Alter Ego

Még a Balkánon is megelőznek minket: ezrek tüntettek az Isztambuli Egyezmény ellen

Alter Ego - 2018. március 25. vasárnap 04:14 - 12 hozzászólás

Címkék: , , , , , ,

Több ezres tömeg vonult utcára a horvát fővárosban, Zágrábban az Isztambuli Egyezmény tervezett ratifikálása ellen tüntetve szombaton. Az egyezmény körüli vita nem csak a társadalmat osztja meg az országban, hanem a kormány egyes tagjai is annak elfogadása ellen érvelnek. A megmozdulás szervezői arra helyezték a hangsúlyt, hogy a nemzetközi szerződés a genderideológia törvényesítésével alááshatja a hagyományos családi értékeket az egyébként nagyrészt keresztény-konzervatív beállítottságú Horvátországban.

A hazafias dalokat éneklő tüntetők a főváros legnagyobb utcáin vonultak fel zászlókkal és transzparensekkel, amelyek elsősorban az „Állítsátok meg az Isztambuli Egyezményt a szuverén Horvátországért!” jelmondatot hirdették. A tiltakozók távozásra szólították fel Andrej Plenkovic horvát miniszterelnököt. A demonstráció során a rendőrségnek egy alkalommal kellet közbelépnie, hogy a megmozdulás résztvevőit elválasszák az ellentüntetők egy kisebb csoportjától, amellyel szóváltásba keveredtek.

Az egyébként konzervatív horvát kormány a nőkkel szembeni, valamint a családon belüli erőszak elleni küzdelemre koncentrálva a héten elfogadta a megállapodást és a parlament elé terjesztette szavazásra. A szerződés ellenzői népszavazást tartanának a kérdésről, habár egy a héten közzétett felmérés szerint a horvátok kétharmada támogatja a nemzetközi jogi dokumentumot. Itt érdemes közbevetni, hogy ez a társadalmi felmérés vélhetően rossz módszertannal dolgozott és nem tudatosította helyes kérdésfeltevéssel, hogy mit tartalmaz az egyezmény. Magyarországon a Férfihang Civil Társaság elvégzett egy feltáró jellegű online kérdőíves kutatást, amely azt mutatta, hogy a megkérdezettek 79 százaléka vagy nem hallott még az egyezményről vagy ha hallott is róla, akkor nem tudja megmondani, hogy pontosan mit tartalmaz. Az egyezmény előírásait ismertető kérdések azt mutatták, hogy a megkérdezettek 82,7 százaléka nem szeretné, hogy eltérő törvényi előírások vonatkozzanak a férfiakra és a nőkre, 75 százalékuk az Isztambuli Egyezmény előírásaival szemben nem szeretné ha a gyermekeket a nemi sztereotípiák vagyis a szokásos nemi szereposztások ellen nevelnék az iskolarendszer minden szintjén, továbbá a megkérdezettek 84,6 százaléka nem ért egyet az Isztambuli Egyezmény bevezetőjében szereplő azon állítással sem, hogy a férfiak erőszakos elnyomásban tartják a nőket. Ha előfeltevésként elfogadjuk, hogy a horvát társadalom sem lehet sokkal tájékozottabb és nem gondolkodhat ezekről a kérdésekről túlzottan eltérő módon, akkor azt kell gondolnunk, hogy az Isztambuli Egyezmény támogatottságára vonatkozó horvát kutatás rossz módszertannal, tájékoztatás nélkül, megtévesztően kérdezte az embereket. A Férfihang Civil Társaság által elvégzett kérdőíves kutatás eredményei erre a linkre kattintva tekinthetőek meg.

Az előző hónapban már az Európai Unió két másik tagja, Bulgária és Szlovákia is elutasította a szerződés aláírását illetve ratifikálását hasonló érvekkel. Ezzel szemben felettébb sajnálatos, hogy az ugyancsak keresztény-konzervatív értékeket valló magyar kormány nem csak aláírta, hanem már az egyezmény ratifikálását is elkezdte előkészíteni. A hazánkban zajló társadalmi vitában a Férfihang Civil Társaság mellett két másik civil szervezet szólalt fel az egyezmény ellen a kilépést kezdeményezve. Azonban a kormány kétértelmű kommunikációt folytatva egyaránt bizonytalanságban tartja mind az egyezmény ratifikálását, mind a felmondását sürgető civileket. Könnyen meglehet, hogy a társadalmi vita dűlőre vitelében még a Balkánon is megelőznek minket.


3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Női kormány - A nagy feminista álom

Egyfajta "árnyékkormányt" alapítottak a magyar feminizmus "prominens" képviselői Civil Női Kormány (CNK) néven. Nagyra törő elképz...
Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rendkívül káros, egyértelműen szexista, nemi alapo...
Az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása a gender ideológia trójai falovát jelentheti Magyarország...

Örömmel üdvözöljük, hogy a Férfihang Civil Társaság online petícióit kezelő partnerünk, a CitizenGo az Isztambuli Egyezmény előterjesztés tervezetére ...
Juhász Péter, a fehér lovag a vágóhídra megy

Aligha lehetne kitalálni groteszkebb történetet annál, mint amit az elmúlt napok produkáltak a hazai közéletben. Történt ugyanis, hogy a Borsonline ne...
Országos sztrájkra készülnek a nők nőnapon Spanyolországban

Az Isztambuli Egyezményt elsők között ratifikáló és rendelkezéseit messzemenően jogrendjébe építő Spanyolországban - amely állam a progresszív feminis...


12
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
5 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
9 Hozzászólások szerzői
T_TNaooozombigyilkosbentooMaverick Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Szerkesztő

Utálom amikor nemzetstratégiai kérdéseket feláldoznak a napi politika oltárán. Ez a Fidesz sara is, ahogy a migránskérdés meg a magát baloldalinak mondóké (kivéve Munkáspárt).

xcsakx
Olvasó
xcsakx

Gondolom Budapesten történt a “felmérés” és sem a számosságról, sem a megkérdezettek “összetételéről” nincs információ.

Gyanítom,hogy megyeszékhelyeken, esetleg kisebb településeken meg biztos hogy max kb. 1%-körül mozogna azok száma, akik egyáltalán hallottak róla.

Naooo
Olvasó
Naooo

Jah, falun mindenki hülye, csak a városlakók a nagyonfaszák.

Rokapapa
Újságíró

Állambácsi jól taktikázik. Tudják, hogy a ratifikálás nem csak a nemeket de még azon belül is megosztaná az embereket ezért mindenkit bizonytalanságban tartanak. Majd eldöntik mi legyen és akkor olyan gyorsan fognak cselekedni, hogy egyik oldalnak sem lesz ideje reagálni rá Ez az “eszik nem eszik nem kapnak mást” politika már máskor is jól bevált hisz egy döntés végrehajtása után már elég erőtlenek a tiltakozások.

Maverick
Olvasó
Maverick

Szomorú, hogy ilyen nálunk nincs, de teljesen érthető. Amíg a társadalmon belül az az egyik legfontosabb kategorizálási szempont, hogy ki kire szavaz, addig képtelenség összefogni, akármilyen célért…

A kormány reakciója is logikus. Akárhogy is foglalnának állást, ha véletlenül valaki tüntetést szervezne a döntés ellen, az ellenzék azonnal rátelepedne és kisajátítaná, és még ha nem is úgy indult, hipp-hopp máris nem az egyezményről lenne szó, hanem OV édesanyjának foglalkozásáról. Volt pár ilyen eset az elmúlt években.

Nyilván nem véletlenül definiálták az alkotmányban a házasságot férfi és nő kapcsolataként (azért is de sokat ekézték őket, Istenem!), nem lehet tőlük elvitatni az egészséges családszemléletet, de nem ostobák, nem kell nekik még egy front, pláne választás előtt.

bentoo
Olvasó
bentoo

A zebránál..

-Tessék jönni Néni. Majd átkísérem, már zöld a lámpa..

-Jaj fiatalember, hogy Maga mennyire kedves.

Cissz-csossz.. Hogy Magának milyen erős karja van?

-Átértünk! Itt a cvekkerje, tessék.

-Rendőőrt!! Segítség.. ezaférfi meg akart erőszakolniií….

 

Mégha a bevándorlók elleni prevenciónak látszik is, lesznek visszaélések az tuti. 

Naooo
Olvasó
Naooo

Szvíthertinázsia, mindig itt pucsít egy sárga.

T_T
Olvasó
T_T

A cikket olvasva kétlem, hogy ezek tudták volna, mi ellen tüntetnek.Ez amolyan “Plenkovic takarodj!” -hülyeség lehet.

Azaz, ha Viktátor egyértelműen támogatná a IE-t, akkor az ellenzék tüntetne az utcákon ellene.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

Beszédtéma
Szeptembertől csak futó pillantást vethetnek a nőkre

Szeptembertől legfeljebb futó pillantást lehet vetni a lengén öltözött hölgyekre Brüsszelben. ...
+Alkalmi cikkek
Születésnapi köszöntő

Pontosan egy évvel ezelőtt ezernyi ötlettel és tervvel indítottuk útjára a Férfihang.hu Antife...
Ribiséta - SlutWalk Budapest 2013 - Kötelező körök

Ha könnyelműen nem kötelezték volna el magukat a SlutWalk magyar társadalomtól teljesen idegen...
Hírek
Megállítható-e a feminizálódás? 5. – Trump győzelme után

Miután a nyilasmozgalom jelképét újrahasznosító Hillary elbukott, a feminácizmus látványos v...
Hírek
Meglepő ötletek a szexuális felvilágosításra Lengyelországban

A Lengyel Oktatási Minisztérium frissen megválasztott miniszternője, Joanna Kluzik–Rostkow...
Beszédtéma
Nem épít halálcsillagot az USA

Az egyesült államok kormánya egy petícióra válaszolva hivatalosan kijelentette, hogy gazda...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Mivel ne támadjuk az iszlámot?

A nyugati világ, ezen belül is főleg Európa demográfiai helyzete jelenleg drasztikus átalakulá...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az abortusz "emberi jog"? - EU botrány

Az Európai Parlament plenáris ülése újraszavazásra visszaküldte a Nőjogi és Esélyegyenlősé...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az Ő szégyenük!

A Magyar Nemzet 2012. június 23-i számában erkölcsileg támadta meg a Férfihang.hu Magazint. „K...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Hadüzenet hazugságokkal 2.

Eredetileg Alexander Scott kommentjére akartam válaszolni, de elég hosszúra sikeredett, úgyhog...
Hírek
Most akkor hányadán állunk a CEU-val?

A több napja tartó tüntetéshullám fényében mindenképpen érdemes áttekintenünk a CEU körül bony...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rend...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Liberális-feminista lejárató kampány EU támogatással?

A Nők lázadása Facebook oldalon jelent meg november 5-én az a lejárató szándékú plakát, am...
Hírek
A segítő jobb és a fojtogató bal

Segítsünk a rászorulókon! A jólnevelt, jól szocializált emberek egyetértenek abban, hog...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Így diszkriminálja Magyarországon a férfiakat a radikális feminista Isztambuli Egyezmény

Alábbi cikkünket immár két évvel ezelőtt tettük közzé az Isztambuli Egyezmény átfogó kriti...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A diplomácia hiánya

Időről időre eszembe jut, hogy vajon mi lehet Julian Assange-al, a wikileaks legismertebb alap...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Amit az autókról tudni kell

Nyugdíj? - Andersen beájulna

440 millió svéd korona járna a fiúk oktatására?

Ugrás a feminizmusért

Gondolatok a színházban

Amikor a 'game' menti meg a házasságot - Dave története

Az időeltolódás törvénye

Csak tudja és értse! Magától...

Kettős mérce

Felfegyverkezett a Femen

Kiáltás a társtalan férfiakért

KispapákandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret