George Herceg

Mit adott nekünk a netes párkeresés?

George Herceg - 2018. július 1. vasárnap 06:38 - 7 hozzászólás

Címkék: ,

tinderÉn annak a korosztálynak a tagja vagyok, akik még offline kezdték a párkeresést a 90-es években. Később természetesen én is bevetettem a különböző párkereső és randi applikációkat, így van/volt személyes tapasztalatom a két módszer közti különbségek megfigyelésére. A véleményem a címben feltett kérdésre meglehetősen ambivalens.

A netes párkeresés és a „régi” valós ismerkedés között alapvetően abban nincs különbség, hogy a jó külső és a megfelelő kommunikáció biztosítja a minél nagyobb sikert, ugyanakkor a netes ismerkedés a technológiának köszönhetően sok torzító elemet vitt be a párkeresés rendszerébe.

Az egyik legfontosabb a lehetőségek látszólagos meghatványozódása. Egy társkereső oldalon ahol több ezer profil közül lehet válogatni, a tudatlan kezdő a bőség zavarával küzd és elhiszi, hogy a valóságnál jóval több választási lehetősége lett. Ez azonban a legtöbbször csak illúzió. Először is, maga a kezdő felhasználó is, amint szembesül az ellenkező neműek magas számával komoly szűrőfeltételeket állít fel. (kor, lakhely, iskolai végzettség, magasság, súly stb.) ezek után pedig a fényképek 1-2 másodperces felvillanása alapján húzza a másikat jobbra, vagy balra. A regisztrációs lapok többsége szinte semmit sem árul el a másikról, így tulajdonképpen a képek a döntőek abban, ki kit keres meg majd egy-egy levéllel. Nincs idő tehát alaposabb szemrevételezésre, megismerésre. Az első körben kihullik a beállított csoport 50-60%-a (rossznyelvek szerint a nők kb. a férfiak 80%-át azonnal kukázzák fotó alapján) Ezután még mindig tetemes számú jelölt maradt versenyben, akiket megszólítunk egy-egy frappáns kapcsolatfelvevő levéllel. Bár elvárás az egyediesített levél a nők részéről, de valljuk be a lustaság és a nagy számok törvénye miatt ezek sablon levelek, melyeket tucatszám küldünk nap, mint nap.  És ekkor jön a férfiak számára a valóság hűvös szellője, minden elküldött 100 levélre 5-10 válasz esik. És ez még csak a levelezés, ebből még lejönnek a csak beszélgetés céljából regisztráltak, a kapcsolatokból kitekintők, az örökké elfoglaltak, és a szimplán csapágyasok. Marad tehát az a néhány jelölt, akikkel a személyes találkozó is létrejön. Nos, 10 randiból átlagosan vajon hány párkapcsolat születik?  Nem tudom, de szerintem az arány bőven 50% alatt van. Ha ezt figyelembe vesszük, ugyan mennyivel hatékonyabb a netes párkeresés, mint ha leszólítok az utcán, vagy egy szórakozóhelyen bármelyik nekem tetsző nőt?

Ugyanakkor a net névtelensége és biztonsága miatt sokan jobban tudnak kommunikációt kezdeni az ellenkező nem képviselőivel, mint a való életben, de mindez mit sem ér, ha nem tudják átvinni utána ezt a személyes kommunikáció szintjére. Ráadásul sok esetben az írásban szellemes, humoros és hódító emberről, egy személyes beszélgetéskor kiderül, hogy egy zavarban lévő, unalmas „átlag ember”. Micsoda csalódás! A régi „old school” módszer esetén ez már a nulladik percben kiderül, és a szereplők nem álmodoznak a képernyők előtt napokat-heteket, miellőtt csalódnának a másikban.

Ezzel szemben vitathatatlan tény, hogy elsősorban a városi ember élete annyira felgyorsult és megváltozott, hogy a hagyományos ismerkedési szituációk nem tudnak létre jönni. Az utcai, bolti leszólításokat sokat zaklatásnak veszik. A munkahelyi ismerkedés gyakori, de kockázatos. A közös hobbik, sportok során, pedig valahogy nehezen kezdeményezünk. A neten pedig legalább deklaráltan párkereső emberek regisztrálnak, kivéve persze az ego növelőket, a képgyűjtőket és egyéb pszichopatákat.

A neten lévő látszólagos bőség ellenére mégis mintha nehezebben dolgoznánk fel a sikertelenségeket és a kudarcokat. Az internet tele van a megbántott emberek siránkozásával. A ghosting és egyéb jelenségek azelőtt ismeretlenek voltak. Most meg akár napról-napra megtapasztalható. El kéne fogadnia az embereknek, hogy a net is csak egy eszköz az ismerkedésre, de nem oldja meg sem a kommunikációs szorongásainkat, sem a párkeresési frusztrációinkat, sőt néha csak ront a helyzeten. Az pedig a netes párkeresés legdurvább vadhajtása, hogy kialakult mindkét nemnél egy olyan nem vékony réteg, amely életvitelszerűen sportként űzi ezt a tevékenységet. Ezzel jelentősen csökkentve az igazi párkeresők lehetőségeit.


4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5 4 olvasó átlagosan 4,00 ponttal értékelte ezt a cikket.
Regisztrált felhasználóként te is értékelheted a cikkeket!

A cikk megjelent a Csajozás rovatban.


Hasonló témájú cikkek:


Mi kell a nőnek?

Mivel nagy anime-rajongó vagyok, önkéntelenül is kattintottam, mikor Naruto ábrázata bukkant fel a képernyőmön. Valamiféle magyar nindzsa gyerektáborr...
Érdemes hülye cikkeket olvasni?

Az index alvállalkozói megint kitettek magukért; a férfiszapuló pszeudofeminista korszellem és a felszínes semmitmondás különleges elegyét tárják ...
Nehéz a szénbányászok élete

...de még nehezebb a házasembereké - tudjuk meg a Velvet ismételt próbálkozásaiból -, hiszen egy idő után a szex szürkül, kopik, eltűnik. Sebaj, van p...
Heartiste párkapcsolati törvényei

Az alábbiakban a PUA irodalom egyik érdekes alakjának sok vitát kiváltott írását adjuk közre. Heartist a meghökkentő "A suna tizenhat parancsolat...
Végre kiderült, mire jó igazából a Tinder

Nem egy alkalommal hallhattuk azt az agyrémet – bizonyos esetekben maguktól az érintett nőneműektől – hogy sok lány igazából egyáltalán nem azért ...


7
Szólj hozzá!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
4 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
4 Hozzászólások szerzői
HypocritSlayerNaoooKameleonReszet Elek Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Reszet Elek
Szerkesztő

Felszínes és kockázatoktól mentes álmegoldás. Az emberek egyre jobban egyedül vannak az okostelefonjukkal meg a netjükkel.

Kameleon
Olvasó
Kameleon

Magányossá teszik az embereket a közösségi portálok

https://sg.hu/cikkek/it-tech/72641/maganyossa-teszik-az-embereket-a-kozossegi-portalok

Valahol írták hogy ezt az egyik F fejes is elmondta, miután otthagyta a céget.  Azon is megdöbbentek a fejlesztők az elején, mennyi magánjellegű dolgot osztanak meg magukról a felhasználók.

Kameleon
Olvasó
Kameleon

Ide is illik, látta valaki ezt a Csernus interjút?

https://youtu.be/U55IkxBGaQM

Általában rendkívül unszimpatikus Cs., de most ebben az interjúban elég jól megmondta a buta Llilunak. Érdemes a 14. perctől is megnézni, ahogy beolvas a #metoo mozgalomnak. lehet hamarosan törlik a videot, azt hazudva hogy Cs. netto áldozathibáztatást követ el azon nők ellen, akik a karrier miatt hagyták magukat Í”megerőszakolni”.

 

 

Naooo
Olvasó
Naooo

Pinahatalommal való visszaélés valójában, meg szépen udvarlás, hol él ez a piccs. Ez a csernus meg miről beszél nem nőnemű, ha már hímnemű, hanem nősténynemű, te gyáva. Valósítsa meg a lány az álmait, jó nagy ribancnak nevelnéd akkor.

Reszet Elek
Szerkesztő

“Kurvanagy rábaszás van.”

HypocritSlayer
Olvasó
HypocritSlayer

A csávó, annak ellenére, hogy néha “ráhibázik” dolgokra, csak egy “átlagon felüli ” bluepilles…..

Kameleon
Olvasó
Kameleon

Megnéztem a női ! hozzászólásokat a video alatt, hát persze hogy a többen a Csernus külsejére tesznek dehonesztáló megjegyzéseket, mert érdemi érvet alig tudnak felhozni az ellen, amit mondott.

Réka Lázar viszi a prímet: “Ez a pasas egy nagyon arrogáns,beképzelt, és még undorító is.” 

Edit Billig pedig produkálta a freudi elszólást: “Valamilyen csaj jól elbánhatott mindkettőtökkel srácok, hogy így leszóljátok a női kommentelőket”, kvázi a nők jó részére tett terhelő vallomást, igazolva az MGTOW  jogosultságát, meg is kapja a csattanós választ egy férfitől: “Egyébként, ha igaz lenne az sem vetne jó fényt a csajokra hiszen jól elbánni másokkal nem szép dolog”.

Touche!  Ferfihang.hu feeling. Lilu szeme mint a kígyóé, a szeme alapján simán kinézni belőle hogy anyagiakra megy, érzelem szinte semmi, simán kiforgat bárkit a vagyonából.

Támogatóink

A tárhely támogatója a Webonic.hu

Saját virtuális szerver már 2850 Ft-tól a Webonic.hu-tól

Keresés

Ajánlott írások

,,,

Cikkajánló

Csajozás
Ha már összejött a randi

Az alábbiakban John Ross, PUA tanácsadó egyik internetes üzenetváltásáról írott beszámolóját a...
Csajozás
Segítség! Támadnak a pasizóművészek!

Különös iparágat építettek fel napjainkra azok a szerencselovagok, akik a PUA-tanfolyamokon be...
A nők szívesebben fekszenek le személyiségzavaros férfiakkal a virágzó életszakaszukban

A szexuális életed érdekében remélem hogy édesanyád nem szeretett gyerekkorodban. Remélem, hog...
Csajozás
Az ösztönökről

Igen ködös téma az ösztönöké. Az általános nézetek szerint a modern ember annyira felvilág...
Csajozás
Az Én MGTOW* évem

Hadd meséljem el életem azon egy évének történetét amikor MGTOW-ként éltem, bár a fogalmat akk...
Beszédtéma
A pénz beszél?

Számos megkeseredett férfi szerint a nők alapvetően ribancok és csak a pénzre hajtanak. Mi ebb...
Csajozás
Nehéz a szénbányászok élete

...de még nehezebb a házasembereké - tudjuk meg a Velvet ismételt próbálkozásaiból -, hiszen e...
Csajozás
Bevezetés a piros pirulába 8. - Pareto-elv

A közgazdaságtan egy meglehetősen izgalmas áltudomány, ugyanis vagy racionális módszerekkel, s...
Beszédtéma
A varázslatos punci tünetegyüttes

  A varázslatos punci tünetegyüttes avagy közismertebben Magical Pussy Syndrome (továb...
Csajozás
Nyakunkon a SEXIT: ismerkedjünk meg a csajozást végleg feladó férfiakkal

Ezek a fiatalemberek nem vágynak barátnőre, nem akarnak gyereket és a szexuális kapcsolatok eg...
Beszédtéma
Az ellenkező nem elvárásai a külsőnkkel szemben

Az elmúlt napokban felpörgött a "Juszt is a dagadt nők" című írás alatt a kommentelési ked...
Csajozás
Rajongás

Varga Péter írt egy könyvet fiataloknak párkapcsolatról; Spielhózni a címe. A szerző kicsit el...
+18+
Prostitúcióról másképpen

A prostitúciónak könyvtárnyi szociológiai és történelmi szakirodalma van. Ezek a művek elsősor...
Csajozás
Az alfaság egy másik megközelítésben

Az elmúlt napokban újra fellángolt a vita az "alfaság" definiálása kapcsán. Mindeközben véletl...
+18+
Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?

Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyag...
Csajozás
A nadrágot viselő nő rémképe

Egyes nők dédelgetnek néhány tévképzetet a párkapcsolatok dinamikájáról. Ebből mutat be párat ...

Ajánlat korábbi cikkeinkből

Human

Az „igazi férfi”, aki férfiak tömegeinek életét teszi pokollá

A magyarság nyelvészete

A férfiakat nagyobb eséllyel élesztik újra a járókelők

A nő, aki tetszik nekünk - Heti nőideál: Bánhegyi Adrienn

A „túl jó nő” legendája

Az időeltolódás törvénye

Hogyan kerüljük el az aranyásókat? - Ismerkedési tippek milliárdos férfiaknak

Üzenet a fiamnak

Hogyan folytat ellened pszichológiai hadviselést a pornóipar?

Számos jónevű élelmiszer az OÉTI "halállistáján"

Body By Science - Egy férfias testedzési módszerandrofóbiaApai jogokApaságCsajozáscsaládCsaládon belüli erőszakCSBEfeminizmusFeminizmus - AntifeminizmusférfiakférfiasságFérfigyűlöletférfi szerepekGender-ideológiagyereknevelésHipergámiaházasságHázasság 2.0IsmerkedésIsztambuli EgyezményKvótametooMGTOWNemek harcaNemi diszkirminációnemi erőszaknemi szerepeknőknőnapNőzésOktatásPiros pirulapolitikapszichológiaPUApárkapcsolatRandizásRed PillszerelemszexszexualitásSzexuális zaklatásTársadalomÉletmódÖnismeret