4 megosztás

A nemek harca

A “nemek harca”, mint szlogen, mára már a köztudat része, és legtöbbünknek eszébe sem jut elgondolkodni rajta, hogy mi is ez, és honnan került ide. Valójában egy feminista téveszme, ami sajnálatos módon valósággá vált – köszönhetően az említett feministák hathatós közreműködésének. Afféle önbeteljesítő jóslat ez; akik kitalálták, hogy “zajlik”, azok hívták életre.

Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy csak a saját hülyeségeimet szajkózom, hadd idézzek pár sort Katrina Fernandez nemrég megjelent, és értő körökben nagy port felverő cikkéből:

A nemek harca tovább zajlik, és ez egy olyan háború, amiben mindkét oldal vesztésre áll. Ha muszáj lenne választanom, hogy melyik oldalon vannak a “rosszfiúk”, azt mondanám, a nők azok. Úgy értem végülis mi kezdtük ezt az egészet.
Aú! Tudom. Nekem is fájt leírni.

Hogy miért értek egyet ezzel az írónővel? Mert tudom, hogy a feminizmus kora előtt nem létezett “nemek harca”.

Bátor kijelentés. Bár, ha jobban megfigyeljük, még most sem igazán létezik, hiszen a férfiak most sem küzdenek a nők ellen. Amit az istenadta nép férfiak és nők háborújának érzékel, valójában nem több, mint feminista propaganda. Ez az egész egy beteg illúzió, amiben csak az tartja a lelket, hogy a feministák sározzák és üldözik elsősorban a férfiakat, de ugyanannyira a nőket is – igaz csak burkoltan.

Magam is érzem, hogy egyre bátrabb kijelentéseket teszek, és itt az ideje egy kis magyarázkodásnak, mert különben a nagyérdemű elveszíti a türelmét.

A két nem sosem harcolt egymás ellen. Ennek három alapvető oka van:

1. A két nem szereti, kívánja és akarja egymást, sőt, nem is tud létezni egymás nélkül. Ez nem egy olyan kapcsolat, mint az oroszlán és a gazella közötti, vagy mint a háborús hadseregeké. Ez olyan kapcsolat, mint amilyen férj és feleség, Rómeó és Júlia, vagy éppen báty és húg között van. Kölcsönös szeretet, tisztelet és együttműködés a közös célok érdekében (amik a modern kor előtt legtöbbször a család túlélésében testesültek meg).

2. A nemeken belül nincsenek olyan erős kötelékek, mint amilyen a vérségi kapocs. Egy normális ember sokkal inkább kitart a saját rokonai mellett (legyenek azok bármilyen neműek), mint amennyire idegenekkel szimpatizál. Magyarul: a saját anyám mindig fontosabb lesz számomra, mint egy idegen férfi. A feminista elképzelés a nemek harcáról ennek az ellenkezőjét feltételezi.
Amióta az ember leesett a fáról, és ledobta a csimpánzbundát, a leggyakoribb együttélési forma a család, amiben jellemzően különböző nemű egyedek élnek – és működnek – együtt. Azt senki se akarja nekem bemagyarázni, hogy egy családon belül a különböző nemű egyedek nemi alapon egymás ellen áskálódnának, mert ez még a feminizmus korában is agyrémnek számít. Egy fiú nem fog az anyja ellen fordulni azért, mert az nő, és egy lánygyermek sem fogja (akár képletesen, akár szó szerint) hátbadöfni az apját, csak mert az férfi.

3. A két nem érdekei nem állnak szemben egymással. Semmi oka nem lenne annak, hogy egymás ellen küzdjenek, hiszen nem létezik olyan erőforrás, amiért kifejezetten nemi alapon kellene harcolniuk. Az élelem, ivóvíz, menedék nem olyan dolgok, amiket a férfiak tábora a nők táborával versengve, egymás orra elől akarna megkaparintani.

De ha a családokon túl is tekintünk, a társadalom szélesebb rétegeiben sincs semmi olyan tényező, ami szükségszerűen egymás ellen fordítaná a nemeket. A különböző szakmák legtöbbje egyértelműen vagy férfias, vagy nőies volt, és ez még manapság sem szűnt meg teljesen. Létezik olyan ember, aki mondjuk olyasmit képzel, hogy a középkorban női és férfi kovácscéhek egymással versengtek volna? Az lett volna a nemek harca, hogy a szövőnők vetélkedtek a bányász férfiakkal? Abszurd elképzelés, már csak azért is, mivel a történelem során egészen a legújabb korig a közösségekben minden dolgos kézre szükség volt, és egymást megsegítve éltek túl az emberek. A kovácsmester gyártotta az ollót a varrónőnek, az meg a ruhát a kovácsnak. Hol van ebben “nemek harca”? Sehol.

Még manapság is igen nehéz konkrét értelmet rendelni a kifejezéshez, hiszen a huszonegyedik században sem igazán léteznek olyan területek, ahol az emberek nem egyénileg, vagy csoportosan szembesülnek más érdekcsoportokkal, hanem nemi alapon. A “nemek harcának” legtöbb megnyilvánulása mondvacsinált, mint például az a teniszmeccs, amire könnyen rábukkanhatunk, ha magára a fogalomra keresünk. Komolyan azt várja tőlünk valaki, hogy elhiggyük, a nemek egymással harcolnak – azon az alapon, hogy az amcsi média megszervezett egy teniszmeccset egy férfi és egy nő között?! Kissé közönségesen akár úgy is reagálhatnánk, hogy ki nem sz*rja le… Ettől én még békében megférek a kolléganőimmel és a rokonsággal, nem fogok senkivel sem harcolni a feministák kedvéért.

Akkor miért ismeri mégis mindenki a fogalmat? Mert valakik gyakran emlegetik, és a köztudatba úgy szivárgott be, mintha tényleg valamiféle nemi háború lenne. A sok szlogen, propaganda és parasztvakítás eredményeképpen rengeteg emberben ott motoszkál az elfuserált elképzelés, hogy valami súrlódás van a férfiak és a nők között. Ki ne hallotta volna például, hogy “a férfiak elnyomják a nőket”? Hasonló sületlenségekkel alkalmanként dunát lehet rekeszteni, attól függetlenül, hogy valóságalapjuk mákszemnyi sincs. Üres feminista férfiszapulás ez, semmi több. Teret nyerni csak azért tud, mert a férfiak lovagias természete hagyja érvényesülni. A legtöbb férfi – öndefiníciójának szerves részeként – magára erkölcsös emberként tekint, ennek pedig része az elesettek és nők védelme. Ezért ha egy nő siránkozni kezd, a férfiaknál ösztönszinten beindul a vigasztalása, és egyből felbukkan egy regimentnyi hős lovag fehér lovon, hogy megkeresse a gaz brigantikat, akik szegény áldozat nőt bántották. Csakhogy vegyük észre: a férfiak többsége ilyen, és akkor is a nő pártját fogják, ha a gaz brigantik történetesen csak fantomok – nade akkor miféle nemek harcáról beszélhetünk egyáltalán, ha még a feministák is a lovagias férfiaktól várják a segítséget?

Nem nehéz levonni a következtetést, hogy a “nemek harca” valójában nem a férfiak és a nők között zajlik, hanem a feministák küzdelme mindenki más ellen, amiben eszközként és fegyverként használnak fel mindent és mindenkit: nőt, férfit, gyereket. Az áldozatok nem számítanak, csak menjen a háború, mert addig a pénzforrások sem apadnak ki.

Post Author: Deansdale

Külön bemutatkozni nem szokásom a neten, beszél helyettem a véleményem - azt nem rejtem véka alá. Eleget foglalkoztam a feminizmussal ahhoz, hogy véleményt merjek formálni róla. Akkor is, ha ez a polkorrekt széllel való szembevizelést jelent.
f Facebook
4 megosztás


7
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
6 Egyéni hozzászólás
1 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
MissLizellaApophisSun of a beachZoliMaestro Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

A nemek harca marketingfogás. Kelts fel egy igényt és elégítsd ki: kezdj el a nemek harcáról beszélni és kínálj megoldást rá. Megélhetési jogvédés, semmi több. Még a legjobban azokat a nőket sajnálom, akik tényleg a szép eszmékért támogatják a feminizmust, és nem veszik észre, hogy őket is kihasználják.

Toplak Zoltán
Újságíró

Engem meg kimoderáltak a nőkertből. Hüpp-hüpp. Blokkolták a bejelentkezésem, mert nem vagyok közösen gondolkodó velük. :(

 

Maestro
Szerkesztő

Csodálkoztam is, hogy nem tették meg azonnal. Pedig te egy bántalmazott férfi vagy, a családon belüli erőszak ellen harcolóknak támogatniuk kellett volna téged…

Amúgy benne is van a moderálási elveikben, hogy nem tűrik meg az ellenvéleményt, amivel nincs is semmi baj, hiszen a saját weboldaluk, csak a hatalomnak soha még a közelébe se juthassanak ilyen emberek.

Sun of a beach
Olvasó
Sun of a beach

Ó, az a teniszmeccs! Vicces, hogy mikbe szeretnek kapaszkodni a feministák, hogy vigasztalgassák magukat, javítsák az önértékelésüket.

Az szerintük nem is releváns, hogy egy fénykorában játszó nő mérkőzött egy olyan 55 éves (rég visszavonult) játékossal, aki még a senior (öregfiúk) ligában is csak a 3. legjobbnak számított. A meccsen végig futtatta a vénembert (teniszben az 55 éves kor kábé egyenértékű a 20 éve nyugdíjas emberrel.), aztán a 2 jobb senior férfi kihívását elutasította. A másik 2 meccset, amit “nemek harcaként” neveztek meg, simán nyerték a női ellenfelüknél minden esetben jóval öregebb férfiak. De ezekről elfelejtenek beszélni.

A leginkább releváns eset pedig az volt, amikor a Williams nővérek (Serena és Venus) kijelentették, hogy bármelyik férfit meg tudják verni, aki kívül esik a 200. helyen a világranglistán. Erre jelentkezett a 203. helyezett, és egyiküket 6:1, a másikukat 6:2 eredménnyel csapta le. Ezek a meccsek voltak azokban az időkben, amikor már szakmailag és erőnlét tekintetében is értékelhető volt a sportág. Merthogy BJ Kingék idejében az elitjátékosok játékának színvonala ma csak félamatőr bohóckodásnak tűnik az archiv felvételeken.

A realitás az, hogy ma egy TOP 500-as férfi játékos simán nullra verné bármelyik nőt, hiszen az ütéstempóban ég és föld a különbség. És a femik mégis hogy szeretik felemlegetni ezt a meccset. Ha volna realitása vegyíteni a nemeket ilyen típusú sportágakban, akkor már megtették volna. Egyelőre csak sakkban és díjlovaglásban próbálnak valóban helyt állni a nők a férfiak ellen, és az élmezőny szintjén csak utóbbiban sikerül nekik.

Apophis
Újságíró

A nemek harca… Hatalmas nagy baromsàg. Mintha nem az lenne mindenki érdeke, hogy együttmüködjünk, kiegészìtsük egymàst. Persze az individualizmus màr csak ilyen, mindenki azt nézi, hogy NEKI hogyan lehetne jobb. Persze arra csak kevesen gondolnak, hogy a tàrsadalom problémàja mindenki személyes problémàja is. Hogy többek között miért, azt màr don Fefinho kifejtette a nyugat halàla cìmü ìràsban, ùgyhogy ezt most nem részletezem…

MissL
Olvasó
MissL

A nemek harca egy óriási kamu..vagyis én nem láttam még a való életben olyat..Nem tudom elhinni h valakinek érdekében állna ilyen hülye eszméket terjeszteni, de “hát ilyen nincs, ilyen nincs és mégis van”..

A munkaerő piacon létezhet, de ott sok minden létezhet perpill nem  vagyok ott illetékes..A sport és egyéb fizikális megterhelés tekintetében nyilván a nők állnak vesztésre, de most őszintén néhány önigazoló emberen kívül ki akar megmérkőzni bármiben is egy ellenkező neművel..minek is kéne..Egyébként olvastam egy orvosi lapban egy nőgyógyász írását miszerint a férfiak erősebbek, a nők szívósabbak..Merthogy az új generáció gyártásához kell a szívósság, főként  mikor még 10. gyermeket is megszülték a legnagyobb koszban, mocsokban..Az úriember ezzel magyarázta azt az amúgy is sajnálatos tény h a férfiak hamarabb halnak.

trackback

[…] A cikket a Férfihang magazin tízéves fennállására visszatekintés keretében jelentetjük meg újra. Eredeti közlés: https://www.ferfihang.hu/2011/10/21/a-nemek-harca/ […]