George Herceg

Miért nem romantikusak a férfiak?

George Herceg - 2018. március 11. vasárnap 13:57 - 10 hozzászólás

Címkék: , ,

Mi férfiak gyakran kapjuk azt a kritikát a nőktől, hogy nem szorult belénk semmi romantika. A legtöbbször viszont szerintem arról van szó, hogy alapvetőn mást gondol a romantikáról a férfi és mást a nő. A nők romantika képét alapvetően két kulturális termék befolyásolja. Az egyik a romantikának, mint irodalmi korszaknak a népszerű klasszikusai (pl. Büszkeség és balítélet), és a modern amerikai romkomok. Mindkettőre igaz, hogy az ezekben bemutatott szerelmes férfiak általában a kiszemelt nővel szemben alárendelten viselkednek (másokkal viszont ellenkezőleg, például más férfiakkal agresszívek), kicsit félszegen, néha ügyetlenül, de természetesen ezzel párhuzamosan szenvedélyesen és gyengéden is. Milyen érdekes, hogy amit a nők romantikus szituációnak tartanak, az általában arról szól, hogy a férfi valamilyen meglepetést, ajándékot, élményt ad át a nőnek. Ilyen a meglepetés vacsora, a gyertyákkal körberakott kád forró víz, amivel a hősszerelmes kedvesét várja. Ezekben a szituációkban a nő, mint passzív elfogadó vesz részt, ő maga semmilyen ötlettel, cselekvéssel nem járul hozzá a helyzethez. Ebből következik, hogy a romantika a férfi feladata… lenne, ha lenne.

lanykeres

Vannak olyan, a nők számára romantikusnak tartott helyzetek, melyek arról szólnak, hogy a férfi meghódol a nő előtt, mintegy aláveti magát a nőnek. Ilyen például a klasszikus leánykérés. Mi is történik ilyenkor? A szerelmes férfi, lehetőleg nagy társaság (kellenek az esemény tanúi, minél több, annál jobb) előtt letérdel kedvese előtt, átnyújt egy olcsó, vagy nem olcsó gyűrűt és fennhangon megkéri a nő kezét, amit az vagy boldogan elfogad, vagy elutasít. Ha a válasz elutasító a férfi szégyenkezve kullog el. Mi lehet ennek az aktusnak a kulturális háttere? Talán régen, amikor még a férfi állt a társadalom működésének fókuszában, mint leendő családfő és családfenntartó ezzel a jelképes gesztussal mutatta, hogy nem fog visszaélni férji hatalmával, hanem azt a közös családnak szenteli. Manapság viszont, mikor kimondtuk a nemek egyenlőségét ez az aktus kimondottan megalázó lehet a férfiak számára. A modern kor szerencsére azt is magával hozta, hogy a nők egy része túljutott mentálisan a romkomok és a leányregények hatásán és hús-vér férfitől nem várja el, hogy úgy viselkedjen mint az ifjú Werther 21. századi reinkarnációja. Sőt átláttak azokon a férfiakon, akik erre a romantikus maszlagra rájátszva akartak beférkőzni a bugyijukba. Sajnos a többi hölgyre még sok keserű csalódás vár.

De térjünk vissza a címben feltett kérdésre. Miért nem romantikusak a férfiak? Mert a romantika nők által elvárt viselkedésmintái egyszerűen nem vonzók a férfiak számára, és mert a férfi másképpen romantikus. A szerelmes férfi az érzéseit általában nem szavakban, hanem tettekben mutatja ki. Ilyen tett a szex is, és ez a leggyakoribb. Itt nem arról van szó, hogy a férfi szexuális libidója nagyobb, mint a nőé. A férfi a szexuális viselkedéssel ismeri el a nő testének értékeit, a nő teste iránti imádatát. A jó szexben maga az aktus csak a tevékenység egy része, a többi érintés, simogatás, becézés. A férfi ilyenkor mindig elismeri, hogy a női testnél és főleg annál az egyetlen női testnél, szebb nincs a világon. Mi lehet ennél romantikusabb, kérdem én. Vannak itt más tettek is. A férfi gondoskodás, probléma megoldás, a nők életének könnyebbé tétele hétköznapian hangzik, de jobban kifejezi a férfi érzéseit, mint a naplemente szótlan bámulása. A kérdés csak az, hogy az adott nő észreveszi-e ezt, vagy csak a könyvben olvasott, filmen látott romantikát tudja értékelni. Mondjuk ki, a legtöbb férfi a női értelemben vett romantikázást taszító, szirupos, tőle teljesen idegen tevékenységnek tartja, ha meg is teszi, neki nem okoz örömet, ugyanakkor a fentebb leírt dolgokat örömmel teljesíti annak, akit igazán szeret.3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás - Szex rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Feminista pornó állami támogatással

A hír nem új, 2009-es. Több helyen is említik. Bár erős két év eltelt azóta, mégis beszélek róla, mert számomra teljesen megdöbbentő. Adófizetők pénzé...
A nem az nem!

Órák óta ez a jelmondat jár a fejemben. Megnéztem egy videót, ahol többek között olyan kifejezések hangzanak el, mint "a prostitúcióra kénysze...
Meglepő ötletek a szexuális felvilágosításra Lengyelországban

A Lengyel Oktatási Minisztérium frissen megválasztott miniszternője, Joanna Kluzik–Rostkowska meglepő javaslatokkal állt elő a fiatalok szexuális ...
Az ösztönökről

Igen ködös téma az ösztönöké. Az általános nézetek szerint a modern ember annyira felvilágosult, hogy az efféle barbárságokból már kinőtt - úgyhog...
Bevezetés a piros pirulába 4. - Briffault törvénye

Sokak fantáziájában él aktívan a társadalom által beléjük plántált feltétel nélküli szerelem eszményképe. Ez egy olyan szinten kiirthatatlan idea, hog...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (10) Hivatkozások (0)
 1. Ha a férfiak nem lennének romantikusok, nem lennének romantikus zenék.

  Vagy legalábbis a töredékére esnének azzal a minimális női dalszövegíróval, akik ilyeneket csinálnak.

  2     0
 2. A szextől csak a még több szex a romantikusabb.

  1     0
 3. A nők számára az a romantikus amikor az alfa férfi udvarol. Alfa módjára természertesen.

  Íme egy példa, https://www.youtube.com/watch?v=6uRcbOLGymc, amit a nők nagyon romantikusnak találnak.

  Látható hogy Leia hatszor-hétszer mond nemet szavakkal ill. a gesztusaival. Han pedig csak azért nem lesz tolakodó patriarcha disznó mert ő a bad boy alfa.

  A romantika pusztán az interakció függvénye. Romantikusan lehet még fájdalmat is okozni (lásd a Szürke 50 árnyalatát) vagy éppen térdre borulva énekkel köszönteni a nőt. A helyzet attól válik romantikussá, hogy hat az abban szereplő nőre, annak belső világával kölcsönhatásba lép, az arról olvasó, az azt néző nő pedig azonosulni tud a másik nő helyzetével. Mankóként elmondható, hogy ami egy nő számára érzéki, amitől erősebben nőnek érzi magát az a legtöbb esetben számára romantikus is.

  A férfiak ebből a szempontból nem romantikusak. A nőnél a külső hatás kelt rezonanciát a női belsőben, ami a férfiaknál nem igazán működik.

  2     0
 4. “A szerelmes férfi az érzéseit általában nem szavakban, hanem tettekben mutatja ki”

  Minek ezt túlragozni. Ebben az egy mondatban benne van a lényeg. Ennél többet akkor nyújt a férfi ha olyasvalakivel áll szemben akit nem csak szeret de annyira ismer is, hogy becsülje. Ilyen személy lehet például a feleség. Azonban azt fontos megemlíteni, hogy a férfiak a nők által elvárt romantikát meghitt intimitási tevékenység ként élik meg aminek kulcsa a nő reakciója és amit gátol a “néző közönség”.

  1     0
  • Bár megjegyzendő, hogy szavakban is jobban ki tudjuk fejezni a romantikát, mint a nők.
   Lásd:
   Goethe, Petőfi, József Attila, Kölcsey, Byron, Ady, Petrarca, stb.
   Még az eléggé feminista femina.hu is döntő részt férfi szerelmes verseket hoz, és csak egy nőit említ:
   https://femina.hu/kapcsolat/valentin/szerelmes_idezet_magyar/

   /Valószínűleg azért van ez, mert egy átlag kapcsolatban a férfi ad többet, a nő meg általában sokkal többet kap. A nő a gyerek megszülésével egyenlíti ki a számlát. Addig, amíg nem szül gyereket a férfinak, a legtöbb nő voltaképpen egyfajta élősködője a férfinak. És mint élősködő nem tud, és általában nem is akar adni neki. Csak elvár, követel, kap. Így a romantikus érzéseit sem tudja úgy kifejezni. Ez alól az alfákkal való együttlét lehet kivétel, mert az alfákba és az alfa viselkedésű férfiakba valóban szerelmesek a nők. Ott ugyanazt érzik, mint mi. Voltaképpen ez visszavezethető a hipergámiájukra. És mivel a nők a férfiak kisebb része iránt éreznek úgy, mint a férfiak a nők nagyobb része iránt, így kifejezni is jobban tudjuk. Emellett ugye hagyományosan a férfi harcol a nőért (a nőnek nem kel tennie érte – lásd előbbiek), így ők jobban ki tudják ezt fejezni. Még szavakkal is, nem hogy tettekkel./

   1     0
 5. Igazán szeretnék látni egy ilyen utcai random felmérést hogy az akármilyen nemű homosapiensek szerint mi a romantika?

  Én próbáltam egy ilyensmit csak a közeli ismerősökkel és a válaszok ….válogatott hülyeségek voltak. Úgy hogy rájöttem hogy a romantika az hogy úgy baszom meg hogy tetszik is (nekem)

  2     0
  • Na olyat nem fogsz látni mert azt minden nő anyagi – ajándékozás stb. – oldalról tudja csak körbeírni ami oly szégyenteljes a nőkre nézve, hogy nem teszik közzé, a férfiak véleménye pedig érdektelen hisz mint minden ez is csak a nőkről szól.

   Ezen okokból csak olyan felmérések vannak, hogy a nők mennyire hiányolják a romantikát. Azt a romantikát ami már túlzott elvárásokat tartalmaz és amit nem tudnak úgy fogadni, hogy a férfi örömét lelje abban ha megadhatja a nőnek.

   0     0
 6. “gyertyákkal körberakott kád forró víz”

  Bőre jó leégne.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSAJOZÁS - Szex
A hipergámiát nem érdekli...

- Hogy mennyire jó apja vagy a gyermekeidnek - Hogy hány helyen változtattad meg az életter...
CSAJOZÁS - Szex
Bevezetés a piros pirulába 7. - Érdeklődési jelek és visszacsatolások

Adós vagyok egy nagyon fontos témával, hiszen az elmúlt adásokban már finoman utalgattam az ún...
Hogyan lesz egy kapcsolatból totális diktatúra?

Ismerős a kép, ahogy a férfi a szupermarketben egykedvűen tolja a bevásárlókocsit az egyre ter...
CSAJOZÁS - Szex
Fogamzásgátlás - Új horizontok?

Több cikk kommentjében érintettük már a férfi fogamzásgátlás lehetőségeit és fontosságát, de v...
CSAJOZÁS - Szex
Riposzt - "7 idegesítő kérdés, amit férfiak randin fel szoktak tenni"

Alábbi írás egy "kéretlen válasz" a Velvet randiblogján a férfiakkal kapcsolatban megfogal...
CSAJOZÁS - Szex
Hipergámia

Előszöris tisztázzunk egy alapvető dolgot: a hipergámia jelentése kettős. Egyfelől ezzel a...
CSAJOZÁS - Szex
Férfisors?

Emlékszel? Milyen boldog voltál mikor végre összejött. Ott volt veled a kis kollégiumi szobádb...
CSAJOZÁS - Szex
Szex és erkölcs

Amikor Mózes komótosan leballagott a Sínai-hegyről kezében két kőtáblával, majd felolvasta az ...
CSAJOZÁS - Szex
Csak tudja és értse! Magától...

Az írás eredetije Rollo Tomassi tollából származik, de ezúttal eléggé nagy fordítói szabadságg...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az én szerelmem 2

Hát nem is tudom... Időnként megfordul körülöttem a világ és magam sem tudom, hogy ami eng...
CSAJOZÁS - Szex
Bella

Egyik barátommal beszélgetve ismertem meg ezt a kis történetet. Barátom neve legyen Ernő. Enge...
CSAJOZÁS - Szex
Miért maradnak a férfiak a langyos vízben?

Ahogy körbenézek a környezetemben, sokkal több férfit látok számukra nem megfelelő párkapcsola...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A pénz beszél?

Számos megkeseredett férfi szerint a nők alapvetően ribancok és csak a pénzre hajtanak. Mi ebb...
CSAJOZÁS - Szex
Miért vagy 25 évesen is szűz

Igen, a Velvet hülyeségeit fogom összeturmixolni a Jakab Andor-féle nyers, de nem rosszindulat...
+18+
Hogyan folytat ellened pszichológiai hadviselést a pornóipar?

Nem hittél a szemednek, amikor először megpillantottad. Nagy volt…ijesztő…és teljesen valótlan...
CSAJOZÁS - Szex
Már megint a férfiakat nem találja valaki

Szilvia írta meg tíz évnyi párkeresésének hiábavalóságát a WMN oldalán, és tette fel kétségbee...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret