Reszet Elek

„Nekünk magyaroknak április 8-a lesz az igazi nőnap.”

Reszet Elek - 2018. március 12. hétfő 16:04 - 65 hozzászólás

Címkék: , , , ,

Karacsony es a nok

A Férfihang a napi politikai eseményekhez mindig  igyekezett távolságtartóan viszonyulni, hiszen a politika mindig is mocskos dolog volt és mert nincsen szükség újabb megosztó szempontokra a férfimozgalmon belül. Pártállástól függetlenül nekünk férfiaknak számos közös érdekünk van. Mindegy milyen a politikai nézőpontunk, ha a gyermekeink egészséges fejlődéséről van szó (aminek a biztos nemi önazonosság is a része), ha a saját nemiségünk megélésének szabadságáról, ha a férfiak törvény előtti hátrányos megkülönböztetésének mindennapos megtörténtéről, a válás során anyagilag és emberileg kifosztott férfitársakról, a gyerekek apjuktól való elvételéről és még számos hasonló kérdésről van szó.

A minapi nőnapi „ünneplések” kapcsán született nyilatkozatok azonban megugrották az amúgy magas politikai ingerküszöböm. A  kommunista-szocialista ünnep, a nőnap ellenzéki kampányrendezvényén, a kampány finiséhez közeledve a „progresszív” MSZP kimaxolta a női kártyát és jól körvonalazta az elképzeléseit a “női ügyekben”.

Mindannyian tudjuk hogy a nők (a nyugdíjasok mellett) kedvelt célpontjai a baloldali mozgalmaknak, mivel hajlamosabbak „balra szavazni”, így a szavazatok utáni hajszában nem is csoda hogy össztüzet adtak le a női szavazókra. Láthatóan nem csak a migránsok kérdésében, de a magyar társadalom jövőjének más aspektusaiban is ellenzéki véleményt fogalmaznak meg.

Érdemes végigvenni a kigyűjtött fontosabb vagy érdekesebb kijelentéseket, hogy láthassuk mi várna ránk a kevéssé valószínűnek tűnő hatalomra kerülésük esetén. A kommentárokat mind az elmondottak, mind a megnyilatkozók személyét illetően meghagyom az olvasóknak. Minden beszédet linkeltem, aki szeretné, saját felelősségére nézze meg a maga teljességében.

 

Molnár Gyula pártelnök

Molnár Gyula szerint:

 • 2010 óta a nők egyre nehezebb körülmények között élnek.
 • A XXI.sz-i nőpolitika azt jelenti, hogy a nők valósíthassák meg az álmaikat.
 • Ezért Molnár Gyula olyan kormányt szeretne létrehozni amely minden egyes törvény benyújtásánál meg fogja vizsgálni, hogy az milyen hatással van a nőkre.
 • Olyan kormányt fognak létrehozni amely első döntései között 50%-kal megemeli a családi pótlékot.
 • Az MSZP “szigorítja a családon belüli erőszak intézményét.” és azonnal ratifikálja az Isztambuli Egyezményt.
 • Törvényt fog alkotni az egyenlő munkáért egyenlő bér intézményének magyarországi bevezetéséért.
 • Szerinte az emeszpés férfiak 364 napos, nőkkel szembeni bűneit nem egy nap alatt kell helyrehozni.

 

Kunhalmi Ágnes, a budapesti szocialisták elnöke

Kunalmi Ágnes beszédéből megtudhattuk:

 • A társadalmi nemek közti egyenlőséget még nem értük el, de a szociáldemokrata nőmozgalmaknak köszönhetően a folyamat nagymértékben előrehaladott.
 • Harmincöt évesen még nincsen gyereke és nemrég még pelenkázni sem tudott.
 • A férfiak Magyarországon is képesek pelenkázni.
 • A magyarországi társadalom patriarchális.
 • Hoffmann Rózsa torz és rossz felfogásától indíttatva vette ki az óvodai alapprogramból a gender-szemléletet, amely alapján a férfiak és a nők egyenlők tudnának lenni.
 • Az orbáni hatalom eléggé el nem ítélhető módon megkérdőjelezi a gender tudományokat.
 • A nők elleni erőszak miatt az állami intézményeket az áldozathibáztatás helyett „érzékenyíteni” kell.

 

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt beszéde

Karácsonyt Gergely az alábbi érdekes információkat osztotta meg a hallgatósággal:

 • Karácsony március 8-án a zuhogó esőben az utcasarkon osztogatott virágot vadidegen nőknek és puszilgatta őket.
 • Halálosan szerelmes a feleségébe
 • A magyar választójogban érvényesíteni kell a nemi kvótát.
 • Ott van sok nő ahol kevés a pénz, kevés a hatalom de sok a tennivaló.
 • Az Isztambuli Egyezményt el kell fogadni. Ezt az első intézkedései között fogja megtenni.
 • A nők nem képesek és nem is elvárható hogy önmagukért kiálljanak, ezért azt az államnak kell megtennie, a családon belüli erőszakot közvádas eljárás keretében kell kezelni.
 • Magyarországon indokolatlan bérkülönbség van férfiak és nők között.
 • Azokon a területeken ahol sok nő dolgozik (oktatás, egészségügy, szociális ellátás) bért kell emelni.
 • Ma Magyarországon a nők ugyanazon munkáért is kevesebb bért kapnak.
 • Új alkotmányt fognak létrehozni, amelyben benne lesz a férfiak és nők esélyegyenlősége a fizetés szempontjából is.
 • Ott születik több gyerek, ahol az apukák tudnak pelenkázni, részt vesznek a házimunkában, van bölcsőde és óvoda, ahol a nők nem kénytelenek választani munka és család között.
 • „A nemzetközi nőnap március 8, de nekünk magyaroknak április 8-a [megj: az országgyűlési választások napja] lesz az igazi nőnap.”


5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Girl Gone Wild

Debbie Schlussel egy amerikai nő, aki kiakadt egy másik amerikai nő, nevezetesen Ann Romney szexista kampányán. Annyira kiakadt, hogy végül ő is átm...
A férfigyűlölő, dilettáns feminista szervezetek hamisított statisztikákkal állnak ki az UNICEF apa- ...

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, amely az ország 22 feminista civil szervezetét tömöríti egy platformra tegnap nyilatkozatban állt ki az U...
Gondolatok Valentin nap után, nőnap előtt

Miután véget ért az egyik legsziruposabb és leggiccsesebb ránk erőltetett ünnep (Bálint nap) elgondolkodtam azon, hogy miért vannak ezek az u.n. „női ...
Megmutatjuk Fábián Anita videoposztját a "végső megoldásról"

Mivel Fábián Anita botrányos videóját egy idő után a Facebook moderációja eltávolította, ezért sokan nem láthatták azt, pedig a róla szóló híradások u...
Országos sztrájkra készülnek a nők nőnapon Spanyolországban

Az Isztambuli Egyezményt elsők között ratifikáló és rendelkezéseit messzemenően jogrendjébe építő Spanyolországban - amely állam a progresszív feminis...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (65) Hivatkozások (0)
 1. Elszabadultak az elmebajosok ott Magyarországon vagy mi??? most hamar kell őket orvosolni mig nem késő

  0     0
  • Mióta bezártak az elmegyógyintézetek azóta szabadon mászkálnak és még politizálhatnak is! :D

    

   0     0
  • Miért Székelyföldön más a helyzet? :)

   0     0
   • Itt még nem gurult el ennyire a gyógyszer.

    0     0
    • A te generációdban lehet, hogy nem- ahogy itt sem- de a gyerekeid esetében- már, ha vannak dehogynem- . 4 komolyabb barátnőm közül az egyik cs.szeredai volt, hát nem nagyon éreztem a különbséget a pesti-debreceni-m. óvári, dabasi picsához képest.

     De hát miért is éreztem volna, a retekklub nálatok is fogható  már a kezdetektől. :)

     0     0
     • Ez a retekklub valami tv poszt? elég ritkán nézek tv-t otthon mert se időm se idegem nincs már hozzá,itt Négyfaluban a digi ad vagy 5-6 magyar tv poszrűtot de nem igazán tudnám megmondani melyiket.

      0     0
      • Az a baj, hogy megint- állítólagos/elképzelt- magadból indulsz ki. Nem (hipotetikus)csemetéidből. A nagy büdös tény az, hogy a székely lányok is már régen pesti vagy nyugati picsákká váltak. Ha vissza is költöznek esetleg 30 -felett….

       0     0
       • Kötöcködő kedvedben vagy? Velem nem megy mert nem ismersz és én se téged úgy hogy win-win helyzet van.

        0     0
        • 1. Nem, mert bírom a fejed. :) legalábbis ami a neten jön le (azért a faszodat nem kezdem el szopni)…:)

         2. Csak próbáltam felnyitni a szemed, hogy a ne a saját generációdból indulj ki, ennyi. Ha ezt kötözködésnek  hatott megkövetlek.

          

         0     0
         • Szürke homály? remélem a buzizás nem lesz kötelező?!

          Kiindulni sajnos csak is magamból tudok, amit irtál a csajokról ugy van, pedig itt nem is volt(van) olyan nagy jólét de a “demokracia” ragadós mint egy virus, tenni ellene nehéz inkább kivárni hogy magától rohadjon meg, jobb hozzáállás.

          0     0
     • Ha lenne egy barátnőd Rásonysápberencsről lehet ,hogy az is hasonló lenne mivel a te választásod.

      0     0
 2. A cikk megírása kapcsán kénytelen voltam végignézni az egész előadássort ill. foglalkoznom kellett az előadók személyével is.

  A legjobban Kunhalmi Ágnes döbbentett meg. Elnézegettem ahogy feltipegett a pódiumra röhincsélni előadás közben egy olyan ruhácskában, ami ránézésre többe kerül, mint az általa “védett” nők átlagos havi fizetése. Kíváncsiságból rákerestem és kiderült hogy se nyelveket nem beszél, se emiatt diplomája sincsen. Nyilván a női kvóták szószólója is, hiszen ő is kvótanőként került a pártja vezetésébe.

  Molnár tipikusan a régi káder típusának legfiatalabb, még elvtársi időkből származó altípusának megtestesítője. a rendkívül hasznos moszkvai textilvegyész diplomával, KISZ-szel és ami vele jár.

  Karácsony pedig az új homo politicust testesíti meg a szociológus-politológus végzettségével és politikai pálfordulásaival.

  Milyen szívesen látnék végre egy gépészmérnököt, építészt vagy hasonlót a vezetői székben és nem csak bölcsészeket, jogászokat és közgazdászokat.

  5     0
  • Elek: Szélberni ámokfutását nem lehetne még csatolni?

   0     0
   • Nem vállalom be. Már a fentiekkel is veszélyeztettem a mentális épségemet. Az LMP amúgy is csak egy a bejutási küszöb környékén bukdácsoló bohócpárt, semmi értelme teret adni nekik.

    0     0
     • Én tegnap elkezdtem hallgatni, de annyira nem állít semmit csak beszél a semmiről, hogy nem lehetett belekötni semmibe. Egyedül abba lehet, hogy többször is elhangzik, hogy meg akarja védeni a nőket (majd pont egy nő védi meg őket LOL), de persze az, hogy a bevándorláspártisággal ez merőben ellentmond nem tűnik fel neki.

      0     0
     • https://www.youtube.com/watch?v=4zg7iDQJuao&feature=youtu.be&t=2167

      “És ezzel nem csak az az egy probléma van, hogy nagyon sokat tanulunk. Most már megkockáztatom hogy többet ülünk különböző intézményekben, mint férfitársaink. És nem tudjuk ezt a rengeteg tudást az ország javára fordítani. Hanem ezzel az a probléma, hogy fizetésekkel is hátrébb maradunk. Másodrangú munkavállalók leszünk, mert mi vagyunk azok akik a gyermekkel otthon maradnak, mi vagyunk azok akik szüléssel “kiesünk a munkából” és folytathatnám tovább ezeket a sztereotípiákat.”

      GigaLOL, hogy pontosan látja a folyamatot, csak éppen a megfelelő következtetést nem tudja levonni.

      Egyébként nem is az lenne a legnagyobb tragédia, ha véletlenül miniszterelnőköt csinálnának belőle, hogy hülye, hanem az, hogy olyan mértékű gyűlölet van az arcán amikor beszél, ha ezt kellene néznünk 4 évig az a lelki egészségünket a végletekig lerontaná. De csak hallgatni is rossz, mert a hangsúlyozásán is a folyamatos elfolytott düh érződik. Sajnos az ember nem tudja magát ettől függetleníteni, mindenképp hat ránk az embertársunkból áramló rossz erő. Még egyszer riszpekt Reszetnek, hogy ehhez hasonló produkciókat végig bírt hallgatni és kijegyzetelni.

      0     0
      • Nem tudom végig tudta -e nézni valaki vagy hallgatni , én csak belenézegettem . Ritka barátságtalan , gonoszkodó nők beszélnek.  Ha ez a jövő női képviselői , akkor ez tragédia több felvonásban!

       Ui. Hányszor raktátok már fel a videót?  Ha még egyszer rákattintok most már felmondok! :)

       0     0
     • https://youtu.be/4zg7iDQJuao?t=2289

      “Szeretném, ha egy női munkaügyi biztos dolgozna ebben az országban, aki a szükséges érzékenyítést és feladatokat elvégzi.”

      “Mi járulékkedvezményt adnánk azoknak a munkáltatóknak, akik segítik a nőket ilyen élethelyzetben (kisgyerekük van, és pl részmunkaidőt keresnek).”

      https://youtu.be/4zg7iDQJuao?t=2391

      “Nekünk az LMP-ben fontos a biztonság [...] és nem akarjuk, hogy minket nap mint nap zaklatás érjen”

      https://www.youtube.com/watch?v=4zg7iDQJuao&feature=youtu.be&t=2415

      “elborzadva olvastam azt a gyermekek tankönyveiben, hogy a nők gyengék a férfiak erőszakosak és akkor ezt írják le általános iskolás gyerekeknek. Érettségi feladatsor, az volt a helyes válasz a családi szerepekre, hogy a család hierarchikus módon épül fel, a család feje az apa, az ő szava dönt a legfontosabb kérdésekben. Na most ha erre neveljük a lányainkat és fiainkat, ilyen értékrendet közvetítünk az oktatáson keresztül a gyermekeink irányába, akkor ne csodálkozzunk, hogy felnőve a munkaerőpiacon a parlamentben és mindenhol máshol csak alá fölérendeltségi helyzetben tudják a nők és a férfiak viszonyát értelmezni”

      LOL, a kislányom még csak 3 éves, de már érettségi szinten tudja ezt :-P. “Apa, te vagy a főnök és te vagy a legerősebb!” mondja már most.

      0     0
     • https://www.youtube.com/watch?v=4zg7iDQJuao&feature=youtu.be&t=2547

      “Egyik területen sem kell akkorát előrelépnünk, mint a nők és férfiak egyenjugúsága terén, mert ez az a terület, ahol teljes mértékben teljes gázzal az ellenkető irányba ment a kormány az elmúlt 8 évben”

      Bárcsak arra ment volna… És bárcsak teljes gázzal… Bernike otthon főzné a húslevest március 8-n a nemzetközi férfinapon az urának…

      Akárhol állítom meg a videót, minden kockán grimaszol. Félelmetes. A megkeseredett feministák karikatúrája ez a nő.

      0     0
     • “Mi az én álmom? Nagyon szeretnék egy olyan Magyarországon élni, ahol nem különleges dolog, hogy az országnak női miniszterelnöke van. Ahol nem különleges dolog az, hogy egy párt, egy pártszövetség női miniszterelnökjelöltet indít. Ahol nem kell női miniszterelnök legyen ahhoz, hogy nőügyekkel foglalkozzon az ország.”

      https://www.youtube.com/watch?v=4zg7iDQJuao&feature=youtu.be&t=2612

      “Olyan országan szeretnék élni, ahol már nincsen szükségünk nemi kvótára, mert annyi nő van ott a célnál, hogy már eszébe nem jut senkinek az, hogy kvótázni kelljen…”

      Advanced usereknek kihívás: képzeljük el, hogy nézhet ki smink nélkül. Mert ez a legmegnyerőbb arca, ennél csak rosszabb lehet a hétköznapokban.

      0     0
     • Mára kimerültek a lelkierő tartalékaim, átadom a stafétát fiatalabb bátor harcosoknak!

      0     0
     • Kicsit olyan ez, mint a halálos vicc: csak darabokban lehet bírni. A következő nőnapon fel kellene osztani maximum 1 perces darabokra. Annál többet lejegyzetelni egészségre káros!

      https://www.youtube.com/watch?v=AzZeiUPT5O0

      0     0
      • Ha lefosztjuk a sok sallangot és porhintést teljesen ugyanazokat a pontokat találjuk mint az MSZP-nél:

       CSP emelése, nemi kvóták, Isztambuli Szerződés ratifikálása, érzékenyítés, gyerekek átnevelése, nők előnybe helyezése a munkaerőpiacon stb.

       Már csak azt kellene tudnom hogy mitől lesz ez más politika, ha már úgy hívják ezt az újszdsz-t.

       Megjegyzem a beszédében nagyon sok az ocsú és kevés a mag. Negyedórát beszél de kb három percnyit mond. Az Isten mentsen meg az ilyen értelmetlen szófosó nőktől. Megeszik az ember lelkét a felszínes pofázásukkal.

       1     0
     • “Életed ha bármi bántja, számíthatsz a Nőtanácsra”

      0     0
    • “Az LMP amúgy is csak egy a bejutási küszöb környékén bukdácsoló bohócpárt, semmi értelme teret adni nekik.”

     Ehhez képest – az állítás valóságtartalmát semmiképpen sem vitatva – elgondolkodtató, hogy az egész városban mindenhol az ő arca mosolyog le ránk…

     0     0
     • Igaz-e hogy a kurucos vona evvel a szélütött picsával akar kormányozni? mert az nagyon gáz lenne.

      0     0
      • Szerintem voncsita már maga sem tudja, mit akar. Elég durva cuccot nyomhat és ezt most tényleg nem poénból mondom.

       Szóval a zsidesz lügenpresse pont ott nem üti, ahol- szerintem/ránézésre lehetne a drognál- bár lehet tudják, hogy egy ilyen kampánynál sok zsideszeske is megütné a bokáját, kezdjük habony ibizai szipogásánál. :D

       0     0
       • Elég levenni a hangot és csak a grimaszait és a gesztusait nézni hogy egyértelműek legyenek a mentális problémái. Valami nem stimmel a nővel. Régebben a Gyurcsány volt ilyen. Eszméletlen mimikája volt.

        0     0
 3. Ahogy elnéztem, az összes ellenzéki párt ilyen nézeteket képvisel, nem kedvelem a Fideszt, de ebben és a migrációs kérdésben ők a legnormálisabbak.

  0     0
  • A migrációs kérdésben igazad van, de sajnálatos, hogy a nőpolitika tekintetében csak annyi a különbség, hogy bár ugyanazt csinálják, csak az ellenzék által ígérteknél kisebb lépésekben. Már amennyiben például a Nő-Köz-Pont csak egy kisebb lépés… Sajnos nincs ma olyan politikai erő Magyarországon, amely valóban az egyenjogúságnak és a diszkrimináció mentességnek lenne elkötelezett.

   1     0
  • Akármennyire is pénztároslőrinc és leváltaná az ember a fideszt, az ellenzék mindent megtett azért hogy annyira unszimpatikus legyen hogy még mindig a fidesz legyen a kisebbik rossz.
   Pedig semmit nem kellett volna tennie. Jobb lett volna.

    

   1     0
 4. Egy részlet, amiben egyetértek: “Azokon a területeken ahol sok nő dolgozik (oktatás) bért kell emelni.”
  Akkor végre újra kiszorítanák a férfiak a nőket erről a rendkívül fontos területről :-).
  1     0
  • Nem akkor van egy munkakörben több férfi, ha magasabb a fizetés.
   Hanem akkor, ha nehezebb a munka (akár szellemileg, akár fizikailag), ha magasabbak a követelmények.

   Ha azt akarjuk, hogy az oktatásban több legyen a férfi, növelni kell a pedagógusokkal szemben támasztott követelményeket. Hogy ne csak annyi legyen, hogy be tudjon valaki magolni pár könyvet, majd visszabüfizni (végül elfelejteni). A finnek anno megtették ezt (valamelyest), és így némileg jobb is lett az oktatási rendszerük. Mellékesen pedig a korábbi 25%-ről 40% fölé emelkedett a férfiak aránya. Pedig a pedagógusok reálfizetése nem emelkedett közben. Pl. írd elő a pedagógusoknak, hogy legyen legalább 110-120-as IQ-juk. Máris duplája lesz a férfiak aránya a mostanival szemben.

   2     0
   • Annyi lenne a logika Kalman gondolataiban, hogy ha magasabb lenne a tanárok fizetése, akkor több férfi szeretne tanár lenni (kevesebben hagynák el a pályát), de a pedagógus munkahelyek száma nem nőne (hová, amikor csökken a gyerekszám?), erősebb lenne a verseny

    0     0
    • A férfi pedagógusok többsége nem a pénz miatt hagyja el a pályát. Hanem az értelmetlen, gyereknyomorító női(es) közeg miatt. Ha a mostani állapotok között emelnénk a fizut, az csak még több nőt vonzana oda. És mivel a nőket pozitívan diszkriminálja a társadalom (jelen helyzetben is), így csak azt érnénk el vele, hogy még több nő lenne pedagógus.

     0     0
     • A folyamat fordítva működik Kálmán.

      A nők beáramlanak valahova —> olcsóban eladják magukat, ezért reál értékben csökken a bérezés az adott szegmensben —> esiik a minőség  —>  a férfiak elhagyják a pályát.

      A megoldás: Nehezítsd a pályát  —> a nők kibuknak az adott szegmensből mert nem hajlandóak bevállalni az áldozatokat  —> férfiak aránya nő  —> munkabér reál értékben nő.

      A nők a munkaerőpiacon olyanok, mint a céhen kívüli kontárok, akik letörik a munkabéreket (vagy a sztrájktörők, akik kevesebbért is elmennek dolgozni). Persze ezek nem tökéletes példák.

      Egy adott szegmensben addig emelkedik a nők számaránya, amíg az a kontárkodást képes elviselni és annyi férfi marad, akikkel a komolyabb munkát el lehet végezni. Ha egy munkaerőpiaci szegmensben a nők aránya megnő, annak a teljesítménye (minősége) drasztikusan elkezd esni. Ezért olyanok a hivatalok amilyenek, végtelenül rossz munkát végeznek a HR-ek és romlik az oktatás színvonala is.

      2     0
      • Vitatkoznék, ha szabad.
       Szerintem a pontos képlet:

       A nők beáramlanak valahova (mert kivételeznek velük) —> Mivel ezzel alacsonyabb lett a színvonal, még több nő jön  —> Leesik a minőség  —>  A férfiak vagy elhagyják a pályát a gyenge minőség miatt, vagy kiszorítja őket a negatív diszkrimináció.

       De a rá adott megoldásod viszont jó! ;)

       1     0
      • Pontosítok: a nők beáramlanak valahová -> jobban belenyugvóak, kevésbé lázadnak (eleve kolléganőikkel való tyúkperpatvarral foglalkoznak) -> kevésbé képesek kiállni az érdekeikért -> csökken a bérezés, romlanak a munkakörülmények -> fellazítva a férfistruktúrát és “harci” morált már a férfiak is elpunyulnak, képtelenek lesznek összefogva kiállni az érdekeikért ezért harc helyett inkább menekülőre fogják.

       0     0
       • Én már a problémafelvetést sem értem:a nők x %-kal kevesebbet keresnek mint a férfiak.És?Ha egy férfi pék megcsinál 100 kenyeret meg 500 zsömlét egy műszak alatt ,a női pék is ugyanannyit de kevesebb fizetést kap az diszkrimináció.De ilyen példát nem hoz fel senki.Tudtommal a közalkalmazottak bértábla szerint kapnak fizetést.A képviselők juttatása is gendersemleges(de szép szó).A versenyszférában meg mindenki annyit keres amennyit kialkuszik magának.Ha egy épitész nő akkor olcsóbban tervez? Vagy 14%-kal kevesebbet kérhet egy statikai szakvéleményért? Azt akarom kihozni ,hogy megkülönböztetés az ha azonos munkáért nem azonos a bér,ez nem áll fenn vagy ha a nőket nem engedik oda valamilyen munkához, ez sem áll fenn.

        0     0
        • Arról nem is beszélve, hogy ha ugyanabban a pozícióban ugyanazt a munkát a nők kevesebbért ugyanolyan jól elvégeznék, minden munkáltató nőket venne fel férfiak helyett. A bérköltség minden cégnél komoly hányada az összköltségnek. Szóval, mivel a piac mindent beáraz és nincs valamiféle titkos férfiösszeesküvés (pláne ha női főnök van), két lehetőség adódik. Az egyik esetben ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kapják a nők is vagy a férfi azért kap több pénzt mert többet is tesz le az asztalra. A vállalkozók sem hülyék.

         Az hogy az összes dolgozó férfi többet keres, mint az összes dolgozó nő pedig azért van, mert minden igyekezet ellenére a nők előnyben részesítenek bizonyos nem termelő, biztonságos, kis jövedelmet biztosító pályákat, míg a férfiak éppen ellenkezőleg, hajlamosabbak a magasabb jövedelmezőségű, nagyobb kihívást nyújtó pályák pozíciók felé. Arról nem is beszélve, hogy a férfiak többet is dolgoznak, mint a nők elvégre nem szülnek és később is mennek nyugdíjba.

         Ugyanannyit akkor keresnének a nemek, ha a nők elkezdenének a műszaki pályák, a termelés, a szakmunkák és hasonlók felé orientálódni vagy ha a mainál is igazságtalanabbul működtetik a nemek közötti pénzszivattyút, azaz többet vonnak el a férfiak által “uralt” pályák béreiből és irányítják át a női, “körömreszelős” szakmák felé.

         Az első lehetőséggel annyi a bibi, hogy minél szabadabb a társadalom, annál inkább jellemző a nemi szegregáció a munkaerőpiacon (pl. Svédország – a feministák minden igyekezete ellenére) míg minél “patriarchálisabb”, azaz a nemi szerepeket normaként megtartani igyekvő az adott társadalom, annál több a műszaki és hasonló pályákra jelentkező nő (pl. Kína).

         A fentiekből adódóan a nemek közötti “egyenlő” bérezés csak két esetben lehetséges. Vagy a nők kezdenek el férfiként dolgozni (ami nyilván a családi élet és a gyermekvállalás rovására megy) vagy többet vesznek el a férfiaktól és adják a nőknek (juttatások, külön támogatások, oktatási programok) illetve adminisztációs/törvényi akadályokkal nemi alapon diszkriminálják a férfiakat (pl. kvóták, az oktatás nőiesítése stb).

         Mindegy melyik variációt nézzük alapvetően igazságtalan a megoldás, ahogy ezt mindenki be is látja (kivéve a fanatikus feministák).

         0     0
         • Mindegy melyik variációt nézzük alapvetően igazságtalan a megoldás, ahogy ezt mindenki be is látja (kivéve a fanatikus feministák).

          Egy picit vitatkoznék: nem csak a feministák…… random nőt megkérdezel, igazságtalannak tartja, hogy ő kevesebbet keres mint a férfiak….

           

          0     0
          • A nők döntő részét már agymosta a feminizmus. És nem is volt nekik nehéz, hiszen a nőnek jól jön (meg érzelmileg is jólesik), ha áldozatnak/elnyomottnak állíthatja be magát. Igazából a feminizmusra pont ezért is mondom, hogy nem felülről vezérelt ideológia, hanem alulról, a női princípiumból eredő. Voltaképpen a női tömegek hisztériája.

           /Amúgy egyébként ezt miért neked írom? Te is így gondolod… :) /

           0     0
          • Pontosan:)

            

           0     0
          • A nő mindig is a környezete lenyomata volt. Bizonyos szempontból a nőket szidva ezt a világot szidjuk magunk körül.

           Ha megváltozik a világ a nők is meg fognak. Mindig is túlélők voltak.

           0     0
          • Kaméleon népség.

           0     0
          • A nők már-már emberietlen pragmatizmusa és morális “hajlékonysága” nem kérdéses, az evolúció ajándéka. A régiek tudták ezt, ezért nem engedték hatalomhoz jutni a nőket.

           0     0
 5. Kicsit ránéztem erre a nőnapra, meg akartam hallgatni szélberni beszédét, mert nekem ő a “kedvencem” az ellenzéki összefogásból. Nem bírtam végignézni (Reszetnek big riszpekt, hogy ennyit végignézett hasonlókból!), helyette ezt találtam:

  Ezt a címet, mekkora! Orbán Viktor lopott virággal nőnapozik :-) https://www.youtube.com/watch?v=GJN-dfEgSB8

  0     0
 6. Nem tudom hogy ez a pont valakinek megütötte-e a szemét:

  “Olyan kormányt fognak létrehozni amely első döntései között 50%-kal megemeli a családi pótlékot.”

  Ez gyakorlatilag a piréz-gyártás felpörgetését jelenti. A pirézek közismerten könnyen korrumpálhatóak. Lumpen életmódjuknak köszönhetően mindig az osztogatás (és a fosztogatás) pártján állnak.

  1     0
  • Megütötte a szememet, végig is futott az agyamon a pirézkérdés, de már annyira immúnis vagyok rá, hogy nem tartottam említésre méltónak. Mea Culpa.

   0     0
 7. Ez az egész nőnap lassan már olyan mint a holokauszt emléknap(ok). Ilyenkor nyilvános hason kell csúszni és megalázkodni, majd nyomatékosan kihangsúlyozni, hogy milyen mocsok alávaló szarok vagyunk. Tudom, hogy választás lesz jövő hónapban, de, hogy egyeseknek ennyire viaszos bőr legyen a pofájukon és, hogy ilyen mélyre képesek lesüllyedni, az már tényleg döbbenet.

  1     0
 8. Az az elkeserítő, h mivel háborúban állunk – feminizmus és migráns betelepítés -, így bármekkora gazemberekből is a mostani kormány, a háborús viszonyok, logika miatt mégis a kisebbik rossz. Ők csak kirabolnak minket, de nem akarják a férfi létezésünket és az európai kultúránkat megsemmisíteni (vagy legalábbis belpolitikailag ez most nekik nem hozna a konyhára…).

  Mondjuk ismét látszik – ezúttal nálunk -, h mennyire zsákutcába jutott az ún. demokrácia, h ismét csak két rossz közül lehet a kisebbik rosszat választani.

  0     0
  • Sajna ez valóban így van. Minden józanul gondolkodó ember le akarja váltani ezt a kiskirály világot, de egyrészt nincsen kire, másrészt nem olyan áron amit a nyugatiak már fizetnek és fizetni fognak.

   Az elborult balos-femi-liberális véleményformáló (nem éppen nemzeti) értelmiségi kevesek szeretnék úgy láttatni a Fideszre voksolókat, mintha valamiféle maradi, félrevezetett, aluliskolázott szürke massza lenne. Persze mindenki látja mi a helyzet, de egyszerűen nincsen alternatíva.

   Nem is lesz, amíg valóban hiteles ellenzéki erő nem jön létre. Viszont ezeket az egymásból újraformálódó pártokat alkotó, ugyanazon típusú, önmagát már régen besározott emberekből soha nem lesz hiteles erő. Ha az ország alapvető érdekeit nem képesek képviselni, ha csak a nyugat láthatóan csődöt mondott útjára próbálják lökni ezt az országot és ezt a régiót, akkor itt nincs jövőjük.

   Az idei választások nagy változásokat hoznak majd a baloldalon, most mindegyik párt azért küzd hogy fenn- és bennmaradva a baloldal gyüjtőpártjává válhasson, míg a többi a politika bűzös szemétdombjára kerül.

   0     0
   • A vicc az, hogy a nemzeti oldalon lehetne szavazatokat szerezni jelen állás szerint. Szerintem alapítssuk meg a Magyar Patriarcha Pártot. A következő ciklusra miniszterelnök-jelöltet is állítunk, aki természetesen Hunn lesz!

    0     0
    • Talán már írtam itt is: a pozitív változás szempontjából nincs jelentősége, milyen párt milyen tagjai kerülnek hatalomra. Ez a legnagyobb ópium a nép számára, h “nem kell felelősséget vállalnod az életedért, a cselekedeteidért, hiszen mindenért mások a hibásak. De majd most jön Kovács János/Aranka a Kék Párt színeiben, lengetve a Tökéletes Boldogság Ideológia zászlaját és ő majd elhozza a sült galambot, a megváltást, az ingyensört és az örök életet!” (Apropó ingyensör-örökélet: a kétfarkú k.párt egy darabig kiválóan karikírozta a fennálló rendszert – kár, h később őróluk is kiderült, h liberáltak :(

     Mindig el lehet remekül adni, h “Ugyan most ez a párt nem vállt be, de válasszad a másikat, ők majd biztosan!” Aztán 4-8-12 év múlva “Ja, hát mégsem? Sebaj, akkor most próbáljuk meg a régi/legújabb pártot, hátha ők!”

     - A rendszer viszont mindenkit bedarál, mert így működik. Vagy nagy ritkán kiköp. Utóbbit nem sokat tudok mondani, Ángyán József, aki beugrik, aki inkább becsületes ember maradt.

     - Új pártként, kizárólag a rendszer eszközeit felhasználva, a politikai verseny nem másról szól, h miként lehet a legnagyobb politikai kurva lenni. Kiváló példa erre a Jobbik története – honnan indult, végül mi lett belőle.

     - Amíg mikroközösségi szinten képtelenek vagyunk együttműködni, addig teljesen abszurd azt várni, h társadalmi szinten együtt tudunk működni. Ne csodálkozzunk azon, h amíg a társadalom döntő többsége szellemileg-érzelmileg egy óvodás szintjén vegetál, addig mindig tanár bácsikat kapunk a fejünk fölé. Valakinek vigyáznia kell az óvodásokra…

     - Ezek a folyamatok az egész nyugati világban azonosak, sőt a világnak mindazon a részén, ahol a nyugati poltikai kultúrát honosították meg.

     - A mai demokrácia és választás úgy működik, h a választó 4 évente aláír egy szerződést egy általa ismeretlen érdekcsoporttal. A szerződés kitöltetlen, kizárólag az aláírása szerepel rajta. Ezt követően a legtöbb szerződést elnyert csoport tölti ki a szerződés összes többi részét a saját kedve szerint, majd később annyiszor módosítja, ahányszor kedve van. A szerződés másik résztvevőjének (a választónak) semmilyen befolyása, joga nincs a szerződés kontrolljához.

     - Talán az egyetlen megoldás az lehetne, ha minimális, 30% alatti lenne egy szavazási részvétel. Ez esetben nem lehetne azt hazudni, h van népfelhatalmazás. Viszont amíg az embereket lehet hülyíteni  - és lehet! – addig ez nem következik be.

     - A valódi megoldás, mint azt már annyiszor leírtam, a mikroközösségi szinten való együttműködés újratanulása lenne. Ez tudna idővel egy társadalmi együttműködéssé fejlődni.

     0     0
     • Dan, megoldást pártoktól nem várhatunk. Lásd: a Jobbik elkurvulása, például. Amikor ez megtörtént, onnantól biztosra tudom, hogy párt minket megváltani nem fog.

      De lehet, hogy idáig a magyarság rossz irányból közelítette meg a kérdést. Ahhoz, hogy a pártok azt csinálják, amit mi akarunk, annak a legjobb módja szerintem az lenne, ha megnyernénk a kulturális háborút. Egy demokráciában a pártok populisták, és ha sikerülne a kultúrát, közgondolkodást a mi szájunk íze szerint formálni, akkor minden pártnál az lenne az alap, amiről elindulnának.

      0     0
     • A képviselők bizonyos esetekbeni visszahívása és a hatalom decentralizálása, leosztása némiképpen segítene. de alapjában véve ez a rendszer szükségszerűen kitermel egy hiteltelen, a választóitól elszakadt politikai elitet.

      0     0
  • Soha többé demokráciát.

   0     0
  • Ómigránsok (cigányok+zsidók) lennének az európai kultúra letéteményesei illetve azzal, ha kecskebaszó megvette a kötvényt azonnal átvette az európai kultúrát is? :)-vagy mi.

   0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Ribiséta - SlutWalk Budapest 2013 - Kötelező körök

Ha könnyelműen nem kötelezték volna el magukat a SlutWalk magyar társadalomtól teljesen idegen...
HÍREK - Politika
Közvélemény-kutatás a felsőoktatási törvény ("Lex CEU") módosításával kapcsolatban

A Századvég Alapítvány felmérése szerint a lakosság döntő többsége támogatja a felsőoktatási t...
Csak kitalálta, hogy megerőszakolták

Egy magyarországi bűnügyi híradás olvasható a police.hu-n, amely ismét felveti a nehezen tiszt...
CSALÁD - Otthon
Újra Nemzetközi Férfinap – november 19

Újra november 19-e van. Ezen a napon megemlékezünk a férfiasságról. Tisztelettel adózunk az el...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A svédek megoldották a terrorproblémát

A békekamion stockholmi látogatása után erősen megcsappant a lelkesedés az iszlám bevándorlók ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Selmeczi Gabriella: Már megint Soros pénzén támadják Magyarországot

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerdán közzétett egy jelentést Magyarország...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A Jobbik nem támogatja a női kvótát, és igazságosabb választási rendszert követel

Budapest, 2011. december 5., hétfő (OS) A választójogi törvényhez benyújtott, női kvótát célz...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Antifeminista aktuálpolitika

A Fideszt nőellenességgel vádolni butaság, illetve sunyiság: valójában maga Varga István se ...
HÍREK - Politika
Férfiak fognak tiltakozni a nők elleni erőszakot tiltó egyezmény ellen a Parlamentnél

Fenti címmel adott hírt a Parlament előtt az Isztambuli Egyezmény törvénybeiktatása ellen szer...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Obama: Az erőszak nem oké, ha nők az áldozatok

Obama az idei Grammy-n videó üzenetet mondott el az "It's On Us" kampány részeként, melyben ki...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Népszavazás dönthet a férfiak nyugdíjazásáról?

A kormány még 2010-ben hozta meg az egyenlő bánásmód elvével ellentétes jogszabályt arról, hog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Egy tiszta nő

Megválasztották az első női dél-koreai elnököt, ami nem baj. (Konzervatív, apja örökségét ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Franciaország és a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

Gyakorlatilag az év mind a 365 napjára jut egy világnap. A legismertebb nyilván az anyák napja...
ÉLETMÓD - Egészség
Ne Szívj Tovább! - népegészségügyi kampánysorozat

Budapest, 2011. december 13., kedd (OS) A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felel...
HÍREK - Politika
A segítő jobb és a fojtogató bal

Segítsünk a rászorulókon! A jólnevelt, jól szocializált emberek egyetértenek abban, hog...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret