Bérhiszti felsőfokon: kötelező nyilatkozniuk a brit cégeknek, mennyivel fizetnek kevesebbet a nőknek

Jánosi Tamás - 2018. március 29. csütörtök 13:29 - 34 hozzászólás

Címkék: , , ,

wmcmpCsúcsra járatják napjainkban a férfiellenes bérkampányt az Egyesült Királyságban. A legalább 250 főt foglalkoztató brit cégeknek ugyanis április 4-től kötelező közzétenniük az úgynevezett „gender pay gap”-et, vagyis hogy átlagosan mennyivel kevesebbet fizetnek a nőknek medián órabérben kifejezve. A döntés 15 millió brit munkavállalót érint.

A BBC cikke szerint március 21-ig a 9000 érintett cégnek csak kevesebb mint egyharmada teljesítette az elvárást, március 28-ig is csak a vállalatok valamivel több mint 50 százaléka szolgáltatott adatokat. Akik viszont elmaradtak ezzel, azok aligha számíthatnak túl sok jóra. Azok a nagyvállalatok, amelyek elmulasztják az adatközlést, azzal számolhatnak, hogy az Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság eljárást indít ellenük, és felső határ nélküli bírságot (!) szabhat ki rájuk.

Azon persze nincs semmi csodálkozni való, hogy a „gender pay gap” teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a fizetéskülönbséget nem feltétlenül az okozza, hogy ugyanazért a munkáért kevésbé fizetik meg a nőket. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nők az érdeklődési körük és iskolai végzettségük alapján nagyobb eséllyel kerülnek alacsonyabb, kevésbé megfizetett pozícióba.

A BBC-t sem érdeklik az efféle „apróságok”. Így a honlapon elhelyeztek egy gender pay gap-kalkulátort, ahová a nagyobb brit cégek nevét beütve megkapjuk az információt, milyen anyagi elismerésre számíthatnak a női munkavállalók az adott vállalatnál. Szemben a Tesco 8,4 százalékos arányával, a BBC esetében például 9,3 százalékkal alacsonyabb a nők fizetése. Ideje hát, hogy végre férfiakra cseréljék a nőnemű sminkeseiket a stúdióikban. Az ő alacsonyabb fizetésük talán segít kiküszöbölni ezt a hallatlan igazságtalanságot.3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár, Feminizmus - Antifeminizmus, Hírek - Politika rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Férfiuralom, avagy megjegyzések egy Müller Péter cikkhez

Müller Péter írt egy elmélkedést a férfigőgről, és az asszonysorsról Férfiuralom címmel. Én a Life oldalán akadtam rá. Müller Péter: férfiuralom K...
Dán miniszter: nincs szó a valódi problémákról

Dánia új oktatásért és egyenlőségért felelős minisztere, Ellen Trane Nørby szerint a nők és a férfiak egyenlőségével kapcsolatos vita elitistává vált,...
Tiltakozás a MagNet Bank férfiellenes politizálásával szemben

Alábbiakban a Férfihang Civil Társaság nyílt levelét, állásfoglalását adjuk közre, amely megtekinthető a civil társaság weboldalán is.  (Erre a linkre...
Tiltakozás a Demokratikus Koalíció férfiellenes politizálásával szemben

Alábbiakban a Férfihang Civil Társaság nyílt levelét, állásfoglalását adjuk közre, amely megtekinthető a civil társaság weboldalán is.  (Erre a linkre...
Már az iráni feministáknak is elegük van nyugati elvtársaikból

Nem csak a normális gondolkodású emberek kérik ki maguknak az érvelni sokszor képtelen, ámde nagyon hangos feministák viselkedését. Egy ismert iráni a...


Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (34) Hivatkozások (0)
 1. Nem értem.

  Én leülnék a többi nagykutya cégvezető haverommal, és kiállnék a sajtó elé, hogy: most már elég és mindenki kapja be.

  Nem értem vazze, tényleg kasztráltak ott mindenkit, senki nem képes kiállni magárt basszus?

  Elképesztő….

  3     0
  • Ezeknek a megzsarolt cégeknek szépen le kéne ülniük és kiadni egy nyilatkozatot, hogy “elmentek ti a picsába.” Ha megtagadják az adatszolgáltatást, akkor mi lesz? Mindenkit megbírságolni x millió fontra? Hogy megérezze a gazdaság vagy mi?

   0     0
   • Ha nincs mit rejtegetni, miért olyan nehéz teljesíteni ezt a feladatot? Elvileg mindenki tiszta, mint a patyolat, nincs üvegplafon. Akkor?

    0     1
    • A diktatúrák is így épülnek ki. Nincs okod titkolózni, akkor ugye nem baj, ha 0-24-ben megfigyelünk, ellenőrizgetünk, szépen lassan leépítjük az alapvető jogaidat.
     Ez csak az első lépcsőfok. Aztán jön, hogy hozzák már nyilvánosságra az üzleti titkaikat, csak mert…

     2     0
    • Már a felvetés is értelmetlen azért.Példa Magyarországról tanárok fizetése bértáblázat szerint.Általános iskola harminc női tanár az igazgató férfi.Kik keresnek többet a férfiak.Bírságot nekik,ledózerolni! Általános iskola 2.Huszonnyolc női tanár sokan nyugdíj előtt magas kategóriában.Érkezik egy fiatal testnevelés-fizika szakos férfi tanár.Kezdő.Na? Akkor mész tüntetni?Kik keresnek többet?Ezzel miért nem kampányol a hősnő?

     2     0
    • Mert hülyeséget beszélsz, “akkor” az van.

     Jogállam van, ha valaki úgy érzi, hogy hátrány éri, akkor pereljen.

     Tetszik érteni?

      

     Egyébként már megint hülyék ott is – megint csak a saját baromságukat lehet és folyton ugyan azon a vonalon és állandóan használni -  simán visszaperelni a hatóságot, hogy ugyan már, milyen alapon nyilatkozzon a cég akkor, ha nem sütheti rá senkire sem, hogy milyen nemű?

      

      

     4     0
     • Ez jó ,saját fegyverrel visszalőni,csak egy kicsit olyan mint mikor valaki a katonaság elkerülése végett buzinak vallotta magát.(én voltam katona) Csak azt tudnám ,hogy ezzel a sok ,a józan ésszel ellenkező faszsággal mit akarnak.Diktatúrát “demokratikus” álarcban?

      0     0
    • Ha téged megvádolnak, hogy egy török kamionost többért szopsz le, mint egy németet, akkor arra az a válaszod, hogy nyilvánosságra hozod minden szopás után az aláírt pénztárbizonylatodat?

     2     0
     • Ez köcsög egy kérdés, de kapsz választ. Ha valaki megvádolna azzal, hogy egyesektől többet kérek el, csak mert ők törökök/japánok/pirézek, akkor bebizonyítanám, hogy nem igaz, mert egy ilyen balhé rossz fényt vetne rám, és üzletet veszítenék.

      0     1
      • Hogyan bizonyítanád be?

       0     0
      • Vagy mondjuk egy mosdatlan kiütéses faszú barna legény az ebolaövezetből akit el se vállalnál és megvádolna:azé mer cigány vagyok..

       0     0
      • Nem, babám. Erre az egyetlen válasz az, hogy kurvára senkinek semmi köze hozzá, hogy kit mennyiért szopsz le, vagy akár ahhoz se, hogy bizonyos fajzatokat egyáltalán nem szopsz le, mert a te tested, a te döntésed, és te egy ilyen öntudatos kis kurva vagy.

       Na és most a fenenagy kurvai öntudatodat vesd össze azzal, aki egy élet munkájával összegrundolt egy 250 fős céget, na mit gondolsz, az kit fog engedni beleugatni bármibe is? Hát senkit, babám. Ha úri jókedve úgy tartja, akkor üvegplafont vezet be, vagy ha sokat geciznek vele a femcsik, akkor összepakolja az egész kibaszott kócerájt, és elviszi Pakisztánba vagy Indonéziába, aztán helló, lehet nyafogni a munkanélküliségért meg gazdasági hanyatlás miatt.

       3     0
       • Megteheti, csak egy-egy ilyen pletyka nagyra tud nőni, és hosszútávon sokat veszíthet vele. Főleg jó munkaerőt. Ki az, aki annak tudatában akar vállalni nála egy állást, hogy őt nem fogja megfizetni, mert csak? Egy kétségbeesett ember talán, de magára valamit adó szakember nem. Azzal meg a cég is veszít. Nem véletlenül olyan fontos a jóhír az üzleti életben.

        0     0
  • Nem értem.

   Én leülnék a többi nagykutya cégvezető haverommal, és kiállnék a sajtó elé, hogy: most már elég és mindenki kapja be.

   Nem értem vazze, tényleg kasztráltak ott mindenkit, senki nem képes kiállni magárt basszus?

   Elképesztő….

   A BBC állami cég. Ha a hivatalos állami politika aszondja, hogy most jól felszámoljuk a nem létező gender pay gap-et, akkor a BBC fogja és felszámolja. Akár van, akár nincs.

   0     0
 2. Na és a férfijogi szervezetek mikor hisztiznek ugyanezért? Erősen kétlem, hogy nálunk egy nő ne keressen kevesebbet. Elég, ha csak végignézek azon, hogy egy-egy kolléganőm miféle ruhakollekcióban vonaglik előttem, miközben nekem még sokszor az is kihívás, hogy egyik hónapról a másikra pénzt tegyek félre, akkor erősen elgondolkodom az, hogy mennyi lehet  a nettó bérük.

  Szóval…

  1     0
  • Mit izgulsz? Ha viszont valahol kiderül, hogy a nők keresnek többet ott majd hozzá emelik a férfiak bérét.

   0     0
   • Ne hidd. Akkor először jön a Nagy Duma, hogy hamisak az adatok. Aztán, amikor éveken keresztül 20x ellenőrizték, majd azzal jönnek, hogy nőknek igen is több bér jár, mert a ők a nők és ilyen-olyan kiadásiak vannak önmagukra (mint a férfiaknak nem lenne), vagy pedig a gyerekekre fogják, hogy a nőknek több pénz jár. Persze a hétköznapi életben ugyanúgy megkövetelik, hogy a férfiak tartsák ki őket. Aztán ők sértődnek be, hogy egyre több egzotikus, kelet-európai vagy távol keleti csajokkal jönnek össze, mert azok a hisztis pics@k nem kellenek nekik.

    Ahhoz az kéne, hogy hozzáigazítsák a béreket az kell, hogy a helyi férfijogi szervezetek többet csináljanak a bloggerkedésen kívül.

    0     0
  • fickóik veszik nekik. egyedül életképtelenek.

   1     0
 3.  ”Egyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság eljárást indít ellenük, és felső határ nélküli bírságot (!) szabhat ki rájuk.”
  Ez megint valami kamu gittegylet?

  ” Azon persze nincs semmi csodálkozni való, hogy a „gender pay gap” teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a fizetéskülönbséget nem feltétlenül az okozza, hogy ugyanazért a munkáért kevésbé fizetik meg a nőket. Sokkal inkább arról van szó, hogy a nők az érdeklődési körük és iskolai végzettségük alapján nagyobb eséllyel kerülnek alacsonyabb, kevésbé megfizetett pozícióba.”
  Persze, hogy figyelmen kívül hagyja, mert le se szarja ezt a tényt. A lényeg, hogy mégjobban növeljék a feszkót és kavarják a szart. A sok inkompetens kvótanőnek már lassan azért is többet kéne fizetni, mint a teljesítményt nyújtó férfi kollégáknak, mert oxigént alakítanak át széndioxiddá.

   ”A BBC-t sem érdeklik az efféle „apróságok”. “
  A BBC az egyik legaljasabb, legmanipulatívabb, leghazugabb médiabűnöző társaság, ami csak létezik.

  “Így a honlapon elhelyeztek egy gender pay gap-kalkulátort, ahová a nagyobb brit cégek nevét beütve megkapjuk az információt, milyen anyagi elismerésre számíthatnak a női munkavállalók az adott vállalatnál.”
  Javaslok egy olyan kalkulátort is bevezetni, ami azt mutatja, hogy a nők mennyire végeznek hasznos munkát. Mennyi hasznot termelnek az adott cégnek, összehasonlítva a férfiak által megtermelt haszonhoz és elvárásokhoz. Akkor kapjon valaki anyagi elismerést, ha megérdemli, nem pedig azért mert lóg valami a lába között, vagy éppen nem lóg.

   ” Szemben a Tesco 8,4 százalékos arányával, a BBC esetében például 9,3 százalékkal alacsonyabb a nők fizetése.”
  Persze majd jól megmagyarázzák, hogy izé… ez azért van, mert….

   ”Ideje hát, hogy végre férfiakra cseréljék a nőnemű sminkeseiket a stúdióikban. Az ő alacsonyabb fizetésük talán segít kiküszöbölni ezt a hallatlan igazságtalanságot.”
  Arról bezzeg nem írnak, hogy a pornóiparban mennyivel többet kapnak a nők, mint a férfiak.

  Kíváncsi leszek, hogy mikor vezeti be a faji kalkulátort, vagyis, hogy egy adott brit cég munkavállalói közül hány %-a fehér, néger, indiai, pakisztáni, arab ill. más szarszínű hulladék és, hogy mikor fognak szenvedni, hogy a fehérek mennyire többségeben vannak és, hogy a többi alja népség miért nem kap lehetőséget természetesen teljesítmény nélkül.

  0     0
  • Kíváncsi leszek, hogy mikor vezeti be a faji kalkulátort, vagyis, hogy egy adott brit cég munkavállalói közül hány %-a fehér, néger, indiai, pakisztáni, arab ill. más szarszínű hulladék és, hogy mikor fognak szenvedni, hogy a fehérek mennyire többségeben vannak és, hogy a többi alja népség miért nem kap lehetőséget természetesen teljesítmény nélkül.

   Nálunk a Londonból küldött diversity officer anno belekötött, hogy miért nincs több néger a csapatban. Budapesten, érted, ahol lakik 10 néger, abból 1-nek lehetett olyan diplomája ami a melóhoz kellett volna, de ő sem hozzánk jelentkezett. A diversity officer ezzel szemben rasszizmust gyanított az okok mögött. Az angolszászok a legkomolyabb kultúrmarxisták, ezért kizárt, hogy a BBC-nél bármiféle hátrányos megkülönböztetés érheti a nőket. Kizárt.

   0     0
   • Fel kellett volna világosítani a kedves brit kollégákat, hogy Budapest egyes kerületei még nem olyanok, mintha Kalkuttában, vagy Lagosban lennénk, ill. az igazi rasszizmus az, amikor nem a teljesítmény alapján válogatják össze a munkatársakat, hanem a bőrszínük alapján.
    De most komolyan mit kéne tenni?  A föld alól is keríteni 10%-nyi kvótanégert Budapesten és benyomni őket minden fontosabb céghez, hogy ez a tetű társaság végre megnyugodjon?

    0     0
 4. Röhej. Meglátszik, hogy akinek agya van, az már rég elhúzott mérnök-matek-fizika-info irányba. Itt már kormányzati szinten sem értik a gazdaságot (klikk ide), az újságírókról pedig említést sem érdemes tenni. Már csak a szellemi toprongyokból tudnak válogatni. A bemagolom-visszamondom-hurrá-egy-diploma típus maradt nekik, a hülye, de szorgalmas, a legrosszabb párosítás. Valaki gyorsan jól dolgozik, valaki lassan jól, valaki gyorsan szarul és valaki lassan szarul (ezt még a végtelenségig lehetne árnyalni). És eközben lehet, hogy a lassan szarul dolgozó azt hiszi, hogy igen jó munkaerő, és kizsarol magának egy jobb fizut, mert a cégnek még úgy is megéri az adott gazdasági helyzetben. A gyorsan jól dolgozó meg elvan, mint a befőtt a fele akkora fizuval (hány ilyet ismerek basszus). Nagyon sokszor hatalmas a különbség a fizetés és a teljesítmény között. De emiatt ne vegyünk fel egy óvóbácsit, egy államaput, aki majd megoldja ezt helyettünk. A béralku az egyén dolga, nem az államé. Ha az egyén nem képes felismerni a helyzetét, akkor az magára vessen. Minél jobban el tudjuk hitetni a munkaadóval, hogy neki szüksége van ránk, annál nagyobb biznisz leszünk a szemében, és annál többet érünk neki. Az a vállalkozás pedig, aki bedől a kamunak, szépen csődbe megy. Van itt egy apró érdekellentét. Én sokat akarok keresni kevés munkával, a cég pedig rengeteg munkát akar venni kevés pénzért. Ezt kell lemenedzselni. Ez a béralku, ami nem apuci dolga.

  Ha viszont a nők kevesebbet keresnek ugyanabban a munkakörben, az miért nem jelentheti azt, hogy ők kevesebbel is beérik? Mert ugye ez az egész ökörség a genderszaron alapul, mivel a nők és a férfiak egyenlőek (értsd: ugyanolyanok), ezért ugyanolyan döntéseket hoznak az élet minden területén (kivéve a párválasztást és a többi “futottak még” többmillió lényegtelent). Ezért erre a nagyon komplex folyamatra jön egy egyszerű válasz, amit az idióta is tutira megért. Gender pay gap. Ezzel meg lehet szólítani a választópolgárt. Hiszen a fehér hetero férfi az új zsidó:

  - Hé feminista, gyűlöld őket, mert összeesküdtek ellenetek. Minden héten összeülnek, és összeesküsznek a nők ellen. Ilyenek ezek. El vagy nyomva, hát nem látod? 

  Basszus, és ebből egy egész mozgalom ki tudott nőni. Mikor meg megkérdezik, hogy megyek e szavazni, csak nézek, mert a magyar politikai paletta olyan elképesztően színes, hogy naponta kell rangsorolnom, melyik a hülyébb.

  Itt  egy lecke a való életből, hátha inspirál egy elnyomottat.

   

  0     0
 5. Az angolszász országokban olyan szinten a vállalati kultúra alapja a kulturális marxizmus, a polkorrektség, a multikulti és a diverzitás, hogy egyszerűen LEHETETLEN hogy egy olyan cégnél, mint a BBC, bármiféle nemi alapú megkülönböztetés lenne a bérezésnél. LE-HE-TET-LEN.

  Én konkrétan arra számítanék, hogy egy ilyen elemzésnél az jön ki, hogy nincs gender pay gap. Ha mégis van bármiféle eltérés, az nem lehet semmiféle tudatos nemi alapú hátrányos megkülönböztetés eredménye. Akkor az adatokat mélyebben kell elemezni, mert más magyarázat lehet csak mögötte.

  0     0
  • Szerintem sincs nyilt nemi diszkriminacio fizunal, viszont az teny, hogy ahogy haladsz a vallalati hierechiaban felfele egyre tobb a ferfi (akiknek igy magasabb a fizuja is). Ez pedig indokolja a gender pay gap-et mivel ossz noi vs ossz ferfi fizut hasonlitanak ossze adott cegen belul, nem pedig munkakoronkent bontjak le.

   Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional. Ez valami regi beidegzodes, amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb). Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas. Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

   0     0
   • Miért kéne egy nő haladjon gyorsan vagy lassan, nem érdekes, egy akármilyen vállalatban? Mi készteti rá, vagy kiknek az érdeke ilyensmi? Férfi akar lenni, önmegvalósitó aszeptikus lény? Átkozott gendervilág amelynek sikerűlt a nőket felruháznia az összes rossz férfi tulajdonságokkal…

    0     0
   • “Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene”

    Egy Warren Farrell nevű muksó írt erről egy könyvet, amiben azt mondja, hogy 30+ döntési helyzetet talált, ahol a férfiak és a nők jellemzően máshogy döntenek, és minden egyes döntés ahhoz járul hozzá, hogy a ffiak jobban keresnek, a nők pedig kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb életet élnek.
    Ez ugyanaz a női biztonságkeresés, ami a párválasztási preferenciáik közt is megtalálható.

    Van egy másik Jordan Peterson videó, ami ebben a témában sztem jobb, mint amit Elek linkelt. Ott arról mesél, hogy a nagy jogi cégek képtelenek megtartani a női alkamazottaikat 30-35 éves koruk felett. Mind kilépnek. Maguktól.
    Miért?
    Azért, mert ezen a ponton már azzal találják szembe magukat, hogy 60-70-80 órát kell dolgozni a héten. Ezzel párhuzamosan legtöbbjük már házas, és a párja legalább ugyanannyit keres, mint ő maga, szóval a pénzre sincs igazán szüksége. Így aztán nem csinálják tovább.
    És nekik van igazuk, ez a jó döntés.

    https://www.youtube.com/watch?v=eieVE-xFXuo&t=14s

    0     0
   • Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional. Ez valami regi beidegzodes, amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb). Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas. Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian. Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

    Mert te a gazdasági/üzleti életet egy Disney-mesefilmnek látod vagy annak véled.

    Az üzlet harc, az üzlet küzdelem, az üzlet dominancia. Elsősorban. És aztán mellette logika, tervezés, számolás, diplomácia, stratégia és korrektség is.

    Na és akkor hozz egyenlőséget a férfi és a női természettel ezen igények szerint, melyikre jellemzőek ezek, ösztön illetve természetéből fakadóan?

     

    0     0
   • Szerintem sincs nyilt nemi diszkriminacio fizunal, viszont az teny, hogy ahogy haladsz a vallalati hierechiaban felfele egyre tobb a ferfi (akiknek igy magasabb a fizuja is).

    A kérdés az, hogy miért, mert az egész feminista faszságok 90%-a arról szól, hogy minőségi kérdésből mennyiségi kérdést csinálnak, összemossák, relativizálják, úgy, hogy ha lepusztítjuk alapjaira a narratívát, akkor oda jutunk, hogy csak , azért mert  nő abból az következik, hogy  jobb/kompromiszumképesebb/gyengédebb/nemháboruzó stb.<> ezzel meg ellentétben áll a férfiui agresszivitás , az erejéből fakadó erőfölény amivel ab ovo mindig visszaél és elnyom……és itt vége is van a dalnak, hang elcsitul , lehellet megszegik……..az egész onnan indul, hogy biológiailag értékesebb és ebből minden joga szépen le van vezetve, olyannyira, hogy birtokolja a női princípium minden „pozitív” tulajdonságát, és képes megtanulni (feminácik szerint úgy születik:) a férfi principiumok (kevés:)„pozitív” tulajdonságait, meghagyva a férfiaknak a „negatívokat”-azokat túldimenzionálva és ezzel pluszpontot hozzáírva  a pinával rendelkezőkhöz….…..

     Ez pedig indokolja a gender pay gap-et mivel ossz noi vs ossz ferfi fizut hasonlitanak ossze adott cegen belul, nem pedig munkakoronkent bontjak le.

    Itt már hibás a logika, mert ezzel azt mondod ki, hogy egy verseny nyertese az nem több/különb/alkalmasabb stb. a többinél….., pedig igen – ott, akkor és az adott körülmények közt, és ha ez nem egyedi véletlen, hanem általánosabb tény, akkor bármilyen hiszti ellenére…..ez a jobb/alkalmasabb….nem lehet áthágni  az élet/ természet/evolúció stb. törvényeit hosszú távon, büntetlenül…..

    Az eddigi tapasztalatom szerint annyi alapja van a dolognak, hogy valamiert a noket nehezebben leptetik elo, kevesbe szamolnak veluk promocional.

    Megint az a millió dolláros kérdés, hogy miért? Az általános válasz az, hogy azért mert nő, az igazság és a tények alapján pedig azért mert nem, vagy kevésbé alkalmas mint (nem akármelyik!!!!! hanem az ) adott férfi aki épp előtte van!

    Ez valami regi beidegzodes,

    Nem, ez  jórészt érzelmi beállítottságtól független törvény/adottság, aminek minél nagyobb áthágása esetén látjuk, hogy milyen eredményre vezet, mikro és makro szinten is …..


     amit tenyleg nehez meglepni meg ugyis, hogy adott nonek nincs gyereke (utana a helyzet meg rosszabb).

    Most mondtad ki az egyik objektív tényt/okot: plusz kockázat….

     Johettek azzal, mert a nok butabbak, kevesebbet dolgoznak, nem olyan hatekonyak, rossz a kommunikaciojuk, de ez csak gagyi altalanositas.

    Ne mosd össze és ne általánosíts, adott szituáció/körülmény megvizsgálása során mindig egyértelmű az ok, csak ha már statisztikaként , általánosítva kezeljük, akkor szép elméleteket meg igazságtalanságokat (sic!) lehet hozzá társítani és el is érkeztünk a kötelező női kvótákhoz…..

     Ha ezek a dolgok is rendben vannak, akkoris van valami lathatatlan korlat, ami miatt a nok lasabban haladnak a vallalati hierarchian.

    Tisztázzuk akkor az alapdolgokat:

    -          ha már nő akkor szar ügy, és lehet reklamálni Istennél/Természetnél/Evolúciónál stb..nem ez a feladata/kötelessége, de megvan rá – megkapta -a lehetőséget, amiből nem következik az, hogy joga is lenne rá……..

    -          a nők nem „egrivár védőként” teremtődtek, néha, kurva kivételes esetben, és nem maguktól, hanem a férfiaknak segítve, és olyan szinten amire ők képesek….

    -          kisebb feléjük az elvárás(10x annyit elnéznek nekik) hiszen nők

    -          ha szép, akkor rábaszott, mert az az elsődleges értéke, bárhogyan is veri magát…..

    -          ha csúnya, akkor gyakorlatilag elveszti/le kell mondania  a neméről, a női princípiumairól, de ezzel együtt szeretné megtartani a neméből adódó „jogait” és ezt azért a fasznak van kedve elviselni…

    -          nem lehet egy seggel két lovat megülni, hiába veri a mejjét….

    -          nem szereti senki a más szarát eltakarítani, még akkor sem, ha szépen mosolyognak rá és belengetik a pina ígéretét, egy idő után unalmas…

    -          ha már statisztikázunk, akkor 10% -uk alkalmas (átlagosan ) és azok közül is a csúnyábbak, mert valahol a becsvágyát neki is ki kell élni…..és  nem kell ecsetelnem, hogy ez milyen frusztrációkkal jár együtt és hogyan milyen csatornái vannak ezek kompenzálására

    stb. stb. stb…

    Meg nem jottem ra konkretan mi itt a fo gatlo tenyezo es hogyan lehetne egy nonek tudatosan tennie ellene.

    Pedig egyszerű, nem arra/nem odavaló, aki meg igen, az most is (túl)reprezentálja az ideálisan szükségest, már így is túl vannak feszegetve a határok….………

    0     0
 6. Csak lazán kapcsolódik a témához, hogy mikor még Angliában dolgoztam, műszakkezdés előtt, eligazításnál a műszakvezető felhívta a figyelmünket, hogy a Johnny a könyvelésről a mai naptól fogva nőnek számít, Belindának kell, hogy szólítsuk, és ne lepődjünk meg, ha ezentúl szoknyában, kisminkelve látjuk… És senki nem mert egy büdös szót szólni… Egymást közt persze mindenkinek megvolt róla a véleménye. Az is fura volt még, hogy az ott dolgozó nők sose vettek volna fel szoknyát munkahelyen, ez úgymond az ő kiváltsága volt.

  Hozzáteszem, nem vagyok homofób, semmi bajom azzal, ha ezek az emberek mondjuk elmennek egy melegbárba, vagy ilyesmi, de bazmeg, itt egy munkahelyről beszélünk! Még durvább eset volt, mikor “pénztárosnőben” láttam egy ugyanilyet… Szerencsére még ott sem elterjedt azért ez a jelenség, ezen a két példán kívül nem láttam ilyesmit.

   

  1     0
 7. Az egyenlő fizetés NEM elég, és milyen vicces férfiakat verni:
  https://www.youtube.com/watch?v=5xJI4zYR5o8

  0     0

Szólj hozzá Te is! Minden hang számít!

Ha hozzá szeretnél szólni, akkor be kell jelentkezned!
Nem vagy még regisztrálva? Csak egy 2 perces művelet és Te is részt vehetsz a beszélgetésekben!

A hivatkozások nincsenek engedélyezve.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Férfiuralom, avagy megjegyzések egy Müller Péter cikkhez

Müller Péter írt egy elmélkedést a férfigőgről, és az asszonysorsról Férfiuralom címmel. Én a ...
ÉLETMÓD - Egészség
Ne Szívj Tovább! - népegészségügyi kampánysorozat

Budapest, 2011. december 13., kedd (OS) A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felel...
Megmutatjuk Fábián Anita videoposztját a "végső megoldásról"

Mivel Fábián Anita botrányos videóját egy idő után a Facebook moderációja eltávolította, ezért...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
LMP: Kihátráltak a pártok a női kvóta mögül

Budapest, 2011. december 6., kedd (OS) Az LMP női kvótát javasoló módosító indítványa töb...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Vliet Tiptree ámokfutása

Ismeritek azt az érzést, amikor az ember rossz környékre téved. Bőszen kukucskál ki az autó ko...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Hot Rod - Harapós szépségek

A 30-as 40-es években, honnan máshonnan, mint Amerikából indult útjára a Hot Rod “őrület”. A k...
CSALÁD - Otthon
A „kisfiús” férfiakról

Egyre többször hangzik el több fórumon és nőkkel folytatott személyes beszélgetésekben, hogy a...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Girl Gone Wild

Debbie Schlussel egy amerikai nő, aki kiakadt egy másik amerikai nő, nevezetesen Ann Romney ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az antifeminizmus megkeresztelése

Aquinói Szent Tamásról úgy tartják, hogy megkeresztelte a pogány Arisztotelészt, vagyis mind...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Tovább tombol a férfigyűlölet: Fábián Anita minden "bak" kiherélésére szólított fel

Elképesztően undorító, a teljes férfinem kasztrálását felvető, köznyugalmat megzavaró videóüze...
CSALÁD - Otthon
Férfi agresszió, női agresszió

Egyik ismerősömnél kint jártak a rendőrök, mert nagyon összekapott az asszonnyal. A rendőrök r...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Börtönre ítéltek egy nőt, aki milliókat csalt ki gyermeke állítólagos apjától

Letöltendő börtönbüntetést kapott egy nő, lánya pedig felfüggesztett szabadságvesztést, mert m...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Mit is lehetne tenni? - Egy fiatal férfi elmélkedése a "férfierőszakról"

A következő cikk egy kedves olvasó a Férfihang.hu számára elküldött írása. Tekintettel arra, h...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Az áldott jó női természet

Egyes feministák egész elmélet-rendszert, mások vallást építettek a köré a gondolat köré, ho...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Visszaélés a feministák által kiharcolt jogi helyzettel és közvélekedéssel

Feministáktól számtalanszor hallottam már, hogy azért kell a nők kezébe több hatalmat adni...
FEMINIZMUS - Antifeminizmus
Feminista dillemák, ezerkétszázadik fejezet

Ha valaki odafigyel a társadalmi jelenségekre, akkor már észrevehetett egy érdekes, újszerű pr...


androfóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagender mainstreaminggyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret