George Herceg

Miért nem romantikusak a férfiak?

George Herceg - 2018. március 11. vasárnap 13:57 - 12 hozzászólás

Címkék: , ,

Mi férfiak gyakran kapjuk azt a kritikát a nőktől, hogy nem szorult belénk semmi romantika. A legtöbbször viszont szerintem arról van szó, hogy alapvetőn mást gondol a romantikáról a férfi és mást a nő. A nők romantika képét alapvetően két kulturális termék befolyásolja. Az egyik a romantikának, mint irodalmi korszaknak a népszerű klasszikusai (pl. Büszkeség és balítélet), és a modern amerikai romkomok. Mindkettőre igaz, hogy az ezekben bemutatott szerelmes férfiak általában a kiszemelt nővel szemben alárendelten viselkednek (másokkal viszont ellenkezőleg, például más férfiakkal agresszívek), kicsit félszegen, néha ügyetlenül, de természetesen ezzel párhuzamosan szenvedélyesen és gyengéden is. Milyen érdekes, hogy amit a nők romantikus szituációnak tartanak, az általában arról szól, hogy a férfi valamilyen meglepetést, ajándékot, élményt ad át a nőnek. Ilyen a meglepetés vacsora, a gyertyákkal körberakott kád forró víz, amivel a hősszerelmes kedvesét várja. Ezekben a szituációkban a nő, mint passzív elfogadó vesz részt, ő maga semmilyen ötlettel, cselekvéssel nem járul hozzá a helyzethez. Ebből következik, hogy a romantika a férfi feladata… lenne, ha lenne.

lanykeres

Vannak olyan, a nők számára romantikusnak tartott helyzetek, melyek arról szólnak, hogy a férfi meghódol a nő előtt, mintegy aláveti magát a nőnek. Ilyen például a klasszikus leánykérés. Mi is történik ilyenkor? A szerelmes férfi, lehetőleg nagy társaság (kellenek az esemény tanúi, minél több, annál jobb) előtt letérdel kedvese előtt, átnyújt egy olcsó, vagy nem olcsó gyűrűt és fennhangon megkéri a nő kezét, amit az vagy boldogan elfogad, vagy elutasít. Ha a válasz elutasító a férfi szégyenkezve kullog el. Mi lehet ennek az aktusnak a kulturális háttere? Talán régen, amikor még a férfi állt a társadalom működésének fókuszában, mint leendő családfő és családfenntartó ezzel a jelképes gesztussal mutatta, hogy nem fog visszaélni férji hatalmával, hanem azt a közös családnak szenteli. Manapság viszont, mikor kimondtuk a nemek egyenlőségét ez az aktus kimondottan megalázó lehet a férfiak számára. A modern kor szerencsére azt is magával hozta, hogy a nők egy része túljutott mentálisan a romkomok és a leányregények hatásán és hús-vér férfitől nem várja el, hogy úgy viselkedjen mint az ifjú Werther 21. századi reinkarnációja. Sőt átláttak azokon a férfiakon, akik erre a romantikus maszlagra rájátszva akartak beférkőzni a bugyijukba. Sajnos a többi hölgyre még sok keserű csalódás vár.

De térjünk vissza a címben feltett kérdésre. Miért nem romantikusak a férfiak? Mert a romantika nők által elvárt viselkedésmintái egyszerűen nem vonzók a férfiak számára, és mert a férfi másképpen romantikus. A szerelmes férfi az érzéseit általában nem szavakban, hanem tettekben mutatja ki. Ilyen tett a szex is, és ez a leggyakoribb. Itt nem arról van szó, hogy a férfi szexuális libidója nagyobb, mint a nőé. A férfi a szexuális viselkedéssel ismeri el a nő testének értékeit, a nő teste iránti imádatát. A jó szexben maga az aktus csak a tevékenység egy része, a többi érintés, simogatás, becézés. A férfi ilyenkor mindig elismeri, hogy a női testnél és főleg annál az egyetlen női testnél, szebb nincs a világon. Mi lehet ennél romantikusabb, kérdem én. Vannak itt más tettek is. A férfi gondoskodás, probléma megoldás, a nők életének könnyebbé tétele hétköznapian hangzik, de jobban kifejezi a férfi érzéseit, mint a naplemente szótlan bámulása. A kérdés csak az, hogy az adott nő észreveszi-e ezt, vagy csak a könyvben olvasott, filmen látott romantikát tudja értékelni. Mondjuk ki, a legtöbb férfi a női értelemben vett romantikázást taszító, szirupos, tőle teljesen idegen tevékenységnek tartja, ha meg is teszi, neki nem okoz örömet, ugyanakkor a fentebb leírt dolgokat örömmel teljesíti annak, akit igazán szeret.3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás - Szex rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Feminista pornó állami támogatással

A hír nem új, 2009-es. Több helyen is említik. Bár erős két év eltelt azóta, mégis beszélek róla, mert számomra teljesen megdöbbentő. Adófizetők pénzé...
A sokat szapult férfi szexualitás

A férfiak szexualitásáról alapvetően két csoport szokott beszélni: a feministák, akik szerint minden pasi potenciális nemi erőszakoló, és az önostoroz...
Férfiak, akik a maguk útját járják

Bevezető Nagyon megörültem annak, hogy immáron hazánkban is szó esik a nemzetközi viszonylatban egyre jelentősebbé váló MGTOW-mozgalomról. Mivel a ...
Az ösztönökről

Igen ködös téma az ösztönöké. Az általános nézetek szerint a modern ember annyira felvilágosult, hogy az efféle barbárságokból már kinőtt - úgyhog...
Mennyi az exek ideális száma?

A fenti kérdésben két szélsőséges álláspont ismert. Az egyik szerint „kurvából lesz a legjobb feleség”, vagyis ha egy nőnek sok kapcsolata volt, akkor...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (12) Hivatkozások (0)
 1. Ha a férfiak nem lennének romantikusok, nem lennének romantikus zenék.

  Vagy legalábbis a töredékére esnének azzal a minimális női dalszövegíróval, akik ilyeneket csinálnak.

  2     0
 2. A szextől csak a még több szex a romantikusabb.

  1     0
 3. A nők számára az a romantikus amikor az alfa férfi udvarol. Alfa módjára természertesen.

  Íme egy példa, https://www.youtube.com/watch?v=6uRcbOLGymc, amit a nők nagyon romantikusnak találnak.

  Látható hogy Leia hatszor-hétszer mond nemet szavakkal ill. a gesztusaival. Han pedig csak azért nem lesz tolakodó patriarcha disznó mert ő a bad boy alfa.

  A romantika pusztán az interakció függvénye. Romantikusan lehet még fájdalmat is okozni (lásd a Szürke 50 árnyalatát) vagy éppen térdre borulva énekkel köszönteni a nőt. A helyzet attól válik romantikussá, hogy hat az abban szereplő nőre, annak belső világával kölcsönhatásba lép, az arról olvasó, az azt néző nő pedig azonosulni tud a másik nő helyzetével. Mankóként elmondható, hogy ami egy nő számára érzéki, amitől erősebben nőnek érzi magát az a legtöbb esetben számára romantikus is.

  A férfiak ebből a szempontból nem romantikusak. A nőnél a külső hatás kelt rezonanciát a női belsőben, ami a férfiaknál nem igazán működik.

  2     0
 4. “A szerelmes férfi az érzéseit általában nem szavakban, hanem tettekben mutatja ki”

  Minek ezt túlragozni. Ebben az egy mondatban benne van a lényeg. Ennél többet akkor nyújt a férfi ha olyasvalakivel áll szemben akit nem csak szeret de annyira ismer is, hogy becsülje. Ilyen személy lehet például a feleség. Azonban azt fontos megemlíteni, hogy a férfiak a nők által elvárt romantikát meghitt intimitási tevékenység ként élik meg aminek kulcsa a nő reakciója és amit gátol a “néző közönség”.

  1     0
  • Bár megjegyzendő, hogy szavakban is jobban ki tudjuk fejezni a romantikát, mint a nők.
   Lásd:
   Goethe, Petőfi, József Attila, Kölcsey, Byron, Ady, Petrarca, stb.
   Még az eléggé feminista femina.hu is döntő részt férfi szerelmes verseket hoz, és csak egy nőit említ:
   https://femina.hu/kapcsolat/valentin/szerelmes_idezet_magyar/

   /Valószínűleg azért van ez, mert egy átlag kapcsolatban a férfi ad többet, a nő meg általában sokkal többet kap. A nő a gyerek megszülésével egyenlíti ki a számlát. Addig, amíg nem szül gyereket a férfinak, a legtöbb nő voltaképpen egyfajta élősködője a férfinak. És mint élősködő nem tud, és általában nem is akar adni neki. Csak elvár, követel, kap. Így a romantikus érzéseit sem tudja úgy kifejezni. Ez alól az alfákkal való együttlét lehet kivétel, mert az alfákba és az alfa viselkedésű férfiakba valóban szerelmesek a nők. Ott ugyanazt érzik, mint mi. Voltaképpen ez visszavezethető a hipergámiájukra. És mivel a nők a férfiak kisebb része iránt éreznek úgy, mint a férfiak a nők nagyobb része iránt, így kifejezni is jobban tudjuk. Emellett ugye hagyományosan a férfi harcol a nőért (a nőnek nem kel tennie érte – lásd előbbiek), így ők jobban ki tudják ezt fejezni. Még szavakkal is, nem hogy tettekkel./

   1     0
 5. Igazán szeretnék látni egy ilyen utcai random felmérést hogy az akármilyen nemű homosapiensek szerint mi a romantika?

  Én próbáltam egy ilyensmit csak a közeli ismerősökkel és a válaszok ….válogatott hülyeségek voltak. Úgy hogy rájöttem hogy a romantika az hogy úgy baszom meg hogy tetszik is (nekem)

  2     0
  • Na olyat nem fogsz látni mert azt minden nő anyagi – ajándékozás stb. – oldalról tudja csak körbeírni ami oly szégyenteljes a nőkre nézve, hogy nem teszik közzé, a férfiak véleménye pedig érdektelen hisz mint minden ez is csak a nőkről szól.

   Ezen okokból csak olyan felmérések vannak, hogy a nők mennyire hiányolják a romantikát. Azt a romantikát ami már túlzott elvárásokat tartalmaz és amit nem tudnak úgy fogadni, hogy a férfi örömét lelje abban ha megadhatja a nőnek.

   0     0
 6. “gyertyákkal körberakott kád forró víz”

  Bőre jó leégne.

  0     0
 7. Mert nincs rájuk igény. A jóképű, pénzes, útszéli modorú ficsúrokért vannak oda a nők, a romantikus, normális értékrendű, érzelmekkel még bíró pasasokat meg levegőnek nézik, legjobb esetben friendzóna.

  0     0
 8. “Mondjuk ki, a legtöbb férfi a női értelemben vett romantikázást taszító, szirupos, tőle teljesen idegen tevékenységnek tartja, ha meg is teszi, neki nem okoz örömet, ugyanakkor a fentebb leírt dolgokat örömmel teljesíti annak, akit igazán szeret”.

  Halihó, egy kapcsolat nem arról szól, hogy mindenki csak azt és úgy teszi bele, amihez éppen kedve van és amiben “örömét leli”, mert az ilyen kapcsolatok hamar zátonyra futnak “meg nem értés” hiányában. Amelyik férfi b*szik évente egyszer megnyitni a csapot a fürdőben, holott tudja, hogy a barátnőjét ez örömmel töltené el, az teljesen feleslegesen várja el viszonzásképpen, hogy a nő meg a kedvenc vacsorájával várja otthon egy csipketangában.

  Nem tudom, a cikk szerzője ismeri a szeretetnyelvekről szóló könyvet? Azt elemzik benne, hogy az emberek különbözőképpen tudják kimutatni a szeretetüket, valaki tettel, valaki szóval, valaki másképpen – de ez nem azt jelenti, hogy önző módon csak a saját nézeteinket kell erőltetni egy párkapcsolatban. És igenis örömet okoz az, hogy a másiknak örömet okozok.

  Emlékszem, a férjem anno a kapcsolatunk elején ritkán fejezte ki szavakkal vagy romantikus dolgokkal a szerelmét, mert otthon nem ezt látta, neki szokatlan volt, hogy “nyáladdzon”. Persze, akkor még én is fiatalabb és butább voltam, mint ma és nagyon sok veszekedésbe került, mire eljutottunk odáig, hogy beépüljenek a hétköznapjainkba ezek a romantikázások, mert én viszont igényeltem volna. Ma nincs ebből probléma, én elfogadom, hogy ő nem az a típus, aki minden héten virágot hoz nekem vagy romantikus fürdőt csinál, de alkalmanként azért meglep, mert tudja, hogy örömet okoz vele. Ő is alkalmazkodott, én is – ez így a normális szerintem. Engem meg baromira nem érdekelnek bizonyos sportesemények, magamtól “teljesen idegen tevékenységnek” tartom, hogy részt vegyek bennük vagy elmenjek rájuk, de megteszem, mert neki örömet okoz. Én meg örülök, hogy ő örül és nem vernyákolok, hogy nekem ez derogál és inkább nézzük a naplementét, mert azt viszont örömmel teljesítem.

   

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSAJOZÁS - Szex
Gondolatok a pénz és a nők viszonyáról

Fiatal korban nehezen ismeri fel az ember a pénz és a párkapcsolatok közötti összefüggéseket. ...
CSAJOZÁS - Szex
Női sors?

A nagy olvasottságot kapott "Férfisors?" című írás után a valóéletből merített, szomorú párkap...
Az 5 leggyakoribb női sirám és magyarázatuk

Néhány női blog és komment elolvasása után összeállítottam a leggyakoribb 5 női sirám örök lis...
CSAJOZÁS - Szex
Bella

Egyik barátommal beszélgetve ismertem meg ezt a kis történetet. Barátom neve legyen Ernő. Enge...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Egérszív

A kettővel előtte ülő fiú semmiképpen nem volt szép. Szarukeretes szemüveg, görnyedt tartás, i...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az Ashley Madison botrány tanulságai

Miután egy hacker csapat feltörte a világ egyik legnagyobb házasságban élők számára létrehozot...
CSAJOZÁS - Szex
Nyakunkon a SEXIT: ismerkedjünk meg a csajozást végleg feladó férfiakkal

Ezek a fiatalemberek nem vágynak barátnőre, nem akarnak gyereket és a szexuális kapcsolatok eg...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Ha a neten keresel barátnőt...

Minden férfi életében lehet egy olyan életszakasz, amikor egyedül marad. Szakítás, válás eseté...
CSAJOZÁS - Szex
Ködösítés a női ösztönökről

- Hipergámia? Miféle hipergámia? - kérdezgetik egymást oldalba bökdösve a csajok, remélve, hog...
CSAJOZÁS - Szex
Amit megtanultam a nőkről hosszú távú kapcsolataim során

A következő cikk Roosh V. írása nyomán készült, eredetije angol nyelven a szerző blogján olvas...
CSAJOZÁS - Szex
Alfalány? Talán Alfa holdbázis!

A nők legfőbb pszichológiai problémája a kivetítés. Egyszerűen nem tudnak különbséget tenni ak...
+18+
Hogyan folytat ellened pszichológiai hadviselést a pornóipar?

Nem hittél a szemednek, amikor először megpillantottad. Nagy volt…ijesztő…és teljesen valótlan...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Zaklatás = ha nem Brad Pitt próbálkozik

Vásári komédiába fulladt az a kezdeményezés, amit Alyssa Milano amerikai színésznő indított a ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
A félreértett csajozó művész - 1. rész

Világszerte egyre ismertebbek és népszerűbbek a PUA (pick up artist = csajozó művész) írások é...
CSAJOZÁS - Szex
Jó nő ugyan nem, de plázapicsa még lehetsz!

Aligha van olyan férfi, aki ne találkozott volna plázapicsával az életében. Nem csak a plázákb...
CSAJOZÁS - Szex
A férfi-nő kapcsolatok leromlásáról

Alapvetően nem kenyerem konkrét személyeken élcelődni, de mikor megláttam, hogy a FIX TV r...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret