Nocsak! Most már mégis jól esne az ajtónyitogatás és a kézcsók?

Jánosi Tamás - 2018. április 14. szombat 22:56 - 422 hozzászólás

womancarA nők rengetegszer kerülnek önellentmondásba, hogy mire is vágynak egy párkapcsolatban. Ezt persze felfoghatjuk egyszerű szeszélynek is, a hormonok ingadozásának, sajnos azonban a probléma gyökere ennél sokkal mélyebb. A női lelket kutató, önazonosságra buzdító magazinok fő kérdése rendszeresen mantraként kerül elő, miszerint „hová tűntek az igazi férfiak?”. Ezt boncolgatja az Rcnews.hu legújabb cikke is, amelyben a szerző így siránkozik:

„Hol vagytok ti illedelmes, udvarias férfiak, akik tisztelettel szóltok egy nőhöz? Akik virággal üdvözöltök minket nőket, és nem egy csík kokaint húztok ki az asztalra a szimpatizálás jeleként? Na jó, ez talán kicsit durva párhuzam, de bizony erre is van példa! Nincs már csoki-rózsa, ajtónyitogatás, kézcsók. Szerencsére nem kell általánosítani, hiszen vannak nők, akik szerencsések és megütötték a főnyereményt a helyes, udvarias, tökéletes férfival.”

Azt persze azért ő is kapisgálja, hogy a probléma gyökerét mindkét nemnél kereshetjük. „A férfiak elnőiesedtek, a nők elférfiasodtak. Az illemszabályok a nőkkel szemben picit engedékenyebbek. Manapság már lassan a köszönés is elmaradozik egyeseknél és hol van már a helyátadás meg a kabát feladás” – panaszkodik. Majd miután megállapítja, hogy neki igenis hiányzik ez, így szapulja a férfiakat: „A tény, hogy a férfiak már olyannyira gyávák, hogy a szemezésen kívül másra nem képesek, igencsak elkeserítő.” A cikknek egy részénél már azt hinnénk, helyesen találja meg a szerző az okokat, mikor azt írja, hogy erről talán a nők is tehetnek, mert manapság divatba jött maszkulin nőnek lenni és villogtatni, hogy „mennyire műveltek, erősek, függetlenek vagyunk”. Viszont a végén mégis csak arra a következtetésre jut, hogy „független és értelmes egyéniségként” mégis csak szükségük van védelmező karra.

Érdekes, hogy az ilyen igazi férfit kereső cikkek valahogy sosem szólnak arról, hogy ezek a férfiak valójában léteznek, csak nagy valószínűséggel nem akarnak pincsikutyaként rohanni az öntudatra ébredt nő mellett vagy nem akarják, hogy földbe döngöljék őket. Valljuk be: ez tényleg nem túl hálás szerep. A mai helyzet sajnos azt mutatja, hogy valóban nehéz lovagiasan viselkedni azokkal a nőkkel szemben, akik a teljes és végleges elférfiasodás mellett tették le voksukat.

Sőt, rendszerint éppen ezek a nők panaszkodnak a legtöbbet és állítanak fel túlzó elvárásokat a férfiakkal szemben: „Ha férfi vagy, légy férfi!” – mondják. Hogy ez mégis miben nyilvánul meg? Sajnos nem abban, hogy ha emelni, cipelni kell, akkor ne hagyják, hogy a nők megszakadjanak, hanem abban, hogy lessék minden kívánságukat, elhalmozzák szeretet-bonbonokkal, plüssállatokkal, virágcsokrokkal őket. Ha viszont megteszik ezeket, akkor azonnal lesajnálják őket, hogy mennyire alázatosak velük. Nekik ugyanis a rosszfiú kell, aki a kapualjban a falhoz szorítja őket még akkor is, ha a táskájuk mélyén ott lapul a Cosmopolitan legújabb száma. Vagyis egyszerre törekednek arra, hogy a férfi alázatos és irányító legyen. Persze pont akkor, amikor ők ezt éppen igénylik. Amit ilyenkor mindig kihagynak: ők ezt mely érdemeikkel követelik maguknak? A legtöbb nő esetében már rég nem beszélhetünk házias természetről vagy odaadó viselkedésről. De hogy még rosszabb legyen a helyzet, a metoo-kampány csak tovább rontott ezen. Ma már jogosan gondolhatják a férfiak, hogy inkább nem is közelednek, immáron nem csak az elutasítástól tartva, hanem egy esetleges zaklatási pert zúdítva a nyakukba.

Beért hát a feminizmus termése. Nem nyitogatunk többé ajtót, nem lesz több kézcsók. Legfőképpen azért, mert nem akarunk a börtönbe menni.5 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 55 votes, average: 5.00 out of 5 5 olvasó átlagosan 5.00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Beszédtéma - Bulvár rovatban.


Hasonló témájú cikkek:
Hozzászólások a Facebook-on keresztül
Hozzászólások (422) Hivatkozások (0)
 1. https://www.nlcafe.hu/ezvan/20160316/donald-trump-szexizmus-amerikai-elnokvalasztas/

  “A nők rengetegszer kerülnek önellentmondásba, hogy mire is vágynak egy párkapcsolatban.”
  Mert valójában ők maguk sem tudják. Az egyik pillanatban legyél egy tahó állat, aki megalázza, szarba se nézi, sőt talán még meg is veri, de öt perccel később meg a kedves aranyos, virágcsokorral pitiző jófiúcska. Attól függ, hogy éppen milyen hangulatban vannak. Csakhogy mivel az emberek nagy része szerencsére nem egy komplett pszichopata, ezért nem képes gombnyomásra személyiséget váltani. Így ha a nőddel tahó vagy, akkor éppen az a baj, ha kedves vagy vele, akkor meg az.

  1     0
  • Ez sajnos nagyon igaz. Ki is egészíteném azzal, hogy a mai nők a viselkedésükkel egy cseppet sem érdemlik ki az udvariasságot de a kapott udvariasságot is inkább bunkó módon kezelik egy egyszerű köszönöm vagy egy hálás pillantás és mosoly helyett.

   0     0
 2. Petőfi Sándor: HA FÉRFI VAGY, LÉGY FÉRFI…

  Ha férfi vagy, légy férfi,
  S ne hitvány gyönge báb,
  Mit kény és kedv szerint lök
  A sors idébb-odább.
  Félénk eb a sors, csak csahol;
  A bátraktól szalad,
  Kik szembeszállanak vele…
  Azért ne hagyd magad!

  Ha férfi vagy, légy férfi,
  S ne szád hirdesse ezt,
  Minden Demosthenesnél
  Szebben beszél a tett.
  Építs vagy ronts, mint a vihar,
  S hallgass, ha műved kész,
  Mint a vihar, ha megtevé
  Munkáját, elenyész.

  Ha férfi vagy, légy férfi,
  Legyen elved, hited,
  És ezt kimondd, ha mindjárt
  Véreddel fizeted.
  Százszorta inkább éltedet
  Tagadd meg, mint magad;
  Hadd vesszen el az élet, ha
  A becsület marad.

  Ha férfi vagy, légy férfi,
  Függetlenségedet
  A nagyvilág kincséért
  Árúba ne ereszd.
  Vesd meg, kik egy jobb falatért
  Eladják magokat.
  „Koldúsbot és függetlenség!”
  Ez légyen jelszavad.

  Ha férfi vagy, légy férfi,
  Erős, bátor, szilárd,
  Akkor, hidd, hogy sem ember
  Sem sors könnyen nem árt.
  Légy tölgyfa, mit a fergeteg
  Ki képes dönteni,
  De méltóságos derekát
  Meg nem görbítheti.

  (Pest, 1847. január.)

  0     0
 3. Nem egészen értem a cikket. Bár a Metto-s vonallal igazat adok. Ott nem ártana, ha a nők tényleg öntudatra ébrednének, és nemcsak önhisztire. (Így viszont kezdeményezzenek ők. Főleg ha csak 5-ös skálán 3-asok)

  Azt viszont nem értem hogy mi ez a hiszti az előreengedés elől. Eddigis előreengedtem a nőket (persze nem tömegközlekedésen), és megköszönték. Legalább egy mosollyal, vagy szóban.

   

  „Ha férfi vagy, légy férfi!”
  Ilyet mát nekem is mondtak. A válasz: Anyád!
  De ez az epic idézet:
  “Manapság már lassan a köszönés is elmaradozik egyeseknél és hol van már a helyátadás meg a kabát feladás”
  Minek köszönjek, ha nem ismerem+nem én vagyok a belépő?
  Helyátadás? Az meg mi? Öregeknek terheseknek vagy nagyon pici gyerekes embereknek és mozgássérülteknek persze átadom a helyemet. De egy fiatal vagy csak középkorú de egészséges nőnek minek? Lepippant, mialatt ott álldogálok, fizet érte vagy vagy mi?
  Kabátfeladás? Ennyire be van gerjedve a cikkíró.
  A többi marhaság: virággal üdvözölés, csoki-rózsa, ajtónyitogatás, kézcsók, stb. Mind olyan dolgok voltak, amiről a nők tudták, hogy mi a “dolguk”. Régen nem voltak ilyen szánalmasan frigidek. Csakhát melyik nagymama korú nő vallaná be, ugye?
  1     0
  • Szó sincs a cikk író begerjedéséről. Egyszerűen csak igyekszik tudatosítani a nőkben is, hogy magával a feminizmussal gyakorlatilag semmit sem nyertek de annál többet vesztettek és vesztenek ma is folyamatosan.

   1     0
   • Áh, tényleg nem nyertek semmit, csak annyit, hogy többé nem kell az egész életüket alárendelni egy férfi kényének-kedvének… azzal ellentétben, amit ti itt próbáltok beállítani, a feminizmus (nem nősovinizmus, hanem feminizmus) előtti időszakban azért nem volt annyira buli nőnek lenni, csóróként egész nap a földeken gürcölni, állatokat ellátni, napokig mosni, főzni, mellé 5-7-10 gyereket szülni és még azokkal is foglalkozni… gazdagként hozzámenni valami apádkorú f*szihoz, elviselni, hogy esténként megdug és te nem tudsz mit csinálni, mert a szüleid szerint fontosabb a birtokegyesítés, mint a boldogságod – és közben, amikor a férjed megunt, akkor megverhetett, megcsalhatott, megalázhatott, úgysem tudtál hova menekülni előle. Nem véletlenül született az elmúlt évszázadokban rengeteg könyv a boldogtalan házasságban senyvedő, inkább öngyilkosságba menekülő nőkről.

    Persze, nehogy szélsőségesnek tartsatok, a férfiaknak sem volt könnyű élete, de megvolt az az előnyük, hogy egy házasságban mindenre ők formáltak jogot. A döntésre, a vagyonra, a gyerekekre. Ha félrejártak, senki nem szólta meg őket, egy nő számára viszont totális társadalmi megszégyenülés volt, ha netán róla is kiderült, hogy félrekacsintgat. Aztán el ne higgyük már, hogy a férfiak akkor minden fizikai munkát átvállaltak a nőktől, mert a sokgyermekes parasztasszonyok igen elvégeztek tízszer annyi fizikai melót egy nap, mint a a földbirtokosok, orvosok és hasonló, gazdag férfiak.

    Az ajtónyitás, kézcsók(?????) egy gesztus, nem kötelező. A párkapcsolaton belül sem kötelező, ahogy virágot-csokit hozni sem, meg felcipelni az 50 kilós szekrényt, de egy normális férfi örül, hogy örömet okozhat a párjának, egy normális nő meg cserébe megfőzi a párja kedvenc kajáját, vagy meglepi egy jeggyel a Forma-1-re vagy ilyesmi. Az én ismerősi körömben a normális párkapcsolatokban legalábbis így működik. Feltételezem, ezért tudnak boldogan élni ezek az emberek.

    1     3
    • Ez elméletben mind nagyon jól hangzik, kedves Lierin. Mindazonáltal arra kérlek, homályosíts már fel engem, légyszíves: mindezen csodálatos feminista eredmények után, mégis, gyakorlatilag mi maradt egy férfi számára, ami miatt neki érdemes lenne feleségül vennie egy nőt, és családot alapítva házasságban élnie vele? Mi okunk lenne erre? Mit nyújtanátok nekünk?

     Én nem látok semmit. Nem adtok semmit, nem nyújtotok semmit. Nem is akartok adni, nem is akartok nyújtani semmit, és ezt büszkén hirdetitek és fennen hangoztatjátok. És ezt egyéni és társadalmi szinten egyaránt, teljes konszenzusban. Milyen ok maradt számunkra, hogy kelljetek nekünk és akarjunk titeket?

     A szex? Nyomós érvnek tűnik, de nem maradtok örökké 25 éves testben. Ezért nem éri meg, sokkal inkább megéri lecsapni az éppen akkor aktuális 25 évesekre, és dobni az idősebbeket akik nem tudnak és nem is akarnak nekünk nyújtani semmit.

     A gyermekek? Igen, kb. ez maradt az egyetlen ok, amiért a férfiak még házasodnak. De tudván azt, hogy nagy valószínűség szerint tíz éven belül bukjuk az egészet, a gyermekeinket elszakítják tőlünk, és csak a gyerektartást fizethetjük a távolból, és valószínűleg egy mostohaapa, anyu új “nagy és igazi szerelme” fogja felnevelni őket… és már megint csak ott tartunk, hogy ezért nem érdemes. A férfiak gyermek iránti erős vágyát jelzi, hogy egyáltalán még van, aki házasodik.

     Milyen egyéb ok maradt?

     Semmi. A világon semmi. A nagy büdös semmi.

     Ugye a klasszikus női, feleség szerepet már nem várhatjuk el tőletek, nem igaz? Már nem tudtok, de ha tudnátok sem akarnátok megfelelni egy férfi elvárásainak. Hiszen mit is képzelünk mi magunkról, nem igaz? Hiszen a feminista zsidó picsák is megmondták nektek a tévében, hogy a szerelmes férfi, aki párjául választ titeket, az igazából tökre elnyomni akar benneteket, és ha bármiben is a kedvére tesztek, az már elnyomás, és ha mindezt a kérésére teszitek, ha kérni merészel, az már maga a hímsoviniszta terror?

     És fennen hirdetitek, hogy ez milyen baszott jó, hogy kiheréltétek a teljes férfinemet, aztán sírtok, hogy ki van mindenki herélve. És csodálkoztok, hogy a kiherélt férfiak nem ugrálnak örömükben hogy ki vannak herélve, és nem követelik hogy a heréik után a faszukat is vágják le, hogy teljes legyen az egyenlőség, hiszen ha a nőknek nincs, akkor nekik se legyen.

     Összegezném egy mondatban: a feminizmus eredménye az, hogy a baszáson kívül nem képviseltek már semmilyen értéket egy férfi szemében. És mivel az is csak kb. a férfiak 20%-nak jut, ezért azt kell mondjam: a férfiak 80%-nak semmi oka és érdeke nem fűződik ahhoz, hogy fenntartsuk a társadalmat, betartsuk a törvényeket, és hogy holnap, hétfő reggel egyáltalán felkeljünk és bemenjünk dolgozni.

     És erre egyre többen jövünk rá. Az MGTOW csak a kezdet. Amikor a 80%-ból minden férfi felébred, akkor borulni fog minden. Amit az ISIS csinál Irakban “csajozás” terén, az kutya fasza ahhoz képest, amit a fehér srácok fognak csinálni, amikor végül leesik a húszfilléres. Én azért imádkozom, hogy ez mielőbb bekövetkezzen. Remélem még megérem, és nem leszek túl öreg ahhoz, hogy a zsákmányszerző háborúban csata után kockát vessek a katonabajtársakkal egy tizennyolc éves, szűz, szexrabszolgának elrabolt, formás idomú leányra…

     2     3
     • “És mivel az is csak kb. a férfiak 20%-nak jut, ezért azt kell mondjam: a férfiak 80%-nak semmi oka és érdeke nem fűződik ahhoz, hogy fenntartsuk a társadalmat, betartsuk a törvényeket, és hogy holnap, hétfő reggel egyáltalán felkeljünk és bemenjünk dolgozni.”
      Dugás az jár mindenkinek, de lássuk be nagyon sok balfasz férfi létezik. Az meg, hogy 100-ből 80 férfi nem dug, erős túlzás. Melózni meg nem azért mész be, mert az akkora buli, hanem azért, mert ha nem teszed meg és mondjuk nem vagy egy segélyen élősködő cigány, akkor bizony kibasznak az utcára és se meló, se kéró, se nő, semmi.

      “Amikor a 80%-ból minden férfi felébred, akkor borulni fog minden.”
      Forradalom, forradalom, forradalom. Az emberek, főleg a nyugatiak csak akkor lázadoznak, ha a nyugis, kényelmes életüket veszélyezteti valami. A németekhez hány szarszínű féreg pofátlankodott be az elmúlt évek során, akik bűnöznek és élősködnek? Vajon a németek milliói kivonultak az utcára molotov koktélokkal, hogy na, most már elég legyen? Nem, mert még mindig megvan a kis kényelmes életük. Ha annyit vagy még kevesebbet keresnének, mint Kelet-Európában, akkor talán megemelnék a seggüket. Ha a férfiak 80%-a egy frusztrált, idegbeteg pöcs lenne, akkor már rég felkeltek volna.

      “Amit az ISIS csinál Irakban “csajozás” terén, az kutya fasza ahhoz képest, amit a fehér srácok fognak csinálni, amikor végül leesik a húszfilléres. Én azért imádkozom, hogy ez mielőbb bekövetkezzen. Remélem még megérem, és nem leszek túl öreg ahhoz, hogy a zsákmányszerző háborúban csata után kockát vessek a katonabajtársakkal egy tizennyolc éves, szűz, szexrabszolgának elrabolt, formás idomú leányra…”
      Persze, tudjuk a te ideális világodban a nőket úgy adják veszik mint az állatokat és így végre neked is lenne lehetőséged dugni. Na, hát ez az ami soha a kurva életben nem fog megvalósulni. Imádkozhatsz érte, de nyilván te sem fogsz örökké élni.

      3     0
     • Blablabla…. rossz helyen keresel, mert én férjnél vagyok, meg kisbabánk is lesz és még szeretjük is egymást, tehát bennem biztos nem találsz olyan nőre, aki “fennen hirdeti”, hogy kiherélte volna a férfinépet. Sőt, nem akarok a lelkedbe taposni, de a férfinép nincs kiherélve, csak van egy elcseszett, életképtelen rétege, akinek nem jön be, hogy manapság már nem kap puncit a semmiért, és jól esik a feminizmusra fogni a dolgokat, mert régen nem kellett tenni semmit a nőért, örültek a szülők, ha rád sóztak egy lányt a sok közül és eltartottátok, ma azonban (szerencsére) nem így működik a társadalom. Bocsika, ha nem tetszik, ez van. Menjél haza, gépezzél meg igyad a söröd, miközben sírsz, mert te “jófiú” vagy és mégsem kellesz senkinek.

      A tényleg jófiúk nem maradnak feleség és gyerekek nélkül, ne aggódj. De azért felhomályosítalak;)

      “mindezen csodálatos feminista eredmények után, mégis, gyakorlatilag mi maradt egy férfi számára, ami miatt neki érdemes lenne feleségül vennie egy nőt, és családot alapítva házasságban élnie vele? Mi okunk lenne erre? Mit nyújtanátok nekünk?”
      A szeretet, megbecsülés, a közös élmények, az együtt elért eredmények, az összebújós esték, egy közös vacsora, a társaság, az érzés, hogy van valaki, akit annyira fontosnak érzel, hogy el sem tudod képzelni nélküle az életed – bármilyen nyálas szövegnek hangzik ez, a lényege tényleg igaz.
      Vagy mit kellene nyújtani egy nőnek, odab*szni eléd a vacsorát este meg kimosni a gatyád, te önmagában ettől lennél boldog egy párkapcsolatban? Szüljön a nejed nyolc gyereket meg gondozza a veteményest vagy mit vársz, nem értem? Te most attól lennél boldog, ha a feleséged nem szavazhatna és nem járhatna iskolába, mint régen, akkor éreznéd szellemi partnerednek?

      Áruld már el, szerinted 2-3-400+ éve miért csalták a férfiak a feleségüket, holott akkor még nem volt feminizmus? Akkor meg a vacsora és a gatyamosás nem volt elég, nektek semmi nem jó? Ha nincs feminizmus,  akkor sem veszitek komolyan a házasságot, ha van feminizmus, akkor sem?
      Ma is vannak példaártékű és szép házasságok, pedig már régóta nem élünk ilyen rendszerben.

      Én nem értem, mit pörögsz folyamatosan ezen a klasszikus női szerepen, hiszen egyrészt egyértelműen nem volt elég nektek ez sem, másrészt a te boldogságod most komolyan azon múlik, hogy egy nő pl. ahelyett, hogy gyógypedagógus lenne, legyen otthon és mosson, főzzön, takarítson?

      Hol itt a gond? Végezz el egy mérnöki egyetemet és tanulj meg mellette 1-2-3 nyelven, esetleg vállalkozz és akkor lesz elég pénzed, hogy eltarts egy nőt, aki ezt teljesíti neked. Vagy még ez sem kell, keress valakit, aki érdeklődik a nomád életmód után, költözzetek vidékre, tartsatok állatokat, vállaljatok 7 gyereket és az asszony meg dolgozzon a gazdaságban.

      A klasszikus női szerep, mint olyan, mér nem létezik, mert maguk a körülmények is megváltoztak, amelyek ezt a szerepet életre hívták és fenntartották. Ha ilyet akarsz, akkor élj olyan körülmények között..

      1     2
      • “ma azonban (szerencsére) nem így működik a társadalom”

       Ma már nem működik a társadalom buggyant csirke, hanyatlik az egész.

       “Áruld már el, szerinted 2-3-400+ éve miért csalták a férfiak a feleségüket”

       Nem is csalták, a feleségük csalta őket.

       1     0
      • Tudod, Lierinke, én elvégeztem már a kibaszott egyetemet, megtanultam a 2 kibaszott idegen nyelvet (a harmadikat valóban nem, de nem hiszem, hogy ezen múlt), volt jó állásom nemzetközi multicégnél karrierlehetőséggel, amiből kiválóan el tudtam volna tartani egy családot…

       Aztán bedobtam a törülközőt a picsába, mert mindez a mai, gyönyörű feminista világban a nők szemében lófaszt sem ér, és úgy voltam vele, hogy saját magamért meg minek csináljam? Tudod, nem voltam sose az a klasszikus jó pasi, akire ránézésre nedvesedik a bugyi… ami még önmagában nem lett volna baj, ha nem nevelnek a nők engem is kibaszott Blue Pill-es, Feminista bétának (hiszen csak a jó pasik akarjanak tőletek valamit, gondolom a többit azért nevelitek ilyennek, mármint társadalmi szinten, hogy tényleg esélyük se legyen) totál férfiatlan viselkedésre, ami ebben az esetben garantált út volt az Incel-lét, a nem önkéntes cölibátus felé…

       És tudod, a nem önkéntes cölibátus szexuális nyomorában és totális magányában szart sem ér a kibaszott diploma, nyelvtudás és a jó állás… úgyhogy – sajnos még a Red Pill-el való megismerkedésem előtt – dobtam mindezt a kukába… Mert én sem onnan indultam ám, ahol most vagyok, ebben tévedsz te is meg a többi hülyepicsa nagyokos feminista kommentelő… Áhh, elmentek ti a jó büdös francba, nem tudtok ti semmit se… itt a fórumon ugyanúgy nem tudtok hozzátenni semmit az életünkhöz ahogy odakint a világban sem, ti nagy feministák… nullák vagytok, bazmeg. Nullánál is kevesebbek…

       1     0
       • Te mennyivel vagy több egy nullánál?

        1     1
        • Te mennyivel vagy több egy nullánál?

         Amióta rátaláltam a Red Pill-re és a Game-re, azóta pont 1-gyel vagyok több annál a nullánál, mint ami előtte voltam. Mert Red Pill és a Game segítségével én már tudok valamit adni egy nőnek.

         A feminista nő ezzel szemben fennen hirdeti, hogy neki esze ágában sincs semmit sem nyújtani egy férfinak. Hiszen ugye mit is képzelünk mi férfiak magunkról, nem igaz? Méghogy azt nyújtani nekünk, amire egy nőtől vágyunk, na nem, erről nyilvánvalóan szó sem lehet… A feminista nő nem tud és nem akar, és ha tudna se akarna nyújtani egy férfinak semmit. Hiszen az, ha egy férfi akar valamit, az már maga az iszonyatos nőelnyomás, nem igaz? És ettől, drága feminista hölgyeim, a férfiak szemében az értéketek egy nagy büdös semmi, zéró, nulla… akármit is gondoljatok magatokról, hogy a saját képzeletetekben mekkora hatalmas értéket is jelentetek így emancipáltan egy férfi számára… mert ez csak a ti fejetekben van így, a miénkben nem.

         0     0
         • Hunn, most komolyan, szerintem nincs olyan ember, aki ne akarna nyújtani is valamit a másiknak. A vita azon megy, hogy mit. Én például nem vagyok egy konyhatündér, az biztos, de ezt kiváltom valami mással, sőt sok mással. Bármikor megteheti, hogy választ egy konyhatündért, mert azért akadnak még olyanok, annyira nem is kevesen, de ha ő ezt elfogadja, akkor tartsa is magát hozzá. Ahogy én is elfogadom, hogy nem ő fogja megszerelni a mosógépet.
          Az lehet, hogy a te szemedben egy olyan nő, aki nem főz, egy nulla, de értsd meg, hogy ez a te véleményed. Az élet része, hogy valaki többet, valaki kevesebbet lát ugyanabban az emberben. Rólad sem jelenteném ki, hogy egyértelműen 0 vagy max 1-es vagy, és hogy nem tudsz nyújtani semmit, pedig egyelőre kívülről nézve úgy tűnik, hogy ez a helyzet.

          1     1
          • SerialSlut, a feminizmusnak az az ALAP üzenete, hogy mi nők eddig kényszerből, elnyomás hatására csináltunk mindent, ami nektek férfiaknak a kedvéért történt. De most már emancipáltak vagyunk, innentől coki, ne akarjatok semmit. Ha tudnánk se akarnánk úgy csinálni a dolgokat ahogy ti szeretnétek. Ti természetesen tegyetek meg mindent a nők kedvére, úgy ahogy eddig (!) sőt tegyetek többet, de ne várjatok cserébe semmit, mert ezt érdemlitek a korábbi nőelnyomás miatt. Ez tiszta sor, ezt el sem lehet téveszteni, a feminista üzenet egyértelmű és tisztán átjön.

           Ami engem illet? Jelenleg ott tartok, hogy ha ti úgy, akkor én is úgy: én sem kívánok nyújtani a nőknek semmit. Gyakorlatilag leszarom hogy jelen pillanatban tényleg nem tudnék valami sokat nyújtani egy nőnek. Tudod miért? Mert a nőzés terén ugyanott tartok, mint korábban, amikor ennél sokkal-sokkal többet tudtam volna nyújtani.

           Szóval egyre inkább az MGTOW irányába hajlok. Minimalizmus: nekem annyi pénz kell csak amiből túlélek, meg legyen egy kis tartalékom vész esetére. Minek feszüljek meg, minek hajsak pl. házért és kocsiért? Hogy amikor megvan, egy picsa leereszkedjen hozzám, hogy nem vagyok olyan jó pasi, de azért szívesen beleül a jóba, ha egy kicsit húzza is a száját hogy mindezért le is kellene feküdni velem, aztán 10 éven belül állami segédlettel vigye a gyerekeket meg a vagyonom felét? Hát hülye vagyok én? Hajtson ezért, hajtson értetek az aki hülye.

           2     0
         • Ha te is egy nullának tartod a korábbi önmagadat, akkor miért csodálkozol, hogy mások is annak láttak? Mellesleg a +1-et az embernek önmagában kellene keresnie, önmagában felépítenie, nem egy külső maszlagtól várnia. Egy felvett máz hamar lefoszlik  mindenkiről.

          A feminista nő – jelentsen bármit is ez a szó – pedig ugyanúgy szeretetet, szerelmet, figyelmet nyújt a férfinek, mint a korábbi asszonyok. Csak nem akar anyagilag függni a férfitól. Továbbá szeretne tanulni, szeretne  a képességeinek, érdeklődési körének megfelelő munkát végezni. Téged miért nem érdekel, hogy mit szeretne a nő, aki melletted van? Ha ő gyógyítani, tanítani, építeni, tervezni, szervezni, alkotni  is akar, mert ezek a dolgok is érdeklik, miért akarod megakadályozni ebben?

          Mellesleg nagyon sok férfi egyáltalán nem találja nullának az emancipált, dolgozó nőt, hiszen az emberek messze többsége párkapcsolatban él, gyereke, családja van. Csak van olyan férfi, akit az is érdekel, a párja mit szeretne, és nem csak a saját igényeire figyel kizárólag.

          Ha te személy szerint nullának tartod a mai nőket, egészségedre. Csak holnap az egyikük fog meggyógyítani, egy másik intézi el az ügyedet, a harmadik által alapított vállalkozásban veszed meg a pöttyös túró rudidat, és a negyedik  tervezte házban fogsz élni, és az ötödik tanítja a gyerekedet, persze csak ha lesz. Stb, stb, stb.

          A feminizmusnak nem az az üzenete hogy “mi nők eddig kényszerből, elnyomás hatására csináltunk mindent, ami nektek férfiaknak a kedvéért történt. De most már emancipáltak vagyunk, innentől coki, ne akarjatok semmit. Ha tudnánk se akarnánk úgy csinálni a dolgokat ahogy ti szeretnétek.”  Az az üzenete, hogy a nőknek is legyen lehetősége a képességeinek megfelelő tevékenységek folytatására, tanulhassanak, dolgozhassanak. Nem kelljen anyagi függésben élniük. Ha tehetségesek valamiben, ne legyen akadály annak a kibontakoztatásában csak annyi, hogy nők. A feminizmus nem a férfiak ellen van, hanem az egyenjogúságért. Csak van férfi, aki ezt hatalomvesztésnek éli meg.

          Az emancipációval egyébként a férfi felelőssége is csökkent, hiszen nem kell eltartania a párját, nem egyedül az ő vállát nyomja a családfenntartás. Tehát nem többet kellene tennie a párjáért, mint eddig, csak a gyerekneveléssel, háztartással kapcsolatos teendőkben részt venni. Nem többre van szüksége az emancipált nőnek a férfitól, mint eddig, csak másra.

          Szerintem senki nem veszi zokon tőled, hogy már nem hajtasz a nőkre, nem akarsz tőlük semmit. Ha így döntöttél, legyen így! De azért egy kis ambíció nem ártana..

           

          1     0
          • “A feminista nő – jelentsen bármit is ez a szó – pedig ugyanúgy szeretetet, szerelmet, figyelmet nyújt a férfinek, mint a korábbi asszonyok.”
           Ha a feminista nő ismerné ezeknek a szavaknak a jelentését, akkor talán meg is tudná őket adni egy férfinak, csak kár, hogy a halálos ellenségének tekinti őket.

           2     0
          • Ha a második bekezdésedben a “férfi” helyett “macskát” irtál volna, a harmadikban pedig “papucsállatkát” lehet hogy igazad is lenne…. ha nem lennél feminita

           1     0
          • “Minek feszüljek meg, minek hajsak pl. házért és kocsiért? Hogy amikor megvan, egy picsa leereszkedjen hozzám,”
           Hát még szép. Majd hülye lesz megdolgozni érte, ha egyszer beleülhet a tutiba.

           0     0
          • Hú, most át kell mennem csaksziba, bármennyire is utálom magam érte. :)

           az emberek messze többsége párkapcsolatban él, gyereke, családja van

           Hát a statisztikák szerint pont, ennek az ellenkezője igaz. Amióta feminizmus létezik, azóta van ennyi egyeülálló és azóta fogy a népesség, tulajdonképpen ezzel a céllal találták ki.

           Csak holnap az egyikük fog meggyógyítani, egy másik intézi el az ügyedet, a harmadik által alapított vállalkozásban veszed meg a pöttyös túró rudidat, és a negyedik  tervezte házban fogsz élni, és az ötödik tanítja a gyerekedet, persze csak ha lesz. Stb, stb, stb.  Pontosan tudod, hogy ebből az ügyintézés a tanítás igaz- ezért van “üvegplafon”- és ezekben sincs köszönet. Gyávaságotok miatt nem mertek döntést hozni- kockázatot vállalni- ezért az elnőisedett bürokráciában totálisan elsikkad minden, az oktatás színvonalát meg nem kell ragoznom. :)

           A feminizmusnak nem az az üzenete  bla-bla-bla A feminizmusnak azaz üzenete-célja, hogy felerősítse parazita-prostituált-rátarti-önző lilithi éneteket,és lerombolja ezt akadályozandó társadalmi konvenciókat így szétrohasztva majd megsemmisítve a fehér civilizációt.

           hiszen nem kell eltartania a párját, nem egyedül az ő vállát nyomja a családfenntartás. Lierin nevű regeden bepörögve, nem ezt mondtad, :D sőt kibukott belőled a parazita-prosti én, miszerint- egyetlen patriarchális csökevényként- a legalább részbeni- eltartást továbbra is igénylitek. :D

           1     0
          • Aldo, nem jelenik meg a hozzászólásodnál a válaszlehetőség, ezért ide írom. Honnan veszed, hogy a feminista nem ismeri ezeket a szavakat? Sok-sok dolgozó nő él párkapcsolatban. Ennyi erővel lehetne azt is állítani, hogy azok a férfiak nem ismerik ezeket a szavakat, akik nem törődnek azzal, mit szeretne a párjuk, és mindenképpen otthon, a háztartásban akarja őket tartani.

           wittukind A te hozzászólásodnál sem jelenik meg a válaszlehetőség, ezért ide írok. A kommentedben csak vagdalkozol. Azt gondolod, te tudod, hogy hogyan érzi magát az összes férfi, aki emancipált nőt választott társának? Mire alapozod ezt az állítást?

            

            

           Valóban több az egyedülálló ember, hiszen nincs meg az a megélhetési kényszer, hogy feltétlenül csak párkapcsolatban lehet élni. Ezzel együtt még mindig sokkal többen párkapcsolatban élnek.
           Ha már a statisztikára hivatkozol, nézz utána például az egyetemen végzettek férfi-nő arányának. Vagy az egyes területeken dolgozók arányának. Ugyanazt hajtogatod: nők kamuállásban, és egyáltalán nem zavar, hogy sem a statisztikák, sem a mindennapi valóságos tapasztalat nem igazolja az ez irányú álmodozásodat.
           A feminizmus célja az egyenjogúság. Amit te írsz, az csak a te lázálmod. Egy nő nem azért akar tanulni, dolgozni, mert szét akarja a civilizációt verni. Ez butaság. Az, ha valaki el akarja tartani magát, és a munkájával értéket akar teremteni, másoknak segíteni,  miért lenne önzőség? Ez esetben a férfiak is önzőek, mert nagyjából az ő céljuk is ez. Az pedig végképp butaság, hogy a feminista nő prostituált lenne. Épp, hogy elő akarja teremteni a megélhetési költségeket, nem akar anyagilag függni a párjától.
           Ismétlem, nincs más nickem. Látom, nem zavar különösebben, hogy a kitalációidnak, állításaidnak nem sok köze van a valósághoz.

            

           0     0
          • Ezzel együtt még mindig sokkal többen párkapcsolatban élnek.

           Egyre kevésbé, és 30 alatt alig van többség. Szóval statisztikiák dinamikája engem igazol, de ezt tudod te is.

           Okokról meg én a “hímsoviniszta” egész mást gondolok, a hipergám rátartiságotokat, az önzőségeteket és a teljesen elszállt önértékeléseteket hiszen 30-ig nincs aki beverje az orrotokat, 30 után teszi meg hirtelen az élet, ekkor jön a hiszti.

           Ha már a statisztikára hivatkozol, nézz utána például az egyetemen végzettek férfi-nő arányának. Ha kivesszük a büfészakokat- ahol papprékakinga és antoni elvtársnő is végzett, mit ad Isten :D – rögtön vissza áll a férfi többség. :)

           A stem szakokon továbbra is 90%. :)

           A feminizmus célja az egyenjogúság. Jah, ezért követeltek pozitív diszkrimációt és kvótákat, hazug femcsikém…

           Egy nő nem azért akar tanulni, dolgozni, mert szét akarja a civilizációt verni. Lehet, hiszen nem tudja, mit cselekszik. :) De akik mossák a kis önző agyát ebbe az irányba, azoknak bizony ez a céljuk elsődlegesen a feminizmussal.

           0     0
          • Nem, kedves 31Anna, a feminizmus nem az, aminek te leírod. A feminizmus egy szubverzív, kulturális marxista ideológia. Téves és hazug, osztályharcos történelemszemléletre épül fel. Ennek során a burzsoáknak megfeleltethető férfiak elnyomták a proletároknak megfeleltethető nőket, akik végig ez ellen az “osztályelnyomás” ellen küzdöttek.

           A demokratikus berendezkedés elterjedéséből következő teljes törvény előtti és jogi egyenlőség XX. századi létrejöttével pedig “az osztályharc fokozódik”. A kifejezetten férfiellenes intézkedéseket történelmi igazságtételként és a mitikus “teljes egyenlőséghez” szükséges lépésekként adják el a népnek.

           Építenek a nők pszichológiájára, félelmeikre és bizonytalanságaikra. Pusztító, gyilkos ideológia ez azzal a kifejezett céllal, hogy a nemek közti bizalmat teljesen eltöröljék. Hogy a férfiak és nők ne tudjanak bánni egymással, és ne feleljenek meg egymás elvárásainak. Sőt, éppen az ellenkezőjére neveli őket. Hogy ne találjanak egymásra, ha mégis akkor ne alapítsanak családot, ha mégis, akkor ne legyen gyerekük, ha mégis, akkor sikertelen legyen a hosszú távú párkapcsolat.

           Nem, Annácska 31, a feminizmus nem arról szól, hogy a férfiak ne bánjanak rosszul a nőkkel. És nem, MI MAI FÉRFIAK NEM ÉLJÜK MEG HATALOMVESZTÉSKÉNT A FEMINIZMUST, hiszen sohasem volt semmiféle hatalmunk: én már amikor megszülettem, már akkor is réges-régen a feminizmus volt az egyik hatalmon lévő, uralkodó ideológia. A feminizmus NEM a(z egyébként nem létező, patriarchális) rendszer ellen lázad: a feminizmus maga a RENDSZER! Egy gyilkos, pusztító rendszerideológia ami tömegek életét teszi tönkre, és amit irtani kellene tűzzel-vassal minden tisztességes és becsületes, erkölcsös és normális embernek!!!

           0     0
      • “A klasszikus női szerep, mint olyan, mér nem létezik, mert maguk a körülmények is megváltoztak, amelyek ezt a szerepet életre hívták és fenntartották. Ha ilyet akarsz, akkor élj olyan körülmények között..”

       De a hagyományos férfi szerepeket azt bezzeg elvárjátok.

       2     0
       • Senki nem várja el.

        Azt várjuk el, hogy a férfi keressen annyit, hogy ne haljon éhen a család, míg a nőnek ki kell esnie a munkaerőpiacról a GYED miatt, és vegyenek részt a háztartásban.

        De szerintetek ez meg papucság.

        1     2
        • Senki nem várja el.

         Dehogynem. Te magad is elvárod, hiszen te magad írod a kommentedben!!! Sőt, te azt várod el, hogy vigye a klasszikus férfiszerepet, PLUSZ a klasszikus női szerep felét!

         Segítek:

         Azt várjuk el, hogy a férfi keressen annyit, hogy ne haljon éhen a család, míg a nőnek ki kell esnie a munkaerőpiacról a GYED miatt,

         Ez a klasszikus férfiszerep, amit elvársz, 100%-ban.

         és vegyenek részt a háztartásban.

         Vagyis pluszban végezzék el a klasszikus női szerep felét is. Gratulálok!

          

          

         2     0
         • Lassan már a gyerekszülés is derrogál, csak azt azért nem lehet lepasszolni, mert egy biológiai tény.
          Ez a gyereket szültem és GYED-en vagyok a legjobb érv a pofátlan aranyásó viselkedésre. A magasabb státuszt és fizetést a 16 éves tiniribanctól kezdve a 30 éves karrieristán át egészen a 40 feletti lerobbant nőcskéig mid elvárja. A mai átlag nők döntő többsége a háztartás szó hallatán is brutális nőelnyomást vizionál. Több olyan fórumot láttam már, ahol a nő megkérdezte, hogy ugyan nagy baj-e, hogy egyáltalán nem tud főzni – és nem is nagyon mutat hajlandóságot arra, hogy esetleg megtanulja – mire sok férfi azt írta, hogy nem baj, mert én tudok. Tehát a hagyományos férfi szerepeknek és követeléseknek mindig meg kell felelni, de a női szerepeknek egyáltalán nem, sőt minél többet lehetőség szerint átpasszolni a férfinak.

          6     0
         • A GYED jó dolog (sosem élvezhettem,nekem nem járt ugye),mert legalább minimálisan eddig otthon maradhat az anyuka a gyerekkel, és nem Szél Bernadett tanácsára és ajánlásával húz vissza a pár hónapos gyereke mellől dolgozni. Viszont ha otthon van,akkor végezze el a házi munkát javarészt ! (esetleg nagy bevásárlás,kerti munkák,-ha van kert- kérhet segítséget). Ameddig otthon voltam az exférjemnek a kisujját sem kellett megmozdítania. Ha viszont visszakényszerül ,szó szerint kényszerül és nincs szabad választása az anyukának,akkor elvárható valami segítség,legalább a semmitől több, mert a közhiedelemmel ellentétben nem minden munkahelyen  nők által végzett munka akta tologatás és körömreszelés. És ha munka,valódi munka mellett még otthon is minden csak a nőre marad,az teljes végkimerülés,tapasztalatból beszélek.

          0     0
          • Nem a GYED-del van a probléma – ami amúgy is csak pár évig jár – hanem, hogy rengeteg nő erre és a még meg nem, vagy soha meg nem születendő gyerekeire hivatkozik, hogy alátámassza a pofátlan pénzéhes viselkedését: “na, de hogyan lehet komolyan venni olyan férfit, aki nem képes eltartani a családját?”, “mi lesz, ha GYED-en leszek?”, “A férfi feladata az otthon megteremtése” (értsd: robotolni, hogy meglegyen rá a pénz, vagy fizetni a törlesztőrészletet hosszú évekig). Mindezt megfejezve azzal, hogy nem tudnak és nem is akarnak megfelelni semmilyen elvárásnak, csak pofátlanul követelőznek.

           1     0
         • Manapság a gyed közel annyi, mint a nő fizetése, tehát nem sok az a pénz, ami kiesik, amit pótolni kell. Írhatnám azt, hogy a háztartási munka közös végzése csak arra az időszakra vonatkozik. amikor a nő még/már dolgozik a munkahelyén, de nem. A kicsivel való foglakozás az első néhány hónapban annyi energiával jár, hogy szükség van – lenne – az apuka segítségre. Persze, ha kedves apának ez derogál, mehet sörözni is a tv elé.

          0     0
       • “Aldo, nem jelenik meg a hozzászólásodnál a válaszlehetőség, ezért ide írom. Honnan veszed, hogy a feminista nem ismeri ezeket a szavakat?”
        Lehet, hogy ismeri a szeretet, szerelem, figyelem szavak jelentését, csak nem tudja és nem is akarja megadni ezeket egy férfi számára. A feminista eltorzult elméje szerint ugyanis a férfi rossz, a nő jó. A férfi tettes, a nő áldozat.

        “Sok-sok dolgozó nő él párkapcsolatban.”
        Azért a dolgozót ne keverjük már össze a feministával. Dolgozni mindenkinek muszáj. Egyetlen nő sem várhatja el, hogy eltartsák élete végéig, ami nagyon nagy részben a feminizmusnak hála.

        “Ennyi erővel lehetne azt is állítani, hogy azok a férfiak nem ismerik ezeket a szavakat, akik nem törődnek azzal, mit szeretne a párjuk, és mindenképpen otthon, a háztartásban akarja őket tartani.”
        Mégis hány nőt tart otthon a háztartásban a saját férje, pasija vagy apja? Hány olyan nő van, aki nem járhat iskolába, nem képezheti magát, mert nem engedik neki, mondván a nő helye a konyhában van? Annyira unalmas már ez.

        0     0
        • “Lehet, hogy ismeri a szeretet, szerelem, figyelem szavak jelentését, csak nem tudja és nem is akarja megadni ezeket egy férfi számára. A feminista eltorzult elméje szerint ugyanis a férfi rossz, a nő jó. A férfi tettes, a nő áldozat.”

         Ez butaság. A feministák nem általában a férfi viselkedési formákat tartják rossznak, csak azokat, amelyek hátrányosan, igazságtalanul megkülönböztetik a nőket. A feministák többsége is párkapcsolatban akar élni, csak egyenrangú párkapcsolatban.

         “Azért a dolgozót ne keverjük már össze a feministával. Dolgozni mindenkinek muszáj. Egyetlen nő sem várhatja el, hogy eltartsák élete végéig, ami nagyon nagy részben a feminizmusnak hála.”

         Ha egy nő dolgozik, akkor feminista. Épp az (volt) a feminizmus egyik célkitűzése, hogy a nő a képességeinek megfelelő munkát végezhessen. Tehát nem akarod eltartani a hozzád tartozó hölgyet, ellenben elvárod tőle, hogy háziasszonyként kiszolgálja az igényeidet? Mi lesz ez esetben a gyerekek nevelésével? Hogyan foglalkozzon a nejed a gyerekekkel, ha munkahelye van? Az sem zavar, ha esetleg jobban keres a hölgyemény, mint te? Azt hittem, ragaszkodsz a családfenntartó státuszhoz.

         “Mégis hány nőt tart otthon a háztartásban a saját férje, pasija vagy apja? Hány olyan nő van, aki nem járhat iskolába, nem képezheti magát, mert nem engedik neki, mondván a nő helye a konyhában van? Annyira unalmas már ez.”

         Nagyon keveset, hála a feminizmusnak. Ahhoz, hogy a nők ne csak alulfizetett, szaktudást nem igénylő munkát végezhessék, kellettek a nőmozgalmak. Unalmas, vagy nem unalmas, ez így van. Akkor is, ha nem szívesen olvasod.

         0     0
         • A nemzetközi kasztrációs napot, Te személy szerint hogyan illeszted bele ebbe a mondatodba? : ”A feministák nem általában a férfi viselkedési formákat tartják rossznak, csak azokat, amelyek hátrányosan, igazságtalanul megkülönböztetik a nőket. A feministák többsége is párkapcsolatban akar élni, csak egyenrangú párkapcsolatban.” ezt az egyik főidológusotok mondta, még mielőtt azzal jössz hogy a többség nem ezt…Lehetne még idehozni jó pár Dworkinos f…got.

          “Nagyon keveset, hála a feminizmusnak. Ahhoz, hogy a nők ne csak alulfizetett, szaktudást nem igénylő munkát végezhessék, kellettek a nőmozgalmak.” király, sikeresen legyőztétek akkor  a gonosz patriarchális fenevadat a hadseregetekkel, akkor miért nem mentek haza vagy mondjuk Szaud-Arábiába (ugye leírtad hogy megcsináltuuuk)? Nem Ti ittmaradtatok a kényelmes nyugati országokba, és már azért tüntiztek hogy? Rossz a hírem a számodra, olyanok vagytok mint a Vörös Hadsereg, itt maradtatok a nyakunkon, “békefenntartani”.

          0     0
      • Aruld már el, szerinted 2-3-400+ éve miért csalták a férfiak a feleségüket, holott akkor még nem volt feminizmus?

       200 fős jobbágyfaluban aztán erre sok lehetőség volt. ha meg lett volna is, senki nem kívánt egy jó kis becsületgyilkosságos-vérbosszús körforgást a nyakába. max annyi történt, hogy a gróf úr fiacskája felcsinálta csinosabb parasztlányt, akit utána gyorsan hozzáadtak a lovászfiúhoz…aki a kisasszonyt dugta…….a mesékben. :)

       1     0
    • ismered a kockazat es feleloseg fogalmakat?

     1     0
    • Jó volt az úgy, ahogy volt. Most is az kéne.

     0     0
    • Ha nem született királynak, császárnak, pápának, grófnak, bárónak vagy legalább földesúrnak, a férfi ugyanúgy gürcölt a földeken, etette az állatokat stb. Amikor a pestis járvány letarolta egész Európát, olyan sokan meghaltak, hogy már a rang sem számított, így bizony a földesúr is beállt néha kapálni. Akkor ezt még fejeljük meg azzal, hogy egy átlag bányász feleség 3-4 férjet is elfogyaszthatott élete során, mivel eme szakma képviselői jóval gyakrabban “használódtak el” mint a többiek. Ráadásul katonának sem a nőket vitték el, hanem a férfiakat. 10 gyereket meg nem volt kötelező szülni, de figyelembe véve a kor egészségügyi és higiéniai viszonyait, úgy voltak vele, hogy néhány csak túléli. A gyermek halandóság még a 18. század végén is jellemző volt. Bizonyos felsőbb körökben valóban voltak elrendezett házasságok, szimplán hatalomszerzés és az összeharácsolt vagyon megőrzése miatt. A Habsburg módszer is inkább a beházasodás volt, mert a csatamezőn nem nagyon jeleskedtek. Alacsonyabb rétegben már jóval kevesebb megrendezett házasság volt, mivel nem nagyon volt mit megóvni, hiszen nem volt semmijük. Szóval egy átlag férfihoz képest egy átlag nőnek még a középkorban is jó dolga volt.
     Az ajtónyitás és társaik valóban nem kötelezők, de páran úgy tekintetek rá mintha nektek is járna. Aztán ha megkapjátok, úgy lestek az emberre, mintha egy véres kést szorongatna a kezében. Ja már megint a normális nők, akik szintén örömet okoznak a társuknak. A nagy része csak azt nézi, hogy mennyit tud profitálni a férfiból.

     1     0
     • Természetesen, hiszen mint írtam, a férfiak élete sem volt egyszerű, amire ki akartam lyukadni, az volt, hogy teljesen értelmetlen úgy előadni a dolgokat, mintha a 20. század előtti időszak arról szólt volna, hogy azok a nemes és csodálatos férfiak mind kiszogálták volna a nőket, akik viszont egész nap nem csináltak semmit, csak elégedetlenkedtek jó dolgukban. Ugyan már…

      A férfiaknak meg bányásznak sem kellett lennie, hogy elfogyasszanak 2-3 feleséget, hiszen a nőknek nagyon nagy része halt meg szülésben, tehát ez akkoriban abszolút természetes dolog volt, a férfiak több feleséget fogyasztottak, mint fordítva. És 10 gyereket nem volt kötelező szülni, de a férfiaknak mégsem volt kényelmes időben kihúzni, hogy legalább a teherbeesés esélyét csökkentsék vagy báránybelet felhúzni, márpedig nem igazán volt más mód a terhesség megelőzésére, tehát épp a férfiak miatt született ennyi gyerek. Elhiheted, nem a nők akartak ennyi porontyot világra hozni fájdalmasan, állandóan azon stresszelve, mikor halnak bele a szülésbe… és nem azért született ennyi gyerek, mert gy gondolták, legalább felnő valamennyi, hanem szimplán azért, mert az emberek vagy hülyék voltak a védekezéshez vagy nem volt kényelmes nekik.
      Nézd meg, még manapság is rengeteg a “becsúszott” gyerek, pedig ma már elméletben mindenki  tudja 10 évesen, hogy történik a fogantatás és hogy kell védekezni.

      “Szóval egy átlag férfihoz képest egy átlag nőnek még a középkorban is jó dolga volt.”
      Miért? Az átlagnő tulajdonképpen ugyanúgy dolgozott és mellé még jó eséllyel bele is halt a szülésbe, amitől a férfinak nem kellett tartania. Ha háború volt, és a férje elment, tehát kiesett az egyik kereső és munkás, simán éhen halhatott gyerekestül együtt, ha nem tudta egymaga ellátnia a családot. Ha becsapott az ellenség, megerpszakolhatták vagy megölhették, tehát a háború a nő számára dettó életveszélyes helyzet volt.
      De ott volt pluszban, hogy a férje is azt csinált vele, amit akart. És nem minden férj volt rendes akkor sem.

      “ páran úgy tekintetek rá mintha nektek is járna”

      Most páran vagy mindannyian? Ha nem mindenki ilyen, akkor a cikk miért úgy íródott, mintha minden nő ilyen lenne? Épp ez a baj a Férfihanggal, hogy tulajdonképpen csak uszít a nők ellen, gyűlöletet kelt és buzdítja a férfiakat a további utálkozásra, ahelyett, hogy megoldásokat keresne, arról írna, miért normális a normális nő, hol lehet őket megtalálni, mit kell hozzájuk felmutatni, hogy kell velük megismerkedni, ésatöbbi.

      A Férfihang cikkírói miért nem kérnek fel néhány normálisan élő házaspárt, hogy meséljék el, hogyan élnek, mit várnak el a másik nemtől, mi az ilyen párkapcsolat titka? Talán azért, mert valójában nem is ez érdekli az idejáró férfiakat, hanem csak az, hogy levezethessék a feszkót és közösen utálhassák a nőket?

      1     1
      • “a férfiak több feleséget fogyasztottak, mint fordítva”

       Jah, háborúba is a nők haltak a frontokon.

       2     0
      • te idióta picsa!

       az elrendezett házasságok, plusz a katolikus válás tilalom idején aztán nagy lehetősége volt erre az özvegyembernek esetleg ha talált egy öszvegyasszonyt. amiből jóval több volt….:) akkor is, ahogy most is…

       tényleg orwelli amit nőstények/femcsik csinálnak. de tudjuk, hogy az angszocot is nagyrészt a nők tartották fenn

       “Winston irtózott a nőktől- különösen a szépektől- ők voltak a párt legelvakultabb hívei műkedvelő kémek, eretnekek után szimatolók” :)

       2     0
      • Lierin ,

       unalmas vagy… tizenkettő egy tucat…szajkózod a szokásos feminista lózungokat, közben fogalmad sincs sem az összefüggésekről, sem a folyamatokról, sem azok következményeiről, sem a valóságról… Két kezed összeteheted, h van egy párkapcsolatod (h mennyire papucs a párod, azt persze nem tudom…), ettől függetlenül a kimutatások szerint a társadalom egyre nagyobb része szingli, ami nyilván nem jelent boldogságot, bár az is tény, h az elmúlt 5 évben, ahogy a nők egyre nagyobb szabadságot (?) kaptak, úgy lettek egyre boldogtalanabbak… Ha nem hiszed, keress rá google-n: pl. women happiness paradox néven. A nők ugyanazt a szart kapják a feminizmussal, mint a férfiak, csak cukormázzal leöntve, ezért később érzik meg a valódi ízt – pl. 40 év felett, komoly kapcsolat nélkül, macskákkal…

       A Férfihang cikkíróinak jelentős része boldog párkapcsolatban él – ha kicsit alaposabban olvastál volna a cikkek között, erre rátalálhattál volna. Persze kényelmesebb szemellenzősen, előítéletesen gondolkodni…a “keressetek nőt, ha szexhiányotok van” érv mikor jön elő? :)

       Abban viszont igazad van,  h van az oldalon tényleg néhány megkeseredett, akár nőgyűlülő férfiegyed is. És mivel ők elég hangosak, ezért látványosan felülreprezentáltak is.

       2     0
       • Abban viszont igazad van,  h van az oldalon tényleg néhány megkeseredett, akár nőgyűlülő férfiegyed is. És mivel ők elég hangosak, ezért látványosan felülreprezentáltak is.

        Tudod mi a furcsa, Dan bátyám? Hogy amióta lenyeltem a Red Pill-t, én tulajdonképpen már megbékéltem önmagammal is, a múltammal is, és békével tölt el az a tudat, hogy az életem és a nőkkel való kapcsolatom kulcsa végre már az én kezemben van. ZFG van és Zen, huncutul csillogó szemek és gúnyos félmosoly az arcomon…

        És mégis, mégis: ahányszor és amikor csak belefutok a feministákba és a kommentjeikbe, ez a jelenem átmenetileg szertefoszlik, és kihozzák belőlem az állatot, jönnek a flashback-ek, jön vissza a sötétség és újra eluralkodik a lelkemen a káosz…

        Mindent, amit magam mögött akarok tudni és hagyni, azt a feministák erővel rángatják vissza, mintha nem akarnák hogy továbbmenjek, mintha ragaszkodnának ahhoz, hogy az maradjak, aki voltam. Mintha a feminizmusnak az lenne a direkt célja, hogy olyan embereket teremtsenek tömegesen, mint amilyen én voltam, és aki megpróbálna onnan kiszabadulni, azt erővel is visszalökjék a gödörbe…

        0     0
        • A PUA lényegében egy hazugság. Ugyanolyan hazugság, mint a smink, a pushup, a szilikon és társai (ezért fogom a fejem, amikor SS rinyál itt a PUA miatt, ha jár a smink, akkor jár a PUA is). Ideig-óráig imitálni tudsz valamilyen alfás karaktert, de később úgyis “lelepleződsz.” Ha egy nagy városban laksz és van miből válogatni, akkor a segítségével meg tudsz fektetni néhány nőt, ha jól csinálod, de ennyi. Te nem fogsz megváltozni.

         Ahhoz, hogy ezt a figurát vagy valami hasonlót tartósan tudj hozni, a gondolkodásmódodon kell alapvetően változtatni és meg is kell értetni magaddal, hogy miért az az indokolt és helyes viselkedés (de amúgy szerintem nem az alfára kell törekedni, nem egy a fejünkben elképzelt James Bond-szerű rohadt menő mindenkit megdöntő valamire kell törekedni, hanem inkább önmagunk egy jobb változatára –> ez már a nők számára is vonzó lesz imo). Amíg ezt a viselkedést ideiglenesen öltöd magadra, mint egy ruhát, addig nem is lesz hiteles és csak idő kérdése amíg kilóg a lóláb (Csakszi is nagyon szépen elő tudja böfögni az istencsászár alfajanit, csak amikor kap egy neki nem tetsző kommentet, egyből kibújik belőle a komplexusos hisztis gyerek és már szórja is a kurvaanyázást. Hiteltelen. A keménytökű alfajani imidzs és a rinyagép között van egy erős kontraszt, egy személyiségben nem fér össze ez a két egymástól nagyon eltérő viselkedés, ha így érthető). Az a fajta viselkedés, amihez a nők vonzódnak nem kompatibilis a minden bokorba zsidót vizionáló, a zsidó faji politika és az éppen aktuális székletünk minősége között is okozati összefüggést vizionáló attitűddel. A másokra való folyamatos ujjal mutogatás nem férfias, és ezt valószínűleg a nők is megérzik rajtad,  neked, mint a redpill egyik főpapjának, ezt illene tudni.

         0     0
         • Ahogy elnézem, neked is a torkodon akadtam…..

          Azért néha olvasd is el azt, amit írsz:

          A másokra való folyamatos ujjal mutogatás nem férfias, és ezt valószínűleg a nők is megérzik rajtad……

           

          0     0
         • Deadpool, elmondanám, hogy a PUA és a Game működik. Mégpedig a következőképpen.

          Az embernek van egy belső énje, és van a perszónája amit a többi embernek mutat, illetve amit a többi ember lát belőle. A PUA azt mondja, hogy változtass a perszónádon, és az erre érkező pozitív reakciók fognak változtatni a belső éneden.

          Ha a belső én és a perszóna nagyon eltér, ott érzik az emberek – a nők is – hogy kilóg a lóláb, valami nem stimmel. Ezért fontos, hogy a kezdeti kudarcok miatt nem szabad feladni, próbálkozni kell amíg nem sikerül. Így előbb-utóbb a pozitív élmények és visszacsatolások összhangba hozzák a perszónát a belső énnel. Ehhez idő kell.

          A másik oldala a dolognak, hogy amikor az emberek megszokták a korábbi, lúzer perszónádat, akkor egy éles váltás disszonanciát kelt bennük, és szinte ragaszkodni próbálnak hozzá, hogy te a régi perszónád vagy és csak az lehetsz. Ezért javasolja a PUA hogy lehetőleg új környezetben, ismeretlen lányokkal kezdd el a Don Juan-t játszani.

          Namost éles váltással a zsidókérdésre: ha megfigyelted, az alt right, amit én is képviselek, az nem más, mint reakciós identitáspolitika. Ennek része a zsidókérdés is. Az antiszemitizmus nem a zsidók gyűlöléséről szól, hanem a saját fajtám szeretetéről és önvédelméről.

          Én keresztény magyar ember vagyok, és ebből kiindulva határozom meg a viszonyomat a zsidókhoz képest, reagálva arra amit a zsidók az enyéimmel csináltak a történelem során és csinálnak ma is. Nem látom értelmét a zsidók bűnbakként való szerepeltetésének – a bűnbak amúgy is zsidó koncepció – hiszen mi értelme lenne a zsidókat olyan rossz dolgokért vádolni, amiket nem csinálnak? Hogy lennénk attól beljebb, mitől lenne attól jobb, mit segítene az? Én csak arra reagálok, amit látok hogy a zsidók ténylegesen csinálnak és amit érzékelek hogy hogyan viszonyulnak az enyéimhez.

          Az antiszemitizmusnak azzal a fajta – egyébként zsidó – értelmezésével, hogy itt egy csomó primitív baromról van szó, aki a saját és közösségi nyomoráért a saját felelősségét elhárítva, ok nélkül, bűnbakként, minden alap nélkül ujjal mutogat a zsidókra, és valami primitív rosszakaratból, vérszomjból és irigységből fakadóan, gonoszságból rosszat akarnak az ártatlan zsidóknak, ezzel én nem tudok mit kezdeni. Ezt valaki beszopja, mint magyarázatot? Ezt még maguk a zsidók sem hiszik el, csak azt akarják, hogy azok a gójok akik nincsenek képben, egyfajta hamis és téves erkölcsi és szellemi magas lóról nézhessék le a saját fajtájukból azokat, akiknek már leesett a tantusz. Ügyes trükk amúgy, a kampósorrúak a pszichológiához nagyon értenek. Látom, nálad is bevált a dolog :)

          2     0
          •  ”Az antiszemitizmusnak azzal a fajta – egyébként zsidó – értelmezésével, hogy itt egy csomó primitív baromról van szó, aki a saját és közösségi nyomoráért a saját felelősségét elhárítva, ok nélkül, bűnbakként, minden alap nélkül ujjal mutogat a zsidókra, és valami primitív rosszakaratból, vérszomjból és irigységből fakadóan, gonoszságból rosszat akarnak az ártatlan zsidóknak, ezzel én nem tudok mit kezdeni. Ezt valaki beszopja, mint magyarázatot? Ezt még maguk a zsidók sem hiszik el, csak azt akarják, hogy azok a gójok akik nincsenek képben, egyfajta hamis és téves erkölcsi és szellemi magas lóról nézhessék le a saját fajtájukból azokat, akiknek már leesett a tantusz. Ügyes trükk amúgy, a kampósorrúak a pszichológiához nagyon értenek. Látom, nálad is bevált a dolog :)”

           Parádésan érvelsz. :D

           Szóval én megettem ezt a zsidó szöveget, és gonosz parasztnak nézlek? :D

           Hát ezekkel az (saját magad által fabrikált) érvekkel szemben valóban könnyű vitatkoznod. Aki túlzásnak tartja amit művelsz az vagy zsidaj vagy egy idióta akit megvezettek az ármánykodó zsidajok. És itt a vége. Ilyen hitvilág ellen képtelenség vitatkozni, ezt már belátom, és inkább meg sem próbálkozom vele. Viszont azt  elmondanám, hogy nem tartalak sem vérszomjasnak, sem rosszakaratúnak vagy gonosznak. Jólelkű ember vagy, csak hülyeségeket beszélsz. Elég gyakran.

           “A PUA azt mondja, hogy változtass a perszónádon, és az erre érkező pozitív reakciók fognak változtatni a belső éneden.”

           Ja, kb. 8 évvel ezelőttig én is ezt hittem. Ez a marketing szöveg a PUA anyagokban, aztán a valóságban meg bilibe ér a kezed. Volt egy épp futó kapcsolatom amikor a PUA-val megismerkedtem és sikerült is ideiglenesen rendbe tenni a dolgokat, de később beleállt az egész a földbe, csak nyújtani tudtam. Nekem nem ment. Próbáltam. És ahogy elnézem, eddig neked sem.

           Építkezni csak stabil alapokra lehet. A saját személyiséged nem tudod lecserélni, azon maximum fejleszteni lehet. De nem is kell mást. Önmagad egy jobb változatát kell előkotornod és az már túlélő lesz, az már vonzóbb lesz az ellenkező nem számára. Ha nem veszel tudomást a problémáidról, nem fognak megszűnni azzal, hogy szarsz rájuk és felveszel egy számodra idegen ént. Ezt nem veszi be az elméd.

           Párkapcsolatban egy bizonyos idő után egymásra hangolódtok és egy pillantásból is nagyon sok dologra lehet következtetni. Hiába az elolvasott anyag, hiába a tudatos odafigyelés, nem tudsz állandóan éber lenni, mert vannak olyan események amik pillanatok alatt játszódnak le, reagálnod kell, de már csak arra van időd, hogy magadat add, ez az egyik dolog. A másik, hogy felvett személyiséget kurvafárasztó ám huzamosabb ideig játszani. Egy idő után belefáradsz és bele is szarsz. Szóval, én nem ajánlom hosszabb párkapcsolatra a puát, csak akkor ha nem nagy a kontraszt a valóság és a színjáték között.

           A saját szarod kell kitakarítani. A sérelmeid elengedni, a komplexusaid feldolgozni, megérteni a saját hülyeségeid. Ha elfogadod magad, azt hogy nem változtathatsz a múltadon, hogy ebben nincs igazság és igazából a legjobb amit tehetsz, hogy harag nélkül továbblépsz, ha mostantól a jeleneddel és a jövőddel foglalkozol, összekaparod magad, körülnézel, felméred a lehetőségeid, eszközeid és elkezded ezekből a legjobbat kihozni… Ha ez a folyamat elindul, onnan kezdve egy idő után ennek a hozadéka lesz a határozottság, a nyugodtság, a bátorság stb. (és ez a fajta higgadtság nem olyan higgadtság, hogy amint jön 2 mondat SS-től, már durran az agyad) és az, hogy fel fogod kelteni mások figyelmét is. Önmagad egy jobb változata.

           1     0
          • Deadpool, nem értelek. Első körben kijelented, hogy a PUA nem működik. Második körben leírod, hogy ezzel szemben mi az, ami viszont működik – csakhogy mindaz, amit működőképesnek írtál le, az egy az egyben egyezik meg azzal, amit a PUA is tanít.

           Ne keverjük össze a PUA-t azzal a téves képpel, amit a média sugároz róla, illetve ami a média és egyéb fals és félinformációk és téves elképzelések alapján kialakul az emberek többségének a fejében.

           Éles váltással ismét a zsidók. `pool, hit alapon nincs értelme az antiszemitizmusnak. Az antiszemitizmus NEM hit alapú. Az emberek nem azért lesznek antiszemiták, mert mondjuk Adolf azt mondta, és még valakik sokan azt mondták, hogy a zsidók rosszak, és ezért gyűlölni kell őket és legyünk antiszemiták, és te ezt elhiszed, és onnantól utálod őket. Ez nem így működik. Őszintén, neked elég lenne ennyi így bemondásra ahhoz, hogy gyűlölj bárkiket is? Ugye, hogy nem. Akkor miért gondolod, miért feltételezed, hogy másnak elég?

           0     0
          • “Deadpool, nem értelek. Első körben kijelented, hogy a PUA nem működik. Második körben leírod, hogy ezzel szemben mi az, ami viszont működik – csakhogy mindaz, amit működőképesnek írtál le, az egy az egyben egyezik meg azzal, amit a PUA is tanít.”

           Vettem észre. Akkor vegyük át mégegyszer.

           “Ne keverjük össze a PUA-t azzal a téves képpel, amit a média sugároz róla, illetve ami a média és egyéb fals és félinformációk és téves elképzelések alapján kialakul az emberek többségének a fejében.”

           Nem tudom mit állít a média a PUA-ról, és nem is foglalkoztat.

           “A PUA azt mondja, hogy változtass a perszónádon, és az erre érkező pozitív reakciók fognak változtatni a belső éneden.”

           “Ha a belső én és a perszóna nagyon eltér, ott érzik az emberek – a nők is – hogy kilóg a lóláb, valami nem stimmel. Ezért fontos, hogy a kezdeti kudarcok miatt nem szabad feladni, próbálkozni kell amíg nem sikerül. Így előbb-utóbb a pozitív élmények és visszacsatolások összhangba hozzák a perszónát a belső énnel. Ehhez idő kell.”

           Erre reagáltam. Innen indultunk. Ezt pedig te magad írtad és nem a média. Amiről pedig én beszéltem, az teljesen más. Fuss neki még egyszer, mert szerintem érthetően megfogalmaztam a különbséget.

           Alapvetően az a különbség, hogy amíg te azt állítod, hogy menj és darálj és majd idővel a részeddé válik egy számodra életidegen személyiség, addig én azt, hogy ahhoz hogy megváltozz, fel kell dolgoznod a múltad – és erről a pua hallgat. Mondjuk ennek is meg van az oka szerintem…$$$

           A pua rövidtávon működhet. Nekem működött, több nőt is összeszedtem vele, de talán elsősorban inkább arra volt jó, hogy rengeteg kérdésemre kaptam választ. Ideiglenes, kisegítő megoldásnak úgy gondolom, hogy alkalmas lehet. Viszont a sminknél nem ér többet.

           “Éles váltással ismét a zsidók. `pool, hit alapon nincs értelme az antiszemitizmusnak. Az antiszemitizmus NEM hit alapú. Az emberek nem azért lesznek antiszemiták, mert mondjuk Adolf azt mondta, és még valakik sokan azt mondták, hogy a zsidók rosszak, és ezért gyűlölni kell őket és legyünk antiszemiták, és te ezt elhiszed, és onnantól utálod őket. Ez nem így működik. Őszintén, neked elég lenne ennyi így bemondásra ahhoz, hogy gyűlölj bárkiket is? Ugye, hogy nem. Akkor miért gondolod, miért feltételezed, hogy másnak elég?”

           Nem bemondásra teszik ezt. Sulykolásra. A tömegnek/csőcseléknek nincs esze. Hangja van. A leghangosabbat hallják meg és nem a legokosabbat. A tömegembernek nem kell bizonyíték, nem kellenek érvek. Arra sincs semmi bizonyíték, hogy az összes, egytől egyig romlott. És gyanítom, hogy mostanában nem is fog ez változni. A gender is egy kamu, mégis tömegek kajálják be.

           A tömeg hőbörgőkből és bégetőkből áll. A hőbörgők adják a demagóg alaphangot, a bégetők pedig azt züllesztik még lejjebb. A hőbörgők kiokádják magukból a hülyeséget, a bégetők pedig a saját színvonalukon tovább böfögik. Szó nincs itt tényekről. A Fidesz mivel nyert harmadjára kétharmadot? Azzal, hogy neki volt a legjobb programja és erről meg is győzte az embereket? Azzal, hogy leállt egy nyilvános TV vitában érveket ütköztetni az ellenfelekkel célokról, jövőképről, amiből aztán a nézők levontak valamilyen következtetést? Na ugye.

           Egyébként (már) nem pocsékolom az időmet, és főleg az energiámat arra, hogy ismeretlen vagy ismerős embereket gyűlöljek. Mérgezi az elmét, feleslegesen. A való életben azokra koncentrálok, akiket kedvelek.

           0     0
          • Alapvetően az a különbség, hogy amíg te azt állítod, hogy menj és darálj és majd idővel a részeddé válik egy számodra életidegen személyiség, addig én azt, hogy ahhoz hogy megváltozz, fel kell dolgoznod a múltad – és erről a pua hallgat. Mondjuk ennek is meg van az oka szerintem…$$$

           Egyrészt a kettő nem zárja ki egymást, hanem kiegészíti és így (lesz) teljes. Ha az “életidegenségével” nem tudsz megküzdeni/feldolgozni, akkor nem mész semmire, nem lehet egyszerre kívül is meg belül is lenni….

           Nem lehet kis lépésekkel átugrani a szakadékot…..

           Nem bemondásra teszik ezt. Sulykolásra. A tömegnek/csőcseléknek nincs esze. Hangja van. A leghangosabbat hallják meg és nem a legokosabbat. A tömegembernek nem kell bizonyíték, nem kellenek érvek.

            

           Kb. ezt mantrázza jelenleg az ellenzék: „vidéki (primitív/agymosott/aluliskolázott/elmaradt stb.)  bunkók”

           A gender is egy kamu, mégis tömegek kajálják be.

           Hol van az a tömeg?

           A „belterjes” x ezreléken kívül csak bamba szemmel néznek, ha megemlíted egy társaságban , de ha az utcán random 100 embert megkérdezel, jó ha egynek van fogalma egyáltalán erről a szóról…..

            

           A tömeg hőbörgőkből és bégetőkből áll. A hőbörgők adják a demagóg alaphangot, a bégetők pedig azt züllesztik még lejjebb. A hőbörgők kiokádják magukból a hülyeséget, a bégetők pedig a saját színvonalukon tovább böfögik. Szó nincs itt tényekről.

           Szóval „azellenzék” tüntikéző „tömege” semmiben sem különbözik a patásra szavazó csőcseléktől?:)……

            A Fidesz mivel nyert harmadjára kétharmadot? Azzal, hogy neki volt a legjobb programja és erről meg is győzte az embereket?

           Igen. Puzsér szavaival élve, a legegyszerűbben megfogalmazva:

           Az emberek nem hitték el, hogy az ellenezék ne lopna ha kormányra kerülne és elhitték a kormánynak, hogy megvéd minket a tetű (muzulmán) inváziótól….a sok balga /hiszékeny /agymosott sulykolt bunkó…..

           Azzal, hogy leállt egy nyilvános TV vitában érveket ütköztetni az ellenfelekkel célokról, jövőképről, amiből aztán a nézők levontak valamilyen következtetést?

           Láttunk már ilyen „vitát” és láttuk a táncos ámokfutását is a „megnyert vita után”…..

            

           Egyébként (már) nem pocsékolom az időmet, és főleg az energiámat arra, hogy ismeretlen vagy ismerős embereket gyűlöljek. Mérgezi az elmét, feleslegesen. A való életben azokra koncentrálok, akiket kedvelek.

            

           Hmmmmm……..

            

            

           0     0
         • “ezért fogom a fejem, amikor SS rinyál itt a PUA miatt, ha jár a smink, akkor jár a PUA is”

          Én  nem rinyálok a PUA miatt, egyszerűen egy hülyeségnek tartom.

          1     0
          • És mi a véleményed a szemceruzáról, szempilla spirálról, alapozó készletről, rúzsról, miniszoknyáról, pushup melltartóról, a szlikonról, plasztikai beavatkozásokról, és így tovább a végtelenbe. Ezt is hülyeségnek tartod?

           0     0
          • Mindennek a párja az, amikor belövöd a hajad, magadra fújod a drága rovatirtót meg előveszed a direkt bulikra vett, márkás cuccokat, hogy egy estére úgy tűnjön, mintha valami hmcs lennél. :)

           0     0
          • Nem igazán értelek. Kifejtenéd? Egyébként, miért tartod hülyeségnek? Érdekelne mivel vitatkozom.

           0     0
        • Úgy veszem észre,Hunn,hogy te lenyelted azt a redpillt és vagy félrement, vagy megfeküdte a hasadat, másképp nem jöhet csak úgy elé belőled a frusztrált gyerek hogy neked a feminizmus miatt nem jutott nő és ezért inkább drogoztál vagy mijafaszt csináltál. Aztán idejön egy ilyen ronda xenomorf mint ez a lierin és rásűti mindannyiunkra hogy ilyen meg olyan lúzerek vagyunk mert nem papucsot viselünk hanem cowboycsizmát….

         1     0
         • Cowboycsizmáról és erről az egész Lierin-féle hülyeségről eszembe jutott két nő. Az egyik én vagyok, a másik meg egy Ree Drummond nevű író és blogger.

          Ree Drummond The Pioneer Woman néven írja az egyik legismertebb amerikai blogot, és nemrég olvastam el a könyvét, az a címe, hogy Tűsarkúban a prérin. Azt meséli el, hogy jött össze a férjével, aki tkp. egy cowboy, de szó szerint. Tehát marhákat tart. És olyan helyen, ahonnan a legközelebbi bolt 40 km-re van.

          Namármost Ree, ez a totál városi lány, ahogy meglátta, azonnal halálosan beleszeretett, és össze is jöttek, és hozzáment a fickóhoz és leköltözött vele erre az Isten háta mögötti helyre és éli a cowboyfeleségek mindennapi életét. Pedig éppen el akart költözni egy másik nagyvárosba, és lierinként tengetni a tengetni valót.

          Szóval amikor Lierin előadja itt a lenéző dumáját a “földtúrókkal” kapcsolatban, bezzeg a Zértelmiségiek, nagyokat kuncogok. Kíváncsi lennék, ő hány másodperc alatt zúgott volna bele ebbe (vagy bármelyik más) jó kiállású, értelmes, férfias cowboyba és nyúlkálna most vígan marhák fenekébe, hogy a lázukat mérje, csak mert akkor a férje közelében lehet.

          Itt van amúgy a párról egy videó:
          http://people.com/food/pioneer-woman-husband-ladd-drummond/

          Érdekes volt olvasni azt is, ahogy Ree leírja, hogy 4 évig együtt járt az egyetem alatt egy tipikus amcsilibsi szörfös sráccal, de megunta és szakított vele, és mióta megismerte a férjét, fogalma sincs, hogy tudott járni azzal a másik sráccal. És ahogy elnézem őket – ha a képek nem hazugan beállítottak – akkor még most is odavannak egymásért, 22 év házasság után.

          A másik nő ugye én vagyok, mikor a férjemmel összejöttünk, sokáig azt tervezte, hogy majd leköltözünk egy faluba vagy tanyaközösségbe több másik családdal együtt. És noha én alapvetően olyan életet képzeltem el akkor még magamnak, hogy majd valami szép polgári lakásban élek valami kisebb vagy nagyobb városban az én szintén roppantul polgári férjemmel, az addigi álmaimat és a totális felkészületlenségemet abszolúte figyelmen kívül hagyva mentem volna vele, sőt, halálosan biztos voltam benne, hogy immár én is csak arra vágyom, hogy vele éljek valami tanyán. Pedig igazából a hangsúly nem is a tanyán volt, hanem a velén. :-)

          Szóval az ilyen lenéző dumákat mindig el kell osztani kettővel és gyököt vonni belőlük, mert valójában nagyon nem az érdekel minket, hogy a másiknak van-e diplomája meg mennyire vasalt inges akárki, és hogy épp a város közepében él-e vagy valami tanyán, hanem hogy férfias-e a kisugárzása vagy sem. És akkor így simán veszíthet egy nagyvárosi szörfös menő srác az Isten háta mögött élő cowboyjal szemben. Mert az ösztönök már csak ilyenek, nem azt nézik, hogy mi tűnik magasabb rendűnek a liberális világnézet szerint. (Meg ugye Lierin kihagyta azt is a képletből, hogy a “földtúró” életmód nem feltétlen jelenti azt, hogy sötét vagy és műveletlen…)

          0     0
          • Hát ahogyan egymásra néznek abban minden benne van (és nem megjátszott az látszik).

           ” Pedig igazából a hangsúly nem is a tanyán volt, hanem a velén. :-)”

           Pontosan,ha szeretsz valakit,azzal a világ végére is elmész és hajlandó vagy alkalmazkodni bármihez,hogy vele lehess.

           0     0
          • Én a cowboycsizmát csak úgy érdekességképpen irtam,a kertben persze hogy gumicsizmát viselek mert van amikor esik is…

           szerk.-klasszikus mezei gumicsizmáról irtam, nem ilyen virágmintásost, az nem hiszem hogy sárba dagasztani találták ki..

           0     0
          • VivienLeigh: Én se éreztem annak, meg a könyvet se, csak tudom, hogy nem mindenki ilyen optimista, ezért tettem hozzá.:))

           wittukind: A gumicsizma nagyon divatos a város közepiben is, úgyhogy az teljesen rendben van, bár nem tudom, esetleg mintás?:)
           Ez itt pölö egy Gucci gumicsizma:

           Szóval a belvárosi lányok mellett se kell magad rosszul érezned gumicsizmában, mert lehet, rajtuk is épp egy ilyen van.

           0     0
          • Nem szenvedek végig egy kétperces áttekerhetetlen közérdekű reklámot a bántalmazásról.

           Amúgy itt lehet reménykedni, mert ilyen is van: https://www.dateacowboy.com/

           0     0
          • Reszet: Nekem semmiféle reklám nincsen a videó elején. Igaz, reklámszűrők vannak a böngészőmben (sima adblock meg youtube-os adblock). De ha esetleg kíváncsi vagy, tessék, találtam egy másik videót: https://www.youtube.com/watch?v=Ht_nx6rVjJo

           Köszi szépen, nekem már későn jött ez a link, de hátha valakinek kedvet adtam a cowboyokhoz. :DD

           0     0
          • Gazella,

           olyan jó volt ezt olvasni, nem csak a love-sztorik miatt :) ,  hanem, mert tökéletesen visszatükrözi azt az univerzális szabályszerűséget, hogy a nő csatlakozik a férfihez. Illetve a nő követi a férfit, a férfi pedig mindent megad a nőnek.

           Itt mondjuk annyi a kitétel, h legyen férfi, akihez tud csatlakozni a nő. És ez ugye a mai világban ugyanolyan probléma, mint a sok elférfiasodott nő. Az a cowboy nyilván látszott elsőre, h az – a férjedről nem tudok nyilatkozni. :) A nehezítés az, h a legtöbb férfi-palántában ott van a férfi. Ott van benne az a bátor, hős, cselekvőképes harcos, aki megharcolja a harcát mindkettőjükért és aki a nő segítségével király lesz, a nő pedig az ő királynéja. Ehhez azonban a nőnek rendelkeznie kell azzal a bölcsességgel, h a vándorlegényben meglássa a leendő királyt. Elvileg minden nő rendelkezik ezzel a bölcsességgel, illetve az élettapasztalatai által ez finomodik is. A gond az, h a feminizmus és szabadjára engedett hipergámia annyira elnyomja ezt a bölcsességet a nőben, h helyett folyamatosan melléválaszt, aztán meg szív… (meg persze a férfi-palánta is, aki nem tud kinek a hős lovagja, harcosa, királya lenni, hanem helyette elzüllik, meg megkeseredett dugógép, vagy/és nőutáló lesz).

           0     0
          • Dan: Nekem is eszembe jutott sok minden ezzel a könyvvel kapcsolatban. Ki gondolná, hogy az ember egy könnyed romantikus történet hatására A Világ Nagy Dolgairól tud majd elmélkedni. :-D

           Pl. Édith Piafnak van egy dala, a Hymne a l’amour, emitt a szövege magyarul (amit ő maga írt amúgy):

           A kék ég felettünk összeomolhat
           És a föld is szétcsúszhat
           Cseppet sem érdekel, hogyha szeretsz
           Nem érdekel az egész világ sem
           Amíg a szerelem elönti reggeleim
           Míg a testem kezeid közt reszket
           Cseppet sem érdekelnek a problémák
           Szerelmem, mivel szeretsz
            
           A világ végére elmennék
           Befesteném a hajam szőkére
           Ha megkérnél rá
           Elmennék a Holdért
           Ellopnék egy vagyont
           Ha megkérnél rá
            
           Megtagadnám hazámat
           Megtagadnám barátaimat
           Ha megkérnél rá
           Nevethetsz rajtam
           Bármit megtennék
           Ha megkérnél rá

           Ha egy napon az élet elszakít tőlem
           Ha meghalsz és távol kerülsz tőlem
           Cseppet sem érdekel, ha szeretsz
           Mert meghalnék én is veled
           Miénk lenne az örökkévalóság
           A kék végtelenségben
           A mennyben nincs több probléma
           Szerelmem, hiszed-e hogyha szeretjük egymást
           Isten egyesít mindenkit, ki szereti egymást

            

           Aláhúztam azt a részt, amiről beszélni szeretnék. Szóval az jutott eszembe, hogy mennyire ez a nőies szerelem, és hogy ma ezt nektek akarják eladni, hogy egy férfinak így kell viselkednie, megváltozni a nőért, és a sok nő is úgy van a férfival, hogy majd ő megváltoztatja, pedig valójában ez az akár “erkölcstelenségig” (elárulnám a hazámat etc.) menő szerelem, ez a feminista szemmel nyilván alantas önfeladásnak tűnő odaadás (mármint ha egy nő csinálja – hogy férfi csinálja, az lenne az elvárás), na ez a nőies szerelem. (És nyilván ezért kéne nagyon vigyázni most a lányokra, nőkre, mert bizony tömegesen tagadják meg a hazájukat… Lehet ezért szidni őket, én se tartom jónak, de valahol benne van a természetünkben ez, főleg, ha arra neveltek, hogy az idegen szép, az idegen jó.)

            

           A másik, ami még eszembe jutott most a hsz-eddel kapcsolatban, az az Elfújta a szél. Nagyon szeretem, az egyik kedvenc könyvem, tiszta aranybánya férfi-nő kapcsolat szempontjából az is. Na ott van az, hogy ugye Scarlett egyik férjét se tiszteli, hanem más férjébe szerelmes reménytelenül (pontosabban abba, akinek ő ezt a ffit képzeli). A második férjét tkp. a húga kezéről csapja le, mert pénzes férfi, és általa akarja fenntartani a birtokaikat. És Scarlett tragédiája többek között végig az a regényben, és azért teszi tönkre/üldözi el a körülötte levő férfiakat, mert nem érti, hogy ha úgy is érzi, hogy a férfiak “töketlenek”, akkor nem az a dolga, hogy akkor ő növesszen helyettük tököt, hanem hogy ő a férfiakat segítse abban, hogy férfias(abb)á váljanak. Érdekes, mikor kiderül, hogy ez a bizonyos második férj Kux-Klux-Klan-os volt, és egy ilyen akció közben halt meg. Totálisan meg van döbbenve, hogy az ő “tutyimutyi” (valójában csak úriember, aki a finomlelkű és nőies déli hölgyekhez szokott, nem ehhez a protofeminista istencsapásához), férje, akitől ő átvette az üzlete irányítását, mert “talpraesettebb” és “jobban tudja”, magára húzta a fehér csuklyát és bizony tettlegességig fajulóan szembe szállt az elszemtelenedett és durva négerekkel, hogy megvédje tőlük a déli hölgyeket. Sőt, igazából érte vett revansot. Szegény Scarlett aztán a harmadik férjében se látja igazán a férfit emiatt a plátói szerelem miatt, pedig azért Rhett Butler elég férfias meg minden. Csak akkor látja meg ezt benne, mikor részegen úgy meg… szereti :), hogy Scarlett totálisan átadja magát neki + ezzel párhuzamosan arról a férfiról is kiderül a számára, akiért odáig volt, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyennek képzelte, hanem Rhett az a férfi, akit ő egész életében keresett. Csak hát ugye Rhettnek meg ekkorra lesz már elege belőle, úgyhogy elhagyja, és itt ér véget a történet.
           0     2
          • Ez a “nőies szerelem” gondolat nagyon talált.

           0     0
          • Ree sztorija kb mesebe illo (net + tv marketing alapjan, bar hogy nem tudja abbahagyni a mosolygast a fozos musoraban 10 mp-re sem az nekem mindig gyanus). Azonban az o eletet, lehetosegeit nem lehet osszehasonlitani egy magyar tanyasi elettel. Ha az anyagi javaikat nem is nezzuk, kivancsi vagyok hany nonek alternativa egy tanyan 4 gyerek mellett a konyviras, napi fozocskes musor, blog + az ezzel jaro nemzetkozi marketing/promocio stb stb.

           0     0
          • Delin: Az, hogy Ree sikeres blogger és író lett, csak hab a tortán. Nem is mindenki vágyik erre. Vannak, akik boldogok és elégedettek annyival, ha van egy szerető férjük, aranyos gyerekeik meg kedves kis otthonuk. :-) Ree se gondolta, hogy ő valaha is világhíres író lesz, és addig is nagyon boldog volt, amíg nem lett felkapott blogger. 10 év boldog házasság és anyaság után kezdett blogolni, amikor már nagyobbacskák lettek a gyerekei. Nem azzal a tudattal ment férjhez egy cowboyhoz, hogy “oké, van ez az alantas élet, de majd kitörök mint bloggerina, hogy legyen valami – bocsi, Kori, lopom – fenszi is az életemben, amire a városi libsifemcsik is csettinthetnek, hogy megcsináltad, anyukám.” Nem is gondolhatott volna ilyet, tekintve, hogy 1996-ban ment férjhez.

           0     0
          • Nem is felteteleztem, hogy azeřt ment hozza a pasihoz, hogy majd x ev mulva sikeres fancy bloger legyen. Sok melo van abban, amit o csinal, akar valodi a mosolya, akar nem. Csak Lierin kommentje szempontjabol nem tul relevans Ree elete, azert az atlag magyar tanyasi vilag kozel sem volt leanyalom egyik nemnek sem. Kvazi folyamatos harc a tulelesert, amiben persze lehetett boldog parkapcsolat, esetleg jo kapcsolat a gyerekekkel, de azert nagyon nem ezen volt akkor a hangsuly.

           0     0
          • Elek!

           Ugye csak az italomba kevert lsd- miatt látok a videóban egy homokinigger-nigger korcs migránst a fehér fajáruló  alpesi kurvájával, bitorolva a szent magyar anyaföldet, miközben a mi végvári vitéz vajdánk sorban megvédte az anyaföldet majd a határt.

           Csakszi, segíts, mert nem értem. :D

           0     0
          • Gazella,

           igen, amit aláhúztál, valóban női tulajdonság lehet. Ahogy más tulajdonságot, ezt sem utálni kell, hanem elfogadni és figyelembe vennie  férfinak. Az ok ugye az, h tekintve, h a nőket elég sokáig elrabolgatta a szomszédos, vagy távolabbi törzs (kellett a vérfrissítés ;) , meg ugye ha egy falut lemészároltak, a csinos nőket nem annyira, hanem máshol kezdett új életet – hogy ezt mennyire mát lehett életnek nevezni, inkább ne menjünk bele… szóval ezek miatt alakulhatott ki ez a tulajdonság. Meg azért, mert a nő követi a férfit. Nem tudom, láttad-e az alábbi videót, elég ismert. Nem tudom, h valóban minden pontosan úgy van-e, ahogy Black Pigeon megállapítja, de pl. ez is szerepel benne.

           https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw&t=276s

           A másik gondolatom még, a “nő csatlakozik” a férfi” témához kapcsolódva: nekem ez az elméletem, h ezért is van ma ennyi “meghibbant” nő – mert ez a kurta nagy önállóság, meg függetlenség nem természetes állapot egy nőnek! Sőt, továbbmegyek: én nem tudok róla, h erről anno megkérdezték, megszavaztatták-e a nőket, h akarják-e. Csak kapták a képükbe… És mivel az emberi ösztön és lélek, valamint kollektív tudat nem 50 években gondolkodik, hanem évszázezrekben, ezért attól még, h a feminista propaganda azt súlykolja, milyen jó ez a nőknek, amit a jelentős részük el is hisz, ettől még mélyen a tudatalatt nagy káosz van ebből – és ebbe szó szerint belehülyülnek a nők.

           És akkor még nem beszéltem azokról a nőkről – nekem is vannak ilyen ismerőseim -, akik egyáltalán nem feminista picsák, nyilván ők sem tökéletesek és már 40 felé, vagy azon túl járnak és nincs családjuk. Könnyű rásütni minden nőre, h saját maga az oka. Nyilván senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hozott sérülései. De ahogy a házasság a család régen sem a tökéletes emberek kiváltsága volt, úgy ma sem kéne az legyen. Hiába, nagyon el van ma baszódva az egész! Remélhetőleg ez a válság, amely mindig átmenet egy korszakból egy másikba, már hamarosan véget ér és átjutunk ismét egy építkező korszakba…

            

           0     0
          • Szegény kavbojra “egy göbe lábú büdös lotyó ráküldte a kuplerájok átkát”.

           https://www.youtube.com/watch?v=xvsHWvts8t8

           Hogy sikerült-e kikezeltetnie magát, kiderül a dal végére.

           0     0
          • Dan: “ezért is van ma ennyi “meghibbant” nő – mert ez a kurta nagy önállóság, meg függetlenség nem természetes állapot egy nőnek” – Ez pontosan így van. A nők, ahogy mondják jódolgukban már nem tudják mit csináljanak. A férfi (és a társadalom) mindig keretek közé szorította a nőket és így jelentést adott a női létezésüknek. Valahogy úgy ahogy a folyó medre biztosítja a víz futását megakadályozva annak szétfolyását, a víz lelassulását és a terület mocsarassá válását. Ma ezeket a gátakat, medret lerontották és a nők pangó vízű, bűzös mocsárrá váltak.

           A nők kilencven százalékának (a maradék tíz százalék természeténél fogva férfias vágyakkal bír – a természet szereti a változatosságot – , velük szoktak példálózni a a feministák) szüksége van erre és majd’ megbolondul hogy az ösztönei manapság egyre kevésbé kapják meg.

           0     0
          • Delin: Azért Ree élete se volt olyan egyszerű a farmon. Mindegy, nem ez volt a hsz-em lényege. Ha nem érted – pedig elég erőteljesen kifejtettem szerintem -, akkor nem tudom elmagyarázni. Nem a tanyasi körülmények nehézsége volt fókuszban, hanem hogy kihez vonzódunk és mire lennénk képesek érte.

           Dan: Tökéletesen leírtad a helyzetet. Egyszerűen a fene akar önálló lenni, független, “erős” (=kontrolláló, rikácsoló, feszült) személyiség lenni. Az jut erről mindig az eszembe, hogy a Harry Potter 1. részében (nem röhög:)) ), van egy olyan növény, amire ráesik a három főhős. És minél jobban küzdenek, annál jobban rájuk tekeredik. És akkor az egyikük rájön, hogy azt kell csinálni, hogy totálisan ellazulnak. Akkor a növény nemhogy elereszti őket, de átengedi őket magán, vagyis tovább esnek lefelé, és így mehetnek tovább a céljuk felé.

           Kb. a nőknek is manapság ezt kéne megtanulni. Hogy lazuljanak már végre el és adják át magukat a férfinak. Hiába tűnik a küzdelem, az önállóság, a kontrollálás a biztonságosnak és a célra vezetőnek, ez csak megfojt, tönkretesz, lelkileg megöl minket.

           Persze ez nagyon nehéz, amikor valaki ilyen életet él, hogy nem is a férfiak, hanem a többi nő kezd rá mindenfélét mondani. Felelőtlen, ostoba, elnyomja magát, megalázza magát, szolgalelkű és a többi. Nem bírják elviselni, vagy talán inkább elhinni, hogy nem mindenki permanens görcsben éli az életét. Tudod, ha most esetleg boldog is vagyok, majd a férjem elhagy 10 év múlva, és akkor megnézhetem magam, és nekik lesz igazuk, mert karrier híján majd éhen halok… ilyenekkel nyugtatják magukat. Olyan rossz látni.

           0     0
          • Gazella, rendben van az a parkapcsolati modell, amit te kepviselsz, nem tamadja senki. Valoszinuleg a ferjed es a te szemelyisegenek ez megfelelo, igy vagytok boldogok. De komolyan nem ertem miert kell azt hinned, hogy ez minden nonek/ferfinak tetszik/mukodne. Ez nem egy altalanos csodarecept, ami mindenkinek bejon. Ez nem az egyetlen ut a boldogsaghoz, aki mast gondol hulye es macskas szingli letre van karhoztatva elete vegeig. A nok egyebkent se fogekonyak ra, ha megmondjak nekik kivulrol mit csinaljanak,  hogy erezzenek, mi a dolguk. A nok sem homogen reteg csakugy mint a ferfiak. A ferfiak kozt is sok olyan van, aki nem tud/akar kizarolagos csaladfenntarto lenni, nem akar full htb feleseget, nem akar gyereket, nem erdekli a munkaja es meg sorolhatnank. Ez nem genderfeminizmus, hanem az ember szemelyisegetol fugg, ahogy Anna is irta. Az eros es onallo nok pedig nem agresszivak, nem kiabalnak es nem feltetlen a maszkulin jegyeik dominalnak tul. Nem a hangjuk adja az erejuket es nem is feltetlen akarnak dominalni egy kapcsolatban. Ez is egy itt sokat hangoztatott sztereotipia, aminek nem sok koze van a valosaghoz.

           4     0
          • Delin,

           légyszi-légyszi ne kelljen visszamennünk az A betűig az ABC-ben… :(

           Amit kezdtél, az az unalomig ismert, “mindannyian különbözőek vagyunk” mantra, ami valójában tagad mindenféle különbözőséget, folyamatot és ok-okozatot hiszen azt mondja, mindannyian ugyanolyan (különbözőek) vagyunk. Téves! Természetesen vannak személyes vonatkozásaink. Nyilván. De a többszázezer éves ösztönök és férfi-női kollektív tudat az, amelyek döntően irányítanak minket. Ezt lehet finomítani azzal, h megéljük magunkban az ellenkező nemünket is, h igyekszünk valamit megérteni a másik nem inditékaiból, ezáltal könnyebben elfogadni. Igyekszünk a saját nemünk inditékait is megérteni, mert így könnyebben tudunk saját magunk is fejlődni.

           Az erős nő témájában is úgy látom, visszamentünk az A betűig. Senki nem mondta, h a nők ne legyenek erősek, vagy, h nekünk férfiaknak ne lenne szükségünk erős nőre. De az erős nő sosem hirdeti magáról, h erős! A női erő sosem kifelé jelenik meg – mert az a férfi erő -, hanem befelé. Mint írtam, fontos korszak egy nő életében, amikor megtapasztalja a harcos/amazon képességeit és sikereket ér el, de az is nagyon fontos (mármint önmaga érdekében), h ebbe idővel belefáradjon, “belehaljon” és átadja a helyét a Hölgy -> Világszép -> Királynénak. Míg az Amazonnak nincsen társa, csak partnerei, a későbbi fázisok már lehetővé teszik férfi társ megjelenését – sőt a megjelenése világosan mutatja, h a nő sikeresen továbblépett a korábbi korszakból. De, ahogy minden korszakváltás – ahogy a szülés is – sok fájdalommal jár.

           A női erőről pár írás:

           http://titkostanacsoknoknek.hu/noiesseg-noies-szep-vonzo-igazi-no/a-noies-ero/

           http://titkostanacsoknoknek.hu/noiesseg-noies-szep-vonzo-igazi-no/az-eros-no-eros-no-es-ferfiak/

           http://titkostanacsoknoknek.hu/noiesseg-noies-szep-vonzo-igazi-no/noiesseg-ereje-noi-spiritualitas/

           1     2
          • Gazella,

           Igen, amiket írsz, h a feminizmus a nőktől is elvette, vagy legalábbis megnehezítette a bizalmat a férfiak felé. Erre szoktam azt mondani, h a nők a feminizmussal ugyanazt a szart kapják, csak leöntve cukormázzal… Hiszen azzal, h megszűntek a nemi szerepek, ezzel megszűntek a férfi szerepek, a férfi feladatok, férfi kötelességek is. Akár olyan banális témákban is, h mondjuk egy párkapcsolatban a férfi végzi a nehezebb, fizikai, vagy műszaki munkákat – mert ezzel mindenki jobban jár. De ennél nagyobb mélység, h akár házasság, akár csak párkapcsolat, a nőt ugyanolyan könnyen elhagyhatják, mint a férfit. Ez egy férfioldal, úgyh nyilván a férfisérelmek állnak prioritásban. De amikor arról beszélünk, h a válások 70%-át nők kezdeményezik, akkor azt is lássuk, h 30%-át viszont a férfiak! Hogy éppen elég magas ez a szám ahhoz, h számos nő, anya megtapasztalhassa azt, milyen egyedülivé válni, pláne egy-több gyerekkel! Nyilván minden esetben mindkét félnek van felelőssége a kapcsolat szétmenésében, de a végeredmény ettől még ugyanúgy elkeserítő és romboló mind a felnőttek, de még inkább a gyerekek számára.

           Úgy látom, nőként az egyik legnagyobb lelki életfeladat a bizalom, a feltétlen bizalom megtanulása (Joós István itt is a táncos képet mutatja, h a nő merjen dőlni). Amit nehezít a női kollektív tudatban lévő számos múltbeli sérelem, meg persze a mostani élet élményei. De feltétlen bizalom nélkül sosem tud egy nő harmónikus, hosszútávon fennmaradó párkapcsolatot megélni.

           1     3
          • De bizony, Delin, ez a genderfeminizmus, amit leírtál. Azt írod, a férfiak és a nők nem homogén massza, ebben igazad van. Viszont átesel a ló túloldalára, vagyis hogy csak egyének léteznek, és a nőiségünk nem jelent semmit külső jegyeken kívül. Hogyha én tehát mondjuk nem csak külsőre, de belsőre is karakterisztikusan különbözöm sok dologban a férjemtől, abban nem játszik szerepet, hogy ő férfi, én meg nő, hanem csupán az, hogy ő egy másik személy.

           Pedig ez nem igaz. A gondolkodásmódunk, az értékrendünk, a jellemünk, hogy mi okoz kiteljesedést, mi tesz minket boldoggá akár egyénként, akár párban, erre mind-mind alapvető befolyással van, hogy férfiak vagyunk, vagy pedig nők. Az emberiség azért oszlik két nemre, mert két jól elhatárolható nem létezik, és nem csak a testünk terén, hanem belül is. Az ember pedig test és lélek harmonikus egysége. Hogy az én testem egy női test, az azt fogja jelenteni, hogy a lelkem is nőies.

           Természetesen vannak árnyalatok. Ahogy többféle női test van, úgy többféle női jellem is. De csak ezen a jól körülhatárolható kategórián belül – nő – van meg ez a variáció. Egy példával élve: a macskák között sokféle színű, pofájú, méretű, szőrhosszúságú etc. egyed van, de ez a variáció mind a macska kategórián belül esik, tehát nem lesz olyan macska, amelyik kutyának néz ki, max. amelyik kicsit jobban hasonlít a kutyákra, de még mindig jól láthatóan macska és macskaként is fog viselkedni. Ugyanígy a kutyák közül is rengetegféle van, van, amelyik kicsit jobban hasonlít a macskákra mondjuk méretében, de attól még mindig egyértelműen látszik rajta, hogy az egy kutya, nem macska, és kutyaként is fog viselkedni. Ugyanígy a nők is nem csak kívül, de belül is egyértelműen nők, és a férfiak is, és ezeken a külön kategóriákon belül van csak varia.

           Tehát ahogy a nőkről el lehet mondani testi téren biztos állításokat (pl. van vaginájuk – ha pedig nincs, akkor az nagyon súlyos genetikai rendellenesség, sajnos van ilyen), akkor lelki téren is. Ha pedig valakire lelki téren mégse igaz az a dolog, akkor az nagyon súlyos lelki rendellenességre utal, amelyet vagy lehet gyógyítani, vagy sem.

           Most a feminizmus az utóbbi 100 évben nyilván azért dolgozott és dolgozik, hogy a nők és  a férfiak lelkileg rendellenesek legyenek. De ez az esetek 99,99%-ában nem vele született rendellenesség, hanem elszúrt nevelés és gonosz propaganda hatása. Lehet, hogy van egy rakás nő, aki karrierre vágyik, nem akar gyereket, esetleg nem akar férfias, domináns férfit maga mellé. De lefogadom, hogy szinte kivétel nélkül ezek a nők csak azért hiszik ezt magukról, mert születésük óta infúzióval kapták a nőiességromboló feminista propagandát. És hiába valósulnak meg az álmaik – karrier + feminin, szubmisszív férj – mégsem boldogok. Persze ezt ők azzal magyarázzák, hogy még mindig fú, mekkora patriarchátus van, véletlen se azzal, hogy a szöges ellentétére vágynak annak, amiről elhitették velük, hogy vágynak. Szegények, olyanok, mint akik szednek valamilyen szert, amitől betegek lesznek, és azt hiszik, csak azért betegek, mert nem szedtek ebből a szerből még eleget.

           Mi ennek az oka? Itt is megírtam már. A hiúság és a félelem. Elhitették velünk, hogy a hagyományos családmodell, a nőies tulajdonságok és viselkedés, az egyrészt azt eredményezi, hogy a férfiak majd elnyomnak minket (félelem), másrészt meg azt, hogy alacsonyabb rendűek leszünk (hiúság). Olvasd csak el ezt az idézetet a Nőkért.hu-ról: “A gender-elmélet hangsúlyozza, hogy a nők illetve férfiak csoportján belül is hatalmasak az egyéni különbségek, és ezzel együtt minden egyénnek joga van saját tulajdonságai, képességei mentén érvényesülni. Azaz, ismét leegyszerűsítve, nem csak übermacsók és ízigvérignők vannak a társadalomban, és ez így van jól: a csendes, visszahúzódó Pistikének is ugyanúgy joga van zavartalanul létezni, mint mondjuk egy nagyhangú, asszertív, önérvényesítő, cseppet sem visszafogott nőnek. Ráadásul még összetettebbé válik a probléma, ha megfigyeljük, hogy az egyéni érvényesüléshez köthető tulajdonságokat a társadalom „férfiasnak” minősíti (pl. autonómia, önállóság, versenyszellem, ambíció, határozottság), ily módon készen szállítva a degradáló megítélést az érvényesülésre törekvő, a hagyományos nemi szerepeket átértelmezni kívánó nőket illetően („önző,” „karrierista”).” Vagyis a feministáknak az a baja a nőiességgel, hogy az akadályozza a nőket abban, hogy férfiak legyenek, férfi életutat járhassanak be és férfisikereket érjenek el. És miért baj ez a feministáknál? Azért, mert szerintük csak a férfi élet a méltó élet, a férfi életút a megtapsolandó és a férfi siker az igazi siker. A női életút, a nőies sikerek – nem sikerek. Boldoggá tenni egy férfit, boldog és jellemes gyermekeket nevelni, szerető otthont teremteni, vagy CSUPÁN ennyit tenni, az nem siker. Gyengédnek, finom lelkűnek, odaadónak stb. lenni, az szánalmas és persze veszélyes, mert az elvetemült férfiak nyilván az ilyen nőket a földbe döngölik.

           És az a baj, hogy mi ezt elhittük. Elhittük, hogyha nőiesek vagyunk, tényleg el fognak minket taposni a férfiak és emberhez méltatlan életet fogunk élni, elpazarolva a képességeinket. Egyszerűen ma egy nő nem mondhatja azt, hogy szereti kiszolgálni a férjét, szeret otthon lenni a gyerekeivel, szeret a háztartással foglalkozni, és nem akar dolgozni, mert a feministák (nők többsége) úgy fog velük viselkedni, mint egy mocskos ronggyal, aki nem normális, hiszen önként alantas életet él, ráadásul elárulja a női nem nagy harcosait. Gyűlölet, de minimum lenézés – ezt kapják a feminizmusfertőzött nőktől a nőiességre törekvő és nőies életutat bejáró nők. Nem véletlen írja Simone de Beauvoir, a nagy feminista ikon, hogy a nő tragédiája a termékenysége, hiszen pont ez az, ami akadályozza őt abban, hogy férfiként éljen – illetve a fogamzásgátlásnak “hála” már nem akadályozza, leszámítva néhány olyan embert, aki elvből nem él vele. Most már a nők a munkavállalással meg a fogamzásgátlással el tudják érni, hogy férfiként élhessenek, férfi életutat bejárva, hogy ne legyenek gyerekeik, max. 1-2, akik mellett csak pár évet kelljen otthon lenni (“szenvedni”), aztán mehessenek vissza a férfiéletbe. Csakhogy hiába a csodabogyó, a nő az nő marad, és nem válik férfivá. Két szék között a pad alá esik. Nő már nem lesz, de férfi se. Hanem valami torz, boldogtalan, identitászavaros “egyéniség” – egy a milliárd közül. Persze nyilván ezt nem fogja magáról bevallani. De az éjjel csendes sötétjében vagy a halálos ágy magányában nincs hazugság.

           2     0
          • Hu,igazából nagyon nagyon heterogén a véleményem a témában. Szinte mindenkinek a hozzászólásában találok helyes,vagy számomra helyes és igaz megállapításokat ( Dan, Delin, Elek, Gazella-szigorúan ABC sorrendben :)- az mindkét nemnek meg kell feleljen). Azt hiszem nem létezik abszolút igazság. Mindenkinek saját igazsága van,amit maga helyesnek és jónak lát,de mindenképp létezik azért egy általános objektív keret,amit hosszú-hosszú évek igazolnak.

           Megpróbálom kiemelni,hogy kinek-kinek miért is van igaza.(szerintem) Kezdjük azzal ,hogy a feminista szó kinek-mit jelent. A férfiak többségének (mármint itt a FH-on) a mai “modern nő” már feminista. Ezt a “bélyeget” pedig a mai modern nők nagy része csípőből elutasítja “én ugyan nem vagyok feminista” címszóval .A mai fiatal női generáció (18-35 mondjuk) olyan szinten született bele a feminizálódott korszakba,hogy teljesen természetesek már számára azok a dolgok,amit az egyenjogúságért folytatott első hullámos aktivisták elértek. A mai nőnek tök természetes,hogy jogilag egyenlő (tudom,sok téren sajnos több is mint egyenlő),hogy választójoga van,hogy tanulhat,dolgozhat, VÁLASZTHAT a sorsát illetően. A helyzet az,hogy eddig még nem is lenne akkora a gond.(eddig még számomra is tök természetes,hisz már én is ebbe születtem bele és nem is hiszem,hogy lemondanék az ilyen szintű  szabadságomról).

           Delin : ” Gazella, rendben van az a parkapcsolati modell, amit te kepviselsz, nem tamadja senki. Valoszinuleg a ferjed es a te szemelyisegenek ez megfelelo, igy vagytok boldogok. De komolyan nem ertem miert kell azt hinned, hogy ez minden nonek/ferfinak tetszik/mukodne. Ez nem egy altalanos csodarecept, ami mindenkinek bejon. Ez nem az egyetlen ut a boldogsaghoz, aki mast gondol hulye es macskas szingli letre van karhoztatva elete vegeig.”

           Azért ebben én látok igazságot. Abban egyetérthetünk,hogy mi emberek azért különbözőek vagyunk és a nők csoportjában és a férfiak csoportjában is vannak eltérő vélemények,hitek,”igazságok”. (lásd akár itt a FH-on a férfiak véleménye a nők htb/nem htb pozíciójáról, ki fizessen itt-ott stb),na ez ugyanígy megvan a nőknél,hogy különböző felfogások ,”igazságok” különböző véleményeket szülnek,ugyanis a nemen belüli viszonylagos különbözőség nem nemi,hanem emberi tulajdonság. Én az vallom,hogy mindenki megtalálhatja a boldogságát és lehet attól jó ember,jó feleség,jó anya,jó társ ,hogy nem pontosan azonos a véleménye pl. Gazelláéval . Tehát Gazellának és Delinnek is igaza van,mert mindkettő (legalábbis ez jött le) több gyermekes,rendes feleség,szerető anya és társ. És mindketten megtalálták azt a társat akivel boldogok lehetnek és akit boldoggá tehetnek.(valószínűleg  Delin férje nem lenne boldog Gazellával és Gazella férje sem Delinnel)Tehát nem annyira a feminizmus hatásának erőssége ,inkább az azonos életfelfogás és emberi tulajdonságok számítanak. Nyilván van az a káros feminista hatás,ami már eleve kizárja,hogy boldog nő-férfi kapcsolat alakulhasson ki. De ameddig a felek tisztelik egymást,elfogadják a másik “elveit” sőt jól tudnak együtt így működni,szerintem sincs gond.

           Elek : ” Dan: “ezért is van ma ennyi “meghibbant” nő – mert ez a kurta nagy önállóság, meg függetlenség nem természetes állapot egy nőnek” – Ez pontosan így van. A nők, ahogy mondják jódolgukban már nem tudják mit csináljanak. A férfi (és a társadalom) mindig keretek közé szorította a nőket és így jelentést adott a női létezésüknek. Valahogy úgy ahogy a folyó medre biztosítja a víz futását megakadályozva annak szétfolyását, a víz lelassulását és a terület mocsarassá válását. Ma ezeket a gátakat, medret lerontották és a nők pangó vízű, bűzös mocsárrá váltak.”

           Viszont ebben is van igazság. Azt hiszem azért nehéz ezt értelmeznünk nekünk idejáró nőknek,mert mi tudjuk,”hogy jó dolgunkban mit csináljunk”. Mi tudjuk mi a dolgunk,kötelességünk,hogy hogyan tehetjük boldoggá azt,akit szeretünk,nem élünk vissza a “hatalmunkkal,jogainkkal” és lássuk be jól működő párkapcsolatban élünk a legtöbben.( FH-on kommentelő nőkre gondolok). Viszont nagyon sok nő van,akinek valóban szüksége van iránymutatásra,keretekre,mert tényleg nem tudják,hogy mit kezdjenek magukkal nagy szabadságukban.És tényleg sokan beketyóznak a marha nagy önmegvalósítástól,egyenlőségtől,sokan vannak akik vágynak az irányításra,útmutatásra egy erős férfitól.

           Gazella viszont valóban nagy igazságot mondott ezzel :

           “Szerintem nincs nő, aki a halálos ágyán azért sírt volna, mert nem volt karrierje. De hogy hányan siratják a gyerekeket, unokákat… inkább nem kérdezem.”

           Ez pedig evolúciós igazság, sok -sok ezer év tanulsága. Eltekintve attól a nagyon kevés (lövésem sincs százalékban) nőtől, aki nem vágyik gyerekre,tudja,hogy nem alkalmas anyának/feleségnek ,(nekik nyilván meg kell hagyni a választás lehetőségét,mert azzal sem a férj,sem a gyerek,sem a nő nem járna jól,ha olyan “pályára” kényszerítik,amit egyszerűen képtelen megugrani) Ettől magasztosabb ,fantasztikusabb dolgot senki nem tudna mondani,mert egyetlen épület felépítése,egyetlen találmány feltalálása nem ér fel azzal,amikor az ember életet ad valakinek.Ez azért evolúciós igazság,amit szinte minden nő magában hordoz,akár bevallja,akár nem .

           Tehát ,ameddig a nő boldoggá tudja tenni a férfit és a férfi a nőjét,addig elég széles a skála ,hogy kinek,mi fér bele,ezt azért lássuk be. Ami az egyiknek tökéletes,az a másiknak már lehet a borzalom és ettől még lehet az a nő nagyon rendes ember,jó anya és feleség. Megsúgom Delin messze nem az az igazi feminista,sőt Lierin sem mindig.(függetlenül attól,hogy az a ő stílusa valóban bicskanyitogató tud lenni,de időnként fogalmaz meg jó dolgokat-meg időnként nagy hülyeségeket ,lásd földművesekről alkotott véleménye-szerintem azt belátta,azóta,hogy nagy butaság volt,kíváncsi lennék mit enne a sok diplomás,ha ők nem lennének-a szerk.)

           A legfontosabb dolog,hogy ne legyen gyűlölködés a nemek között,hogy próbáljuk boldoggá tenni a másikat kölcsönösen ,ne használjuk a másikat (ki),fogadjuk el a nemünkből adódó alapvető korlátainkat (van mindkét félnek) ,tiszteljük a másikat. Ha ez megvan,akkor igazán mindegy ,hogy ezen az életviteli skálán hol állunk,hogy a teljes htb ,vagy a dolgozó nő “szerepe” jön be,mert úgyis találunk ebben velünk partner férfit,aki hasonlóan gondolkodik,mint mi ,mert igazából az emberi tulajdonságaink számítanak. Abszolút igazság nincs ,nem is lehet a témában,arról nem is beszélve,hogy adott a társadalmi helyzet és ebből kéne valahogy kihozni a legjobbat.

           0     0
          • én ebben a vitában Delinnel értek egyet.

           Gazella, az elfújta a szélhez annyi a megjegyzésem, hogy egy fehér lejmolt pénzt Scarlettől kajára, a négerek akik ott bújdostak eredetileg együtt éltek a fehérekkel, lsd Big Sam. A másik meg, hogy Wilkes, Frank is csak becsületből voltak tagjai a klánnak és nem vmi férfias rasszista meggyőződésből, ahogyan a háborút is Wilkes totális baromságnak tartotta. Kicsit a saját szájízedre formáltad, de ez a regény többek között a rasszok békés együttéléséről IS szól.

           0     0
          • Kori: olyasmiket cáfolsz meg, amiket én nem állítottam, pl. hogy Ashley szeretett háborúzni v. Frank és ő rasszisták voltak. De sehgond, tudom, h nálad az ilyen faji témák vmiért érzékeny pontok

           Hm ezek szerint te is genderfemi vagy? Ez nekem új.

           Viv: Nem gondolom, h minden nőnek szülnie kéne v. hogy egy nő se dolgozhat, itt most nem ezen megy a dolog Delinnel, hanem azon a butaságon, hogy tagada a ffi-nő dinamika univerzális érvênyességét, mert hogy csak “egyéniségek” vannak.

           0     0
          • “, mikor kiderül, hogy ez a bizonyos második férj Kux-Klux-Klan-os volt, és egy ilyen akció közben halt meg. (…)magára húzta a fehér csuklyát és bizony tettlegességig fajulóan szembe szállt az elszemtelenedett és durva négerekkel, hogy megvédje tőlük a déli hölgyeket. Sőt, igazából érte vett revansot.”
           én erre írtam, hogy többet gondolsz.
           Egyszerûen tették azt, amit elvártak tôlük, de nem meggyôzôdésbôl. Sehol nincs a könyvben szó elszemtelenedett durva négerekrôl. Pont fordítva, a négerek voltak a legjobb dajkák, házicselédek, szinte már családtagként tartották számon ôket. Számomra pl.ez elképzelhetetlen, hogy bárki idegenre bízzam a gyerekeimet.

           Ha az genderfeminizmus, hogy nem gondolom nôi FÔhivatásnak a htb_séget, akkor az vagyok. Sôt Isten Pál apostol tolmácsolásában is :)
           „ Kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.
           Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.“
           https://youtube.com/watch?v=eTWK1UUZr-o

           0     0
          • “Lustiger párizsi hercegérsek megkeresztelkedése lehet, hogy eggyel több katolikust jelent, de nem jelent eggyel kevesebb zsidót.” – Jean-Marie Le Pen

           0     0
          • Ez a hsz az Elfújta a szél kommentekhez kellene menjen

           No hát én a könyvet még a földrengés évében olvastam, aztán a filmet is láttam , de nekem már akkor furcsának tünt a Scarlett viselkedése úgy általában. Ami a négereket illeti még tisztességtudóak voltak akkor úgy nagyjában de nekem már akkor ez a könyv nem jött be, aztán jött a földrengés is….

           0     0
          • Kori: Nem tudom hogy jön a genderfeminizmusos indoklásodhoz a bibliai idézet.

           A filmes link meg szörnyű. Miért van ott az a néger például? Jézusról szóló filmbe dísznégert tenni alapban kérdőjelezi meg az egész alkotást. Ahogy az hogy legfőbb tanítványá teszik a hivatalosan exprostiként számontartott címszereplőt meg pláne. Feminista progresszív mocsok.

           Az Elfújta a szél meg egy fantázia, egy irodalmi alkotás, nem pedig a valóság, célszerűtlen példálózni vele.

           0     0
          • Gazella, nem tagadtam a ferfi-noi dinamikat, es nem irtam, hogy a nok csak fizikalisan kulonboznek a ffiaktol, de az teny, hogy hozzad kepest sokkal nagyobb jelentoseget tulajdonitok az egyen szemelyisegenek/lehetosegeinek. Nem gondolom, hogy minden nonek ugyanaz hozza meg a kiteljesedest vagy tenne boldogga, megha ugyanazok a biologiai/evolucios dolgok is jatszanak nalunk. Ha ettol genderfemi vagyok, am legyen. Azok alapjan amiket most es korabban is irtal, hogy nokent miket nem erezhetek/gondolkodhatok  ( mert az csak ffiaknal van) kezdem azt hinni, hogy ferfi agyam van.

           Abban egyet ertunk, hogy a legtobb no elobb-utobb eljut odaig, hogy szeretne egy tarsat/gyereket/sajat otthont, de hogy ezt ki hogy valositja meg, mikor, mi fontos ezek mellett szamara (pl. munka/hobbi/sport stb), az mar total egyeni. Az, hogy igy sok no csapja be magat, fut ki az idobol, tamaszt irrealis elvarasokat jovendobeli parja fele, rosszul priorizal, tevesen gondolja mi teszi boldogga az nagy mertekben vezetheto vissza a megfelelo onismeret hianyara.

           Az pedig, hogy mit gondol a te eletviteledrol a nok tobbsege (?) tegyel ra nagyivben. Ha neked es a csaladodnak jo, akkor oke. Valaki mindig karog valamin, ha van rajtad sapka azert, ha nincs pedig azert.

            

            

           0     1
          • Kori, akkor olvasd el újra az Elfújta a szelet meg Szt. Pál leveleit is. Az Elfújta a szélben konkrétan hosszú kifejtések vannak arról, hogy a jenkik a négereknek elnézték a bűntetteket, pl. a déli hölgyek zaklatását, és egy-két hűséges néger kivételével erőszakosak és arcátlanok lettek. Tisztára az jutott eszembe olvasás közben, mint ahogy sokszor Mo.-n a cigányok bármit megtehettek, mert poz. diszkriminációból nem vagy alig lettek megbüntetve. Szt. Pál meg komolyan kijelöli a nők helyét, ez az idézet arra vonatkozik, hogy Isten uo. szeret mindenkit, és nemtől meg nemzetiségtől függetlenül a szentségre hívott meg. A többi nőkkel kapcsolatos írása meg arról szól, hogy legyenek alárendelődő feleségek, jó anyák és háziasszonyok.

           0     0
          • jóvan, Elli inkább elhiszem. nekem kínszenvedés minden ilyen tip. regény inkább a három testőrt , mint ezt.
           sajnos nem tudok azonosulni a katolikus értelmezések.
           viszont ezzel igen:
           When we speak of the wife obeying the husband, we normally think of obedience in military or political terms: the husband giving orders, and the wife obeying them. But while this type of obedience may he appropriate in the army, it is ridiculous in the intimate relationship of marriage. The obedient wife does not wait for orders. Rather, she tries to discern her husband’s needs and feelings, and responds in love. When she sees her husband is weary, she encourages him to rest; when she sees him agitated, she soothes him; when he is ill, she nurses and comforts him; when he is happy and elated, she shares his joy. Yet such obedience should not be confined to the wife; the husband should be obedient in the same way. When she is weary, he should relieve her of her work; when she is sad, he should cherish her, holding her gently in his arms; when she is filled with good cheer, he should also share her good cheer. Thus a good marriage is not a matter of one partner obeying the other, but of both partners obeying each other.” St John Chrysostom

           0     0
          • Persze, Szt. Pálnál is van egy közös alárendelődés dolog, de nyilván az ilyen dolgokban, hogy a ffi is szolgálja a feleségét, hiszen a hatalom tkp. keresztény szemmel arról szól, hogy hatalmamban van tenni érted, jót tenni veled. Az viszont szerintem teljesen egyértelmű, hogy Isten a ffit rendeli a család fejének, ami pedig teljesen elfogadható pusztán pszichológiailag nézve is, hiszen a redpilles szemmel ismert ffi-nő dinamikát támasztja alá. Az szerintem egy mákonyos álom, hogy egyenlő kapcsolat abban az értelemben, hogyha nem a férfi a domináns, akkor a nő lesz az, nincs olyan, hogy teljesen egyenlőek, hogy két fej van. Dr. Eggerichs könyve erről szól (ő éppenséggel protestáns), a Szeretet & Tisztelet, hogy Szt. Pál azt írja, a férfiak szeressék a feleségüket, a nők meg tiszteljék a férjüket, mert erre kell figyelmeztetni őket. A nők karakteresen a szeretetet igénylik elsősorban, a férfiak meg a tiszteletet. Az a mai párkapcsolatok egyik tragédiája, hogy a férfiak tisztelet iránti igénye nőelnyomásnak van beállítva, amit ki kell belőlük nevelni, illetve amit egy öntudatos mai nő esze ágában sincs, hogy megadjon neki.

           Azon meg én még rugóznék egy kicsit, hogy Isten genderfeminista, mert szerintem ez egy nagyon durva blaszfémia, persze nyilván nem gondoltad így, csak hogy Isten nem gondolja azt, hogy a nő legyen htb vagy legyen neki az otthoni teendő az első. A Biblia tele van pedig ilyen szövegekkel, hogy az asszony az anyaság által üdvözül, meg hogy amelyik asszony nem viseli gondját a háza népének, rosszabb a hitetlennél, illetve mindig ott vannak a figyelmeztetések, hogy a nők legyenek jó feleségek meg anyák. Ha ez nem is mondja ki azt nyilván, hogy egy asszony nem dolgozhat, az mindenképp figyelemre méltó, hogy a családdal és a háztartással való foglalkozás, meg az anyaság ennyire ki van emelve. Sőt azt mondja Szt. Pál által Isten, hogy az az asszony, aki nem viseli gondját a háza népének, rosszabb a hitetlennél, pedig hát azért a hitetlenség nem épp semmi. Ebből a szempontból is tartom én ideálisnak a htb-séget vagy legalábbis azt, hogy ha a nő dolgozik, akkor se menjen a család meg a háztartás rovására, mert egy asszonynak Isten azt jelölte ki láthatólag, hogy az asszonyi hivatása legyen a középpontban, és ennek a teljesítése révén üdvözül. Most ehelyett mit mondanak a feministák? Hogy hát ez is egy szerep, az is egy szerep, duma szerint egyenrangú, valójában a munka van a fókuszpontban és magasabb helyre emelve, sose azon megy a sírás, hogy a munka gátolja a nőket a családanyaságban, hanem fordítva, hogy a családanyaságtól nem tudnak kiteljesedni a munka világában, ami rendkívül sokatmondó. De ehelyett mi az isteni rend? Az, hogyha egy asszony dolgozik is, akkor az csak a családanyai feladatai után következzen a sorban. És akkor itt feltehetnénk azt a praktikus kérdést, hogy vajon jó munkaerő lehet-e minden területen, akinek a munkája többedrangú más feladataihoz képest.

           0     0
          • szerintem abban nincs vita, hogy egy működő kapcsolatban a férfiè a családFŐi szerep, ezt már többször leírtam, hogy ha a férjnek jól megy a sora, akkor mindenkinek jó.
           de hogy ehhez melyik út vezet az tényleg nagyon egyedi.
           én sajnos azt látom, hogy a három gyerektől felfele már nagyon nincs férfi-nő dinamika, hanem csak apa meg anya van meg kötelezettségek.

           0     0
         • De, itt vagy te a “releváns”, “frappáns” hozzászólások “mestere”, aki helyre teszi mindkettőt. :D

          0     0
         • Ha hiszed, ha nem, kedves wittukind, én ezen a tetves világon saját magamat utálom és gyűlölöm a legjobban. Nektek még viszonylag jó, mert csak pár elborultabb hsz-emet kell elviseljétek néhanapján, amik éppen a rosszabb pillanataimban születnek (mert azért vannak jó gondolataim és meglátásaim is, ezt ne tagadjuk), nekem viszont minden áldott nap, a nap 24 órájában el kell viseljem és együtt kell éljek saját magammal. Nem könnyű.

          0     0
          • Talán túl kemény vagy magadhoz.

           0     0
          • “saját magamat utálom és gyűlölöm a legjobban.” végre egy tiszta gondolat! És Hunn: meddig akarsz még jakuzzizni ebben a meleg, de bűzös lében…? Mikor jutsz el a szenvedés olyan fokára, amikor hajlandó vagy belátni, h szükséged van külső, lélekgyógyász segítségre? Hogy ez nem szégyen, nem lúzerség, hanem bátorság és kőkemény munka vár rád, de legalább van reményed egy jobb, harmónikusabb életre?

           Tényleg rossz látni, h egy ilyen értelmes, jólelkű férfi lassan szétesik ebben az állapotban. Egyszerre baszol ki brutálisan magaddal és a világgal is, amelynek szüksége lenne a képességeidre, hiszen te sem értelmetlenül, célok, feladatok nélkül születtél le a Földre.

           Ha netalán eljutottál, szólj: meg tudom adni megbízható, férfi pszichológus elérhetőségét.

           1     2
          • Ha hiszed, ha nem, kedves Hunn, a hsz-idat esetleg a moderátoroknak kell “elviselni’, legalábbis én úgy látom…..ami engem illeti , én legfenneb nagyokat szoktam derülni, sőt, röhögni egyeseken, igazán nagyszerű ez a Férfihang főleg a kommentek teszik azzá, meg a régebbi Deansdale,Borisz, Don Quijon cikkek….igazából soha nem irtam ide haragból mert moderálva lett volna, románul pedig az érintettek nem biztos hogy tudnak…. te viszont egyes kommenteddel vonzod ide a feminitákat meg a mangina papucsokat, ez van.

           0     0
          • Dan bátyám, nehogy félre értsd: hálás vagyok a törődésért. Ezzel az egy hsz-eddel már többet törődtél a sorsommal, mint az egész világ teljes népessége az elmúlt egy év során.

           Nem vitatkozni akarok hát, nem is arra kérlek, hogy győzködj. Csupán őszintén azt kérdezem: miből gondolod, hogy pont egy pszichológus tudna segíteni rajtam, és miben áll az ilyesfajta segítség?

           0     0
        • Privát hozzászólás.

         0     0
       • Elképzelem, milyen boldog párkapcsolatban élnek, ha ide járnak, a nőket szidni :)

        Miért nem ír soha egyikük sem cikket arról, hogyan működik az állítólagosan boldog párkapcsolatuk és mi kellett hozzá, hogy érték el, hogy tartják fenn – ahelyett, hogy folyton az lenne a téma, hogy a nők pénéhesek, kurvák és elnyomják a férfiakat :)

        Soha sehol egy pozitív, ténylegesen tanácsadó jellegű, boldog párkapcsolatról árulkodó cikk.

        1     0
      • Tudjuk, a női lét maga a szenvedés, bezzeg férfinak lenni milyen fasza. Kb. az összes kommented erről szól.

       1     0
       • Tudjuk, a női lét maga a szenvedés, bezzeg férfinak lenni milyen fasza. Kb. az összes kommented erről szól.

        Nem egészen erről szólnak. Egészen pontosan arról szólnak, hogy “bár a női lét maga a szenvedés, de hála a feministáknak végre már nem az – bár ezzel párhuzamosan továbbra is az, ami természetesen a férfiak hibája; és hogy férfinak lenni milyen fasza, bár hála és köszönet a feministáknak, amiért végre már nem az, és a férfiak ezt kurvára meg is érdemlik – bár ezzel párhuzamosan még így is jobb nekik, mint a nőknek, amiért a kurva anyjukat – de hála a feministáknak egyre kevésbé az…” Vagy valami ilyesmi, női logikával és többszörös csavarral… :)

        4     0
      • Lierin,

       “Elhiheted, nem a nők akartak ennyi porontyot világra hozni fájdalmasan, állandóan azon stresszelve, mikor halnak bele a szülésbe… ”

       A klasszikus kultúrmarxizmus… “most itt a csodás progresszióban minden olyan csodálatos, bezzeg régen minden olyan szar volt” – bámulatos a bölcsességed! Csak egy kérdés: honnan tudod? Ott voltál? Beszéltél akkor élőkkel? Vagy csak megint bele akarsz valamit magyarázni a múlt valóságába egy ideológia nevében?

       Hogy a nők mit akartak, fingod sincs, mert nem éltél akkor! Ahogy én sem. De pl. létezett akkor még a vallás, ami nyilván olyan volt, amilyen, de legalább egy biztos pontot, fogódzót adott az embereknek (ami ma nincs – látni is a hatását… és ezzel nem azt mondom, h hozzuk vissza!). Egyebek mellett akkor még a gyerekáldás ÁLDÁS volt és nem TERHESség… Illetve mivel akkor még nem ismerték a feminizmus áldásos tanait, miszerint MINDENÉRT A FÉRFI A HIBÁS, AZÉRT IS, AMIÉRT NEM, ezért lehet, h elfogadták azt a tényt, h ez a természet rendje. Persze a feminizmus óta tudjuk, h mind a valóság, mind a természet szexista és erőszakoló. :D

       0     0
       • Olvass könyveket, levelezéseket, naplókat a korábbi századokból, ott azért erősen visszaüt minden kor véleménye az aktuális társadalomról. Majd rájössz, hogy azt a rendszert is mennyire utálták az emberek és a nőknek mennyire nem volt buli sorra szülni a gyerekeket.

        Azzal se áltasd magad, hogy a gyereket áldásnak tekintették. A kívánt gyerekeket igen, azokat ma is annak tartják, de a 7-8-10 porontyot, akit már etetni sem bírtak, az a családnak teher volt.

        0     0
        • Basszus, te azért nem vagy semmi. Egy hsz-ben összemosol vagy 10 évszázadot, és a jelenlegi genderen nevekeett agyaddal hülyézel le párszáz előtted élt generációt, ha ők ennyire rosszul csinálták volna, te sem lennél itt nyugi.

         Csak 2 kérdés: tippeld meg hogy 100 emberből, hányan nem voltak parasztok vagy paraszti származásúak (pl. katonák)?

         Mit gondolsz miért szűltek 8-10 gyereket az akkori nők? (a patriarchális elnyomás nem helyes válasz ide…)

         “Olvass könyveket, levelezéseket, naplókat a korábbi századokból, ott azért erősen visszaüt minden kor véleménye az aktuális társadalomról.” – amit a kb. 1%-nyi írástudó írt a másik 99%-ról? A problémáit maximálisan átérzve: a mocsokban hempergő együgyű vidéki sokaságról, de azért amit termeltek azt megzabálták…

         Jó volt az ügyvédes hasonlatod, városonként volt 1 jogot végzett ember, kb. innen eredeztetik még most is hogy az ügyvédek megbecsülésnek örvendenek. (dacára annak hogy lassan degradálóvá válik maga a szó, és a hivatás is).

          

         1     0
        • Én minden fehér picsát 15 fehér gyerek szülésére köteleznék.

         1     0
        • Nem tudom, megfigyeltétek-e már, de én úgy látom, hogy csak feministák képesek ilyen undorral beszélni a gyermekekről, főleg a sokról. Ilyenkor buknak le, hogy valójában mennyire “nőpártiak”. Gyakorlatilag a nőiesség kvintesszenciájától van undorodhatnékjuk, nem csak a férfiaktól. Rátok simán irigyek – a nőiséget viszont gyűlölik, így értelemszerűen önmagukat is. Ezért akarnak magukból férfit csinálni, illetve a többi nőből. Képtelenek mindent szétmaró gyűlölet nélkül elviselni akár csak egy nőiesen élő és gondolkodó nőt. Addig akarnak harcolni, amíg egy se marad, és a nőiesség végleg ki nem pusztult a világból.

         0     0
         • A feministák osztályharcos szemlélete egyszerűen képtelen értelmezni azt az emberi kifejezést, hogy “szeretet”.

          Képtelenek megérteni, hogy a férfi szereti a nőt, és a nő szereti a férfit. Hogy a szerelmes férfi nem elnyomni akarja a párját, hanem szerető családot alapítani vele, és dolgozni akar értük és megvédeni őket. Hogy a szerelmes nő önként és dalolva akar mindenben a kedvére tenni a szeretett párjának, és nem pedig valamiféle fenyegető kényszerítés és elnyomás hatására.

          Ennek a nem értésnek az oka talán az lehet, hogy mindig is kiemelkedően sok volt, és most is kiemelkedően sok a leszbikus a feministák között, akik egyszerűen nem értik a heteroszexuális vonzalom, szeretet és kapcsolat lényegét.

          1     1
          • És azt a bizonyos szerelmes férfit miért zavarja, ha a szerelmes nő pl. orvos akar lenni? Vagy pedagógus, közgazdász vagy épp fodrász? Nem a feministák szemlélete a romboló, hanem az a szemlélet, amelyik  a nőket, ki akarja rekeszteni azokból a feladatokból, amelyeket képességeik alapján el tudnak végezni és el is szeretnének végezni.

           Mellesleg ha jól emlékszem, épp tőled olvastam egy korábbi hozzászólásodban, hogy a nők nem sokat érnek 35 felett. Ha ezt a szemléletedet elfogadjuk, a szerelmes nő számíthat rá, hogy a szerelmes férfi 10-15 év múlva már nem lesz szerelmes. Illetve szerelmes lesz, csak valaki másba, aki nem 35 feletti. És ebben az esetben nem árt, ha szerelmes nőnek van megfelelő keresete, szakmai élete, képes önállóan fenntartani magát és a gyerekeit.

           0     0
          • És azt a bizonyos szerelmes férfit miért zavarja, ha a szerelmes nő pl. orvos akar lenni? Vagy pedagógus, közgazdász vagy épp fodrász? Nem a feministák szemlélete a romboló, hanem az a szemlélet, amelyik  a nőket, ki akarja rekeszteni azokból a feladatokból, amelyeket képességeik alapján el tudnak végezni és el is szeretnének végezni. Mellesleg ha jól emlékszem, épp tőled olvastam egy korábbi hozzászólásodban, hogy a nők nem sokat érnek 35 felett. Ha ezt a szemléletedet elfogadjuk, a szerelmes nő számíthat rá, hogy a szerelmes férfi 10-15 év múlva már nem lesz szerelmes. Illetve szerelmes lesz, csak valaki másba, aki nem 35 feletti. És ebben az esetben nem árt, ha szerelmes nőnek van megfelelő keresete, szakmai élete, képes önállóan fenntartani magát és a gyerekeit.

           0     0
          • És azt a bizonyos szerelmes férfit miért zavarja, ha a szerelmes nő pl. orvos akar lenni? Vagy pedagógus, közgazdász vagy épp fodrász? Nem a feministák szemlélete a romboló, hanem az a szemlélet, amelyik  a nőket, ki akarja rekeszteni azokból a feladatokból, amelyeket képességeik alapján el tudnak végezni és el is szeretnének végezni.

           Nem zavarja ez a férfit, hanem a férfi közömbös ez iránt. A nő életének ehhez a részéhez semmi közöm. Engem az érdekel, hogy a velem való párkapcsolatában mit csinál a nő. De ha az “álmai megvalósítása” azt jelenti, hogy mellette nem hajlandó vinni odahaza, a velem való házasságában, a női szerepeket és feladatokat, akkor bizony nem tapsolni fogok és örülni annak, hogy milyen jól megtalálja önmagát vagy miafaszom. Hanem azt fogom észlelni, hogy bizony-bizony nem teszi bele a párkapcsolatba a nőtől elvárt részt – és a legszebb, hogy ezt a munkára/önmegvalósításra hivatkozva nem teszi, és még azt is elvárná, hogy ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartsam, sőt, lehetőleg örüljek is neki és még támogassam is ebben. Na nem.

           Mellesleg ha jól emlékszem, épp tőled olvastam egy korábbi hozzászólásodban, hogy a nők nem sokat érnek 35 felett. Ha ezt a szemléletedet elfogadjuk, a szerelmes nő számíthat rá, hogy a szerelmes férfi 10-15 év múlva már nem lesz szerelmes. Illetve szerelmes lesz, csak valaki másba, aki nem 35 feletti. És ebben az esetben nem árt, ha szerelmes nőnek van megfelelő keresete, szakmai élete, képes önállóan fenntartani magát és a gyerekeit.

           Pedig egyértelműen fogalmaztam. Nőként ne harmincöt-negyven évesen akarjál velem párkapcsolatot, házasságot, gyermekvállalást kezdeményezni, hanem húsz és harminc éves korod között. Mert a második esetben öreg mamiként is szeretni foglak mint asszonyomat és a gyermekeim anyját, és fogom majd a kezed a hintaszékben kandalló előtt, miközben az unokáink játszódnak a lábunk mellett, az első esetben viszont eleve takarodj a picsába és ne akarjál tőlem semmit: jöttél volna 10 évvel ezelőtt. Nem olyan bonyolult dolog ám ez, és teljesen érthető…

           1     0
        • “Olvass könyveket, levelezéseket, naplókat a korábbi századokból  Miért, nem mindjárt oravecznórát vagy borsbrownt esetleg Tiffany magazint, oh wait…:D

         1     0
    • gazdagként hozzámenni valami apádkorú f*szihoz, elviselni, hogy esténként megdug és te nem tudsz mit csinálni, mert a szüleid szerint fontosabb a birtokegyesítés, mint a boldogságod

     Mert a feudalizmusban kurva sok gazdag ember volt. De megint kijutottunk a szokott kurva érveléshez, hogy mindig rámutattok titeket igazoló kisebbségre, majd ezt kivetítitek a többségre. Illetve valahogy, csak megint a gazdagok érdekelnek, a golddigger vér nem válik vízzé, ugye. :D

     Az átlagparaszt családokban összeházasították 14 éves lánykát a hasonló korú sráccal. Ahol adott esetben ugyanúgy szívott vagy örült mindkettő.

     A fő problémátok ez ezzel a rendszerrel, hogy valóban hipergám ribanckodást nem tudtátok kiélni…ahogy semmilyen más kultúrában sem. És van egy rossz hírem itt sem sokáig már….már felsejlik a holnap. :D

     1     0
     • Miért emeled ki a gazdagokat, mintha csak róluk beszélnék, mikor épp előtte írtam a szegényekről és átlagosakról? Ezt nevezik demagógiának :) Bárkinek elé visszaolvasnia, látni fogja, hogy te most szándékosan emelted ki a mondandómnak egy mondatát, miközben ott a többi is ;) Ciki helyzet.

      Ennyi erővel, nektek meg az a bajotok a mostani rendszerrel, hogy nem tudjátok kiélni a dughatnékotokat és már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;) Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :)

      Ja, van egy rossz hírem: a történészek, jogászok és geopolitikusok szerint a történelem nem halad visszafelé, max. itt-ott egy rövid kitérővel külső behatásra, de hosszú távon az ember nem tér vissza elvult és kinőtt társadalmi keretekhez :) Az elmúlt 12 ezer évben legalábbis így volt…. ;)

      1     1
      • Hát a “fényes” római birodalom és a “sötét” középkor nem ezt mutatja. Ahogy az iszlám világban végbement folyamatok sem.

       Szóval ki kell ábrándítsalak a marxista dialektikus materializmusból…de ha neked jobb ezzel áltatni magad, kellemetlen valóság elől. :)

       Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :) Figyu addig, amíg azt a tampont is mi találtunk ki nektek, amit felnyomtok a véres picsátokba addig hátrébb az  agarakkal.

       hogy nem tudjátok kiélni a dughatnékotokat és már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ; Igen tudjuk, ti meg azért élvezitek, mert szabadon kiélhetitek kurva éneteket…:D

       1     0
      • Lierin,

       “Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra”

       Tökéletesen megjelenítetted ezzel a mondattal az eltorzult “modern” női lelket. Azaz: nem elég, ha egy férfi fenntartja a társadalmat, azaz a ti seggedetek is és megbecsül titeket nőként – emellett legyen még alfa is. Csak hát ez a rendszer nem működik és rövidesen változás lesz – a kérdés csak az , h a meglévő férfiak töketlenkedése miatt a nyugati civilizáció összeomlik és járhatsz majd boldogan csadorban, vagy a meglévő nyugati férfiak tököt növesztenek, cselekednek és visszaáll egy működő társadalmi rend – ami egyúttal sokkal nagyobb boldogságot ad mindenkinek.

       3     0
       • Ha nem tűnt volna fel, a társadalmat sosem a férfiak tartották fenn, hanem a férfiak és nők KÖZÖSEN. A korábbi természeti és gazdasági viszonyok között jóformán képtelenség lett volna egy társadalmat úgy fenntartani, ha csak a férfi- vagy csak a női munka van elvégezve. Persze, tudjuk, az semmi, hogy a nők szülték sorban a gyerekeket, ellátták, felnevelték őket, odarakták elétek a kaját, csibálták az udvart és az állatokat, takarítottak rátok, mosták napokig a ruháitokat, ésatöbbi, hiszen ti ezt természetesen mind gond nélkül megcsináltátok volna a többi munka mellett, igaz? :)

        Hagyjuk már a süketelést. Most először jutottunk el a gépesítésnek olyan fokára, hogy már nincs szükség tényleges együttműködésre. Ha ez nem tetszik nektek, akkor mondom, költözzetek ki egy tanyára modern eszközök nélkül az asszonnyal, aztán ott lehet majd élelemért küzdeni és 8 gyereket ellátni.

        Az úgy nem működik, hogy csak a régi társadalmi rend kellene, de a régi életmód nem, A kettő vagy együtt jár, vagy nincs.

        0     0
       • Elég annyit mondani a modern nőnek hogy “föld föld,” visítva menekülnek!  Csak nehogy bekoszolódjon a kezük!   Nem értem mi a degradáló a földmunkában az egyik legszebb és leghasznosabb. elfoglaltság  még ha nem is munkaként  művelik sokan . Én is ott lennék  a kertben  ha nem enne esős idő túrnám a földet hogy hű legyek fórumtársnő kifejezéséhez! :-)

        1     0
      • “Ennyi erővel, nektek meg az a bajotok a mostani rendszerrel, hogy nem tudjátok kiélni a dughatnékotokat és már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;) Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :)”
       Mert régen a semmiért járt a nőt? Hát ja, férfi vagy izzadj vért, hajtsd ki magadból a szart is, hogy 55 évesen elvigyen egy szívroham. Ti, hogy az anyátok picsájában bizonyítjátok, hogy méltók vagytok társnak egy életen át? A rendelkezésünkre bocsátjátok a gombás, nemi betegségektől hemzsegő pinátokat, aztán sírok, hogy bár dugás után kivágunk titeket a picsába, mert ez bizony édes kevés hosszútávra? Utána meg 40 évesen hisztiztek, hogy hol vannak a normális pasik, akiknek amúgy sem tudnátok már mit nyújtani?

       “Ja, van egy rossz hírem: a történészek, jogászok és geopolitikusok szerint a történelem nem halad visszafelé, max. itt-ott egy rövid kitérővel külső behatásra, de hosszú távon az ember nem tér vissza elvult és kinőtt társadalmi keretekhez :) Az elmúlt 12 ezer évben legalábbis így volt…. ;)”
       Az ókori Rómában már ismerték a vízvezetéket, hogy pár száz évvel később a középkorban a nyakadba öntsék a szaros vödröt, úgyhogy ne hidd már, hogy a történelem nem haladhat visszafelé. Ha a többség felismeri, hogy régen hatékonyabb volt a rendszer, akkor vissza fog téri ahhoz, vagy legalábbis beintegrálja bizonyos elemeit a mostaniba.

       0     0
       • “jogászok és geopolitikusok szerint a történelem nem halad visszafelé”

        Jogos, amelyik országban az iszlám az uralkodó vallás, ott a történelem megállt középkori szinten, egy bizonyos teljesen elmebeteg mohamed nevű kecskebaszó tanításai alapján.

        2     0
       • Nézd, ha anyádnak gombás, nemi betegségektől hemzsegő pinája van, azt ne vetítsd ki minden nőre, vagy ne útszéli kisebbségekkel ismerkedj. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy te tényleg ilyen Mónika-showból ismert egyedekkel ismerkedsz, mert azokra jellemző ez.

        Igen, régen a semmiért járt a nő olyan értelemben, hogy egy férfi bármikor találhatott olyan lányt, akitől a szülei szabadulnának, hogy ne kelljen többé eltartani, nem kellett cserébe semmi extrát felmutatni, nem kellett tanulni érte, nem kellett beletenni az életbe semmi pluszt, nem kellett megteremteni semmi többletet, ha volt egy faviskód és egész évben gabonán éltél, akkor is kaphattál feleséget. Senkit nem érdekelt, jó-e az asszonynak vagy sem.

        A történelem pedig nem a vízvezetékeket értették, hanem összességében nézve a technológiai-társadalmi-gazdasági fejlődést. Az, hogy ma is sokan főzik otthon a szappant hobbiból, nem azt jelenti, hogy az egész világ visszafele fejlődik.

        1     0
        • Hát ez ultra hülyeség. Akkoriban az emberek, sem nők, sem férfiak nem szerették a lányaikat ugye?

         0     0
         • Pont ez jutott eszembe nekem is. Ezt maximum már csak azzal tudja magyarázni, hogy a nők ugyan szerették a lányaikat, de azok a zsarnokok nem hallgattak rájuk, nem volt beleszólásuk… Viszont akkor megint helyben vagyunk.

          Amúgy az is egy ultrabaromság, hogy feminizmus van és ezért a nők dolgozhatnak. Nem. Akkor megy jól az üzlet, ha a nők dolgozhatnak és azért van a feminizmus, hogy ezt lenyomja a torkodon, sőt erre biztasson. A feminizmus előtt is dolgoztak a nők. Csak akkor a saját családjukra, és nem egy ismeretlen oligarchának hajtották a profitot.

          0     0
         • Nem értitek ti a mai önző nőket és az őket hülyítő feministákat. Ha a nők elé- ahogy a férfiak elé is- kötelezettséget állít a társadalom az “nőgyülölő-patriarchális elnyomás”. :D

          0     0
          • A nők ugyanúgy teljesítik kötelezettségüket, mint a férfiak. Miből gondolod, hogy ez alól a kötelezettség alól a nők ki akarnak bújni? Mindkét nemnek vannak feladataik a családban, a munkahelyen, a közéletben is. És vannak mindkét nemben, akik ezt teljesítik, és vannak, akik nem.

           1     0
        • Mert minek kéne nőért tanulni? Eggyel több diploma kell a diplomás kurvákhoz, vagy mi?

         0     0
         • Bizony, azokhoz minimum 2, de inkább 3 diploma kell, hogy elaléljanak … :) … a viccet félretéve, igen sok ficsa van, aki piszok nagyra van a büfészakos papírjával (érdekes módon azok a nők, akik fajsúlyosabb tanulmányokat folytattak – pl. orvosi vagy műszaki -, sokkal szerényebbek ezen a téren). Oly’ annyira, hogy lefikázzák a két főiskolámat … azután szipognak, ha a képükbe tolom az egyetemi oklevelem is. Manapság már nem a bélyeggyüjteményedre kíváncsiak, hanem a diplomáidra ! Elvégre azokat az ember nem cipeli magával a randikra … így muszáj beugraniuk hozzám, hogy megtekinthessék azokat … és utána nem értik, hogy miért nézem őket szajhának.

          1     0
        • Már csak az anyázásra futja?

         Ó igen, régen nem csak a társadalom, de a család is csak kihasználta, sőt gyűlölte nőt és mindenáron meg akartak szabadulni tőle. Ha bejelentkezett a csóró, szerencsétlen Jancsi, akkor már vihette is, lényeg, hogy vigye. Bírom az alternatív történelmi írásokat, de ez már inkább fantasy kategória.

         1     0
      • ” … már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;) Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :) …”

       Remek … azért a helyedben nem vigyorognék ezen, mert ha nem túrjuk a földet és nem ganajozunk, akkor ti, a marha nagy mellényetekkel bizony szépen éhen fogtok pusztulni. Lehet, hogy ezt neked és a hozzád hasonló értelmiségieknek nem tanították meg, de a kaja nem a Tescoban, Aldiban és más egyéb szakboltokban terem. Nem kívánom senkinek, de nagyon sanszos, hogy nem is olyan sokára – a többi között – az élelmiszer ellátással is gondok lesznek. Nekem van földem, állataim (trágyám) és így kajám is. Sőt, nő is akad a “semmiért cserébe” / biokaja, biopia, ingyen lovaglás, plusz egy kis vadászgatás és máris megvan a hétvégi hancur “anyukám” … :) …

       3     0
       • Privát hozzászólás.

        0     0
       • És feltételezed, nincsenek olyan nők, akinek ne lennének földjei és állatai?

        Sokkal többen élnek így, mint gondolnád. És nem sírnak, hanem csinálják a dolgukat.

        0     0
        • Nagyszerű! … Te erősen a pályán kívülről nyomod a rizsát, nemde? Azért, mert – talán – van pár cserép földed, már szakértője is vagy a földművelésnek. Amúgy ki írt olyat, hogy nincsenek nők, akik a mezőgazdaságban dolgoznak? Bár mostanában egyet se láttam se traktoron ülve (na nem utasként), sem pedig lovak vagy ökrök mögött az eke szarvát markolászva. Terelés ez a javából.

         Mintha fentebb ezt írtad volna : … már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;) Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :) …” Hol van ebben a nagyképű, tiszteletlen és mocskos femináci szövegedben, vagy a válaszomban szó a földeken dolgozó nőkról? Olvasd már el, hogy mit is írtál … azután ülj be egy sötét sarokba és kezdj el gondolkodni. Ha nem megy, akkor segítek : ledegradáltad a földműveléssel foglalkozó férfiakat … mert ez a munka neked és a hozzád hasonlóknak “semmi”. Szerintem amikor tömöd az etetődet, akkor mi már bizonyítottunk …

          

         1     0
       • ” … már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;) Ez van, apukám, már nem elég a földet túrni és ganajozni, itt már bizonyítani kell és letenni valamit az asztalra :) …”

        Ebben a hozzászólásban benne van minden. Az igazi nagyképű, pökhendi, lekezelő aljanémber kvintesszenciája. Köpedelem.

        A földtúrás undi, és különben is, a tehénlila és a párducrózsaszín színű 40000-es Retro gumicsizma meg a Plázamoziba való, nem a disznóólba.

        2     0
        • Szimplán buták vagytok, és nem tudtok értelmezni.

         A földtúrás egy szimbóluma annak a rétegnek, akinek régen semmiféle életcélja/feladata nem volt azon kívül, minthogy volt egy háza, mellette a földje és kiment felásni, hogy legyen kaja. Ennyit tudott nyújtani mondjuk egy orvossal/ügyvéddel/földbirtokossal szemben, és így is kapott feleséget, anélkül, hogy bármi extrát belefektetett volna az életbe.

         A mai társadalomban ennek megfelelője a tipikus minimálbéres férfi, aki nem tanult ki semmiféle szakmát vagy diplomát, mert lusta volt hozzá és nincs is semmiféle igénye arra, hogy többre vigye (akár vállalkozzon, külföldre menjen, többet dolgozzon), de elvárná, hogy a sz*r minimálbéres fizetésével és lustaságával automatikusan jó feleség és gyerek járjon neki, pedig el sem tudná tartani a családját, míg a nő kiesik a munkahelyről. Egy ilyennel még közösen sem lehet haladni, mert semmire nem akarja vinni, megelégszik a havi 90 ezrével, amivel max. az anyjánál tud lakni 30 felett is.

         Bocsi, de régen járt nő ezért, manapság már nem, ez van. Ha én meg tudtam teremteni magamnak munka mellett azt, hogy ne minimálbért keressek, akkor nem kezdek olyannal, akiben semmi igény a fejlődésre, akinek elég az, hogy van kenyér hó végén. Megjegyzem, mielőtt jöttök azzal a szöveggel, hogy a nők között is sok ilyen van – igazatok van! De ti minek kezdtek olyan nővel, akinek szintén semmi célja, csakhogy ellebzseljen a férje fizuján és semmibe ne kelljen beszállnia?

         A minimálbéres “földtúrók” jöjjenek össze a hasonlóan céltalan minimálbéres “földtűrókkal”, éljenek a szüleiknél, ne tudjanak gyereket vállalni, nyaralni járni, programokat fizetni, aztán talán elgodnolkodnak majd, hogy az életben nem lehet semmire sem jutni azzal, hogy csak vagyunk és kész. Akinek mégis megfelel ez, annak egézségére, de ne várja el, hogy másnak is ez legyen az életcélja.

         1     2
         • Szerintem jobb ha abbahagyod mert egyre nagyobb hülyeségeket írsz.

          Az a bizonyos földtúró képezte minden társadalom alapját az elmúlt évezredekben. Ügyvéd úrnak pedig kopoghatott a szeme, ha a paraszt nem termelt.

          A történelmi tegnap idején, 1945-46-ban a Pestre feljáró “földtúróknak” vetkőzött az összes “úri” nép és vitte a családi ékszereket is egy kis oldalasért, csirkehúsért és hasonlóért.

          A mai minimálbéres pedig sok tekintetben a mai társadalom fenntartója. Éhen felfordulnál a szemétben, a mocsokban nélkülük. Amúgy a diplomások nagyrésze nem termel hozzáadott értéket, ellentétben ezekkel a “minimálbéresekkel”. Inkább adj hálát, hogy megfelelő anyagi körülmények közé szült az anyád és iskoláztathatott.

          6     0
          • Ismét csak beigazolódott a szabály, most éppen L-nél, h minél tudatlanabb és butább valaki, annál arrogánsabb és nagyképűbb.

           2     0
         • Te született őshülye vagy, igaz?
          “A földtúrás egy szimbóluma annak a rétegnek, akinek régen semmiféle életcélja/feladata nem volt azon kívül, minthogy volt egy háza, mellette a földje és kiment felásni, hogy legyen kaja. ”
          Azon kívül, hogy magát az életet (annak feltételeit) teremtette meg, tényleg nem is értem, hogy miért nem fektetett semmi extrát az életbe. Bezzeg az ügyvéd úr..! Meg külföldre menni dolgozni, az igen! Micsoda plusz!

          És ismételném Eleket:
          “A mai minimálbéres pedig sok tekintetben a mai társadalom fenntartója. Éhen felfordulnál a szemétben, a mocsokban nélkülük. Amúgy a diplomások nagyrésze nem termel hozzáadott értéket, ellentétben ezekkel a “minimálbéresekkel”. Inkább adj hálát, hogy megfelelő anyagi körülmények közé szült az anyád és iskoláztathatott.”

           

          3     0
         • “Ha én meg tudtam teremteni magamnak munka mellett azt, hogy ne minimálbért keressek”

          Pénzért hirdeted a tested?

          6     0
         • Az a rész amely kezdődik hogy “a mai társadalomban” és bevégződik hogy “30 felett is” a legtöményebb gonosz hűlyeség amit eddig olvastam akárhol.

          a modern nő igy bemutatva egy teljesen elfajzott faj, amelyikért nem érdemes gürcölni, vegye a “diplomájit” és álljon ki az útkeresztedéshez vele egy táblával a nyakába hogy “diplomás faszira várok akibe a picsám beletörolhetem”.

          2     0
         • Az az igazság, kedves Lierin, hogy a mai nők, köztük te is, pusztán azért tudtok még egyáltalán párt találni magatoknak, mert nincs rátok írva az, hogy hogyan gondolkodtok. És amikor belétek botlik az ember fia, akkor abban reménykedik, hogy lehet hogy ez még egy feminin gondolkodású nő lesz.

          Mert mindez alapján amit te leírsz – és ez érvényes a többi feminista nőre is – ha a világ legszebb, legjobb nője lennél is akár te, akár bármelyik másik feminista picsa, akkor is azt mondanám – így, hogy jómagam jelenleg egy ruppótlan és csúnya csöves vagyok csak – hogy kösz, de nem kelletek.

          Értetek nem érdemes hajtani, értetek nem érdemes az életben előrébb jutásra és anyagilag is feljebb törekedni, nem érdemes megfelelni az igényeiteknek és az elvárásaitoknak. Értetek nem érdemes két fűszálat sem keresztbe tenni. És itt a magyarázat, hogy én magam is miért dobtam inkább be a törülközőt és miért kezdett el kurvára nem érdekelni az egész…

          0     1
         • Milyen rendesek a többiek, hogy szólnak, itt álljál le. Még ez után a sok bunkó baromság után is védenék a maradék méltóságodat – a saját hülyeségedtől.

          3     0
         • Hadd kérdezzem, hogy az érettségi sikerült vagy azt is kisírtad/kiszoptad/megvetted magadnak vagy valami slumosodó szarban utánad vágták?

          Az alaptudásod sincs meg egy komoly vitához.

          0     0
      • Ugyanezeket a történelmi köröket már lefutottuk korábban, méghozzá úgy hogy te is részese voltál. Láthatóan semmi értelme sem volt mert szóról-szóra ugyanazokat az ostoba és leegyszerűsítő lózungokat hangoztatod. Sajnos baj van a megértéssel  és ami azt illeti a történelmi ismeretekkel is.

       A történelem pedig ismétli önmagát. Nem visszafelé megy, de adott körülmények között új formában megismétlődnek ugyanazon történelmi jelenségek, társadalmi viszonyok stb. Történelmi szempontból éppen ezért nincsenek elavult társadalmi keret maximum az adott helyzettel nem kompatibilis.

       “Ennyi erővel, nektek meg az a bajotok a mostani rendszerrel, hogy nem tudjátok kiélni a dughatnékotokat és már nem kaptok nőt a semmiért cserébe ;)” – Anno egy életet keményen végigdolgoztak egyetlen nőért, hogy megtartsák és hogy a közös gyerekeket fel tudják nevelni. Manapság sokkal egyszerúbb nőhöz jutni mert olcsóbbak. Neked tényleg semmi értelme ide járnod. Semmit sem fogsz fel az itt leírtakból.

       2     0
    • No, hát örömhírem van neked, sosem volt úgy, ahogy leírtad. Felvilágosítalak pár dologról:

     Az, hogy a nőknek most nem kell állatokat ellátnia és a földekre járnia nem a feminizmus sikere.

     Ugyanis soha nem is kellett nekik: Az állatokat a férfiak látták el. Maximum az aprójószág (baromfi) volt a nők dolga. A földekre is elsősorban a férfiak jártak (nagyobb munkák kivételek voltak, mint pl. az aratás,), de biztos megvan, hogy nem a férfiak vitték a nőknek az ebédet, hanem fordítva. Keményen kellett dolgozni a nőknek is, de ezt nem a férfiak kényszerítették rájuk, hanem fizikai képességek alapján volt elosztva.

     Az, hogy most ez nem így van, inkább a gépesítés, mintsem a feminizmus érdeme.

     A többi hasonló helytálló érveidet meg már szétcincálták fentebb…

     2     0
    • Baszki Liarka téged olvasva, az ember egyszerűen nem érti hogy a te éntudatod miből tudott ilyenné válni. Káros vagy mind egyéni mind össztársadalmi szinten, az össztársadlmi károdat feminizmusnak hívják, egyénileg meg csak önmagadat károsítod, de ez majd gondolom később jön ki. Kicsit olyan vagy mint a rossz szenyvíz vezeték, egy rossz mozdulat és kijön belőled a fentiekhez hasonló áradat. Te hol végezted a középiskoládat?, tudom a Zegyetemet kb. merre, azok világosan kidomborodnak a fasságaidból. Te meg az ismerősi köreid haha, csak arra válaszolj pls, hogy ha annyira boldog vagy, akkor minek jársz ide nyígni és bizonygatni?

     Vasárnap este mi a …csának írogatsz baromságokat? Fizetnek érte? Vagy ennyire torz a világképed, hogy ki kell írtani a másik véleményét?

     Amiket írtál teljesen felesleges tételesen kommentelni(majd x csak megteszi gondolom), annyira abszurd vagy… Szeretem az abszurd humort, bár terajtad nincs kedvem nevetni.

     Olvass innen cikket mondjuk 2012-15 közötti deantól, borisztól, altertól, feldolgozták a fasságaidat már régen.

     Ha meg kicsit perverz vagy akkor ajánlom korai hufikat. Végül is ugyanazt mondják pepitában.

     2     0
     • Balton,

      “csak arra válaszolj pls, hogy ha annyira boldog vagy, akkor minek jársz ide nyígni és bizonygatni?Vasárnap este mi a …csának írogatsz baromságokat?”

      Ennyi. Egy magával, másokkal, a világgal harmóniában élő embernek nincs szükséglete odamenni az “ellenség” táborába és sértegetni őket, megmondani nekik a tutit, h mennyire nyomorékok. Ez pont azt mutatja, h nincs magával, másokkal, a párjával, a világgal jóban. Persze ezt nyilván vehemensen tagadja, hiszen ha bevallaná (magának), megsemmisülne a magáról alkotott cuki kis világképe…

       

      0     0
    • Mikor és hol rendelték alá magukat a nők a férfiak kényének-kedvének??? Én láttam a sliders-et de ott se volt ilyensmi,sőt…..az hogy megnőtt a pofátok a határokon túl nem azt jelenti hogy jobbak lettetek hanem szemetebbek…

     1     0
   • Na-na. Dehogynem nyertek, végig kurválkodhatják/potyázhatják a fiatal életüket, ez nekik nagy eredmény. Még, ha erkölcsi-intelligencia szempontjából sekély e kéj. De ők nőként nagyon nem is vágynak másra. Ennyikeh

    1     0
    • Ja … majd cca. 35 felett beindul a rinyagép (a “menőbbek”-nél 45 táján). Addigra esik le a tantusz, hogy kikoptak a piacról és erősen csökkentek az esélyeik. Bár a legtöbb ilyenkor is hárít és elsírja a macskájának (a menőbbek a zsebcirkálójuknak / kutyának nem nevezném ezen lényeket … azok cca. 30 kg felett kezdődnek), hogy nincsenek már férfiak. Magyarul : már nem kellenek a kutyának se … :) … egyrészt már ismeri őket a város és a János is, másrészt esélytelenek a fiatalabbakkal szemben, így marad az “öntudat”.

     1     0
   • Dehogynem nyertek. A képességeiknek megfelelően tanulhatnak, dolgozhatnak. Nem csak alulfizetett munkákat végezhetnek, mint korábban, így anyagilag nem függnek másoktól. Lehet hivatásuk, olyan munkájuk, ami nem csak pénzkereseti forrás, hanem tartalmasabbá, hasznosabbá teszi az életet.

    Persze, amelyik nő  nem akar tanulni, munkahelyen dolgozni, nem kötelező. Igyekezzen férjhez menni, és élheti az emancipáció előtti nők életét. Csak ilyen viszonylag kevés van.

    1     0
    • Oh szívesen élnétek és élitek is az emancipáció előtt nők életét, gyerek nélkül. :) amit a köznép golddiggerkedésnek hív.:) Tulajdonképpen mindannyiótok ezt csinálja, aki megengedheti magának közületek.

     0     0
     • Kikérem magamnak a feltételezést.

      0     0
     • Ez butaság. A legtöbb nő tanulni, dolgozni is szeretne,  párkapcsolatban is szeretne élni. És gyereket is szeretne szülni, ha talál olyan párt, akivel ezt megteheti. Persze, kivételek mindig is vannak.

      1     0
      • “A legtöbb nő szeretne”

       -”tanulni”-de nem azt hogy milyen háziasszony válhat belőle hanem mindenféle kamu kitalált hűlyeséget.

       -”dolgozni”- de nem a háztartásban hanem valami műköromigazgató kitalált poszton

       A párkapcsolatról és a gyerekvállalásról nem irnék mert az már femiszentségtörés..

       1     1
       • Mint ahogy a férfiak sem a háziasszonyi teendőket szeretnék megtanulni. :)

        Miért kamu hülyeségeket tanulnának nők? Ugyanazokat a tanulmányokat folytatják, ugyanazokra a munkákat végzik, mint a férfiak, a nehéz fizikai munka kivételével persze. Miből gondolod, hogy csak titkárnők léteznek a világon? Ami mellesleg semmivel sem lebecsülendőbb, mintha valaki asztalos vagy postás, esetleg biztonsági őr.

        A háztartási munkát persze el kell végezni.  A közös háztartásban élő felnőtt embereknek közösen. Te mit szólnál hozzá, ha neked kellene otthon maradnod és csak háztartási munkát végezned? Szeretnéd ezt az életformát?

        0     0
        • Egyáltalán nem ugyanazt tanulják és dolgozzák. Pont azon megy a feminista sírás-rívás, hogy egy csomó terület még “férfias”.

         Anna, szeretném felhívni a figyelmedet rá, hogy wittukind férfi. Úgyhogy ha őt arról kérdezgeted, lenne-e háztartásbeli, kérdezgesd a nőket arról, lennének-e szénbányászok. A nemek nem egyformák, úgyhogy ezek a visszakérdezős dolgok nem működnek.

         1     0
         • Vannak területek, amiken még jórészt férfiak dolgoznak, és feltehetőleg továbbra is ők fognak. Vájár, autószerelő valószínűleg nem lesz sok nő, hiszen testileg gyengébbek, nem is akarnak azok lenni. Vannak területek viszont, ahol nagyjából ugyanannyi nő és férfi tanul, és a munkába állók száma is nagyjából arányos. Közgáz, jog, orvosi, stb.

          A feministák mellesleg nem sírnak-rínak. Igen határozottan kiállnak az egyenjogúságért.

          De, működnek a visszakérdezős dolgok. Te szeretnél otthon maradni háztartásbeliként? Ha esetleg nem a válasz, miért csodálkozol, ha egy másik ember ugyanígy gondolja?

          0     1
          • Megint szétmosás és kamuérvelés….fută-maş în capul vostru

           2     0
          • A feministák mellesleg nem sírnak-rínak. Igen határozottan kiállnak az egyenjogúságért.

           :D :D :D

           Sírni-ríni? Áááá, olyat sosem! Férfiatlan! :D

           Egyenjogúság??? Gondolom a nőkvóta és az Isztambuli Egyezmény is ezt a célt szolgálja.

           1     0
          • Szellemi területekre gondoltam. Mindig megy a verkl, hogy ezekre több nő kéne (pl. szám. tech.).

           Próbáld megérteni, hogy nem csak emberek vannak, hanem férfiak és nők. Egy férfinak nem való a htb-ség.

           1     0
          • “Vájár, autószerelő valószínűleg nem lesz sok nő, hiszen testileg gyengébbek, nem is akarnak azok lenni.”
           Jaj ne is. Nehogy már nehéz fizikai munkát keljen végezni.

           “A feministák mellesleg nem sírnak-rínak. Igen határozottan kiállnak az egyenjogúságért.”
           Milyen egyenjogúságért? Ami már rég megvalósult. Egy nő már nyugodtan járhat olyan egyetemre, amilyenre akar, olyan munkát végezhet, amilyet csak akar, akkor és ahhoz mehet férjhez, akihez akar. Lassan már semmilyen igénynek és elvárásnak nem kell megfelelnie. A feminácik magasról leszarják a nők érdekeit, mint ahogy a libsik is leszarják a drogosokat és a buzikat, csak eszközként tekintik őket a saját rosszindulatú, beteg eszméjük terjesztésére és a társadalom szétrombolására. Ez már rég nem az egyenjogúságról szól, hanem mindenféle többletjogok és előnyök pofátlan követeléséről. Mikor lesz már elég? Mikor fogjátok végre azt mondani, hogy rendben van, elértük a célunkat, ideje abbahagyni? Amikor a civilizáció teljesen megsemmisül és visszazuhan a kőkorszakba? Akkor végre elégedettek lesztek?

           “De, működnek a visszakérdezős dolgok. Te szeretnél otthon maradni háztartásbeliként? Ha esetleg nem a válasz, miért csodálkozol, ha egy másik ember ugyanígy gondolja?”
           Nem kell otthon maradnod háztartásbeliként, de akkor miért is követeled, hogy a férfi többet keressen és ugyanúgy feleljen meg a régi világ elvárásainak, amikor te erre nem vagy hajlandó?

           1     0
          • Jaj ne is. Nehogy már nehéz fizikai munkát keljen végezni.

           Pedig az atomkorban, talán tudnánk gyártani a nőknek kisebb, nagyobb erőkarral rendelkező szerszámokat, csak hát annyira azért a mai picsák nem akarnak egyenlőek lenni, hogy eme munkákat elvégezzék :)

           0     0
        • Akármennyire is szeretnétek ti, feminiták hogy férfinak nézzenek, nem megy, úgy hogy ezeket a gonosz összemosásokat irjad másnak mert én nem veszem be…

         0     0
         • A feminista nő nem férfi akar lenni. Nőként szeretne az érdeklődésének megfelelően tanulni, dolgozni.

          1     0
          • És mi a fuck az az “érdeklődés”?

           0     0
          • És azt mondod, hogy ezt most nem teheti meg?

           1     0
          • És szerinted a legtöbb nő az érdeklődési körének megfelelően dolgozik, vagy ahelyett, hogy otthon lehetne és olyan hasznos dolgot csinálna, amit helyette más nem tud, pl. gyerekeket szülne és nevelne, 3 műszakos robotmunkát végez vagy valami kassza mögött tengeti a napjait, esetleg aktákat tologat ide-oda, mert vészesen le vagyunk maradva a digitális ügyintézés bevezetésével – talán pont azért, hogy ennek a sok nőnek legyen állása? Lehet példálózni a szent hivatástudattal rendelkező doktornőkkel, de vajon hány nő dolgozik szent hivatásból valami olyan munkát, ami nagyon érdekli? Vagy róluk ne beszéljünk inkább, ugye?

           2     0
          • És ebben mégis ki akadályozza meg? Vagy még mindig nincs elég genderszak az egyetemeken?

           1     0
          •  

           Gazella 

           I
           de írom a választ, mert a hozzászólásodnál nem jelenik meg a válasz lehetősége.

           “És szerinted a legtöbb nő az érdeklődési körének megfelelően dolgozik, vagy ahelyett, hogy otthon lehetne és olyan hasznos dolgot csinálna, amit helyette más nem tud, pl. gyerekeket szülne és nevelne, 3 műszakos robotmunkát végez vagy valami kassza mögött tengeti a napjait, esetleg aktákat tologat ide-oda, mert vészesen le vagyunk maradva a digitális ügyintézés bevezetésével – talán pont azért, hogy ennek a sok nőnek legyen állása? Lehet példálózni a szent hivatástudattal rendelkező doktornőkkel, de vajon hány nő dolgozik szent hivatásból valami olyan munkát, ami nagyon érdekli? Vagy róluk ne beszéljünk inkább, ugye?”

           Senki nem kényszeríti azokat a nőket, hogy munkahelyük legyen, akik nem akarnak dolgozni. Egészségükre! De a legtöbb nő megy a szabad akaratából, mert nem akarja, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön. Ha ma bemész pl. egy érettségire készülő osztályba, hány lány képzeli úgy a jövőjét, hogy tanulni, dolgozni akar, és hány szeretne htb lenni? Minden kényszer nélkül.

           Mellesleg az a tény, hogy egy nő dolgozik, nem jelenti azt, hogy nem akar szülni, gyermeket nevelni.

           Másrészről ha az emberek nem dolgoznának kasszák mögött, meg 3 műszakban, nem lennének adminisztrátorok, nem működne a társadalom. Ücsöröghet mindenki otthon a családi tűzhely mellett, de valakinek csak működtetni kell a társadalmat.

           1     0
          • Hát ez a társadalom ne is működjön, úgy szar ahogy van.

           0     0
        • Ugyanazokat a tanulmányokat folytatják, ugyanazokra a munkákat végzik, mint a férfiak,   

         Hazudsz, pontosan azért van “üvegplafon” ,mert nem azokat a munkákat végzitek. :) és nem is olyan tanulmányokat folytattok. Mi férfiak a stresszes-nehéz- alkotó munkákat választjuk ezért keresünk átlagosan többet és ezek a munkák természetszerűen jobban fizetettek ennyike. Ti átlagosan meg ilyen nektek kitalált kamuállásokban reszelgetitek a körmöt…ami “haggyán”, hogy gazdaságilag felesleges pluszban elhiteti veletek hogy az excel kimutatás és powerpoint prezi legyártásával tulajdonképpen előállítottatok valamit.

         Ahelyett, hogy kiteljesítenék női prinicipiumból eredő kötelességeteket, de ha már dolgoztok akkor olyat tennétek ami valóban hasznos-tiszteletteljes és illik hozzátok mint a betegápolás (bár, ebben már nem vagyok biztos, titeket olvasva kezdem érezni, hogy parazita prosti énetek, jóval erősebb az anyainál.)

         A háztartási munkát persze el kell végezni.  A közös háztartásban élő felnőtt embereknek közösen. Te mit szólnál hozzá, ha neked kellene otthon maradnod és csak háztartási munkát végezned? Szeretnéd ezt az életformát?

         Ezzel párhuzamosan gondolom, ti is feladjátok – a legalább részbeni- golddiggerkedést, ugye? :) De lierin nevű regeden már kibukott belőled, hogy erről szó sem lehet. :D Plusz, ugye akkor a házkörüli munkák is megosztásra kerülnek?! :D

         0     0
         • Erős csúsztatásokat ír, magadnak is hazudsz, hogy az elméletedet valahogy igazold! :) Te csak szeretnéd, ha a nők körömreszelgetnének a munkahelyükön. ha elmész orvoshoz, nagyjából 50% az esélyed, hogy egy nő fog megviszgálni. Ha ügyvédet keresel, szintén hasonló az arány. A bírói testületnek manapság háromnegyede nő. A kutatóintézetek dolgozói esetében összességében szintén fele-fele az arány. A közgázon végzettek közül lassan több a nő, mint a férfi. És így tovább.

          Az üvegplafon azt jelenti, hogy bizonyos szint fölött a férfiak összezárnak, és nehezen engedik feljebb jutni a nőket. Középvezető még lehet, de annál ne akarjon többet, mert ő csak “nő”, függetlenül attól, alkalmas-e a feladatra. De a férfiak nagy-nagy többsége sem ér fel a hierarchia csúcsára, “csak” elvégzi a feladatát. Mint egy nő.

          “Ahelyett, hogy kiteljesítenék női prinicipiumból eredő kötelességeteket, de ha már dolgoztok akkor olyat tennétek ami valóban hasznos-tiszteletteljes és illik hozzátok mint a betegápolás (bár, ebben már nem vagyok biztos, titeket olvasva kezdem érezni, hogy parazita prosti énetek, jóval erősebb az anyainál.) ”

          Érdekes, hogy pont azokat prostizod, parazitázod le, akik tanulni, dolgozni, akarnak, a hivatásukat gyakorolni. És ezzel többek között az a céljuk, hogy ne másnak kelljen őket eltartani, mert képesek erre maguk is. Épp az ellentétük az általad aranyásónak nevezett nőknek. Az emberek nagy része lakásokban él, ahol gyakorlatilag nincs ház körüli munka. Ahol van, ott a ház körüli munka része a háztartási munkának. Miért kellene azt különválasztani? Mellesleg az emberek már messze nem szeretnek annyira barkácsolgatni, hogy maguk szereljék a villanyt, betonozzanak, stb.

          Kedves, hogy felismerni vélted bennem egyik régi ismerősödet, de tévedsz? :)

           

           

           

          0     0
          • “A bírói testületnek manapság háromnegyede nő.”

           Itt a baj már nem kicsi.

           2     0
          • Statisztikák az adataidra? :) kis hazudós femcsikém.

           A kutatóintézetek dolgozói esetében összességében szintén fele-fele az arány. Jah lehet, hiszen a takarító és titkárnők is dolgozók, de én a kutatókról beszéltem. :)

           Az üvegplafon azt jelenti, hogy bizonyos szint fölött a férfiak összezárnak, és nehezen engedik feljebb jutni a nőket  Hogyne – mint a cion bölcsei- szent iván éjjelén összejövünk kámzsában egy tölgyerődben teliholdfényénél, bagoly huhogás közben halálra erőszakolunk több nőt, majd miután a véretekből ittunk megesküszünk, hogy ott akadályozunk benneteket ahol tudunk. :D

           Igen, nektek kitalál aktatologató, értéket elő nem állító  kamuállásokban “dolgoztok”. :) és valójában ezért kerestek kevesebbet. Te kinek fizetsz többet az Excel tábla gyartónak vagy egy mesterembernek. Nah, ugye. :)

           Az emberek nagy része lakásokban él, Erre valami statisztika? Amúgy látszik mennyire élhetetlen mai nő vagy, ugyanis a lakásokban is meg szoktak hibásodni dolgok és fel kell szerelni dolgokat és bútorok sem maguk repülnek fel. :)

           ott a ház körüli munka része a háztartási munkának. Értjük, a házkörüli barkácsmunkákat is ti végzitek. :D

           2     0
          • “… Ha ügyvédet keresel, szintén hasonló az arány. A bírói testületnek manapság háromnegyede nő.”

           Na olyanok is … tisztelet az igen kevés kivételnek. Főleg a bíróságok munkáján érzékelhető az elnőiesedés. Mivel rendelkezem jogi egyetemi végzettséggel, ezt a problémát “testközelből” tapasztaltam meg.

            

            

           0     0
          • hunbagira A hozzászólásodnál nem jelenik meg a válasz lehetőség, ezért ide írok.

           “Igen, nektek kitalál aktatologató, értéket elő nem állító  kamuállásokban “dolgoztok”. :) és valójában ezért kerestek kevesebbet. Te kinek fizetsz többet az Excel tábla gyartónak vagy egy mesterembernek. Nah, ugye. :)”

           Neked beakadt ez az aktatologató Excel tábla gyártó nő. Ezt a butaságot ismételgeted, mintha kizárólag adminisztrátorként dolgoznának a nők minimálbérért. Egyébként egy kiemelt titkárnő, menedzserasszisztens többszörösét keresi meg egy mesterembernek.

           “Az emberek nagy része lakásokban él, Erre valami statisztika? Amúgy látszik mennyire élhetetlen mai nő vagy, ugyanis a lakásokban is meg szoktak hibásodni dolgok és fel kell szerelni dolgokat és bútorok sem maguk repülnek fel. :)

           ott a ház körüli munka része a háztartási munkának. Értjük, a házkörüli barkácsmunkákat is ti végzitek. :D”

           Barkácsolni, bútorokat bevinni nem kell napi rendszerességgel. Enni, tiszta ruhát felvenni, takarítani, bevásárolni, gyerekeket ellátni viszont igen, nagyságrendekkel több időt, energiát igényel, mint barkácsolgatni. Akkor és ott van a háztartási munkára szükség, nem lehet azt mondani, hogy gyerekek, majd holnap kaptok vacsorát és tiszta pizsit, mert ma nincs rá időm.

           Felvilágosítalak egyébként, hogy egy rendes keresettel rendelkező ember nem tákol, hanem hív egy szerelőt, aki megcsinálja, ha valami elromlik.

            

           0     0
          • “Te csak szeretnéd, ha a nők körömreszelgetnének a munkahelyükön.”
           A nagy részük azt is csinálja, mivel semmilyen értelmes, termelői munkát végez.

           “ha elmész orvoshoz, nagyjából 50% az esélyed, hogy egy nő fog megviszgálni.”
           Ha háziorvoshoz vagy bőrgyógyászhoz, esetleg más kevésbé kockázatos szakterület képviselőjéhez mész, akkor lesz ott sok nő. Ha egy komoly műtétre szorulsz, akkor viszont kb. 80% eséllyel egy férfi orvos fog megoperálni.

           “Ha ügyvédet keresel, szintén hasonló az arány.
           Az ügyvédet meg lehet válogatni.

           “A bírói testületnek manapság háromnegyede nő.”
           Látszik.

           “A kutatóintézetek dolgozói esetében összességében szintén fele-fele az arány.”
           Mit értünk kutatóinézetek alatt? Ebbe beleszámítanak az ilyen nevetséges szociológiai meg más egyéb kamu intézetek is, mert akkor lehet 50-50 az arány.

           “A közgázon végzettek közül lassan több a nő, mint a férfi. És így tovább.”
           Már azt a diplomát is ilyen könnyű összeszopni?

           “Az üvegplafon azt jelenti, hogy bizonyos szint fölött a férfiak összezárnak, és nehezen engedik feljebb jutni a nőket.”
           Már megint ez a férfi összeesküvés a nők elnyomására. Ezt sose unjátok meg?

           “Középvezető még lehet, de annál ne akarjon többet, mert ő csak “nő”,”
           Honnan is ismerős ez? “Azért állít meg a rendőr mert cigány vagyok.”

           “függetlenül attól, alkalmas-e a feladatra.”
           Ha nem jut feljebb, akkor jó eséllyel alkalmatlan a feladatra. Azért van az a pont, amikor a lábszétrakás már kevés.

           0     0
         • Barkácsolni, bútorokat bevinni nem kell napi rendszerességgel Nah,haladunk csak kiderül, hogy a férfi is dolgozik otthon. :)

          Lehet, nem kell napi rendszerességgel, de munkarórát tekitve legalább ugyanannyi vagy több- még egy ikeás bútort is tovább tart összerakni, mint egy mosógépbe bedobni- nem beszélve a nehézségi stressz faktorról.

          Amúgy meg a házimunkákat is mai femcsi Excel táblagyártó picsa takarítónővel és babysitterrel végzi. :) mondjuk ez esetben legalább van EGY gyerek…általában nem is lesz több. :)

          A lakosság több, mint fele családi házban lakik. https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/panel-vagy-csaladi-haz-miben-laknak-a-magyarok.263849.html

          És még valami itt megint kijön a kettős szerep, amibe ti mai rátarti-önző prosti nők akartok minket kényszeríteni- nem fordítva- elvárjátok a férfi szerepeket- legalább részbeni eltartásotok, házkörüli munkák- de ti már nem vagy osztozni akartok a házimunkán.

          0     0
          • Anna1931-nek: Aranybogár te voltaképpen hol élsz? Milyen alternatív valóságban? Egy biztos hogy nem 2018 Magyarországán…

           Egyébként egy kiemelt titkárnő, menedzserasszisztens többszörösét keresi meg egy mesterembernek. – amennyiben k..va jól szopik, biztosan. Látszik hogy nem sokat törődsz a lakás fenntartásával, hibák miatti szakik kihívásával és a velük való tárgyalással. Tudod mennyit keres ma egy közepes szaki(azért csak szaki mert a mesteremberek már Hans-nak végzik a javítást 1560 km-re nyugatra innen)? Segítek: amennyit akar. Itt látszik hogy egyszer sem fogalakoztál olyannal hogy kazánhiba, csőtörés vagy valamilyen villamos szerelvény hibája, vagy háztartási gép hiba. Most vagy azért mert nem Magyarországon élsz, vagy valaki (apuci esetleg a kanod) úgy csinálja ezeket hogy nem is tudsz róla, vagy vadonatúj 42 milliós társasházban élsz, ahol nincsenek hibák semmivel(még).

           Felvilágosítalak egyébként, hogy egy rendes keresettel rendelkező ember nem tákol, hanem hív egy szerelőt, aki megcsinálja, ha valami elromlik. – igen, hívsz egyet, az kiröhög hogy annyi munkája van hogy 1-2 órás javításra, egyszerűen nm éri meg neki 8-10 ezer forintért dolgozni. Hívod a másikat, ő most Németországban van, a harmadikat aki nem túl bizalomgerjesztő, de ki van rakva a száma faliújságra a folyosón: rendebn hölgyem jövök, jövő hét vége felé leghamarabb…Mégis szerinted az ismerőseid miért keresik fészen a megbízható szakikat? Biztos csak azért mert menő… Ígyhát magam állok neki a csőtörés után(a haverom megcsinálta aki vízszerelő), megcsinálni a falazós munkát, pedig hidd el nem az a szakmám.

           Tudod van az a vicc: mit csinálsz akkor, ha majd az utolsó szaki is nyugdíjba ment, vagy kinn van Németországban? Tök mindegy mit/hogyan, de Te fogod csinálni Magadnak…

           0     0
      • Persze, mert erre vagyunk idomítva, és csak ezt látjuk magunk körül, csupa dolgozó anyát. A vágyaink többsége manapság mesterségesen felkeltett igény. Aztán jön a sírás, hogy “kettős teher”, és a férfiak is takarítsanak stb. Szóval mégse kánaán egy fenékkel húsz lovat megülni, pedig a feministák azt mondták…

       0     0
      • A statisztikák által leírt objektív tények, nem ezt mutatják. De tudjuk a tények azok ilyen hímsoviniszta dolgok.. :)

       2     0
    • Nem csak alulfizetett munkákat végezhetnek,” Tényleg? Eddig ilyen üvegplafonról vagy mi a faszról, hallottam tőletek:)

     ami nem csak pénzkereseti forrás, hanem tartalmasabbá, hasznosabbá teszi az életet. Nem is tudtam, hogy ennyire izgalmas és hasznos az Excel tábla gyártás kis kosztümben-sminkben-műkörömben. :D De kinek a pap, kinek a papné, ugye :D ok-ok tudom, hogy ti ezzel azt hiszitek most oldjátok már a hicks bozon mozgásának rejtélyét, esetleg lassítjátok le a hidrogén héliummá alakulásának sebességét, így teremtve meg a tiszta energiát..:) vagy a rákos sejt burjánzás okait fedezitek fel. :D

     1     0
     • Az üvegplafon létezik, a csúcsfizetéseknél. De az alulfizetett munka és a csúcsfizetések között vannak fokozatok.

      A férfiak számára ugyanilyen izgalmas munka az Excel tábla gyártása,  csak öltönyben, műköröm nélkül, viszont drága órával. Gyártják is őket szorgalmasan. :)

      Kevés ember  dolgozik tudományos kutatóként, de hétköznapibb foglalkozások is tartalmasabbá, hasznosabbá tehetik az ember életét.  Meg azokét az emberekét is, akikért ez adott munkát végezzük.

       

      0     0
      • Akkor most végeztek jól fizetett munkákat vagy üvegplafon van? :) Vagy épp arra hivatkozol a vitában, ami jól esik? :)

       A férfiak számára ugyanilyen izgalmas munka az Excel tábla gyártása,  Nem nagyon, mert nekünk van megfelelő kritikai attitűdünk- önkritikánk és lelkiismeretünk veletek ellentétben, többek között ezért vagyunk sikeresebbek. Nem valami gonosz összeesküvéselmélet miatt, amivel ti férfigyűlölő feministák vádoltok minket.

       “a férfiak bölcseit” mikortól sokszorosítjátok? :)

       1     0
       • “Az üvegplafon létezik, a csúcsfizetéseknél. De az alulfizetett munka és a csúcsfizetések között vannak fokozatok.”  Ez  a fokozat pl. a jól fizetett munka. :)

        Butaság, amit írsz:, “van kritikai attitűdünk- önkritikánk és lelkiismeretünk veletek ellentétben,” Ugyan! Ez nemhogy nem tény, de még véleménynek is nagyon gyenge.

        A férfiak és a nők között is vannak sikeres és kevésbé sikeres emberek. Vicces, amikor pl. egy finoman szólva nem sikeres férfi kijelenti: mi, férfiak vagyunk a sikeresebbek.

        A nők sikerességét nagyban hátráltatja, hogy a társadalom, a munkahelyek nagy része eleve úgy gondolja, egy férfi a teljes idejét alárendelheti a munkájának, túlórázhat, üzleti útra mehet, stb, hiszen a családdal,gyerekekkel kapcsolatos teendőket úgyis a párja látja el. Ő nem fog délután négy órakor az iskolába rohanni a gyerekért, nem marad otthon, ha beteg a gyerek, stb. Míg egy nő esetében eleve feltételezik, hogy bármennyire is elkötelezett a munkája felé, a család gondja az övé.nem terhelhető ezért annyira. Épp ezen az előítéleten, gyakorlaton  kellene változtatni.

         

        0     0
        • A férfiak és a nők között is vannak sikeres és kevésbé sikeres emberek.

         Igen, csak itt nagyon félre megy a mejjveregetés, mivel ami siker egy férfinak, az egy nőnek nem az……., fordítva meg ugyanígy…..

         Lehet kapálózni ez ellen meg követelgetni, hisztizni, de Isten/Természet stb. ezt magasról leszarja….

          

          Vicces, amikor pl. egy finoman szólva nem sikeres férfi kijelenti: mi, férfiak vagyunk a sikeresebbek.

         Még egyszer: ami siker egy Férfinak , az nem az egy Nőnek, és fordítva……

         0     0
        • Én meg remélem, hogy ez a gyakorlat sosem változik meg.

         És meg merem kockáztatni, hogy a nők nagy része sem szeretné ezt.

         Bár nem tudok olyan tanulmányt, amely kifejezetten ezt vizsgálja. De a skandináv mintából szerintem lehet erre következtetni…

         0     0
    • 31Anna,

     az önmagában nem lenne – a nők szempontjából! – probléma, h kipróbálhatják magukat. Mert utána a nők 99%-a rájön, h bár képes független lenni, eltartani magát, sokat dolgozni, adott esetben ugyanazt megtenni, mint egy férfi…de végül rájön, h végső soron ez számára baromi unalmas, és fárasztó. És “belehal”. És ez jó, mert így kiég belőle a vágy, h “mi lenne ha…” és immár tudatosan választhatja a női létet.

     A gond ott van, h ehhez már nagyon sokszor túl késő lesz! Olvastam a bezzeganyus írást, h 37 év felett már drasztikusan zuhannak a nők megfoganásának és egészséges embrió kialakulásának az esélyei – és akkor még csak az első gyerekről beszélnénk! Ehhez képest keress rá, milyen tömegesen vannak a netes társkeresőn 37 feletti nők gyerek nélkül! Persze lehet azt mondani, h mind kettyósok, meg meg is érdemlik, meg hasonló “empatikus” kijelentéseket. Szerintem meg senki sem érdemli meg, mert társas lények vagyunk, így vagyunk legyártva, bekábelezve, plusz a nők legnagyobb kiteljesedése a család (a férfi támogatása) és a gyerek, szóval így még durvább a rombolás.

      

     1     0
     • “37 év felett már drasztikusan zuhannak a nők megfoganásának és egészséges embrió kialakulásának az esélyei “
      Pedig folyton próbálják lenyomni a torkunkon a sok senkiházi celebet, akik 45 évesen szültek.

      “tömegesen vannak a netes társkeresőn 37 feletti nők gyerek nélkül!”
      Szar ügy felismerni, hogy már ott vannak a 15-20 évvel fiatalabb csajok, akikkel nem vehetik fel a versenyt. Az élet mindenkinek benyújtja a számlát.

      “Persze lehet azt mondani, h mind kettyósok, meg meg is érdemlik, meg hasonló “empatikus” kijelentéseket.”
      Bizony lehet, mert így is van. Vajon ezek a 37 éves nők korábban hány normális srácot, férfit pattintottak le minősíthetetlen paraszt stílusban? Vagy ha nem is koptatták le őket, hányat használtak ki a saját céljaikra, úgy, hogy cserébe semmit sem nyújtottak? Korábban ők szarták le a legjobban a pártalálási nehézségekkel küszködő férfiakat. Az is érdekes, hogy az elmúlt bő 15 évben nem találtak maguk mellé senkit. Aki társkeresőzik, nemtől függetlenül az alapból nem százas.

      “Szerintem meg senki sem érdemli meg, mert társas lények vagyunk, így vagyunk legyártva,”
      Szerintem meg nagyon sokan megérdemlik, hogy egyedül forduljanak fel, mert teljesen alkalmatlanok mindenféle társas kapcsolatra.

      1     0
     • “Mert utána a nők 99%-a rájön, h bár képes független lenni, eltartani magát, sokat dolgozni, adott esetben ugyanazt megtenni, mint egy férfi…de végül rájön, h végső soron ez számára baromi unalmas, és fárasztó.”

      Ezt miből gondolod? :) Honnan veszed? Vannak a nők és a férfiak között is, akik számára a munka csak megélhetési forrás, de egyébként unalmasnak és fárasztónak találják. És van mindkét nem számára olyan munka, amit a szívvel-lélekkel végeznek, és nem csak a megélhetés motiválja őket. Nem hiszem, hogy bármi különbség lenne ebből a szempontból a két nem között.

      Az, hogy kinek mi a legnagyobb kiteljesedés, az adott ember személyisége határozza meg. A férfiak és a nők között is vannak, akik számára a legnagyobb kiteljesedés a család. Vannak, akiknek egyformán fontos a család és a munka, és vannak, akik csak a hivatásuknak szeretnének élni.

      Mindkét nemben vannak olyan emberek, akiknek nem született gyerekük, pedig szerettek volna, nem hiszem, hogy ez specifikusan női sajátosság lenne.

      1     0
      • Micsoda genderfeminista, relativizáló, nemeket összemosó butaságokat írtál.

       A férfiak öntudatának alapvető eleme, hogy dolgoznak és ők a (fő) családfenntartók.

       A nőknek meg az a legfőbb dolog a család és az otthon.

       Ettől még persze a férfiaknak is fontos a család és egy nőnek is lehet fontos a munkája, ha dolgozik. De egész más dimenzióban.

       Amikor egy nő számár a főfőfőfőfő dolog a munka, az egy kívülről (feminista propaganda) ráaggatott dolog.

       Szerintem nincs nő, aki a halálos ágyán azért sírt volna, mert nem volt karrierje. De hogy hányan siratják a gyerekeket, unokákat… inkább nem kérdezem.

       Gondolj csak arra, hogy kinek szégyen, ha nincs munkája? Egy férfinak vagy egy nőnek? Kitől elvárás az igazi nagybetűs munkamorál? Egy dolgozó nőnél még mindig természetes, ha a család az első. Egy férfi munkaerőnél ez egész más megítélés alá esik.

       Nő dolgozik, férfi háztartásbeli – ez ugyanúgy hangzik, mint hogy a férfi dolgozik, és a nő háztartásbeli. Ugye nem?

       1     0
       • Szerintem nincs nő, aki a halálos ágyán azért sírt volna, mert nem volt karrierje. De hogy hányan siratják a gyerekeket, unokákat… inkább nem kérdezem.

        Pontosan, ezt még a 2. hullámos feminista nők is elismerik. Egy “barátnőm” ő vezette a puncs.hu elleni “szabadságharcot”- amúgy orvos pszichiáter- mondta, hogy a pszichiátria ilyen nőkkel van tele no meg exprostikkal. Illetve a 2 halmaz metszetével.

        Mondjuk ő is már röhög, hogy klasszikus feministaként is több támadást kap antoni-papprékakinga stb 3. hullámos elvtársnőktől/golddigger prostikról, mint az amúgy szerinte is létező patriarcháktól. :)

        2     0
       •  

        Megint… Hall of Fame:

        Szerintem nincs nő, aki a halálos ágyán azért sírt volna, mert nem volt karrierje. De hogy hányan siratják a gyerekeket, unokákat… inkább nem kérdezem.

        2     0
       • Te írsz butaságot, mert meg akarod mondani, hogy kinek mi legyen a célja, mi a dolga. Talán hagyd meg a döntést az egyénnek. Sok nőnek ugyanúgy megvan az ambíciója, tudása a munka terén, mint a férfiaknak. Ugyanúgy alkotni, segíteni, szervezni, stb akar. Milyen alapon akarod eldönteni, kinek mi lehet a fontos? Miért vonod kétségbe azt, hogy számára ez igenis fontos?

        A férfiasságnak sok összetevője van, régen rossz, ha egy férfi úgy határozza meg önmagát, hogy attól férfi, hogy családfenntartó. Ma kevés férfi mondhatja el ezt magáról, hiszen a családok többnyire kétkeresősek..

        Biztosan van olyan nő, aki megbánja, hogy nem szült. De az emancipált nők nagy része ma is akar gyereket, csak éppen a férfit teljes értékű szülőtársként szeretné maga mellett tudni. Aki adott esetben otthon marad a beteg gyerekkel, ha a nő éppen nem tud. Ő is érte megy az oviba, ha kell, stb., stb., stb.

        Sok olyan nő van, aki viszont azt bánja meg, hogy hagyta, hogy anyagilag és minden szempontból függő helyzetbe kerüljön a férjétől, aki aztán lelépett egy 15 évvel fiatalabbal, megcsalta, bántja, alkoholista lett, megalázza, lebetegedett, stb., stb. Épp ezen a blogon olvastam most, mennyire kevés már az értéke egy nőnek 35-40 felett – egyesek szerint. Hogy bízhatná rá magát pl. egy nő egy ilyen gondolkodású férfira?

        Akár férfi, akár nő az illető, maga dönti el, hogy számára mi a fontos, Ha valaki a család mellé teszi le a voksát, neki az a jó. Ha valaki úgy gondolja, a párjára bízza a család gondozásának nagy részét, számára a munkája a fontosabb, neki az a jó. Sokak számára az a legjobb, ha a család és a munka egyensúlyban van. Te elfogadod azt, ha pl egy orvos nem képzi magát, nem tanulja meg az új eljárásokat, nem ismeri az új gyógyszereket, hiszen neki a család az első,  nincs elég ideje a munkájára? Mit szólsz, ha egy cégvezető sorozatos rossz döntései miatt csődbe megy a cég, és elveszted az állásodat, mert nem fordított elég figyelmet a munkájára, hiszen neki a család a legfontosabb? Mit szólsz ahhoz ha gyereked pedagógusa nem készül az óráira, nem fordít elég időt közösségépítésre, továbbképzésre, stb, mert neki a család az első, ezekre nem fordít elég időt? Elfogadod azt az érvet, ha te szenvedsz hátrányt amiatt, hogy akitől a munkája révén segítséget, szolgáltatást, stb. várnál, azt mondja, számomra első a család, ezt értsd meg és tartsd tiszteletben? Egyébként a munkahelyek nagy részének egyáltalán nem természetes, hogy a munkavállalójának a család az első, a nők esetében sem.

        A férfiak többnyire szégyenlik magukat, ha nincs munkája. És sok nőre szintén nyomasztólag, a sikertelenség jeleként hat, ha nincs munkája, pedig dolgozni szeretne és szükség is van a munkájára. Persze van nő, aki nem is akar dolgozni, nyilván ő nem szégyenkezik.

        Attól, mert azt a felállást szoktuk meg, hogy a férfi dolgozik, a nő háztartásbeli, a dolog nincs kőbe vésve. Néhány országban természetes például, hogy néhány hónapig az apa marad otthon a kicsi gyermekével, hogy elmélyüljön a kapcsolatuk, a kötődésük.  Sőt, nálunk is előfordul mostanság ilyen eset, bár többnyire akkor, ha az apa elvesztette a munkáját, és az anya megy vissza dolgozni, mert neki viszont állása. Többnyire persze  ez a felállás ideiglenes. Bár ha belegondolsz, mi a szégyenletes abban, ha valaki a családja, az otthona, a gyerekei gondozásával foglalkozik?

        Az emberek gondolkodása már sokat változott a nemek közötti munkamegosztás tekintetében, és egyelőre úgy néz ki,  fog is változni. Az evolúció/teremtés úgy intézte, hogy a nők között is legyen sok okos, tehetséges, ambiciózus ember, akik képesek értékeket létrehozni.  Miért ne tehetnék ezt meg?

         

        0     1
        • Az az alapja az alapvető tévedésednek, kedves 31Anna, hogy nekünk férfiak számára elsősorban az számít egy nőben, hogy nekünk mint férfinak mit tud ő mint nő nyújtani. Ha a te önmegvalósításod, az ami jó neked, az ettől eltér vagy ezzel ellentétes, akkor húzhatsz a picsába, senkit nem érdekelsz. Ahogy ti is arra vagytok elsősorban kíváncsiak, hogy férfiként mit nyújtunk, az egyéni lelkecskénk számotokra is másodlagos ha az első pontnak nem felelünk meg.

         Amúgy szerinted meg kéne köszönnünk a nőknek és a feminizmusnak, hogy hála a nagy női egyenlőségnek és a nők tömeges munkába állásának, már az alapvető férfi feladatunkat és kötelességünket, a családunknak a mi munkánkból történő ellátását sem tudjuk megvalósítani? És hogy ezt az orrunk alá dörgölve próbáltok minket arra kényszeríteni, hogy a nők alapfeladatából vállaljuk magunkra annak a felét? És közben ráadásul azt várnátok el tőlünk, hogy úgy kellene tegyünk, mintha ez a világ legtermészetesebb és legjobb dolga lenne, ami elképzelhetetlen másképpen? Kösz mindent, basszátok meg.

         Valamit nagyon félreértesz amúgy a 35-40-es női korosztályról alkotott véleményünkkel kapcsolatban is. Ha az illető nő ránk áldozta a fiatalságát és ő a gyermekeink anyja, akkor ő az asszonyunk, az életünk szeretett párja. De ha ugyanez a nő csak 40 évesen, a faszkörhintáról leszédülve jön oda, hogy na itt vagyok, most már kiéltem magam és lenyugodtam, vegyél el feleségül és szülök neked gyereket, azt csak hangosan kiröhögni tudjuk…

         2     0
        • Nagyon nem érted mit jelent a nők 30 feletti “értéktelensége”, de ez nem akadályoz abban, hogy az elméletedet igazold vele…

         0     0
        • “z evolúció/teremtés úgy intézte, hogy a nők között is legyen sok okos, tehetséges, ambiciózus ember, akik képesek értékeket létrehozni.  Miért ne tehetnék ezt meg?”

         Ja, mert szülni, gyereket nevelni, háztartást vezetni, férjet boldoggá tenni nem érték. És akinek több IQ-ja van 70-nél, az már biztos dolgozni akar.

         A választáspárti blabládat tökéletesen hazavágtad ezzel a bekezdéssel, és még csak észre se veszed, mert feministaként annyira a véreddé vált, hogy a munka ezerszer több a klasszikus női tevékenységeknél, és aki okos, az lealacsonyítónak érzi, ha ezeket csinálja csak.

         p.s. egy hagyományos családban is foglalkozik ám az apa a gyerekkel, viheti ő is oviba akár, csak nem várom el tőle, hogy anya legyen ő is, meg nem számolgatom, teljesített-e 50%-ot, mintha a főnöke lennék.

         1     0
        • Sok nőnek ugyanúgy megvan az ambíciója, tudása a munka terén, mint a férfiaknak.

         Első körben azért definiálni kéne a munka fogalmát, mit értünk alatta, mert így egy kissé mellémehet az érvelés…

         Ugyanúgy alkotni, segíteni, szervezni, stb akar.

         Hosszú lett az a „takaró” de már az sem elég a nyújtózkodáshoz….

          Milyen alapon akarod eldönteni, kinek mi lehet a fontos? Miért vonod kétségbe azt, hogy számára ez igenis fontos?

         Nem vonom kétségbe, csak épp nem érdekel, nem ez az elsődleges feladata…

         A férfiasságnak sok összetevője van, régen rossz, ha egy férfi úgy határozza meg önmagát, hogy attól férfi, hogy családfenntartó.

         Ha az kimarad, akkor a többi sem sokat ér……

          Ma kevés férfi mondhatja el ezt magáról, hiszen a családok többnyire kétkeresősek..

         Ja, de ahol a férfi javára akkora a jövedelemkülönbség, hogy nem éri meg az asszonkának ugrálni, ott nem nagyon akaródznak elválni, minél kisebb a rés, annál inkább jön a  szív hangja…..

          Biztosan van olyan nő, aki megbánja, hogy nem szült.

         Mindegyik……

         De az emancipált nők nagy része ma is akar gyereket, csak éppen a férfit teljes értékű szülőtársként szeretné maga mellett tudni.

         És mekkora nyígás kerekedik mindebből, ha ki tudja hisztizni……a „szülőtársat”

          Aki adott esetben otthon marad a beteg gyerekkel, ha a nő éppen nem tud. Ő is érte megy az oviba, ha kell, stb., stb., stb.

         Amíg ezek az alkalmak kevesebb mint 10%-20% még fel is lehet vágni vele, amint túllépik, ott már a tököket a punci hordja…

         Sok olyan nő van, aki viszont azt bánja meg, hogy hagyta, hogy anyagilag és minden szempontból függő helyzetbe kerüljön a férjétől, aki aztán lelépett egy 15 évvel fiatalabbal,

          Eegen,…. az soha nem jut eszibe a hülyepicsának, hogy kissé (túl) magasabbra választott a szintjénél…ez pedig ezzel jár(hat), ha nő a rés….

         bántja, megcsalta, alkoholista lett, megalázza, lebetegedett, stb., stb.

         Ja, ezt nem látta előre az ártatlan hülyepicsa, csak az erős férfit, aki mindenkivel szemben seggfej, csak vele szemben jófej és őt nem fogja bántani mert őt úgy szereti , aham……….., cúnya, cúnya igazságtalan világ , neki semmi felelőssége, ő jól döntött, nem az ő hibája, mert ő meg tudja szelidíteni az oroszlánt, kinevelni belőle az alkoholizmust stb. stb

          Épp ezen a blogon olvastam most, mennyire kevés már az értéke egy nőnek 35-40 felett – egyesek szerint.

         Szar ügy, de ez objektív tény, lehet vinnyogni rajta, de ez van….

         Hogy bízhatná rá magát pl. egy nő egy ilyen gondolkodású férfira?

         Úgy, hogy fantasztikusan bánik vele……

         Akár férfi, akár nő az illető, maga dönti el, hogy számára mi a fontos,

         Abszolút, csak a nagy öntudat után,  utólag, nem ér nyígni……., ha szopás a vége….

          Ha valaki a család mellé teszi le a voksát, neki az a jó.

         Aki nem, az utóbb úgyis megbánja, ilyen az élet….

         Ha valaki úgy gondolja, a párjára bízza a család gondozásának nagy részét, számára a munkája a fontosabb, neki az a jó.

         Ha talál olyan balfasz papucsot, aki ezt (a néhai pina reményében:) magas szinten finanszírozza, akkor általában még egy jó bikát is be tud mellé párhuzamosan iktatni, aki kielégíti az az igényét is, amit a férje nem tud…..

         Te elfogadod azt, ha pl egy orvos nem képzi magát, nem tanulja meg az új eljárásokat, nem ismeri az új gyógyszereket, hiszen neki a család az első,  nincs elég ideje a munkájára?

         Másik orvost választok, hiszen szabad döntési és választási jogom van, ha jól tudom:)

          Mit szólsz, ha egy cégvezető sorozatos rossz döntései miatt csődbe megy a cég, és elveszted az állásodat, mert nem fordított elég figyelmet a munkájára, hiszen neki a család a legfontosabb?

         Rábasztam és keresek másik állást, de hogy jönnek ezek  a baromságok ide érvként?

         Hamis dillemák, hamis okoskodás, mire való ez a: ha te veled/ gyerekdeddel történne szarság? A női szolipszizmus csúcsrajáratása nem egészséges egy vita során….

         Mit szólsz ahhoz ha gyereked pedagógusa nem készül az óráira, nem fordít elég időt közösségépítésre, továbbképzésre, stb, mert neki a család az első, ezekre nem fordít elég időt?

         Szar pedagógus, kurvára nem érdekel, hogy mit hoz fel kifogásként……, az oktatás sem jótékonysági intézmény…

         Elfogadod azt az érvet, ha te szenvedsz hátrányt amiatt, hogy akitől a munkája révén segítséget, szolgáltatást, stb. várnál, azt mondja, számomra első a család, ezt értsd meg és tartsd tiszteletben?

         Leszarom, de minek tolod ennyire fullba  a kretént?

          Egyébként a munkahelyek nagy részének egyáltalán nem természetes, hogy a munkavállalójának a család az első, a nők esetében sem.

         Mivel ez alapvető kockázata a munkaadónak, így ezt így árazza be….

         A férfiak többnyire szégyenlik magukat, ha nincs munkája.

         Nem véletlenül.

         És sok nőre szintén nyomasztólag, a sikertelenség jeleként hat, ha nincs munkája,

         De az hóttziher, hogy azért nem fog éhenhalni, és szégyenig nem fog eljutni, mindig lesz, aki fizesse a cehhet….

         pedig dolgozni szeretne és szükség is van a munkájára.

         So-so, azért mindig olyan munkáért megy a tolongás, ahol azon a bizonyos üveg(plafonon) besüt a nap, a bányába nem nagyon tolonganak felvételre…….

         Persze van nő, aki nem is akar dolgozni, nyilván ő nem szégyenkezik.

         Időnként irigylem a tüncibünci világotokat:)

         Attól, mert azt a felállást szoktuk meg, hogy a férfi dolgozik, a nő háztartásbeli, a dolog nincs kőbe vésve.

         Persze hogy nincs, csakhogy az albínó kengurukról mindig kiderül, hogy belesett a meszes gödörbe , azért fehér, a szeme meg azért vörös, mert szénanáthája van…..

         Néhány országban természetes például, hogy néhány hónapig az apa marad otthon a kicsi gyermekével, hogy elmélyüljön a kapcsolatuk, a kötődésük. 

         Ja, mint az albínó kenguru…..

          Sőt, nálunk is előfordul mostanság ilyen eset, bár többnyire akkor, ha az apa elvesztette a munkáját, és az anya megy vissza dolgozni, mert neki viszont állása.

         És tedd még hozzá azt is, hogy ha apuci záros határidőn belül nem talál (elég jó) munkát, úgy repül, mint a szarómacska….

         Többnyire persze  ez a felállás ideiglenes.

         Bizony, repül apuci…

         Bár ha belegondolsz, mi a szégyenletes abban, ha valaki a családja, az otthona, a gyerekei gondozásával foglalkozik?

         Ha hímnemű az illető, akkor ezek a szavak jutnak róla eszembe: balfasz/papucs/nyomorult/töketlen…..

         Az emberek gondolkodása már sokat változott a nemek közötti munkamegosztás tekintetében, és egyelőre úgy néz ki,  fog is változni.

         Ja, alig várom, hogy szakállas óvóbácsik felügyeljék az unokáimat….

          Az evolúció/teremtés úgy intézte, hogy a nők között is legyen sok okos, tehetséges, ambiciózus ember, akik képesek értékeket létrehozni. 

         A szülőképesség/ a legnagyobb értéketek, a többi az vagy ráadás, vagy ennek hiánya miatti alternatív pótlék…

          Miért ne tehetnék ezt meg?

         Megtehetik, csak akkor ne jöjjenek a rinyákkal…., aki elmegy kurvának, ne sírjon ha dugják….

         2     0
        • Privát hozzászólás.

         0     0
        •  

         Update:

         Sok nőnek ugyanúgy megvan az ambíciója, tudása a munka terén, mint a férfiaknak. Ugyanúgy alkotni, segíteni, szervezni, stb akar. Milyen alapon akarod eldönteni, kinek mi lehet a fontos? Miért vonod kétségbe azt, hogy számára ez igenis fontos?

         Nem csak a férfiak álmát írja felül a valóság, hanem a tüncibünci álmokét is:

         https://index.hu/belfold/2018/04/20/szemelyzeti_vezetobol_ugyintezot_csinal_a_szules/

         Lehet hisztizni, kvótázni elnyomásozni meg rasszistázni egyenlőjogozni stb. a kapitalista cég ezt (jó esetben ) leszarja, ha meg nem, akkor saját magára teszi fel a szopóálarcot, (kivéve, ha ki tudja gazdálkodni a nagy SJW nevében, ha nem akkor kívül tágasabb) minden disneyálommal szembemenve…..

         Kb ugyanazt a jogvédő hisztit lehet nyomatni értelmetlenül, hogy miért nem alkalmaz egy cég cigókat, leszarják a diszkriminációt…..

         Olyan mintha arra kényszerítenél egy nőt, hogy a barátzónájából válasszon dugópajtást, ott sem igen akaródzik, vagy kurva nagy árat kell érte fizetni:)

         0     0
         • Azert ne ess tulzasokba. Az, hogy sajnos Magyarorszagon meg a cikkben leirt gyakorlat kismamakkal szemben mindennapos, nem azt jelenti, hogy ez a kapitalista cegek sajatja. Ez regi magyar HR/vezetoi gyakorlat, ami meg mindig el. Mas orszagokban multiknal, azert az ilyen sokkal kevesbe jellemzo. Fix ideju contractorral siman helyettesitik a kismamat, gyes alatt tartjak vele a kapcsolatot es aktivan egyeztetnek mikor/milyen formaban kivan a gyes lejarta utan visszamenni dolgozni. Ha jo, lojalis munkaerorol van szo, a cegnek sem erdeke lecserelni.

          0     0
          • Azert ne ess tulzasokba.

           A cikk írójával vitatkozz, ne velem, én csak igazolva látom azt, hogy baszhatjátok a PC/SJW/SafeSpace/Feminizmus stb kvótanyígást, a valóság magasról tesz rá…..persze vannak “kirakat”cégek/(országok), akik megengedhetik maguknak ezt a luxust és mejjetverve túltolják még jobban a biciklit, és olyan zsákutcába kényszerítik magukat ahonnan nem jönnek jól ki, az is igaz és meg is érdemlik, vastagon…..

           Az, hogy sajnos Magyarorszagon meg a cikkben leirt gyakorlat kismamakkal szemben mindennapos, nem azt jelenti, hogy ez a kapitalista cegek sajatja.

           Semmi sajnost nem látok benne, az élet törvénye, lehet nyígni meg bezzegezni és példálózni, aztána mikor szopacs van,.. akkor nagy szemeket meresztegetni és nyelni , nyelni, nyelni……..kép hápogás közt, hog te ezt nem így gondoltad:)

           Ez regi magyar HR/vezetoi gyakorlat, ami meg mindig el.

           És élni is fog, pontosan olyan, minthogy cigányt nem rakunk ki a cég reklámarcának, nem cigánycsajok az ügyfélszolgálatosok, eladók, stb, stb bármennyire is rasszizmus, meg tudnak, meg hozzáértők…..

           Mas orszagokban multiknal, azert az ilyen sokkal kevesbe jellemzo.

           Mert megengethetik maguknak, és elviselik, hogy a látszat ne sérüljön és ezzel együtt szívfájdalom nélkül dolgoztatnak keleten gyerekrabszolgákkal mérgező és kimerítő körülmények küzt:), valahol be kell hozni az üveggyöngyökre  kiszórt pénzt:)

           Fix ideju contractorral siman helyettesitik a kismamat, gyes alatt tartjak vele a kapcsolatot es aktivan egyeztetnek mikor/milyen formaban kivan a gyes lejarta utan visszamenni dolgozni. Ha jo, lojalis munkaerorol van szo, a cegnek sem erdeke lecserelni.

           Ha csak ennyi lenne, de amikor a kismamát felveszik/visszaveszik, akkor kapcsolt árúként jön(nek) a gyerek(ek), ami(k) évente eccer kéccer behozva tüncibünci(k) meg elájul tőlük mindenki, de mindennap már sok lenne, és ha miattuk nem megy be anyuci, akkor előbb utóbb repül, mert túl nagy kockázat, ha van dadus, meg pótmama meg anyucit már csak felismeri a gyerek de nem sokkal több a kontakt és az együttöltött idő, akkor ez kettős szopás, ….. karrier, meg gyerekbarát, meg munkahely meg család meg helytállás … stb. az bazmeg ezek mind és még ez sem elég:)

           0     0
          • Ez nem az elet torvenye, hanem egy elavult gyakorlat/gondolkodas, amin igenis akarattal lehetne valtoztatni (foleg, hogy hivatalosan torvenytelen is). Ez is tipikusan olyan dolog, amire a tobbsegi tarsadalom szettarja a kezet, mert a gyerekeszules ezzel jar, ne sirj miatta. Szuljel, mert az jo, de utana oldd meg apaval, ahogy akarod. Ez kozvetetten apa problemaja is nem csak anyae. Ha pedig a szulok valahogy megoldjak, egybol jon a “szaranya” jelzo, mint amire az utolso bekezdesedben celozgatsz.

           0     0
          • xcsax:”semmi sajnost nem látok benne,az élet törvénye”

           Ez úgy igaz ahogy irtad, de a ballibsik ezt szeretnék valahogy megszüntetni de még nem megy nekik mert azért a valóság van amikor pofán bassza őket..

           0     0
          • Delin: Miért sértődsz meg azon, ha vki szerint nem normális, ha egy 1,5-2 éves (de sokszor nyugaton még kisebb, pl. Fro-ban teljesen természetes, ha egy anya a gyerek 3 hónapos korában visszamegy dolgozni, ő meg megy a bölcsibe) kisgyereket nem az anyja gondozza és neveli, hanem egy dadus vagy a bölcsődei gondozók? Egy normális világban úgy nézne ki a dolog, hogy az anyák 99,9%-a legalább a gyerek 3 éves koráig otthon van. Már kutatások is jelentek meg róla, hogy mennyire árt a 3 évesnél kisebb gyerekeknek az, ha nem otthon vannak. De igazából ehhez nem kutatások kellenének, hanem szív és józan gondolkodás.

           0     0
          • Nem sertodtem meg, csak leirtam egy szamomra paradox helyzetet. Bar az igaz, hogy a “szaranya” jelzovel szerintem tul konnyen dobaloznak a kivulallo emberek, bar alt csak neten, eloben ugye nem ilyen batrak es ott jobban latszik a teljes kep, nem csak egy szegmens a csalad eletebol.

           Egyebkent a fent emlitett ket problema, ha kitoltod a 3 ev gyest is problema marad.

           0     0
          • Megint a lényeget nem értetted meg. A gyerek személyiségfejlődéséhez elengedhetetlen az a bizonyos három év.

           0     0
          • Elek, nem ez volt a tema, hanem az hogyan szunik meg sokszor MOn-on  egy no munkahelye/elozo pozija szamara spontan a gyerekszules miatt.

           Ha mindig reszletesen reagalnek minden extra feligazsagra a fo tema mellett, kvazi kommentelesre menne el a napom. Senki nem vitatta a gyerek fejlodeseben az elso 3 evenek fontossagat. Eleg reszletes (pl WHO) tanulmanyok vannak errol hogyan befolyasolja ezt az anya/csalad kepessegei/iskolazottsaga/anyagi helyzete, mikor jo ha az anya korabban visszamegy dolgozni, ha visszamegy dolgozni ki gondozza stb stb. Eleg nemzetkozi kornyezetben mozogtam az elmult 5 evben, igy kozvetetten eleg sokfajta gyereknevelesi modellt lattam, ahol a 3ev gyes gondolata teljesen ismeretlen. Habar ez csak szemelyes tapasztalat, nem gondolom, hogy csak a 3ev gyes hianyatol valaki rossz szulo lesz es a gyerek szemelyisege/IQja serul. Januar ota ideiglenesen megint MO-on lakunk, sokat erintkezek kisgyerekesekkel. Hidd el, kozel sem valo mindenkinek a hosszu otthonlet. 2 ev folott azt latom, hogy a lelkes anyukak csoportja mellett (akik alt mar varandosak a tesoval) sok gyerek kornyezete mar eleg ingerszegeny, anyanak/csaladnak nincs igazan kedve/kapacitasa aktivan a gyerekkel foglalkozni es csak a szeptemberi ovodakezdest varjak. Az ilyen esetekben szerintem mar jobb lenne a bolcsi, ahol van egy kis esely, hogy legalabb napkozben a koranak megfeleloen foglalkozzanak vele.

           0     0
          • Az ,hogy valaki otthon van három vagy több évet a gyerek(ek)kel az csak lehetőség.Attól még semmi nem lesz.Attól még egyáltalán nem biztos ,hogy azt a foglalkozást ,törődést nyújtja a gyereknek ami az ideális lenne.Mert honnan tudná, honnan tudja mi az ideális?A szétvert régi vagy a kialakulatlan új mintából? Amúgy meg ha valaki elmegy dolgozni az már rá se néz a gyerekére a maradék mondjuk átlag 14 órában?Mert a tv előtt kiflivéggel,csipsszel a szájában felnövő gyerek milyen pluszt kap a három évtől?Eltanulja ,hogy a felnőttek nyomogatnak egy kütyüt?Lásd 14sz-i migránsok ,otthon vannak éveket.Az eredmény? Sokan ,nagyon leegyszerűsítik ezt az egészet.Dolgozó férfiként mindig játszottam a gyerekeimmel míg kicsik voltak.Az átlag 4 óra tv-nézésből lehetne faragni a nevelés javára.Aki meg reggel 6-kor elmegy mikor még alszanak és este tízkor jön haza amikor már alszanak az meg ne pofázzon döntse el mi a fontosabb neki,ha nő ha férfi.

           0     0
       • Micsoda genderfeminista, relativizáló, nemeket összemosó butaságokat írtál.

        -.-’  -.-’  -.-’

        Ennyire azért nem volt rossz az a komment…

        0     0
      • 31Anna,

       Édes, egyetlen tündérbogárkám! Ezek nem gondolatok, hiedelmek, meg elképzelések, hanem TÉNYEK, FOLYAMATOK, ok-okozatoknak a KÖVETKEZMÉNYEI. Az, h 37 év felett egy nőnek drasztikusan csökken az esélye, h gyereke legyen, ez a brutális valóság. Ahogy az is, h akárhogy erőlködik, nem tudja visszaforgani az idő kerekét. (Jó, jó ismerjük: a valóság szexista, meg erőszakos. :D ) Jó, tudom, h neked, mint hithű fanatikus feministának hiába beszélek ilyenekről, mert ez egy teljesen másik dimenzió a délibábos képzelgéseitekhez képest… Tudod ez olyan, h elmondjuk, h ne rakjátok bele a kezeteket az esztergagépbe, bármennyire is izgalmas, meg hangos, meg erőt sugárzó, mert le fogja darálni. De ti öntudatosan és büszkén kikéritek magatoknak, h nehogymá’ megmondjuk nektek, mit csinálhattok!! Nem is azt mondtuk, csak felhívtuk a figyelmeteket a következményekre…

       Amúgy ez igen kétszínű kijelentés, h ne adjunk tanácsokat, mert a másik oldalról meg szegény átlagnő napi 24 órában van agymosva a feminista “jótanácsokkal”, h mit csináljon, mitől lehet erős és boldog nő…

       Egyébként nagyon egyszerű a képlet: mozdulj ki az egyívású, femcsi barátnőid köréből és kérdezgesd meg ezeket a 37+éves párkereső nőket, h akarnak-e gyereket. És, h mennyire vannak a helyzetükön kétségbeesve. Feltehetően neked nőként őszintébben válaszolnának. Meg kezdj el beszélgetni 50 feletti nőkkel, akik már egy másik életszakaszból láthatnak rá minderre. Amúgy az ilyenekre voltak jók a női körök, ahol nem egyívású, egy élethelyzetben lévő barinők szidták a férfiakat, hanem különböző életkorú és élethelyzetben lévő nők tudták meghallgatni egymást és tanácsokat adni egymásnak.

       0     0
       • Mondjuk elmehetne egy nőgyógyásszal beszélgetni. Nekem múltkor mondta az orvosom, hogy hát igen, huszonévesként nekem milyen könnyen jönnek a gyerekek, a 40 körüli nők meg rohangálnak a nőgyógyászukhoz, hogy gyereket szeretnének, de láss csodát, nem akar összejönni… Az a fránya biológia még mindig nem feminista.

        De mást is mesélhetnék még. Az elmúlt pár év során már három harmincas anyuka is mondta nekem, hogy mai eszükkel ők is huszonévesen kezdtek volna el szülni, mert harminc felett már annyira megszokták a gyerektelen életet, hogy sokkal nehezebb beleszokniuk.

        Vagy egy 40 éves anyuka, aki mondta nekem a játszótéren, hogy már úgy bánja, hogy ilyen sokáig várt a szüléssel. Így már nem lesz kistesó…

        0     0
    • “Lehet hivatásuk, olyan munkájuk, ami nem csak pénzkereseti forrás, hanem tartalmasabbá, hasznosabbá teszi az életet.”
     Lakberendező, divattervező, ezoterikus szakértő

     “Persze, amelyik nő  nem akar tanulni, munkahelyen dolgozni, nem kötelező. Igyekezzen férjhez menni, és élheti az emancipáció előtti nők életét. Csak ilyen viszonylag kevés van.”
     Kifogni egy gazdag marhát.

     1     0
 4. „Hol vagytok ti illedelmes, udvarias férfiak, akik tisztelettel szóltok egy nőhöz? Akik virággal üdvözöltök minket nőket, és nem egy csík kokaint húztok ki az asztalra a szimpatizálás jeleként?”

  A barátzónátokban ahová ti száműztetek! De mivel levegőnek néztek és már a köszönés is kegynek számít nálatok, ezért leszoktunk ezekről teljesen!

  4     0
 5. „Hol vagytok ti illedelmes, udvarias férfiak, akik tisztelettel szóltok egy nőhöz?” - jó kérdés … bár felettébb arcátlan a “nők” részéről. Végtelenül egyszerű a válasz : ott vagyunk mi illedelmes,udvarias férfiak, akik tisztelettel szólunk egy nőhöz, ahol az illedelmes, udvarias nők, akik tisztelettel beszélnek velünk, férfiakkal. Mostanában egy messzi, messzi galaxisban …

  1     0
 6. Sziasztok!

  Látom egy kedves hozzászóló belenyúlt a bilibe de egy gondolatára nem reagáltatok erre írnék pár sort…a Ti válaszotok érdekel  elsősorban. Mint kuderült szerinte a pasik a balfaszok ha nem jut nekik nő , valamint az elvárások is az egekben ahogy címezte egy társunknak. Ha minden pasi “felemelkedne” az Ő szintjére diploma 2-3 nyelv x százezres fizetés / vidéken ez a pasik max 5% a/stb stb  akkor ki bányászna  ki terrmelné meg a javakat amiket elfogyaszt ki lenne tüzoltó stb stb.Tudom költői kérdés de akkor ezek a becsületes dolgozók nem is emberek ergo nő sem jár nekik? A poszterina szerint nyilván nem de Szerintetek?

  0     0
  • Nyilván hülyeség. 30-50-100 éve sem vágyott többre az átlag férfi, nem a kapitalista pszichopátiás előre a minél nagyobb házért, kocsiért mentalitás miatt volt az akkori férfiaknak nőjük. Nyilván voltak akkor az átlagtól ambiciózusabb férfia. Egyszerűen nem lehet mindenki sikeres. Ahhoz hogy sikeres légy, hozzásegít az is, hogy körülötted egy rakás lusta ember van.

   Minden nő nyilván nem várhatja el, hogy az ő pasija minimum irodai munkát végezzen. És persze legyen azzal is elégedetlen, követelje a fizetés emelést, ha nem adnak, akkor keressen mást. Jövőre már kell a bútorcsere. A kocsit is minél hamarabb le kell cserélni, mert a bal hátsó ajtót megkarcolták, stb. stb. Irreális.

   1     0
  • Szerintünk, nyilván igen. Az ilyen picsák meg paraziták- ahogy Zombi találóan kifejtette- azokkal meg nem tárgyalunk hanem elpusztítjuk vagy tapossuk.

   0     0
  • Tudom költői kérdés de akkor ezek a becsületes dolgozók nem is emberek ergo nő sem jár nekik? A poszterina szerint nyilván nem de Szerintetek?

   Ahogy Hofi mondta annak idején: járni jár, de nem jut… :) Viccet félretéve, az átlagos, becsületesen dolgozó magyar férfi legyen tökös, és menjen oda ismerkedni a neki tetsző nőkhöz, próbálja meg őket befűzni, és dugja meg őket ha hagyják. Szarja le magasról az illető hölgyek anyagi helyzetre és státuszra vonatkozó igényeit, nyomuljon bátran. És tegye helyre a hülye fejüket ha ezen a téren kritizálni merészelik – tekintse ezt afféle shit teszt-nek..

   1     0
 7. egy kis ír talpalávaló estére, “up the ra” :D

  https://www.youtube.com/watch?v=YklPK6DwOzM

  jó éjt, mindenkinek…

  1     0
 8. Fiúk…
  Megint egy erős nőt kérdezgetünk itt hogy a férfi-nő kapcsolatok terén manapság mi merre hány méter? Persze hogy helybenjárunk.
  Ide csalódottan tévedünk, és az oldal ezen a csalódottságon segít túllépni. Akár lehet helye itt az erős nők véleményének is, de esélytelen hogy a férfiak igazságára próbáljuk ébreszteni őket. Az erős nők szerint megérdemelten vagyunk csalódottak, de ez ettől nem fog javulni. Ki van próbálva, a bocsánatukért könyörgőt nem kívánják meg. (persze a bocsánatukat semmibe vevőket sem, de ez most mellékes)
  Az a lényeg hogy én a csalódottságomat az itt felhalmozott tapasztalatokkal meggyógyítottam. Ettől itt a helyem.
  A tanulóként (bennünket jobban érteni akaróként) ide író nőknek is itt a helyük.
  De erős nők itt engem ne tanítsanak gyengeségre. Írhassák le a véleményüket – de kioktatni… lenézően nyilatkozni..???

  0     0
  • Szép hsz kivéve két szót:”erős nő”.

   Ez azon kivül hogy nagy a szája meg az egója, mit jelent még?

   1     0
   • Nna itt a példa hogy a kérdései mutatják be az elmét a legjobban : ez egy bölcs kérdés volt.
    Kezdjük az elején. Az erő az nem csak annyi amennyit a fizikai erőről a wikipédia elmond. Erőnek nevezzük az érdek-érvényesítési képességet is, és módszertől függően lelkierő vagy hangerő vagy izomerő..
    Erős nő az aki önállóan érvényesíti az érdekeit, nem kell hozzá segítséget kérnie.
    (se a bátyjától se a férjétől)
    Mindegy hogy izomerőből érvényesíti mint a széles vállú és keskeny csípőjű férfias alkatúak, vagy hangerőből mint a nőies alkatúak – erős az, amelyiknek nincsen szüksége segítségre. Aki nem a wikipédiából lesi ki a tudnivalót és nem az Arckönyvről kéri maga mellé a kétkezi segédeket.. aki egyedül is életképes.

    0     0
    • Na hát ha te azt hitted hogy én a fizikai erőre gondoltam, akkor félreirtál…az a nő amelyik olyan amit te itt fenneb leirtál…hát, nem az én zsánerom, lehet hogy van olyan himnemű akinek ilyensmi kell mert nincs kitől segitséget kérnie de az elég szánalmas lény kell hogy legyen.

     0     0
     • ..vitatkozzunk..? :-)))
      Próbáld onnan elképzelni a mutatványt hogy mi a különbség a papírsárkány-eregetés és egy igazi tüzes sárkány meglovaglása között. Egy erőssel egy irányba húzni a közös szekeret az nem munka hanem turbó… nitrogénbefecskendezés.
      Tudom hogy milyen gyengülni és csúnyulni és vonzerőt veszteni látni a világ legvonzóbb sárkányát, de a valamikori lelkesedésem ott tartott volna mellette… hm.. na mindegy.
      Lényeg a lényeg : nem érzem magam annyira szánalmasnak amennyire te annak gondolsz egy erőshöz vonzódó.. hm.. másik erőset..

      0     0
   • wittukind,

    “Ez azon kivül hogy nagy a szája meg az egója, mit jelent még?”

    Azt jelenti, h nagyobb faszt próbál növeszteni, vagy már növesztett, mint mi, férfiak és azt hiszi, ettől találja meg a maga boldogságát.

    0     0
  • Privát hozzászólás.

   0     0
 9. 31Anna: kihozom ide:

  Onnan veszem hogy az igazi világban, nem a fosbukon vagy más szar nemtudommin, láttam és beszéltem is ilyen fajtákkal,sajnos semmi eredménnyel, mármint ami a himeket illeti, a főnökjükkel nem lehetett ilyensmit csinálni annyira el voltak szállva maguktól…. akkor még nem tudtam hogy ez a feminita de a szegény hűlyéről rájöttem hogy lábtörlő. Úgy hogy a hűlye rizsádat osszad kérlek másnak ne vegyél rá hogy csúnyát is kezdjek mondani.

  0     0
 10. Én pedig azt tapasztalom, hogy a nők többsége tanul, dolgozik, és párkapcsolatban él. Én is beszélek velük.Nem neten, a való életben. Ráadásul én is egy ilyen nő vagyok, és köszönöm szépen, működő párkapcsolatban élek. Mint ahogy sokan mások. Alig van olyan nő, aki manapság megelégedne a háztartásbeli szereppel. De ez nem jelenti azt, hogy egyedülállóak akarnak lenni, vagy azt, hogy a párjuk  boldogtalan, megkeseredett lenne. Miért gondolod, hogy csak a te tapasztalataid a mértékadóak?  Hogyha 3-mal beszéltél, akkor az összeset ismered?

  Mellesleg országosan is az a cél, hogy a gazdasági növekedés érdekében az eddiginél is több nőt vonjanak be a munka világába, Párhuzamosan pedig biztosítsák, hogy a gyermekvállalási kedvet is növeljék olyan intézkedésekkel, amelyek segítségével egyre kevésbé kerül hátrányba az a nő a munkaerőpiacon, aki gyermeket vállal. Ehhez persze az kell, hogy férfiak se tartsák szégyennek, ha részt vesznek a gyerekük nevelésében, és kiveszik a részüket a háztartási munkából. Ha egy férfi attól érzi magát férfinak, hogy nem főz és mosogat, ott valószínűleg kicsit mélyebben keresendő a baj.

  0     1
  • Hol van csakszi hogy ezt a hsz-t szédszedje? Én nem tudok ilyensmit csak annyi jött le hogy főzés és mosogatás… mondd, jól csinálja vagy rá szoktál szólni hogy kétbalkéz? Szokta a rántást odaégetni? A macska mit szól hozzá?

   Az hogy ott Magyarországon ez lenne a cél engem nem érdekel de akkor kezdek igazat adni Hunnak a kondicionállásál kapcsolatban.

   0     0
  • “a gazdasági növekedés érdekében az eddiginél is több nőt vonjanak be a munka világába”

   ennyire hülye lenne Orbán vagy csak valami sliders új sorozat kezdődik?

   “férfiak se tartsák szégyennek”

   az hogy ilyen egybites feminitával leállnak már szégyen, mi a pula mea kell még már?????

   0     0
   • Orbán, nem hülye. De mint a legideológiamentesebb cezaromán übü király. Mindig arra hajlik ahonnan a legerősebb szél fúj…..tulajdonképpen mást sem csinál, mint ezt tanulmányozza.

    Klasszikus eset volt az isztambuli egyezmény. Vakkomondor meg a nemzetközi vircsaft miatt gyorsan aláírta, aztán mikor érezte, hogy vékony jégre tévedt a lakosság -egyezményről tudó részének- megszondáztatása után rájött, hogy hatalmas az elutasítása, akkor szépen suttyomban nem ratifikálta.

     

    0     0
    • Nem nem azért nem ratifikálta, (és most kurvára a patás ellen beszélek:), hanem azért, mert a jogszabályi környezet nem volt még arra alkalmas: vagyis több jogszabályt, így a Büntető-törvénykönyvet is módosítani kellene, intézményrendszereket kellene kialakítani.

     Nem akaratlagosan, hanem “lustaságból”:) nem volt eddig ratifikálva……..Mert kurvára nem olvasták el és ha igen , nem értik, hogy mi lenne vele a gáz, mivel ab ovo, a nő védett állat……

     Baromság és tévht tudatossságot feltételezni az elutasiotás mögött.

     Még mindig csak kevesen látják a fényt a többiek meg csak meresztik a szemüket, mert nem fognak fel belőle semmit….

     0     0
     • Értem, tehát akkor occam borotvája áll a háttérben. Tényleg a pezsgő mámor elmúltával, hogy értékeltétek a győzelmet?

      Mik a célok? Kik ellen kell a következő 4évben harcolni? :)

      0     0
      • Egyrészt a mámor még tart és jó erre ébredni:), másrészt, ahogy az “ellenzéket” elnézem, egy év múlva önkormányzati választás, hát, érdekes lesz.

       A célok (gondolom) a szokásosak, mint eddig, én remélem, hogy kibasszák a Soroscivileket a picsába, megfojtják/elüldözik a CEU-t, és “harcolni” nem 4 évig, de a nagyondemokratiuskusnyugatejrópát elnézve, lesz vagy 30 év amire a szemetet ( jó esetben) kipakolják….

       0     0
       • Sajnos nem sok ideig hagytak ünnepelni. Én is jobb hiján Orbánra szavaztam, mig az asszony a félfemina Jobbikra. Most kellene nekimenni a Flórián téren az Indexnek és a HVG-nek a Montevideo utcában, mindkettő 3. kerületi Budapesti liberálgörény társaság. Minimum tüntetni kéne az irodájuk előtt, de ezt már 3 éve is javasoltam. Ők engedik be a szennyet az országba és most el akarják happolni a Jobbikos ultra manginákat akik 2006-ban “forradalmat” csináltak.

         

        0     0
        • Biztos vagy benne, h a más vélemények betiltása az előrevezető út…?

         Csak a nagyon alacsony önértékelésű, bizonytalan ember nem képes elviselni a más véleményeket.

         Menjünk abba a diktatúrába, mint Nyugat-Európa, ahol immár börtönbe kerülsz, ha a kívánttól eltérő véleményt mondasz? Amúgy a zindexen és társain is vannak néha jó cikkek is. A többit meg kéne tanulni szűrni. Az embereknek kéne ebben – politikai palettától függetlenül – fejlődnie, h ne hagyják magukat átverni, manipulálni. Ha ez meg nem megy, akkor tényleg szűkítsük le a demokráciásdit azoknak a részvételére, akik képesek is élni vele.

         0     0
         • Dehogy betiltani. Nekimenni, mint a 100 ezer áldemokrata tüntikéző a parlamentnél akik nem tisztelik a demokratikus választást sem. Csupán úgy. Akkor már nem hazudoznák a sajtószabadság korlátozását, ami nincs is jelenleg.
          Az országunkban lassan már mindent lehet következmények nélkül, lásd az igazságszolgáltatásunk, rendőrségünk használhatatlanságát is. Index és H V G véleménydiktatúrát alkalmaz a legpitibb esetekben is ami egy férfias államban már büntetőjogi kategória lehetne pl. felbújtás, garázdaság a nyugalom megzavarása címkékkel.
          Itt van mondjuk ez a mai piti amit átvesz szinte az összes online hírportál. Kérdőre vonják a BKK-t miért büntet meg egy ártatlan kislányt aki megszegi a cég nyilvánosan, mindenki által látható szabályzatát. Ezért újságíró pénzt kap???? http://hvg.hu/elet/20180419_buszon_fagyizott_16_ezerre_buntettek
          De van másik eset is ahol valóban az emberek és nem a fizetett újságírók egyéni véleménye mérvadó. Az már valódi VÉLEMÉNYSZABADSÁG.
          A kuruc pont info-t betiltották idehaza mert zsidóznak, de sehol másol nem láttam olyan jól a Jobbik megosztottságát mint itt a látszólag teljesen különálló emberek véleménye miatt. Tisztán látom, hogy a jobboldal közösségeket támogat, a baloldal viszont egyénekre koncentrál, azokra aki eltérnek az átlagostól vagyis a normálistól. Mondani se kell lehetetlen minden ember életével foglalkozni ezért az újságíró egyéni hozzáállásán múlik kiket tart érdekesnek, jóhogy a hülyéket. Előbb utóbb ezeket fogják a normális emberek is példaképnek tekinteni. Ez megy Amerikában.
          A jobboldal ezzel szemben példaképeket mutat, szobrokat állít amire fel lehet nézni stb. Orbánt én sem csipázom, de elfogadom, hogy ő a főnök jelenleg. Ha lesz jobb akkor az lesz.

          Szóval érdemes látni, hogy a cikk írója bár szkeptikus, de mégis a hozzászólások visznek mindent.
          https://kuruc.info/r/2/184855/
          Az itt lévő a 2469 hozzászólásból értelmeztem, hogy valóban megosztott lett a Jobbik és nemcsak a kormányzati média hazudja azt. Így ez valódi demokratikus véleménykinyilvánítás és messze nem az amit az Index és HVG az arcunkba dobál.
          Éppen azért bukott a teljes ellenzék, mert nem az átlagos és ittélő embereket képviselik, én meg nem akarok olyan világban élni ahol a gyenge vagy fogyatékkal élőket helyezik mesterségesen hatalomba. Lásd feminizmus. Aki erős az uralkodjon.

          0     0
       • Ha van Orbánnak vér a pucájában akkor:

        -bezárja azt a CEU-t és elküldi árkot ásni a belviz lefolyása végett az ottani élősködőket

        -megállitja az állami finanszirozást a mindenféfe “civil” gittegyleteknek

        - nem pénzeli tovább az ingyenélőket(cigányok,lumpenek,paraziták)

        kb ha ezeket meg tudja tenni akkor lehet mondani hogy egy kezdő konzervativ

        1     0
    • A lakosság nagy részének fogalma nincs arról, mi az az Isztambuli egyezmény. Az Orbán-kormány konzervatív ebben a kérdésben is.

     0     0
     • Csak szavakban, mint mindenben. “nah arra figyeljenek, amit mondok”, ugye

      Ha valóban az lenne, már itt is tiltva lenne az abortusz- mint lengyelországban-írországban- a nyugdíjba beszámítanának született gyermekek- hiszen ők fogják megtermelni az árualapját, mivel a pénz önmagában nem ehető- és be lennétek kínálva egy szingliadóval.

      0     0
  • Recenzió egy sületlenség margójára. Anna2031-nek.

   Én pedig azt tapasztalom, hogy a nők többsége tanul, dolgozik, és párkapcsolatban él - empirikus zseni vagy,  Én is beszélek velük.Nem neten, a való életben – gratulálok mink a világítótornyunkban élünk, és orosz pornó-oldalakra maszturbálunk, emberrel utoljára 1 éve beszéltem élőben….. Ráadásul én is egy ilyen – milyen? körte alakú a melled vagy gömbölyű?  nő vagyok, és köszönöm szépen – szívesen, vagy csak magad nyalogatod?, működő párkapcsolatban élek – fasza egy kapcsolat lehet, ahol másodpercre nyílván van tartva hogy mennyi házimunkát végeztél, de csak te a másik nem. Mint ahogy sokan mások – a mások a falon túl vannak, és kommunában élnek, nem kapcsolatban. Alig van olyan nő, aki manapság megelégedne a háztartásbeli szereppel - haha, te nem ismersz egyet sem, tudod suba a subához, guba a gubához. De ez nem jelenti azt, hogy egyedülállóak akarnak lenni – nem akarnak az egyértelmű, más az hogy lesznek majd, bár a macska örök társ, vagy azt, hogy a párjuk  boldogtalan, megkeseredett lenne – mégis ki fogod csinálni vagy azzal hogy vele maradsz, vagy azzal hogy nem és viszed a karosszéket is, amelyiknek törött a lába. Miért gondolod, hogy csak a te tapasztalataid a mértékadóak – tudom a tieid azok mértékadóbbak...?  Hogyha 3-mal beszéltél, akkor az összeset ismered – elég 1-el beszélni közületek, a többit onnnatól messziről szagról…?

   Mellesleg országosan is az a cél, hogy a gazdasági növekedés érdekében az eddiginél is több nőt vonjanak be a munka világába – Svédországban mindenképpen, bár ott is kurvára kezdenek nem menni ezek, nem baj majd adunk hormont a nőknek is..., Párhuzamosan pedig biztosítsák, hogy a gyermekvállalási kedvet is növeljék olyan intézkedésekkel, amelyek segítségével egyre kevésbé kerül hátrányba az a nő a munkaerőpiacon – lebensborn programra célzol?, aki gyermeket vállal. Ehhez persze az kell, hogy férfiak se tartsák szégyennek, ha részt vesznek a gyerekük nevelésében – anyád picsájját szégyellik a férfiak, ahonnan kijöttél (inkább), és kiveszik a részüket a háztartási munkából jelzem kiveszik azt, de ne villognak vele mint te. Ha egy férfi attól érzi magát férfinak, hogy nem főz és mosogat, ott valószínűleg kicsit mélyebben keresendő a baj – mivel kiheréli a te és csodálatos társaid agyszüleménye az Átlagjóskát hamarost, ha hagyja, kivételesen igazad van: sokkal mélyebben kell kell keresni ahibát, a TE SZINTEDEN.

   0     0
   • :D

    Nagyon jó!

    De tudod, az irónia megértéséhez szükséges némi intelligencia és igazságérzet. No ezzel a 2-vel, ami nem rendelkezik korunk feminista egydimenziós picsája…

    0     0
   • A sületlenséget te írod. :) Esetleg olvasd el, melyik kommentre válaszoltam, így talán felfogod, miért utaltam arra, hogy a tapasztalatomat én sem kizárólag a netről szerzem. Segítek az a komment, amire válaszoltam, az én kommentem fölött van.

    Láthatólag nem tudod, hogyan működik egy párkapcsolat abban az esetben, ha egy férfi nem azzal tölti a szabadidejét, hogy televíziónézéssel múlatja az időt, míg a párja ellátja őt, a gyerekeket, kutyát-macskát, önmagát, srb. stb. Ezért okulásul leírom neked. Ez úgy történik, hogy a háztartási munkát az végzi, aki épp ráér. Ha nekem van több szabadidőm, akkor én. Ha a páromnak van több, akkor ő. Ha épp x órát ügyeletben volt, mindent én végzek. De pl. mikor munka mellett csináltam végig a vizsgaidőszakokat, teljesen átvállalt gyakorlatilag mindent. Nem a másodpercre méricskélés dívik, csak segítjük egymást, figyelünk egymásra.

    Te valami látnoki  képességet tulajdonítasz magadnak, és mint egy jövőbe látó varázsló, természetesen előre tudod, hogy a feminista nők egyedül maradnak. Esetleg nézz körül, hány középkorú emancipált nő él párkapcsolatban hosszú-hosszú évek óta. Nem lehet, hogy épp az olyan gondolkodású férfiakat veszélyezteti a macskás lét, mint te? Ugyanis egyre kevesebb nő szeretne otthon egy +gyermekként viselkedő férfit látni, aki nem képes ellátni saját magát. A férfiak többségének ma már teljesen természetes, hogy a feleségük dolgozik, sikerei vannak, és az aktuális recepteken kívül más is érdekli.  Nem gondolod, hogy épp a hozzád hasonló gondolkodású férfiak vannak kisebbségben? Nem lehet, hogy éppen titeket hagy el a feleségetek, mert megelégeli a viselkedéseteket?

    A svédek köszönik jól vannak, egy hajszállal magasabb az életszínvonal náluk, mint pl. nálunk. A hormonnal kezelt nők víziója a szokásos túlzásod, amiket oly szívesen használsz, mert a valódi érveidet nem találod elegendőnek, ami persze érthető.

    Felhívnám nagybecsű figyelmedet arra, hogy mint minden ember, te is édesanyád szaporító szervein érkeztél a világra. Meg én is. De miért érezted úgy, hogy ezt most közölnöd kell a világgal?

    Örülök neki, hogy szerinted is szívesen részt vesznek a férfiak a gyerekek nevelésében, ellátásában, továbbá magukénak érzik a háztartási munkát is, és ezt nem tartják szégyennek. Ámde azt gondolod, ezzel nem szeretnek villogni. Mintegy titokban végzik azt. Nem vagy te feminista véletlenül?

    Egy határozott, erős egyéniségű férfit nem lehet kiherélni. Az férfi marad mosogatás közben is; akkor is, ha szereti annyira a párját, hogy segíti minden tekintetben. Vannak persze olyanok is, akik kicsinyes előjogokhoz ragaszkodnak, mert csak ezekbe tíz körömmel kapaszkodva érzik magukat férfinak.

     

     

    0     0
    •  

     Egy határozott, erős egyéniségű férfit nem lehet kiherélni. Az férfi marad mosogatás közben is;

     0     0
    • banál31-nek (megmagyarázom: ez is gúny): ha nem vagy mazochista akkor az utolsó bekezdésre ugorj.

     A sületlenséget te írod (én azt szoktam). :) Esetleg olvasd el, melyik kommentre válaszoltam (igazából mindegyikre ugyanazt válaszolod, hogy nőjünk fel meg kell a feminizmus lent elő is jönnek a kliséid), így talán felfogod, miért utaltam arra, hogy a tapasztalatomat én sem kizárólag a netről szerzem. Segítek az a komment, amire válaszoltam, az én kommentem fölött van. – sajnos hunbagira, kolléga jól tippelt az iróniát tényleg nem érted, nade a gúnyt se?! Mindegy majd legközelebb odaírom hogy bibibííí; és még mielőtt megpróbálod ezt is kielemezni jeleztem, hogy az öngúny eszközével, figuráztam ki a te véleményedet, bárez így egyben sok gondolom)

     Láthatólag nem tudod (nem tudok én semmit se), hogyan működik egy párkapcsolat abban az esetben, ha egy férfi nem azzal tölti a szabadidejét, hogy televíziónézéssel (ne csúsztass!!! utálom a Máúnika-sót, Te hogy vagy vele?) múlatja az időt, míg a párja ellátja őt (abba az is beletartozik, hogy nézem a meccset és le..op az asszony, vagy az nem része a teljes ellátásnak?), a gyerekeket, kutyát-macskát, önmagát, srb (ne csúsztass, nem ismersz!! ezzel most kurvára mellé lőttél, de nem baj). stb. Ezért okulásul leírom neked (az okulás az azt jelenti, hogy valaki valamit nem tud te meg kijavítod, az nem okulás hogy te valamit gondolsz valamiről, és a másiknak előjössz vele). Ez úgy történik, hogy a háztartási munkát az végzi, aki épp ráér. Ha nekem van több szabadidőm, akkor én. Ha a páromnak van több, akkor ő. Ha épp x órát ügyeletben volt, mindent én végzek (autót is szerelsz? nem megy a csempézés esetleg? nekem a budiba kellene segítség, egyedül rondára csinálom). De pl. mikor munka mellett csináltam végig a vizsgaidőszakokat (ezt fontos hangsúlyozni, hogy diplomás picsa vagyok ám, több diplomás, én nem kérdeztem pedig esküszöm), teljesen átvállalt gyakorlatilag mindent (este azért lesz…tad, kicsit fogazva ha már átvállalt mindent? vagy csak magoltál tovább éjjel is?). Nem a másodpercre méricskélés dívik, csak segítjük egymást, figyelünk egymásra (akkor megismétlem az előző kérdést, le…pod azért néha, ha már odafigyeltek egymásra?).

     Te valami látnoki  képességet tulajdonítasz magadnak (inkább te nekem, ne adj mondatokat a számba), és mint egy jövőbe látó varázsló (mondjuk de, van varázspálcámJ), természetesen előre tudod, hogy a feminista nők egyedül maradnak (nem vagyok látnok, sőt Márió se, sem a varázsló sem a vízvezetékszerelő –é rzed a dupla gúnyt egyik korábbi írásomra visszacélozva ugye?, viszont volt pár kapcsolatom, hasonszőrűekkel mint te, és tadáá 35 felett szinte mindegyik egyedül van, de jáccad te is az agyad, kell még 1 diploma, aztán az urad meg megcsinálja a szomszéd bolti eladó 25 évest csajt, a faszik nem diplomafil-ek sokkal inkább csöcsfilek). Esetleg nézz körül, hány középkorú emancipált (kurvára ne mosd össze az emancipált és a femináci fogalmakat, ne csúsztass!!) nő él párkapcsolatban hosszú-hosszú évek óta (kérdezd meg öreganyád, ha még élne mit gondol a fasságaidról, én megkérdeztem az enyémet amíg élt). Nem lehet, hogy épp az olyan gondolkodású férfiakat veszélyezteti a macskás lét, mint te (ebben igazad van de csak félig, mert feszélyez, ui. utána megy a picsogás hogy hoova-tüntek, de erről van vagy 287 cikk, olvass)? Ugyanis egyre kevesebb nő szeretne otthon egy +gyermekként viselkedő férfit látni (ez megint csúsztatás ám) , aki nem képes ellátni saját magát. A férfiak többségének ma már teljesen természetes, hogy a feleségük dolgozik, sikerei vannak (a cél hogy kevés petesejt legyen alkalmas a szülésre 38 évesen majd?), és az aktuális recepteken kívül más is érdekli (elnézést kérek a nevedben az oldalt látogató nőktől, hogy ennyire primitív sztereotipan gondolkozik róluk, egy nőtársuk…).  Nem gondolod, hogy épp a hozzád hasonló gondolkodású férfiak vannak kisebbségben (ebben kivételesen igazad van, tényleg kisebbségben vagyunk, de a te idióta értékrendedet se a többség hisz ám)? Nem lehet, hogy éppen titeket hagy el a feleségetek, mert megelégeli a viselkedéseteket (ne csúsztass, nem ismersz!! ezzel most kurvára mellé lőttél, de nem baj)?

     A svédek köszönik jól vannak, egy hajszállal magasabb az életszínvonal náluk (SAJNOS NEM EGY HAJSZÁLLAL), mint pl. nálunk. A hormonnal kezelt nők víziója a szokásos túlzásod, amiket oly szívesen használsz, mert a valódi érveidet nem találod elegendőnek, ami persze érthető (keress itt cikkeket, a hormonadagolásról, a svéd óvodákban, persze csak fiúknak, meg a nemsemleges óvodákról). Idejöttél ránkrugtad az ajtót, disznósz…ros csizmáddal, de kb. semmit nem tudsz mi van a szobán belül, és én vagyok a paraszt??

     Felhívnám nagybecsű figyelmedet arra, hogy mint minden ember, te is édesanyád szaporító szervein érkeztél a világra. Meg én is. De miért érezted úgy, hogy ezt most közölnöd kell a világgal? (ne ragadj ki mondatot a kontextusából!! mint gyermeket nevelő férfi a következő mondatodat személyeskedéssel nyomatékosítva utasítottam el!!! (Ehhez persze az kell, hogy férfiak se tartsák szégyennek, ha részt vesznek a gyerekük nevelésében – kiemeltem hogy értsed és ne tudd kedved szerint alakítani a másik mondandóját!

     Örülök neki, hogy szerinted (miért szerinted nem? vagy csak még nincs gyereked?) is szívesen részt vesznek a férfiak a gyerekek nevelésében, ellátásában, továbbá magukénak érzik a háztartási munkát is, és ezt nem tartják szégyennek. Ámde azt gondolod, ezzel nem szeretnek villogni. Mintegy titokban végzik azt (Warren Farell-t olvass a házimunka megoszlásáról amikor kimilliméterezi egy férfi is ezeket) a. Nem vagy te feminista véletlenül (nem vagyok önző és ostoba, valamint gondolkodó embernek definiálom magam, így ebből kiestem sajnos, ez most gáz) ?

     Egy határozott, erős egyéniségű férfit nem lehet kiherélni (haha dehogynem, kérdezz meg olyat aki már elvált). Az férfi marad mosogatás közben is (ezt magadnak magyarázd, a fejedben élő hörcsögnek ne nekem és ne most hanem majd amikor egyik reggel arra ébredsz hogy a melletted fekvő valamivel korábban hogyan tudtál dugni); akkor is, ha szereti annyira a párját, hogy segíti minden tekintetben (ne csúsztass, és közben hiába hallasz ám kamarazenét a füleidben miközben ezt leírod, nincs igazad). Vannak persze olyanok is, akik kicsinyes előjogokhoz ragaszkodnak, mert csak ezekbe tíz körömmel kapaszkodva érzik magukat férfinak (a valamilyen jogokhoz való ragaszkodást meg nem egy femita fogja helyretenni nálam, csak mondom).

     Magam mondom a fentieket kicsit önellentmondva, nem vagy ostoba ez lejön az írásodból egyértelműen. Látszik hogy írásban jól kommunikálsz logikailag jól építed fel amit írni akarsz, ez általában tényleges értemet feltételez. Bár ez még nagyobb gáz, hogy egy értelmes nő hogy képes ugyanazt a feminista maszlagot tolni miiinden eggggyes hsz-ében. Megtippelem ha félrement akkor bocsi, értékrended liberális irányba hajlik el valószínűleg, tanulmányaid alapján az –izmusok fejlődéstörténete (fekete-vörös biztos ismert számodra), vagy ha nem balos vagy, akkor a francia forradalom biztos megvan; nem vágod a feminizmus miből indult és mivé vált? Nem érzel párhuzamot semmivel?

     0     0
    • A svédek nincsenek jól, mer tele vannak szutykokkal.

     0     0
  • Még egyszer elolvasva ezt a hsz-et rájöttem hogy te egy ilyen szuperokos libsi femiaktivista vagy akinek már nem fér a buksijába a sok okosság és muszáj süketelni meg félrebeszélni hátha csökken a nyomás….

   1     0
   • Te esetleg nem egy unatkozó háziasszony vagy, aki a receptek és a folteltávolítás rejtelmeinek kutatása  között úgy érzi, szidnia kell egy kicsit azokat a nőket, akik megátalkodott módon tanulni, dolgozni mertek? Természetesen csökkenteni a nyomást. Hamar átváltottatok – te és az itt írogatók – a személyeskedésbe érvelés helyett, Ennyire nem bíztnak  az igazukban a tisztelt törzskommentelők? Ejnye, ejnye!

    0     0
    • Ebből a hsz-ed ből is lejön hogy csak egy nagyszájú aktivista vagy.

     Egy háziasszony nem unatkozik mert nincs ideje hozzá…Szerinted a háziasszony nem dolgozik mert a két dolgot a hsz-ban szétválasztottad, tehát te azt se tudod mi fán terem. A többi csak femidemcsiaktivista gonosz süketelés amivel sikerült az utóbbi 50 évben a nőket megbolonditani hogy ők is lehetnek férfiak.

     1     0
     • Olvasd el a saját hozzászólásodat. Rólad mi jön le? Esetleg az, hogy szeretsz valódi ismeretek nélkül címkét ragasztgatni emberekre? Hogy tele vagy előítéletekkel? Vagy az, hogy teljesen átvetted az oldalra írogató kommentelők retorikáját?  Mellesleg nekem arra nincs időm munka mellett, hogy aktivista legyek.

      Én a magam részéről nem nézem annyira butának az embereket, hogy azt gondolnám,  könnyű hosszú, hosszú időre megbolondítani őket. Nem gondolom azt, hogy én aztán mindenkinél okosabb vagyok. Nem gondolom azt, hogy a többi ember szellemi kiskorú, aki nem képes a legelemibb igényeit sem felismerni.

      A dolgozó – munkahelyen is dolgozó :) – nők nem férfiak, hanem dolgozó nők - munkahelyen is dolgozó – nők akarnak lenni.

       

       

      0     0
  • “Mellesleg országosan is az a cél, hogy a gazdasági növekedés érdekében az eddiginél is több nőt vonjanak be a munka világába, Párhuzamosan pedig biztosítsák, hogy a gyermekvállalási kedvet is növeljék olyan intézkedésekkel, amelyek segítségével egyre kevésbé kerül hátrányba az a nő a munkaerőpiacon, aki gyermeket vállal. Ehhez persze az kell, hogy férfiak se tartsák szégyennek, ha részt vesznek a gyerekük nevelésében, és kiveszik a részüket a háztartási munkából. Ha egy férfi attól érzi magát férfinak, hogy nem főz és mosogat, ott valószínűleg kicsit mélyebben keresendő a baj.”

   Jah épp ezért vezette be Viktor a Nők 40 programot, hogy menjenek haza süteményt sütni az onokáknak.

   Itt van jelenleg is körülöttem úgy 20 szép lány. Este mennek haza az albijukba mosogatni, egyedül. Amelyik nő szingli és egyedül van az meg is érdemli sorsát, hogy lenézzék, mert még a legrandább zsirgörény is viselkedhet kedvesen mint egy valódi nő és hamar befogadhatja zsirgörény párját, már ha annak van mersze egyáltalán megszólitani a nőt. Itt Budapesten ez nem múködik, azért nem mert a koedukáció miatt megtanultunk ridegnek lenni egymással, az ösztöneinket végletekig kordában tartva, önbecsapva. A nőt nem érdekli a férfi és forditva is alakul a helyzet, legalábbis én leszarom már akármilyen szép és parfümös egy nő, elképzelem, hogy megdugom és mégse dugom meg, mert van kit dugnom a pina meg szinte mindig ugyanaz. Nekem nem kell új teló vagy hüvely, nem ér annyit. Ahogy szembemegyünk az ösztöneinkkel úgy lesz a férfi egyre kevésbé Férfi, aminek mindenki issza a levét.

   0     0
   • “..a koedukáció miatt megtanultunk ridegnek lenni egymással, az ösztöneinket végletekig kordában tartva, önbecsapva. A nőt nem érdekli a férfi és forditva is alakul a helyzet..”  ” Ahogy szembemegyünk az ösztöneinkkel úgy lesz a férfi egyre kevésbé Férfi, aminek mindenki issza a levét. ”

    Hangulatos jövőkép.  Remélem  fájni fog az elmélet kiagyalóinak is.

    0     0
   • A Nők negyven program  részben tényleg azért jött létre, hogy az anyák hamarabb visszaállhassanak dolgozni, míg a gyerekekre a nagymamák vigyáznak. Mellesleg ez a program nem a nőjogi mozgalmak nyomására jött létre, kedves kormányunk ajándéka, mondhatni alamizsnája volt a nők felé.

    Körülöttem meg van sok szép nő és jóképű férfi, akik hazamennek a párjukhoz az otthonukba. Meg van persze olyan is, aki egyedülálló. Nem hiszem, hogy régen az emberek boldogabbak lettek volna. Nem véletlenül tört elő ekkora erővel a korábbi “szereposztás” megváltoztatását célzó akarat.

    Ha nem kell a szép nő, esetleg próbálkozz az általad zsírdisznónak titulált, ámde kedves nőnél.   Jelentsen számodra a bármit is ebben a kontextusban  a kedves szó. Mióta az ember társadalomban él, az ösztöneit kordában kell tartania. Ez nem újdonság. A szingli nőket lenézik? Kik? Miért? Ugyan, ez a vénlányozás már erősen ideje múlt dolog. A szingli férfiakat szerinted szintén lenézik, vagy ők más elbírálás alá esnek?

    Ha “van kit dugnod”, miért akarnál még egy, meg még egy “dugnivalót”? De persze szép dolog, hogy  önként lemondasz  az újabb “hüvelyről”, mert az azok hordozóit nem találod elég kedvesnek. Szerinted a nők akkor viselkednének megfelelően, hogy miután leszólítottad őket, dugnának veled tömött sorokban? Ezt hiányolod?

    0     0
    • Valódi Jobb(ik) híján rászavaztam, de a egyre hájasabb geczy szerint a nőkön múlik miért nem gyarapszik Magyarország eléggé. Ezt mondom én is állandóan.

     “Orbán Viktor azt mondta: szeretne egy átfogó, 20-30 éves megállapodást kötni a magyar nőkkel a magyar jövőről, a nekik nyújtható, kiszámítható perspektívákról, mert a demográfia rajtuk áll vagy bukik, ez az ő döntésük.”

     http://mandiner.hu/cikk/20180420_orban_atalakitana_a_miniszterelnokseget_varga_mihaly_marad_a_koltsegvetes_felelose

     A lószart Viktor én megtehetném mégse csináltam még gyereket a páromnak, pedig állítása szerint 6 éve erre vár tőlem. Azért nem mert mi férfiak még “alamizsnát” sem kapunk és amikor egy nő lelép a gyerekkel akkor minden állami támogatást az kap. Szélbernie is erre játszik, vagyis az “egyszülős családok” támogatásának növelésére, tehát a családok szétverésére. Mert az is a “nő döntése”.

     Amíg Orbán nem mondja, ki, hogy a férfiak is számítanak és a család részei, addig benne sem bízom meg. Mocskos mangina feministák! He for She tünci kell a Deákra a zsidónegyedbe attól majd jobban szaporodunk. :)

     Tartásdíj vagy közös szülői felügyelet a férfi döntése kell legyen és nem a nőé. Ezt foglalja törvénybe! Amíg ez nem történik meg addig háború!

     Egyébként a femináci Munk Veronika u.n. “újságíró” követelőzése azonnal beindult, tehát a cicaharc folytatódik:
     https://index.hu/velemeny/2018/04/20/hello_hallo_magyar_nok_segitsunk_orban_viktornak/

     0     0
     • Egy termékeny éveiben levő nőnek, akit a párodnak tekintesz, 6 évig nem gyereket csinálni? Figyelj, ezt ne fogd a politikai helyzetre vagy a gazdasági helyzetre vagy a lakáshelyzetre vagy az anyósodra vagy semmilyen körülményre. Ilyen évekig halogatást egy férfi nem csinál. Pont.

      Ne húzd az időt! Később, amikor már nem lehet gyereked, hogyan fogsz visszagondolni? Nem csináltam gyereket a páromnak, “mert mi férfiak még “alamizsnát” sem kapunk és amikor egy nő lelép a gyerekkel akkor minden állami támogatást az kap?”  WTF?

      0     0
 11. Elek úgy jön az idézet, hogy a lélek egynemû. Maria Magdalából nem azonos azzal a nővel aki Jézus lábát törli a hajával.
  Maria Magdalából tanítvàn volt ès azIstenszülôvel it volt a kereszthalálnál és az üres koporsónál, tanú.

  0     0
  • Boldog a lelkedben leszel magyarán nincs női meg férfi boldogság.

   0     0
   • Az hogy a lelkünk milyen módon testesül meg a gondviselés műve. A boldogsághoz vezető útnak van neme.

    “Maria Magdalából nem azonos azzal a nővel aki Jézus lábát törli a hajával.” – He? https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-keresztyen-bibliai-lexikon-C97B2/m-CA1F3/magdalai-maria-CA207/

    0     0
    • Ez csak egy nyugati egyházi nézet… a keleti egyházban nem azonos a prostituálttal, sőt, apostolokkal egyenrangú:
     “She is not Mary of Bethany (a city south of Jerusalem), the sister of Martha and Lazarus, who anointed Jesus’ head. She is not the prostitute who anointed Jesus’ feet and wiped them with her hair. These two understandably get confused, and historically in the West all three women are lumped together under Mary Magdalene’s name, a confusion continued in the Last Temptation of Christ, The DaVinci Code, and other works.”

     Karen Rae Keck (cf. External links) writes: “St. Gregory the Dialogist (Pope Gregory the Great) is believed to have begun the tradition in the Western Church, not accepted in the Eastern Church, which identified St. Mary with the ‘sinful woman’ in the seventh chapter of Luke.”

     0     0
     • Ez is megérne egy külön vitát, melyik irányzat a “helyesebb”, az orthodox vagy a katolikus….én pogány úgy látom hogy a katolikus elfeminisálódott mig az orthodox, legalábbis itt Romániában elanimizálódott…de hát én odalista vagyok úgy hogy kevésbé érdekel mivé lesznek a héber alapú vallások..

      0     0
     • Ennyi erővel testvéri vitát folytathatunk arról is, hogy Jézusnak volt-e tulajdona.

      0     0
      • Igazán nem tudom……de ha zsidó volt kellet legyen valamije és felesége is, a keresztény jézus inkább hasonlit egy fehér európai emberhez, gondolom igy tudták eladni az akkori európaiaknak…

       0     0
       • Nem tartozott a szemita rasszhoz. A legutóbbi kutatások során 3D-s modellt készítettek a torinói lepelről és láss csodát ! Megkapták a a lepelbe burkolt holttest igen pontos formáját. A torinói lepel egy kaukázusi tipusú férfi alakját őrizte meg (nagyfokú hasonlóságot mutat a klasszikus Jézus ábrázolásokkal). Amúgy a leplen található “lenyomat” keletkezését minimum 300 ezer EV nagyságrendű sugárzással lehet csak reprodukálni … azaz, a lepelbe burkolt test tiszta energia formájában sugárzódott ki.

        Tudom, hogy ez hihetetlen, de valóban erre a következtetésre jutott a kutatócsoport … na innen kezd érdekes lenni Jézus története !

        https://youtu.be/kDD30AfjFok

        https://youtu.be/WAhuBGcAzB8

        0     0
 12. Wittu, melyik földrengés, a bukaresti? 1977?

  0     0
 13. Balton. Itt válaszolok, mert a hozzászólásodnál nem jelenik meg aválasz lehetősége.

  “Anna1931-nek: Aranybogár te voltaképpen hol élsz? Milyen alternatív valóságban? Egy biztos hogy nem 2018 Magyarországán…

  Egyébként egy kiemelt titkárnő, menedzserasszisztens többszörösét keresi meg egy mesterembernek. – amennyiben k..va jól szopik, biztosan. Látszik hogy nem sokat törődsz a lakás fenntartásával, hibák miatti szakik kihívásával és a velük való tárgyalással. Tudod mennyit keres ma egy közepes szaki(azért csak szaki mert a mesteremberek már Hans-nak végzik a javítást 1560 km-re nyugatra innen)? Segítek: amennyit akar. Itt látszik hogy egyszer sem fogalakoztál olyannal hogy kazánhiba, csőtörés vagy valamilyen villamos szerelvény hibája, vagy háztartási gép hiba. Most vagy azért mert nem Magyarországon élsz, vagy valaki (apuci esetleg a kanod) úgy csinálja ezeket hogy nem is tudsz róla, vagy vadonatúj 42 milliós társasházban élsz, ahol nincsenek hibák semmivel(még).

  Felvilágosítalak egyébként, hogy egy rendes keresettel rendelkező ember nem tákol, hanem hív egy szerelőt, aki megcsinálja, ha valami elromlik. – igen, hívsz egyet, az kiröhög hogy annyi munkája van hogy 1-2 órás javításra, egyszerűen nm éri meg neki 8-10 ezer forintért dolgozni. Hívod a másikat, ő most Németországban van, a harmadikat aki nem túl bizalomgerjesztő, de ki van rakva a száma faliújságra a folyosón: rendebn hölgyem jövök, jövő hét vége felé leghamarabb…Mégis szerinted az ismerőseid miért keresik fészen a megbízható szakikat? Biztos csak azért mert menő… Ígyhát magam állok neki a csőtörés után(a haverom megcsinálta aki vízszerelő), megcsinálni a falazós munkát, pedig hidd el nem az a szakmám.

  Tudod van az a vicc: mit csinálsz akkor, ha majd az utolsó szaki is nyugdíjba ment, vagy kinn van Németországban? Tök mindegy mit/hogyan, de Te fogod csinálni Magadnak…”

  Ezen az oldalon helyi sajátosság, hogy a kommentelők becézik egymást? No, jó!

  Balton, aranyos kis drágaság, te kedves cuncimókuska! Viszonylag nagy a lakásunk, ahol időnként előfordulnak meghibásodások. Elhiszem, hogy a te számodra a szerelők hívása majdhogynem megoldhatatlan feladat, és csak nagy nehézségek árán tudsz velük tárgyalni.  De életrevaló, megfelelő szervezőkészséggel megáldott emberek ezt a “borzasztóan nehéz” kihívást könnyedén megoldják.

  Javaslom, alaposabban válaszd meg közeli hölgyismerőseidet, ha az a tapasztalatod, hogy sikeres egy nő szexuális szolgáltatások által lehet.  A kiemelt titkárnők, menedzserasszisztensek diplomával, több nyelvvizsgával rendelkező emberek, akik bizony magyar viszonylatban nagyon-nagyon jól keresnek. Úgy látom, számodra teljesen ismeretlen ez a világ.

  Esetleg azt nem feltételezed, hogy az általad emlegetett szakik jól szopnak, és azért keresnek olyan sokat Németországban?

  Visszatérve az eredeti témára: te milyen rendszerességgel szereled a csövet, és hányszor van szükséged ennivalóra, tiszta ruhára, kitakarított lakásra. Naponta mennyi idő a gyerek szükségleteinek ellátása, stb. Hónapokig nézed, hogy a feleséged a munkája mellett jóval több időt tölt háztartási munkával, amit ott és akkor kell megcsinálni, te meg várod, hátha elromlik valami a lakásban?

   

  Az általad emlegetett

  0     0
  • Ezen az oldalon helyi sajátosság, hogy a kommentelők becézik egymást? No, jó!

   Balton, aranyos kis drágaság, te kedves cuncimókuska! Viszonylag nagy a lakásunk, ahol időnként előfordulnak meghibásodások. Elhiszem, hogy a te számodra a szerelők hívása majdhogynem megoldhatatlan feladat, és csak nagy nehézségek árán tudsz velük tárgyalni.  De életrevaló, megfelelő szervezőkészséggel megáldott emberek ezt a “borzasztóan nehéz” kihívást könnyedén megoldják.

   Kiderül, hogy kis műkörmös kacsóddal még csak fel sem hívtál egy szakit sem. :) Még egy kőműves is hónapos előjegyzésben van. ?:) Komolyabbak lakatosok, ácsok, gépészek meg úgy félévesben.

   Nálatok nőknél a pofátlan hazudozás genetikai program? Ahelyett, hogy FÉRFIASAN elismernéd, hogy valamiről fogalmad sincs ehelyett hazudsz tovább?.. És .igen tudjuk, hogy az, ugyanis nektek nem kellett párbajoznotok míg egy férfit felaprították adott esetben egy pofátlan hazugság után, nálatok ez a természeti evolúciós kényszer elmaradt…max elcsattant egy tasli.

   Úgy látom, számodra teljesen ismeretlen ez a világ.  Ahogy számodra a szakmunkák világa.:)

   szakik jól szopnak, és azért keresnek olyan sokat Németországban?  nah csak előjön a női vitakészség és, ha ezek után 1000/1 szer egy vérmesebb pasitól jön a tasli, akkor lehet játszani a mártírt. Dehogy válaszoljak egy szakinak lehetősége sincs szopni, nem is kell szopnia, és mivel férfiból van nem is hajlandó erre. :)

   te milyen rendszerességgel szereled a csövet, Nem ez a lényeg, hanem a munkával eltöltött idő, erre adják fizetést. De látszik, hogy a munkaerőpiacon sem vagy otthon. SS- kolleginája vagy esetleg valami kis golddiggerhez van szerencsénk? :)

   0     0
   • 1. Soha sem volt műkörmöm. Ellenben te kipróbálhatnád, ha már ennyire

    2. “Valamivel” bonyolultabb problémákat szoktam megoldani, mint egy mesteremberrel való tárgyalás. Kedves, hogy  ennyire aggódsz a lakásunk műszaki és esztétikai állapota, biztonsági rendszerei iránt, de köszönik, jól vannak. Ha figyelmesen olvastál volna, talán rájössz, hogy nem egy lakópark építéséről ment a diskurzus, hanem a házi barkácsolásról, kisebb hibák kijavításáról.

    3. Elhiszem, hogy azt képzeled, egy szakemberrel való egyezkedésre kizárólag a hatalmas férfiagy teremtő ereje képes, de ha figyelmesen körülnézel a világban, talán észreveszed, hogy a nők ennél sokkal nagyobb felelősséget igénylő feladatokat is elvégeznek.

    4. Azt te ugyan honnan tudnád, hogy felhívtam-e már mesterembert vagy nem? De én olyan rendes vagyok, hogy nem általánosítok. Nem általában a férfiaknál genetikai program a hazudozás, a csúsztatás, csak azoknál, akiket borzasztóan idegesít, hogy sok-sok náluk sikeresebb nő veszi őket körül.

    5. Az evolúció egy hajszálnyival nagyobb intervallumokban működik, mint az a néhány száz év, amivel ezelőtt a férfiak párbajoztak, a feltételezésed nevetséges. A férfiak nem hazudnak? Nem érzed, hogy mekkora butaság, amit írsz?

    6. Abban a kommentben, amire válaszoltam, eleve feltételezte az úriember, hogy a munkájukban sikeres nők biztosan szopnak. Ez a fajta vitakultúra nem háborít fel téged, csak az, ha szakmunkásokról gondoljuk, hogy nyilván azért keresnek sokat, mert szopnak?  Pedig nagyon gyanús a dolog! Nagyon-nagyon gyanús!

    7. A munkaerőpiac helyzetével meglehetősen tisztában vagyok, különösen a saját szakterületemen.

    8. Én történetesen egy dolgozó nő vagyok. A hozzászólásaid alapján viszont nagyon gyanús, hogy te nem egy aranyásó vagy-e. :)

    0     0
    • “sok-sok náluk sikeresebb nő veszi őket körül”

     Minden sikeres nő mögött egy faszi áll.

     0     0
    • Valamivel” bonyolultabb problémákat szoktam megoldani, mint egy mesteremberrel való tárgyalás

     Tehát beleszarsz, úgy is van aki elvégzi helyetted és közben nem mártírkodik- mint ti miatta- :D még arra sem méltatod, hogy felé nézzél közben. :) Amúgy is férfiak 95%nak az dolga, hogy hülyére dolgozza magát majd gyorsan megdögöljön, lehetőleg minél csendesebben, mint Gregor Samsának nővérkéje szerint. :D

     Elhiszem, hogy azt képzeled, egy szakemberrel való egyezkedésre kizárólag a hatalmas férfiagy teremtő ereje képes,  

     Ne terelj, ne szalmabábozz a házi és házkörüli munka összehasonlítása téma, és már kiderült, hogy te beleszarsz az egészbe, hiszen van aki megcsinálja és nem mártírkodik közben, nem úgy mint ti a házi miatt. ld 1-es pont.

     a munkájukban sikeres nők biztosan szopnak.  Ezzel most megint kiragadtál egy mondatrészt a szövegkörnyezetből, hogy igazolhasd a sértettséged. Amir ráadásul nem is én írtam.

     A munkaerőpiac helyzetével meglehetősen tisztában vagyok, különösen a saját szakterületemen. Ezzel sok meglepetést nem okoztál nekünk, hogy hr-es vagy. :D Esetleg még valami marketinges középmanagerre tippeltem volna valami multinál…salesre már nem, mert ott már ki kell menni néha a “terepre” el kell hagyni a szobahőmérsékletű kényelmes irodát. :) azt már csinálják a pasik. :)

     0     0
   • A kolleginákat felismerem, más a stílusuk, szókimondóbbak. :)

    0     0
    • Ez a “kollegina” besorolás nagyszerű, én nem kurvázhattam le őket igy direktben, csak annyi hogy nem szókimondóbbak hanem pofátlanabbak…. de ettől szép egy forum..

     0     0
  • Az asszonyom 33 éves és érettségivel rendelkezik akinek önszántamból reparáltam a kazánját, hogy ne fagyjunk meg, energiatakarékos égőket pakoltam mindehova, hogy ne menjen a gatyánkra a gépem áramfogyasztása, a fürdőszobában közepes tükröt ragasztottam, hogy ne fúrjuk át a csempét, felszereltem a konyhában egy csillárt, a szobákban karnisokat, a múlt szombati ellentüntikézés előtt 4 ablaknyílást festettem le az egyiket 2 m magasan egy tákolt pallón állva. Két ajtónyilást begletteltem, az egyiket tegnap homlokzati festékkel már le is festettem. 350-380e HUF nettot keresek havonta IT-sként Magyarországon (igen többet keresek mint a kolléganőim) és ha minden hasonlóan folytatódik gyereket csinálok az asszonyomnak, többek között azért mert imád főzni és takarítani is. Sosem követelte rajtam, hogy mosogassak el, így magam után elszoktam amikor nem közösen eszünk. Terád egyáltalán nincs szükség Magyarországon, így a politikusok helyett megkérlek takarodj el egy “fejlettebb” országba és vissza se nézz!

   1     0
   • Számold ki, hogy a munkád mennyibe került volna ha mesterember csinálja (add hozzá az időt amíg eljön meg a takarítást utána), manapság ez a divat (házimunka bérezése ugye…).

    0     0
    • Ribancsokkba. :) De még a padlástér fullosan beépíthető így sosem fogok unatkozni a jövőben, mert mérnökként (igaz lassan, de tűpontosan) épitettem már falat is, hogy spóroljak a szakikkal. A fogyasztói társadalom utál engem, de büszke vagyok rá.

     0     0
     • Nekem az a trükköm, hogy minden női kérést húzok 1-2-5 hétig igérgetéssel (mérettől függően). Így a végén amikor mégis megcsinálom jobban örül. És ha valami elkészül úgyis kitalál valami újat.

      0     0
  • Látod babám, csúsztatsz és olyan “érvelés-technikát” alaklmazol, amit falusi kocsmákban 6 ászoksör után is elismerő fejbiccentéssel díjaznak! Nem kell az egész HSZ-t újra beletenni, csak ha mindent cincálni akarsz:)

   Javaslom, alaposabban válaszd meg közeli hölgyismerőseidet, ha az a tapasztalatod, hogy sikeres egy nő szexuális szolgáltatások által lehet (nekem egy hölgy oldja meg ilkyen kéréseimet, gyermekem anyja, nem válogatok, nem panaszkodom ő se…).  A kiemelt titkárnők, menedzserasszisztensek diplomával, több nyelvvizsgával rendelkező emberek, akik bizony magyar viszonylatban nagyon-nagyon jól keresnek. Úgy látom, számodra teljesen ismeretlen ez a világ(konkrétan pont nem, mert ebben dolgozom, TE nem ismered a szakik világát, de ezt hunbagira már mondta)

   Esetleg azt nem feltételezed, hogy az általad emlegetett szakik jól szopnak, és azért keresnek olyan sokat Németországban? ebben bagira téved, mert szopnak a munkaidővel, ami 10-15 óra is lehet egy nap, viszont annyi pénzt kapnak érte mint itthon egy vállalati vezető(nem csúcs). Mielőtt 1-el okosabb leszel, van rokonom kinn aki aluminium hegyesztő, amikor megmutatta az elős fizetéspapírját, elküldtem a k.anyjába… szerk: segítek, az alumínium hegesztés a hegesztések Bentey-e, ennél már csak az menőbb ha ezt a tenger alatt vagy 100 méter magasan, vagy az űrben csinálod, esetleg titánhegesztő vagy.

   Visszatérve az eredeti témára: te milyen rendszerességgel szereled a csövet (régebbi lakásba költözve, volt olyan hét amikor minden nap kellett valamit szerelni, úgy hogy 2-3 szaki dolgozott közben, aki a rokonom volt mert mestert nem találtunk), és hányszor van szükséged ennivalóra (én vásárlok be, az asszony max jön velem, f50-50%ban főzünk elosztva ki hogy ér rá), tiszta ruhára (asszony pakolja be a mosógépet nem os a patakban te se ne csúsztass, viszont ő tereget), kitakarított lakásra (felesben szintén). Naponta mennyi idő a gyerek szükségleteinek ellátása (ezzel az asszony foglakozik zömmel, de pelenkázok fürdetek, stb megint sztereotipizálsz fejezd be), stb. Hónapokig nézed, hogy a feleséged a munkája mellett jóval több időt tölt(nagyjából fele-fele, megint mellé  tipp) háztartási munkával (az asszony nem dolgozik a gyereket neveli, még nincs 2 éves, nem ismersz csak tippelgetsz de azt is rosszul, ne tedd), amit ott és akkor kell megcsinálni, te meg várod, hátha elromlik valami a lakásban (ejj-ejj nem megy ez neked, a falban lakom nappalvízköpő vagyok, akkor jövök el ha este szexelni kell, meg ha valami elromlik akkor nappal is)?

   0     0
 14. Hunn. Elolvastam, amit a feminizmusról írtál. Tévedsz. A feminizmus nem a társadalom, és főleg nem a család, a férfiak ellen van. Egyszerűen ki akarta  egyenlíteni a nemek közötti aránytalan szereposztást, amelyek igazságtalanul sújtotta a nőket. Megfosztotta őket azoktól a lehetőségektől, hogy a képességeiknek megfelelő tevékenységet folytathassanak, illetve ne legyenek anyagilag kiszolgáltatott helyzetben Ha egy nő nem akar élni a feminizmus térhódítása adta lehetőségekkel, senki nem kényszeríti rá őket, nyugodtan lehetnek háztartásbeliek. A többieknek viszont legyen lehetősége a választásra. Ennyiről szól a dolog. Mi ezen olyan félelmetes egy férfi számára?

  Nem véletlen, hogy a férfiak soha nem akarták átvenni a nők szerepét, nem akartak pl. htb-k lenni. Vajon miért? Ők miért nem akarták ezt a kiszolgáltatott helyzetet megélni? Ha az olyan jó! Miért a nők akartak megszabadulni a saját társadalmi szerepük következtében meglévő anyagi függőségtől?

  Miért lenne az igazságos, hogyha van két tehetséges ember, csak a férfinak van joga élni a tehetsége adta lehetőségekkel, a nőnek nem?

  0     0
  • em véletlen, hogy a férfiak soha nem akarták átvenni a nők szerepét, nem akartak pl. htb-k lenni. Vajon miért? Ők miért nem akarták ezt a kiszolgáltatott helyzetet megélni? Ha az olyan jó! Miért a nők akartak megszabadulni a saját társadalmi szerepük következtében meglévő anyagi függőségtől?

   Most megint sikerült benyomnod a hazug mantrát. Nem ti nem az anyagi függőségtől akartatok szabadulni, ha így lenne nem lenne ennyi prosti-golddigger stb manapság. Hanem mindenfajta kötöttségtől, de a jogokat megtartva.

   Ez a mai Janus-arcú ringyó feminizmus…

   1     0
  • A nők éppen hogy nem akarnak élni a saját tehetségükkel, sokkal inkább a férfiakét áhítják. Ez persze mindig így volt. Freudnak igaza volt a nők péniszirígységét illetően. Gyerekkortól kezdve csak arra vágytok ami a férfiaké. Legyen az a név (számos női név férfiből ered, de egy férfinév sem nőiből), a kiharcolt hatalom és státusz, a helyek amelyek valaha férfihelyek, férfiterek voltak (mindenhova odapofátlankodtok, olyan férfiról viszont nem hallottam aki azért harcolt volna hogy a női gittegyletekbe kerüljön pl. fodrászat, szmk-k, babaklubbok stb.), akár a hadseregről, akár a férfiklubbokról, akár a hagyományos férfimunkákról van szó (rendőr, tűzoltó, borfiú stb.). Képtelenek vagytok elviselni hogy ne legyetek ott mindenhol, elvegyétek ami a másé vagy lehetetlenné tegyétek annak élvezetét ha megszerezhetetlennek bizonyul. Ilyen a temészetetek.

   Nem ismered a femiinizmust. Amitől te írsz az az első két hulláma volt, amiről mi, ami ma a vezérfonal, az a harmadik hullám. A nő-, férfi-, család-, és társadalomellenes feminizmus. Akik ezt vallják, követik, azok az emberiség ellenségei vagy megtévesztett ostobák (mint te).

   “csak a férfinak van joga élni a tehetsége adta lehetőségekkel, a nőnek nem” – Minden joga megvan rá. Csak az árát nem hajlandó a legtöbbje megfizetni. Azt nem érti a sok hülye picsa, hogy az a férfiaknak (egy részüknek) sem az égből pottyan az ölébe. Kellene minden, csak ne kelljen megdolgozni érte! Ezért akartok kvótákat is, mert anélkül csak néhány nő lenne képes a csúcsra eljutni, olyanok akik hajlandóak napi szinten is a legapróbb dolgokért is teljes erővel harcba szállni, heti hatvan órát az esetleges kudarc árnyékában is évekig ledolgozni stb. Az a nő aki erre hajlandó, el is fogja érni a célját. A néhány az ezrekből. A többi csak háborog meg a tenyerét tartja, meg a végén beszambázva ülne bele a jóba. Hát egy lófaszt!

   1     0
   • A parazitával nem lehet kiegyezni….

    0     0
   • “Képtelenek vagytok elviselni hogy ne legyetek ott mindenhol, elvegyétek ami a másé vagy lehetetlenné tegyétek annak élvezetét ha megszerezhetetlennek bizonyul. Ilyen a temészetetek.”

    Mindenhol? Fentebb fejtették ki, hogy bizony vájárok, építőmunkások, favágók bizony nem akarnak lenni, mert hát az fizikai munka.

    0     0
   • Újabb Hall of F(l)ame-re érdemes:)

    Minden joga megvan rá. Csak az árát nem hajlandó a legtöbbje megfizetni. Azt nem érti a sok hülye picsa, hogy az a férfiaknak (egy részüknek) sem az égből pottyan az ölébe. Kellene minden, csak ne kelljen megdolgozni érte! Ezért akartok kvótákat is, mert anélkül csak néhány nő lenne képes a csúcsra eljutni, olyanok akik hajlandóak napi szinten is a legapróbb dolgokért is teljes erővel harcba szállni, heti hatvan órát az esetleges kudarc árnyékában is évekig ledolgozni stb. Az a nő aki erre hajlandó, el is fogja érni a célját. A néhány az ezrekből. A többi csak háborog meg a tenyerét tartja, meg a végén beszambázva ülne bele a jóba. Hát egy lófaszt!

    0     0
   • Köszönöm hogy leírtad!:

    csak háborog meg a tenyerét tartja, meg a végén beszambázva ülne bele a jóba.- és bele is ülnek…

    0     0
  • 31Anna,

   Hogy a nők valójában mit akartak és mit akarnak, arról fingod nincsen, mert a nőket sosem kérdezte meg senki, h valójában mit akarnak (nem is tudják, illetve mindenki mást) – csak a képükbe lettek a dolgok tolva az elvtársaid ténykedésének következtében***, “eszi-nem eszi, ez van” alapon. Emellett senki, így a nők sem hatalmaztak fel titeket, feminácikat, h az érdekeiket képviseljétek (nem is teszitek).

   *** – valójában nem azért tudtátok ennyi minden torzszüleményeteket keresztülverni a társadalmon, mert annyira erősek lennétek. Na ne bohóckodjunk már! Kik vagytok ti, feministák? Egy maroknyi fanatikus, súlyos lelki sérült, aki a fejében lévő torz világképet akarja ráerőszakolni a társadalomra, ettől remélvén a saját boldogságát. Pontosan, mint egy szekta. Ilyenek mindig is voltak a történelemben, ma is van épp elég másik. Hogy miért kaptatok és kaptok rivaldafényt a médiában, ezáltal a közvéleményben? Mert a háttérhatalom hasznos idiótái vagytok. Mert ha a háttérhatalom nyíltan tenné mindazt – a családok szétverése, a férfi-nő közti bizalom és szövetség szétverése, a társadalom szétverése könnyen irányítható, manipulálható, különálló egyedekre -, az hatalmas ellenállást szülne. Így viszont el lehet adni, ún. “nővédő” szervezetek álcája alatt, akik a “szegény, elnyomott nők érdekeit képviselik”. Holott nem képviselik, hiszen senki nem választotta meg őket, nem hatalmazta fel. Azon elgondolkoztál már amúgy, miért nem tartja magát a nők többsége sem feministának? Ja várj, tudom: a partriarchátus miatt félnek felvállalni. :D

   Viszont ténykedésetek eredményeképpen, ahogyan a nők egy “szabadabbak”, úgy lettek egyre boldogtalanabbak az elmúlt 50 évben. Lásd women happiness paradox. Persze, el ne higyjed a felméréseket, kutatásokat – hiszen az ismeretségi körödben nem ezt látod. *ásít* (vagy csak nem akarod meglátni, mert összerombolná a világodat…)

   Ez pedig mindenkinek érdekes lehet: pár éve a Férfiak Klubja megkérdezte a nőket, mit akarnak. 8000-en válaszoltak. Szerintem nagyon tanulságos lehet, különösen számunkra, férfiaknak. Összefoglalva: mindent/nem tudják maguk sem. Szóval elég jó alátámasztása annak, egy férfi miért ne aszerint repkedjen napi szinten, amit éppen a nője az adott hangulatában akar… http://ferfiakklubja.hu/cselekedjunk/eredmenyeink/8000_noi_valasz_a_ferfi_ertekekrol_es_a_ferfiassag_helyzeterol

    

   0     0
   • Kíváncsi lennék, ha nincs a két világháború, illetve az, hogy a SZU leigázott minket, mennyire jutott volna előre a feminizmus. Ugye Magyarországon a szovjetek hozták el a nők tömeges munkába állását, kezdetben még olyan dolgokkal, hogy csak 6 hétig lehetett otthon egy anya a gyerekével etc. Plusz ugye a két vh-ban elég sok férfi elment és/vagy meg is halt, és őket pótolni kellett sokszor nőkkel a munkaerőpiacon. Tehát nem, nagyon nem a nők akarták az emancipációt és a htb-ség gyakorlatilag eltűnését. Voltak aktivisták, általában ronda, marxista, gyerektelen banyák, akik szirénáztak, meg néhány ma sztárolt, de valójában egyáltalán nem példamutató életű nő (Hugonnay Vilma képes volt elhagyni a saját kisgyerekét évekre, hogy orvosnak tanulhasson… Milyen anya az ilyen?!), de úgy összességében elmondható, hogy a feminizmust és a nők tömeges munkábaállását a férfiak leöldöklése és a szovjet terror terjesztette el és juttatta vezető pozícióba. Persze most már, ennyi évtized feminista agymosása és az ellenkező példa (htb nő) tkp. kihalása után verhetik a mellüket a feministák, hogy ők azt képviselik, amit a legtöbb nő akar. De miért akarja ezt a legtöbb nő? Mert belekényszerültek, aztán már csak ezt látták, plusz 0-24 a születésünk óta ömlik ránk a feminista propaganda a családunkban, az iskolában és a médiából. ÍGY nem nehéz azt mondani, hogy ők képviselik a nőket és a női akaratot. Szépen megtanítják a kislányokat már arra, hogy mire kell vágyniuk, majd ezeket a vágyakat jóságosan beteljesítik. Hogy közben a nők túlnyomó többsége boldogtalan, hogy halunk ki, hogy a megszülető néhány gyerek apa nélkül nő fel, és nem a saját szüleik, hanem intézmények, a média és a kortársak nevelik fel? Az nem baj! Hiszen ha a gyereknek nincs apja, az anyja meg nem ér rá vele foglalkozni, akkor nem történik meg az a veszélyes dolog, hogy esetleg nem feministának lesz az a kislány nevelve, hanem a saját apja és anyja másra neveli, és talán még boldog is lesz, nem egy frusztrált, boldogtalan nő, aki mint ilyen, könnyen befolyásolható és felhasználható bármire.

    1     0
    • Ha nincs az egyedüli világháború… igy kellet volna irni mert az a rövid periódus csak fegyverszünet volt….nos akkor lehet hogy én is Magyar állampolgár lennék és a határ még mindig itt lenne bodzafordulón…de: a szüfragett elmebaj már elindult a XIX-dik század második felében, amikor valakiknek eszükbe jutott hogy milyen jó lenne ha a nőket felhergelgeljük a ferjeik ellen, mert úgy látszott hogy a prolik nem eszik meg a megváltó szocializmust, persze a lumpen ingyenélő senkiken kivül…. úgy hogy mi lett volna nem tudhassuk de szerintem valami ilyensmi lett volna csak hamarább mint most…. azért az a “vasfüggöny” megvédett itt egy időre az igazi elmebajtól…… ok ennyi elég volt.. HAIL WODANAR

     0     0
     • Gazella : pontosan így látom én is a folyamatokat,már többször hivatkoztam arra a tényre,hogy Magyarországon és a régiónkban elsősorban a “Szovjet hatás ” tehet róla ,hogy a nők jelentős része munkába kényszerült. Nagyon jelentéktelen mennyiségű és létszámú nőmozgalom volt csak Magyarországon és egyáltalán nem vágytak arra (az épeszű nők ),hogy a család mellett még egy gyárban, jobb esetben hivatalban robotolhassanak. Nem volt választásuk. Az “erkölcsök romlását” is erre lehet javarészt visszavezetni. A vallás üldözendő volt ,aztán megtűrt ,de elhallgatandó dologgá szelídült. (én már azért akkor születtem). És valóban a reggeltől estig robotoló szülők,a bölcsi,ovi,napközi mind-mind arra volt jó,hogy agymossák már kiskortól a gyerekeket és csak nagyon kitartó és ezt felismerő szülőknél maradt az old-school nevelés. (az egyik legismertebb és legtipikusabb szlogen ugye, hogy “asszonynak szülni kötelesség,lánynak szülni dicsőség”,erről már írtam egy pár hete).

      Wittukind : Azt hiszem néhány embernél itt a FH-on ki fogom verni a biztosítékot,de arra kérek nagyon szépen mindenkit,hogy mielőtt kiakadna,nézzen utána,esetleg rágja át magát az általam linkelt dolgokon. Bevallom,ha a XIX századi Angliában (vagy inkább XX. század elejei Angliában) éltem volna én bizony jó eséllyel szüfrazsett lettem volna.És pedig az egyenlőség-igazságosság mániám miatt. Elképesztően nagyok a különbségek,hogy pl a XX. század elejei Magyarországról,vagy pl. Angliáról beszélünk. Nem véletlen ,hogy a szüfrazsett mozgalom onnan indult ahonnan. Magyarországon messze nem volt olyan rossz a helyzet jogilag (női szempontból),mint Angliában. Persze a paraszti,főleg jobbágyi és cseléd sorban élők helyzete nem volt fenékig tejfel,de messze nem voltak a munkás rétegek annyira elkeseredve,mint Angliában.

      Remek összefoglaló a két alábbi link a nők magyarországi helyzetéről:

      http://mindennapoktortenete.blog.hu/2014/09/14/noi_munkavallalas_kezdetek

      http://emberijogok.kormany.hu/nok

      Angliában viszont valóban nagyon egyenlőtlen és elkeserítő volt a helyzet. Nálunk az olcsó munkaerőre inkább a 2. VH után volt szükség.A textilipar rohamos fejlődésével Angliában viszont jóval korábban. Ehhez remekül asszisztáltak a szegény ún, “dologházak”. Angliában a nőknek SEMMI joguk nem volt,teljesen ki voltak szolgáltatva a férfiaknak. Nem volt tulajdonhoz joguk,sőt még a saját gyermekükhöz sem !!! (ha akarta a férj-apuka a nő megkérdezése nélkül örökbe adhatta a gyereket). Gondoljatok bele,milyen rossz érzés ma,hogy az apáknak általában kevesebb jogot biztosít a törvény és egyszer csak ez a mostani abba váltana át,hogy SEMMI jogod nincs. Nincs láthatás,nincs közös felügyelet,akár örökbe adhatják másnak a gyerekedet stb. Angliában elsősorban a munkásosztály női követelték a szavazati jogot (persze néhány tehetősebb, magasabb osztálybéli támogatóval). Sokan nincsenek tisztában azzal,hogy a szüfrazsettek mit is követeltek a szavazati jogukkal. Nem az általunk manapság ismert egyenjogúságot. A legtöbbnek dolgozni KELLETT nehogy éhen dögöljön,sokszor a kisbabájával a hátán,a gyerek megörökölte a szülők dologházi szinte ingyen munkáját. Sokan azt hiszik,hogy a nők a munkához való jogért küzdöttek.(nyilván volt egy elenyésző számú ilyen törekvő is) Egy nagy frászt ! A munkakörülményeik javításáért,hogy a pici babával pl. NE kelljen dolgozniuk. Azért követelték a szavazati jogot ,hogy szavazhassanak egy olyan képviselőre,aki az ő érdekeiket figyelembe veszi,aki őértük és nem csak a férfiakért harcol a parlamentben. Eszükbe nem volt,hogy ők képviselők legyenek,egyszerűen elviselhetetlen volt a helyzet-legalábbis Angliában. Szóval a szüfrazsett mozgalom (időnként vitatható eszközökkel harcolva ,bár sosem sérült meg senki,ami inkább a szerencsének volt köszönhető) ezért alakult ki ANGLIÁBAN ekkora erővel. Íme az eredeti szüfrazsett kiáltvány,hogy miért is akarnak szavazati jogot,szimplán némi érdekképviseletet kértek,íme a korabeli leghíresebb kiáltvány:

      Ajánlom figyelembe főleg a 4. pontot

      http://www.bl.uk/learning/images/21cc/society/large1207.html

      Szóval minden igazságérzetem azt diktálja ,hogy akkor ,ott Angliában ! igenis ennek a mozgalomnak létjogosultsága volt. A nők helyzete abban a régióban,azon törvények között elnyomott és igazságtalan volt. Magyarországon messze nem volt ilyen rossz a helyzet,szóval nagyon nem mindegy ,hogy nőmozgalmakról milyen régiókban beszélünk. Pontosan azért lettem volna ott és akkor szüfrazsett ,amiért most egyetértek azokkal a férfiakkal,akik harcolnak a férfiakat sokszor elnyomó