2 megosztás

Miért olvasunk feminista írásokat?

A minap ezt írtam itt egy kommentben:

Ha az ember sokat olvas feministákat (hogy miért, arról külön cikket lehetne írni), egy-egy ilyen ‘bad trip’ után különösen üdítő olyan nők véleményét olvasni, akik nőként is boldogok és nem folytatnak háborút az emberiség másik fele ellen.

Nos, hát lássuk e különös perverzió okait…

Egyrészt azért olvasunk feministákat, amiért anno Kohn bácsi is a Der Stürmerre fizetett elő: mert náluk másról sincs szó, mint hogy a férfiaké a világ, körülöttünk forog és mi uralkodunk benne, míg a nők a kényünkre-kedvünkre kiszolgáltatott rabszolgáink. Ami nyilván nem igaz, de azért elég jól hangzik, nem? Sokkal jobb ilyesmikről olvasni, mint hogy már megint hoztak egy férfiellenes törvényt Amerikában, vagy az SZDSZ-esek újra próbálkoznak a parlamenti kvótával.

Másrészt meg azért, amiért horrorfilmet nézünk: mert a végén mindig ott van a fellélegzés, hogy ez az egész nem a valóság. A nemek közti harc tébolyult világában ezért is érdemes kalandozni, mert biztonságos a rettegés: átérezhetjük, milyen lehet ilyen keserűségben, gyűlöletben és butaságban élni – de mi bármikor ‘leállíthatjuk a filmet’ és visszatérhetünk a normális életbe.

Harmadrészt azért, mert érdekes dolog tanulmányozni a fanatikusok működését. Hogyan képesek a nyilvánvaló tényeket is letagadni, hogyan építenek fel egy képzelt világot féligazságokból és teljes képtelenségekből. A beteg elme működésének megértése kulcs lehet a faji, vallási és egyéb jogvédők, kommunisták és nácik megértéséhez.

Negyedrészt, mert remekül lehet rajtuk mulatni. Hiszen, hamis állításokat szükségszerűen csak hamis érvekkel védhetnek, ezért rendszeresen ellentmondásokba bonyolódnak. A feministák vitaképtelensége közismert, csak személyeskedni vagy az ellenvéleményt elhallgattatni tudják. Ez viszont több szempontból is mulatságos: egyfelől megmutatja a külső szemlélőknek is, hogy nincs igazuk, másfelől – amennyiben az interaktivitást választjuk – jó szórakozást nyújt az ugratásuk.

De a legfontosabb a diszkrimináció és nemi gyűlölködés elleni harc: beszéltetni kell a szélsőségeseiket, minél többször megnyilvánulásra bírni, mert ez a feminizmus elleni küzdelem leghatékonyabb módja, ehhez kétség sem férhet. Tucatnyi férfijogi blog sem tesz annyit a feminizmus igazi arcának megmutatása érdekében, mint egyetlen Forintocska- vagy Katica- (Emese, stb.) féle hozzászólás.

Post Author: Maestro

Szerintem az a jó stílus, amikor te jókedvűen vigyorogva írsz, az átlag olvasók is vigyorogva olvassák - csak akinek a kritika szól, annak habzik a szája, mikor olvassa! :-)))
f Facebook
2 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
5 Egyéni hozzászólás
12 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
10 Hozzászólások szerzői
balin1Margótibi22Pash CutterBalu1st Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ulquiorra
Szerkesztő

“Tucatnyi férfijogi blog sem tesz annyit a feminizmus igazi arcának megmutatása érdekében, mint egyetlen Forintocska- vagy Katica- (Emese, stb.) féle hozzászólás.”

Hát igen. Mondjuk én nem olvasgatok sűrűn feminista blogokat, – mégis, a két első név nekem is ismerős:) – de olykor tényleg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek. Néha nem tudom eldönteni, hogy ezt némelyek poénból csinálják, vagy tényleg ennyire hülyék (elnézést).

trackback
ejszarny
Vendég

vaa, epp par perce irtam a noi kvotahoz masik blogon:

tok nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a feminista noknel SENKI nem tett tobbet azert, h a noket butanak gondoljak.

:D

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Ez persze nem véletlen, hiszen a hithű feminista nők tényleg buták (a kevés értelmes meg lelketlen szemétláda).

Pash Cutter
Újságíró

Na, ennek megírhatná valaki a kritikáját. Egy vállalkozó szellem.

http://www.attac.hu/2012/11/szalai-erzsebet-a-legnagyobb-kisebbseg-az-ujkapitalizmusban/

Igazi kihívás lenne a cáfolata, mivel a szerzője egy hírneves szociológus.

Természetesen a nők megint “el vannak nyomva” ebben a “férfiuralomban”.

Tibi
Olvasó

Kritika: Az egész cikk annyira homályos, olyan emberek kutatásaira “mélyinterjú” alapszik (picológusok)amit azért kár lenne véresen komolyan venni. Hiába olvastam el
a Vikipédián is a Szalai Erzsébet ÉLETÚTJÁT (CURRICULUM VITAE, ez a minimum) nem kerültem közelebb a megoldáshoz. Megalapozott, életben is bizonyított alapvetést ne
keressünk benne. (persze ettől még lehet részben igaz)
Viszont egy fontos részt azért idéznék a cikkből, a hölgytől, amivel egyetértek:

“A szakirodalom – elsősorban Graham Staines és Sharon Mavin nyomán – már régen felfigyelt a „méhkirálynő szindrómának” nevezett jelenségre, melynek lényege, hogy a felső körökbe bekerült nők nemcsak hogy nem segítik, hanem inkább akadályozzák újabb nők bekerülését e szférákba. A nők nőkkel szembeni előítéletei sokszor erősebbek a férfiakénál” – akkor most ki hátráltat kit? – kérdem naivan.

És még egy idézet, szintén a cikkből amiből megérthetjük miről is szól mindez:

“Hosszú hezitálás után a magam részéről határozottan kvóta-párti vagyok – egyetértettem a LMP és az MSZP erre irányuló törekvéseivel, és a tőzsdei cégekre vonatkozó kvóta bevezetését is helyeslem – mert a szakirodalom tanúsága szerint a nőknek legalább harminc százalékban jelen kell lenniük egy szervezetben ahhoz, hogy sajátos értékeiket és érdekeiket képesek legyenek érvényre juttatni.”

– Nem tudom melyik szánalmasabb; a Nőverő politikus, vagy a politikai ambíciókat férfialázáson keresztül elérő “nagytudásúasszonyság”?

Pash Cutter
Újságíró

Tudod, ebben az a szomorú, hogy Szalai Erzsébet nem hogy nem tartozik a véresszájú feministák közé, de magukhoz a feministák közé sem. Ő maga azt a szociológusi posztot nem a kapcsolati tőkéje vagy egy kvóta alapján nyerte, hanem a személyes küzdelmei által. Ezért is érthetetlen számomra, hogy aki kemény küzdelmek árán jutott el oda, ahol most van, miért nem várja el ezt a személyes erőfeszítést a nőtársaitól is – miért kívánja megkönnyíteni számukra az utat egy numerus clausus, egy kvóta által, miközben előtte nem kínálkozott akkoriban ilyen könnyű út?

Még egyszer:

Szalai Erzsébet nem genderfeminista.

Szalai Erzsébet egyáltalán semmilyen feminista.

Szalai Erzsébet szociológus, akinek pont a szociológus szakmája miatt kellene látnia világosan, mik is a valódi problémák a genderfeminizmus mai törekvéseivel.

Mindegy. Szerintem ez a kötelező tiszteletkör a genderfeminizmus előtt. Aminek nem ő az egyetlen önként daloló áldozata.

Kért már Szalai bocsánatot azért, amiért cikkekben az MSZP-re való szavazásra buzdított. Lehet, hogy eljön majd a második bocsánatkérés ideje. De minek gyalogol bele még egyszer ugyanabba a kelepcébe?

Számomra érthetetlen.

(Mellesleg egy ismerősöm ismerőse, ezért a csodálkozás.)

Margó
Olvasó
Margó

Aki ennyit halandzsázik mindenféle nőelnyomásról, és kvótát követel, az feminista. Akkor is, ha a címkét nem ragasztja a homlokára.