, ezúton köszönti őket a Nemzetközi Nőnap alkalmából!

Az idei Nőnapon a Férfihang Civil Társaság az erőszak problémájára és ezen belül három fontosabb gondolatra szeretné ráirányítani a figyelmet.

Mindenekelőtt arra kérjük a társadalom férfi tagjait, hogy védjék meg a nőket az erőszaktól! Teljesítsék legjobb képességük szerint azt az évmilliók óta a génjeinkben örökített parancsot, amely a nők, a gyermekek, az idősek és a gyengébb társaink védelmét írja elő számunkra. A legtöbb férfi védelmező, gondoskodó, családszerető, dolgos ember, ahogyan már évezredekkel ezelőtt is családjaikért, nemzetségükért éltek. Elég bárkinek szétnéznie, láthatja: a társadalom biztonságát ma is a köztünk élő és dolgozó férfiak milliói biztosítják példásan. Az ő nevükben is köszöntjük ezen a napon a nőket, akik odaadó, együttműködő, gondoskodó társaink, s akik a legnagyobb szeretetünket, megbecsülésünket és védelmünket érdemlik.

nn7

Másrészt korunk egyenjogúság-eszménye jegyében arra kérjük a férfiakat, ne csak a nőket és a gyermekeket, hanem egymást is védjék meg az erőszaktól, jogtiprástól, üldözéstől! Olyan időket élünk, amikor nem csak a nők és a család védelme, hanem a férfitársak, felebarátok, nemzettársak megbecsülése, védelme is fontos feladatunk, ezért szükségszerű, hogy mi magunk is erősítsük a közbiztonságot. Arra kérjük a férfiakat, hogy figyeljenek férfitársaikra is. Szem előtt kell tartanunk: csak a jogegyenlőségben és társadalmi megbecsülésben élő férfiak képesek jogegyenlőséget, társadalmi megbecsülést és biztonságot teremteni a nők számára.

Végül a színlelt, álságos nővédelem veszélyeire hívjuk fel a figyelmet a nők és mindannyiunk érdekében. Az Isztambuli Egyezmény arra a hazug állításra épül, hogy a férfiak örökké semmibe veszik, bántalmazzák és erőszakosan elnyomják a nőket. Az Isztambuli Egyezmény téves társadalompolitikája csak ellentéteket és gyűlöletet szít a két nem között és csak fokozza az erőszak rejtett és nyílt formáit. A valóságban a férfiak és a nők mindig is vállvetve küzdöttek országunk és gyermekeink jövőjéért. Vannak, akik olykor eltévednek az úton, de a többségre ma is lehet számítani. Hogy megvédjük a nőket, arra kérjük őket, óvakodjanak az olyan ideológiáktól illetve nőszervezetektől, amelyek a nők védelmét színlelik, de valójában csak a férfiak gyűlöletére uszítanak. A férfiak sosem voltak a nők ellenségei és elnyomói és sosem lesznek azok.

A férfiellenes eszmékkel átitatott Isztambuli Egyezmény ki akarja rekeszteni a férfiakat a közgondoskodásból, fel akarja számolni az egyenjogúság eszméjét és ezek helyére a nemek közötti gyűlölködést és háborúskodást kívánja állítani. Ezért mindkét nem képviselőit kérjük, szólítsák fel a Kormányt, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálása helyett egy nemi diszkriminációtól mentes, valóban erőszakellenes, áldozatsegítő törvénycsomagot készítsen, amelyet követendő példaként állíthatunk a többi európai nemzet elé is. Kérjük a kormányt, hogy haladéktalanul lépjen ki az Isztambuli Egyezményből! Kérjük az Isztambuli Egyezmény ratifikációját korábban jóhiszeműségből, a nők védelme érdekében támogató civil közösségeket és állampolgárokat is, hogy támogassák kezdeményezésünket. Valódi védelmet szeretnénk az erőszakos cselekmények minden áldozatának! Meggyőződésünk, hogy ezt szeretnék a nők is.

 Végezetül sok boldogságot és örömteli ünneplést kívánunk valamennyi Nőnek!

 Férfihang Civil Társaság5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a +Alkalmi cikkek, Társadalmi kezdeményezések rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Nemzetközi nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartan...
Várakozásainknak megfelelően zajlott az Isztambuli Egyezmény elleni demonstrációnk

A demonstráció helyszínén a férfijogi és apajogi szervezetek aktivistáin kívül számos érdeklődő, támogató és a média számos képviselője jelent meg. Te...
A Férfihang Civil Társaság állásfoglalása és közvélemény-kutatása az Isztambuli Egyezménnyel kapcsol...

A Férfihang Civil Társaság szeretne hagyományt teremteni annak, hogy a társadalom a Nemzetközi Férfinapon méltó módon - élethelyzeteik összetettségére...
Nem lehet hozzászólni a Google Nőnapi videójához

A Google keresőoldalán a mai napon a Nemzetközi Nőnap alkalmából nőkkel és a női egyenjogúsággal kapcsolatos képeket láthatunk, illetve a vállalat egy...
A jövő nőnemű a Google szerint. Mit gondolnak erről az emberek?

Ahogyan arról hírt adtunk, a Google idei, 2018-as Nőnapi videója igencsak rossz értékelést kapott, ráadásul az óriásvállalat letiltotta a hozzászólási...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (31) Hivatkozások (0)
 1. Boldog nemzetközi kapitalista-kommunista nőnapot.

  3     0
 2. A cikk jó, jól megfogalmazza a problémákat is. Viszont az Isztambuli egyezményről szóló részt leszámítva ötven évet késtek ezek a szavak. A mai nők már túlzottan feminizálódtak ahhoz, hogy megértsék a jelen problémákat.

  Végezetül én nem kívánok boldog nőnapot! A feminizmus sikeresen elhitette a nőkkel és az egész világgal, hogy a mai napon a nők feminizálódását és magát a feminizmust kötelező ünnepelni. Ameddig nem magát a nőiességet, női gondoskodást, női szeretetet ünnepeljük ezen a napon addig ez a nap minden férfit csak arra fog emlékeztetni, hogy bőven van miért gyűlölni a nőket.

  1     0
 3. Fontos megkülönböztetni a nők védelmét a mangina fehér lovagoskodástól. Hacsak nem a saját asszonyunkról van szó, nem feladatunk megvédeni a nőket csajozó férfitársaink farkától. Ne legyünk egymás farokfékei, nincs gázosabb dolog amit egy férfi elkövethet férfitársával, mint a “cockblocking”.

  0     0
 4. Valaki elmondaná, hogy pontosan mit is ünneplünk a nőnapon?
  Mármint hogy mi az a valós teljesítmény, amivel a nők hozzájárultak a társadalmunk működéséhez, és legalább köszönő viszonyban van a férfiak teljesítményével, esetleg meg is közelíti azt? Tehát valami, amiért egy napot érdemes áldoznunk erre (míg a férfiakéra általában még ennyit sem). Teszem azt pl. március 15-ét a részemről értem. Ott sok ember olyat tett, ami túlmutatott az átlagemberek tevékenységén, mindennapjain. Olyat tettek, amit a legtöbben nem tettek volna meg, és nem is tettek meg, míg ők igen. Ráadásul mindezt jelentős részben nem önző okból, hanem másokért tették. Így ez valóban elismerésre méltó.

  A nőnap esetében pontosan mi az az elismerésre méltó teljesítmény, amit ünneplünk?
  /Megj.: Az, hogy valaki sikeresen megszületett, és ennek során nem Y hanem esetleg X dolog lett a lába között, az még nem minősül teljesítménynek. És természetesen jelen esetben a szülést se hozzuk fel teljesítményként. Nem csak azért, mert az egy természetes biológiai esemény, hanem mert ugye arra már kitaláltuk az anyák napját, így a nőnap nyilván nem emiatt ünnepelendő./
  Tényleg érdekelne…

  7     0
  • Az ellenségeink ünnepeltetik velünk a saját kiherélésünket. Olyan, mint hogy Szalint meg Lenint is ünnepeltni kellett.

   Természetesen nem a nőkkel van a baj, hanem azokkal akik ránkerőltették a feminizmust.

   4     0
   • Pár évtizede még a nőiességet ünnepeltük. Azt a csodás leírhatatlan és megfoghatatlan dolgot amit mindnyájan éreztünk már az életben egyes nőkkel kapcsolatban de még sincs köze a testi vonzalomhoz vagy a szerelemhez. Ma viszont már nyíltan azt hangoztatja a média, hogy minden férfinek kötelessége ünnepként megemlékeznie a feminizmusról. Hát nem!!! Jelenleg a nemzetközi nőnap csak arra való, hogy emlékezzünk arra mivé korcsosultak a nők.

    A magam részéről nincs szükségem egy nemzetközi nőnapra ahhoz, hogy mondjuk a feleségem csodás nőiességét elismerjem. Évente többször is megteszem azért mert megérdemli és nem azért mert kötelező.

    4     0
  • Ha egyáltalán szülnének, de még ezt sem teszik. (illetve minden második jó esetben 1-et)

   0     0
  • @zombigyilkos: ideje lesz magadba szállni, mert újfent az én nótámat fújod… :D

   Komolyra fordítva a szót – némi kiegészítés a fenti gondolatokhoz. Egy hungarista beállítottságú (tehát alapvetően a természet Isten adta törvényeit tiszteletben tartó, szerves társadalomban gondolkodó) ember a következő okból tesz különbséget a nőnap és az anyák napja között (s ünnepli az utóbbit, míg előbbit nem): anyává válni (többé-kevésbé) tudatos döntés (most tekintsünk el a “foglalkozási baleset” és más extrém kivételek tárgyalásától), ami a mai világban egyrészt áldozatot, lemondást kíván, másrészt kivívhatja a “haladó, demokratikus” kortársak rosszallását, gúnyolódását (“még élhettél volna egy kicsit”, esetleg “és a karriereddel mi lesz”). Ebből kifolyólag méltó a tiszteletre (pl. Szálasi elképzelése szerint egy hungarista államban az édesanyák önálló hivatásrendet alkottak volna). Az anyai hivatás az egyetlen, amiben a nő valóban pótolhatatlan dolgot visz végbe az egész társadalom érdekében. Minden más, amit a modern nő csinál vagy pótolható (más által is elvégezhető), vagy az összesség szempontjából érdektelen pótcselekvés.

   1     0
   • Nem is. Ez az én nótám. Stipi-stopi! :)

    “Minden más, amit a modern nő csinál vagy pótolható (más által is elvégezhető), vagy az összesség szempontjából érdektelen pótcselekvés.”
    Így van. Ráadásul azok a mások, akikkel helyettesíthetőek, azok akár gyerekek is lehetnek, hiszen egy átlag nő munkáját egy átlag gyerek is képes elvégezni.
    Egyedül az ápolás (nővérek) munkája az, ami szintén egy valódi női princípiumot testesít meg, és amit az anyához hasonlóan szintén nem tud egy gyerek ellátni. Én őket még tudom tisztelni.

    0     0
 5. (Dugnivaló:) DúróDóra után az LMP-s tyúk(Szél-Kakas?:) is beleszart a feminista ventillátorba (t)rendesen…….:)

  http://www.atv.hu/belfold/20180308-nezze-itt-eloben-az-lmp-nonapi-rendezvenyet

  szerk: update:

  https://www.youtube.com/watch?v=4zg7iDQJuao

   

  0     0
  • Biztos ,hogy mazochista vagy…

   0     0
  • Mert szerinted fogtündér ildikó- tőletek- nem fog a mészárostvn? :)

   0     0
   • Hozd a linket jobbtard….:)

    0     0
    • Attól zsideszköcsög – hogy habony ibizán van (most nyílnak a helyek) és 00-kokóval van tele a nagy bibsi ormánya- és így elfelejtette kiadni a melót a fogtündérnek vagy komcsi spicli igazgatónőtöknek.

     Akkor teljesség nélkül:

     isztambuli egyezmény aláfirkantása (ezzel kapcsolatban dórika is keményen neki ment a vajdádnak :) )

     nők 40

     illetve  pártod az aki semmilyen módon nem akar kapcsolatba kerülni eme portállal pedig még szanyikapitány is megtette. :)

      

     0     0
     • Attól zsideszköcsög

      Erős kifejezés ez egy hanukázó/néppártosodó jobbtardtól….. akinek vezetőjét /idolját elküldték a picsába (finoman szólva) Székeyföldön……, biztos véletlenül….

      – hogy habony ibizán van (most nyílnak a helyek) és 00-kokóval van tele a nagy bibsi ormánya- és így elfelejtette kiadni a melót a fogtündérnek vagy komcsi spicli igazgatónőtöknek.

      Értem én az irigységed, de ez (még mindig) csak ugatás…….

       Akkor teljesség nélkül:isztambuli egyezmény aláfirkantása (ezzel kapcsolatban dórika is keményen neki ment a vajdádnak :) )

      Láttuk ezt a keménységet:), no meg a jobbtard jelenlegi irányvonala is beszédes, ezzel kapcsolatba (is:)….

      nők 40

      ezzel  meg kettős érzéseim vannak, egyrészt láthatóan a gazdaság ettől nem omlott össze, másrészt meg jó lenne eldönteni, hogy most szükség van-e nagyikra, vagy sem…..

      illetve  pártod az aki semmilyen módon nem akar kapcsolatba kerülni eme portállal

      kurva lényegtelen, mert nem lehet intézményesen pinát szerezni, ha fejre állsz, akkor sem, akik meg „viritották” ide (tét nélkül) a semmit, azok még annyi vizet sem zavartak, hogy pl. a libtard sajtó felemlegesse a nyilatkozataikat, vagy hogy egyáltalán valaki (rajtunk kívül) olvasta/halott volna róla…….

       pedig még szanyikapitány is megtette. :)

      Ja, Hitler is vega no meg dohányzásellenes volt….., Churchill meg dohányzott egész életében….

      Jogászkám, amíg te itt virtuálisan próbálsz a trambulinról a medencébe pisáltatni, miközben a való életben pontosan olyan kussban vagy és megalkuszol, mint bárki más, addig a szájtépésed is annyit ér……

      No meg Albánia és Törökország „nőkezelése” teljesen megváltozott az Isztambuli egyezmény ratifikálása óta……, na hagyjuk a púdert, kurvára nem lényeges milyen törvények vannak, hanem az, hogy ki mennyit tart be belőle és aki betartatja, annak mennyire hosszú a farka, …….

      0     0
  • Szél megint kitett magáért: “a magyar társadalom 52%-át adják a nők, de csak 10%-uk vesz részt a parlamenti munkában. Ez igazságtalan.”
   Persze a többi semmirekellő is igyekezett kampányolni. Megértem, hogy áprilisban választások lesznek és ezért idén nőnapkor még a szokásosnál is gátlástalanabb a sok megélhetési politikus, de akkor is undorító ez a csúszómászó hozzáállás.

   Az meg, hogy egész nap az árad mindenhonnan, hogy szegény ártatlan nőket mennyire kiszanálja, elnyomja mindenki és semmi lehetőségük nincs és, hogy ezért többek között én is szégyelljem magamat, kurvára felháborító.

   0     0
 6. Apropó, lehet tudni, hogy sikerült a spanyol nőstény sztrájk? Mert nem nagyon hallom, hogy a hispán gazdaság “megrogyott” volna. :D Amúgy nem is rossz ötlet, ilyet csinálhatnánk mi is.

  0     0
 7. https://kuruc.info/r/4/183450/

  Úgy hallottam már ott sem sokan olvassák ezt a népszaraszerű valamit, de ahhoz is hülyék, hogy rájöjjenek a sajátjaikat szopatják. :)

  0     0
 8. Nekem több nőismerősöm fejezte ki tetszését annak, hogy férfiak felköszöntötték őket – csoportosan is, munkahely például – és volt közte pár ilyen reagálás is – 30-40 éves nőkről beszélünk, irodai alkalmazásban, internetet napi szinten használók, érettségizettek – hogy “jaj de kedves…..kellene férfiak napja is, nem?”

  Szóval miről is beszélünk? :)

  0     0
  • Van férfinap, csak az messze nincs annyira agyonreklámozva.

   1     0
  •  “jaj de kedves…..kellene férfiak napja is, nem?”

   Majd ugyanezen nők a férfinapon magukból kikelve azt hangoztatják, hogy “mit képzelnek ezek a rohadt férfiak majd pont őket fogjuk ünnepelni!”

   Lehet ez így elsőre durva de azon nők szájából akik tudnak a férfinapról pont ilyen kijelentéseket lehet hallani. A nők tömegesen elutasítják és felháborítónak tartják a férfinapot. Nem véletlenül tették “az ensz nőnemű vezetői”  pont erre a napra a WC világnapját is.

   “Szóval miről is beszélünk? :)”

   Hát erről beszélünk!

   1     0
   • Na hát én nem csak elutasítom, de magasról le is szarom a nőnapot. Idén senki nem kérte számon rajtam, de volt már rá példa. Ilyenkor mindig megemlítem, hogy férfinapkor én semmilyen ajándékot, elismerést nem kaptam. Nem mintha annyira vágynék rá. Ez általában hatásos.

    0     0
 9. Ma volt 1-2 rokonom, aki felköszöntött. Jól esett, hogy gondoltak rám, még ha nem is értek egyet a nőnappal. De! Sokkal jobban esett az, amivel ma szembesültem: hogy mit írogat rólam egy feminista az indexes topicban. Komolyan mondom, kevés nagyobb dicséret ért már annál, hogy ilyen halálosan kiakasztottam egy elvtársnőt. Amúgy ezen is látszik, hogy mennyire is fontosak a feministáknak úgy általában a nők, és meddig tart a nagy “sisterhood”:

  “Nem a “házasulandó nők”: csak a (giz)gazella típusú önleértékelő, szubmisszív, tőletek függő házicseléd-jelöltjeitek, ALI (mert ez most te vagy: lásd a :/-jelet). Azok, akiknek a nyomorú élete abban teljesedik ki, hogy mukkanás nélkül pucolhatják utánatok a …bármit.”

  “Mert gazella tényleg idióta valláskárosult, és most az is kiderült, hogy még baszni is jobban tud a legtöbb nőnél. Tényleg szánalmas és ostoba perszóna, aki azt hiszi, hogy mert sikerült fognia egy gazdatestet, akkor már ő mindent IS jobban tud mindenkinél. Mivel a katolikus egyház tiltja a nem vaginális szexet, kíváncsi vagyok, hogy az ura mikor fog felkeresni egy kurvát. “

  Szóval soha rosszabb nőnapot, és minden kedves nőtársamnak azt kívánom, hogy hasonlóan nagyra értékeljék őket a feministák, mert akkor tudhatják, hogy jó úton járnak. :-)

  6     0
  • Mindig is mondtam:
   A feministák egy valamit gyűlölnek jobban a férfiaknál.
   Azokat a nőket, akik nem gyűlölik a férfiakat.
   :)

   5     0
  • Íme egy bizonyíték arra, hogy a feminizmus valójában nem a nőkért hanem pont ellenük van. Ez alapján azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nyugati országok vezetői akik folyamatosan nyalják a feministák pináját és seggét – ha már nem csak a vaginális szexről beszélünk :) – a valódi nőgyűlölők.

   2     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

+Alkalmi cikkek
A patriarchális család védelmében - II.

Az alábbi cikk és előzménye a Konzervatóriumról származik, angol eredetit lásd itt. &nb...
+Alkalmi cikkek
Ugye te sem feledkeztél meg a Nemzetközi Férfinapról?

A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ...
Újra Nemzetközi Férfinap – november 19

Újra november 19-e van. Ezen a napon megemlékezünk a férfiasságról. Tisztelettel adózunk az el...
Társadalmi kezdeményezések
A CitizenGO is fellép az UNICEF társadalmilag veszélyes kampánya ellen

Tegnap a CitizenGO, amely nem csak egy petíciók kiszolgálását biztosító webszolgáltatás, hanem...
+Alkalmi cikkek
A Férfihang Civil Társaság üzenete a Nemzetközi Nőnap alkalmából

A férfiak érdekképviseletére alapított Férfihang Civil Társaság elismerve a nők családi- és tá...
+Alkalmi cikkek
Antifeminista weboldalak és írások linkgyűjteménye

A cím nyilván önmagáért beszél. Ennek az oldalnak a célja, hogy az interneten fellelhető, megh...
+Alkalmi cikkek
Férfinapi körinterjú

A Férfihang Civil Társaság a Nemzetközi Férfinap apropóján körkérdést intézett a magyar fé...
+Alkalmi cikkek
Megfélemlítenék a Férfihang szerkesztőségét

Döbbenetes levelet kapott a Férfihang.hu szerkesztősége. Jámbor-Miniska Zsejke, a Magyar Telev...
+Alkalmi cikkek
Szolgálati közlemény

A Férfihang alapvető célja mindigis az volt, hogy a feminizmus miatt felbillent társadalmi hel...
+Alkalmi cikkek
Karácsonyi ajándék

Ismét karácsony van! Minden évben, ahogy közeledik az idő, egyre többször hallok beszélgetése...
+Alkalmi cikkek
Nemzetközi Férfinap

A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ...
+Alkalmi cikkek
A párkapcsolati szakírók versenyében a legjobbak között díjazták George Herceget, a Férfihang.hu egyik szerzőjét

Az Első Találkozás magazin és internetes társközvetítő rendszer az elmúlt év végén versenyt hi...
+Alkalmi cikkek
A Férfihang olvasóinak önálló találkozója

Önálló szervezésbe kezdtek lapunk olvasói. Április 21-én, pénteken 17.30 - tól tartják tal...
HÍREK - Politika
Az Igazságügyi Bizottság tovább tárgyalja az Isztambuli Egyezmény ügyét

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselőnője az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatosan a tegnapi...
+Alkalmi cikkek
Nemzetközi nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Tiltakozunk az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az apák társadalmi érdekeit sértő kampánya ellen

Az UNICEF már korábban is tanúbizonyságát adta, hogy társadalompolitikája a radikális feminizm...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret