George Herceg

Férfiak a társadalmi szerepek szorításában

George Herceg - 2018. március 9. péntek 04:00 - 46 hozzászólás

Címkék: , , ,

mensocpressA nőnap alkalmából mindig jól megszórják egyesek az internetet a nők társadalmi helyzetét keseregve firtató cikkekkel és blogbejegyzésekkel, amelyekből aztán megtudhatjuk, hogy milyen nehéz nőnek lenni, mert hatalmas a társadalmi nyomás, hogy megfeleljenek az elvárt női társadalmi szerepeknek. Az embernek olyan benyomása lesz ettől, hogy a nők csak azért pasiznak, házasodnak, szülnek, nevelnek és gondoznak, mert ezt a társadalom kikényszeríti belőlük és aki nem illeszkedik bele ezekbe a szerepelvárásokba, azt megalázzák, kiközösítik, lenézik, megvetik és zaklatják. Hosszan el lehetne vitatkozni ezeknek a kijelentéseknek a valóságtartalmán, de inkább bólintsunk rá; tényleg létezik egyfajta társadalmi nyomás. Azonban mivel individualista társadalomban élünk, az egyén számára széles eszköztár áll rendelkezésre ezen nyomás kivédésére, már ha az egyénnek valóban az a célja. De én most nem is erről szeretnék írni, hanem arról, hogy szerepelvárásokat megfogalmazó társadalmi nyomás a férfiak irányába is létezik, de arról valamiért soha nem beszélünk, talán mert egyszerűbb úgy látni a világot, hogy a társadalom=férfiak=akik elnyomják a nőket, tehát végeredményben társadalom=nőelnyomók.

A férfiakra rótt társadalmi szerepek, szintén lehetnek az egyén számára fojtogatóak, és ha nem vállalod fel ezeket a szerepeket, akkor férfiként is érhetnek negatív hatások. Minket, férfiakat kisgyermekkortól kezdve egyrészt versengésre, küzdelemre, mások legyőzésére kondicionálnak, nem pedig az együttműködésre, kooperációra. Ezen kívül a szocializáció során belénk verik, hogy a lányokra egészen más szabályok vonatkoznak. A lányoktól mindent el kell viselni, olyan dolgokat is, amiket egy másik fiútól kifejezetten nem szabad eltűrnöd, amit egy másik fiúval szemben megtehetsz, azt egy lánnyal szemben nem. A lányokat mindig tisztelni és kiszolgálni kell, bár ennek okáról semmilyen magyarázattal nem szolgálnak sem a szülők, sem a nevelők. Ezen kívül úgy nevelnek minket, hogy ha “parancsba kapjuk”, akkor uralkodjunk az érzelmeinken, főleg a negatív érzelmeinken (csalódás, düh), viszont ezt a lányoktól valamiért nem kérik számon. Aztán a kamaszkor végén, a fiatal felnőttkor elején pedig a társadalom könyörtelenül beáraz minket az alapján, hogy mit értünk el a szexpiacon, a párkapcsolati piacon. Aki nem tud kellő számú és mennyiségű meghódított nőt felmutatni, az lúzer, de érdekes módon nem is annyira a férfiak, hanem elsősorban a nők szemében. A nők számára az a férfi értékes, aki az érdeklődése középpontjába a nőket helyezi és aki minél több nő figyelmét képes felkelteni. Aki esetleg ebben a korban jobban koncentrál a tanulásra, a karrierjére, vagy a sportra, esetleg valamilyen hobbira, azt megbélyegzik a nők.

Aztán a fiatal felnőttkor végén megjelenik a családalapítási nyomás. Ez az az időszak, amikor egyre többet halljuk, hogy ideje lenne megállapodni, lenyugodni, nősülni és gyereket vállalni. Szóval ez sem nőspecifikus probléma. Ha a férfi jól érzi magát egyedül, vagy rövid kapcsolatokban, vagy élettársi kapcsolatban, akkor azzal a társadalom szemében valami baj van. A gyerekkérdés a nőkhöz hasonlóan ugyancsak szorító problémává válik egy idő után, főleg a férfi 30-as és 40-es éveiben. Néha az az érzésem, hogy jobban elviseli a magyar társadalom, ha valaki homoszexuális, mintha tudatosan nem vállal gyereket. Teljesen mindegy, hogy ezt a döntést milyen okból hozza meg egy férfi, sosem fogják tolerálni, mert olyan nincs, hogy nem akarsz trónörököst és különben is, nézd csak meg milyen jó lesz, ha valaki ápol idős korodban.

