Alter Ego

Még a Balkánon is megelőznek minket: ezrek tüntettek az Isztambuli Egyezmény ellen

Alter Ego - 2018. március 25. vasárnap 04:14 - 12 hozzászólás

Címkék: , , , , , ,

Több ezres tömeg vonult utcára a horvát fővárosban, Zágrábban az Isztambuli Egyezmény tervezett ratifikálása ellen tüntetve szombaton. Az egyezmény körüli vita nem csak a társadalmat osztja meg az országban, hanem a kormány egyes tagjai is annak elfogadása ellen érvelnek. A megmozdulás szervezői arra helyezték a hangsúlyt, hogy a nemzetközi szerződés a genderideológia törvényesítésével alááshatja a hagyományos családi értékeket az egyébként nagyrészt keresztény-konzervatív beállítottságú Horvátországban.

A hazafias dalokat éneklő tüntetők a főváros legnagyobb utcáin vonultak fel zászlókkal és transzparensekkel, amelyek elsősorban az „Állítsátok meg az Isztambuli Egyezményt a szuverén Horvátországért!” jelmondatot hirdették. A tiltakozók távozásra szólították fel Andrej Plenkovic horvát miniszterelnököt. A demonstráció során a rendőrségnek egy alkalommal kellet közbelépnie, hogy a megmozdulás résztvevőit elválasszák az ellentüntetők egy kisebb csoportjától, amellyel szóváltásba keveredtek.

Az egyébként konzervatív horvát kormány a nőkkel szembeni, valamint a családon belüli erőszak elleni küzdelemre koncentrálva a héten elfogadta a megállapodást és a parlament elé terjesztette szavazásra. A szerződés ellenzői népszavazást tartanának a kérdésről, habár egy a héten közzétett felmérés szerint a horvátok kétharmada támogatja a nemzetközi jogi dokumentumot. Itt érdemes közbevetni, hogy ez a társadalmi felmérés vélhetően rossz módszertannal dolgozott és nem tudatosította helyes kérdésfeltevéssel, hogy mit tartalmaz az egyezmény. Magyarországon a Férfihang Civil Társaság elvégzett egy feltáró jellegű online kérdőíves kutatást, amely azt mutatta, hogy a megkérdezettek 79 százaléka vagy nem hallott még az egyezményről vagy ha hallott is róla, akkor nem tudja megmondani, hogy pontosan mit tartalmaz. Az egyezmény előírásait ismertető kérdések azt mutatták, hogy a megkérdezettek 82,7 százaléka nem szeretné, hogy eltérő törvényi előírások vonatkozzanak a férfiakra és a nőkre, 75 százalékuk az Isztambuli Egyezmény előírásaival szemben nem szeretné ha a gyermekeket a nemi sztereotípiák vagyis a szokásos nemi szereposztások ellen nevelnék az iskolarendszer minden szintjén, továbbá a megkérdezettek 84,6 százaléka nem ért egyet az Isztambuli Egyezmény bevezetőjében szereplő azon állítással sem, hogy a férfiak erőszakos elnyomásban tartják a nőket. Ha előfeltevésként elfogadjuk, hogy a horvát társadalom sem lehet sokkal tájékozottabb és nem gondolkodhat ezekről a kérdésekről túlzottan eltérő módon, akkor azt kell gondolnunk, hogy az Isztambuli Egyezmény támogatottságára vonatkozó horvát kutatás rossz módszertannal, tájékoztatás nélkül, megtévesztően kérdezte az embereket. A Férfihang Civil Társaság által elvégzett kérdőíves kutatás eredményei erre a linkre kattintva tekinthetőek meg.

Az előző hónapban már az Európai Unió két másik tagja, Bulgária és Szlovákia is elutasította a szerződés aláírását illetve ratifikálását hasonló érvekkel. Ezzel szemben felettébb sajnálatos, hogy az ugyancsak keresztény-konzervatív értékeket valló magyar kormány nem csak aláírta, hanem már az egyezmény ratifikálását is elkezdte előkészíteni. A hazánkban zajló társadalmi vitában a Férfihang Civil Társaság mellett két másik civil szervezet szólalt fel az egyezmény ellen a kilépést kezdeményezve. Azonban a kormány kétértelmű kommunikációt folytatva egyaránt bizonytalanságban tartja mind az egyezmény ratifikálását, mind a felmondását sürgető civileket. Könnyen meglehet, hogy a társadalmi vita dűlőre vitelében még a Balkánon is megelőznek minket.3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rendkívül káros, egyértelműen szexista, nemi alapo...
Az Isztambuli Egyezmény – diszkriminációs kísérlet a férfiak ellen

Újra verik a feminista szervezetek és az LMP a tam-tamot: ratifikálja végre a kormány az Isztambuli Egyezményt (a továbbiakban IE)! Maga az egyezmény ...
Az Isztambuli Egyezmény törvénybe iktatása a gender ideológia trójai falovát jelentheti Magyarország...

Örömmel üdvözöljük, hogy a Férfihang Civil Társaság online petícióit kezelő partnerünk, a CitizenGo az Isztambuli Egyezmény előterjesztés tervezetére ...
Gurmai Zita: Én is!

A szocialisták nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita a hétvégén az MSZP Facebbok oldalán közzétett egy videót, amelyben arról beszél, hogy ő is szexuális ...
Vésey Kovács László és Papp Réka Kinga vitája az Isztambuli Egyezményről

Az Echo Televízió Plusz-Mínusz című műsorában került megrendezésre az a vita, amely az Isztambuli Egyezménnyel kapcsolatos párbeszéd két pólusát volt ...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (12) Hivatkozások (0)
 1. Utálom amikor nemzetstratégiai kérdéseket feláldoznak a napi politika oltárán. Ez a Fidesz sara is, ahogy a migránskérdés meg a magát baloldalinak mondóké (kivéve Munkáspárt).

  0     0
 2. Gondolom Budapesten történt a “felmérés” és sem a számosságról, sem a megkérdezettek “összetételéről” nincs információ.

  Gyanítom,hogy megyeszékhelyeken, esetleg kisebb településeken meg biztos hogy max kb. 1%-körül mozogna azok száma, akik egyáltalán hallottak róla.

  0     0
  • Százas nagyságrendű online adatfelvétel. Tehát nevezzük inkább talán országosnak. Volt egy kisebb Budapesti, utcai offline adatgyűjtés is, de elég nehezen haladt, ezért online adatgyűjtésre váltottunk. A Budapesti adathalmazt végül csak saját használatra értékelte ki a kutatást irányító szociológus hallgató tagja a Civil Társaságnak. Emlékeim szerint eléggé hasonló eredmények voltak abban is. Akik kellően ismerik az ilyen felmérések módszertanát, arról tájékoztattak, hogy habár nem reprezentatív a minta, de ennyi adattal már viszonylag közel lehet jutni a valósághoz.

   0     0
   • Nem kétlem, hogy mindent megtettetek az objektivitás/tisztaság/reprezentáció reményében, viszont a “netes/online felmérések” egyik rákfenéje, hogy egyrészt már előre válogatott (több információval rendelkező/érdeklődőbb-illetve akkor is találkozik vele, ha nem akarja…..) közönséget ér el, másrészt a tapasztalat(aim:) szerint mindig az a formáció nyeri “virtuálisan” az aktuális választásokat, amelyik “oldal”/beállítottság szondázza éppen a honlapra fellépőket, így én már láttam 98%-os DK, no meg 99%-os Jobbik győzelmet is, a most elkövetkező választásokon:)

    Nem kötözködés, sőt, becsülöm és értékelem az erőfeszítéseteket, (vagy csak én élek az isten háta mögött), de hogy nem vágnak egybe a tapasztalataimmal a közölt számokl/ arányok, az hóttziher:)

    0     0
   • Az online adatszerzés akkor lett volna hiteles ilyen kérdőívnél, ha olyan forrásból mennek oda emberek, ahol nincs előzménye a kérdőív kitöltésének. Teszem azt ha egy Isztambuli Egyezményről szóló cikkből jut oda, máris van előzmény, ergo a minta sántít. Vagy ha egy Ferfihang oldalról esetleg FB csoportból jut el a kérdőívig, máris egy előre targetált csoportnak adod a kezébe, ami megint csak rontja a hitelességét.

    Az utcai kérdőívezés ilyen szempontból a legmegfelelőbb. Online kérdőív kapcsán ilyen témákban nem érhető el hitelesség, mert mindig lesz előzménye a kitöltésnek, ami rontja a hitelességet.

    /Egyébként le a kalappal, hogy csináltatok ilyet. A helyetekben az utcait csinálnám több helyen, mert ha kevesebb is, mégis jobb./

    0     0
   • A kutatást vezető kolléga is főként ezeket a lehetséges torzító tényezőket említette. Az online adatgyűjtésnek volt egy olyan változata a kérdőív tesztelése során, amelyben eleve a téma iránt érdeklődőket kértünk fel a kérdőív kitöltésére, de már az első pillanatban tudtuk, hogy azokat az adatokat nem szabad szakszerű lekérdezés eredményének tekinteni. Az utcai adatgyűjtéssel is voltak aggályai a szakemberünknek, és nem csak az, hogy nagyon lassan haladtunk, hanem attól függően, hogy melyik kerületben, melyik utcasarkon gyűjtöttünk adatot, eléggé jellegzetes szórást mutattak a válaszok. Volt sajnos olyan hely is, ahol az esetek többségében magyar-magyar tolmácsolásra is szükség volt. Így aztán arra jutottunk, hogy ezzel a módszerrel nemhogy nem lesz reprezentatív eredményünk, hanem még a kellő véletlenszerűséget sem tudjuk garantálni, és amellett még lassú is. Végül azt a megoldást javasolta, hogy Facebook hirdetés útján kérjük fel a kérdőív kitöltésére az embereket, így elkerülhetjük azt a torzítási lehetőséget, hogy szubkulturális vagy elfogult csoportokban végezzük az adatgyűjtést. Persze ez a módszer is torzítja bizonyos módon a lekérdezést, hiszen így a digitális-írástudó, 18-99 éves korú internetfelhasználók csoportjára szűkítettük a kutatást, de ezzel már meg kell békülni. A valóságról szerettünk volna minél pontosabb képet nyerni, tehát tényleg mindent megtettünk, hogy a lehető legszakszerűbb módszerekkel, tiszta, objektív eredményt érjük el – a lehetőségeinkhez képest.

    Az államnak kellene ezt a kutatást szélesebb körben elvégeznie, megfinanszíroznia.

    Köszönet mindkettőtöknek a tanácsokért és a biztatásért.

    0     0
  • Jah, falun mindenki hülye, csak a városlakók a nagyonfaszák.

   0     0
 3. Állambácsi jól taktikázik. Tudják, hogy a ratifikálás nem csak a nemeket de még azon belül is megosztaná az embereket ezért mindenkit bizonytalanságban tartanak. Majd eldöntik mi legyen és akkor olyan gyorsan fognak cselekedni, hogy egyik oldalnak sem lesz ideje reagálni rá Ez az “eszik nem eszik nem kapnak mást” politika már máskor is jól bevált hisz egy döntés végrehajtása után már elég erőtlenek a tiltakozások.

  0     0
 4. Szomorú, hogy ilyen nálunk nincs, de teljesen érthető. Amíg a társadalmon belül az az egyik legfontosabb kategorizálási szempont, hogy ki kire szavaz, addig képtelenség összefogni, akármilyen célért…

  A kormány reakciója is logikus. Akárhogy is foglalnának állást, ha véletlenül valaki tüntetést szervezne a döntés ellen, az ellenzék azonnal rátelepedne és kisajátítaná, és még ha nem is úgy indult, hipp-hopp máris nem az egyezményről lenne szó, hanem OV édesanyjának foglalkozásáról. Volt pár ilyen eset az elmúlt években.

  Nyilván nem véletlenül definiálták az alkotmányban a házasságot férfi és nő kapcsolataként (azért is de sokat ekézték őket, Istenem!), nem lehet tőlük elvitatni az egészséges családszemléletet, de nem ostobák, nem kell nekik még egy front, pláne választás előtt.

  0     0
 5. A zebránál..

  -Tessék jönni Néni. Majd átkísérem, már zöld a lámpa..

  -Jaj fiatalember, hogy Maga mennyire kedves.

  Cissz-csossz.. Hogy Magának milyen erős karja van?

  -Átértünk! Itt a cvekkerje, tessék.

  -Rendőőrt!! Segítség.. ezaférfi meg akart erőszakolniií….

   

  Mégha a bevándorlók elleni prevenciónak látszik is, lesznek visszaélések az tuti. 

  0     0
 6. Szvíthertinázsia, mindig itt pucsít egy sárga.

  0     0
 7. A cikket olvasva kétlem, hogy ezek tudták volna, mi ellen tüntetnek.Ez amolyan “Plenkovic takarodj!” -hülyeség lehet.

  Azaz, ha Viktátor egyértelműen támogatná a IE-t, akkor az ellenzék tüntetne az utcákon ellene.

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

HÍREK - Politika
Háborús helyzet Hamburgban

A G20 találkozók helyszínére a békésebb tüntetők mellett évről évre megérkezik a környezetvédő...
HÍREK - Politika
Európa hatalmas butaságot követ el - Interjú Henri Boulad jezsuita szerzetessel

Európa migrációval kapcsolatos cselekvési programja folyamatosan a világpolitika fókuszában ál...
Femen szatír Budapesten - Megkocsikáztatták és sztárinterjút készítettek vele

Bizonyára mindenki értesült már róla, február 17-én az Orbán-Putyin találkozó idején, miközben...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
NANE - PATENT - A hülyeség ötven árnyalata

Azt hiszem, az egyszerűen csak vicces, amikor a feminista ostobaság térnyerése ellen lamentáló...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Meghiúsult az Isztambuli Egyezmény ratifikálására tett kísérlet

Kevés szó esik arról, hogy a hazai "Gender Iparág" évek óta elkeseredett harcot folytat a rend...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Baló György diszkriminatív televíziós vitát rendezett az Isztambuli Egyezményről

Baló György a Magyarul Balóval című műsorában ismét elővette az Isztambuli Egyezmény kérdését....
HÍREK - Politika
Globális mismásolás

Két korábbi, a globális felmelegedés témájával foglalkozó cikkem óta is folyamatosan tájékozód...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Olimpiai beköszönő – avagy valami bűzlik Brazíliában

A magyar idő szerinti szombat hajnali megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az újkori nyár...
ÉLETMÓD - Egészség
Férfiak nyugdíjazása - A Jobbik és a Népi Front igen, de a politikai közép nem ismeri a férfiak jogait?

A politikai paletta jobboldalán helyet foglaló Jobbik már a hónap közepén bejelentette, al...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az ország neve: Halál

A cikk eredetije a Jobbegyenes blogon található. Miután nem kevesebb, mint 17 hónapig nyála...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Kormánybuktatás nőlázadó módra

A Milla 2012. október 23-i tüntetésén a "Nők Lázadása Mozgalom" tagjai "kormányváltó" beszédet...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feministák igyekeznek megtorpedózni a férfiak azonos nyugdíjazási feltételeiért indított népszavazást

Az elmúlt hónapokban politikai pártok és magánemberek egyaránt kilátásba helyezték, hogy nép...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Facebook - Cenzúrázva!

Hónapok óta zajlott a küzdelem a Facebook valamint amerikai és angol feministák között egy Fac...
HÍREK - Politika
Kedden életbe lép a szigorú jogi határzár

A kormány közlése szerint a szigorításra azért van szükség, mert Törökország az EU-török egyez...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Radikális feminizmus az ENSZ-ben - Emma Watson a megtévesztés eszköze?

Az elmúlt év szeptemberében Emma Watson az ENSZ jószolgálati nagyköveteként kifejezetten a fér...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
A svédek megoldották a terrorproblémát

A békekamion stockholmi látogatása után erősen megcsappant a lelkesedés az iszlám bevándorlók ...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret