Barátzóna, a férfiak kihasználásának magasiskolája

Aldo - 2018. április 7. szombat 06:59 - 219 hozzászólás

Címkék: , , ,

friendshipA barátzónába került jófiú mítosza baromság! – ezen a címen jelent meg egy cikk a közelmúltban a she.hu női magazinban, ahol a cikkíró, Barok Eszter egészen egyszerűen baromságnak nevezi a barátzóna létezését és megpróbálja megindokolni, miért. A barátzóna definíciója az ő megfogalmazásában így hangzik: „a barátzóna az a jelenség, amikor két – egymással már valamilyen bizalmi szintet elért kapcsolatban álló – ember közül az egyik romantikus és/vagy szexuális együttlétre vágyik, a másik viszont nem.”

Ezzel még talán nincs is probléma, azonban a cikk szerzője így folytatja: „az így „hoppon maradt” srácok aztán panaszkodnak, hogy barátzónába kerültek. A csajozást tanító önjelölt guruk pedig azt mondják, ez az, amit mindenképpen kerülni kell, mint a pestist.” Habár Barok szerint a barátzóna egy baromság, látnunk kell, hogy a csajozást tanító guruknak bizony, igazuk van – ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni, ugyanis hasznos, ha férfiként elkerüljük a barátzónát, illetve azt, hogy a kiszemelt szemében ne férfiatlan puhapöcsök legyünk.

Ennél is sokatmondóbb, amikor a cikkben azt írja a szerző, hogy „a közhiedelem szerint a barátzónába került pasi amolyan kasztrált kiskakas, ivartalanított kandúr, nem is számít igazán férfinak, szinte már barátnő.” Látni kell: az adott nő számára, aki a barátzónába száműzi, valóban egy ivartalanított kandúr a férfi. Nagyon fontos azonban, hogy a férfi megértse, hogy csak az adott nő számára egy vesztes. Ettől még nem fogja minden nő a hímnemű barátnőjének tekinteni, de ehhez meg kell tanulnia kifejeznie a szexuális vonzalmát és igényeit a nő irányába és ezért nem szabad bűntudatot éreznie, bocsánatot kérnie meg főleg nem.

Sokat elmond a szerző lelki világáról az is, ahogyan a férfiakról beszél. „Ha nagyon durván akarunk fogalmazni: egy lúzer, aki férfiként semmiképp – sem szexre, sem utódnemzésre – nem kell.” Mentségére szóljon, hogy legalább őszinte volt. Marad tehát a kérdés: ha nem veszel férfiszámba, már a velem való szex gondolatától is undorodsz, ugyan miért akarod, hogy barátok legyünk? Ám ha ezen továbblépünk, értelmes gondolatokat is találunk a cikkben: „ennek oka pedig az elmélet képviselői szerint egyszerű: túl sokáig, túl „lájtosan” kerülgette a nőstényt, ezért amolyan haverféle lett belőle ahelyett, hogy potenciális partnerként tekintene rá a nő.” Látnunk kell, hogy az elmélet képviselőinek ebben tökéletesen igazuk van. Ugyanis itt arról van szó, hogy az adott srác nem tudta kifejezni a vonzalmát, mert elhitte azt a baromságot, hogy először légy a csaj haverja, aztán majd gerjedni fog rád. Ez a probléma nagyon sok fiatal srácot érint.

„Nos, ez a koncepció nemcsak több sebből vérzik, de rettenetesen káros is. Ideje, hogy leszámoljunk vele” – írja Eszter, ami már csak azért is érdekes, mert itt olyasvalaki akarja megmondani a tutit, akit nagyon kis mértében vagy egyáltalán nem érint a probléma. Ismerős ugye a szegénységről beszélő, majd a helyszínt luxus autóval elhagyó politikus. Egy nő élete során nem sűrűn fogja hallani a „legyünk csak barátok” mondatot. De nézzük csak az „okfejtést”!

A cikkíró első érve az, hogy a tapasztalatai szerint az a pasi, aki folyton azon nyavalyog, hogy ő milyen jófiú, és szentül hiszi, hogy épp udvarias, megfontolt közeledése miatt került barátzónába”, valójában ritkán jó fej. Sőt, hozzáteszi: „inkább zsákmányállatként tekint a nőre, akit meg kell szerezni. Még cikibb, ha mellé még saját kudarcát anyagi helyzetével hozza összefüggésbe: meggyőződése, hogy ha BMW-t vezetne, buknának rá a csajok.” Eszter persze elfelejti azt, hogy amikor megkérdezik a nőt, milyen legyen az ideális pasi, valami olyasmit mondanak, hogy „legyen udvarias, kedves, családcentrikus és szeressen”. Aztán pont ezek a srácok kapják meg a lúzer jelzőt, őket koptatják le a legtahóbb módon.

„Ha két ember vonzódik egymáshoz, abból – és csak abból – lesz valami…” – hangzik a második érv, amellyel nehéz is lenne vitatkozni. Nyilvánvaló, hogy minden egyes kapcsolat tudatos, vagy tudatalatti szexuális vonzalommal indul el. Az a legjobb, ha ezt a vonzalmat mindkét fél érzi. Nincs is ezen mit magyarázni. Csakhogy a szerző így folytatja: ha az egyik fél ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy a másikkal legyen, de ösztöne nem lel viszonzásra, az egyetlen tiszta megoldás tiszteletben tartani ezt. „Igen, előfordul, hogy a vonzalom nem lel viszonzásra, ilyen az élet, tessék elfogadni.” – írja. Sajnos sok esetben a vonzalom valóban egyirányú. De valójában nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy a nő nem őszinte. Ahelyett, hogy már az első pillanatban tisztázná a dolgot, hogy „Figyelj, Feri! Rendes srác vagy meg minden, nem akarlak hülyíteni, nem talállak vonzónak, úgyhogy inkább ne erőltessük a dolgot, hogy mindketten találhassunk olyas valakit, akivel megvan a kémia”. (Ha már úgyis annyira divatos lett ez a szó mostanában). Ha elhangzana ez a mondat, akkor nem is lenne miről beszélnünk. A srác tudomásul venné, hogy ez most nem jött össze és könnyebben tovább léphetne, és nem nyavalyogna, ahogy azt a cikkíró megjegyezte. Sajnos azonban sok nő élvezi a felé áradó figyelmet, az egónövelést, az ingyen randikat, amikért semmit sem kell tennie. Bár már az elején jól tudja, hogy ebből bizony nem lesz semmi, de azért hülyíti a srácot, kétértelmű jeleket ad neki, hogy annak támogató “barátságát” mindaddig kiaknázza, amíg nem jön valaki, akivel „megvan a kémia” és aztán a korábbi batári viszony ellehetetlenülhet. Tehát nem azzal van probléma, ha egy nő nem találja a férfit szexuálisan vonzónak, hanem azzal, hogy nem őszinte. Ilyen esetben hadd legyen már jogos a „nyavalygás”.

frank drebin barátzóna

A harmadik „érv” szerint a barátság érték, amit meg kell becsülni. „Ez olyan érték, ami ritkaságszámba megy nemtől függetlenül, ezért érdemes megbecsülni azt. Ha nyávogsz, hogy „csak barátként” gondol rád az, akit fel akarsz szedni, igazából magát a barátság fogalmát gyalázod porig. Ezek után azon se csodálkozz, ha barátaid sem maradnak…” – mondja Eszter, itt azonban súlyos félreértések vannak. Valóban nagyszerű dolog az, ha van egy olyan barátod, akivel megoszthatod minden örömödet, bánatodat, akihez bármikor fordulhatsz tanácsért, aki meghallgat, és nem csak azt mondja, amit hallani akarsz. Ha egy férfi odamegy egy nőhöz és kezdeményez nála, akkor nem barátot keres, akivel lehet beszélgetni, hanem minimum egy egy éjszakás dugást, maximum házasságot és gyereket. Ha a nő ezt nem viszonozza, az nem baj, de hogy azzal vádol meg, hogy egyenesen meggyalázod a barátságot, sőt egyedül fogsz megdögleni, egyenesen felháborító. Most az illető tényleg nem érti, hogy mi a lepattintott férfiak problémája, vagy csak nagyon okos akart lenni? Tehát fentebb már kijelentette, hogy egy lúzer vagy, nem tekint férfinek, nem vagy jó neki szexre, utódnemzésre meg pláne nem és, ha neked ez nem tetszik, akkor nem értékeled a barátságot. De mi van a női barátzónával? Ha a srác csak dugja a csajt, folyamatosan olyan jeleket ad, hogy komolyabbat szeretne, aztán ha már megunta, akkor kiteszi a szűrét? Mi lenne, ha ilyenkor azt mondanák neki, hogy a szex az bizony jó dolog, mert hozzájárul a testi, lelki, szellemi egészséges és ha azon nyavalyogsz, hogy csak megdugnak, akkor a szex fogalmát gyalázod porig? Ezután ne csodálkozz, ha senki sem akar majd megdugni. Na, ilyenkor mi történik? A nő legalább egy tucat fórumot telesír, hogy már megint jól kihasználták, és hogy miért nincsenek normális pasik? Érdekes módon ezt senki sem minősíti nyavalygásnak, holott ugyanolyan rossz érzés lehet, mint a másik eset.

Eszter aztán szolgáltat egy negyedik érvet is a barátzóna létezése ellen: a „legyünk jóbarátok” meg hol működik, hol nem. „Amikor az ismerkedési fázisban két kvázi idegen között elhangzik a „legyük inkább barátok” és az „én amolyan bátyként tekintek rád” mondat, az esetek 90 százalékában a vonzalom hiányára próbál rámutatni a nő udvariasan” – állapítja meg a cikkíró, azonban nyugodtan írhatott volna 100 százalékot is, hiszen senki sem vonzódik a saját bátyához. Ám amikor azt írja, hogy „ezzel nincs teendő, legyél inkább hálás, hogy nem mondta ki kerek perec, hogy borsódzik tőled a háta…”, már felettébb kilóg a lóláb. Vagyis: nem veszel férfiszámba, sőt undorodsz tőlem, de legyek már neked hálás, hogy belehazudsz a pofámba, hiszen nem is akarod, hogy a barátod legyek, csak nincs benned annyi gerinc, hogy ezt őszinték közöld? Persze magyarázat mindig akad. Például így: „Vagy épp veled minden oké, csak történetesen teljesen más karakter a zsánere. Mert ilyen is van. Ismerek azonban olyan eseteket is, amikor hamar kiderült, hogy hiányzik a kémia, a randi viszont olyan jól sikerült, hogy valóban felmerül, hogy barátság lesz a dologból.” Persze, az első találkán nem tudod eldönteni, hogy nem jövök be neked, ezért eljössz velem a potyarandira, minden jól megy, de aztán ahelyett, hogy lenne folytatása a dolognak, második randi, vagy legalább dugnánk egyet, jó haverok leszünk. Hát hogyne.

A fenti „érvek” után Eszter egyfajta jóságos óvónéni szerepébe vágja magát és úgy beszél a férfiakhoz, mint a szeretni való vízfejű fiúcskával. „Akárhogy is, nem az a gáz, ha barátként tekintenek az emberre, hanem az, ha nyavalyog az úgynevezett „barátzóna” miatt, ami a valóságban – ebben a formában – nem is létezik.” Mit mondhatunk erre? Legfőképpen ezt: de, igenis gáz, hogy egy lúzer vagyok a szemedben, hülyítesz és nincs benned annyi gerinc, hogy az első pillanatban lekoptass! Helyette anyagi és érzelmi mankónak használsz, és mindezt megfejelve még nyavalygásnak is minősíted a reakciómat.

Végül férfiként már csak egy dolgot tennénk hozzá Eszter cikkékez: ilyen barátot mi még az ellenségünknek sem kívánnánk.


3 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 53 votes, average: 5,00 out of 5 3 olvasó átlagosan 5,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás - Szex rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Férjek intelmére

Ahogy Heartiste, úgy én is örömmel tapasztalom, amikor a tudomány alátámasztja a "csajozós blogoszféra" állításait. Most éppen a Harvard kut...
A barátzóna

A "barátzóna" az angolszász prérin elterjedt friendzone kifejezés egyenes magyarítása, és mint ilyen, kissé sánta. Aki talál jobb megfelelőt...
Férfiak, akik a maguk útját járják

Bevezető Nagyon megörültem annak, hogy immáron hazánkban is szó esik a nemzetközi viszonylatban egyre jelentősebbé váló MGTOW-mozgalomról. Mivel a ...
A pénz beszél?

Számos megkeseredett férfi szerint a nők alapvetően ribancok és csak a pénzre hajtanak. Mi ebből az igazság? Mennyi jelentőséggel bírnak az anyagiak a...
Megéri a pénzt egy rapidrandi?

Igaz, javarészt online ismerkedem, de azért bőven van példám való világos ismerkedésre is. Idővel több olyan poszt is lesz, de ma egy olyan témával fo...


219
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
27 Egyéni hozzászólás
192 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
40 Hozzászólások szerzői
ReactorDanLierinroninlady Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ethan Wolf
Újságíró

Annyiban egyet lehet vele érteni, hogy sokan, akik “jófiú”-nak hiszik magukat, valójában nem is jó fej emberek, hanem inkább frusztráltak (épp a sikertelenségek miatt). Gyakran látok olyan srácokat, akik hiszik, hogy ők jófiúk, de igazából nem azok, sőt, ha olyan lehetőségeik lennének, akkor ugyanolyanok lennének, mint az általuk megvetett férfiak.

Minden más csak magyarázkodás a cikkben, de nézzük a pozitív oldalát. Aki eddig nem hitte el, hogy a barátzóna annyit tesz, hogy a nő undorodik még a szex a gondolatától is az illetővel, annak most már tiszta lehet a kép.

A barátzónát pedig te is alkalmazhatod lányokon, vagy ha már benne is vagy, akkor használd ki! Fordíts előnyödre mindent, amit csak lehet. Régebben írtam egy cikket a blogomon a barátzóna előnyei címmel, lehet hogy megkérdezem a többieket van-e értelme kitenni ide is.

 

Jack
Újságíró

A cikkből egyetlen részt emelnék ki, amivel nem értek egyet:

“Nagyon fontos azonban, hogy a férfi megértse, hogy csak az adott nő számára egy vesztes. Ettől még nem fogja minden nő a hímnemű barátnőjének tekinteni, de ehhez meg kell tanulnia kifejeznie a szexuális vonzalmát és igényeit a nő irányába és ezért nem szabad bűntudatot éreznie, bocsánatot kérnie meg főleg nem.”
A preselection jelenség alapján azért ez így nem teljesen igaz. Ugye, ha a nő azt látja, hogy a férfit a többi nő vonzónak tartja, akkor ő is vonzónak fogja tartani. Ennek pedig igaz az ellenkezője is: ha azt látja, hogy a többi nő elkerüli, elutasítja férfiként, akkor ő is el fogja.
Ez a barátzóna esetében is igaz: ha a nő azt látja, hogy az adott férfit csak barátzónában tartja a többi nő, akkor ő sem fog többet akarni tőle ösztönösen, csak a barátságát. Úgyhogy a fenti idézetet kiegészíteném azzal, hogy nyilván más nőknél természetesen van esélye a férfinak, de ne azoknál próbálkozzon, akik tudják, hogy őt csak barátzónázták.

A cikk egyébként jó összefoglaló a témakörről.

common man
Olvasó
common man

Igen.A nő összes barátnőjénél,ismerősénél egy vesztes aki jól kihasználható de arra amire a faszi vágyna arra nem alkalmas(mármint ez terjed el róla).Lehet egyébként nő valódi barát is de akkor a férfinek úgy is kell őt kezelni.(semmiképpen ne akarjon vele szexet,esetleg ha a nő nagyon könyörög).Tehát az ne terjedjen el ,hogy a férfi akarta de a nőnek nem kellett hanem inkább az ellenkezője.Szekrénysort összeszerelni,vízcsapot javítani csak annyira mint a haverodnál.Az ,hogy a cikket író nő tagadja a barátzóna létezését… Nő még nem is használt ki férfit ááá….Ő is tudja ,hogy hazudik mi is tudjuk.

Naooo
Olvasó
Naooo

Mondom, a nők dedósok szintjén állnak.

UPongi
Olvasó
UPongi

Azért egy link jó lenne az eredeti cikkre.

Reszet Elek
Szerkesztő

A jófiúk egyáltalán nem jó fiúk. Passzív-agresszívek, manipulatívok, önös érdekből adnak, függők stb.

A témához javasolt irodalom: Nincs többé jófiú!

Amúgy Barok Eszter elbeszél a téma mellett, gyakorlatilag nem a saját felvetésére válaszol ill, cáfolja meg az állítást.

UPongi
Olvasó
UPongi

Ritka kivétel, amikor valaminek elérhető a magyar fordítása is… köszi a (magyar) linket!

Reszet Elek
Szerkesztő

Megjelent magyarul. Remélhetőleg nem okozok kárt a kiadónak, a link publikus.

righeira
Olvasó
righeira

Kölcsön kaptam a könyvet pár éve a könyvet, nem volt értelme végigolvasnom. Egy speciális csoportjáról szól a férfiaknak, ami könnyebben kerülhet barátzónába, mint a többiek, de nem csak ebből a csoportból találhatja ott magát az ember.

Saját példámból tudom, hogy a barátzónába kerülhet az is, aki minden más tekintetben egészséges személyiséggel bír, csak nem tudott azonosulni az édesapa által nyújtott Férfimintával. (Apánk engem és öcsémet pont úgy nyomott el, mint édesanyámat – csak minket vert is. Valahogy nem volt vonzó példa: empátiával bíró ember senkivel nem tudja azt tenni, amitől ő szenvedett! Persze van, akinek “sikerül” hasonló helyzetben azonosulnia az agresszorral – na azoktól mentsen meg mindenkit az ég. És jó eséllyel egy életre elvágja magát ezzel a kiegyensúlyozottságtól, a boldogságtól.) Nem zárom ki, hogy hasonló helyzetben, mint én voltam, erre a dologra ráépülhet olyan személyiségzavar, defektus, amit a szerző és te említesz, de nem törvényszerű.

Úgy megkérlek nagyon szépen, ne általánosíts. Nincs olyan kauzális kapcsolat, hogy

” x, y, z, személyiségzavar -> jófiú defektus -> barátzóna”.

Reszet Elek
Szerkesztő

A jófiúkat a cikk említi. A jófiúság nem valamiféle személyiségzavar, sokkal inkább a megfelelő minták hiánya. A manapság nagykorúvá váló generációban (és környékén) korántsem olyannyira speciális csoport, lévén meglehetősen sokan vannak, így az említett könyv is egyre többeknek lehet érdemleges (függetlenenül attól hogy neked nem volt az) olvasnivaló.

Szóval semmiféle általánosítás nem volt. Ha mégis általánosítani kellene, a nagykönyvben megírt “jófiú” hajlamos barátzónásodn, hisz a férfi és nő közötti igaz barátságban stb.

Ijk
Olvasó
Ijk

Alapvető hiba hogy a nőknek nicsenek barátaik. A nők baratsagai kb amikor osszefuj embereket a szel. Akik epp a kornyezetben vannak, hasonlok az igenyi, problemai. Veluk el lehet szorakozni, rohogcselni, elmeselni a lelki problemakat, ill. nem egyedul kell elmenni edzeni, bulizni, stb.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Szerintem az a barátság, amikor a másikra úgy tekintesz, mint egy közeli családtagra. Bármi történik, nem opció, hogy ne legyetek egymás életének a részei. Nekem több ilyen is van, fiúk is. Persze, hogy abból sokkal több van, akivel csak elvagy, dumálgatsz, jól érzed magad, csak egy laza kapcsolat, nem több, ez természetes, és kell is. Sok barátnőm van, akivel sosem mennék bele mélyebb témákba, mert az ezt csak lerombolná, többet nem is akarunk egymástól.
A férfi-nő barátság egyébként sokat adhat, sok pasi mégis felesleges dologként gondol rá, sőt kikéri magának, hogy neki barátja legyen egy nő, arra nem tartja érdemesnek, mert a nőket amúgy lenézi.

Razide
Újságíró

A barátság egy kétoldalú adok-kapok. Nem kell patikamérlegen kimérni az 50-50%-ot, de azért jó, ha úgy érzi az ember, hogy egálban van a másikkal.

De amikor úgy érzi egy férfi, hogy csak “adok-adok”, mert ha azonos mércével nézzük, akkor a nők által leglúzerebbnek tartott pasi is kiváló szakember és remek társaság egy nőhöz képest, akkor felhúzza az ember a szemöldökét, hogy miféle barátság ez. Mert ha se pina, se haver, akkor már inkább egy újabb StarCraft 2 meccs.

ggwp
Olvasó
ggwp

…és meg sem áll az ember a diamond tier zergig…:)

hunbagira
Újságíró

A férfi-nő barátság egyébként sokat adhat   Jah nektek, lehet parazitáskodni ingyen. De egy férfinak?

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Én nem parazitáskodom a barátaimon, sőt a jog szemében inkább ők teszik rajtam, úgyhogy ez nem volt szép tőled.

Razide
Újságíró

Anekdotikus érvelés.

hunbagira
Újságíró

Akkor te kivétel vagy, de a főszabály valós.

SerialSlut
Olvasó
SerialSlut

Nem vagyok kivétel.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

CSAJOZÁS - Szex
Női párválasztási stratégia és annak buktatói

Vizsgáljuk meg , mi alapján választanak nők párt! Alapvetően a nők három jól elkülöníthető tul...
Egy újabb olvasói levél: Férfihang és egy élet

Az alábbiakban egy újabb olvasói levelet adunk közre, a szöveg tördelésétől eltekintve  minden...
CSAJOZÁS - Szex
Jó nő ugyan nem, de plázapicsa még lehetsz!

Aligha van olyan férfi, aki ne találkozott volna plázapicsával az életében. Nem csak a plázákb...
CSAJOZÁS - Szex
Én szóltam

Egy norvég felmérés szerint másfélszer akkora az esély a válásra, ha a felek megosztják a házi...
+18+
Puzsér Mérő Verára veri

Rögtön az elején ígéretet teszek rá, hogy a fenti csekély térfogatú bejelentés nyomán megpróbá...
CSAJOZÁS - Szex
Ködösítés a női ösztönökről

- Hipergámia? Miféle hipergámia? - kérdezgetik egymást oldalba bökdösve a csajok, remélve, hog...
CSAJOZÁS - Szex
Miért maradnak a férfiak a langyos vízben?

Ahogy körbenézek a környezetemben, sokkal több férfit látok számukra nem megfelelő párkapcsola...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Már nem divat a nők után vágyakozni Japánban?

Japánul a szex szó szerinti fordítása "húskapcsolat". Ezért nevezik növényevőknek azokat a fér...
CSAJOZÁS - Szex
Miért vagy 25 évesen is szűz

Igen, a Velvet hülyeségeit fogom összeturmixolni a Jakab Andor-féle nyers, de nem rosszindulat...
CSAJOZÁS - Szex
Heartiste párkapcsolati törvényei

Az alábbiakban a PUA irodalom egyik érdekes alakjának sok vitát kiváltott írását adjuk közre. ...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Az én szerelmem 2

Hát nem is tudom... Időnként megfordul körülöttem a világ és magam sem tudom, hogy ami eng...
CSAJOZÁS - Szex
Hova tűntek a normális Férfiak?

Ezzel a kérdéssel szinte minden héten telenyavalyogja az internetet egy­-egy naiv bloggerina. ...
CSAJOZÁS - Szex
Ha már összejött a randi

Az alábbiakban John Ross, PUA tanácsadó egyik internetes üzenetváltásáról írott beszámolóját a...
CSAJOZÁS - Szex
Kiegészítés "shit teszt" témában

Látom elsőre kicsit nyikorgós lett a magyarázat, és sokan eltévedtek a rozsdás fogaskerekek kö...
CSAJOZÁS - Szex
Az 5 leggyakoribb női sirám és magyarázatuk

Néhány női blog és komment elolvasása után összeállítottam a leggyakoribb 5 női sirám örök lis...
BESZÉDTÉMA - Bulvár
Felfegyverkezett a Femen

Újabb és újabb botrányaival rendszeresen követel figyelmet magának a Femen férfi- és keresztén...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Fesztiválhiszti

Katalinnak mondom: ez tanulságos volt

Egy gondolat - A lassú rablás művészete

Kegyetlen óvónők

Kollektív befenyítés

Amikor a 'game' menti meg a házasságot - Dave története

Az ember tragédiája, második rész

Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?

Milyen út vezet egy nő szívéhez?

Férfiak, akik a maguk útját járják

Hogyan ünneplik idén az Apák Napját?

Külföldi tudósítónk jelentiandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret