Alter Ego
7 megosztás

A nemek forradalma

Gabriele Kuby “A nemek forradalma” című, keresztény nézőpontú szociográfiájának magyar kiadását Bíró László családreferens püspök ajánlásával adta közre a Kairosz kiadó. A szerző szenvedélyes hangnemben emel szót többek között az Európai Unió „gender mainstreaming” politikájával szemben. A nemi szerepeket összezavaró, a gyermekek egészséges önképének kialakulását ellehetetlenítő oktatási elvek láttán az egyház is kongatja a vészharangokat. Bár korunk társadalmi változásait rendkívül szigorú keresztény szemüvegen keresztül szemléli a szerző, jónéhány gondolatát mélyen igaznak érezhetik azok is, akik ugyan szabadelvűbben gondolkodnak a társadalomról, de látva az USA-ban eluralkodott társadalmi viszonyokat komolyan aggódnak ezeknek a jelenségeknek Európába való begyűrűzésének lehetősége miatt. Gabriele Kuby felhívja a figyelmet, hogy ha a társadalom megengedi, hogy az oktatásban alapelvvé emelkedjen a gender-szemlélet, akkor többé senki sem akadályozhatja meg, hogy gyermekeit ennek jegyében neveljék.  Talán sokan nem is tudják, hogy hazánkat milyen kevés választotta el attól, hogy óvodáinkat gyökeresen átalakítsa ez az egyébként feminista találmányként létrejött veszélyes, kísérleti nevelési ideológia. Komoly politikai, társadalmi ellenállásra volt szükség ahhoz, hogy az 255/2009. (XI.20) rendelet erre vonatkozó előírásai utólag törlésre kerüljenek:

“Az óvodai nevelés gyermekközpontú, befogadó, ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik, biztosítva minden gyermek számára az egyenlő hozzáférést, tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását.”

Hála az óvodai szakemberek, pedagógusok, egyházak és a szülők tevékeny ellenállásának és demonstrációinak hazánk egyelőre megúszta, hogy gender neveléssel tegyenek tönkre pszichésen egy egész nemzedéket. Nem ilyen szerencsés Európa nagyrésze, például Németországban, Ausztriában, Angliában máris komoly problémák vetődnek fel. Ez adja az okát és témáját Gabriele Kuby írásának. Számos példán keresztül szemlélteti, hogy hogyan rombolja a feministáknak köszönhetően Amerika után az európai társadalmat is a gender mainstreaming. Így ír erről:

Az ENSZ leköszönő főtitkára, Kofi Annan, utolsó tetteként, Delivering As One címen egy jelentést fogalmazott meg. Ebben síkraszáll azért, hogy „a genderegyenlőséget a tagállamokban minden ENSZ-tevékenységnél támogassák, valamint állítsák középpontba a fejlesztési költségvetés kialakításakor”.  (…)Látható: a gender mainstreaming a férfi és a női nemi identitás megszüntetésének politikai programja. A család tönkretételének programja. A kereszténység tönkretételének programja. (…)

Naponta érkeznek új hírek a társadalom minden szintjét látványosan elárasztó gender-őrületről. Az EU-Parlament 2008. szeptember 3-án 504 /110 szavazási aránnyal elfogadott egy beadványt „a marketingnek és a hirdetéseknek a nők és férfiak közötti egyenlőségre gyakorolt hatásáról Az EU-Parlament törvényileg el akarja távolítani a reklámokból, a tankönyvekből, a videós és számítógépes játékokból, az Internetről az ún. „nemi szempontból sztereotip képeket“ – a kisgyermekek szocializálódásának első éveitől kezdve. Szóval nem az asszony van a konyhában, hanem a férfi, nem a férfi van a volánnál, hanem a nő. A társadalom polgári szabadságába való ilyetén beavatkozást az EU-Parlament azzal indokolja, hogy a nemi alapú reklámok üzenete megkülönböztető és/vagy megalázó, mert „tükrözi a nemek közötti egyenlőtlen hatalmi viszonyokat” és így gátolja „a modern, egyenlő társadalom kialakulását”. Aki ezzel szemben áll, az gyűlöletet szít, és ezért vonatkozik rá a diszkriminációellenes törvény. Az új totalitarizmus az „egyenlőség” régi szocialista csaliját használja, melyre ráharapnak az emberek, hiszen Káin óta vérükben van az irigység. (…)

Miért nem veszik észre a nők, hogy kegyetlenül megfosztják őket attól a joguktól, hogy ebben a társadalomban még asszonyok és édesanyák lehessenek? Miért nem fogják fel a férfiak, hogy itt a nemek közötti harc dúl, amely le akarja igázni őket, és már most kézzelfogható eredményeket mutat fel abban, hogy keményen kirekessze a fiúkat a képzési rendszerből? Nem akarjuk tudomásul venni, de e világ választott és nem választott hatalmi elitje valóban azon van, hogy „új embert“ teremtsen. Tudják is, hogy megy ez. Megtanulták az egyetemen, hogyan kell a tudományt az emberek manipulálására használni. (…)

Aki benyomást akar szerezni arról, mennyire szilárdan megtelepedett ez a gondolkodás az egyetemeken és a politikai intézményekben, keressen rá az Interneten a „gender” és a „gender studies” kifejezésekre. A legtöbb egyetemen lehet gender-tanulmányokat végezni, részben főszak végzettséggel. Milyen befolyással lesznek ezek az egyetemisták a társadalomra, ha ezeket a valóban forradalmi „ismereteiket” alkalmazzák? „Az, hogy holnap hogyan élnek az utcákon és a tereken, attól függ, ahogyan ma az egyetemeken gondolkodnak” – mondja a filozófus José Ortega Y Gasset.

Ahogyan Gabriele Kuby írása is mutatja; nagyon is élő, hazánkat is érintő folyamatokról van szó, hiszen az EU szabályozáson keresztül országunkat is veszélyezteti a “gender-betegség”. Ahogyan a könyv bemutatja, a polgári ellenállás útján már-már lehetetlen küzdeni ellene, és úgy tűnik, hogy sok esetben a keresztény egyházak tekintélye, szervezett fellépése sem elégséges ahhoz, hogy megállítsa az emberek személyes méltósága, önrendelkezése és szabadsága elleni túlkapásokat. A könyv tartalma mindenképpen megérdemli a hosszabb szemlézést, ezért egy következő cikkben folytatom az áttekintést. Akik máris szeretnének jobban megismerkedni a könyvvel; a magyar piarista rendnek köszönhetően online formában is megtehetik, mivel teljes terjedelmében letölthető bárki számára a következő címen: http://www.piarista.hu/system/files/A_nemek_forradalma.pdf

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
7 megosztás


9
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
6 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
5 Hozzászólások szerzői
ZoliVasgerincMaestroArturbalin1 Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
balin1
Vendég
balin1

ezt a könyvet mindenképpen el kell olvasni. köszönet az infóért!

Toplak Zoltán
Újságíró

Én is köszönöm az infot, különösen hívő emberként. Már le is töltöttem.

Artur
Vendég
Artur

Elképesztő. Én tényleg nem hallottam még erről, hogy ilyen képtelenséget akartak törvény erővel a társadalomra erőltetni. Még jó, hogy vannak akik küzdenek az ilyen hülyeségek ellen.

balin1
Vendég
balin1

hát persze, hogy nem hallottuk. ezért kell résen lenni és iszonyatosan figyelni, hiszen úgy dugnak le a torkunkon bizonyos dolgokat, hogy amikor meg észrevesszük, akkor már rég késő. a feminizmussal nagyon kell vigyázni és ahol csak lehet föl kell emelni ellene a szavunkat.

Maestro
Szerkesztő

Az egész gender-elmélet butaság, ezt elég könnyű belátni. De még a kiagyalói is tisztában vannak ezzel, hiszen ha a két nem közt tényleg csak mesterséges, társadalmi különbségek lennének, akkor igazán mindegy lehetne nekik, férfiak vagy nők jutnak-e be a parlamentbe…

Érdekes, ha több női vezetőt akarnak, akkor a nőknek számos előnyös tulajdonságát fel tudják sorolni, de az ugyanakkor elképzelhetetlen, hogy férfiak valamilyen más előnyös tulajdonságuk miatt legyenek többségben bizonyos helyeken.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Én szombaton reggel láttam egy játékbabareklámot, amelyben úgy láttam, hogy az egyetlen szereplő egy kisfiú. Nagyon furcsa volt, és azóta vadászom azt a reklámot, hogy még egyszer megnézhessem, jól láttam-e. Ti nem találkoztatok ezzel?

“az EU-Parlament azzal indokolja, hogy a nemi alapú reklámok üzenete megkülönböztető és/vagy megalázó, mert „tükrözi a nemek közötti egyenlőtlen hatalmi viszonyokat””

Ez milyen csúsztatás. Különböző hatalmi viszonyokként akarják feltüntetni azt, hogy bizonyos dolgokat inkább férfiak, másokat nők végeznek. Ezzel az erővel kivehető lenne a reklámokból az is, amikor a férfi dugulást hárít el, meg amikor a nő a meleg házból nézi ahogy a párja kint ázik az esőben. Vagy ez visszafelé nem működik? Biztos, hogy ez az egyenlőség?

Maestro
Szerkesztő

Nem, visszafelé nem működik! Mindjárt levezetem neked: a feministák egyenjogot szeretnének. De egy kis csavarral: egy en, azaz N. Kiejtve: Nö. Tehát _nőjog_ lesz belőle és a hímsoviknak meg coki :-)

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

“Nem, visszafelé nem működik! Mindjárt levezetem neked: a feministák egyenjogot szeretnének. De egy kis csavarral: egy en, azaz N. Kiejtve: Nö. Tehát _nőjog_ lesz belőle és a hímsoviknak meg coki :-)”

Rendben a hímsoviknak legyen coki, de a férfiaknak ne! :)

balin1
Vendég
balin1

:))) abszolút igaz! ennyire nem vigyáznak. még szöveges feladatként is levezethető, hogy milyen egy hazug undokak ezek a feministák!