Ezen kívül egész életünkben végig kísér minket az az elvárás, hogy több és több pénzt keressünk. Keressünk több pénzt, mert különben nem lesz csajunk, keressünk több pénzt, mert nem lesz családunk, keressünk több pénzt, mert nem tudjuk eltartani a gyerekeinket, keressünk több pénzt, mert nem tudjuk megfelelően taníttatni a gyerekeinket, keressünk több pénzt, mert sok pénz kell, hogy elindíthassuk a gyerekeinket a felnőtt életükbe. Ugyan kit érdekel, hogy nem ilyen életet szántál magadnak? Kit érdekel, hogy nem vagy karrierista? Kit érdekel, hogy tönkremegy az egészséged? Kit érdekel, ha lefordulsz a székről és 50 évesen megdöglesz? Férfi vagy! Fogadd el, ez a szereped! Családod van, ezért van rád szükség. Férfiként sosem hozhatsz elég áldozatot a családodért és ezen keresztül a társadalomért. De ha ez nem volna elég, szembesülj vele minden nap, hogy a nemed egy nőelnyomó, patriarcha bagázs. Legyen lelkiismeret-furdalásod minden egyes elhagyott anyukáért, minden nem előléptetett női irodistáért, minden megerőszakolt lányért és asszonyért. És ha még ez sem volna elég; amikor nyíltan vállalod, hogy néha bizony szorít a férfi szerep, akkor leszel igazán célpontja mindenféle mocskolódásnak, mert egy férfi soha nem panaszkodik, egy igazi férfi összeszorított foggal küzd tovább, amíg csak meg nem hal…9 votes, average: 4.00 out of 59 votes, average: 4.00 out of 59 votes, average: 4.00 out of 59 votes, average: 4.00 out of 59 votes, average: 4.00 out of 5 9 olvasó átlagosan 4.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Társadalom - Pszichológia rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Szerepcsavar - modern elmezavar

Szociális gondozóként dolgozom Ausztriában. Mosás, főzés, takarítás, ápolás, kapcsolattartás - ez a munkám. Itthon van egy Enneagram 8-as feleségem, (...
Növekvő nyomás a nőkön

Gyakran hallhatjuk a modern feministákat panaszkodni afelől, hogy mennyi és milyen nyomás nehezedik manapság a nőkre. Nem elég, hogy egyszerre kell he...
Megállítható-e a feminizálódás? 1. - A történelmi háttér

Európa, sőt a nyugati világ elpuhulása, férfiatlanodása, demilitarizálódása egyre inkább megoldandó problémaként jelenik meg; ennek ellenére sokan el ...
Energiaforrás

Esther Vilar szerint a nők világában a férfi jelentéktelen. Nem ellenség, nem probléma, nem korlátozni vagy büntetni való entitás - egész egyszerűen n...
Nincs kapcsolat (a Zimbardo könyv) I. rész

Philip Zimbardo, az ismert pszichológus és szerzőtársa, Nikita D. Coulombe a vészharangot kongatják „Nincs kapcsolat – hová lettek a férfiak?” című kö...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (46) Hivatkozások (0)
 1. “hogy milyen nehéz nőnek lenni, mert hatalmas a társadalmi nyomás, hogy megfeleljenek az elvárt női társadalmi szerepeknek. Az embernek olyan benyomása lesz ettől, hogy a nők csak azért pasiznak, házasodnak, szülnek, nevelnek és gondoznak, mert ezt a társadalom kikényszeríti belőlük és aki nem illeszkedik bele ezekbe a szerepelvárásokba, azt megalázzák, kiközösítik, lenézik, megvetik és zaklatják.”

  Ma már senki nem szól egy rossz szót se a nőkre ha ezeknek nem felelnek meg. Ám ha nekik ez az életút ami valójában fajfenntartás és amiben jól érezhetik magukat nem kell ne sírják tele a netet a magányosságuk miatt. Továbbá az is fontos szempont, hogy a nőket a női szerepvállalások esetén kizárólag a feministák azok akik kiközösítik, megalázzák, lenézik vagy épp zaklatják.

  2     0
 2. György Károly Tóth (Tóth Károly György, Károly Tóth György, Tóth György Károly, stb.) Facebook hozzászólásaiban szinte mindig egy rakás okos dolog van. Élmény néha olvasni, még ha nem is mindenben értek egyet vele. … Ezt csak úgy mondom.

  1     0
 3. Nem érzem hogy manapság ez a bizonyos társadalmi nyomás ne lenne elutasítható. Alapjában mindkét nemet illetően annyi elvárás fogalmazódik meg amelyek teljesítéséhez két élet sem lenne elég. Ennek oka nyilván nem pusztán a társadalmi viszonyokban gyökeredzik, az e viszonyok meghatározta konzumkultúra velejárója is. A konzumkultúra alapja a fizikai és érzelmi kielégületlenség, amelyre “gyógyírként” szolgálna a fogyasztás, a tárgyak birtoklása.

  Az igazi gondot abban látom, hogy egyik nemnek sem igazán adatik meg a döntés lehetősége. Hiába akarna valaki is a hagyományos nemi szerepeket felvállalva élni, erre csak nagyon keveseknek van legalább elvi lehetősége. Kevés nő teheti meg hogy csak a családjával foglalkozzon és ne protituálja magát a munkaerő piacon, ahogy kevés férfi képes valóban kenyérkeresővé válni ill. a családjogi körülmények miatt családfővé.

  2     0
 4. A “társadalmi nyomás” kétségkívül létező dolog volt mindig is… És ha a többség nem “engedelmeskedne” ennek akkor a társdadalom teljesen szétesne…  Csak a cikk utolsó bekezdésében valahol ott van a  szívbemarkoló tény… Hogy miért is halnak hamarabb férfiak…  :((

  Kétségkívül a férfi az evolúció (fizikailag) erősebb példánya, de mégis valahol egy üldözött vadként kell leélnie az egész életét…   Mert ha hajtja a pénzt akkor az “mókuskerék”, ha beleszarik mindenbe, akkor meg “milyen férfi az ilyen?”

  20 évesen minden fiú (férfi) úgy megy neki az életnek, hogy “majd jön egy lány, aki beleszerelmesedik a puszta személyiségedbe” ..aztán pár év eltelik és a férfi valahol legbelül rájön hogy “aha persze”…   Én ezért nem látom harmonikusnak azokat a férfiakat sem, akik “jól elvannak anyagilag engedve”… (a csóringerekről ne is beszéljünk…)

  (persze nőnek lenni meg más dolog miatt lehet szar… Én nem tudhatom…)

  0     0
 5. Elolvasva Tóth Károly György Facebook bejegyzését… Nagyon elgondolkodtató dolgot ír…:  “Társadalmi nyomás nincs”  Végül is…igaza van..!!!   (magamat is kijavítva!!)   A társadalmi nyomás az BENNÜNK LÉTEZIK…  A “társadalmi nyomás” az  “A SAJÁT IDEALIZMUSUNK”..!!!!   Hiszen mi az hogy “társadalom”..?? Egy fogalom… A társadalom azt sem tudja hogy Én létezek…:))   Pár ember a környezetemben az NEM TÁRSADALOM!!   Ha a környezetemben pár ember előtt “kell szégyenkeznem” hogy “nem kellettem senkinek”… az valahol egy nevetséges dolog… hiszen mi az a pár ember a környezetemben..? Semmiképp sem társadalom…  Tehát: Hiába vagyunk úgymond “felnőttek”… mégis ÖNMAGUNK GYERMEKI IDEALIZMUSÁNAK VAGYUNK A FOGLYAI… A “társadalmi nyomás” NEM BÜNTETŐJOGI KATEGÓRIA!  Nem fognak börtönbe zárni, nem kapsz pénzbüntetést ha nem a hagyományos norma szerint élsz… Akkor itt milyen “NYOMÁS”-ról is beszélünk valójában…  :)

  ???

  0     0
  • Ez a társadalom rész azért nem így van.A pár embernek a környezetedben van rajtad kívül is más ember a környezetében és azoknak is és így tovább,Ezek valahogy mind hatnak egymásra.Még a manipulációk,manipulátorok nélkül is, a mai világban meg pláne.Nincs társadalmi nyomás?Még ha valaki mégoly acélos jellem akkor is.A fészbukheccöngyilkosokról,az anorexiásokról,mitoosokről ,konzumidiótákról nem is beszélve.Ők mind gyenge határozatlan jellemek,és bizony a társadalmi nyomásból lehet büntetőjogi kategória is.Amúgy itt van pl a divat.Az is simán ide tartozik.Mikortól számít valaki vénlánynak?

   0     0
 6. A társadalmi nyomást lecserélte a facebook-nyomás, az instagramm műélet és a reklámok, és média által megszabott “tökéletes” fogyasztói életút. Bőven van nyomás, sokkal több is ,csak nem épp jó irányban.

   

  1     0
 7. Most olvastam a fb-on:

  “Te mit keresel egy férfiben? – kérdezte a nőtől a vele szemben ülő férfi.
  A Nő egy pillanatra meglepődött, majd így felelt: – Tényleg tudni akarod?
  -Igen! – mondta a férfi.

  - Normál esetben, egyedülálló nőként, azt kérhetném a férfitől, amit egyedül nem tudok létrehozni, megélni, megteremteni.
  Nézd, felelősségteljes felnőtt életet élek.
  Fizetem a számlákat, háztartást vezetek, bevásárolok,a gyerekeimet nevelem.
  Mindezt egy férfi segítsége nélkül.

  Így jogosan kérdezhetném: Mit hozhatsz te az életembe?
  A férfi ledermedt, az arcán látszott, hogy egyből a pénzre gondol.
  A nő ráérezve erre, elébe ment: – Nem, nem a pénzre gondoltam, annál sokkal többre.

  Vágyom a férfira, aki életem minden területén a tökéletességre ösztönöz.
  Akitől megkaphatom az érzelmi biztonságot.
  Aki nem csak a testemet stimulálja, hanem a lelkemet és az elmémet is.
  Arra az érzéki férfira, aki megérti, min megyek keresztül nőként, de elég erős ahhoz, hogy védelmezni,ápolni tudjon.
  Akarom a férfit, akit tisztelni tudok, mert a helyén van.
  Nem a tökéletest keresem, és végképp nem azt, akivel felszínesen élünk egymás mellett.
  És, hogy miért nem?
  A válasz pofon egyszerű, mert rövid az élet..

  - Sokat kérsz!- mondta a férfi.

  - Sokat érek! -válaszolta a nő.”

  0     0
  • Nem tudni miért neveli egyedül a gyerekeit?

   Miből gondolja hogy sokat ér? Ki mondta neki ill ki hitette el vele?

   Ő is olyan hogy előbb az agyát kell megb…ni utánna csak a testét! :)

   “Aki nem csak a testemet stimulálja, hanem a lelkemet és az elmémet is.
   Arra az érzéki férfira, aki megérti, min megyek keresztül nőként, de elég erős ahhoz, hogy védelmezni,ápolni tudjon.
   Akarom a férfit, akit tisztelni tudok, mert a helyén van.
   Nem a tökéletest keresem, és végképp nem azt, akivel felszínesen élünk egymás mellett.”

   Még hogy nem a tökéletest keresi? Hát ez jó rég nevettem ilyen jót! :D

   1     0
   • “Nem tudni miért neveli egyedül a gyerekeit?”
    Nyilván ráunt apucira és kirakta a szűrét.

    “Miből gondolja hogy sokat ér?”
    Mert azt hiszi, hogy a pinája az univerzum középpontja.

    “Ki mondta neki ill ki hitette el vele?”
    Közösségi oldalak, szennymédia, jutalom szexben reménykedő lúzerek hada stb.

    1     0
  • Szerintem egesz korrekt dolgokat emlit a no: erzelmi biztonsag, tisztelet + aki a legjobbat hozza ki belole. Ezzel mi a baj?

   0     0
   • Nem azzal van baj.Azt mondja :Nem a tökéletest keresem ,előtte:Aki nem csak a testemet stimulálja, hanem a lelkemet és az elmémet is. Arra az érzéki férfira, aki megérti, min megyek keresztül nőként, de elég erős ahhoz, hogy védelmezni,ápolni tudjon.Tehát nézzen olyan jól ki ,hogy azonnal előjáték nélkül,ott ahol éppen,legyen megértő mint Müller Péter(hehehe) agya mint három Einsteinnek.Álljon közel hozzám mintha saját magam lennék őbenne de mellette bármikor ráhajthassam a fejemet a széles erős vállára… Na és ezt ,hogy állapítja meg vajon a hölgy,mert az ,hogy nem ilyen a jelölt az hamar kiderül …Amúgy sok sikert neki a kereséshez(hehehe)

    1     0
   • Nekem a legnagyobb bajom az egesszel, hogy van egy homalyosan vagy egyeltalan nem definialt kivansaglista az egyik oldalon es egy ‘sokat erek’ a masik oldalon. Ez az attitud nem tetszik, ami gyakorlatilag csak elvarasokbol es egy eleg magas onertekelesbol all. (Mikozben a ferfi beallhat valaki mas gyereke moge.)
    [Az olyan aposagokkal, mint a 'tokeletessegre osztonoz", nem annyira lehet vitatkozni, mert mi a tokeletesseg. A karrierje? Az anyasaga? (Azt jol csinalja egyedul is. Jol csinalja?) Hogy jo alakja legyen? :-D Vagy hogy mennyire megy neki a deapthroat?]

    0     0
    • Nem homályos az a lista.Ő az abszolút tökéletest keresi.Persze érzi ,hogy itt valami nincs rendben mert a következő mondatban letagadja.Szerintem van aki azt hiszi ,hogy az igényes az ez nem pedig az ami tényleg..Bezzeg az nem tetszik ha a 37-55 éves faszi 18- 20 éves ropogós lánykák után érdeklődik.

     1     0
   • Nah igen, az mar inkabb vitatema lehet, mennyire realis ez az elvaraslista egy x gyermekes, feltetelezhetoen nem 20as evei elejen jaro notol, aki az uj elete parjat keresi.

    Azzal nekem mondjuk nincs bajom, hogy van onbizalma (“ertekes vagyok”), ha nem ertekes, akkor nem hiszem, hogy barmely ertelmes pasi egy szeretoi viszonynal tobbet akarna egy x gyerekes notol, de meg ugyis eleg necces. Az pedig, hogy nincs leirva ferfi reszrol az elvaraslista nem jelenti azt, hogy nincs is. A valo eletben se nagyon szoktak a ferfiak ilyenekrol beszelni, max ha a no rakerdez, de akkoris csak kb annyit, hogy adott no szerinte szexen tul komolyabb kapcsolatra alkalmas-e vagy sem, nem reszletezik tul.

    0     0
    • a gyerekeimet nevelem.

     - Sokat érek! -válaszolta a nő.

     - Egy patront, max.- gondolta Stirlitz.

     3     0
    • Felesleges ezen sokat vitázni. Értéktelen és kész. Adott egy nő, akinek kölyke van, jó eséllyel elmúlt 30. A szexpiaci értéke már a koránál és a gyereke miatt is erősen megcsappant, az idő múlásával rohamosan csökken az esélye, hogy neked is szüljön, 5-10 évvel korábban le se szart és ha nem lenne gyereke, akkor továbbra is levegőnek nézni. De azért követelőzni azt tud. Mégis mit tudna nyújtani hosszútávra? Egy nemi betegségekből hemzsegő lyukat, ami ráadásul egy megkeseredett idegroncshoz tartozik, mert hát csalódott a férfiakban?
     Majd kifog valami béta lúzert, akinek zéró önbecsülése van és bevállal minden szart, mert a heti egy dugás reménye is több, mint a heti nulla. Rajta majd jó le hetet vezetni a frusztrációt, amiért a menő, sikeres faszik jó magasról leszarják, ahogy érdemli.

     1     0
  • Aztán cserébe mit ad? A pinán kívül.

   1     0
   • Folyamatos lelki terrort, basztatást, hisztizést, mert meg van győződve róla, hogy jobbat érdemelne, de be kell érnie veled. Pinát is max az elején, a beetetési időszakban ad. Aztán a jön a “mindig csak azt akarod”, “egy kapcsolat nem a szexről szól”, miközben korábban másnak ingyen odatartotta.

    2     0
  • “egyedülálló nőként, azt kérhetném a férfitől, amit egyedül nem tudok létrehozni, megélni,” Azt ,hogy együtt legyél valakivel okoska azt csak valakivel együtt tudod csinálni és nem egyedül ,de ez túl bonyolult..

   0     0
  • Ha sokat ér el kell adni.

   1     0
  • Azt se tudja hogy mit akar, de azt nagyon!

   Elvált anyukák meg csak pump & dump-ra jók másra nem. Esetleg ha fejére nőtt a gyerek és nem bír vele felajánlom neki hogy kipicsázom a kölköt!

   0     0
  • Te mit keresel egy férfiben? – kérdezte a nőtől a vele szemben ülő férfi….

   - Normál esetben, egyedülálló nőként, azt kérhetném a férfitől,

   A kereséshez hogy jön a kérés????

   amit egyedül nem tudok létrehozni, megélni, megteremteni.

   Hm……

   Miért, mi(k) az(ok), ami(ke)t egyedül létre tudsz hozni, megélni megteremteni?…….

   Nézd, felelősségteljes felnőtt életet élek.
   Fizetem a számlákat, háztartást vezetek, bevásárolok,a gyerekeimet nevelem.

   Akkor valószínűleg elváltál……., és beszélsz a felelősségteljes életről….

   Mindezt egy férfi segítsége nélkül.

   Ja, ha nem a legyek hordják össze, akkor tejel az ex rendesen…..

   Így jogosan kérdezhetném: Mit hozhatsz te az életembe?

   kis golddigger….


   A férfi ledermedt, az arcán látszott, hogy egyből a pénzre gondol.

   Valamit itt összekevertél cica, a goldiggerek arcán csillan meg a dollárjel, a férfi nem  pénzre, hanem az indokolatlan „túl-értékelt/pozícionált pofátlanságodra”   dermedt le…

   A nő ráérezve erre, elébe ment: – Nem, nem a pénzre gondoltam,

   Mert azt össze lehet pumpolni több módon is…….,

   annál sokkal többre.

   és a ködben felsejlik Mr.Grey alakja….

   Vágyom a férfira, aki életem minden területén a tökéletességre ösztönöz.

   No bazmeg, itt az ütő azért megakadt bennem, és meg kell vallanom, az újra-tervezés párszor beindult…….., de végül, Occam beretvájából kiindulva megfejtettem: bredpitt……., nyertem?


   Akitől megkaphatom az érzelmi biztonságot.

   Ez tulajdonképpen mi a szart jelent, valaki megmagyarázná, hogy ez az érzelmi biztonságos bullshit mia faszt takar tulajdonképpen?


   Aki nem csak a testemet stimulálja,

   Ott már (rég) el van baszva, ha azt stimulálni kell…..,

   hanem a lelkemet és az elmémet is.

   Ennyire agyhalott/lusta vagy, hogy még önálló gondolatod sincs?


   Arra az érzéki férfira,

   A milyen baszki? bredpittbeoltottalaindelon?

    aki megérti, (mikor)min megyek keresztül nőként,

   A hiszti, hipergámia, meg ezeket megbolondító mentruációs ricsaj keverékéről beszélsz?…..vagy arról, hogy miért nem Huffnágelt válsztottad…..?

    de elég erős ahhoz, hogy védelmezni,

   Ki ellen?….

   (le)ápolni tudjon.


   Akarom a férfit, akit tisztelni tudok, mert a helyén van.

   Akarni akarhatod, de az úgy szopat téged , ahogy nem szégyelli, te meg csak kuncsorogsz utána alfaözvegyként……


   Nem a tökéletest keresem,

   Ja. te eddig is (a szinteden lévő:) átlagjózsiról beszéltél….

   és végképp nem azt, akivel felszínesen élünk egymás mellett.

   mer ugye épp attól váltál el, az már nem tud felizgatni….


   És, hogy miért nem?

   Mert hipergám/alfaözvegy vagy…..


   A válasz pofon egyszerű, mert rövid az élet..

   Ja, kurva gyorsan kicsúszol a piacról, no meg utánfutóval még szarabb a szitu…..

   - Sokat kérsz!- mondta a férfi.

   E helyett a (jó) válasz: Elmész te a jó büdös picsába…..

   - Sokat érek! -válaszolta a nő.”

   Faszt, te is csak egy átlag alatti (tucat)dísz vagy a pina körül….

   2     0
 8. Nem egy pozitív hangvételű cikk, de érthető.

  Igen fontos, hogy egy férfinak is legyenek elvárásai egy nővel szemben, amiket az köteles teljesíteni. Különben csicska egy kis csicska lesz, aki a világfájdalmát a gyermekein vagy a háziállatain vezeti le. Bár attól függetlenül, hogy egy fiúnak milyen hazugságokat nevelnek be gyerekkorában a lányokról, felnőttként nem  kell csicskulnia, hanem a tapasztataiból vagy az ilyen és ehhez hasonló honlapokból kiindulva, saját magának is  a “minőségre” törekednie. Ahhoz pedig kevés az, hogy a nő jól tud sz*pni. (Kivéve, ha csak eleve erre a célra tartjuk, de az ugye egy idő után kevés.)

  Valamit viszont nem értettem a cikkben. A fiatal felnőttkor végén jelenik meg a családalapítási kényszer? Ez komoly, Hol? Cigóknál? Fiatal felnőttkor végén a férfiakat elhajtják a picsába dolgozni valami primitív helyre. A szerencsésebbeket még eltartják pár évig, amíg tovább tanulnak.

  Az utolsó bekezdés is jó észrevételt tartalmaz. Viszont fontos megtanítani a férfiaknak, hogy mikor kell egy kis szünetet tartaniuk. Végülis nagyon sokan már családalapítás előtt sem számíthatnak a családjukra. Akkor miért lenne más a helyzet utána? Normális dolog, hogy egy férfi minél több pénzre és hatalomra vágyik, és ezért áldozatokat is hajlandó hoz, de azt nekünk kell tudni, hogy mikor kell szünetet tartani. (Ha van család, ha nincs.) De viszont egy SÚLYOS TÉVEDÉST tartalmaz: miféle bűntudatról beszélsz a nemi erőszakkal kapcsolatban? Honnan ered ez? Sajnálom azokat a nőket, akiket valóban megerőszakoltak de ennyi. Miért lenne bűntudatom?  Vagy te hagyod, hogy nálad kialakuljon?

   

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

+Kiemelt cikkek
Feministák márpedig vannak

Gondban vagyok, mert Bruno kollégával nemrég kissé összezördültünk, és ez a cikk most úgy ...
Minden férfinak legyen önvédelmi fegyvere

Magyarországon nem divat az önvédelem témaköréről beszélni a közéletben, médiában, vagy ha...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Puzsér Róbert és a(z anti)feminizmus

Fiatalként jó néhány világnézeti irányba nyitott vagyok az élet minden területén, ezért is van...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Tamási Erzsébet feminista kereszttűzben

Dr. Tamási Erzsébet olyan egyedülálló, kivételes alakja a magyar kriminalisztikai szakmána...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Férfiak a sztereotípiák tükrében

Ma a buszon ülve egy mosógépet hirdető reklámplakátot láttam, melynek szlogenje így hangzott: ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Két rövidhír a nagyvilágból

Az USA igazságügyi minisztériuma pert indított egy texasi város rendőrsége ellen, mert az a fe...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
"A nagy gendervita" Frivaldszky Edit és Pető Andrea között - a Heti Válasz hasábjairól

Alábbiakban egy olyan korábban lezajlott, de rendkívül érdekes és fontos vitát kívánunk felele...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Merre lejt a pálya? - Nők vs. férfiak

Nincs ember a Földön, aki fel ne tette volna még a kérdést: kinek könnyebb a sorsa, a férfiakn...
+Alkalmi cikkek
Ugye te sem feledkeztél meg a Nemzetközi Férfinapról?

A Nemzetközi Férfinapot (november 19.) először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Sorkatonasággal a bűnözés ellen?

Egy álhírekkel szórakoztatni igyekvő weboldal sikeres munkálkodásának köszönhetően az elmúlt é...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Ellenkultúra - Szárnyait bontogatja a férfijogi mozgalom

A fenti címmel jelent meg az ELLE Man magazinban az antifeminista ihletettségű írásai által kö...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az önmagát feltáró Isten I. rész - Ábrahám

Ez a cikksorozat azt járja körbe, hogy Isten miképpen tárta fel magát a zsidóságnak, majd késő...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
NANE - PATENT - A hülyeség ötven árnyalata

Azt hiszem, az egyszerűen csak vicces, amikor a feminista ostobaság térnyerése ellen lamentáló...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Tovább gyűrűzik az állami nemi diszkrimináció: "Nők 40+"

Az elmúlt év végén jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt az 1 milliár...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
20 milliós kártérítésért perli az ATV-t Havas Henrik

Mint közismert, Havas Henrik - aki a #metoo hisztériában előbb homoszexuális zaklatás áldozata...
MŰVÉSZET - Kultúra
A tehetség drámája

Kissé kuszán, ötletszerűen akarok írni a tehetségről, miközben ugyanúgy problémás fogalomnak é...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret