2 megosztás

Egyenrangúság

A kvóta kapcsán jutott eszembe, hogy a feministák egyik kedvenc vesszőparipája a társadalmi nemek megszüntetése.

A biológia nemet, mint élettani fogalmat elfogadják. Vagyis a biológiai különbségeknek  csak egy részét. Addig rendben van, hogy a férfi testfelépítésénél, izomzatánál fogva erősebb, mint a nő, ezért végzik a férfiak a nehéz munkákat. A társadalmi nemi különbségbe azonban ez már nem fér bele – hogy jönnek a pl. a magyar tűzoltók ahhoz, hogy a testi gyengeségre hivatkozva nem lehet egy nő tűzoltó?

Azt nem tudom, hogy állnak azokkal az agykutatási eredményekkel, melyek szerint a női és férfi agy működése egy csomó dologban más – és ugye ez sem társadalmi felosztás, bár pl. a gyereknevelés, a házimunka terén azzá válik. Valószínűleg nem véletlenül alakultak így a társadalmi szerepek, ahogy.

Néhány radikális a férfiakat átalakítaná szülésre képessé, mondván, szenvedjenek ők is a reprodukciós folyamattal, ne csak az élvezet jusson nekik. (Ebben az esetben az nem világos számomra, hogy akkor mi lesz a női anyamítosszal, amely nélkül nem lehetne hivatkozni a női anyai felelősségteljességre és hasonlókra.) Tehát itt megintcsak a biológiai nemi különbség álelfogadásáról van szó.

A pszichológiában is ismerünk különféle felosztásokat. Annak ellenére – vagy éppen ezért –, hogy ezeket a rendszereket általában férfiak dolgozták ki, nem nemi különbségekre épülnek.

Társadalmi nemi különbözőségre semmiképp, biológiai nemeket említ néhány, de csak úgy, hogy ez-vagy az a tulajdonság inkább nőkre, vagy inkább férfiakra jellemző. Vagy ebből és ebből a biológiai nemi különbségből adódóan… stb.

Nem tudom, megfigyeltétek-e, de ha feministák a bántalmazásokról, a válásokról, a párkapcsolati problémákról, gyereknevelési problémákról beszélnek, szinte mindig csak a férfi a hibás. Pedig ha valakinek problémája van, s nem remeteségben él, hanem valamilyen közösségben, akkor bizony figyelembe kell venni nem kizárólag a másik/a többiek szerepét a problémában, hanem a sajátját is. De ez a feminizmusból valahogy kimarad.

A feministáknál szóba sem jöhet, hogy felhívják A Nők figyelmét az önismeret jelentőségére (még véletlenül bekavarna nekik, rombolná a tekintélyüket, mert esetleg némi kételyt csempészne azokba a sértett nőkbe, akik nem érzékelik saját szerepüket a problémáikban, hogy talán rájönnek, az emberi kapcsolatok nem egyszemélyes játékok).

Soroljunk fel néhány feministás női tulajdonságot: empatikus, kedves, szelíd, felelősségteljes, sebezhető.

És néhány feministás férfitulajdonság: alkoholista, hatalommániás, szexmániás, agresszív, felelőtlen.

Ha jól megnézzük, a nőkre általában pozitív jelzőket, míg a férfiakra negatív jelzőket használnak.

A pszichológiában alkalmazott rendszerek nem szokták megkülönböztetni nemek szerint ezeket a tulajdonságokat.

Hosszú évek óta használok és tanítok egy roppant egyszerű – nagy valószínűséggel férfiak által kidolgozott és fejlesztett – rendszert, amelyhez nem kell különösebb pszichológiai tudás, mivel mai változata hétköznapi használatra készült, hétköznapi embereknek – férfiaknak és nőknek. Ebben már rég megvalósult a nemek egyenrangúsítása.

Eddigi tapasztalataim során még nem fordult elő, hogy bárkinek eszébe jutott volna arra hivatkozni, hogy azért ilyen, mert nő, vagy azért, mert férfi. Persze, legtöbbször másképp adjuk elő ugyanazokat a „produkciókat” nőként, mint a hasonló karakterrel rendelkező férfiak. :o)

Ez az egyszerű rendszer tulajdonképpen feministaellenes. Lényeges benne a tudatosítás, a saját tulajdonságaink – mind pozitív, mind negatív tulajdonságaink – tudatosítása és tudatos használata. A nők és a férfiak is megérzik saját felelősségüket és szerepüket az emberi kapcsolatban. Sőt a másik fél/a többi ember szerepét és motivációit és várható reakcióit is világosabban látják. Ez viszont azt jelenti, hogy a nők sem mondhatják többé, hogy nem tehetnek semmiről. És máris ott vagyunk, hogy összedől az egyik feminista bástya.

Fontosnak tartom, hogy felismerjük és elismerjük a nemek közötti különbségeket. Azt is fontosnak tartom, hogy ezeket a különbségeket ne egymás ellen használjuk, hanem ezzel erősítsük az együttélést, támogassuk egymást, éljük meg úgy, hogy a két nem kiegészíti egymást. És fontosnak tartom az egyensúly kialakítását a biológiai nemi különbözőségek, a társadalmi nemi különbözőségek és az egyéni képességek, hajlandóságok megélésében.

Az egyenrangúságért folytatott feminista küzdelmet nagyrészt fölöslegesnek érzem. Miért kellene harcolni azért, ami már megvan? Merthogy igenis hasonlóak vagyunk – férfiak és nők.

Szerintem már megvalósult a nemek különbözőségén alapuló egyenrangúság, csak tudatosíttatására és csiszolgatására lenne szükség.

Post Author: hgyi

A nickem kiejtése helyesen: högyi - merthogy há, mint hö + gyi :o) Nőként határozottan tiltakozom a feminista nővédelem ellen. (Lehet, hogy ha ilyen intenzív férfivédő szervezetek működnének, nem háborognék ennyire, mert nem érint személyesen – de ismerve magam, ez nem biztos.) Ha feminizmusról van szó, öreg nénikének érzem magam, aki ugyan csupán a gyerekére vár az út szélén, de a feministák megragadják és akkor is átviszik a túloldalra, ha ő hevesen tiltakozik ez ellen. Nem értek egyet sem az elvekkel, sem a módszerekkel. Korábban nem gondoltam, hogy beszélgetéseken kívül véleményemet bárhol is kifejtsem, gondolataimat ilyen formában leírjam, de mivel meghívást kaptam ide, hát élek a lehetőséggel.
f Facebook
2 megosztás


28
olvasói vélemény eddig. - Szólj hozzá te is! Minden hang számít!

Bejelentkezés szükséges a hozzászóláshoz!
7 Egyéni hozzászólás
21 Válasz hozzászólás
0 Követők
 
Legtöbbször megválaszolt hozzászólások
Jelenleg legvitatottabb hozzászólások
11 Hozzászólások szerzői
GejzaReszet Elekcommon manZoliMaestro Legújabb hozzászólók
  Feliratkozás  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Alter Ego
Szerkesztő

Ha általában az általad leírt egészséges, jóhiszemű attitüdben folyna a társadalmi párbeszéd a nők és a férfiak között, akkor a Férfihang.hu sem létezne valószínűleg, mert nem is lenne miről beszélnünk. (Vagy legfeljebb nagyon másféle keretek között.) Öröm volt olvasni a cikked! :-)

Deansdale
Admin

“Hosszú évek óta használok és tanítok egy roppant egyszerű rendszert amelyhez nem kell különösebb pszichológiai tudás, mivel mai változata hétköznapi használatra készült”

Azt hittem erről kicsit bővebben fogsz beszélni, de nem :) Pedig érdekelne :)

hgyi
Vendég
hgyi

nem feminista/antifeminista téma. :o) itt ebből csak annyi az érdekes, hogy nem a nemek alapján osztályoz. (igaz, volt már olyan, hogy valaki azt mondta, ő azért ilyen, mert nő – de be kellett látnia/el kellett fogadnia, hogy vannak ilyen férfiak is, csak kicsit másként nyilvánul meg ugyanaz a motiváció. és olyan is volt, hogy egy nőnek sok-sok éves harc után esett le a tantusz, miért utálja őt, vagy fél tőle 80 férfikollégája – nem azért, mert nő.)

no, meg ez egyébkéntsem a reklám helye. :o)

alkalom adtán szívesen beszélek róla azoknak, akiket érdekel. :o)

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Ebben a témában és más témákban is gyakran veszem észre azt, hogy emberek olyan dolgok ellen küzdenek, amelyek az ő előadásukban valóban rémisztőek. Csakhogy figyelmen kívül hagyják azt, hogy ezek a dolgok nem úgy lettek, hogy egy-két, vagy száz ember azt mondta, hogy legyen így, hanem ez egy folyamat során alakult ki, amely így nyilván a praktikusság vonalán mozgott.

Deansdale
Admin

Klasszikus példa a munkamegosztás. A feministák szerint azért voltak a nők otthon, mert a férifak nem engedték őket dolgozni. Az eszükbe sem jut, hogy 100-200 éve még nem légkondis irodaházakban dolgoztak az emberek, hanem a pokolhoz hasonlító gyárakban, bányákban meg a szántóföldeken. “Nem engedték a nőket dolgozni?” Kétlem, hogy annyira hiányzott volna nekik. Egyszerű praktikusság volt az oka, hogy a nők nevelték a gyerekeket, míg a férfiak robotoltak.

Vasgerinc
Vendég
Vasgerinc

Pont erre gondoltam, amikor írtam ezt, csak ugye ehhez még hozzájönnek a ház körüli munkák, beleértve a gyereknevelést is, mind-mind praktikusan fejlődött így. Vannak munkák amelyhez a férfiaknak jobbak az adottságaik (pl. favágás, hogy egy korfüggetlen munkát említsek), és vannak, amelyekhez a nőknek (varrás).

Destiny
Vendég
Destiny

Mikor egy feminista jön a nagy elnyomással, csak egyet mondok neki: Bármilyen katasztrófahelyzetkor a “Nők és gyerekek elsőnek” elvét vallják ezek a csúnya önző hímállatok. Ja és a feministák szerintem olyanok mint a viccbeli Móricka. Csak nekik mindenről az elnyomás jut az eszükbe. Egy példával élve. Van egy ismerősöm, aki szeret horgászni. Eddig oké, de ha életének minden percét a horgászat tölti ki, csak erről tud beszélni, erre tud asszociálni, akkor az már orvosi eset. Azért is tanulságos a Nőkérthez, Tűsarokhoz hasonló oldalakat olvasni, mert ott tűnik fel igazán mennyi paranoid, lelki sérült nő tud gyűlölködni olyan mélyen és átéléssel, aminek láttán még egy keményvonalas náci is csettintene a nyelvével.

És, ha megengeditek egy gyöngyszem.

http://horvathbrumi.freeblog.hu/archives/2010/09/16/2_hetet_toltottem_Franciaorszagban/

“Itt olyanokkal találkoztam, akik még a “woman“-be se viselik el a férfit, ezért ipszilonnal írják, meg nem engednek be transzneműeket és 8 évnél idősebb fiúkat a tisztán női helyekre.”

Epic

Maestro
Szerkesztő

Ha kétségeid vannak, hogy mindez normális dolog-e, végezz el egy egyszerű tesztet.

Képzeld el ugyanezt fordítva: férfiak egy csapata parkol és fürdik a tilosban, lóbálják a lóbálni valót a nagy melegben és nem törődnek a megbotránkozó fürdővendégekkel, menekülnek a rendőrök elől… Esetleg tüntetnek is azért, hogy legyen csak férfiaknak szóló gőzfürdő?

Az viszont érdekes, hogy egy női társaság már másfél nap kényszerű összezártság és tétlenség után már pattanásig feszült idegekkel majdnem ordít egymással. Mit csinálna egy női többségű parlament egy háborús helyzetben? :-)

Destiny
Vendég
Destiny

Az egyébként csak nekem tűnt fel, hogy előbb utóbb minden feminista benyögi a “férfiak nélküli világot” (elvégre már tudnak a nők szaporodni férfiak nélkül is klónozással), de ha egy férfinak elmondanád, hogy világ nő nélkül, hát baromi furcsán nézne?

Na igen a fordított helyzet. Képzeld mi lenne, ha kiírnánk egy táborra hogy “csak pasiknak”. Saccra 10 CEU droid jogvédő, 8 feminista teremne ott fél perc alatt, majd körbesírnák a netet.

hgyi
Vendég
hgyi

Szexmisszió  :o))))

Destiny
Vendég
Destiny
Deansdale
Admin

Nekem annyi volt a tanulság a linkelt blogbejegyzésből, hogy az a szöveg, hogy a feministák többsége szőröslábú, baltaarcú és antiszociális leszbikus, egyáltalán nem sztereotípia, hanem a rideg valóság. Tagadhatják napestig, ha egyszer ilyen élménybeszámolók születnek…

TCrown
Vendég
TCrown

Én meg ezt találtam:

http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/vilag-bulvar/not-akarnak-faragni-tizenegy-eves-orokbefogadott-fiukbol

Nem kamu sajnos, itt van angolul is, rákeresve rengeteg helyen megtalálni:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2043345/The-California-boy-11-undergoing-hormone-blocking-treatment.html

Igazából írnék róla, de szó szerint szóhoz sem jutok.  Meg azt hiszem ha majd szóhoz jutok, akkor is csak valami vérgőzös átkozódás jönne ki belőlem, mert azért ez már szerintem tényleg túl van minden határon.

Hát ezért nem írtam belőle posztot.  Ha valakinek van hozzá kedve, tegye meg nyugodtan.  Már ha nyugodt tud maradni.

Zoli
Vendég

Ez egy k..va kiba..ás azzal a szerencsétlen gyerekkel. Háromévesen nőnek vallja magát… Anyuka és anyuka persze cseppet sem befolyásolta, mi? Hogyan lesz ez a gyerek érett apa, férj? Szóhoz sem jutok, olyan felháborodott és ijedt vagyok. Rémült, mert úgy látom, éppen totális pokollá teszik a nevelői egy fiú életét.

A feminista beszámoló: hát igen, szőröslábú, baltaarcú, a férfi szóra lelki allergiás womynek. Akiknek nem gond a rendőrséggel összeütközésbe kerülni. Egymással szexelni. Beteg dolog ez. (Fejcsóválás.) Bár azért értéket is látok benne. Tetszett az egész spontenaitása, odafigyelő demokratikus szelleme. Bár férfitáborról igenis tudok, itt, Magyarországon, ahol minden jól meg volt szervezve. (Mert nagyon büszke ez a Málnamálna nevű szépség, hogy még a sz.rt is önkéntesen hordták ki. A Férfisátrasok szoktak ilyen pár napos elvonulásokat tartani férfiaknak, vagy fiúknak. És ott is zsír minden. http://ferfisator.hu

 

common man
Olvasó
common man
Reszet Elek
Újságíró

Ezt a határ szar cikket. Kamu az egész. A női rendőrök többsége szar. Nincsen tekintélye, nem jól kezeli az agresszióval telített helyzeteket stb. Ami pedig az ugyanolyan szintű fizikai követelményeket illeti, ez megint teljes hazugság. Rá lehet keresni a neten, nevetségesen alacsony fizikai követelményeknek kell eleget tenniük.

Gejza
Olvasó
Gejza

A cikkből:

“Hahó, nem vagyunk egyformák!

Ivonne Roman munkája közben felismerte, hogy már a rendőri képzés alatt sokkal nagyobb a lemorzsolódás a nők esetében, mint a férfiaknál. Ennek oka meglepően egyszerű: a fizikai erőnlétet igénylő felmérésekben a nők sokkal rosszabb eredményeket érnek el, mint férfi társaik, de nem azért, mert nem elég erősek, hanem mert eltérő a testfelépítésük.”

Tehát ha valaki nem bírja felemelni az ötven kilót, az nem azért van, mert nincs elég ereje hozzá, hanem mert eltérő a testfelépítése.
Ami eltérő testfelépítés kevesebb, gyengébb izomzat különféle fiziológiai okok miatt, ergo: nem elég erős.

Édes Istenem, és az ilyen mondatokat tanulmánynak tekintik, az ilyen mondatokat valaki le is jegyzi cikkben, mint hivatkozási alap.

Ezek teljesen hülyék és a baj ezzel, hogy valami “irányadó”-vá is lépnek elő és megy utána a mainstream.
Vagyis ez magában a mainstream.

És akkor most linkeljük be a három svéd – azt hiszem – rendőrnő esetét az egy szem férfival szembeni – zéró – intézkedésükkel, az ugyan olyan erővel kapcsolatban?