Alter Ego
2 megosztás

Börtönbüntetést kapott a “testnevelő” tanárnő

Csatolt Video - A felvétel lejátszásához kattintson a képre!

Stacy Schuler 33 éves Ohiói egészség és torna tanárnő a szokásosnál tágabb értelmet adott a “testnevelés” fogalmának; iskolájuk football csapatának 5 tagjával kezdeményezett szexuális kapcsolatot. A diákok a cselekmény idején 17 évesek voltak, ami önmagában nem jelentett volna problémát, mivel Ohióban a szexuális önrendelkezés, azaz a legális beleegyezés korhatárát 16 évben határozza meg a törvény, azonban a jogszabályok büntetni rendelik azt is, ha egy tanár kapcsolatot kezdeményez diákjával.

Az öt tinédzser a bíróságon tanúsította, hogy a tanárnő otthonába invitálta őket, alkoholt fogyasztott majd pedig miután levették az ingüket, sorban egyenként megmaszírozta a hátukat. Az egyik fiú apja tanúvallomásában részletezte, hogy fia viselkedése az eset után jelentősen megváltozott, depressziós és demotívált lett, kis híján az egyetemi beíratkozását is elmulasztotta. A tanárnő ügyvédjei a bíróságon elmondták, hogy Stacy Schulernek orvosi, pszichológiai problémái voltak, amelyre antidepresszáns gyógyszert szedett, és mivel a cselekmény idején alkoholt is fogyasztott, ezért nem is emlékszik a történtekre. Kifejtették, hogy a tanárnőnek így nem állt módjában cselekményének súlyát sem megítélni az elkövetéskor.

A bíró elutasította a védekezés ezen módját, tekintettel arra, hogy az alkohol fogyasztásra való hivatkozás nem lehet legális mentség a cselekményre. Négy év börtönbüntetést szabtak ki Stacy Schuler-re, azonban akár fél év után szabadlábra helyezhetik, viszont élete hátralévő részében mindenképpen mint szexuálsi bűnözőt tartják nyilvántartásban, aminek következtében lakcímét negyedévente be kell majd jelentenie a hatóságnak.

Post Author: Alter Ego

Alter Ego
Érdekelnek az emberek. Érdekelnek a közösségek. Mindez a pszichológia és a társadalomtudomány nagyítója alatt is. Mindig is meghökkentettek és lenyűgöztek az egyéni- és a közgondolkodás paradoxonjai. Emellett van személyes véleményem is a világról, sőt nem átallom néha le is írni. Elismerem, hogy az elemző énem felett néha a privát szenvedélyességem győzedelmeskedik, ezért a kedvenc műfajom a publicisztika.
f Facebook
2 megosztás


17
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
3 Egyéni hozzászólás
14 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
8 Hozzászólások szerzői
Szergej55georg1945MarcellBalu1sthgyi Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Az ítélet érhető, csak most az nem tiszta nekem ebben az ügyben, hogy végül is a fiúk benne voltak-e ebben a buliban, vagy valami módon kényszerítette őket?

Maestro
Szerkesztő

Ha fordítva történne az eset – vagyis férfi tanár 17 éves lányokkal -, ott érdekelne bárkit is, hogy a lányok ‘benne voltak-e’?

Deansdale
Admin

Nem, de nem is 4 évet kapna, az tuti :|

Maestro
Szerkesztő

Igaz is, hiszen a patriarchális elnyomásban a férfi elkövetőket rendszerint sokkal elnézőbben kezelik…

hgyi
Szerkesztő

először még 81 évről volt szó. szépen lecsökkent.
mindenesetre az egészségi állapotára hivatkozva védekezni… egyáltalán hogy taníthatott így?

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Értem, csak a kíváncsiság hajt.

Deansdale
Admin

Ilyen “fordított felállásban” a cikkhez mellékelt kép felirata lenne igazán ütős: A tanár aszondja a tanulók kihasználták. Kíváncsi vagyok ezt egy férfi hogyan tudná előadni :)

Maestro
Szerkesztő

Valahogy így:
“Tisztelt Bírónő! A lányok, mikor rám vetették magukat, azt rikoltozták, hogy elfogyott a zsebpénzük és nem tudnak elemet venni a vibribe, ezért nekem kell most kielégítenem őket. Csak kihasználtak és én vagyok a tulajdonképpeni áldozat. Jaj-jaj.” :-)

Deansdale
Admin

:]

hgyi
Szerkesztő

gimiben nekünk volt egy akkor 26-27 éves művészettörténet tanárunk. nem egy csaj stírölte és kommentálta a tanárúr seggét. :oD (33 évesen is nagyon jól nézett ki – még 10 évvel ezelőtt is jól nézett ki -, úgyhogy nem csodálkoznék azon, ha a csajok még fel is ajánlkoztak volna neki.) mellesleg anyu 16 évvel fiatalabb apunál. immár közel 50 éve házasok. na jó. de ez mondjuk nem iskolai ismeretség. a tanár és diákja közötti kapcsolat nem pártolandó dolog. még a felsőoktatásban is ferdén néznek az ilyen kapcsolatokra. ezzel azt sugallom, hogy szerintem teljesen mindegy, férfi vagy nő az a tanár, aki ilyesmivel játszik. (mondom ezt akkor is, ha van olyan tanárnő ismerősöm, akinek jelenlegi férje – közel 30 éve – diákja volt és a suliban kezdődött a románc.)

Marcell
Olvasó
Marcell

Ott lehet, hogy nem, szerencsére nálunk akkor max kirúgnák a tanárt, de még az sem biztos.

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Ha a fiúk benne voltak a buliban, én nem büntetném egyáltalán a dolgot. Elég bünti a tanárnőnek, hogy kiderült, és így minden diák szabad prédának tekinti.

Deansdale
Admin

Oké, de akkor fordított felállás esetén is legyen így. Most vagy van a tinédzsereknek saját szabad akarata és döntésképessége, vagy nincs. Az nem megy, hogy a srácoknak van, de a lányoknak nincs…

Balu1st
Olvasó
Balu1st

Persze, ez világos.

Marcell
Olvasó
Marcell

A tanárnőt elbocsátanám akkor is, egy tanárnő le legyen a tanítványai ingyenkurvája, persze férfi tanár se a diáklányok sugar daddyje.

georg1945
Olvasó
georg1945

Azt megértem, hogy egy diáklány elpanaszolja otthon, hogy a tanár úr zaklatta, esetleg még többet is csinált vele és most traumája van vagy mittudomén mije, de hogy egy fiú, aki 17 éves és arra panaszkodik, hogy a tanárnője őt a többi 17 éves társával együtt buliba hívta és ott “szexuálisan zaklatta őket”, hát ezt nem tudom felfogni.
A fiúknak egyenesen hálásnak kellene lenniük az illető tanárnőnek ezért. Lehet, hogy némelyikük akkor találkozott közelebbről először az “élettel”.
Felfoghatatlan nekem ez, és ez nem az egyetlen eset, több ilyenről is olvastam már.
És a 17 éves kisfiú elpanaszolta a papájának, hogy a csúnya néni “ezt” csinálta vele. Most búskomor.
Hogyan lehet egy 17 éves fiút megerőszakolni egy nőnek ???
Ezt nem tudom felfogni.
Amikor én 17 éves voltam, egyenesen örültem volna , he egy ilyen tanárnőm meg akart volna erőszakolni.
Nem értem. Nem értem.
Kíváncsi vagyok arra a jelenetre, amikor egy nő megerőszakol egy férfit.

Szergej55
Olvasó
Szergej55

Nem mindegy, ki “akar” megerőszakolni. Én simán elhiszem, hogy nagyon kényelmetlen lehet, de sajnos amíg közbeszéd szintjén is ott tartunk, hogy csak nőt érhet szexuális erőszak, semmilyen javulást nem várok a kettős mércével kapcsolatban.