12 megosztás

Női bariton

Hello fiúk, szia lányok! – és fordítva is :)

Először is, a magam és antifeminista nőtársaim nevében mélységes felháborodásomat :) szeretném szavakba önteni az Attila lapindító köszöntőjében elhangzott következő mondat miatt: “Bízom benne, hogy ez a portál hamarosan egy olyan író-olvasó közösségé alakul, ahol mindannyian jól érezhetjük magunkat mi férfiak!” Micsoda példátlan és pofátlan diszkrimináció ez mélyen tisztelt uraim?! :) Dumálgatunk itt a nemek “egyenlőségéről” meg mindenféle csodaszép, szimpatikus dolgokról, közben pedig tudat alatt már az elején kizárjuk a csajokat a férfihang élvezetéből… vagy legalábbis nem kívánjuk nekik?! Pedig… :)

Na jó, kicsit komolyabbra fordítva a szót: nagyon örülök, hogy végre így összefogva, szervezetten, nyilvános keretek közt is sarkatokra álltok, ti Férfiak! Elvégre ti vagytok az úr a házban! :) Rendben van, hogy hagyjuk az asszonykát egy kicsit csiripelni, zsörtölődni, elégedetlenkedni, mert a csajoknak olykor erre is szükségük van ahhoz, hogy finomabb legyen a vacsora, de ami sok, az sok. Minden valamirevaló férfi baritonról basszusra vált, ha a nő már készül átesni a túlsó oldal lovára, és minden valamirevaló nő elfogadja és – legyünk őszinték hölgyeim – jogosnak is tartja ezt a férfitől.

Igazából nem terveztem most – még – különösebben semmi konkrét mondanivalómat megosztani a nagyközönséggel, csak beköszöntem ide hozzátok, jelezve hogy itt vagyok, nő vagyok, egyetértek veletek, szeretlek benneteket :) Ezzel a pár sorral talán bátorítást nyújtok nőnemű “elvtársaimnak” :) is, hogy billentyűzetet ragadjanak.

Úgy gondolom talán még pont időben hallatjátok (hallatjuk?) a hangotokat ahhoz, hogy kis hazánkban elejét vegyük annak az elvetemült szemléletnek és gyakorlatnak, ami a nyugati országokban már gőzerővel tombol. Nyilván mindenki sejti, hogy a feminizmusról beszélek. Hogy őszinte legyek, a feminizmussal mint olyannal nem is lenne különösebb bajom, ha követői valóban azon dolgoznának, amin alapjában véve kellene: a nők egyenjogúságán. A nők és férfiak egyen-jogúságán. De mindannyian tudjuk, hogy ez sajnos nagyon nem így van. Nő létemre a hajam szála égnek áll olykor egy-egy okos feminista megnyilvánuláson akár tartalmát, akár stílusát tekintve. Egyszerű agyammal tulajdonképpen már azt sem értem, hogy alapjában véve miért kell egyáltalán egymáshoz hasonlítani, hovatovább szembeállítani a két nemet. Nem azért vagyunk “kétfélék”, hogy egymás ellen egymás ellenére harcoljunk, hanem – többek közt azért – hogy egymás mellett, egymást kiegészítve tegyük a dolgainkat.

Egyébként ez olyan érdekes és egyben elgondolkodtató is: a férfiaknak miért nincs olyan izmusuk amivel a szebbik nemet cseszegethetnék nyakló nélkül, éjjel-nappal? Pedig nekik akár még “könnyebben” is mehetne, hiszen ők az erősebb nem…

Sajnos a feministák ostobaságai miatt volt már olyan szituáció mikor szégyellnem “kellett”, hogy nő vagyok…

Pedig nőnek lenni csodálatos és felemelő érzés… de csak mert vannak férfiak!

Post Author: Ulquiorra

amit magamról mondanék az szóra sem érdemes...
f Facebook
12 megosztás


68
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
9 Egyéni hozzászólás
59 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
20 Hozzászólások szerzői
Reszet ElekSzergej55DanMakarovVivienLeigh Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Maestro
Szerkesztő

Erről a zengő női baritonról a Brian élete jutott az eszembe, mikor megkérdezték a kövezésre összegyűlt, álszakállas társaságot, hogy vannak-e köztük asszonyok. Mély hangon dörmögték, hogy ugyan dehogy…

Örömmel látom, hogy igen, köztünk bizony vannak asszonyok és ők is hallatják a hangjukat! Ha az ember sokat olvas feministákat (hogy miért, arról külön cikket lehetne írni), egy-egy ilyen ‘bad trip’ után különösen üdítő olyan nők véleményét olvasni, akik nőként is boldogok és nem folytatnak háborút az emberiség másik fele ellen.

Hajrá hát, zengjen az a női bariton, zúgjon a női basszus, csicseregjen az a női tenor :-)

Csuzi Attila
Admin

Tartozom egy vallomással: Nem tudat alatti okból, hanem galád, előre megfontolt szándékkal írtam azt, hogy “mi férfiak”. :-) Természetesen semmilyen gonosz kirekesztő szánék nem munkálkodott bennem, inkább ezzel is jelezni szerettem volna, hogy lassan valamiféle nemi elkülönülésre kényszerülünk…

Ha annyi figyelem és szeretet irányulna manapság a férfiak felé, mint amennyi az írásodból árad, akkor valószínűleg eszünkbe sem jutna efféle férfikórust alapítani és basszus hangon “dünnyögni”. :-)

Ulquiorra, köszönjük, hogy itt vagy velünk! Biztos vagyok benne, hogy ha a tiédhez hasonló egészséges lelkületű nők hangja is hallható lesz ebben a kánonban, akkor “a nemek harca” újra csak annyit jelenti majd, amit Karinthy Frigyes a következő közismert szavakkal fogalmazott meg:

“Férfi és nő … hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit.”

Tara
Vendég

Karinthy mondta: “Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába” – milyen igaza volt. Fordítva is igaz, ahogy Ulquiorra is megírta. Hogy mennyire tudunk igazi nők lenni, függ attól, hogy milyen férfiak vesznek körül bennünket, legyen az apa, férj, barát, szomszéd, bárki.

Nem szeretem a feministákat én sem, annyira nem, hogy legszívesebben egy szót sem vesztegetnék rájuk. Egy nő egy igazi férfi oldalán lehet igazán nő, nekik ilyesmi élmények nyilván nem jutnak, ezért az értelmetlen küzdelem. Nem társadalmi szinten kell kezdeni az igazi nővé válást, hanem a legkisebb egységben, a családban. A jó példa sokat jelent.

agicza
Vendég
agicza

Szia! Most, hogy írtál, azt hiszem, én is veszem a bátorságot, hogy bejelentkezzem közétek. Hátha kijön belőle valami értelmes a billentyűzeten. :-P

Pár apróság, amire zsigerből mondhatnékom támadt:

“Minden valamirevaló férfi baritonról basszusra vált, ha a nő már készül átesni a túlsó oldal lovára”

Komolyabb esetben szerintem repkednek ott cifrább dolgok is a basszuson és a ‘drága’ mamától kapott Zsolnay készlet darabjain kívül is… :P

“Úgy gondolom talán még pont időben hallatjátok (hallatjuk?) a hangotokat ahhoz, hogy kis hazánkban elejét vegyük annak az elvetemült szemléletnek és gyakorlatnak, ami a nyugati országokban már gőzerővel tombol.”

Szerintem rém optimista vagy. Nem tudom, mennyi idős lehettél a rendszerváltáskor, de én már elég idős ahhoz, hogy lássam, hogy a média hogy qrvult el, hogy a tartalmas, minőségi adásokból hogyan lett röpke pár év alatt a tengeren innen és túlról átvett, birkagyártó, néphülyítő, agysorvasztó programok és szenzációhajhász hírgyártás-bemutatás az objektív, tényközlő (igen, és anno politikailag megszűrt és gondosan átnézett) hírek helyett.

Ha ebből a tendenciából indulok ki, akkor ezen a téren sem jósolok túl sok időt ahhoz, hogy ide is begyűrűzzön a férfiellenesség…

“a férfiaknak miért nincs olyan izmusuk amivel a szebbik nemet cseszegethetnék nyakló nélkül, éjjel-nappal?”

Tán mert a történelem során sosem volt rá eddig szükségük? :P

Most meg, mire észbe kaptak, már sok helyen túl késő: lehet kapkodni fűhöz-fához, a közbeszédben már a férfiak a kárhoztatni való …-k (tetszőlegesen behelyettesíthető), akik miatt a szegény elnyomott nők blablabla….

“Sajnos a fenimisták ostobaságai miatt volt már olyan szituáció mikor szégyellnem “kellett”, hogy nő vagyok…”

És eddig még csak a feministák miatt kellett szégyenkezned? Szerencsés ember…

Az én szakmámban alapvetően a kolleginák ‘kvalitásai’ miatt minden alkalommal meg kell küzdenem azért, hogy ne nézzenek engem is kapásból csonthülyének, csak mert nekem is kettessel kezdődik a személyi számom…

thehermit
Vendég
thehermit

Ha ebből a tendenciából indulok ki, akkor ezen a téren sem jósolok túl sok időt ahhoz, hogy ide is begyűrűzzön a férfiellenesség…

 

Begyűrűzött az már, de a magyar társadalom ellenállóbb ilyen szempontból, mint a legtöbb nyugati. Azért le fogják ezt nyomni a torkunkon, azt hiszem.

Toplak Zoltán
Újságíró

Egyetértek.

smirti
Olvasó
smirti

Az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek. Sokkal nehezebb volt leküzdeni ezt az előítéletet (napokig tartott), mint mondjuk a nyelvi nehézségeket. Utóbbiak 10 percig, ha tartottak (nem ismertem a kollégák iparág-specifikus szidalmait és néhány káromkodást :) ).

Korsilov
Olvasó
Korsilov

“…………itt vagyok, nő vagyok, ………….. szeretlek benneteket :) ”

Soha a kommunikáció egyetlen csatornáján (nyomtatott, elektronikus, képi, audio stb…) sem tapasztaltam még csak ehhez hasonlót sem. Egy hölgy nagy nyilvánosság előtt kijelenti, hogy állesz cuzámme szereti a férfiúi nemet! Nem egyénekre bontva úgy mint: férjét, fiát, édesapját, Brad Pittet hanem együttesen a férfi nemet. Ha ezt így folytatom akkor napokon belül pixelhibát égetek a szememmel az idézett mondat helyére, ugyanis a cikket tucatszor, a mondatot talán százszor is elolvastam. Lehet, hogy sokatok szerint túl emocionálom az egészet, de én akár hányszor elolvasom a mondatot, szinte simogatást érzek a lelkemen és a szélfútta cafatokban libegő önérzetemen.

Köszönöm neked Ulquiorra! :)

don Fefinho
Újságíró

Megnyugtatlak, kapott itt már látatlanban is nem egy házassági ajánlatot. :D

smirti
Olvasó
smirti

Az idézett sort akár én is írhattam volna. :) Nem azért írom ezt, mert házassági ajánlatot szeretnék. Tudnotok kell, hogy sok ilyen nő van.

Korsilov
Olvasó
Korsilov

“Tudnotok kell, hogy sok ilyen nő van.”

Ebből az általad említett “női bariton kórusból” a te hangod is kihallani. :)  Neked is és minden olyan nőnek, aki legalább olyan szeretettel fordul felénk mint mi feléjük, (biztos vagyok benne, hogy most használhatom a többest és minden férfi nevében mondhatom):

Őszintén köszönjük!

 

hgyi
Szerkesztő

Nem véletlenül vagyunk itt. :o)

daphne
Olvasó
daphne

+1 :)

járókeret
Olvasó
járókeret
Naooo
Olvasó
Naooo

A bíbíszíseknek meg a négyzséknek majd akkor hiszek, mikor ló legel a sírjukon.

járókeret
Olvasó
járókeret
Naooo
Olvasó
Naooo

Bénaság.

Gazella
Olvasó

Sziasztok! Ehhez mit szóltok? http://www.slayerment.com/mbti-gender
Egy kis pszichológiai alátámasztás a férfi-nő különbségek terén.
Az az érdekes benne, hogy elvileg ez velünk született, tehát nem lehet a társadalom (“gonosz patriarchátus”) személyiségformáló hatása, hogy mondjuk a nők inkább F-ek, a férfiak meg T-k.
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a sajnos fehér hollónak számító antifeminista nőkre mi a jellemző.
Itt van pár teszt:
https://www.16personalities.com/hu/ingyenes-szem%C3%A9lyis%C3%A9gteszt
http://szemelyisegtipusok.hu/tesztek/mbti-szemelyisegteszt-72-kerdessel/
http://teszt.agartha.hu/

Reszet Elek
Újságíró

Én “ördög ügyvédje” azaz ENTP vagyok. Amúgy osztozom a kíváncsiságodban nőinket iletően.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

ESTJ Őrző- vezető. (mondjuk az egyiket már korábban megcsináltam). Úgy nagyjából illik is rám a leírás,bár nem ennyire szigorúan.

Gazella
Olvasó

Örülök, hogy nem csak én vagyok kíváncsi. :-)
Sokat gondolkodtam azon az utóbbi időben, hogy egy férfiakra jellemző típusú nő mennyire lehet tipikusan antifeminista.
Azt hiszem, hogy anno elég sok feminista lehetett ilyen, amikor még arról volt szó, hogy nem volt jogegyenlőség, és a kissé túlzó viktoriánus nőkép uralkodott, mert sok tekintetben nem passzol a személyiségük abba, amit nőiesnek szoktak mondani. Ld. pl. a cikk: http://personalitygrowth.com/what-it-means-to-be-an-intp-female/ Azt hiszem, egy INTP tipikusan olyan nő, aki mondjuk azért küzd 1900 környékén, hogy hadd járhassanak nők is egyetemre.
De úgy gondolom, hogyha manapság egy INTP vagy más, hasonlóan racionalista (NT) típusú nő elkezd gondolkodni, ami elvileg az egyik erőssége, akkor rájön (mert ezt tapasztalja a többi lány/nő között gyerekkora óta), hogy ő sok tekintetben elüt az átlagtól, és jól működő társadalmat nem kivételekre szoktunk építeni.

Reszet Elek
Újságíró

Ez szerintem az összes férfiakra inkább jellemző személyiségtípusú nőre igaz. A jelen antifeminista női nagy valószínűséggel anno feministák lettek volna.

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez valóban így van :) Ezen sokat gondolkodtam,hogy anno tuti küzdöttem volna a női egyenjogúságért ( mint egyenlőség párti). De ez már rég megvalósult és nem tetszik amit most művelnek,nagyon nem…

Gazella
Olvasó

Korrigálom magam: nem feltétlen lettek volna feministák, csak egyetértettek volna több mindennel. A mai feminizmussal kb. egy kérdésben se lehet már azonosulni.

Ellenérzések lehettek volna régebben is, mert már anno is összefonódott szépen a feminizmus a marxizmussal, és az ateizmus meg az internacionalizmus zavarhatta volna őket.

Igazából én nem látok olyan nagy különbséget a genderfeminizmus meg az első hullám között. Csak annyit, hogy az első hullám a partra sodort pár jogos dolgot is, ami egyébként törvénybe is lett iktatva azóta, de egyébként hasonló a mentalitás.

(Amúgy az ún. nőjogi harc nem feltétlen az ördögtől való. Ha jól tudom, anno az Árpád-korban az Egyház vívta ki a nők számára Magyarországon, hogy örökölhessenek [leánynegyed].)

Mondjuk akkora nagy újdonság azért nem volt a kivételes nők politikai vagy tudományos érvényesülése, már az ókorban is voltak ilyenek. Pont pár napja olvastam, hogy Alexandriai Szt. Katalin a filozófusok és a prédikátorok védszentje a “nőelnyomó” Egyházban.

A feminizmus abban hozott újat, hogy kitalálták, ez nem is kivételes dolog a nők részéről. Hanem ez lenne az általános, ha a férfiak nem nyomnák el őket.

Úgy képzelem, hogy néhány férfiasabb jellemű nő, de azért mégis csak nő, tehát a magamból indulok ki szolipszista mentalitással az ő tudásvágyát, agyalhatnékját, nőkre nem jellemző érdeklődését a közügyek és tudományok iránt kivetítette minden nőre, és kitalálta, hogy a nők többsége azért nem olyan, mint ő, mert el van nyomva, és ha nem lennének elnyomva, bizonyára őket is rendkívül érdekelnék az ógermán nyelvfejlődés sajátosságai. :-D

Ma már joga van egy nőnek nyelvtudományokból (vagy bármiből) doktorálni. Ami szerintem nem rossz. Csak eljutottunk odáig, hogy már nem azért kell küzdeni, hogy a kivételes nők megélhessék azt, ami bennük van, akár a doktorálással, hanem hogy a többség hadd élhessen már nőiesen. Ma már azért lenne szükség nőjogi harcosokra, olyanokra, akinek tényleg fontos a döntés szabadsága, és akit tényleg érdekelnek a nők és becsüli a nőiséget, hogy kiharcolja, hogy ne kellejen a nőknek kényszerből a munkába állást választaniuk, hogyha ők háztartásbeliként az egész életüket a családjuknak kívánják szentelni.

Mondjuk az is érdekes kérdés, hogy az inkább férfiakra jellemző személyiségtípus mennyire predestinál egy nőt arra, hogy tudományos vagy akármilyen karrierje legyen. Anélkül is kielégítheti valaki a szellemi igényeit, hogy házon kívül dolgozna.

Emlékszem, 13-14 évesen barátkoztam egy nálam pár évvel idősebb lánnyal, akiről később kiderült, hogy INTP. Ő antifeminista volt és azt fejtegette nekem, hogy minek kellett kivívni az egyetemre járást, ha akar egy nő, beköltözik a férje könyvei közé. :-D

Lehet, hogy az “igazi” nőjogi harcos jellem inkább az Extroverted Thinker…? Pl. egy ENTJ-t simán el tudok képzelni politikusnőnek vagy vállalatigazgatónak.

Naooo
Olvasó
Naooo

“Azt hiszem, egy INTP tipikusan olyan nő, aki mondjuk azért küzd 1900 környékén, hogy hadd járhassanak nők is egyetemre.”

Minek?

Gazella
Olvasó

Mert még nem volt internet. :-D

VivienLeigh
Olvasó
VivienLeigh

Ez jó és nagyon frappáns….

Én azt vettem észre,hogy angol nyelvű erősségek és gyengeségek leírásban (ESTJ ) szinte teljesen pontos leírásom néz velem szemben. Tényleg ilyen vagyok. Nagyon.

 

Gazella
Olvasó

Örülök, hogy tetszik az MBTI. :-) A másik érdekes téma a házastársunk típusa. Hasznos tudás.

Naooo
Olvasó
Naooo

Szóval akkor most már ki lehet ebrudalni a nőket az egyetemekről.

Koriander
Olvasó
Koriander

szia :)! klassz profilfotó!
kèt kiló spàrga megpucolàsa helyett, inkàbb kitöltöttem mind a hàrmat.
elsőre:
ENFP-A “kampànyfőnök” :D jött ki, viszont telitalàlat ” az életet egy nagy, bonyolult kirakónak látják, ahol minden mindennel összefügg. Az Analitikusokkal ellentétben azonban – akik az életet intrikák szisztematikus sorozatának látják – az ENFP-k az érzelmek, együttérzés és miszticizmus prizmáján keresztül nézik a világot és minden mögött valami mélyebb értelmet kutatnak.”
a màsodikra:
INTJ, szimplàn làngelmèk közè sorolt :D
a harmadikat meg kiakasztottam, mert az első fordulóban pontosan ugyanannyi extro ès intro vàlaszom volt (szerintem èn intro vagyok, aki megtanult extrovert lenni) szóval, ha azt ikszeltem hogy nem jövök zavarba ha mindenki ràm figyel, akkor vègûl ESTP

Gazella
Olvasó

Köszi. :-)
Esetleg ez segíthet a döntésben.
Itt tulajdonképen a betűk között kell választani.
E – I
S – N
T – F
J – P

Érdekes, amit az I – E-ről írsz. Én sokáig J-nek teszteltem magam, mert a J viselkedést tartottam helyesnek, de 1-2 éve megbékéltem azzal, hogy egy megveszekedett P vagyok.

A betűkről.

Koriander
Olvasó
Koriander

és neked / nektek mindhárom tesztre ugyanaz jött ki?
Ha betût kell választanom akkor I/E , N, F, P

Gazella
Olvasó

Nekem is kiakad kicsit a harmadik teszt. Azt nem tudom rendesen kitölteni. Csak ha kényszerválaszokat adok. Úgy más jön ki rajta. Egy biztos: az emberiség gazdagabb annál, minthogy benne minden személy 16 típus valamelyikének a tiszta képviselője legyen.

Amúgy egy igazi MBTI-pro jól leteremtene engem, hogy nem a betűkkel kell bűvészkedni, hanem a funkciókkal. Én csak egy lelkes rajongó vagyok, aki ennek ellenére még nem ásta bele magát annyira a témába, mint kéne. :-)

Most rá is kerestem a témára és találtam egy ilyet. Kíváncsi leszek, a kognitív funkciós tesztek alapján mi jön ki…

Koriander
Olvasó
Koriander

vègülis a horoszkópnàl némileg komplexebb.

Reszet Elek
Újságíró

Nálam is kidőlt az ellentmondásoktól a második szintnél.

Dan
Újságíró

Én is ajánlom a 72 pontos tesztet, nagyon alapos, ahogy az elemzés is!

Magam részéről: INFJ Szóval a férfilakosság 0,5%-ába tartozom. :)

Kissé meglepődtem, h ahhoz képest, milyen ritka, mennyi INFJ volt százalékban, ismerőseim között is, de ez adódhat az adott nemzeti kultúra, néplélek, kollektív tudatból.

Koriander
Olvasó
Koriander

igen, az alapján vagyok INTJ értsd lángész, de megcsinàltam a 88 ast is ès ott is INTJ jött ki.
ilyenekkel vagyok személyiségtípus rokon, mint Nitzsche, Don Corleone, Hannibal Lecter meg Gandalf plusz Palpatine :DDD

de inkàbb a szàzalék az érdekes, egyedül az N 90% fölötti a többi betűm 55-65% között mozog szóval bàrmelyik típus lehetek.

Reszet Elek
Újságíró

Nálam is vanak hasonló tendenciák. Az a gyanúm hogy hangulattól, kipihentségtől és környezettől függően némiképpen váltogat az ember és mivel számos mutatószám billeg eléggé más is jön ki eredményként és belőlem is.

Koriander
Olvasó
Koriander

:) háj rokonlèlek.

Reszet Elek
Újságíró

Bizonyos dolgokban tényleg hasonlítunk.

Koriander
Olvasó
Koriander

annak a bal oldalinak elképesztô hasizma lehet.

Reszet Elek
Újságíró

A náci kaméleonnak? Hátizom lesz az… Másik be is tojt tőle.

Koriander
Olvasó
Koriander

de hát zöld.
nemcsak hát, a pocija alatt nincs támasz, nagyon rendben van mèlyizomzatilag is.

Reszet Elek
Újságíró

Ökofasizmus?

Koriander
Olvasó
Koriander

aszittem ez a kép rólunk szól :)
a végén még kiderül rólad, hogy te vagy a ligetvédô Gergô.

Reszet Elek
Újságíró
Szergej55
Olvasó
Szergej55

ENTJ. Rabszolgák, behódolni!

Koriander
Olvasó
Koriander
Szergej55
Olvasó
Szergej55

Még a Führert is sértegeted, elképesztő!

Koriander
Olvasó
Koriander

jam, ilyen amikor vki nem igazán mérlegel.
(amúgy mi a véleményed errôl a kedves kis játèkról, ez tènyleg tudomány?)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Mire gondolsz pontosan? Elvesztem a gondolattengerben.

Koriander
Olvasó
Koriander

A Myers-Briggs tipológiára :)

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Na most: ez egy teszt, tehát alapvetően nem mérhető dolgokat próbál meg félig-meddig egzakt módon visszaadni, nyilván mérsékelt, de azért valamekkora sikerrel. Alapvetően a pszichológiában ezekre nem igazán építenek (van 1000 féle személyiségteszt), csak kiindulási alapnak alkalmazza, aki megteszi. Annyi értelme van, hogy valami általános képet ad az egyénről, de a legtöbb információ úgyis személyes eszmecsere során derül ki.

Koriander
Olvasó
Koriander

végülis, varázsgömböd nincs, kapaszkodónak tényleg jó lehet, fôleg ha ott áll elôtted vki full ismeretlenül. Amúgy pszichológusok szokták nézegetni mondjuk a kliensek fészbukját vagy blogját?

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Ilyesmiről nem tudok, de szerintem a szakma etikai kódexe nem feltétlenül örülne hasonlóknak, elvileg mi azzal dolgozhatunk csak, ami a praxis során történik, meg amibe a kliens (vagy a képviselője) beleegyezik. Szakmai szempontból egy közösségi oldalon lévő profil szerintem nem felhasználható, de nagyon nagyon még nem vagyok benne a dologban, amolyan kezdősz*r vagyok. :)